Written by serenity | September 14th, 2017

Baru-baru ini Datuk Seri Hasmiza Othman atau lebih dikenali di kalangan kita semua sebagai Datuk Seri Vida telah mengumumkan akan berkolaborasi dengan jenama pereka Louis Vuitton (LV) untuk menghasilkan rangkaian beg tangannya sendiri yang dinamakan DSV-LV.

Lapor BERNAMA, rekaan beg tangan mengikut tempahan itu akan tersedia untuk pasaran Asia Tenggara menjelang tahun depan. Dalam laporan itu, DSV memberitahu:

Semua orang tahu saya sangat sayangkan beg tangan saya, tetapi saya tidak mempunyai keupayaan untuk menghasilkan produk beg tangan saya sendiri, memandangkan membuat beg tangan bukan kepakaran saya. Jadi, untuk kali ini, saya bekerjasama dengan LV.

Tambah DSV, dia akan memastikan rekaan beg tangan yang bakal dipasarkan cantik, ‘rare’ dan unik khusus untuk peminat-peminatnya yang berada di Asia Tenggara. Beg tangan itu juga harus mempunyai ‘bling bling’ dan ‘sling’.

Dalam laporan itu yang boleh dibaca di Portal BERNAMA,  juga diberitahu bahawa kolaborasi ini menjadikan DSV sebagai wanita pertama Asia Tenggara berjaya menambat hati LV, selain diangkat sebaris dengan personaliti lain yang pernah diberi penghargaan oleh jenama popular tersebut untuk berkolaborasi.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Bagaimanapun, seorang pembaca BeautifuNara telah menulis emel kepada pihak Louis Vuitton di melalui laman web rasmi mereka mengenai kesahihan kolaborasi tersebut. Menurut pembaca itu, emelnya telah dibalas oleh pihak Louis Vuitton yang memberitahu mereka tiada perancangan projek kerjasama secara rasmi dengan DSV.

Screen_Shot_2017-09-14_at_2.35.21_PM

Screen_Shot_2017-09-14_at_2.35.42_PM

Namun begitu, melalui emel itu, wakil LV, Tracy Then, memberitahu bahawa LV menawarkan kepada para pelanggan untuk  menempah produk-produknya dengan meletakkan mencetakkan abjad pertama nama pelanggan mereka pada produk tersebut. Kata Tracy:

Mungkin ini yang dimaksudkan oleh pelanggan (DSV) itu.

Contoh rekaan beg yang ditempah itu ialah seperti di bawah:

Sebelum ini, DSV tidak menyembunyikan minatnya terhadap produk LV. Dia memiliki lebih 100 beg tangan LV tempahan khusus yang boleh dilihat menerusi foto-foto yang dimuat naik menerusi akaun Instragram miliknya.

LV sebelum ini pernah berkolaborasi menghasilkan rekaan produk dengan jenama Fragment milik pereka Jepun Hiroshi Fujiwara, kolaborasi dengan artis dan penulis seni kultus Jepun Yayoi Kusama, artis seni kontemporari Jepun Takashi Murakami, artis seni kultus Jeff Koon untuk koleksi Masters dan label fesyen Supreme yang diasaskan oleh pereka James Jebbia. –beautifulnara.com

Sumber gambar: Instagram DSV

92 responses to Louis Vuitton Nafi Berkolaborasi Hasilkan Rekaan Beg Tangan Dengan Datuk Seri Vida?

  1. aku says:

    punya la x puas ati tu..siap email tnye..kikiki..so skrg dh puas x? ngko yg bertanya ni?

    44

    7
    • Kau says:

      Dah tu kenapa, ko tak puas hati sbb dah tahu kena kenceng?

      24

      8
      • aku says:

        kena kencing apa nyer.. benda belum jadik..kecoh la kau ni

        10

        4
      • Anonymous says:

        rasa dia x ‘kencing’ pn sbb apa dia ckp psl nama brand tu sama dgn apa yg wakil LV britahu, cuma perkataan kolaborasi tu yg tak tepat.

