Written by AbangNara | March 2nd, 2009

gambar terbaru siti nurhaliza

Ke hadapan Dato Siti Nurhaliza yang disayangi,

Saya sebenarnya terharu sangat bila Dato Siti cakap yang Dato nak pakai tudung selepas balik umrah. Saya bangga sangat masa tue. Iyalah, Dato dah nak berubah kepada lebih baik. Saya pun terus terasa nak pakai tudung sebab nak jadikan Dato idola saya.

Tapi Dato Siti, apa yang saya tengok sekarang bukannya tudung yang Dato’ pakai. Kalau dulu saya masih boleh terima cara pemakaian tudung Dato’. Biasalah nampak rambut sikit-sikit dekat depan. Mungkin tak sedar tudung dah senget. Tapi sekarang nie, kalau tengok gambar yang saya kepilkan nie pun dah tau yang Dato’ pakai tue bukannya tudung tapi sekadar penutup kepala.

Dato’ sedar tak yang leher Dato’ yang jinjang tue terserlah jelas bila Dato buat fesyen macam nie. Rambut yang terkeluar tue mmg nampak macam dah sengaja keluarkan dah. Saya kecewa sangat-sangat. Ini bukan janji Dato’ yang dulu. Kalau tak boleh tunaikan janji, bukak ajerlah selendang tue Dato’. Tak payah pakai terus, nanti takut ramai yang terikut fesyen Dato’ nie. Dato jugak yang dapat dosa.

Eh, Dato’ kata ini satu jer gambar yang nampak leher Dato’? Jangan cakap macam tue Dato’. Kalau Dato’ tak percaya, Dato’ baca surat saya nie sepenuhnya. Banyak lagi gambar yang saya dah kepilkan untuk Dato’ renung balik janji-janji Dato dahulu.

gambar terbaru dato siti nurhaliza

gambar terbaru dato siti nurhaliza

gambar terbaru dato siti nurhaliza

118 responses to Luahan Hati Seorang Peminat Kepada Dato’ Siti Nurhaliza

  1. jinchi says:

    kekekekeke…
    sape suh ko pecaya ckp artis..kebanykan artis mmg byk klentong laa…
    bukan sume..tp lebih yg klentong dr yg tidak.

    0
    0
    • zandi says:

      yg tu aku sokong..

      0
      0
    • shana says:

      yaa ku sokong!! smua artis tk leh dpacayai..

      0
      0
    • koyok says:

      ada gakartis yg boleh dicontohi..
      macam wardina, cheryll samad, aznil dan sarimah ibrahim..mereka bagi contoh yg baik untuk malaysia…cuma, korang je yg tak pandang..sebab korang lebih pentingkan KONTROVERSI..

      0
      0
    • eyuk says:

      Siti ngat dgn mmakai “pnutup kpala” tu akan mgemblikan pminat yg da lari gara2 mrampas suami org tp stratginya x mjadi malah makin ramai org myampah..jelas trserlah kpribadian siti sebnarnya..hipokrit,kepala batu,pntingkn diri sndiri dan yang jelas “MUKA TEMBOK”,sedikitpun x mnunjukkn rasa bsalah pd x wife DATUK K n pminat…nak tgok 10 tahun akan dtg ‘ ATUK JLN SEIRING DGN CUCUNYA….’ HA..HA..HA..nyesal x guna

      0
      0
      • bibik says:

        setuju sangat dengan eyuk ni.
        CT rampas suami orang, wartawan sikit pun tak comment tak kata apa.
        Kenapa fasha sandha kena kutuk teruk dari wartawan? Walaupun saya bukan peminat Fasha Sandha, tapi tetap tak adil bagi dia sampai semua orang kutuk dia. Especially wartawan.

        0
        0
        • iza says:

          wartawan kena bayar

          0
          0
        • ain says:

          hurmm…biala die pon..kite pun bkan nye bek sgt..die xrampas laki org pon,,d.k mmg da cerai nan bini die pon…
          korg xde hak pon nk ckp mcm 2..kalo die nk pkai tudung ke x,,itu hak die..n ityu dosa die..bkn korg y tanggung dsa die…kalo bab fasha sandha 2da jelas die rampas laki org..tetb nak kawen nan ex suami org 2 pe cer??

          0
          0
  2. AIN says:

    aku pn kecewa dgn dato`siti
    dato`siti bukan nak tutup aurat..tapi sekadar berfesyen
    salah tu dato`…kalau nak bertudung biar lah tutup semua jangan bagi nampak rambut dan leher yang cantik tu…kalau dato` pakai tudung macam skrg ni..memang ramai peminat yang akan kutuk..lebih baik dato` tak pakai tudung terus..hukum dalam islam tetap sama..haram!!
    kepada dato`siti nurhaliza…saya harap dato` fikir lah apa yang kami katakan ni…bukan nak [email protected] tapi sekadar memberi nasihat
    saya ni salah seorang peminat dato`siti…dan tetap memberi sokongan dalam kerjaya dato` siti skrg…cuma saya harap dato`siti boleh berubah cara pemakaian tudung..dengan niat untuk menutup aurat dan bukan hanya untuk berfesyen sahaja
    ada jugak artis yang boleh memakai tudung dengan elok..contoh yang saya nampak seperti wardina safiyah,wahida wassini dan ramai lagi

    0
    0
  3. kitaro says:

    alahai mak iti ponnn…. sudah-sudah la tu.

    kpd peminatsss.. biarkanlah siti tu. dah hatinye belum terbuka, dulu dah terbuka sebenarnya tapi tak khusyuk.. dah tu paham2 je lah.. tanggungjawab dibahu suami, tapi tgk sdri lah sejarah keturunan si suami…

    takde manusia yg sempurna, tapi kalau kail panjang sejengkal usah diduga lautan dalam, klu iman x kuat,……. [tolong sambung] wallawa’lam…

    0
    0
    • mira says:

      assalamualaikum,
      macam nila..
      siti mmg buat clap n dosa sbb die pernah janji nak pakai tudung pas2 x pakai..
      itu sy sokong seratus peratus.
      sy pon terkilan dia x tepati janji dia..
      TAPI, bila seseorang i2 tdak pakai tudung masih membuat dosa tp mrupakan dosa2 yang masih tdak tgolong dalam dosa2 besar..tp ble krap dlakukan jd dosa2 besar..
      sy pakai tudung ye..
      tp ble sy tgk awak sume nie mengumpat die drpd berdoa die bertudung wk2 smyg atau ckp terus kat die drpd ckp kat belakang buat ak fikir korang lg teruk sbab klu belajar wk2 form 5,klu belajarla..,mengumpat sekalia terus dapat dosa2 besar..
      nk mintak maaf kat siti kat padang masyar?..
      innalillahiwainnailaihirajiun..

