Written by AbangNara | March 3rd, 2014

Wow. Entah bila Hanez Suraya dan Mr. R pergi bercuti bersama-sama di Bangkok tidaklah diketahui, namun itulah bukti bergambar yang ditunjukkan oleh isteri Mr. R, Liyana Manan. Liyana juga turut mempertikaikan kenyataan Hanez yang suaminya duda kerana sehingga ke hari ini, tiada surat cerai yang diterima olehnya. Bagi Liyana, selagi tiada surat cerai, dirinya masih isteri Mr. R yang sah.

hanez suraya mr r

Kata Liyana Manan kepada BiPop semalam:-

Saya nak tanya bila masa saya sah diceraikan? Mana surat cerai? Kenapa Hanez begitu berani membuat kenyataan sedangkan kami belum bercerai? Kenyataan Hanez bagaikan mencabar saya, seolah-olah saya tunggul kayu sedangkah saya masa isteri Mr. R yang sah.

Teman baik saya terkejut dan bertanya kepada sah. Dia melihat saya dan suami OK, tapi tidak tahu kisah sebaliknya. Di situlah saya mula tahu suami menjalinkan hubungan dengan Hanez. Tidak lama selepas itu, saya mendapat bukti gambar mesra dan percutian mereka.

Dan ini buktilah yang saya nak tunjukkan. Gambar mesra ketika menyambut hari jadi Mr R dan percutian mereka ke Bangkok, Thailand. Sebelum ini saya mendiamkan diri, tapi saya juga manusia. Walaupun hati saya terluka, tapi saya bukan wanita yang tidak bermaruah.

hanez suraya mr r

Fuh. Memang pedih ayat Liyana Manan ini. Pelik juga macam mana Hanez boleh bercuti dengan kekasih sedangkan belum ada ikatan yang sah. Liyana juga turut menegaskan yang dirinya tidak pernah membuat fitnah seperti yang didakwa oleh Hanez. Kata Liyana lagi:-

Hanez sepatutnya minta surat cerai dari suami saya dulu, buktikank ami sudah bercerai. Atau Hanez sengaja buat tidak tahu? Tidak boleh bersabar dulu sehingga kes penceraian kami selesai.

Siapa buat fitnah? Kalau saya nak menyebarkan cerita, saya boleh buat sejak tahun lalu tapi saya ambil langkah berdiam diri. Saya ada bukti dari awal lagi.

Saya buat kenyataan ini kerana wartawan mencari saya, buka saya cari wartawan. Saya rasa sudah sampai masanya saya bercerita hal sebenar, daripada masyarat terus mendengar pembohongan Hanez.

Dulu saya dan suami bertapan dari bawah mengusahakan sarikat pembinaan bersama. Susah senang kami bersama. Tapi adatlah manusia, apabila sudah kaya raya, saya dicampak ke tepi. Saya berhenti kerja dan meninggalkan apa yang diusahakan bersama.

Biarlah hidup saya susah, namun untuk bermadu tidak sama sekali. Sebenarnya saya sudah kering air mata mengenangkan apa yang berlaku. Sejak tidak tinggal sebumbung, nafkah anak kedua pun suami tidak pernah hulur. Saya terpaksa mencari kerja untuk menyara anak.

Apa perasaan anda (Hanez) jika berada di tempat saya? Sebagai wanita, ibu dan isteri, saya diperlakukan seperti patung bernyawa. Mungkin ini hari saya, esok lusa mungkin giliran anda pula. Saya tidak minta jadi begini, jadi tolong hormat perasaan saya selagi saya masih bergelar isteri Mr. R

hanez suraya mr r

Fuh ~~ Begitulah luahan hati Liyana Manan yang telah pun berkahwin dengan Mr. R selama 8 tahun. Susah senang bersama, bila jadi begini confirm sedih dan merana hati. Kesian sungguh. Semoga Liyana Manan tabah menghadapi dugaan ini. Insya Allah kebenaran akan terbukti jua. Kepada Hanez, renung-renungkanlah perkara ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

279 responses to Liyana Manan Tunjuk Bukti Percutian Hanez Suraya & Suaminya Di Bangkok

  1. JambuSangat says:

    Lumrah dunia artis..yg berharta tak kira suami org ke atuk org ke sume die sapu..janji masyukkk..nasib la aku xkaya..klu x kau pon aku kebas da..haha!!!

    0

    0
    • anon2 says:

      sayang muka cantik tp IQ.. PR skills mmg fail banyak auta minah ni. baik diam dari berkata-kata. hari tu tak silap dalam melodi masa mula-mula gosip ni timbul dia ckp “kalau husband orang mesti la saya kene serang” .. pastu announce nak kahwin. pastu upload kat insta gambar dgn “bakal” anak tiri. pastu keluar statement minta maaf status duda bakal suami. jangan main api kak hanez oii, awak tu retis. perempuan pulak tu. free je kene kutuk.

      0

      0
      • anon3 says:

        contoh contoh perempuan tak sabar berbulan madu. kalut p bangkok sebelum nikah.

        0

        0
        • kucing kaler kuning says:

          bukan ada ker undang2..sape2 jadi pihak ketiga boleh kena saman..ayuh kuat kuasakan saman tu, saman banyak2 skit, biar padan muka si gatal fake ni. menyampah ! kalau lalu depan aku…aku lempar telur, selumber jer buat muka tak malu bila ambik hak orang.

          0

          0
        • fifi says:

          confirm stay sebilik… apa nak heran pompuan murah mcm hanez ni.. bersepah.. janji poket tebal cukup la syarat.. moga tabah ya kak..biar la mereka bergelumang dgn dosa..