        21

        3
        • Bosan says:

          Bodohnya kau ni, terang2 cakap dia bekerjasama dgn LV kat atas tu. Siap cakap nak letak bling2 (mcm keling suka berkelip2) padahal stail LV bukan mcm tu. Dia cakap bekerjasama dgn LV hasilkan rangkaian handbag dia, . which is bullshit sbb siapa2 je boleh buat customised initial dgn LV. Buat apa letak initial DSV? Baik letak initial nama sendiri. Jangan tunjuk bodoh boleh?

          20

          13
        • DS Visa says:

          Tak sama pun apa yg akil LV cakap. Perkataan ‘kolaborasi’ tak tepat sbb dia tipu. Kencing dan hancing.

          9

          4
        • Anonymous says:

          kau yg bodoh. tiba2 cakap org bodoh padahal sendiri bodoh tak paham apa org cakap. beria2 pulak kau hangin, kau ke yg hantar email tu. tahpape,
          kau tu bodoh jgn tunjuk. takkan nak explain detail pulak bodoh oii. maksud aku, dari pemahaman DSV, dia berkolaborasi/bekerjasama. bermakna tak betul apa yg dia paham kan tu.
          ” LV menawarkan kepada para pelanggan untuk menempah produk-produknya dengan meletakkan mencetakkan abjad pertama nama pelanggan mereka”
          “Mungkin ini yang dimaksudkan oleh pelanggan (DSV) itu.” ini maksud lebih kurng sama mcm mksud aku. kalau mksd aku tu bodoh, bermakna wakil LV tu pun bodoh la. kita rasa je dsv silap paham, yg kau beria mcm Tuhan tau dia tipu tu dah kenapa. bila org lain fikir lain/positif,menggelupur pulak kau.puii.
          perangai setan plus bodoh jgn tunjuk boleh?
          haa ni panjang jgk, terikut beria mcm kau, dh kau pun bodoh tak paham. k bye

          12

          3
        • Kau suka kena kencing says:

          Wow si bodoh menggelupur dikata bodoh. Kau bukan positif, kau cuma bodoh je pastu nak menyebarkan kebodohan kau di page gosip abang Nara ni. Dia cakap dia buat kerjasama dgn LV tapi LV kata takde, LV cakap dia mungkin maksudkan buat initial DSV dekat bag customised tapi siapa2 pun boleh buat asalkan bayar. So kencinglah sebab:

          1) Kerjasama tidak wujud
          2) Beg tu bukan rangkaian beg kerjasama dgn vida
          3) Vida bukan ‘personaliti terpilih’ LV.

          Kau bukan saja bodoh malah bebal nak tegakkan benang basah. Terima je hakikat ya.

          9

          7
        • wekkkkkkk says:

          Kau suka kena kencing
          says: September 15, 2017 at 11:16 am

          Kamu ckp pun betul.

          0

          3
        • Tina says:

          Boleh tak aku tanya satu benda?Pernah tak korang dengar Louis Vuitton buat collaboration dengan top Hollywood celebrities macam Julia Roberts,Angelina Jolie,Brad Pitt,Tom Cruise ke?Tak pernah kan?Kalau ada pun,Michelle Williams setakat jadi model.
          Jadi,Datuk Vida ni siapa di mata dunia?Boleh tak korang jangan naive sangat.Aku cukup menyampah 2,3 hari ni asyik keluar berita pasal ‘Datuk’ and ‘Dr PhD beli’ asyik nak menipu.Tak payah la nak defend minah sewel ni sangat boleh tak??

