Written by AbangNara | February 24th, 2014

Pelakon Liza Abdullah, 50 tahun sah bercerai talak satu dengan suaminya Zolkifli Abdul Rahman, 58 tahun. Lafaz cerai dilakukan kira-kira jam 3.05 petang hari ini di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur. Sebelum lafaz cerai dibuat, pasangan itu menangis teresak-esak dan berpelukan sesama sendiri. Turut hadir ialah 2 orang daripada 4 anak pasangan ini.

liza abdullah bercerai

Mereka berdua telah pun berkahwin selama 26 tahun. Datuk Shah Rezza dan Ziela Jalil, ahli keluarga dan beberapa lagi rakan artis telah datang menemani Liza Abdullah di mahkamah. Liza Abdullah hadir dengan memakai jubah hitam. kedua-dua anak pasangan ini dilihat menangis ketika perbicaraan kes ini berlangsung.

liza abdullah bercerai

Takziah diucapkan kepada Liza Abdullah dan keluarga atas penceraian ini. Semoga ada hikmah di sebaliknya. Info asal Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

64 responses to Liza Abdullah Sah Bercerai Talak Satu

  1. umat says:

    sedihnya esak si anak…
    takziah…

    0

    0
    • Ritu vs Aya says:

      Nara, pls update Hanez Suraya dah nak kawen ngan Engku Emran. IG dia dah dapat byk carutan. Konon2 bercinto lepas cerai ler tew…

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        helo ! Engku Emran xlaki Erra Fazera ke ?????????? kau cakap biar betol ! eh betol ke Engku Emran xlaki Erra ke Engku Emran yg lain ??????? bang nara tolong siasat perkara ni betol2 pastu cepat2 kasitau ok !! lov u bang naraaaaaaaa muah !!

        0

        0
        • Ritu vs Aya says:

          Minah Jambu Merah Biru: Aku pon mcm kau gak… suka dengar cakap orang kikikih Tapi ko bukak Oh Bulan… banyak citer pasal minah perampas tu.. Aku x sure laki sapa yang di rembatnya tp yg nyata dlm IG dia ada pic dia ngan anak2 lelaki tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          sepantas kilat ak bukak ig hanez suraya.

          0

          0
        • 143 says:

          Kau dh kenapa,meroyan ke

          0

          0
  2. cik wawa says:

    nampak wajah kesedihan sang anak..semoga tabah

    0

    0
  3. kekeke says:

    Paling kesian tengok anak dia :'(

    0

    0
    • peace says:

      mmg bole berpelukkan sebelum lafaz cerai..kan masih suami isteri. Biasa kes cerai dalam mahkamah memang hakim akan minta pasangan bersalaman tanda kemaafan dulu..so..xde isu kat situ…

      0

      0
  4. efa says:

    berpelukan sesama sendiri ??

    0

    0
  5. tugau says:

    da tua2 pon nk becerai ………

    0

    0
  6. INA says:

    dh nngis,berpelukn sblm cerai… pastu watpe cerai??? syg la dh 26 thn hidup bsama… dh tua2… idup pn x lma jer lg… abiskn sisa usia bsama… retis ni tua ke muda ker xde kje lainn… berceraii je kjenyaaa

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Tak patut bawa anak…. siannn :(

    0

    0
  8. lorrr says:

    aku pun xpaham nape dorang teresak2 nangis….kata nk bcerai..mgkin dh lama idup same2 pastu tetiba2 jd cmni giler xsedih!

    0

    0
  9. Ros says:

    Ek Ehh….knp bercerai ni….takziah….harap tabah menerima dugaan dr Nya…

    0

    0
  10. sya says:

    kita tak berada di tempat mereka tak payah sibok2 nak komen yg negatif la..Manusia tak perfect kecuali Nabi Muhamad s.a.w.

    0

    0
  11. Olaf says:

    jgn le kita ckp y bukan2 pasal dia org ni dh bercerai wlpn dh d usia tua…mgkn dia org dh wat y terbaik tpi jodoh x ad…tpi aku kesian ngan anak dia org..nmpk sgt y anak dia org sedih sgt sb mak bapak dh bercerai…kalau kita tengok dia org bercerai cara baik n mcm dia org masih sayang lagi..tpi jodoh setakat tu j..doa kan y terbaik jer la wat dia org..ziela jalil tu ank saudara liza abdullah kan..

    0

    0
  12. betik says:

    kadang2 mak bapak ni tak pikir nasib anak..

    mudah-mudahan anak2 mereka tabah..

    sedih plak aku tgk

    0

    0
    • jeruk betik says:

      Perkara pertama mk bpk pikir, especially mak..ialah ank2. Selepas berpuluh2 kali pikir pasal ank, brulah mk2 pikir psl diri sndiri. Klau bercerai itu adalh yg terbaik, why not? Berpikirlh dgn hati yg terbuka, bkn dgn minda trtutup

      0

      0
  13. rose says:

    Perkara halal yang dimurkai Allah adalah talak. Takziah dan Nauzubillah semoga kuat..