          0

          0
        • kek strawberry says:

          tahniah. penipu terhebat di dunia jatuh kpd Hanez Sundal Bolong.
          lepas ni mesti cakap tu bukan boyfriend dia…salah orang..tu sebenarnya saka dia, sebab tu sama. menyampah..dah kantoi menipu..putar belit mcm keling..bukan cantik pun..kecantikan fake. boooooo

          0

          0
        • Anonymous says:

          lepas ni mesti betina garik ni nak menipu lagi…nak bagi alasan apa plak, kau ingat orang bodoh nak percaya cakap kau.

          0

          0
        • Anonymous says:

          contoh2 perempuan x sabar nak batang buruk.

          0

          0
        • sara says:

          nmpaknya takhta yg dipegang oleh sakinah telah berjaya dirampas oleh hanez surayo..
          perempuan paling sundal kat malaysia.
          mengapa perlu wujud perempuan2 sebegini di dunia ini?
          dia ni bkn artis tp prostitute.
          Baru nk naik dah pandai main laki org.

          tp org malaysia ni bising time ni je laa. nnti klau dia dh kawin mula la buat ayat “takpe la diaorg pun dah kawin, biar la mereka bahagia and bla bla bla” semua akan lupa derita isteri pertama.

          0

          0
        • Datuk K mengila- mengila says:

          kalau lelaki tu tak dak ferrari hanez nak tak ?
          lelaki tu mudah lupa diri. dulu time susah sama2, time senang cari pompuan lain, dengar2 nafkah anak pun tak bayar.. duit byk2 pergi mana ?? habis berjoli dgn si hanez tu ker ?? si hanez tu kenapa gatal burik sgt laki org pun nak.

          0

          0
        • lynn says:

          hanez, ko ingat je satu ni. kalau jantan tu boleh buat mcm ni kat isteri dia, tak mustahil dia akan buat benda yg sama kat ko nanti. what goes around, comes around. what goes up, must come down (amboi mcm lirik lagu lah pulak haha).

          ko cantik pun takkan kekal apatah lagi kecantikkan ko tu plastik sgt. FAKE!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Agaknyer duduk sebilik di Bangkok & agaknyer dah main ker belum????? Suami orang dah experience mesti nak main, habislah kau Hanez. Tak boleh lari punyer tapi kenapa yer semua marah maki hamun Hanez? Si lelaki tak bersalah ker? Tepuk sebelah tangan tak-kan berbunyi. Jantan dapat artis cantik mestilah grab si artis pulak dapat orang kaya mestilah menangkap. Jadi salah siapa?????

          0

          0
        • Olga says:

          sebijik GRO…..

          0

          0
        • Neelofa says:

          padan muka ko hanez perampas..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak per gi Bangkok duduk sebilik tak kena tangkap khalwat tapi tambah dosa sebelah kiri.Pernah berkenalan dengan suami orang, poket penuh, kereta BMW nak aper dia kasi. Beg LV, Gucci, Prada, Ferragamo, Chanel & etc tapi aku takut dia terus merayu ajak tidur dengan dia.Laki orang dah experiencelah katakan tapi dia tak pernah paksa if am not willing tapi terus merayu memujuk ajak main dgn dia. Aku tak nak so I end the relationship.So jangan ingat keluar dengan laki orang kau orang selamat.

          0

          0
        • awxescdrvft says:

          “Terima kasih di atas tomahan yg dilemparkan. Tp tlg hormat keluarga sy! Jgn libatkan mereka. Assalammualaikum~” kata hanez suraya di twitter.

          wow tohmahan? speechless skejap. berlagak suci ya hanez. hormat family you? then ur boyfriend n the wife n the kids bukan used to be one happy family ke? you TAK hormat pun? n liana tak ada family ke? how can a girl be this hypocrite and selfish at the same time. you are a homewrecker, girl. semua org tau even the blind guy pun i rasa heard the story yang you are running after his money. kalau tak nak kena “fitnah” lagi. tak nak malukan family you please sila mngundurkan diri anda A.S.A.P

          0

          0
        • aina says:

          sebenarnye…perempuan yg menjadi perampas suami org adalah sebahagian dari jenayah syariah… boleh jd tidak cium bau syurga perempuan itu sekiranya menjadi penyebab penceraian sesebuah perkahwinan… cume.. sesetengah org, anggap mende ni, mende remeh.. silap2 salah terletak kt bahu isteri tu…

          0

          0
        • aku la.. says:

          dekat portal gua.com.my, si hanez suraya ni kate, org luar xtahu cite sebenar… ala.. mane nk ngaku salah sendri kan.. bese spesis2 pmpn mcm die ni, mmg anggap diri tu betul… xde slh nye.. phuuiii…!!!! mmg berlagak suci betul… sape nk ngaku kalo membuang tengah jalan kan…

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          hanez, meh kahwin ngn farhrin,
          masih free dan hensem…

          0

          0
        • Boikott Auraputih says:

          bertukarlah kpd bio stemcell….

          0

          0
        • Cici says:

          Byk bersabar Pn. Liana. Kalau dah suami buat mcm tu (buat x tau, tak bg nafkah etc), x guna pertahankan lg. Yg ptg skrg puan kena teruskan hidup. Tuntut harta Sepencarian, nafkah mutaah, nafkah anak. Jgn biarkan perempuan tu sng2 je joli hasil titik peluh pn. Plg penting pn kena ambil tau semua harta yg ada di bwh nama bersama dan suami. Itu hak puan dan anak2. Ya Jgn lupa failkan tindakan terhadap pihak ketiga yg kalau sabit kesalahan boleh kena denda dan penjara. Biar jd cth pd perempuan2 lain yg suka ambil Jln mudah mak kaya..

          0

          0
        • Anonymous says:

          akhlak ….

          0

          0
        • D.D says:

          Dah main ke belum diorg ni?

          0

          0
      • Anonymous says:

        cantik?? puii real life muka menggerutu…. x cantik lgsg!

        0

        0
        • kiki says:

          cantik ape. muka mcm nenek aku pkai gigi palsu jer.
          mmg dia pkai gigi palsu ek?