          20

          2
        • Anonymous says:

          Bosan siap buat nama lain pulakkkk.kah33. Sah kau bodoh. OMG kau paham tak maksud aku. Yg pasti maksud aku sama dgn pihak LV itu. Itu je. Itu aku pnya rasa je pon yg kau sibuk menggelupur kenapa kah3. Lantak kau la nk yakin dia tipu, takya nak suruh org setuju pndapat kau. Dahlah bodoh,yakin2 je kat niat org lain,kau Tuhan ke. Ramai je org bodoh bg statement,tak semestinya dia tipu. Kau masuk komen org tiba2 menggelupur cakap org bodoh, kau ada tekanan hidup ke.Kah3.Overnye. Dah la bodoh,over plak tu. Benda simple je tak perlu kau point2 bagai. Diulang,maksud aku sama dgn pihak LV itu. Simple. Mungkin dia silap paham. Takpun terbengap,ataupun terperasan,dia ingat konsep kerjasama sdngkan bukan pun. Tp itupn kita rasa je,tak psti betul ke tak. Kau sbuk masuk komen org nk umumkan yg dia tipu pertahankan dia menipu, eh lantak org la nk rasa camne weii, mcm ada bukti pulak dn marah2 bila org cakap “rasa dia silap paham”. Tak semestinya org ckp cmtu, dia pertahan dsv tu. Simple je pon, tak ke bodoh namanya tu. Ni mesti kaki pengumpat ni. eh mls la nk pnjg lg bodoh pnt plak kikiki, gdbye la

          2

          1
      • wekkkkkkk says:

        Anonymous
        says: September 15, 2017 at 10:34 am

        dh betulah dh apa yg u ckp.
        Pelanggan tu tidak semestinya DSV saja.
        Byk wanita kaya di dunia ni, MUNGKIN Datuk Nicol David pun pelanggan dia jugak. Cuma x bising je. Salute…
        Lgi femes dri DSV.

        3

        0
    • ayam mee says:

      kalau mcm kata tracy tu mungkin itu yg dimaksudkan dato vida. ada aku kesah??

      5

      5
    • mak ko says:

      Pelik pulak kau ni. Orang tu tanya nak dapatkan kebenaran, itu pulak yg ko kecam, Mungkin kau ni spesis rela dikencing lah kan.

      18

      0
    • Nina says:

      Hahahahahahah Dato Siti Norhaliza yang status diva tu pun LV tak pernah nak buat collabaration.Sebab Louis Vuitton selalu pilih famous artiste atau designer aje macam Yayoi Kusama atau Marc Jacobs.Kau sapa Vida??Pembuat produk make up & kecantikan yang membahayakan pengguna.Asyik menipu aje kerja kau.PhD pun dari uni yang tak wujud di France hahahahah kelakar.

      24

      0
  2. Puteh says:

    Lv ke dsv … mati bawa kain kapan ja kita semua nii…

    7

    2
  3. wekkkkkkk says:

    Tracy ckp..dia cuma mahu pelanggan istimewanya termasuk DSV supaya meletakakn nama atau abjab pertama d-hujung jenama LV tu…
    (Contoh la LV-DSV…beg ini hanya utk DSV)…bukan milik org lain.
    kalau DSV letak nama di hujung tu, tidak semestinya DSV ada share ke apa..

    bermimpi tu dn sambil menaip berkolaborasi dgn Jenama L. Maklumlah ada ratusan beg jenama tu..Mimpi mana sama realiti.

    6

    1
    • wekkkkkkk says:

      oh sorry .letak DSV saja pada beg yg ditempah oleh DSV (Bukan LV-DSV)..
      (Mcm contoh beg yg coklat tu..nama org lain yg buat tempahan)

      DSV ni ingat dia ni popular sgt ke smpai ke antartik sana. Agaknya Trump dn bini dia pun x kenal DSV. Tolonglah jgn perasan sgt.

      12

      0
      • Anonymous says:

        Agaknya Trump & bini tak kenal DSV???Memang la dia tak kenal pun!!!Kau ingat besar sangat ke di DSV ni.Indon or orang Brunei pun tak kenal dia lah!

        4

        0
  4. Anonymous says:

    gambo 1st tu macam joker pn ade

    12

    0
  5. grumpydrive says:

    LV grade AA butane China kut

    6

    0
  6. Anonymous says:

    gigih sgt sampai nk email bagai…
    p/s – tidak gigih, tidaklah bermaksud i percaya, hokay… !
    lawak betul org zaman skrg ni!

