Written by AbangNara | December 21st, 2010

Semalam kami menerima sekeping lagi email daripada seorang pembaca yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan keputusan Dewi Remaja 2010. Sebelum kami berkongsi dengan anda email tersebut, mari kita mengenali siapakah Top 5 Dewi Remaja 2010:-

1. Neelofa
neelofa

2. Ixara
ixara
3. Sha
sha

4. Ramona
ramona

5. Iraa
iraa

[note]Di sini saya listkan from “no.1 – no.5” girls yg terpilih masuk TOP 5 Dewi Remaja. Masalahnya ramai yg sbnarnya tak puas hati dgn pemilihan para juri terutama dengan Neelofa pemenang Dewi Remaja tahun nie! We all terus teramg demgar cerite dari makeup artis yg Lofa bayar org dalam utk menang competition ini? Tolong keluarkan artikel ni n biar peminat di luar yg judge betul2 about apa they think! Biar diorg smue bgtau pendapat masing-masing tentang what they think about the winner!

Satu lagi hal, kitorg dgr Ramona yg dpt no.4 tu adik beradik dgn Anzalna yg tak menang anything dalam competitoin ini.
Is that true? Tolong siasat sbb kalau betul kitorg rase bende ni tak adil! Mana boleh adik beradik dpt masuk 1 competition yg sama NOT FAIR!

Satu lagi Anzalna tu nmpak lagi outstanding drpd Lofa dan Ixara knape die tak dimasukkan ke top 5 langsung? Kita perlu tahu more infos about this!! I kasi pic Anzalna sorg yg i pelik kenapa boleh tak msuk top 5. Die tu meletup gile. Macam mana adik die bole lepas die tak lepas klau btul dua-dua adik beradik.[/note]

Gambar Anzalna (sebelah kanan) dan Ramona

ramno anzalna

Kami tengok gambar Anzalna ini sememangnya nampak cantik dan boleh layak ke Top 5 Dewi Remaja 2010. Mungkin kalau ada pihak penganjur Dewi Remaja terbaca luahan hati ini, boleh email kami atau tulis di ruangan komen. Mungkin anda ada kriteria anda yang sendiri untuk memilih Top 5 yang terbaik.

Ada lagi gambar Dewi-Dewi Remaja 2010 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Tengok dan luahkan pendapat anda sama ada anda bersetuju atau tidak dengan si penghantar email ini. Atau mungkin anda langsung tak bersetuju pertandingan sebegini diadakan di Malaysia. Tak gitu?

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

ixara

329 responses to Luahan Hati Seorang Peminat Dewi Remaja 2010

  1. bob says:

    biala dah rezeli dia.dengki btul la pemgemail nih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eliz says:

      sbb neelofa kangkang lebeh dalam gambar
      tu yang menang kot

      ala, menang ke kalah bukan jadi ape pon korg ni
      same je

      aku rasa beauty pageant dgn DRemaja ni same je tp kenapa xde siapa amik tindakan?

      cuba buat style imam muda tp versi wanita :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bob says:

        xpenah ada lagi imam wanita bro.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eliz says:

          btol xde imam wanita
          maksudnye konsep cite gitu la

          muslimah sejati ke hape

          bukan la cedok tajuk bulat2 imam wanita :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nazarahmat says:

          motipp????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hijau says:

          ala bersyukurlah ko tk mnang…ada hikmahnya.nnt klau mnang lagi byak bnda yg kene dkorbangkan.ni dh masuk finalis pon abes terkangkang2,nak berlakon ke nak runway ke nnt lagi lah byak bnda dedah sana dedah sini..byak dosa..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

          yarabbi seksinya… semoga mendapat hidayah….=)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • waras says:

          nak wat lawak lakkkkkkkkkkkk, gile aku buang astro klau ade imam wanita

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gilo says:

          bob…ko ni sengau ke??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bob says:

          hahahahah,sorry2.taip time mengantuk memang jd mcmtu.:)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ann says:

          cantek sbb make-up wat pe..X ASLI! eden ulang..X ASLI!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gurly says:

          mmg cantek sbb make up..tmbah plak klu da jd cover girl..edit la sane cni..tggul klu make up pon jd cntek..tp adat la, xkan masuk beauty pageant xmake up plak kan..huhuh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          Anzalna ni anak lecturer i….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MINAH CYBER says:

        ahahahaaa .. ayat kau cam vavi ..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • juara dewi kangkaang plg luas,hhahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • faili says:

        Anzalna mmg layak masuk top5! bukan setakat top 5 title dewi remaja pun layak dibandingkan ngan Neelofa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Joyah Jongang says:

          SOKONG! SOKONG! SOKONG! ANZALNA PATUT MENANG!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pertamatama says:

          top 6-neelofa,ixara,iraa,anzalna,ramona,tilla.

          x payah la korang sedih2 lg..ni aku dh masukkan dia dlm top 6 aku.hahaha!
          korang yakin la dgn pilihan aku ni,zaman juliana banos dn annahita,semua pilihan aku msuk top 5, silap la juri tk tnye aku dulu sblm pilih pemenang….

          p/s-yg beria sgt ngn DR ni biasanye budak2 baru nk naik,pngemail ni mesti brsekolah lg nie..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          stelah memandang..ksemuanya
          pahamla aku knapa neelofa n ixara yg top 2.
          winner n first runner up.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • maya says:

        semua jantan dia dah main si Lofa ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rebung says:

        ala..patutnya tak payah lagi nak ada dewi remaja ni
        tgk muka cantik, body lentik,
        tpi rupenya ada yg kaki disko ke
        contribute to social problem..
        dah test IQ diorang?
        test knowledge diorang
        tau tak tentang isu semasa ke..
        matematik ke..
        sains ke..
        logic IQ ke..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aini says:

        ntahnye.. mcam budak2.. biarlah menang kalah adat betanding

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fahmi says:

        biar aku jelaskan kat sini memang LOFA main jln kotor! benda ni dah kecoh kalau tak caya tanyala org sekeliling!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • abu huraira says:

        NEElofa perangai mcm pelacur! tak caya tanya la cousin dia

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cik senah.. says:

        tah..
        cecuba wat imamah muda pulak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      ternyata komen2 disini lebih hebat dr luahan entry ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • misskenyalang says:

      sebab kecik mcm ni pun korang nak bising. semua kecantikan tu x kan kekal.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • joyah says:

      ni la malaysia, tgk cntk dr rupa shj. kalau tgk Next Top Model tu bukan sume cantik tp yg terpilih pon sbb cara mereka bwak diri, cara mereka bfikir, & attitude mereka.

      setengah org cantik tp otak x cantik. cantik tu definisi dr kombanasi attitude, otak, dan confident.

      biar la dah rezeki dia, mesti ada orang sabitaj ni x puas ati dengki ngan lofa. (padahal aku x penah lyn pon DR)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pertamatama says:

        betul tu..diaorng nilai bukan kt rupa je..bnyk prkara nk kena nilai..nk ckp paling cantik,masing2 ada kecantikan tersendiri..nk pilih pemenang,kena la ada nilai tambahan dr segi lain baru dpt pilih..mana2 pertandingan pun kalau dah masuk final,banyak peserta yg kita rasa layak tp disebabkan ada yg silap la,cuai la,x dpt beri trbaik(ayat standard),trlepas la peluang menang tu..nasib tk baik untuk menang tp mungkin nasib baik utk perkara lain?siapa tau kn

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hohoho says:

        aku sokong kau, joyah. kalau setakat cantik fizikal, otak kosong, bakat kosong nak buat hape

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • joyah says:

          korang tgk tyra banks super model amerika tu lawa ke? negro beb! tp bila kite tgk dia btul2 btapa cantiknye dia dgn cara dia bjalan, bcakap…pegrhhh penuh confident. malaysia? asl muke lawa dahi licin tp body x cutting pon org dah gah kan dia. bkn nk up kan amerika tp tahap pemikiran kita tlalu jauh mundur.

          eh pi lantak la DR, just komen

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • katak itam says:

          sokong ngn ko!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Erin says:

          mmg pun.. harap seksi je nk ikut org luar tp fikiran n minda low..
          ada plak pereka fashion kena marah oleh dorg sbb baju x cukup seksi..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • milix says:

      redha jela…..rezki masing2..klu tol xhalal xkemananye…g pun seksi2 wat dosa je..okpe xmenang

      **kkk dia tu de iras fadzlun+rcw…hehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ntahla labu says:

      pada aku…contest ni…adalah tiket 1st class utk masuk neraka…ye dak???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • faili says:

      aku pun hairan knp Anzalna tak menang..package lengkap!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budak chomey says:

      ni semua tiket tuk masuk neraka.. faham???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. situt says:

    post paling pening. sama je tgk. takyah la siasat. hal remeh je nih. ;p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Orang Kampung says:

    bosanlah cite pasal dewi2 ni…. mengantuk je ptg2 ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hola says:

      aku tak penah pun kenal pemenang2 dewi remaja sebelum ni..smpai la dieorg ni jd artis pastu mention sblum ni penah menang dewi remaja… bukan yer berprestij pun competition ni mcm miss world ke smpai nak sabotaj bagai.. aduhai… x fofuler lgsg…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pertamatama says:

        sekarang je tk popular,dulu popular..klau tak popular,tkdenye industri hiburan dn iklan cari dorng2 ni sampai boleh dikatakan kebanyakan artis/model cantik popular/pernah popular bermula dr pertandingan ni..skg dah kureng,tu psl masuk tv kot..huhu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. MakTom says:

    hade maktom kesah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Neo says:

    Dewi Remaja bukan dinilai hanya kecantikan semata2. banyak aspek lain yang dinilai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bob says:

      betul saya stuju. setakat muka ja cantik pun xtentu boleh menang.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bintang malap says:

        betul tu..masa annahita bakavoli menang tu pun lagi ramai yg lagi cantik dari dia…diorg nk cari yg cantik dan ada otak org melayu kata

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Joyah Jongang says:

          Annahita mana cantik. Otak pun tak pandai manapon! Lofa boleh lah tahan cantik tapi otak pon taklah bagus sangat. Jawab soalanpun macam membaca dan menghafal. Gua dengar ramai orang kata bulu mata extension, rambut pendek jadi panjang, extension gak…palsu…palsu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bell says:

        Neelofa is not the real winner!!!!!! the real one is sha =) stakat belajar kat mrsm apa kejadah!!bukan belajar kat harvard pun so plz la jgn kecoh satu dunia buat malu je

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Joyah Jongang says:

      Ada yang perangai teruk, cakap tak pandaipun boleh masuk top 5, amacam beb???? Gua gi tengok Final dan jawab soalanpon mcm baca skrip. Soalan bocor lah katakan. Sebenarnya pemilik Karangkraf tuu orang Kelantan dan Lofa orang Kelantan…teori aku, ada konspirasi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hrrmm.. bg saya xpayah ada pertandingan macam ni kat Malaysia.. gambar kat dewi remaja semua sopan2.. ni bila dah ada tak puas hati, memacam gambar keluar.. copy dr facebook la tu.. adoi.. bahaya… korang muda lagi.. tak pasal2 je jadi mangsa buaya tembaga. tak gitu bang nara.. hihi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. E says:

    Wei bongak, Anzalna and Ramona tu bestfriend la bukan adk-bradik. Duh obviously u know nothing!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nurul says:

      btol!!dorang adelah bestfren laaaaaa…bodo gler yg email..xtau pape nk kecoh!….dlm fb mmg laa senang ley list sape2 pon adik bradik..bodo!..=p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bay says:

        ramona tu ada 2 org adik beradik je..dia sulong n ada sorang adik pompuan. takkan la si anzalna tu adik dia.. adik mona kecik lagi la. ape la si pengemel ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • giryu says:

        yang korang ni lebih2 nk komen nape …hadoi …klu imam muda ada ke korng nak concern smpai camni …..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • virgin says:

        anzalna totap menjadi pojaan hatiku…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hohoho says:

      orang yang bagi email ni tak buat “homework” dulu. main redahhh je. agaknye dulu masa sekolah mesti kena belasah ngan cikgu dia sebab selalu tak siap homework. hohoho

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. gigi kayu says:

    pegi pengsan la saper nak menang pon/////

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. dewi tua says:

    prtandingan yg mruntuhkan imej ank mlayu kita,, smuanya snggup dedah itu ini,, tau la cntik tapi jagela kcntikan itu dgn sbaiknye,,, renung2 kan,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • farapink says:

      tau xpe.. sedeh tengok camni.. patutnya pilihla yang lawa jadi idola, bukan takat kangkang sana, dedah sini.. biarlah yang ada cita2, pendidikan,, yang baca remaja ni pun budak baru nak naik..xkan contoh camni nak bagi kat diorang kan.. masa depan nanti? nak anak2 sok jadi camni? or lebih lagi?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. lobak says:

    kalau takat muke je lawa tapi otak lembab tu yg tak boleh menang…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. suffer8zine says:

    lawa2 tu

    Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. dah kalah tu kalah je la says:

    isu adik beradik masuk competition same x de hal la.. klu dah dua2 ada bakat.. tp dah mmg x de rezeki diorg utk menang nk wat cam ne.. AF pun ade gak adik beradik masuk.. even ANTM yg tyra banks punye show tu pun ade adik beradik masuk gak.. klu keputusan senang2 nk diubah lepas diumumkan pemenang, cam tu x adil la utk pertandingan2 lain.. klu senang2 nk suh ubah keputusan, cam tu mamat khalid sure dah boleh amik trofi dr KRU..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gurly says:

      btol…bg aku xde mslh adek bradik msuk..rezeki si adik la dpt..org yg anta email ni tantah sdara mara contestant yg xmenang or not even listed as top 5 agaknya kot..alaaa, xpyh la nk siasat2..bkn miss universe ke ape ke..tp

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. nazarahmat says:

    Lah..Pertandingan nih tak harap kat muka je dik non oi..tgk juga kredibiliti peserta tu jawab soklan semua. Penampilan. Kalau muka lawa tp jalan terkangkang2 n jawab soklan tergagap2 tak guna juga. Ada akal pikirlah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bangku says:

      Yang dapat nombor dua jawab soalan tergagap-gagap dan tak betol menang gak. Yang nombor satu menghafal skrip jawapan….pigi dah! India tuu jawap punyalah best tak gak dapat nombor satu…Yang jalan terkangkang tuu ada pelawak dolu dolu nama sape ntah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Orang Kampung says:

    aku nak tengok tahap mana depa ni naik… kot2 thn depan langsung tak nmpk btg idung…
    tp yg nama sha tu lau berlakon leh kot ganti kenchana dewi… heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. jeanie says:

    tak tahu, tak kisah dan tak suka..
    dont know, dont care n dont like..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. izat says:

    Bro..kalau muslimah sejati,tak di hingin pun nak masuk program2 yang menonjolkan diri dia..malu adalah hiasan bagi seorang wanita yang solehah..apa kes masuk tayang2 muka,buat2 malu dalam tv..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Jellyta says:

    A’ah lor nape anzalna xtsenarai antra top 5.tgok yg laen2 tu slain neelofa&ixara biase je…juri mgkn mnilai bkn saje dr segi kcntkn tp jg iQ pserta kot.dh rezky xbpihak pd anzalna jd,nk komplen2 pun bknye bley ubah ape2.pnh dulu 1 sek ngan anzalna..mmg dye cntk n manja.xdpt jd juara pun xpe la..cnth pd wardina,fsha sndha,RCW,n lain2 ag pun bley bjaya cpta krjaya wlupun xdpt glrn dewi remaja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Puteri Sejinjang says:

    kalo tgok mmg anzal plg cantik la…

    tp x pe gakkan…x de makna nye nk masuk ptndingan ratu cantik nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      anzal ka inzal ka…suma aku tak minat….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • seyo says:

        yes agree anzalna mmg cantik,humble,x sombong,manja aku pernah bersembang ngan dia waktu kat karangkraf

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pertamatama says:

          aku tk amek tau sgt psl dorng ni,final ke apetah dlm tv tu psl DR ni tk tngok pn, tp bnyk la tngok gmbr mcm2 versi dr finalis2 ni, aku rasa klau nk ckp rupa cantik,mmg neelofa la cantik dr anzalna. tp klu nk bnding rupa+body+attitude+penampilan+daya tarikan sume tu,bnyk la nmpk sama cntik atau lbih cntik dr lofa tu,mula2 tngok semua finalis ni lebih trtarik tngok ramona dn tilla,tp neelofa mmg cantik. yg semua kecoh2 psl anzalna ni,tktau la ape cantiknya dia,mgkin sbb aku tk tngok kt tv lg kot,so tktau la klu anzalna tu lg cantik dr plbagai aspek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. izat says:

    Korang dah salam konsep nie untuk wanita-wanita solehah..rujuk balik,jangan ingat yang masuk pakai tudung makeup2 tu dah bertitle wanita solehah..Nak jadi imam pun x perlu nak buat contest2 semua tu,nak famous kat dunia ke kat akhirat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Pakcik says:

    Pakcik rasa Neelofa menang sebab dia HOTTTT !!!!
    Awwww………hu hu
    Setuju tak kawan2 ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nurul says:

      Stuju!..and sebab die mmg pndai…exMRSM bitara kot,student MRSM bitara only di pilih dr kalangan yg IQ tnggi yer,nk msuk mrsm kena seat iq exam… minah nih..among top student tu…anzalna muka cntik tp xbper pndai wtper..=)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • milix says:

        dah bape kali cite daaaaa…..tipa kli de n3 sal lofa..mesti de cite nih..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • taksuka says:

        aku pn bosan sikit2 mrsm.wakluuu.mrsm tu pn dpt pas plih bdk2 SBP dlu.pndai utk exam je wtpe tp x cerdik utk dri sndri.klau btul2 bijak die x msk r rncngn publisiti murahan cmni.otak pndai nk kjar glamer kot.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Sengal says:

          yer aku stuju….kwn aku mrsm jd jurutera skrg…pandai pikir baik buruk…..seklh mrsm x reti nk bezakan baik brk, halal haram…haprak gak…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        xyah laa rasa hebat dok melalak canang ex-mrsm kalo takat jd juara pertandingan xde pekdah ni….kalo dpt masuk MIT ke..keje ngan NASA ke bru laa leh cter…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fara k says:

        si lofa waktu kat mrsm tak abis2 buat maksiat kawan aku juga jadi mangsa taknak bg dia terkantoi!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonly says:

        lantakla mrsm bitara pun. setakat hari ini, kelulusan paling tinggi dia ada SPM kan? so, toksah lah dok bising2 dia pandai masuk bitara. ramai lagi budak bitara yang pandai n elok rupanye.
        if nak banding sgt pasal education, tunggu dia at least ada degree baru la boleh nak banggakan sikit. kat luar sana yang street smart pun melambak ye dik.. x belajar tinggi tp success dlm hidup. org2 camtu yg kita kena tanya camane dia boleh survive..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • baddy says:

        belajar pandai tapi blowjob jantan sana sini buat apa?????dewi remaja ke dewi pelacur namanya???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kika says:

        betullll 2…anzalna mmg ng0k..muke lawa p b0d0hhh…dpt msuk claz pndai pn sbb bpk die ckgu….0tak lembap beb

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Sengal says:

    sorry beb…aku x tgk citer2 dewi ni…x mendtgkan paedah langsung…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Firas says:

    Ni semua pertandingan tambah dosa jer nie. Daripada juri, peserta, tukang mackup, tukang sponsor, semua dpt dosa. termasuk la yg duk tgk picture yg BN upload nie. Aku skali dpt dosa tgk aurat2 yg terdedah. 10sen dari aku. Maaf belaka.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • NKA says:

      memang betul tapi….tapi aku tak paham sangat emel penulis tu..ayat ntahapa2 je…sekejap english, sekejap melayu…..nak kutuk orang tulisan dia sama buat aku rasa nak mengutuk…

      dah sah2 pertandingan dewi remaja ni untuk orang yang lawa2 lagi seksi….
      nak masuk dewi remeja kena bagi ukuran bontot,pinggang dan juga dada…..so itu diambil kira….dorang seksi , menang or x, bukan bagi apa2 dekat kita….
      menambahkan lagi orang2 seksi dekat kaca tv adalah~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. ntahapaapantah says:

    ni smua karut a’.. nk idop senang jek pompuan yg msk dewi remaja ni.. blaja xtinggi mna pn.. konon2 msk prtandingan sbgni kira mcm platform utk advance kn dri.. padahal sbuk nk glem jek.. tnggu next offer lh.. jd model tuk ini.. tuk itu.. brbeza ngan pompuan yg high education.. cantik.. bijak.. smart.. brdikari.. ni mngikut pngalaman aku lh.. sbb aku keje kt agency.. so aku jmpe mcm2 client.. especially client women.. mmng brbeza ngan pompuan2 yg takat mampu pose dpn camera jek.. hahahaha.. ni pendapat aku jek.. jgn plak pkir aku ni haluan lain plak.. apa2 hal pn salam utk smua pembaca BN kipas susah mati ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. elynn says:

    ala yang korang kesah sangat saper kalah dan menang aper hal..baikla ko kesah diri ko sendiri..cube la jage tepi kain dulu sebelum nak jage tepi kain orang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kura2 kecil says:

    aku suka tgk perempuan2 cntik.
    perempuan pon ske tgk pompuan cantik, apatah lg lelaki? hehe. tapi tak pyh la lama2 dlm industri hiburan ni, bler dh ada org nk bimbing nnti, bersara je la. muda bukan selamanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. missyqaldina says:

    laaa….si ramona zam-zam ni masuk dewi remaja ni ke??bdk ipoh..mmg tu kakak diee…kwn lame aku ni..tatau la die msuk…cntik..tp ntah la..perangai die satu ipoh tau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. crOOkhz says:

    cantik sumenya..tp xkisah lngsung sume nih..rezeki diorg..~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. LadyLynn says:

    cantik sangat… cantik!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. wewittt says:

    mender hal taww…….banyak mender lain nak kena peduli…….hal2 cam nie lantak la……….nak tunggang terbalik ker……….biar tak der lansung lagi bagus……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. deela says:

    dah lepas mekap cantik le, cube tgk masa depa baru bangun tido, gerenti mcm ………….. (fill in the blank)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. chucky says:

    yg pasti pda mata aku smua dewi remaja ni takde muka keremajaan langsung…..smua matang sblum usia…dgn mkeup yg tebal teramat!!! d0rg ni kalau simple mimple aku rasa lagi cute….tp ntah lah smua mereka ni nmpk plastik teramat!!! tiada yg natural!!!! lembut2 tu pun nmpk d buat2 nyerrrrrrr…….huhuhuuu~~~ peace =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ct strawberi says:

      wohoo… ayt panas but i agree with yr statement.. muka canteq, dlm 2 belom tentu cantik ^_^ stakat makeup tebal nenek aku pon pandai he2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. ct strawberi says:

    zzzzzz… xd mase mak nk siasat.. buang mase, buang karan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. G says:

    ala…itu pn nk kecoh….apa da dia ni…cantik tu subjektif la…mcm miss world, bukan kecantikan sahaja di nilai…tapi Otak juga perlu ada…baru la lengkap… lain ni pertandingan realiti y guna sms…ko undi la duit smpi habis klu suka kt peserta tu…huhuhuhu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Wanda says:

    ini baru Dewi Remaja. bukan Miss world. kalau perempuan Melayu masuk miss world agaknya bkn setakat beautiful Nara je dia nak email..tros masuk wikileaks. Hype labih penjelousy nih !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Ayam says:

    Anzalna ngan Ramona bukan adik beradik la der. Selambe badak je orang ni tuduh bukan2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. haku ler says:

    AAK?
    lantak la sape nak menang.. lau menang, femes dengan jayanye xpe la..
    lau endingnye skandal yg bukan2, yg merepek2… xpayah la..
    rase lau history idup tu ade yg ‘kureng harum’ toksah la join… akhirnye pasti kantoi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. joyah says:

    korang ni lawak seyh..xde berite lain ke nak sebar?

    alah,ikut suke la sape yg menang sape yang kalah.

    tak semestinya yang menang tu akan jadi pelakon terbaik suatu hari nanti..tengok la bakat pulak.no hal la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Isk says:

    ala.. muka boleh tahan standard dewi remaja je la… dunia hiburan M’sia penuh dengan perempuan muka standard. Cuba duduk KLCC satu jam kat starbucks ke apa, boleh pilih yang lebih lawa dari Dewi Remaja dan TV/ Film. Hidden gem gitu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hani pelangi says:

      btol 2..kebykkan yg lepak kat starbucks sume up2 punya pompuan..n kene gayanya n masanya, mmg kita akn nmpk yg btol2 hot n cantik from dewi2 nie..dunia hiburan malaysia mmg muka sume tipikal jer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hani pelangi says:

        i mean better from dewi2 nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • abarage says:

          btul tu.plakon kat malaysia muka sama je.lagi cntik org yg bukan artis.kalo compare artis msia dgn artis thai atau filifina mmg jauh panggang dari api.blakon pon ntah pape.mcm kayu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. cikedi says:

    x perlu pun ada pertandingan yg mcm ni sebenarnya …utk apa ?? n kemana hala tujunya ?? fikir2 kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. yang murni says:

    ada jugak org yg peduli keputusan dewi remaja, lantakla saper pun menang. ni penulis surat ni mesti yg masuk bertanding jugak. bukan ker sejak dulu lagi pemenangnya ala ala dah di set gitu. lantakla contest yg xpenting ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. detective conan says:

    anzalna ngan ramona bukan adik beradik der..bg aku ni rezeki msg2 sape2 menang pun tak kisah..tetiba nak sgt anzalna ngan ramona menang ni apsal lak..dah rezeki neelofa tu nk menang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. bell says:

    memang anzalna cutee dari ramona…neelofa cm muka pelakon indon yg slalu berlakon watak jahat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. alif says:

    tak de kerja nk pi siasat suma tu..aku rasa ni mesti geng2 anzalna ngan ramona kot cz nk sgt diorg ni menang..ramona ngan anzalna ni attitude ntah apa2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Ola Oli says:

    Dari sokong dewi remaja baik sokong gadis melayu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. sape sape la says:

    Lawa-lawa btl wanita melayu nih kalau dimekap(kwn aku penah ckp,tunggul kayu kalau dimekapkn pun bole npak lawa..)