          0

          0
        • Anti Perempuan IQ Zero says:

          Pepatah omputih sesuai utk Hamiz Surampas ni:

          “Once a bitch, always bitch”

          ps: Nara, soalan matematik kau, aku kira pakai calculator, terus syntax error. susah benau soalannya kot :p

          0

          0
        • bunge sakura says:

          aku pun perasan muka dier menggerutu dalam melodi smlm!!!

          0

          0
        • kiki says:

          betul tgk real life berlubang muka sana sini dgn jerawat tersembul. nak pki skirt kaki berparut. yuckkss. upload gamba insta sume nak letop ala2 kurus hakikat gemuk.

          0

          0
      • Anonymous says:

        bungok punye hanez.
        otak letak kat pungkok agaknya.
        bukan statement dia kat melodi dia ckp kalo betul laki tu laki orang dia akan undur diri ke?
        bodoh.
        sayang seribu kali sayang, muka lawa tapi hati busuk , jadi kesimpulannya memang akan nampak hodoh, busuk dan berbau bangkai.
        tak malu ke nak pelok2 dengan laki orang?
        yang jantan pun bodoh.
        kalau tak pemalayan tak jadi.
        waktu ko busuk isteri ko yang bersama,waktu ko dah tak busuk macam dulu isteri pun tak nampak.
        semoga ko jatuh wahai janta tak guna.
        tengok la si busuk hanez tu nak lagi tak kat ko tu wahai jantan

        dua2 bodoh dan menyakitkan hati !

        0

        0
        • Fakka says:

          Jalang nye dia. Fazura ada class…tak camni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          hanez ni tau ke ape tu cinta , dah mcm2 jantan dah ko ikut .. skrg ni laki org lak .. ni lain tak bukan la , mesti mr r tu selalu tabur duit kat hanez .. tu yg lekat smcm je smp ke thailand .. mcm gro thai puket dah aku tengok gambar ko hanez .. smp tgn mr r pun melekat kat bontot .. blh caya ke ni takda pape kat thai tu .. citt ! podahhhhh la !!!! perampas ….

          0

          0
      • Anonymous says:

        btl tu..

        0

        0
      • kookie says:

        Perampas.penipu.fake. pandai pulak ko padam semua pic dgn anak2 jantan tu bila dah jadi mcm ni kan.tahu pun takut.kalau tak salah knp nak selindung2 lagi.buruk mana pun perangai isteri dia,suami yg baik tak kan gedik n gatal nak cr lain.tambah pulak perempuan yg jahat mcm ko ni.laki org ke bapak orang ke..asal berduit,ko memang caras kan.ambil kesempatan betul

        0

        0
      • Jane Doe says:

        One word je untuk perempuan macam ni SLUT. holiday dgn laki orang sampai ke Bangkok. Amboiii kalah bini dia. Perempuan mcm si Hanez ni kalau hulur duit je kangkang. Bodoh gila lah kalau dia ingat a guy who cheats on his WIFE will stay loyal to his GIRLFRIEND. stupid slut.

        0

        0
      • Misss says:

        Tengah survey tempah nikah la tu, haha!

        0

        0
    • Perampas says:

      Perempuan Jalang. perampas.

      0

      0
    • wawa says:

      kaki yang putih tak bermakna hati pun putih. sayang muka cantik tapii…. :(

      0

      0
    • senah says:

      dulu aku suke hanez ni. tapi sejak nama dia naik pasal kes ni & aku go thru komen2 org lain…ramai cakap dia ni sombong dgn peminat. bertambah menyampah & benci lagi bila tau dia rampas laki org & siap nak menipu lagi utk cover line. kalau aku owner aura white…sekaranf jugak aku batalkan kontrak dia. buat tak laku produk kot. ramai lagi retis cantik selain si fake mata duitan ni. tak pun amik jer wife si romie ni jadi duta. putih & cun lak tu

      0

      0
      • betul tu senah, aku sokong kau!

        0

        0
      • jejah sendat says:

        setuju dgn ko senah…..mohon pihak aurawhite ambil tindakan….cansel kontrak…cr wanita2 yg lebih ayu dan sopan budi bahasa……klau kite diambik pon…ttp cantikk….

        0

        0
      • budgeto says:

        kan aku dah cakap hanez nie gebang je lebih.. mengelabah.. budak KAMPUNG!!!! x leh blah la ko dohhh… KO tue Hanez ingat la bodo, ko nak naik bukan main susah 10tahun org x kenal ko, nie x smpai 1 tahun ko famous, ko dah drop kan balik nama ko.. mengelabah btul ko nie bodoh punye pmpuan..

        0

        0
    • URM says:

      Tolonglah taip betul- betul..banyak salah ejaan ni bang nara…

      0

      0
    • mulotPuaka says:

      mmg betul..setuju 1000%..apeke bodo nye si artis tu,da xde lelaki bujang ke lu nak rembat..laki org pun lu nak..siap pegi Bangkok lagi tu..kepada Liyana..bykkan bersabar..Allah swt sentiasa berpihak di pihak yg benar..

      0

      0
    • Lalola says:

      Sedihnya baca kisah ni.. Yang laki ni dah kenapa..? Wife punya baik pakai tudung.. Boleh pulak cari pempuan yang tak bertudung.. Ya Allah.. Peliharakanlah rumah tangga kami semua dari insan ketiga.. Buat Puan Liyana.. Allah uji tanda sayang.. DIA tau puan kuat hadapi dugaan ni.. Apa yg boleh cakap, cuma SABAR.. Nak cakap lebih-lebih pun, hanya puan yang menanggungnya.. Buat si Hanez.. Ko buat orang mcm ni.. Bagi statement bongkak kat melodi.. Ko tengok laa nanti balasannye.. Bukan aku nak doa tak baik utk ko.. Tapi jgn ko fikir ALLAH tu tak nilai diri ko.. Kalau ko menang kat dunia ni, akhirat kelak ko yang mendapat.. Badan seksi, kulit putih semua tu pinjaman dari ALLAH je Hanez oi.. Jgn sampai ALLAH tarik salah satu nikmat yang ko ada sekarang..