    0

    23
  7. champagnepapi says:

    By the way, aku nak tanya pasal statement ni “Terbaru, LV telah membatalkan rancangan projek kolaborasi untuk menghasilkan produk dengan penyanyi pop Kanada, Drake”. Aku carik merata article pasal ni tapi takde pun? Hang jangan main petik ja weh. Ka sebab kat internet tulis “Drake’s Louis Vuitton Collaboration Just Dropped – Vogue” hang translate bulat2 ‘dropped’ tu as ‘batal’?

    Explanation please!

    2

    1
  8. Mek Ti says:

    Oh please dia ni kuat berangan. Agaknya mental sbb terlampau byk sgt duit. Dia ingat dia Neelofa kot hahahahahahahahhaha

    8

    0
  9. makenon says:

    ade jiran saye kata,dato vida semalam terberak dlm seluar mase jogging.betul ke?

    0

    1
  10. ain suzana says:

    LV kalau nak bekerjasama pun tak nak kot dgn DSV. kalau dgn fashion valet (vivy) tu tak mustahil.

    5

    2
  11. Peminat Selebriti Malaysia says:

    Sepatutnya kena email LV Headquarter di Paris, sebab HQ je tahu samaada adakah dalam perbincangan kolobarasi dgn DSV atau tidak pernah ada apa2 perbincangan, bukan email LV Malaysia sebab diorang outlet je. Haha.

    Sementara tiada berita dari LV Paris HQ, tak berani nak keluarkan kata2 memalukan DSV sebab Tony Fernandes pun pernah sponsor kelab bolasepak inggeris.

    Tapi tak berani juga nak percaya ada koloborasi LV dengan DSV. Jadi baik jangan sangka buruk, kita tunggu dan lihat.?

    5

    4
    • Anonymous says:

      Outlet apanya. Aduiii. Tak faham tapi buat buat faham.

      4

      3
      • Peminat Selebriti Malaysia says:

        Awak yg tak faham. Kalau LV Malaysia yang bagi statement, dia cuma boleh bagi setakat knowledge dia di cawangan KL. Kerja dia ialah buat sales di Malaysia dna bukan semua design terkini LV Paris ada di Malaysia ni pun. Siap ada customer complain di Paris LV KLCC terjual fake LV.

        Sebaliknya LV di Paris HQ yang decide dengan siapa hendak ‘collaborate’ dan sign the deal. Sepatutnya emailkan soalan ke LV Paris bukan KL.

        Lain kali kalau tak tahu buat cara tak tahu. Jangan mudah sangat bash orang. Sigh!

        6

        5
        • Anonymous says:

          ooo are you saying that the rep in Malaysia does not find out first from at Paris before they replying the email????

          Hello mentality third world country ke….

          9

          0
        • Sal says:

          Wei Peminat Selebriti Malaysia ‘Siap ada customer complain di Paris LV KLCC terjual fake LV’???Are you jocking?Kau ni PA Vida ke?Cakap macam baru keluar kampung sama aje macam Vida tu.Jenama Louis Vuitton ni dah 100 tahun lebih la.Do you really think any Tom,Dick & Harry boleh bukak aje store Louis Vuitton dekat mana2 macam Cosway tu?Lepas tu jual bag LV fake?hahahahahaa
          Betul kata Anon 6 pm tu.Kau tak faham jangan buat faham!!Orang luar Msia tak kenal pun siapa Vida tu.Tak payah nak petik LV Paris la.LV Indo pun tak kenal sapa dia.Jangan buat lawaklah

          5

          0
        • wekkkkkkk says:

          Tracy mbalas komen tersebut adalah kerana Trecy telah di suruh oleh owner besar LV. Apa guna ada pekerja jika x buat keja. (on behalf owner ).
          Byr gji bsr2 kt Trecy, x kan reply email pun boss nk buat…ya dok. Skrg kn ada kuasa internet.
          Dan x kanlah Trecy nk attach sekali email (yg owner tulis) tu pada “netizen” yg bertanya tu. Bertanya x salah.