      0
      0
      • albuaya says:

        Saya rasa kan org yg byk sangat komplen dan mengutuk siti atau sesiapa. salah tue, bukan sng kita nak berumah penampilan. Saya still salute Siti walaupun dia tak bebetul bertudung tapi dia msh memakai sesuatu di kepala. Cuba kita tgk org dulu pakai tutup kepala, saya pun sendiri masa mula2 nk bertudung dan nak tunjul menampilan baru, mmg mula2 susah jugak. jadi yang penting hati dan nawaitu kita. Jgn nk salah kan siti, tgk artis2 yang dah pegi haji lagi teruk, tak bertutup lagi seperti Rosnani Jamil (dah bukak), Julizan adlizan(dah buka) Deja Moss (terus tak pakai), shilla majida (tak pakai langsung) dan byk lagi.
        Minta maaf le kalau ada ayat2 yg melukakan.

        0
        0
      • minah says:

        sy dulu x pakai tudung jgak.tapi kalau pakai dengan ikhlas rasa x susah mana pun.niat disertakan dgn ikhlas dan doa pasti jd senang.nmpak mcm ct pakai tudung x ikhlas.agaknya x puas nk melaram.pergi haji saja,tak dpt haji mabrur.itu yang jadi penampilan x berubah,mcm buat2.betul tak?org nk pergi haji dia pun sibuk nk buat haji.renung2kan.

        0
        0
  4. kitaro says:

    alahai mak iti ponn…. sudah-sudahla tu..

    kpd peminatsss beliau.. biarkanlah siti tu, dah hatinye belum terbuka. dulu dah terbuka sikit tapi x khusyuk, dn kata lain tak ikhlas & tiada pendirian.. mudah goyah.. digoyahkan oleh si suami yg tak memberi sokongannnnn… tgungjawab di bahu suami, nak kawin pun kena tgk keturunan pasangan dulu…

    rambut sama itam, hati lain2. klu kail panjang sejengkal usah diduga lautan dalam, klu iman tak cukup kuat,…. [tolong sambung]… wallawa’lam…

    0
    0
  5. rihana says:

    no komen.dh laki die ahli korporat.mane nk support bini pakai tudung.ilang la imej korporat (ikut thinking org2 korporat yg jahil agama ni la)tgk aje la bini datuk2 mak datin PM kite pun TPM pun kat lua sane.dh org2 tertingggiii malaysia tunjuk cth x betull..tp Agung kite bagus kan wife die.kesimpulannye title dan status lebih bererti dari pembalasan akhirat kelak.renung2 kan dan selamat beramal

    0
    0
    • babyfawah says:

      aku suka….betul tu pemipin neegara patut bri cth yg baik..salute pg raja permaisuri agong..ad aorg msia dh berumur..dia kata kat org bkn islam bertudung adalah pilihan masing2..dah x tau itu suruhan Allah…ada jugak org camtu..

      0
      0
      • albuaya says:

        buat babyfawah, saya nk tanya awak nie dah cukup ilmu ke. org islam ke, x baik beri komen mcm tue. kita bole doakan agar sesiapa yg tak tutup aurat tue minta terbuka la hati menuju kebaikan.jgn sesekali bermusuh dan mengata sesama islam nanti jadi macam Padang danindonesia gempa bumi, baru kita nk sadar

        0
        0
        • Hamba Allah... says:

          Subbahannallah~ u’ll sdah2 la tu,,,dosa ni mengumpat…byk2 la bertaubat …just stay wit ur own “”hal”” la….aiyooo..islam pe nama nye ni..asyik2 nk mengumpat..anak d rumah mtk susu tu…xyah la nk kutuk tepi kain org,,,

          0
          0
  6. anon says:

    jgnlah kita sibuk menghukum siti pakai tudung main – main ke ape ke..xde sape yg sempurna kecuali Yang Maha Esa..even alim ulama pun ade buat dosa lg dasyat.inikan pulak siti yg x wat dosa pn.cermin diri sendiri dulu.jgn nk sibuk betulkan org lain tp diri sendiri kite x pernah nk betulkan.Allah x suka hambanya bermusuh – musuhan.apelah slhnya kalau kite sama2 find out cara2 kite nk btolkan akhlak kite..renung-renung kanlah ye saudara saudari sekalian.

    0
    0
    • eye says:

      apa?? siti x buat dosa pn…alim ulamak ko kata buat dosa tapin siti tak buat dosa pun..maksumnya siti ni..setaraf nabi2 ke..kalu minat artis pn, jgnla sampai buta mata hati..