      0

      0
    • Anonymous says:

      siak la hanez ni , sakit ati lak pulak aq tgk muka dia .. ikut sedap kepala hotak ko je kacau umah tangga org lain ..

      0

      0
    • hanezhamez says:

      Tengok gambsr baju hitam
      Tangan mr r di mana?

      0

      0
    • perghh says:

      perghh…amik gambar jantan tu kepit baik punye pegang buntut…agak2 ape lg yg da dipegang hihihihihih~

      0

      0
    • yO YO says:

      I curious tengok gambar yang pertame. Macam ada budak-budak je ikut same … Bukan itu anak Mr R ke …. Mesti punya mereka dh berpisah …

      0

      0
  2. Anonymous says:

    first!

    0

    0
  3. somi ko tu gatal says:

    Mr R tu nape nk tutup muka..xpyh nk jaga air muka laki ko tu yg xbrp nk gentlemen..tunjuk je muka dia..mgkin klu dia x start mgatal sme Hanez sume ni xblaku..org lelaki kalu da kawen tlg wt cara da kawen mmg la lelaki blh kawen smpi 4 tp bila depan bini pijak semut pn x mampuihh..skrg ni da bikin sume org susah bini sush org ketiga sush si lelaki pn susah..si pmpuan klu da tau lelaki tu somi org tlg la jauhkn diri jgn sskali melayan..
    #benci laki org yg menggatal & amk kesempatan#otak lembu#

    0

    0
  4. nana says:

    Liyana..suama awak memang tidak jujur, 1st adukan ke pejabat agama kerana hanez orang ketiga menyebabkan rumahtangga awak bermasalah.sebenarnya rumahtangga awak boleh diselamatkan demi anak2 dan suami awak sedar diri.if he appreciate u..he will stop everything.but if he decide to leave u,better u carik lelaki lain.dia memang jantan tak guna,habis madu sepah dibuang.masa susah bersama bila senang lupa diri dan keluarga..

    0

    0
    • miss aa says:

      btl2 same mcm sepupu i ..husbnd dia mcmni jgk lah mase ssh same2…sng tmbh cwgn

      0

      0
  5. BUNGA says:

    Haneezzz is bitchhhhh

    0

    0
    • alpha says:

      dekat ig dia pon dia ade post gmbr kasut converse hitam putih… boleh nak buat apa laaa..sendiri cari pasal

      0

      0
      • Anonymous says:

        kasut tu jantan tu punyer ker ? dia dah tahu awal2 dah tu laki orang kan. sengaja jer bagi alasan tu duda, dah lah tiru style fazura. tak malu punyer betina

        0

        0
        • kak salmah says:

          Fazura dah tukar style rambut yg latest. nanti ada lah tu si Hanez fake ni gatal nak tiru Fazura nak buat rambut mcm tu jugak. memang patut pun kau kena blocked dgn Fazura, aku ingat kan copycat jer.. rupanya Hanez ni jugak pro dalam merampas suami org..jahanam lah betina ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kat IG..Hanez ni teruk kena bash, ada plak komen yg backup si Hanez ni..yg backup tu peminat yg bodoh, dapat apa backup Hanez.

          0

          0
    • alpha says:

      dekat ig dia pon dia ade post gmbr kasut converse hitam putih… tak boleh nak buat apa laaa..sendiri cari pasal

      0

      0
  6. aku menyampah says:

    aku benci perempuan mcm hanez ngok ni

    0

    0
  7. ina says:

    ish teruk benar prangai hanez ni… yg betina kejar duit.. nk idup sng.. yela job x byk.. lg pn bkn fofular sgt.. ble ader org kaya nk kt die.. dia ngap jela.. x kira la laki org ker!!! yg jantan lakk nk kt btina sbb nafsu.. sbb nk fofular.. hakikatnya brape byk artis dia try adjust tpi x bjaya kot.. sbb org len xnk sbb dia laki org.. yg hanez sendu sengal sundal ni jer nk kt dia…

    0

    0
  8. guli... says:

    tinggal kn jer laki x guna tu… terang2 main ngan pompuan lain…. ramai lg lelaki yg beriman kat luar sana tu… huh….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    padan muka ko hanezzzz….ko ingat kesabaran wanita tu ad batasnya…sekali meletop…sama2 kita boikot hanez pas ni ye…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Lelaki memang naturally gatal merenyam mengeletis. Yang aku tak faham, pompuan tu dah kenape melayan kalau dah tau laki orang? Biadap betul Hanez ni!

    0

    0
  11. Biskut says:

    tunjuk jer la muka laki ni.. lambat laun akan kuar juga muka dia. buat apa nk cover jantan tak guna cmni. to hanez…semoga Berjaya la yer dgn laki gini. kalau skrg dia blh buat mcm ni kat anak bini dia, tak mustahil suatu hari nnti dia akan buat benda yg sama kat awak…

    0

    0
  12. Zorro says:

    Melayu pantang kaya sikit, kompem nak main pompuan
    Hanez, a bitch is alwayz be a bitch

    0

    0
  13. Julia says:

    x malu ke hanez..

    0

    0
  14. mak jemah says:

    pompuan skrg mmg taste suka kacau laki org ke?semua nak kejar laki2 kaya n yg dah hidup senang.

    0

    0
  15. hana says:

    Kalau aku KAYAAAAAAAAAAAA – Awi Rafael

    0

    0
  16. liyana says:

    bukan ke skrg ni da ada undang2 bagi orang ketiga yg meruntuhkan rumah tangga orang..
    ke belum dikuatkuasakan lg?.mana p orang pejabat agama?.