          2

          0
        • PUii says:

          BTW, kalau ada kerjasama dgn LV HQ kononnya, mestilah LV HQ dah sebarkan berita tu. Tak pernah tengok pun LV letak gambar Vida kat Insta dorang? Vida je terkepak-kepak cerita kerjasama dgn LV. Puiii

          3

          0
        • wekkkkkkk says:

          kerjasama yg DSV maksud tu adalah: DSV HANYA MENEMPAH h/beg tu byk2, lepas tu kena letak nama DSV pada beg yg ditempah tu. Bila siap DSV akan pasar kn ke Asia Tenggara. Bila DSV tempah byk2, maka DSV akan dpt potongan harga yg berbaloi2. Sbb jika di M’sia rege h/beg tu mahal, beli di sana ada murah sikit. Apatah lagi jika DSV tempah byk2.

          Ini bermaksud…DSC hanya pelanggan je…bukannya salah seorg pereka, pengeluar atau bukan salah seorg share partner dlm LV tu. Itu je.
          Hanya pelanggan shj. LV hanya bersetuju jika DSV tempah byk2. Bukan ada KERJASAMA DLM PEMBUATAN,PEREKAAN DAN PEGELUARAN JENAMA TERSEBUT.
          DSV hanya pembeli…dn jual balik ke Asia Tenggara.

          4

          0
      • Peminat Selebriti Malaysia says:

        Next time before you go on bashing anyone Missy Anonymous, try and read the email written in Enlishg. To whom was the commentor’s email addressed to?

        Use a little bit of brain before you accuse others of not understanding email, rather than write an embarassing comment. Embarassing!

        3

        4
    • Anonymous says:

      awak pun species verangan juga ke….

      1

      1
  12. Alia says:

    Dia ni.gila glamour…lama2 gila sorg2….makin meluat tgk perangai dia …..pls laaa jadi sorg dewasa

    6

    0
  13. melayu era 80an says:

    ni pun species dua ekor ponen kaya sebelum ni kecoh tak paham bi yg sismpaikan DJ tu …org ckp lain ko paham lain dah byk duit pegi la bljr smple english pun jadi la ni tak bengong tahap gaban tahu nya nak belagak saja ….melayu,melayu

    4

    0
    • shopia lorren says:

      Bkn ke datuk Vida bekas guru bi?
      #tanyaje..

      0

      0
    • Peminat Selebriti Malaysia says:

      Orang yang komplen orang lain ni tau english ke, fasih ke, tulis dalam BM pun short form macam tak educated.

      LV Malaysia denies any collaboration between LV and DSV. But i opine that the query should have been emailed to LV Paris, France as all decisions and deal making is made by the LV Headquarters not LV Malaysia Representative.

      Translate this if you understand English.

      4

      4
    • Anonymous says:

      Eh you tulis BM pun short form macam budak wicet pandai pula ceramah orang suruh belajar BI.

      I bet you don’t even know what the email says except that read the BM translation provided by Beautifulnara. So pathetic.

      4

      0
  14. shopia lorren says:

    Kita tunggu apakata datuk Vida ttng kes nie nnti..dia very smart women…usaha gigih dia “jempol”kata bibik..

    1

    1
  15. Joyah says:

    Datuk Seri Vida ni ada 1 bag green color limited edition yang di letak initial “DSV”..rasanya apa yang dimaksudkan LV ialah cara bag yang sebegini..

    3

    0
  16. kiko says:

    dia dlm perancangan kolaborasi,perancangan..belum lg confirm.rasanya previous artikel pasal collab ni diw bgthu sering berulg alik ke paris,dia bkn berurusan dgn LV MALAYSIA. For sure CS LV Msia ni xtahu pape.bnde blm confirm lg.ape daa.gigih sgt org msia ni terjah,cerita belum abes lg

    3

    5
    • Anonymous says:

      Setuju Sales Rep dari LV Malaysia tak tahu apa-apa.