    Tp diorg ni mmg cantik2 la..xyah seksi pun muke diorg dh mmg seksi..sapa bilang gadis melayu x menawan??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. bell says:

    sha tu dpt sbb nk trik pembaca india

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Reena says:

    Muka cantek, otak pandai itu kira bonus tapi lagi cantek kalo muka yg dah molek tu dihiasi dengan peribadi dan personaliti yang baik. Takde lah terkangkang sana, terdedah sini…konon2 ekspresi seni padahal nak tekel bapak/anak VIP dan tan sri. Ce buang mekap, adakah muka tu masih nampak berseri-seri? Aku bet ramai yg kelihatan ngeri…hehehe.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. ikantembakol says:

    xcantik pon anzal tu,muke org kebanyakkan je aku tgk,pe gune dorang lantik juri,kalo ade terase nk jd juri pegi lah uji bakat jd juri..apelah….lg bagus tgk cite national geografi..ade pekdah nye.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. aku ler says:

    yg kowg ssh ati sgt 2 np…dia mng ke,klh ker…bkn yg untungnye kowg…jd baik baiki diri memasing…wat semak otak je pk psl owg lain…klu dowg mng,glemer dowg 2 bg kat kowg lain la..baru leh bising…lalalalala…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. cili says:

    cantiknya ramona….my taste face

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Gerrard says:

    hmm nape macam tak kena je..tp nama mereka semua epic oo suka nama Ramona =P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. petra_dubies says:

    pesal le nak gadoh2,,, bukan kita dapat apa2 pun…
    kalo rasa tak adil nant korang lak le yang jadi juri…

    tapi pelik jugak gan peminat ni…
    kalo 100% ditangan juri mula le cakap juri makan suap,
    kalo undian sms cakap undi diri sendiri n cakap peminat yang undi xpandai n xder cita rasa,,,

    keputusanya mana2 je keputusan semua akan ada yang tak kene….

    bagi aku lebih baik xpayah buat p’tandingan mcm ni lagi senang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. paperjer says:

    papejer le.. smuanye aq x mnat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. eszol says:

    fap fap fap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. paperjer says:

    baek prtndgan mskulin… dpt gak tgok lelaki kcak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. love letters says:

    alahai… propa lah si penghantar email ni…. biarlah si lopa tu nak menang pon… dier nak byr ke lantak dier ah…. yg ko dok beria pertahankan si anzalna tu dapat aper pon…. pikirlah ni mungkin benda yg terbaik jadi kat anzalna… benda2 mcm dewi remaja ni bukan ke mana pon…. menyalak cam kalah ratu dunia jer…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. she says:

    mg la anzalana tu santik. aku pon ingt die mnang. tp taya la keco2. lantak dorg la. heh. bende ni bkn kekal pon. dunia hiburan semate2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. nurcahaya says:

    apekejadahnye pertandingan ni diadakan tetiap tahun.sepatutnya x payah buat pon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. xoxo says:

    ramona & anzalna is best friend.not siblings.ramona anak sulung & her lil sis still in high school,if i’m not mistaken. lofa menang sbb tuh rezeki dia.xpyh lah nk jeles or xpuas hati.kenape reaction peminat yg melebih2 drp contestant yg kalah?don’t be so judgemental.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. cometome says:

    mmg dr dulu aku suke IXARA muke exotic goitu. tkjut bila dpt tahu si LOFA mng. cheiiit!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. semartmolep says:

    better xyah ade kot cmpttiton cmneyh…spe cntek dye menang..pastu yg x cantek blew tyme nk menang? sian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Fatin says:

    tak tau la sapa yg cantik sbb bila makeup, pkai cantik semua pun jadi cntik.
    rasanya tak payah kot wat competition ni
    semua seksa semacam jer…dan plastik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Amoi says:

    Choi…If i lah judge ari tuh..i pilih Iraa…cun..seksi…lusty girl..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. biskut says:

    yeke diorg sibling? tp kalau tgk dr segi gaya mmg sama je..style rmbut panjang mcm tu.tp aku x suka dua2 tu. ramona muka sombong gila..bajet kau tu cun sgt.. anzalna plk gedik semacam.. aku juga x suka lofa sbb dia org kelantan.hahaha..tp muka boleh la comel tp utk jd juara tu x kot…tp aku suka izara sbb dia comel dan best!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pari pari says:

      x suka lofa sbb org kelantan??ape kes ko ni??nk babitkn negeri pulak..pemikiran sempit punya olang..BODOH!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mimi says:

        anzalna dgn ramona sombong???!!!! aku peminat no.1 depa weh! itu TAK BENAR SAMA SEKALI, minah starbucks salah hanta cake pun depa layan baik gilerrrr. mesti depa tak layan ko kan tu yg bengang mcm ni ha hahaha hahahahhhhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mek kelate says:

        tol la pari2..bangang tol si biskut..otak pon cm biskut..ha3..idop kelate..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. intanberlian says:

    adoih, tak kisahlah sape menang pun. yang penting kalau diorang outstanding dan ada bakat tak kisah menang ke tak, dah masuk top5,kalau orang nampak bakat kompem2 dah panggil. yang menang tak semestinya berjaya. betulx?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Aq suka lofa,,, dya mmg sesuai jdik model… pelajaran pon tggi… comel je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. azie89 says:

    Hok alohhhhh… apsal lahhh BANGANG benor gadoh pasal bnde cmniiiii…. otak dah terbalik ker????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. jimmy says:

    who cares.. x glamor pung.. org lebih minat berita kutuk fasha sandha.. ban kan saje benda2 maksiat ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Rin says:

    sape2 yg menang pon lantak lah…
    apakebenda sgt lah nk jd dewi tu oiii..
    dpt title jek pstu org kutuk.. 2pon jd rebutan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Capri says:

    pertandingan dewi remaja ni buat malay girls yg perasan lawa lg berangan. dah la makin terdedah sana sini. mengucap panjang tgk diorg nye punya ghairahnya nak kejar glamor. sayang la kalau betul si neelofa tu dulu2 kt sekolah dia pandai, habis sekolah jd mcm ni..

    penganjur pun sama je dpt dosa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. sesepiku says:

    Ni sume taktik nak naikkan nama sendiri jer…ntah2 si anzal tu yg email…nak publisiti…btw,dewi remaja ni hanya akan menambahkan sesak dunia hiburan..sbb pernah masuk dewi remaja nnt dpt tiket leh jd artis…lakonan kemana..suara nan hado je…fuuuhhhh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sesiku says:

      Baghal nak mampos…kecik-kecik tak nak mampos…dah besar nyusahkan orang. Piiraaah mabok “sesepiku”. Padanlah lu sepi…AKU PEMINAT NOMBOR SATU ANZALNA!!!! JANGAN MAIN TUDOH TUDOH…BODOH!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • seyo says:

        YES U GO ANZALNA!!!!!!!!!!!!!!LOFA PEGI MAMPOS LA SETAKAT TAYANG BADAN YG GEDEMPULTU!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. anak minang says:

    Penganjur org melayu,.most of the contestants org melayu,..yg menang org melayu,..yang busuk hati nak mampueh org melayu…suka baca gosip org melayu,..suka ngutuk n sok ‘alim’ gitu org melayu…bangsa lain tepuk tangan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. dontspeak says:

    alahai yang complain ni pun satu hal , kau relax sudah la yang kau kecoh pehal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. tXo(the X one) says:

    xyah nak komen diorg terkangkang ke terdedah ke…klu dh competition mcm nie mmg xde yg akan posing sopan pye..makeup tebal dh tentu ade…standard la…smua org tau benda2 mcm nie mmg berdosa…

    comment for the topic: dengar criter jer ke wahai pengantar email?anything to support that..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. siti tanjung says:

    nelofa kureng xpresi muka closeup kureng. Markah kira secara keseluruhan myb nelofa lbh advantge. Tu pasal menang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. tipah says:

    peminat jugak kot~
    saya pelik nape baju dieorng seksi sgt…
    dahtu promo iklan vid dieorng menari2 ala2 kat disco(xtau la camne orng kat disco nari tgok dlm cite je)???
    leh smpaikan kat produser majalah remaja x??
    ikhlas ni xde dengki punyer~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Puteri Sejinjang says:

    tebalnye make up…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mimi says:

      make up tu dah makeup artis yg buat nak buat mcm mana cik puteri sejinjang oiiiiiii
      dah depa ni model depa trime je lah mcm mana muke kne makeup punn sengal!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. chucho says:

    anzalna lebih cntik dri lofa laaaaaaaaa…….
    xleh dnafikan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • koyot says:

      stuju! LOFA TU MUKA BIASA GILA
      apa yg cntik sgt dpt masuk dewi remaja ntah?
      HOT LAGI RAMONA & IXARA!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. CT says:

    bior ler…bukan apa2 pun competition ni…
    tp my personal op lofa ni paling x cantik compare yg lain..tp opinion jer..no emotional involved..sapa2 nak menang..suka ati korang lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. marshmallow says:

    maybe mase competition tu pencapaian Anzalna tak sebaik Neelofa wpun Anzalna nampak lebih cun dari Neelofa. biasanya competition mementingkan banyak aspek, bukan dari segi kecantikan je. IQ Anzalna sebaik Neelofa ke? apapun, adat bertanding, ada kalah dan ada menang.. maybe kali ini rezeki Neelofa. Jgn la nak berdengki, sampai Ramona & Anzalna pon dikatakan adik-beradik.. typical Malay thinking, asyik nak dengki je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mewoolo says:

      Aku kenal Anzalna sejak aku sekolah rendah lagi kat Melaka. Dia memang cun giler dan IQ, EQ, SQ semua bagus. Dia yang aku tau lengkap dan sempurna dan ramai kawan. Dia tak sombong walaupun cantik dan dah pernah belajar kat Kanada n Australia. Kalau nak banding Neelofa…macam hafal skrip…tapi apapun Lofa tetap bagus gak. Bagi aku Anzalna nombor 1, Ixara nombor 2, Lofa dan Ramona sama-sama cantik.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • no way says:

        tak setuju langsg!
        lofa tu tak masuk top 5 pun takpe prngai ntah hape2!
        baik RAMONA lagi bgus pegangai gile2 pun tapi msih tau jga tata tertib, berkena dgn tempat!
        time sekolah die pandai siot, siap gi sekolah cina smpai sek menengah agi la wei, die tu mgkin kdg2 cam tk btul skit tp klau die serius serius btul study study btul
        lofa tu aku pnah nmpak kat Kl ari tu mlas nak mengaibkan member weh tp bkan nk ckp mmg rmai yg da tau die punya pangai sbnar!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ntahxtau says:

        aku setuju ngn mewoolo.anzalna the best! she’s a college graduate ,very fluent in english n french..xpyh lah nk banding2kn iq org lg

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. wonka says:

    blah. i dont think dewi remaja is relevant anymore. every year they’re just churning up the same old fake plastic looking girls who look way too old for their age. they just dont have any substance at all. i mean, come on lah….. if u guys watch the show all of them have this fake personality. so unnatural they’re like a bunch of robots. what message are these people trying to send with this dewi remaja??? to me this comp is just a launching pad for them to become famous and what not. none of them can be role models. nuff said.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. nenekSITA says:

    hmmm wt malu jek amik gmbo terkangkang then jd tatapan umum….ape2 pon bia lah die nk amek gmbo terkangkang ke..tertutup ke…bapak die yg byr zakat di kn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. sje mnyebok says:

    perghhh….c india 2 bleh je pkai lbh sopan dr bdk mlayu. e,malu la ckit. ya Allah hai…ape r nk jd ngn mlayu skrg. mlayu mudh lupe ke??
    jage la aurat 2 ckit. btol r ni prtndingan cari…erm,ntah la. korg smbg sndri.
    mude2 dah mcm ni gaye. esok luse sbuk rmpas laki org,tunang org lah. ni la yg bakal;l terjadi kpd artis generasi akn dtg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. farida says:

    anzalna memang patut menang! Lofa muka KG!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. sophia says:

    eh. ape hal orang nie? dah takdir kakak aku nak menang. lofa tak bayar org dalam okay… lofa tak seteruk itu. ixara , my kakak, memang cantik. okay. lofa dan ixara memang patut menang. anzalna pun mmg patut masuk top5. tapi, nak buat ape.. dah tak de rezeki. anzalna dan ramona are not sisters. mane ade name nasir dal name ramona? ramona zamzam dan anzalna nasir itu berbeza. same jugak macam lofa and ixara.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DEWI HATI says:

      APA NAK GADOH GADOH….SEMUA BAGUS. SAPE YANG MENANG DENGAN CARA TAK BETOL…TAU SENDIRI LAH YE…SEBENARNYA TAKDE YANG KALAH SEBAB SEMUA DAPAT MASUK FINAL DAN SEMUA DAPAT HADIAH.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. ha says:

    anzalna x lawa la
    gedix
    tgk r dewi remaja kt astro klu x caye
    pling menyampah tgk die
    wekkk
    nk muntah
    lofa dlm tu low profile je
    ixara pn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mangkok says:

      ANZALNA PALING CANTIK!!!!! PALING ANGGUN!!!! PALING MENAWAN!!! ORANG YANG BUSUK HATI JE YANG KATA DIA TAK GORGEOUS. LOFA PON LAWA…IXARA PON LAWA…RAMONA PON LAWA….YANG LAIN LAWA GAK DENGAN CARA YANG TERSENDIRI.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fofa says:

      lofa low profile?
      TAK BOLEH BLAHHHH!
      tgk dlm astro tanya apa semua pun tau make up tau photoshoot tau show off je keje nya!
      org kalau betul pandai tak payah show off pun takpe, kalau betul pandai hasil yg mendtgkan pasti bagus!
      tak yah ckp pun nnti org nmpak boleh detect!
      LOW PROFILE APA MCM TU?
      PERASAN BAGUS YE LA!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. aziana says:

    stuju ngan pengemail ni..Neelofa mmg x sesuai jd dewi remaja muke tak la lawa mana pun..setakat terkangkang sana sini bole la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. roti says:

    apasal sempit sangat pikiran biskut?tak suka lofa sebab dia orang kelantan.pe ingat orang kelantan hadap sangat ke ngan ko?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries.......... says:

      ntah apa yg slah nya law jd owg klntn???? aku ase owg klntn ni tersohor ngn cntik gak…gpown skunk ni kat IPTA aner2 pown majorti owg klntn…..law xskew pown xyah r nk bbitkan ngri wei!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. fcukk says:

    dia bagi blowjob sampai telan air kot…pasal tu dia menang…tu pun nk kecoh ke…biasalah…sume cepat nk kaya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • betul says:

      aku dah ckp dah mmg 1 kl dah tau pangai sbnar lofa mcm mana. terang lagi bersuluh, lofa tu nmpak je mcm tu, nak tackle laki kaya no.1!
      nasib si nasa tu dah kawin dgn marion, menangis2 bile ajak nasa jumpe tp die tknak jumpe, tehegeh2 betul!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. hohoho says:

    kesian si penghantar email ni. ingatkan boleh dpt respons and simpati orang ramai atas kekalahan Anzalna. last2, lg teruk Anzalna di kritik. kesian Anzalna. hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • TAK SETUJU says:

      TAK SETUJU!
      click like kat sini klau korang rasa apa aku ckp betul
      LOFA YG LAGI BYK KENE KUTUK KAT SINI!
      BUKAN ANZALNA!
      betul kan kwn2!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. abarage says:

    tunggul kalo di letak bedak 4 kati,bulu mata palsu,n contact lens pun blh jadi cntik.xpercaya try la.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. MuJE says:

    satu lagi propa akibat tak puas hati orang lain menang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. Kelintit says:

    cantij kat dunia jer…kat akhirat tak tahu lagi…..hhhaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. ish3..cantik2 jugak orang malaysia nieh yer.

    belogapasajajadi.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. hasrulhassan says:

    Salam …
    saya mushkil la skit .. apa yang saya nampak .. Loofa dgn anzalna tu berkawan baik ke? saya cakap begitu sebab saya kenal loofa dari anzalna ..

    Hmmmm … adehhh pening ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. tunku says:

    mmm…..dewi2 neraka jahannam. Berebut2 ko rang tmoah tiket nk masuk neraka ye. Nmpak pangkal lurah dada…apa, korang tk tua malu ke? bangga sangat korang ngan kecantikan korang yg tk brtempat ni. Patut la mmg istilah pompuan tk briman ni adalah jaring syaitan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. nanakoe says:

    btul btul btul…hehehee. memalukn imej negara islam je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. dato xxx says:

    masyalah, semua pon molek cantik. skrang tok nak tgok pakai bikini pula..baru la complete. Aduhai Ramona … tok mimpi ko di pankuan ku.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. hajimaru says:

    x yah la nak dok bertumbuk gaduh pasal dewi remaja ni..sapa nk menang ke kalah biar je lah..bukan membantu menaikkan ekonomi negara pun..cit poooodah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. adaakukesah says:

    please la anzalna..the most irriratiting and annoying contestant in dewi remaja taun ni..ckp nak slang2…plus gedik yg i guess dibuat2..ewww!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • seyo says:

      ko tu jelous kan??? at least dia tak cover2 mcm si Lofa tu! nak cover cun je! muka ttp mcm minah kelate..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Cantik says:

        Seyo ni sesuatu la..ntah2 dia ni si anzal or sedara mara ke…baking bkn main lagi…btw seyo, anzal tu ttp kalah…suruh dia balik kg je la eh…tanam sayur ke apa…upssss…minah ala2 mek saleh x kan nak tanam sayur kot…alahaiiiiii…..oh ye..aku x baking sesapa pun kat sini…aku pungundi tegar imam muda je…salam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. kk says:

    Orang yang hantar email ni tidak berfikiran terbukalah…. penghakiman bukan dibuat dari segi kecantikan luaran semata-mata…. tapi, banyak kriteria yang dinilai…. salah satunya ialah tentang kepintaran… dan persembahan masing-masing… seperti pemilihan ratu cantik juga…. cantik pun apa guna kalau otak kosong….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. whatever says:

    ntah ape2 ntah…menyampah baca pasal entry ni….biar la sapa mng pun…korg bukan dapat apa2 pun….gedik btol saper yg bg email ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. cibiusagi78 says:

    dah ok………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. persona says:

    dah macam pelacur kelas bawah jer diorg nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. hem says:

    ala, kalah menang adat bertandig…juri tu takkan tengok dari segi cantik saja kan….apalah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Nur Amina says:

    nuurr kasih…. nur ya nurrr kasihhhh,.. haaaaaaaa aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa lewat ini, ku rasakan, kasih kian, ku dambakan.. haaaa aaaaaaa aaaaaaaa nuuuuuuuuuuuuuurrr ya nur kaaaasihhh haaaaa aaaa aaaaa huwoooo huwoooo woowowowowowo yeahhhh, no no no no noooorrr ya nur kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. hermmmm says:

    da rezeki..n juri bukan tgk pasal cantik 100%..tp diorang nak yang genius juga..cantik tapi lau tak genius nak wat macamane