      0
      0
    • fafa_arora says:

      bg aku k.. wat die pkei cm2..
      dari sesetgh yg b’tudung lingkup
      pas2 nk berlakon / menyanyi
      bukak tudung..
      bg aku, bek cmni, plan2 pkei..
      yg ngutuk neh pkei ker tudung
      n kalo yg pkei tudung pn,
      takat bju dok t’keluaq lemak2 pn xgne…

      0
      0
    • shussh says:

      tak pakai tudung tu dosa lah tu ahahah apa pulak tak buat dosa

      0
      0
      • hamba Allah says:

        salam…
        juz nk bg pndapat… klu ad tslh ckp, mhon maaf…

        …islam, memg myuruh tuk menutup aurat…
        tp, klu menutup aurat xdsertai dgn niat yg ikhlas,
        xder guna nya… mmg islam xmintak kita mgumpat, tp, xsalah bagi pendapat… dan berdosa jg klu kita membutakan mata sedgkan kita melihat… xslah tegur-menegur sesama islam, tp, tegur la dgn cara yg baik… dan xelok klu kita memuja seseorg… cerdik pndai ad kata: lebih kita melihat model yg baik ykni Rasulullah, dan memuja serta memuji seseorg yg mmg telah d’angkat oleh ALLAH, seandainya kita memuji ssorg itu, djmin akan mdapat pahala (a.k.a Rasulullah S.a.w)… artis hnya mnusia biasa dan xguna klu kita islam sesama islam saling bgaduh kerana artis… so, pkir la sendiri… yg mn baik mn buruk… yg lain berserah pd our Merciful God, ALLAH S.W.T…

        *** ingatan: antra 70 dosa besar:
        bdebat dan memsuhi, b’bohong, m’ingkari janji… and so on n so forth….

        ~salam

        0
        0
        • diella says:

          Hmmm… memang sangat mengecewakan… Dulu masa mula2 jadi artis yakni sebelum memakai tudung, semua mengatakan Siti Nurhaliza lah artis paling baik, paling bersopan, hinggakan datuk nenek saya minat kat Siti… Yelah time tu kan artis artis kat malaysia nie kebanyakannya pakaian tak cukup kain, koyak rabak… Siti kononnya artis yang paling bersopan, tak pernah dedah buah dada, dan batang peha dia… Alhamdulillah…
          Tapi mengapakah pada waktu ini setelah Siti balik dari berumrah dan telah berjanji untuk memakai tudung memungkiri janjinya… Sedangkan Siti terang2 dilihat sebagai artis yang tahu agama…. Kenapa liat nak bertudung dalam erti kata yang sebenarnya. Bertudung cara Islam yang sebenar. Kenapa nak keluarkan jambul Siti. Mula2 dulu dah tutup dah, tapi tetiba nampak sedikit, kini seolah – nak terbuka semuanya… Dulu Wardina lagi teruk, seksi tapi bila dah bertekad nak pakai tudung, sampai sekarang imannya kuat nak pakai tudung…
          Baik Siti buka tudung tu, nanti dah betul2 insaf baru pakai balik. Ramai yang dah terikut gaya Siti bertudung separuh. Jangan pulak Siti bangga dah bawa ramai peminat bertudung kerana apa yang Siti buat ni bukannya bertudung pun. Tp cuma menutup kepala… Takkan Siti tak tahu hukum agama, bagaimana cara bertudung dalam Islam.. Kat tempat saya dah ramai yang terikut gaya bertudung Siti… Kalau yang tak bertudung pakai tudung, baguslah… Tp yang saya lihat sekarang, dari yang bertudung litup tetiba jadi tudung yang tak cukup kain. Masing2 bangga mempamerkan tudung Siti…
          Kalau Siti atau peminat Siti terbaca, sempena hari raya ni, i’m sorry k. Saya cuma nak luah je dan kalau termampu nak juga agar Siti bertudung macam Wardina bukan macam tudung datin.. Nampak jambul. Sori ye…

          Tudung ke apa namanya…

          0
          0
        • shana says:

          sokong sesangat…

          0
          0
  7. girl says:

    der!!sengalnya??

    0
    0
  8. Pendi says:

    anon i support u, dia tak lah seteruk mana,yg penting suara dia memang best gila..

    0
    0
  9. miss says:

    pakai tudung nanpak leher baik kau pakai topi je……….. mana suami kau xkan xleh nk tegur

    0
    0
  10. goldilock says:

    jgn persendakan agama….n title hajah…
    kalo nak paki tudung pakai je la elok2…..
    ni tak…aku tgk gaya tdg die skali cam ???????? pandai2 la korang pk
    dunia2….

    0
    0
  11. WAN says:

    yup saya bersetuju dengan pandangan u all semua.sebenarnya ct bukan pakai tudung la dia berfesyen tutup rambut dia skit jer.yelah mcm yg kita semua tahu ct dah terlepas ckp nak pakai tudung pas balik haji.jadi kan nak cover line dia kena la tunaikan walaupun x seikhlas tu tgk tudung yg dipakai pun separuh jer.betul ckp u all better kalo ct nak pakai tudung pakai betul2 yang mengikut ajaran islam sbbnya nnti buat peminat yg jahil agama ingatkan cara memakai tudung ct betul so diaorg ikut then saper yang dapat dosa.CT jugak.jadi fikir2kanlah ye DATO SITI NURHALIZA.Kami bukan nak menyibuk sekadar menegur org yang kami sayang.

    0
    0
  12. Kak Timah says:

    Not a single one of you people knows whats in her heart. Do not assume you know. Take her for what she says/said. Dia kata dia nak bertudung secara berperingkat. Adakah kita beritahu seseorang yang mencuri itu “dah alang alang kau mencuri baik kau pergi bunuh orang ?”.
    Ramai di kalangan kita yang sedar akan batas berkata kata dalam konsep menasihati, meluahkan perasaan dan berkata kata keji hina dan fitnah, malangnya silap memilih, atau sengaja silap memilih.
    Siti Nurhaliza sama sekali tidak bertudung dengan sempurna. And its wrong. Tapi apa hak kita nak assume apa dalam hati dia, niat dia, karakter suami dia dan sebagainya ? Cukuplah dengan pengakuan dia ; ingin bertudung, dan akan melakukannya dengan berperingkat. Fesyen atau tidak, hak dia; and whats wrong with tudung PLUS fashion? Secara peribadi saya lihat terdapat ramai di kalangan kita yang bertudung ‘sempurna’ ini biadab dan hilang pula santun dalam berkata kata. Allah knows whats in our hearts my darlings. May Siti improves her way of wearing tudung :) May Allah blesses you with strength.