    0

    0
    • org rumah says:

      betul..dah lama pejabat agama keluarkan undang-undang nie..bleh buat aduan tentang org ketiga ganggu hubungan suami isteri..apa lg dalam kes ini dah terang2 tahu siapa perempuan yang membinasakan rumahtangganya..buat aje aduan..bleh dipenjarakan sehingga 3-5 tahun xsilap..

      0

      0
    • Ziela says:

      Bila artis..paham sajalah…

      0

      0
  17. Anonymous says:

    NI LE DIA HANEZ POMPUAN MURAHAN…MENYAMPAH PLK AKU NGAN DIA NI…PERANGAI DIA DH SAMA MCM CITE LOVE U MR ARROGANT…SEBIJI…

    0

    0
  18. Nok Nok Nok says:

    Dah selalu benar aku dengar artis caras laki orang. Jarang pulak benda ni berlaku kat Hollywood. Dah gersang sangat eh?

    0

    0
  19. Jamal Pak Tongkol says:

    1. Mdm. Liyana should ask her husband to clarify first rather than attacking Hanez.

    2. Your marriage had problem even before your husband and Hanez even met. Hanez is a contributing factor, yes. Main reason for your spoil marriage? I am not sure.

    3. You only had official relationship to your husband, not Hanez. You can accused her for making a false statement. However, Hanez did apologized for the false statement. It may confusion between Hanez and your husband.

    4. Blaming Hanez alone will not solve a problem. Based on your statement, your husband already had several affairs with another women before this.

    5. I am hoping Mdm. Liyana to consult a sharie lawyer advice, so the matter can be managed officially and prevent the media from manipulating your statements. From law perspective, Hanez has stronger reasons to make a counterback claiming that you already insulting her publicly. Hanez did mention your husband publicly, but she never revealed the name or your name.

    6. Thank you.

    0

    0
    • Juwie says:

      Setuju.

      0

      0
    • ??? says:

      It may confusion ????

      0

      0
    • Anonymous says:

      dude, bad english!

      0

      0
    • kemon says:

      btw, bile masa plak liyana attack hanez. kan liyana tu tampil bgtau hal sebenar. oh lagi satu ape nye yg si hanez ni ade stronger reason nak counterback? si liyana ni mmg patot la marah kat hanez sampai reveal gmbr anak dia.

      0

      0
      • cikpeanut says:

        En jamal pak tongkol. Balik sekolah please.

        Setakat put it in numbering and used bad english. Pleaselah. X strong enough. Bye.

        The bitchiest bitch is the one who support it.
        Its u.

        0

        0
        • Anonymous says:

          @ cikpeanut – Agreed!!!! Itu jamal pak tongkol lebih baik tulis dalam bahasa Malaysia coz his English sounds cam dari bahasa Melayu dialihkan ke bahasa Inggeris. Bunyi tak best gitu. Too kemelayuan. Anyway good for u encik jamal to put in an effort writing in English.Soon you will improve.

          0

          0
        • Nera says:

          google translate laa katakann. . .hahahah

          0

          0
    • Anonymous says:

      @ Jamal Pak Tongkol. 2 words “Bad English”!!!!!

      0

      0
    • watever says:

      OH MY ENGLISHHHHHHHH! GET LOST PLEASE?

      0

      0
    • od says:

      ayat berterabur mcm hanez je :D

      0

      0
    • sotset says:

      to mr jamal pak tongko

      hanez already stated that she is dating someone and they are getting married soon. next, she claimed that the so called boyfriend of her is a divorced man with 2 kids. later on, hanez put a picture on her instagram account with 2 children, with their faces clear to be seen by public, let alone by their own mother and her friends.can u imagine Mrs Liyana, who is still lawfully married to the so called boyfriend of hanez’ feelings??
      so now when this poor Mrs Liyana showed up to the media and claimed they are not divorced yet, why are you bashing her instead???

      0

      0
    • kikin says:

      teruknya english pakcik

      0

      0
  20. Anonymous says:

    BLAU KAU DARI INDUSTRI NI!!! LELAKI PN SME GATAL!!

    0

    0
  21. telekong putih says:

    Liyana Manan boleh mengambil tindakan keatas Hanez Suraya kepada Jabatan Agama Islam dgn bukti2 yg ada kerana dia penyebab masalah rumah tangga. Saya Harap sangat Liyana bagi pengajaran kepada perempuan yg tidak berhati perut ini. Rujuk kepada Pejabat Agama ada undang2 ini. Anda berhak. Ini hak anda dan anak2. Ramai orang tidak tahu akan undang2 ini.

    0

    0
    • nana says:

      yup, memang ada akta jika orang ketiga ganggu rumahtangga boleh didakwa.liyana dan suami akan dipanggil utk sessi kaunseling dan dinasihatkan secara baik.dah pasti mmg hanez akan didakwa..itu hak isteri dan wanita ye..kerana teraniaya dek sikap suami yang ikut nafsu

      0

      0
  22. liyana says:

    apsal nak cover2 muka si jantan ni?..kasi bukak jela.berani buat berani tanggung.
    .biar sume orang tau.bisnes lingkup baru padan muke!

    0

    0
  23. Hanez Sucks says:

    What a fucking WHORE! Aku benci perempuan PERAMPAS !!!!

    0

    0
  24. YesNoYes says:

    wlupun fazura fake skurang2nya die x kcau suami org mcm btina ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      btl tu .. hanezlusundal ni tau kikis duit org je .. pantang nampak laki kaya .. abis dia sapu ..

      0

      0
  25. mak jemssss says:

    Kesian wife die.. apesal nk kena tutup plak muka laki ni?? berani buat berani tanggung.. xpayah cover2 muka.. tunjuk je la dekat awam..
    yang hanez tu pn mcm xde org lain ko nak.. laki org jugak ko nk kebas..
    whats goes around comes around… hari ni ko amik hak org..esok lusa tunggu je la giliran ko plak yg merasa..time tu baru tau langit tinggi ke rendah…

    0

    0
  26. macam bagus says:

    patut ar awi rafael buat lagu aku kaya.. agak nye si hanez ni dulu mintak clash coz awi tak kaya kot.. nway, liyana ni budak sekolah aku dulu kat convent klang.. baik budaknya.. doakan yg terbaik buat die..