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. Nur Amina says:

    jaaangan, takut pernah ku tinggalkannn… haaaa aaarr…saat bintaaang, tak mampu lai beerdendaaang, haaa aaaa…saat malammmm menjadi terlalu dddddngin, hingga pagi… tak seindah biasa aaaaaa (mari nyanyi dengan siti) …takkan mungkin kita bertahannn, hidup dalam bersendiriannn… panas terik, hujan badaiiiii, kita lalui bersama… saat hilang arah tujuannnnn,, uhuk uhuk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. jibik says:

    salam…huhuuhuh nk tergelak lak baca email pengantar ni…anzalna lg kelas? huhuuhuh bg pemerhatian sy la anzalna ni gediks je lebih…dgn slank malay yg x bape nk fasih tu…huhuuh tlg la….sebenarnye dewi remaja ni sama je….cume cara daorg menjaga latar blakang or dgn jenis main bukak je…pape pun lofa berjaya mengawal diri die agar judge sume x nmpak die gediks2..hahahah so anzalna cube lain kali ye….salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. Nur Amina says:

    sebenarnya apa jenis kriteria yang DEWI REMAJA cari? itu persoalan yang perlu dirungkaikan di sini. dengan terjawabnya persoalan ini, maka segala tuduhan liar semua boleh dihapuskan. nak yang gedik ke? nak yang manja manja ke? yang nak iras iras fasha sandha ke atau mencari next fasha sandha ke.. nak yang ala ala perempuan cabaret ke kan? gadis urban ke kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Nur Amina says:

    saya tahu say atak layak masuk , kerana ketika saya berjalan memang tiada sebarang bunyi derapan kaki. bila saya berjalan saya akan minta izin terlebih dahulu dan menunduk hormat… ketika duduk saya akan duduk sopan dengan merapatkan peha saya , tak manislah mengangkang kan. bila saya ketawa saya akan ketawa dengan hanya menampakkan barisan gigi depan sahaja.. bunyi gelak macam dengar atau tidak sahaja, itulah nur amina, gojes tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. komentar bertauliah says:

    awek no2 cun!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. errr aku suke ixara yang menang. woeeee~~~
    lofa tu layak dapat no 2 or 3 kot.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. NoN says:

    akhir zaman dah ni!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. leha says:

    biarlah sape menang pun, nanti dah masuk dunia hartis kot2 anzalna yang menyerlah ke… banyak dah kes dewi remaja tak menang tp lepas tu femes mengalahkan yg menang,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. kak Timah says:

    dah rezeki neelofa..die klu xmekap pom mmg dh cantik..yng lain hrapkn makap jerk..knpa plak si pengemail ni nk dengki xtentu fasal….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • maryme says:

      neelofa ni tak cantik witout makeup muka pucat macam mayat hidup pun ada aku tngk .ish jahatnya mulut aku

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • TAK SETUJU says:

        tah, aku tgk tak make up TAK LAWA punnnn LOFA tu!
        betul dah macam mayat hidooop siot

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. cikbedahlaser says:

    setakat pertandingan tayang2 body je kot.. x yah rebut2 nak dapat saham dosa……

    aku doa kan semua yang masuk ni dpt hidayah… dberkati n drahamti allah..

    owhh utk korang yg membaca gak… owhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. gadis moto... says:

    lantak korg la, ada aku kesah??
    gedix jer lebey…
    prntndingn ratu cantik org islam d’haramkan masuk..
    tp dewi remaja nih bley plak??
    sme jerk konsep nyer, dedah sana, dedah sini..
    tinggal x pakai bikini jerk lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. cutey says:

    tak minatla…semua sekali..mmg lawa tp sexy…Xsesuai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. Isk says:

    minah india ((india ke dia), aku rasa lagi lawa dari melayu melayu dan pan asian celup dalam competition ni, cuba tengok, yang so-called melayu, mata tak natural, color grey la, biru la MELAYU MATA BIRU KE? pastu rambut brown, hazel, ala blonde, MELAYU RAMBUT PERANG KE? sebab tu kot Neelofa (nama cam jenama Pad) menang, and if she’s really smart like people saying she is, maybe its about time dia menang, pompuan muka Normal yang agak bijak.

    Yang pan-asian looking tu tak yah cita la.. bo-ring, most dewi remaja dulu nak pan asian, Wardina, Juliana Banos, bla bla… macam sooooo old news kot, its time to stop using mat salleh looking women to represent Malaysian women, berapa % je perempuan kat M’sia ni muka pan asian?

    soo.. Minah india tu paling natural, rambut hitam, features lawa, tinggi, kurus dan baju paling sopan. DIA PALING BEST!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss choi says:

      sokong isk!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss choi says:

        saya rasa kecantikan natural lagi indah, sorry to say ttp yg lain2 kat atas tu yang rambut diwarnakan, pakai lens berwarna, xde lg kecantikan asli malaysia.walaupun pakai makeup yg mahal dan mewah gitu, tp enatah nape sy rasa mereka semua nampak cheap dan tak real.maaflah guna perkataan tue..india tu contoh terbaik, dia tak ubah ape2 pon..yg lain tu nampak sgt nak over…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RiRi says:

          cuba x mekap tebalkn..mesti nmpk lawa natural tu cmner :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          kalo yg melayu tu tk ubah pon, mrka lebih cantik dr india kt atas tu. (bukan priyanka copra yg aku maksudkan)
          melayu ni dgn bangga aku cakap, memang sangat cantik. kesian dunia tk akan dpt melihat kecantikan wanita melayu kt pentas miss world. tp tk terkilan pon. baik benarlah begitu, kerana kta mesti menjaga wanita kta dengan baik.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wany says:

      tapi betul ke neelofa guna org dalam? kecoh aku dengar ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. abg_jantan says:

    ixara baru mantop..kopek besar..mesti pink tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. busuk says:

    pompuan2 busuk yg xde maruah..cis..! hahhaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. sakura says:

    smuer x cantikk hahahaha..xyh beat dgn negara barat.dgn indon pun kalah…cewek indon cantik bangat!!!cewek malaysia dok kj sales gals jer kt indon…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Y says:

      ade ke pompuan malaysia yg teringin keje kt indon jd sales girl?haha…cm kelaka jek statement tue,dr jd sales girl kt sana yg murah gajinya better diorg keje kt negara sendiri..erm,fyi not all indonesian are beautiful..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • i am xoxo says:

      Minah endon mmg la ada yg cantik tpi bkn menggambarkn keseluruhan populasi. yg pasti on the street if awak pg endon (even jakarta), mosty gigi deorg xelok duh, xdijaga. rongak d depan pn berlambak2… org malaysia sekurang2nya gigi cantik2. xgitu?

      lagi 1 buatpe keje sales girl d endon sedangkan gaji xsampai pn 1juta rupiah (+-350 ringgit), baik jadi cleaner kt msia dpt double lagi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. YK says:

    Saya x nak sebelah mana2..tp yg pastinya bukan sekadar kecantikan diambil kira sebaliknya pendidikan dll yg dinilai. Mungkin kelebihan Anzalna dia cantik tp IQ kureng berbanding yg lain. Lgpun zaman sekrg semua diambil kira..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. Ayu Candy says:

    Saya pun suka Anzalna :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. Hamba Allah says:

    X faham orang2 yang duk mengutuk kat sini…..kalau betul2 mulia hati kalian, kenapa laman sebegini juga yang korang duk layan, nak jugak baca dan tgk2 gmbr2 yang korang duk keji…Orang2 yang munafik mcm kalian ne lebih berdosa!!!. Aku bukan berpihak pada dewi2 Remaja ne, tapi jgn trus bukak aib orang jika orang tak bukak aib kita. Dan to si pembikin laman gosip ini…Taubatlah, sudahlah bukak aib orang……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pelik nye hamba allah ni marah kat abg nara plak says:

      hamba allah
      bukan ke anda pn sedang baca laman ni jgk .. kuang3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. anzalnahoi says:

    yeke ni email dr peminat dewi remaja

    ntah2 anzalna sendiri yang anta email ni

    x pun anak beranak die

    muahaha

    sebab kalau pk logik tayangan pencarian dewi remaja kat astro tu pn bru je brape episod

    x sampai kemuncaknye lagi

    peserta2 dewi remaja nipun x brape nak kenal lagi

    yang selalu kamera fokus kt lofa n ixara la

    n ade 1 episod anzalna nangis

    kononnye lofa hentam die

    klu tgk email nipun mcm nk condemn lofa je

    nampak sgt la

    dh kalah tu kalah jela

    terima hakikat

    mwahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sesepiku says:

      Could’nt agree more with you anzalnahoi.. (jap lagi ada la org yg nak hentam kita ni a.k.a penyokong kuat anzal)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Yiyie says:

      Anzalna n Ramona tu bestfriend. Bukan adik beradik. Kalaulah suku sakat anzalna yg hantar email, tak kan tak tau kot dieorg bff. Satu lagi yg korg tak tahu, Ramona ada history dengan Lofa. Sekarang smua bahagia. Lofa mng. Dahh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. jenglot says:

    ixara tu besar tul nasi lomak dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. mama says:

    anzalna x le cantik pun kalau x mekap.. biasa je.. mcm memey ah muka..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. al_rashid says:

    beauty is a pain. honestly to saying dat. n to be truth, all d reality tv is just a media propaganda to win ppls heart. after this there will be a new era of another shows might be similar to diz. some of them are winning bcos ppls want it or they want it! (bribery). amy search, m nasir, hujan, rosyam noor, eric clapton, john mayer, norah jones are not from reality tv but they have their own talent!! that what we call it as talent not juz a beauty behind d shadow which will be decayed like katie price n to avoid it some of them are making surgery!! that’s d reason why i dont watch reality tv because they totally awful dude!..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. wany says:

    sah2 keturunan Nellofa yg kutuk Anzalna..diorang kan anti gila ngan anzalna!macm2 la dorang ni..ingat2 la dunia akhirat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • neutral says:

      tau takpe! mak tgk suku sakat lofa yg anti sgt dgn anzalna!
      trime je lah yg anzalna tu mmg dah lagi laku dari lofaa.
      lofa photoshoot demand lebih, time make tgk cermin berangan je kejenye!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. aida says:

    lofa ni family berpengaruh…orghe kelate mmg mcm ni! macam haram sikit perangai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mek kelate says:

      mu aida jgn kure ajar duk fitnah org kelate.. skali mu tduh jgn hrp org kelate leh maafkan mu..ingt 2.. neelofa 2 ikut die la tu doso die ngn ALLAH..tp dosa mu ngn org kelate gano? dosa sama mnusia weh.. fitnah lbih berat dosonya dr mmbunuh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries.......... says:

        ntah…ko ni aida otak smpit kew????/ kew bfikr guna lutut x guna akal…profesional la ckt bro….jgn skew2 ko jew nk ktuk owg klntn k……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. salmahayak says:

    Anzalna is the best !!!! no need jelous neelofa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. meow says:

    i suport sape lofa, bcoz beauty bkn setakat pkai makeup tebal2… tgk natural beauty jgk..
    other than that inner beauty of themselves…
    most of dewi ni makeup je lawa, tgk ape jd bila xde make up?? :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ceh says:

      tapi muke lofa tu buruk je tak make up!
      aku rase penah tserempak dgn ramona kat luar die tu nmpak mcm blur2 je tapi natural beauty die at least teserlah jugak! drpd lofa tu tak makeup hanco pecah rumah gile muke! pegi ah tgk astro klau tak caye!
      anyway boyfren ramona ke yg mcm putih2 mat saleh tu aku bkenan lah tgk mamat tu hensem gile he heh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • meow says:

        sudah lh…
        jgn nk mengutuk org lh.. tah2 muka awk tu pecah thats y xlayak masuk dewi than ko jeles… :)
        hehe
        yg penting lofa dh menang hahahahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. amirul says:

    menyampah aku dgn si lofa tu….mmg btol,mse final tue die bce jwapan cm bce buku cerita……..straight je….cm da hafal pon ade…..pas tue si ixara asyik tergagap je…..si india tue supposed menang….si anzalna pon ok gak…..anzalna ade package yg lengkap…..muke si lofa tue biase2 je……btw,bende2 nie sume bakal mengusarkan hati fasha sendat sebab takot cik abg jejai dia tue dirampas oleh dewi2 remaja yg pakai bedak 18 kati nie……bulu mate dah la mcm ampai baju…..rambut nk hazel je……mate biru,cokelat…….hmm,india tue aje yg patot menang…..
    ala tapi xsemestinye yg kalah tue xade tmpat dlm industri…….cube tgok RCW,wardina,umie aida,jasmin hamid,siti fazurina dowang ne ade menang tp bintang dorang tetap menyerlah……tp aq rse dowang nie skejap je….taon depan tenggelam la tue…..stakat blakon 2,3 iklan bole la…..pas tue si ahmad idham amek jdi extra filem baru die…..haha……tp yg pasal isu lofa menang tue dah memang rezeki die…..

    btw,gud luck kpde Dewi2 tepong gomak…smoge anda sentiase m’nyinari dunie hiburan die m’sia……jgn jadi mcm sesetengah artis tue,harap muke je lawa tp perampas laki orang……oppsss…..hahahha….
    lu fikir la sendiri……wasalam…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ceh says:

      pecaye lah LOFA MMG DAH HAFAL DAH PUN JAWAPAN DIE !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • meow says:

        klau awk rasa awk tu lg better dr lofa np xmasuk je dewi…
        ni lh melayu ..
        malu lh, nk condem umat sendiri..
        skang dh ade 1 malaysia tp cm xde effect kpd org cm ni..
        sibuk mengutuk org laen, ade cermin diri sendiri..?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cik bie says:

        fitnah lbih dahsyat drp mmbunuh!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • menyampah dgn meow says:

          ha dah sah mesti si meow ni suku sakat si lofa tak malu betul. denga tu meow fitnah lebih dahsyat drpade membunuh! tobat laaaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. komentar bertauliah says:

    no 4 n 5…gaya2 slut…mwuahauahuhaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. falisha Sandisha Sisha says:

    hey u ols…. petandingan Dewi Nyah adew? kalo mak masok, pasti mantap mak menang u olsss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. julie says:

    dowang ni layak msuk competition sexy terelebeh je.. klu nk menang msti pki singlet n skirt kan..kan..kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. nunin says:

    nama depa msg2 cam nama kereta je…hehehe..nk tgelak,ada maksud ke nama2 tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. suke ramona says:

    sukanya tengok ramona tu!
    subhanallah sempurnanya ciptaan tuhan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • meow says:

      rambut dye, xnatural…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • meow says:

      rambut dye, xnaturalh
      erm setahu i allah xde dye2 rambut or highlight …
      so die mengubah ciptaan allah dgn mewarna rambut :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • k.i.t.a says:

        biarlah dia color rambut ke apa, kalau si “Suke Ramona” tu nak suka. aku member sekolah die terang2 mmg aku nak back up ramona kalau dah org nmpak cantik tu yg kau dengki sgt apehal? die ubah2 tak ubah color rambut dia ada ke ko tggung dose itu antara die dgn tuhan die sudah lah. cuba lah ambik positive sikit cik meow oiii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meow says:

          ouch!!! someones iretated by MEOW … hahahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meow says:

          anyway si KITA ni upset sgt np, r u sleeping wit her?
          haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • k.i.t.a says:

          masyaAllah aku ni pompuan lah meow, how do i sleep with her?! nampak sgt ko dengki dgn org yg boleh berjaya kan
          kesian betul dgn org2 mcm ko ni. ape2 pun aku harap ko dpt hidayah dari Allah S.W.T utk balik ke jln yg benar & minta dibersihkan hati kau yg busuk dan penuh hasad dengki tuh!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. marshmallow says:

    dewi2 remaja ni mmg sume comel2 belaka, pas2 tak kurang jg pandai2 belaka, tak di nafikan.. tp yg tak comey nya ialah perangai2 depa..
    tak tau la mcmana mata org2 menilai, tp bg aku dimana terletak nya kecantikan seorg pompuan yg kaki teguk arak, merokok dan berpeleseran ngn jantan2..
    bg aku, takde pun kecantikannya..
    cantik fizikal, dalaman hati pun mau bersih.. nampak cantik semuanya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. fasha says:

    suka anzalna…comei la muke dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. meow says:

    yg penting compo dh over , LOFA MENANG :P
    dr asyik nk tgk kekurangan org ape kata cermin diri dlu..
    hahahaha