      Kesemua deal, perbincangan dan kontrak mestilah dikawal oleh LV Paris, ibupejabat LV. Lagipun masih dalam perbincangan. Jadi email tu sepatutnya ditujukan kepada LV Paris, bukan Malaysia.

      Tetapi disebabkan netizen yang komen ni gelojoh makan dengan cepatnya mereka buruk sangka kepada DSV atau buruk sangka kepada sesiapa yang berpendapat email tu sepatutnya ditujukan ke ibupejabat LV Paris. Hehe. Kesian. Orang nak ajar bagi faham pun tak boleh.

      3

      4
    • Anonymous says:

      Ya betul dia deal dengan LV Paris, France bukan LV KL.

      Obviously LV HQ di Paris je yang ada kuasa nak deal dengan mana2 pihak. Tapi netizen being netizen, memang suka jump to conclusion.

      Nak ajar benak pulak. Kalau DSV itu dosa dia, tapi nak kutuk DSV biar ada fakta takut jatuh fitnah. Merangkak la kau esok nak minta maaf kat dia sebab mengutuk berkoyan koyan. Lol

      4

      3
      • Anti Bodoh says:

        Bingainya kau kak. LV Malaysia tu pun nak jawab ambil masa 2-3 working days obviously sebab refer pada HQ dulu baru keluarkan kenyataan macam tu. Kau ingat benda simple macam tu pun LV Malaysia tak tau buat ke? Selepas pasti syarikat dorang tak ada perancangan kolab dgn DSV macam tu baru dorang jawab pertanyaan tu.

        13

        0
        • Anonymous says:

          Dia nak kata kita gelojoh padahal kalau ikut kata dia yang benda ni baru perancangan, DSV lah yang gelojoh, benda tak confirm lagi dah umum bagai. Pihak Malaysia yang reply email tu pun mestilah dah dapatkan pengesahan dari HQ, bukannya main jawab sesuka hati dia je.

          6

          0
        • Anonymous says:

          Kesiannya kau ni Anti Bodoh,

          Benda macam tu pun tak tahu.
          Selagi dalam perbincangan, memanglah tak ada confirmation. Standard SOP reply email within 3 days. Lain kali tak reti jangan mudah membingaikan orang lain. Kesiannya.

          1

          5
        • Anti Bodoh says:

          Ni bukan dalam perbincangan kak, kalau ikut laporan BERNAMA tu Vida sahkan akan keluarkan line handbag dia melalui kerjasama dgn LV, and LV denied it.

          6

          0
      • Anti Bodoh says:

        Kau memang bingai so kenapa nak nafikan. SOP 3 working days ialah untuk buat siasatan yang perlu sebelum jawab. SOP tu dibuat bersebablah bingai.

        4

        0
  17. Anonymous says:

    Tak payah la nak back up sangat si vida ni. Dia kaya pun sebab dia jual product yang tah pape, kira kencing la jugak tu. So apa sangat la dia kencing pasal this so-called collaboration. And takde maknanya korang cakap LV Malaysia tak tau pasal perancangan ni sebab dia communicate dengan LV France. Tengok statement dia sendiri cakap product untuk market Asia Tenggara, so kalau betul sah sah la LV Malaysia akan tau. And si Tracy cakap personalize secara initial stamping, vida cakap in terms of design kena bling-bling and sling. So takdenya vida salah anggap. Just because orang tu ada duit semua orang jealous dengan dia eh? Oh-puhlease!

    10

    1
    • Anonymous says:

      Sebelum kata LV tak ada style bling bling cuba browse through LV online. Beribu ribu design bukan design monochrome je. Mungkin tak bling2 macam bwg dinner tapi ada juga yang jenis berkilat.

      By the way, bukannya nak defend sangat DSV tu tapi patutnya kalau nak tuduh orang kena disertai fakta contohnya jawapan dari LV HQ Paris. Baru sesedap rasa nak mengutuk DSV kan.

      Ingat ye fakta bukan fitnah. Tapi sangkaan boleh jadi fitnah. Kalau DSV tipu itu dosa dia, takut dia tak tipu je.
      Fikir-fikirkanlah jangan singkat sanhat pemikiran.