    0

    0
  27. sue says:

    tunggu plak nanti kenyataan balas lelaki ni plak.. kalau ko keji bini ko yang sekarang ni.. ko memang jantan hina!

    jantan hina hanya seswai dengan betina jalang!

    sekian..

    0

    0
  28. pening lalat says:

    dah la liyana…. ko cerai je dgn laki ko.. lps tu ko tuntut harta sepencarian kaw2.. bior smpai muflis laki ko ni.. org mcm ni kne ajor sket.. buat apa ko nk lg kt laki ko,.. dah sah2 btang dia dah masuk dlm cipap hanez.. klu dah halal xpe.. ni haram lg.. slogan d zman skrg ” yang haram itu indah n manis, yang halal itu hambar dan membosankan”…

    0

    0
    • Joe says:

      Ha ha!!! And the award for ‘best comment’ goes to…Pening Lalat!!

      Pedas memang pedas. Kasar memang kasar. Kotor memang kotor – bunyinya komen kau tapi itulah kebenaran. Puan Liyana (saya sangat simpati dengan Puan) ..tak perlulah tunggu2 lagi lelaki macam suami puan. Puan masih cantik dan muda. Lelaki tak beriman macam ni..kalau sekali dia dah makan luar…_______ pls fill in the blanks people!
      So puan pasang badan..ini sebenarnya ada hikmah yang Allah nak tunjukkan pada Puan. Kebahagiaan lain insyallah menanti di depan mata cuma Puan saja yang tak tau. Amin.
      Biarkan lelaki jahanam itu dalam pelukan perempuan jahanam yang sejenis dengan nya.

      0

      0
  29. jemah laser lagi says:

    hanez suraya ni is totally BITCH.

    bitch tak bitch laa kan dia ni, belum nikah lagi dah bercuti segala bagai dengan boyfriend— SUAMI ORANG pulak tu.

    0

    0
  30. mummy77 says:

    Kalau dah gatal nak wat cam ner…. tak kira yang betina atau yang jantan… isteri kat rumah punyala cantik dan sopan.. nak juga betina macam tu… belajarlah dengan mereka yang lebih lama dalam industri ni.. contoh paling baik ZARINA ZAINUDDIN.. mereka hidup bermadu tapi saling hormat dan menghormati antara satu sama lain. bukan membuat cerita bodoh untuk menutup KEBODOHAN sendiri… nampak sangat TERDESAK nam MENIKAH… kesiannnnn… kesian… Buat MALU Keluarga je…

    0

    0
    • Anonymous says:

      aah kn,zarina tu dgn madu pnyelah baik..anak2 tiri die pn syg sgt kt die..bile raya pn gilir2 balek tiap tahun,xde yg terkecuali..masing2 tolak ansur..suami die pn adil..nie dpt jantan xtau nk adil xpyh la mimpi nk pasang 2 3..bab kawen lebih dari 1 ikut cara nabi tp bab adil,telus,jujur semua xnk plk ko ikot cara nabi..manusia mudah lupa diri,die lupa kot Allah bg kesenangan tu adalah 1 ujian yg sgt besar utk ko..bukan utk ko cari pompuan mcm hanez ni..hanez ko ckp sedia undur diri kn,so ape tgu lg??!!!

      0

      0
  31. zas says:

    Kalau salah satu pihak tak melayan, benda tak jadi. Yang suami orang pun gatal, yang perempuan pun tak faham bahasa, atau takde otak nak fikir baik buruk. Betul lah, yang baik hanya untuk yang baik, yang jahat memang untuk yang jahat. Yang perempuan masing2 sibuk keluarkan statement, yang lelaki diam, menyepi. Perempuan yg nampak bodoh. Apa kata liyana, awak diam je lah lepas ni. Inshaa Allah, Allah tunjukkan suatu hari nanti.

    0

    0
  32. Ahkak dah buhsan says:

    Assalamualaikum, Ahkak rasa lagi bagus jika kita semua yang tak tahu apa-apa ni jangan kata atau komen apa-apa lagi, sebab kita sendiri tak tahu kisah sebenar di sebaliknya. Setiap kali jika berlaku kes-kes sebegini, kaum hawa akan menunding kearah kaum hawa yang lain. Jika bertepuk sebelah tangan mana mungkin akan menghasilkan bunyi-bunyian. Dalam kes sebegini, segala kemungkinan boleh berlaku, mungkin Lelaki tu menipu Hanez dengan memberitahu Hanez yang dia tu duda? Wallahua’alam…. Lelaki memang dibolehkan berkahwin lebih dari 1, tapi kena adil dan saksama, Sepatutnya si Liyana tu, selesaikan dulu masalah ini dengan suami dia, tanya dulu suami dia, cari dulu pengesahan… bukan cari masalah dengan cara menggunakan media. nanti yang malunya keluarga dia dan keluarga suami dia, Apapun, kita tunggu dulu apa komen Hanez, tapi kalau Hanez bagi jawapan yang meragukan, memang dia akan kena kutuk kaw-kaw nanti. Dengan Ahkak sekali akan kutuk dia…hahahahaha…

    0

    0
    • anna says:

      sy penah rasa cam liyana.punca utamanya LELAKI,bg dia org ader duit suma boleh jadi,then tipu sana sini citer wife dia org x bertgungjwb,pmalas…bla3,sy pun kena camtu gak,hb ckp larik ikut jantan lain tinggalkan ank2..sakitnya ati..Allah jer tahu,yg si gedik pon cayalh mcm2 citer tambah plak dgr n tahu lelaki tu byk harta konon..pon suka n cair,tulah bertepuk sebelah tgn x berbunyi..sesama miang n gedik..buat liyana bersabarlah mmg perit rasanya tp percayalh Allah akan bg nikmat n rahmat utk liyana,ada balasannya klu org aniaya kita..kat dunia ad kat akhirat pon ada..just wait n see!!