    I LOVE LOFA…. since beginning aq suport lofa…
    maybe sume ade own beauty…
    than yg vote sume ade own taste kan..
    so xyah lh berdebat…
    pasal anzalna n lofa the prob bia lh dowang settle . xyah jaga tepi kaen org..
    malu org melayu cm ni…

    come on dh nk masuk 2011, mana 1 MALAYSIA ni???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. bobo says:

    nah korang tengok sndri gambar2 lofa ni, nak back up lagi? aihhh, mmg betul dunia nak kiamat lerr.
    http://beautifulnara.com/lagi-gambarneelofa-pemenang-dewi-remaja-2010/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bobo says:

      mcm ni punye kes kalau nak suke jugak tu aku taktau la.
      patut tau2 sdri lah nak jage maruah tu dik, photoshoot2 jugaak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. celupar says:

    yang india tu xde orang like ke

    jgn 6t ade luahan ati dr peminat die plak

    ngee~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. nana says:

    lofa kuat berangan lah!..jeles tak bertempat,ade ke patut?dr kwn terus jd musuh!!! backstabber!!! i hate lofa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. unknown says:

    ini bukan beauty pegeant semata2. ni b’dasarkan iq jugak. anzalna bukan pandai mana. tengok lah rakaman kat tv dia suka down kan orang. very hipocrite. yang lain pernah menang challenged for example lofa no1 untuk photoshoot,sha for pictures taken in the studio plua ramona. ixara no 2 untuk cat walk. last but not least ira menang untuk lakonan. anzalna tak pandai jawab soalan. dia over gedik plus terlampau control ayu. tak natural. lofa ex budak mrsm but anzalna only ade diploma dalam bahasa perancis jek which is tak lah sangat hebat dalam akademik if nak bandingkan dengan sha yang jurusan medic. conider jugak kebijaksaan bukan paras rupa semata-mata. setakat ayah jek doktor tapi dia belajar takat level tuh tak payah nak berangan. open minded lah malaysian oi. ini kira rezeki dah Allah yang tentukan. Kau tak boleh nak lawan takdir da rezeki.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • unknown says:

      wei kalau setakat belajar kat mrsm tu aku ckit pun tak hairan ngan Lofa tu! bkn pandai mana pun! yg dia lagi pandai bagi AIR LELAKI kuar yg itu mmg level PHD!! kalo ko ckp yg lain tu layak masuk top 5 sbb menang apasal Mia Ali x masuk lgsg top 5????dia mng sampi 2x memang tak adil. aku bkn nak sokong Mia tapi dah mmg reality!!!! Neelofa bole la menang GUNA ORG DALAM bukan setakat aku dngr dr mulut makeup artist mulut crew remaja sndiri bgtau aku..siapa nak jawab skrg??????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • landak says:

        mmg betul anzalna tu tak pandai mana gedik je lebih yg si ramona tu nampak mcm sombogn skit tapi org ckp die tu educated la jugak blaja pandai pegi seko cina lah dpt result gempak la ape lah. betul diaorg ni di judge kan bkn dri segi rupa sje tpi otak kne ada tpi tak dinafikan lofa dah pakai taktik kotor utk menang. bukn sorg 2 ckp mslahnye ramai! nak buat competition pon buat lah bagi adil ! aku stuju psal lofa MEMANG DAPAT PHD DALAM BAB BAGI AIR LELAKI KUA tak caye gi la tanye jntan2 kat KL ni smue pun tau!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apo2 jek la... says:

      betol2.. sy sokong

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. pew2 jew says:

    ala…tk yh ;la nk wt rncgn cm ni.buang duet jew……yg masuk ni.ape diowg nk tunjuk aq pon tk au……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. - says:

    omg , u kiddies ! u have no right to judge ppl . Do u know why lofa won DR cos she deserved it . U kiddies are so the typical MALAY . Selalu je tak puas hati . So please stop accusing . And lagi pun it based on ppl vote too . not only the judges . So think before you say kiddies ! have a good day .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Insaniah says:

      Lofa menang guna org dalam! kalau nak dikatakan pakej lengkap memang tak la… semua jantan dah merasa si betino ni..ini ke org panggil dewi remaja?????kecian aku nengoknye..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. apo2 jek la... says:

    sape yg kate anzalna ngan ramona adik beradik? sengal betol la kome ni. anzalna de kakak (diana), adik2 dia (mia, afifah and nazie). bile lak de ramona. haishhhhhh.
    yg x puas ati tu nape. kalau x puas ati sgt, laen kali jd le judge. x jd judge, dok diam2. kalau leh undi, undi. x payah bising2.
    x relevan dah dewi remaja ni. cer wat akademi isteri mithali ke. ape ke. kan elok. imam muda xde lak korg bising2 camni. xde sape pon nak amek tau.
    cer cite. cer cite.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. Qalis says:

    persoalannya adakah mereka yg cantik2 ini akan mampu bertahan di industri malaysia???

    1) BOLEH, PASTI
    2) X kot…………..
    3) BOLEH ditambah dengan bantuan lelaki berdahi licin yg pantang melihat pmpn cantik lagi cumil!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. sukehati says:

    woi mia ali tuh cantek ker x? bodoh giler ko bute seni! kene ah pakej educated plus rupe.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. sukehateey says:

    pape pun tetap suke kat ramona. suke ati aku arr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. greenapple says:

    BODOHNYA LA SI PENGEMAIL NI…NME POM PRTANDINGAN..KO INGT MUKA JE KE KNA CANTIK???….IQ LA WEYYY…. LAW X XKAN LA DULU KAMAL ADLI LEH MENANG BBANDING FIZOW YG LG HNSEM?…XDE AKAL TOL….LGPON NEELOFA TU DAH SLALU BLAKON IKLAN MST BONUS UNTK DIA N TAW CRA NK FACE MEDIA, JWP SOALAN N ETC…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. trex says:

    DEWI REMAJA ELOK DIHAPUSKAN..BUAT TAMBAH DOSA UMAT ISLAM YG MELIHATNYA DAN MENAMBAHKAN LAGI KAYU API NERAKA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. insanbiasa says:

    aku kesian la dgn penyokong Neelofa yg tak brapa ramai ni…korang sokong dia apa dapat?? ni cuma pertandingan dewi bodoh so tak yah la korang sungguh2 nak puji si Neelofa yg tak suci ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. sukehati says:

    yg kecoh2 nie peminat fanatik anzalna jek. yg dewi laen x kecoh pun. dah lah weh dah ttulis rezeki & takdir tuk lofa menang so biar lah. korang nak gado2 bukan dpt duit pun!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  158. gadissadis says:

    aku tgok kt tv, terserlah sgt neelofa ni layak menang..muka pun suci, cara ckp lg laa.ptot lofa masuk gadis melayu lol.. ramona a bit kekwat..sori peminat ramona..tpi itu y aku nmpak…
    bukan nk menge”judge”, tp itu hakikat ..cee =) sekadar pendapat (o.Q!)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  159. garpu says:

    mmm..mmg masa final npk sgt gedik. bg senyuman ala gatal & kenyitan mata pd juri….alahai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. ramonagedik says:

    ramona kekwat gilaaa.dah kalah tu kalah la wei.anzalna pun sama.korang dua orang sama je gediknya.muka je cantik buat ap???si ramona tu kaki clubbing.gf si SAKHEE pelakon tu.dah berlambak kot gambar2 sexy dia tersebar.tak layak weh nk jd DR.plus si anzalna pun sama.tak suci dah semuanya.haih

    p/s : aku tak sokong sape2 weh.si lofa tu pulak betul ke masih perawan??nk tipu mak ko boleh la weh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • xsuka kepo says:

      habis, ko tu baik sgt la.. xsuka, xyah la nk amik port pasal DR… BODOH BETUL!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. unknown says:

    gedik la si lofa ni..muka cover jer dalam tv..muka kalau dah buat tu cun la….cucuk sana sini..mandi bunga boleh la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. waras says:

    fitnah dan hasad dengki lagi,

    org yg kirim email ni confirm dah reserve satu kerusi kat neraka, hahahahahahhahahah, kesian ngan die

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. ................ says:

    mybe depa judge bkn bsandar rupa smata2 kot.. rlek r.. x listed as top5 is not d end of da world..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. nona says:

    bagi aku..pemilihan dipilih bukan krn cantik luaran sahaja..juri pilih cantik luaran dan ade keyakinan dan sesuatu yg menarik tentang diri peserta,..dorang ni dinilai dari awal pemilihan..ditapis2 sehingga malam tu diumumkan juara sebenar..setiap orang tu mmg ade kelebihan tersendiri..tak payah nak kecoh2 lagi…sebab….KEPUTUSAN JURI ADALAH MUKTAMAD!!!
    tak ade ape lagi yg dapat di ubah…ngeee~~~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  165. anis indera kayangan. says:

    bagi sye semua tk lyak jdi dewi remaja sbab…….. ixara,sha.ramona,anzalna, lofa dll seksi tarak dh. dosa memakai lgi dosa memandang ye. ………… kalau nk cri d.remaja cari la yg tk seksi dan menutup aurat seperti memakai tudung macam yuna………. tu bru la contoh remaja…………………………………………………………………………………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  166. batrisyia true muslimah girl. says:

    betul3………. pandai la cik anis ni…… ni bukan! nk cri yg pakai kain tk cukup la, benang terbetas sana sini dan kain berbelah plak………. cube bgi yg pakai kain tudung mesti masyarakat suke kan…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  167. Allegro says:

    I must show my respect for your generosity in support of those who absolutely need help with this topic. Your real commitment to getting the message along became incredibly useful and have truly helped many people much like me to get to their targets. Your insightful instruction means a whole lot a person like me and especially to my colleagues. Thanks a ton; from all of us.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. Paris Hilton says:

    Lofa deserve to win!i sendiri tgk masa episod 1 sampai akhir,Lofa paling menyerlah…erm seriously Anzalna kurang menyerlah,rasanya klau orng yg kurang ikuti perkembangan PDR mesti x bape kenal dgn Anzalna ni..si Anzalna ckp pon x berapa jelas..is she beauty with brain??hahaha….masa final episod cuna u olz tgk masa shaheizy sam disrh sebut satu2 nama finalis x ade pown nama Anzalna dia sebut cos dia kurang menyerlah on final…so no need to pertikaikan lg,Lofa deserve to win

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0