      1

      6
      • Anonymous says:

        Hahaha ni mesti orang yang sama gigih sangat reply semua comment tu. Kalau rep LV sendiri dah reply, who are you to deny it? Ingat dia kerja dekat LV Malaysia tak boleh nak tanya LV France?

        4

        0
        • Anonymous says:

          Eee gigihnya bergaduh pasal dsv.

          Ap dia cakap tu ada logiknya, baik tanya LV Paris. Apa pun anggap gosip adalah gosip sahaja, tak payah nak kecam mana2 pihak sangat.

          0

          2
      • Anonymous says:

        Dude/Babe, you tak faham my comment. I was referring to Vida’s statement about “her” line will have to be ‘bling-bling and sling’. No where did I say LVs are all ‘monochrome’. Use your brain please.

        3

        2
        • Anonymous says:

          Yes you didn’t say all are monochrome. Unless you have directly contact LV HQ, then only can you confidently make a statement.

          If DSV lies. Wouldn’t it would have affectee her business more than ever?

          Why the need to label her a liar unless indeed there’s compelling reason?

          1

          4
        • Anonymous says:

          Anon 7.47am. Urm hello,she was involved in a controversial issue before and yet her business is still doing fine. Don’t be so naive. And I rest my case. Silalah jilat sepuas puasnya. Peace!

          1

          0
  18. kelakar says:

    adake huge brand mcm LV nak collaborate dgn style kampung DV ni?
    elok2 nama dah gah, jadi laughing stock plak

    9

    0
  19. Antimelayutahi says:

    Sudah2 la melayu nak bodohkan org. Vida kalau kau collaborate dgn local brand mcm bonia ke, carlo rino ke, maybe la boleh buat bag sendiri. Ni LV weh kau gila apa. Btw nak custom made bag LV tu xyah nak jadi special customer ke apa. First time beli pun boleh buat, bayar jelah. Dia ni dgn boy iman mmg contoh melayu haprak batak title yg bodoh dan low class. Acik Kiah lenggong boleh la korang nak bodohkan beli produk sampah korang tu. Taik!

    9

    2
    • lola says:

      Yeah agreed! And who on earth on their correct mind especially rakyat Malaysia ni nak hadap sgt ni collab between LV-DSV? The bag is not cheap you know might as well you opt for simpler design that suits to everyone’s liking.

      3

      1
  20. Ikan kekek vs ikan buntal says:

    Hmmm..aku dah taktau nk komen apa lg utk si buntal ni.dah lah penyambung legasi dia pun si cik b.b for buntal jgk..aku malu malaysia dikenali dgn peniaga2 produk kesihatan yg buntal2 belaka.tak selari dgn keberkesanan produk.arghhhh…aku maluuuuuuuu.

    5

    2
  21. vvvvv says:

    wakakakakakakaka
    nampak sgt Vida nak perbodohkan peminat2 dia yg mmg bodoh2 belaka tu..kononnya colloboration eh..nanti peminat order dr Vida..Vida order dr LV mmg la customize tp harga Vida sah2 la jauh lagi tinggi..untung atas angin je..padahal semua org boleh je pergi LV tu dan minta mereka buat mcm rekaan yg kau nak..bayar aje..bukan melalui 3rd party mcm Vida penipu PhD tu..jual krim beli selambak murah packaging elok2 cerita tipu2 sikit jual mahal2..org bodoh aje tertipu dgn product dia ni..bag LV pun dia nampak cara nak buat duit..haihhh..menipu tak hbs2

    3

    2
  22. i am me says:

    besar gak buah dada dia ni kan

    1

    3
  23. Anonymous says:

    memang betul dlm show realiti dia pun,masa dia pegi LV kat kl ada staf ‘lembut’ tu tak kasi masuk sebab dah tutup ,apa punya bodo org bwa rezki ko tak kasi masuk,dato pun tak hingin nak kolaborasi dgn LV mesia yg sendu berangan,salute dato vida!!