    0
    0
    • Sy je says:

      xperlu nk smakn mencuri n membunuh sbb hukumannya lain.. tp bertudung itu adlah satu kewjipan bg setiap muslimah. mmg kita ni sapa n xde hak nk komen hati budi seseorg, tp sbgai org y syg kt dia, kita wajib tgur. kita nk dia sma2 msuk syurga n kita, xgitu? lau nk brtudung kpla, biar la btutup pnuh. insyaAllah, sejuk ati pminat dia t..~

      0
      0
  13. Ganla says:

    wat mcm aku trus x pkai tudung n x hipokrit.
    yg pakai tudung litup tapi buat maksiat dlm opis atau lain2 tpt yg smpat,jgn le blagak suci la.aku dah masak dgn prangai rosak akhlak manusia ni.nk wt dosa pun jgn libatkn org lain la.

    0
    0
  14. Fiza85 says:

    Walaupun saya pakai tudung , saya tak generalise semua perempuan tak bertudung tu sebagai tak bermoral. Dah tentu jugak yang bertudung tu tak semuanya bermoral. Saya sendiri dah lama tak berpendirian bahawa perempuan bertudung (dalam konteks orang malaysia) itu melambangkan hati budi atau moral si pemakai.
    Saya hairan kenapa Siti Nurhaliza jadi isu sedangkan dia secara relatifnya berpakaian jauh lebih sopan dari kebanyakan artis di Malaysia. Dia mungkin tak pakai tudung dengan betul, tapi pemakaian tudung macam cara dia tu sepatutnya dilihat positif sebab satu perubahan yang lebih sopan. Tak dinafikan tudung dia tu tak sempurna, tapi takkan sebab tu saja kita nak caci dia ? Tak ada pulak orang bising suruh larang ziana zain atau erra fazira dari pakai skirt ? Siti Nurhaliza yang berpakaian tutup dan berselendang tu pula yang jadi bahan caci. Pelik la.
    Tapi saya memang harap Siti Nurhaliza bertudung macam saya tengok dia kat Sirah Junjungan. Hehe.

    0
    0
  15. i say, allow says:

    sya setuju dgn. Fiza85,
    Kenapa hanya ct je yg d caci..lihat saja cara dia berpakaian.. tak menjolok mata,kemas ..setakat tudung yg senget tu, jgn la d perbesarkan..walaupun sya non muslim tpi keperibadian seseorang tu bukan tertakluk pada pemakaian tudung penuh @ tidak ia terletak pada hati seseorang…

    Tapi kalau setakat bertudung utk mengaburi mata masyarakat, sya rasa tak ada gunanya juga..tak berkat..

    Pendek kata hanya keikhlasan yg tulus dri hati sahaja yg benar2 kita terapkan..

    0
    0
  16. auntieroza says:

    Aunty setuju bertudung ni pada sesetengah orang tu adalah satu proses. Dulu Aunty pun free hair. 5 tahun aunty berjinak-jinak dengan tudung, bermula dengan selendang, serkup etc. Macam Dato Siti ni jugak la. Sekarang Alhamdulillah aunty selesa dengan tudung penuh, rasa tak selesa pulak kalau tak bertudung. Aunty harap Dato Siti teruskan biasakan diri dengan selendang dan tutup kepala. Insyallah lama lama nanti akan rasa mudah dan selesa untuk bertudung penuh. Pada masa tu nanti, bukan setakat menunaikan tuntutan agama dah, malah dah jadi tuntutan semulajadi pada diri untuk bertudung. Itulah yang sebaiknya. Good luck to you Dato Siti.
    Kepada yang belum bertudung dan belum berniat untuk bertudung, Aunty galakkan untuk cuba2 berjinak dengan tutup kepala macam Dato Siti ni, walaupun sekadar fesyen. Kita pujuk sikit demi sedikit hati kita ok ?
    Kepada mereka yang memegang konsep “dari pakai selendang baik tak pakai tudung terus”, buang jauh jauh pemikiran macam tu.

    0
    0
  17. lasiaf says:

    sejuk ati aku bace komen auntiroza. aku setuju sgt.
    pkai je la mcm style siti tuh klau takmo pakai tudung full.
    at least kalo dah pkai selendang nnt yg mana slalu pakai bukak2
    tu automatik rase segan nak pakai bukak2 dah. Slow2 pkai tudung.
    pkai selendang or tutup sebagian rambut pun kira dh sopan giler.
    x guna pkai tudung tp dlm hati rase bengkek sbb tak ikhlas pkai tudung.

    errr sib baik aku lelaki botak. wakakakakaka.

    0
    0
  18. ni says:

    betul jugak tuh
    at least bile dh ade tutup kepala (walaupun skit)…
    baju pn x la seksi kan…..
    so sopan jugak la

    0
    0
  19. flower says:

    lawa gak aku tgok dia pkai ni..
    tp lg lawa dia tutp sume..

    0
    0
  20. dianaAmpang says:

    tul gaks.
    aku xtau apsal aku tk tbuka ati nk pkai tudung raser mcm rimas pun ader
    kang dh pkai tudung kang susa plak nk pkai short sleeve hampes tul
    tp aku igt nk stat pkai slendang dulu la mcm antiroza ckp tuh huhuhu
    ampeh tul siti stat trend nih kompem short sleeves / skirts aku masok muzium

    0
    0
    • ain says:

      nk bg kesedaran kt ko la tuuuuu
      insaf la ya….

      0
      0
    • morena says:

      elok la tu. ikut nasihat antiroza tu. biasa2kan diri dengan tutup kepala. selendang ke anak tudung ke asalkan ada usaha nak biasakan diri. apa yang siti buat tu macam yang antiroza cakap tu gak la.
      tahniah. sekurang kurangnya ada gak rasa nak terai.