      0

      0
  33. Sendu says:

    Mcmana jabatan agama nk amek tindakan, klu tuan punya bdn x mngadu kat diorg. Mmg ada akta utk sabitkan orang ketiga yang meruntuhkan rumahtangga tp kene buat aduan bru jabatan agama bertindak. Lgpun si Liyana ni dah ada bukti, senang cte, mungkin hanez kene lah kot tp artis kan ada duit setakat brapa ribu denda apa kesah! Cumanya kredibiliti and maruah dah tercalar lah. Hai lah cantik2 tapi x pandai bawak diri..kesian sungguh!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    JALANGGGG. BITCHHHH. SUNDALLLL. SLUTT. WHORE. CHEAP DOGG!!

    0

    0
  35. Encik POsmen says:

    Belum nikah dh g bangkok… emm mesti la main kat sana.. haiyoo.. hanez selupa perempuan murahan dah aku tgok ..

    0

    0
  36. eaayahaya says:

    kita as bini….memang la sakit hati…tapi kalau sayangkan keluarga…kesian anak2….bila bercerai semua…kita tak leh give up…kena buat projek memikat hati suami balik….this is the time to declare wars dengan perampas suami orang…kita x boleh give up sehingga memang betul2 dah ditakdirkan jodoh takat ni je….fight for ur family Puan Liyana Manan….selagi masih bergelar isteri jangan putus doa…dan sentiasa layan ur hubby sebaik mungkin…mana tau…dia akan berubah hati….

    0

    0
    • NALIYA says:

      btol tue…jgn mudah mengalah. selagi dia bergelar suami puan,dia hak puan…. betina tue nak duit je. selamatkan rumah tangga demi anak2. tapi sekiranya dh putus asa lebih baik gi pejbat agama tuntut fasakh dan nafkah sebnyak yg mungkin biar muflis jantan tue serta wat aduan utk pihak ketiga kerana meruntuhkan umah tangga owg. jd sume dapat keadilan. sekian….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Wow seksinya Hanez, mana la jantan tak cair. Ingat Hanez hari ini hari ko, lain kali ko pun kena tinggal dek jantan tu. Projek Memikat suami, tak sabar nak tengok mlm ni

      0

      0
    • Man Yelling says:

      You should declared war against your husband not Hanez.

      I bet he will turn to another chick if Hanez didn`t come into a picture in your marriage issues.

      Stop blaming others.

      0

      0
      • Apa yg ko merepek ni, labu. What r u trying to do, is this yr tactics to deviate the truths. This is why I do not allow my children to become a loya. U would willingly deviate the truth for …….. N u couldnt care less if the person u r fighting against, is the person who is suffering the most, my GOD, she has children n right now, the truth is she is the one going through hell. WHERE IS THE JUSTICE, so sad right, that’s why the world is the way it is right now because there are so many sleazy people like you. I just hope the same thing would not happen to any one in yr family. Bro, u can be a professional without compromising yr belief bro, jgn takut bro, lu takkan mati kelaparan. Lebih baik bersih kan hati bro.

        0

        0
    • zas says:

      Tak perlu terhegeh nak pikat balik lelaki yg sah2 dah buang kau. Useless. Nampak bodoh dan terhegeh. Orang dah taknak, paksa pun tak guna. Declare war lepas tu diri sendiri nampak bodoh. Yang lelaki seronok tengok. Tak mungkin hati laki kau akan ikhlas dengan tiba2. Kalau tak, takde la sampai ke bangkok jadah tu. Move on Liyana. He is not worth your time and tears at all!

      0

      0
  37. ejam says:

    saya sayang isteri saya dan anak-anak saya… :) *eh tetiba*

    0

    0
  38. pernahkena says:

    INI SEMUA SALAH LELAKI YANG PANDAI MENGAGAT WANITA, YANG SILAP & SALAH SEMUA SALAH WANITA..
    #aku rasa si hanez ni xtau yg laki 2 dah kawin kot, kalo x mana dia berani kuar statement mcm 2 mula2, myb si laki miang tu pandai pujuk2 & ayat2 wife & hanez, tu yang kena tipu dua2# cilaka lah lelaki mcm tu~~

    0

    0
  39. Nanarina says:

    Pada sesiape yang suruh tunjuk muka Mr. R, maybe sebab dia masih sah suami isteri, Liyana masih ada hak utk menjaga maruah suami. Ye lah, biarpun dah tak seperti dulu pon, isteri taknak derhaka pd suami. RESPECT!!

    0

    0
  40. Anon says:

    Padanla awi rafael nyanyi lagu kalau aku kaya…hanez nak ferari rupanya

    0

    0
  41. whitelily says:

    fazura mesti tepok tangan skg ni n cakap “u’re so cheap”.. lol

    0

    0
    • akak jer says:

      betul betul betul.

      setuju sangat. definitely fazura menang. mesti dia akan cakap : “oh well. at least aku penah couple dengan anak raja. kau hadooo?”

      0

      0
  42. BENCI PERAMPAS... says:

    dalam melodi kelmarin, liyana cakap dulu dia & husband sama2 susah bina perniagaan dari bawah, dari kosong, bila dah senang lenang dah pakai kereta ferari bagai, terus carik perempuan lain & tak ingat bini lagi dah, dasar jantan tak sedar diri….yang si betina hanez suraya plastik tu pulak pantang tgk lelaki kaya sikit, terus masuk jarum, dasar perampas, plastik, hipokrit, munafik, BETINA SUN_D_L…….