    3

    3
  24. shopia lorren says:

    Pagi2 nie kita ckp yg elok2 je lh…biar rezeki kita molek masuuk…kekutuk slh org rezeki tu pindah kat dia org…rugi..rugii..

    3

    0
  25. Anonymous says:

    Dia ingat LV tu bodoh ke apa… nak collobrate buat beg yg x saleable….The late lady Di pun depa x collaborate…

    3

    0
  26. Anonymous says:

    ooops ni LV cap Thailand or Korea kut … mcm supplement kilo jugakkk

    2

    0
  27. shopia lorren says:

    Dlm hal nie x mustahil leh brlaku…antara LV & DSV..
    ..yg penting duit & kebijaksanaan..
    LV pun bkn nya ada kilang sendiri.. sub je..kilang kat Thailand & china..tu yg ada LV kelas 1..LV kelas 2…
    Alahai lau kita ada karisma pakai beg tgn kraft m’sia lagi la bergaya.. LV lh sgt..

    0

    6
    • Anonymous says:

      Eww Shopia Loren.Kau ingat Louis Vuitton ni macam Carlo Rino,Bonia ke?Kalau tak tau tolong jangan tunjuk sangat kebingaian kau boleh tak?Louis Vuitton dah wujud sejak 1854 tau?Kalau kau pernah beli bag LV which obviously kau tak pernah,dalam interior bag akan tulis Made in France,Made in Spain,Italy atau Made in USA.Empat tempat ni aje yang produce bag LV.
      Diaorang tak ada kilang kat Thailand & China dan definitely tak ada LV Kelas 1,Kelas 2.Kalau tak tau apa2,senyap aje la.Buat malu muka wei.

      3

      1
      • shopia lorren says:

        Itu yg ori…homemade..tempahan x lbh dpd 3 – 5 person je..
        LV fake kilang kt China & Thailand je ..chop label je..
        Nk tau yg ori ngan yg fake cer tengok Kat D ring..button..jahitan..dsb..gitu gak ngan Dior..Chanel..furla..Gucci..& yg sewaktu dgnnya..mana leh lwn Hermes…
        Jgn lh emo sgt sembang je pun..
        Lps ni saya diam sbb bingai lam industrial ni..

        0

        2
        • shopia lorren says:

          Nk tengok yg ori jaman tokaduk jum dtg umah nenek saya dia simpan ada lbh 10 bags gak la..saya dh rembat 1 wat kenangan..cantik attract…

          0

          1
        • mari kita sembang baik2 says:

          knapa nenek u x gadai je. atau “jual bundle je”..boleh buat untung…dripada biarkan, brnadedpun lama2 koyak gak. Kalau letak mahal, nnti org kata, hai ini kt bundlepun mahal…jadi…mcm mana.

          0

          0
  28. kolaborasi says:

    HARI INI PERANG KOLABORASI HANTU

    0

    0
  29. Anonymous says:

    ooi ‘mak tiri pajurah’ misti ko geng mat lembut yg keje kat LV tu kan…..ponnen molot busukkk memang la bukan dsv yg bagi rezeki tapi bodoh, allah beri rezeki buat dsv utk kedai LV tu bodoooh punya ponen busukk

    0

    1
  30. Anonymous says:

    To that one commenter whose sole argument is that LV Malaysia does not know about this so called DSV-LV collab, here’s a question. Do you work for LV France? Do you work for LV Malaysia? Are you even part of the LV team? Cause if you’re not, how would you know? People will trust Tracy’s reply who is THE LV rep, than you, a nobody. So shut your gob. The issue here is this la vida loca LIED about the whole collaboration thing. No such thing as miscommunication because I believe as a customer who owns 100 LV bags, she knows exactly how LV works. So please, don’t make a fool of yourself. And stop throwing bombastic words around just to make yourself sound smarter, cause its not working.

    2

    1
  31. 26805 828558 You created some decent points there. I looked on the internet for the problem and located most individuals will go along with together with your site. 777415

    0

    0

Leave a Comment

Optional