      0
      0
  21. JUSTRIEZAL says:

    4 ME LA HUKUM TETAP HUKUM…APA TUJUAN PEMAKAIN TUDUNG BGI KAUM WANITA ISLAM?IF PAKAI TUDUNG BUT BAJU KETAT2…PON X GUNA…BUKAN JUST PAKAI2 IKUT TREND…PAKAI TUDUNG NIE BOLEY ELAKAN FITNAH KE ATAS PEMAKAI..TP KALU TETAP KNE FITNAH GAK…TNTU ADER SBBKAN…MYB CARA pakai tudung tu separuh2…or prangai tetap terkinja2 even pakai tudung…atau mulut tetap longkang…maknanyerrr…? apa…lu pikirlah sndri …hu..hu…tpi kalu dh gatal2 mulut buat statement nk tutup aurat kt smua org…trimalah akibat…ps…jgn suka2 mnghalakan yg haram …

    0
    0
    • koserla says:

      tu masalah org yg suke bace tak abis, dengar separuh. Berapa kali dah Siti tu repeat yg dier nk pakai tudung tapi secara beransur ansur. Korang ni konsep priority x betul aku tgk. Patutnyr tegur semua org, tp priority tu pd yg jelas jelek & menyimpang dressingnye. Nk contoh ? bersepah artis msia laen yg seksi smpai nampak pangkal tetek.. sekor pun tak berani tegur kecuali melopong sedap tgk pangkal tetek pempuan.

      0
      0
    • koserla says:

      kalo siti tu menghalalkan yg haram xdenye dia tepikir nk tutup rambut dier walaupun sikit. Then again, who the hell are u to say that this person or that person menghalalkan yg haram ??? boleh baca pikiran/hati org eh ? suddehhhhh ….koserla

      0
      0
  22. no name says:

    tak minat pun dia cuma suka suara ja..

    0
    0
  23. TintaMaya says:

    hurmmm….biarlah siti dengan selendangnya… syukurlah sebab at least dia berubah dari x pakai langsung kepada belajar pakai. niat dah ada….keinginan dah nyata….cuma perlaksanaannya secara slow & steady. eloklah mcm tu…jgn terlalu drastik. dia kan artis…dugaan banyak. biar dia biasakan diri secara berperingkat-peringkat. org lelaki x kan faham keadaan bertudung nih….kepala gatal..rambut berbau…rimas pun ada gak bila cuaca panas…tu blom campur sakit kepala lg… jgn terus menghukum bila kita xtau keadaan sebenar… aku yg bertudung dari kecik ni pun kekadang rimas bila kulit kepala berpeluh…gatal & cuaca panas… bagi siti masa untuk sesuaikan diri. at least dia mencuba dan semoga dia berjaya. Allah tau apa yg ada dalam hati setiap hambaNya. jgn jadi mcm seorang artis ni…masa mula2 pakai tudung, cantik jer…tutup litup….sedap mata memandang. katanya insaf sebab dapat petunjuk..terdengar bisikan halus… tapi makin lama, tudung tu makin terangkat….makin lama makin singkat…memula nampak dada…sekarang dah nampak leher… sarung lengan pun dah x pakai…bila angkat tgn, nampaklah lengannya yg putih gebu tu…. tapi, ada x org yg tegur…? semua diam jer… sebab?? dia si mulut laser…takut kene backfire ekk..?? patutnya, itu yg kita bg perhatian…sebab dia berubah dari yg baik ke x baik….semoga dia sedar dan kembali ke keadaan baru-baru dapat hidayah dulu…. kes siti nih, dia cuba berubah menjadi lebih baik….sepatutnya kita sokong…bg dia galakan…bukan kutuk. lg satu, kes sorang artis yg bertudung masa menjadi isteri seseorang..tapi bila dah bercerai, trus bukak tudung…alasannya, nak mengejar semula impian yg x kesampaian dulu… yg ni patutnya kita bg perhatian sebab dia mualaf…takut kalo x di kawal…boleh balik semula ke agama asal….yg ni yg paling kita takutkan… tapi, semua org diam bila dia kata dia nak capai impian… patut ke kita diam…? fikir-fikirlah sendiri yer…. wallahualam….

    0
    0
  24. imarahman says:

    rasanya kalau Dato CT pakai tudung penuh lagi cantik dan manis….Bertambah-tambah lagi serinye….daripada dia pakai tudung nampak jambol tu….kalau x caya cuba kita jadikan Raja Permaisuri Agong tu sebagai contoh…KAN MANIS…BETUL X….

    0
    0
    • flower says:

      btol 2..tgok ler permaisuri kan lawa..

      0
      0
    • Anonymous says:

      tak yah raser raser, mmg kompem lagi cantik kalo pakai tudung penuh.
      tapi tu hak dia dan cara dia. kalo dia kate nk start slow slow maka biarkan dia. takde salahnye kalo dia nak start slow slow pun. malah digalakkan.

      0
      0
  25. gurl84 says:

    hey korang nie sibuk2 sedih sangat yg Dato SIti Xpakai tdung kenape……korang alim sangat ker ? pi sidai kain kat depan umah pakai tdung ker ???kalo korang alim tau tutup aurat mstilah pakaikan.dgn itu fikirlah sendiri.Dia tau ape die bt.Ramai kat lua sane x pakai tdung npe x pi tegur……lu pikirlah sendiri.

    0
    0
  26. yayang says:

    npe lah u all sume nk sibuk2 psal cre pemakaian tudung dato siti 2…lantak dye lah nk pkai ngn care camne sekalipun.,dye xde menyusahkan spe2 pun…suluh diri sendiri dulu sebelum nk mengata org len..kite manusia nie xde yg sempurna…dye xpnh nk kacau hdup owg len…kalau ngn cre 2 membuatkan dye bahagia,,biarlah…yg pnting dye 2 bertudung ikut kata hati sendiri,,bukan semata bertudung ikutkan idola…merepek la sume 2…

    0
    0
  27. ibu kunyit says:

    ada psychology disorder………. personality disorder dan banyak lagi. yang ct ni plak tudung disorder. dia confused nak pakai tudung lagu mana.