    0

    0
  14. razzs says:

    boleh tahan mulot2 kat sini..nanti perkara ni dibalik kan pada diri sendiri baru tau tinggi rendah dunia ni..

    apa pun takziah buat Liza..moga tabah hadapi ujjian hidup…

    0

    0
  15. peanut says:

    mesti kes x nak bermadu ni sb tu bercerai. anak jugak jadi mangsa. laki ni kan mmg x puas istri sorang. lawa2 pun nak tambah sorang lagi. bengap punya laki.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    em alahai sedehnye..aku kalo dgr cter org bercerai jadik sedih..kite xda dlm life dieorg, so xleh judge suke2 ati..hampir 30 thn kot is notshort period. and besenye psgn dh berusia ni bukan cerai cepat sgt.maybe mslh dh berlarutan dlm 5 ke 6 thn. mcm kwn aku parents die dh pencen and baru je divorce last year.and in front of my eyes, mereka cube utk elakkan.dekat 3 ke 4 thn duduk asing,. masa kwn aku kawen ayah die dtg jauh just utk jadik wali je.habes nikah terus je balik. aku jadik pengapit rasa sayu sgt2. semoga liza terus tabah..inshaallah

    0

    0
  17. miss cun says:

    hai kesian betul la artis skrg nie baik yg muda yg tua bercerai,dah jadi trend skrg baru sat nie,erra ,liza abdullah lepas nie sape le pulak,kesian betul la..

    0

    0
    • alpha says:

      bukan artis pon banyak yang bercerai..cuma x masuk paper and x masuk blog nara ni je….harap maklum

      0

      0
  18. rehanna ahmad says:

    Berat mata memandang, berat lagi bahu diorg memikul….. kan3?

    0

    0
  19. woooo says:

    ..betui ka engku emran nak kawen hanez..gempaq nie!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      mungkin sebab ni lah membuatkn Erra ngan laki dia bercerai takkk ???? emm mungkin jugak eh ….bang nara ni kalau siasat lambat sangat lah ! cmana nk jadi spy kalau cngini huh !

      0

      0
  20. minah jambu merah biru says:

    si liza ni bercerai sebab ape pulak ? laki dia nk kawin lagi satu ke ? tkpe la lizaaa terima aje lah yg penting liza ngan anak2 hepi menjalani kehidupan sehari2 ..berlakon jumpa kawn2 jadi u tk la boringggg…lov I lizaaaaaa…

    0

    0
  21. Bakal Warga Emas says:

    Takziah pada pasangan. Segala yg berlaku adalah ketentuan Ilahi. Kita hanya merancang namun Allah yg menentukannya.

    Walau bagaimana pun, kita masih boleh berusaha dgn berdoa kepada Allah semoga dijauhkannya kita dari situasi begini.

    “Ya Allah! Kekalkan dan bahagiakanlah perkahwinan ku hingga ke akhir hayat seterusnya jadikan kami penghuni syurga Mu. Amin, ya Rabb.”

    0

    0
  22. Meghna says:

    kenapa hanez suraya yang kawen dengan engku emran neh…abg nara tak cover ke cite depa tu..lembab le abeeee nara nehhhh

    0

    0
  23. akuler says:

    aku minat liza ni,especially kalu die brlakon dgn si kuza@kaza@raza si botak susuk tu
    kelako aje,nmpak cm husband n wife bbetol

    bercerai after almost 3 decades,macam….kes suami pasang baru je ni

    0

    0
  24. lihat says:

    ya Allah, aku minat giler kat liza abdullah ni, menjadi sangat kalo dye berlakon ,semoga tabah ye..

    0

    0
  25. timah janda says:

    hari2 pon ada cerai…dah mcm perkara biasa kat malaysia…

    aku tak redha dgn penganiyaan tu.

    0

    0
  26. ssssss says:

    InsyAllah…ade hikmah sume ni…bersabar la…

    0

    0
  27. Kicap ABC says:

    kesiannya tgk anak dia nangis..runtuhnya masjid selepas 26 tahun dibina. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. semoa tabah Liza Abdullah

    0

    0
  28. themightydingdong says:

    kesian :( selalunya bila ada kes artis cerai masing2 keluar mahkmamah muka siyes je cam takdok perasaan .. yang liza ni nages plak. sedih teman tengok…kesian anak2 … semoga baik2 je idop dorg lepas ni ya :'(

    0

    0
  29. Rotschild Rockafeller says:

    Hihihihihihihhi suka tengok orang bercerai bila dah nak kiamat ni..hihihihi semua orang berada dalam tertekan sekarang dengan masalah dunia hurmm..kesimpulannya jangan kahwin, kerana setiap 15 minit penceraian akan berlaku di Malaysia, adakah mangsanya adalah anda, kita tungguuuu..good luck!

    0

    0
    • go away says:

      kdg2 ingat kite ingat takkan kahwin tapi ditakdirkan jodoh sampai, lari macamana pon tak boleh…kite cume bley merancang, semua ketentuan tuhan…
      jgn seronok atas kesedihan org…kite tak tau dugaan kite macam mana lagi…
      rotschild family keturunan yahudi..no wonder u have bad attitude..

      0

      0