    0
    0
  28. Alim says:

    Siti jadi bahan komen kerana kita semua sayang Siti. Hakikatnya, kita semua kisah kan si Siti ni.. apa dia buat, apa dia pakai, sapa dia kahwin..pendek kata sayang sampai obses lah!

    Artis lain tu kita tak le sayang sangat.. sebab tu kita takkan perabih masa komen apa-apa untuk diorang.

    0
    0
  29. aina says:

    bertudung tu syariat.. da wajib pakai.. bukan kira hati ikhlas baru nak pakai.. syarat bertudung pun kena ikut.. bukan setakat selempang n tutup kepala aje, rambut pulak terkuar sana sini.. ajaran ISLAM ke?

    0
    0
    • hamba Allah says:

      salam…

      ‘ajaran ISLAM, mkenhendaki kaum wanita menutup aurat dgn baik… n brtudung slh satu… dan, smemgnya, Islam meminta kaum wanita btudung litup… so, kita xleh sangkal perintah ALLAH… berdosa besar klu kita myangkal ap yg disuruh oleh ALLAH… yup, mmg mnusia ad klemahan… dan biar lah kelemahan tu dtg dri kita sndiri… dan cukup setakat sndiri… dan, xpyah la kita nak myangkal hukum ALLAH… klu kita nk myokong or nak bg pndapat thdap dato siti pun… biarla bpada2… dan jgn smpai kita lak t[paksa mnanggung akibt dr perkataan yg keluar dri mulut kita… cuz, segala, ap yg kita bckp ttg hukum ALLAH kat cni, xterlepas dr pndangan ALLAH… hukum sememgnya tetp hukum… tpi, wlau ap pun, ap yg dato siti buat hri ni, mgkin akn bw perubahan yg baik tuk ms depannya… cuz, setiap mnusia boleh berubah… dan, ALLAH sentiasa mbuka pintu taubat utk setiap hambaNYA krn sifat ALLAH yg MAHA PENGAMPUN…

      *** bgi la pndpat ap2 pun, tp, ngat la, yg kita akn btgungjwb ats ap yg kita ckp; tulis hari ni… dan ngat la gak yg hukum tetap hukum… bebs bg pndapat tp, biar b’pada2… (sm ad nk myokong or sebaliknya)… klu xnak myokong pun, jgn la smpai b’telagah sesama islam… dan, klu nak myokong lak, perlu ngat gak… jgn la smpai kita t’salah ckp…. sama2 la kita slg mjaga hati masing2 dan tegur-menegur dgn baik, mengikut khendak Islam…

      wasalam~~~

      0
      0
  30. izan ch says:

    urm mmg betul pun skrg nie ramai dah yang tiru selendang siti tue, dari pakai tudung elok2 dah pakai nampak rambut…..gerammm btul dengan tok tie nie!!!!!!!
    baik tak payah pakai tudung langsunglah!!!!!!!!

    0
    0
    • manis says:

      knape geram dgn siti plk? bkn siti yg mengajak diorg tu tiru gaya die pakai selendang yg nmpak leher tu… diorg yg gatal2 nk mengikut… sape srh ikut? hahaha…

      0
      0
  31. lala says:

    perlu ker nk syg2 ct..sbb kowg la dye byk wit kaya raya cm skunk..tp pe sumbangan dye kat kowg?????xyhla nk dok puja n dok kata sgt psl ct..meklah contoh teladan nabi tu keyh…ct ni mnusia biasa cm kite jge xyhla nk up dye sgt..bwk istighfar…………

    0
    0
  32. .ib. says:

    perghh bosannye topik ni… pendapat2 pulak sengal2 je… haha…

    celah mane siti pernah berjanji? ade ke? hmmm… pelik2 org2 ni… hal org sebok nak korek, nak gali… jage diri sendiri dululah wey… bukan mslh tudung je skrg org2 skrg nii… mcm2 ade… asal pulak tudung siti yg dibesarkan… adeh… dah die kate kalu terbukak hati n ikhlas nak pakai litup, brulah die buat nanti… kalu skrg pakai stakat nk tutup mulut longkhang org… baek takyah, xgune…

    adoyai, name pun manusie… byk lemahnye… kdg2 lupe. kdg2 lalai… bukan tak pkai tudung je dose… byk lagi yg kite kdg2 tak perasan dh pun terbuat… cthnye kutuk2 ni… ngumpat2 ni… bukan nak doakan ape ke… siap bg ayat2 yg takleh blah bau longkhangnye… adeh… kalu dh minat ke tak minat ke… ape salahnye kalu kite just doakan utk die… supaye die buat yg terbaek… bukannye duk kondem je… bglah semanagt dlm kate2 yg elok, brulah org terharu… stakat kate2 sarcastic tu, takyahlah tambah dose je…

    sape pulak kite nk tentukan baek buruk org hanye dgn tudung??? tolonglah… come on… Tuhan tu maha adil okkay, maha kaya maha mengetahui… itu urusan die dgn Tuhanlah… buat ape nk sibuk… kite buat ape yg kite patut buat sudahlah… nasihat elok2… pastu tlg doakan ape ke… ako ni bukan baek sgt tp logiklah wey… at least skrg ni siti cube utk berubah… biarlah sket2 pun kan… janji die betul2 ikhlas… die tahu ape die buat… ni byk yg ngutuk nih sah2 bukan peminat… peminat pun ade gak yg kutuk2… ntahlah… ako pun xpaham… ako discreet je… ako minat lagu2 siti nurhaliza, suare die, bukan personal life die…

    chill okkay, xyah buang mase membuat komen berbau longkhang~

    0
    0
  33. liqmie says:

    ala………. apa nak bising suami dia tak kata apa pun. yg utama kalau suami tegur baru elok. mengikut agama islam suami yg patut ajar isterinya.

    0
    0
    • eyuk says:

      mcmna suami nak ajar isteri diri sdiri X bjaya jd nahkoda yg bijak…r/tangga berantakan..perangai anak ntah apa2..

      0
      0
  34. ita says:

    dah jd penutup kepala sister in kristian pon ade..
    tp skrgni pun dah rmai yg ikot fesyen ct nih…
    tutup pale dye pun da djual kt mne2
    nauzubillah..
    mga2 dibukakn pntu hati ct untk berubah..amin.

    0
    0
  35. eyuk says:

    KLU DA SYG SGT TUTUP RMBUT TU BAIK BUKA SLENDANG JE..SAKIT MATA SAKIT HATI MEMANDANG…
    KATANYA IKON MSIA,BAIK TARIK GELARAN TU..DA RMAI SGT IKUT STYLE SITI TU..SANGGUP KE TANGGUNG DOSA DORG NI CIK SITI OOIIII!!!!!….

    0
    0
  36. Adly says:

    i dont know why people doesnt like her.
    she’s gorgeous & talented. pasal tudung tu, its between her & God. Kalau ye pun she promised, but if she’s not ready…what you guys got to say.itu diri masing2…
    Yg asyik kutuk org tu, diri dah sempurna…yg perempuan skrg pun pkai tudung tersembul sane sini, baik xpayah pakai kan…
    leave her in peace..before you guys comments about something, judge yourselves first…dah cukup amal ke smpi you guys rase you have the rights to tell what people did is right or wrong….

    0
    0
    • kEcEwA says:

      bukan nk judge atau nak cari salah dan betul saper2 dalam soal ni saudara/saudari Adly, tpi kter sesama islam hanya tuk ingat mengingati.. xder orang yg perfect kt dunia ni.. talent Dato’ CT mmg xleh dipertikaikan.. sye pn kagum dengan talent dia.. tp tudung adalah sesuatu yg wajib.. bagaimanapn sikap dan perangai kter, tudung tetap wajib.. btul apa yg saudara/saudari Adly kter mgkin Dato’ / mne2 artis / masyarakat lain, “Kalau ye pun she promised, but if she’s not ready” sbb tu lah jgn main2kn dgn pemakaian tudung tu.. “baik xpayah pakai kan..” mula2 dlu mmg elok jer, tp skank lgi teruk.. lebih baik x yah pakai terus.. “yg perempuan skrg pun pkai tudung tersembul sane sini” mmg lah, tp yg jdi persoalan skank Dato’ adalah public figure…

      0
      0
  37. bunga cinta says:

    salam dato,
    saya ni memang minat gile kat dato. selalu bagi contoh kat student bila mengajar. saya cikgu bahasa. saya p sekolah pekula jaya. saya syoktengok dato pkai tudung penuh. cun gile. tapi dak yahun depan dato mai lagi sekali skolahn tu tapi pakaim tudung sekerat. tu ang tak syok. percayalah datok. kalau oakai tudung penuh datok lagi cantik. rezeki lagi murah an berkat. tgok lagi cepat allah bagi rezeki zuriatharap dato terima. saya tau dato memang baik hati dan anak serta isteri yang baik. takutnya sebab kita engkar janji dengan allah , kita menerima dugaaan yang macam-macam. saya tetap sayang dato walau apa keadaan sekalipun. dan untuk pengetahuan dato saya tak pernah minat artis kecuali datuk sejak saya di universiti lagi sampai sekarang saya jadi pendididk. semangat dato memang tak oleh ditandingi dan saya cakap kat my hubby dato berhak dapat semua kebahagiaan cuma satu yang khilaf dato p buka tudung. saya doakan alllah unjukkan dato jalan yang lurus. semoga segala kebaikann dato dan suami tak sia-sia. insyaaallh

    0
    0
  38. LadyS says:

    malas nak hurai dah pasal siti nih..korang bacalah..pasal tudung yg sebenar2nya kt sini so saper yg fan siti tu hantar jerkke email siti…

    http://www.angelfire.com/zine2/zamzah/zam/

    0
    0
  39. damia says:

    nak bina rom bukannyer satu hari kawan sume…faham2 je la…

    0
    0
  40. kEcEwA says:

    mmg kEcEwA sgt2 dengan artis yg mcm ni.. mmg dlu Dato’ pernah berjanji tpi kalu Dato’ belum bersedia x payah la buat mcm ni.. sepatutnya balik dari Tanah Suci dlu, Dato’ buat jer press confress yg Dato’ x sedia lgi.. dengan keadaan yg mcm ni Dato’ seakan-akan mempermainkan pemakaian tudung.. Dato’ pk la sndiri apa yg terbaik.. kte sesama islam sekadar mampu tuk ingat memperingati antara satu sama lain.. selebihnya terpulang pada individu itu sendiri.. yg pasti sya amat kEcEwA dan terkilan dengan pemakaian tudung Dato’…

    0
    0
    • miss_hujan says:

      x payah la nk kecewa..beriya sgt kt dato ctikus ni…dia ttp dgn fesyen tdung saji dikepala..ape leh wat…hampehh je

      0
      0
  41. kEcEwA says:

    bukan kEcEwA apa, kEcEwA sebab kter satu agama, satu bangsa n satu malaysia.. :)

    0
    0
  42. cabai says:

    klo dh jenis perampas laki org 2 mn yg eloknye…jgn percaya sgt dgn die 2

    0
    0
  43. cabai says:

    apa2la

    0
    0
  44. cabai says:

    i love u akent

    0
    0
  45. stella says:

    knapa komen siti sampai cam 2.. siti x pana pun buat benda yang teramat la teruk smpi kutuk dia… siti terlalu menjaga diri dan hati orang lain, tak pernah idup terlalu sosial walaupun dia mampu…dia idup seadanya dan dengan penuh sopan…banyak lagi artis yang x bertudung dan perparti sana sini yang mungkin lebih memrlukan nasihat…..

    0
    0
  46. SIOT says:

    x pernah buat yang teramat teruk? rampas laki orang tu apa ke jadah sampai Tengku Z kena cerai. baik ke tu?

    0
    0
    • faris says:

      EH SIOT,KO RASE BINI DATUK K TU BAIK SGT KER????TG Z TU SUGGAR MUMMY KO KER???RAMBUT PON KALER MALER!!!

      0
      0
  47. NANA says:

    senua terserah pada niat, jika baik, baiklah balasannya jika tak baik awal akhir kita terimalah balasannya

    0
    0
  48. meen says:

    untuk pengetahuan semua kawan kawan yang dok meluahkan perasaan masing dekat sini…erm kan datuk ct kan pernah nyatakan dulu yang biarlah dia pakai tudung jika hasrat keinginannya untuk pakai tudung sudah ada?dan beliau tidak mahu melakukan sesuatu yang mengikut kemahuan orang lain jak….) kan melakukan sesuatu mengikut hati dan iman adalah lebih baik berbanding dok ikut jak kemahuan orang lain yang belum tentu memberi kegembiraan kepada kita sendiri????setuju…. huhuhu

    0
    0
    • Solatus Iman says:

      But mslanyer….sbgai org islam kita kena tjukkn contoh yg baik…so kalo nak wat sesuatu kena fkr pnjg..dont follow what ur heart say..bab tue jgn persendahkan agama mlalui dress(tdung)..kita nie kena bjihad even x jd fisabillah tp nak jd teladan yg baik pd agama2 lain e2 juga jihad..pertahnkn kemsyuran ISalam..so..renug2kan whai kwn2 se agama ku..cintai Allah more than others..:)

      0
      0
      • kawanct says:

        ha ha ha… bebudak sekolah yang pakai tudung tu pun…. ramai yang ikut pesyen je… Apa tak nya, pakai disebabkan semua orang kena pakai… dah sekolah suruh deme pakai pesyen macam tu… Tu sebab bila depa kenal jantan, mereka pun buat perangai tak senonoh…. Yang bunting anak haram pun ramai… Takkan lah kita semua tak sedar2 lagi… Bila CT pakai tudung ikut pesyen dia kita bising sangat… tapi masyarakat kita pakai tudung ikut pesyen yang mereka suka, tak becuk pun…. alar… ramai yang pakai tudung sebab kat kawasan mereka semua org pakai tudung… hmmm… dah jadi trend…

        0
        0
  49. zara says:

    entah la dunia hari nie…..

    0
    0
  50. fbi says:

    beriya-iya bersungguh-sungguh org2 kat komen pasal tudung ct…sekurang2 nya dia takla mendedah mcm artis2 yg lain yg dah g haji tu..pastu ada yg nak mempertikai pasal ibadat2 yg dilakukan ct..ada je yg tak kena. apalah. aku pun hairan org asyik nak mengata itu ini pasal ct. tengok jelah pada kerjaya dia..sudah.

    0
    0
    • kawanct says:

      ye la…. orang kata apa yang kita cakap melambangkan hati kita… kalau kata-kata itu begitu busuk… maka macam tu la busuknya hati kita… Tak guna lah kita nak mempertkaikan tudung CT…. Kita ni dah betul2 bertudung litup ka? kalau sudah, kenapa bangsat banget kata-kata kita???? Alar… ramai yang bertudung litup sejak kecil pun, ada kes buang anak…. Tak semestinya org tak bertudung tu jahat…. Kan? Kan? Kan?…

      0
      0
  51. hkraoa says:

    j8qir7 scnmrfeoewlj, [url=http://ixzoilkiubdq.com/]ixzoilkiubdq[/url], [link=http://ldfjxkfdscsb.com/]ldfjxkfdscsb[/link], http://pgzzpssnrswt.com/

    0
    0
  52. Funteefugdyef says:

    Hi all. How are you?

    0
    0
  53. Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  54. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    0
    0
  55. porno izle says:

    Just want to say your article is striking. The clearness in your post is simply spectacular and i can take for granted you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the effective work. ???????????? ??????????? ??????

    0
    0
  56. DAINA says:

    Aku mmg minat CT ni dr awal2 dia masuk dunia seni ni lagi.Aku pn sm mcm korang yg mau CT bertdg litup.Tp korang Xfikir ke kalo dh bertdg litup elok sgt ke seorg muslimah duk menyanyi kuarkan suara(yg sah2 aurat seorg pompuan) utk telinga lelaki2 yg bkn muhrim?Jd [email protected] 2 sendiri pn dh sah2 wat benda maksiat jd jgn cuba campur adukkan benda yg maksiat ngan hal2 agama.Kalo CT bertdg litup pn suatu nanti(hrp2 scpt mungkin r),aku rs lagi afdal utk CT berundur dr bdg nyanyian ni.2 lg baik.Korang yg rs nk jd penasihat utk mereka2 yg tgh alpa ngan dunia ni,nasihatlah baik2.Jgn emosi sgt.Korang br je wat pahala dgn nasihatkan CT tp dlm ms yg sm ttp dpt dosa sbb kutuk die mcm2.Sng citer camnilah,kalo CT xberubah gak lps bc nasihat2 korang ni(2 pn kalo die ade ms r nk bc),biar r CT @ SUAMI die yg tanggung dosa 2.Kalo dh dosa CT mmg bertimbun,jgn sampai korang pn sm naik kumpul dosa mcm CT.Jd kesimpulannyer , utk korang yg duk kutuk CT & selebriti2 yg lain 2,korang rs2 sempat x nk mintak maaf ngan dorang semua?(termasuk aku gak ni nk kena minta maaf..Astarfirruallahhalazim).Sanggup ke kita semua nk gi jupe dorang sorang2 pastu minta maaf?..renung2kan..ELAKKAN MENGUTUK UTK KESENANGAN DI HARI MUKA..Wassalam

    0
    0
  57. tina kmn says:

    salam…dat0siti..apakah lg yg dikau cari c0z harte dah bguni2,, apakah lg yg kau hrapkn krn coz da dpt suami yg baik,kaye raye..ape lg duniawi yg dkejarkn????

    0
    0
  58. hamba allah says:

    dlm islam rambut adalah aurat bg kaum wanita…mau tdk mau wanita wajib tutup aurat…

    0
    0
  59. Ina Roesch says:

    Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

    0
    0