    0

    0
  43. sue says:

    Haih…so sad… dah kena angkut merata.. Ada baiknya juger kalau suami isteri tu berpisah.. what kind of role model the father would make to the children, kan? Berdasarkan tahap hormat Mr. R & Hanez ada terhadap kesucian perkahwinan, anak2, satu sama lain, depa mmg layak utk each other. Dua merpati sejoli. Kahwinkan jer lah depa tu. Si isteri boleh mula hidup baru jer. Siapa tau, dijodohkan dgn org yg lebih baik kan? Yg sayang dia seperti mana dia layak disayangi & menjadi seorang ayah mithali kpd anak2 nanti. Sy doakan yg terbaik utk beliau.

    0

    0
  44. Mak jemah pemalu says:

    Aku tak kisah sg pasal umah tangga liyana n asben die, coz kita xtau problm dorang..yg aku kesahhhh sangatttt ialah pompuan yg dh tau laki org, masih menggatal..nasib lah si Hanez ni yg beri kenyataan laki die duda, klu laki die yg bagi kenyataan mau jatuh talak..carilah laki laen..klu dh permulaan perkahwinan ko dh kena doa mcm2 yg buruk, bimbang xbahagia..xtaulah klu mak ayh ko msih benarkan ko kawen hanez oi..buat liyana, selagi masih suami isteri berjuanglah habis-habisan..

    0

    0
  45. MAXMORA says:

    umur dah tua..kehulu ke hilir tayang muka plastik last2 dapat laki orang..ingat kan dapat datuk jutawan..kat Bangkok sah2 tidur sebilik..AZAB..

    0

    0
  46. Anonymous says:

    haiyo..kenapa la jadi macam ni hanez oii…. sejak putus ngan awi rafael tu makin teruk perangainya…jgn sakiti hati kaum sejenis ko hanez…tak baik..aku bukan sape2 dan aku tak la bagus pun tapi aku tak suka pompuan yang jadi perosak rumah tangga orang lain..jangan jadi murah sangat hanez oii…skrg ko tgh lawa takpela…nnt ko da berkedut bila2 masa laki ko boleh cari lain…pelik betul , muka lawa, cari la org bujang, contoh che ta, aku bukan la minat dia sangat tapi dia kalau nak diikutkan ramai je org kaya nak tapi ttp pilihannya orang bujang(hehe, off topic la pulak)..at least dia tak sakitkan ati kaum sejenis dia…ingat le sikit, setiap perbuatan kita ada balasannya nez…kalau tidak sekarang mungkin masa akan datang…sekian, terima kasih..peace yo!!

    bang nara, 8-6=2 huahua…

    0

    0
  47. pening arrr says:

    eeeee aku dari dulu menyampah kat hanez suraya.dah la muka makin pelik.nak tiru fazura.ni amek suami orang lak.ko ingat ko artis boleh buat apa je.Puan Liyana,fight for you and your family.hidup team Liyana!saman habis2an.biar jadi pengajaran dekat pompuan nak amek suami org!

    0

    0
  48. beratnya bahu memikul says:

    sabarlah puan liyana..skrg org dh tau sape si hanez ngan laki puan tu.
    life must go on…tingkatkan usaha untuk memajukan diri.
    anak2 lbh berharga dari seorg lelaki yg x tau menghargai isterinya yg setia.

    0

    1
  49. cute says:

    bukan nk masuk belah hanez…
    mesti si lelaki nie dah mengaku kat hanez yg dia dah bercerai…
    pompuan biasalah mudah percaya dengan kata2 manis lelaki ..yg merayu2..
    jangan salahkan hanez..
    punca sebenarnya adalah lelaki miang tu…
    mansanya adalah isteri dan hanez yg tak bersalah..
    dasar lelaki tak mengenang budi…
    masa susah dengan isteri…
    bila dah berjaya…lupa segala.

    0

    0
  50. mimi says:

    cfm da lunyai….pompuan mcm ni ke nk wat bini….bpakaian mnjolok mata…yg elok mnutup aurat ad pg cari yg sundal…yg gatal P*** ,da akhir zaman ni le jadi ni…..pantang ad duit ckit mula la nk mncari yg birah….sama2 birah…..

    0

    0
  51. peanut says:

    padan muka ko hanez, nasib baik fazura x berkawan dgn ko dah.. sb dia tau perangai buruk ko. dahla merampas suami org, p bangkok curi2. ddk satu bilik, tgk tangan lelaki tu, asyik pegang buntut dia je.. sure kena cucuk hari2. lelaki x sedar diri, org melayu mmg camni, ada duit sikit trus nak tambah bini pastu anak2 terabai bagi kat bini tua jaga. dia pulak seronok sondol puki baru. takpa…api neraka setia menunggu mu wahai jantan x guna…puiiihhhh….

    0

    0
  52. Anonymous says:

    You are so fake la hanez suraya! get your own life!!

    0

    0
  53. menyesal aku says:

    faham sgt perasaan isteri dia ..sedih kan time susah sama2.bila senang cari betina lain..yg lelaki memang le dah gitu ..yg Hanez pun ..amboi pakain x ingat2 seksi sgt..
    ingat kita ni hidup bukan menongkah langit…
    yg haram tu memang seronok tp tunggulah bila dah halal.nanti..ye pah Bedah

    0

    0
  54. kakton says:

    hmm..hanez suraya dah tersalah jolok lubang ular..
    sabarlah puan liyana.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    hoi nara, mane comment aku…

    1+1=2

    0

    0
  56. tonton says:

    kalo x suka hanez suraya…apa susah..boikot semua pasal/yg ada kaitan dgn dia!!

    0

    0
  57. liza79 says:

    akibat selalu sgt melakonkan watak penggoda/perampas.. tgk dah terbawak2 ke realiti.. mashaa allah…

    0

    0
  58. auuummm says:

    tangan laki tu kat bontot…. aaaauuummmm…

    0

    0
  59. mimi says:

    harap puan liyana bersabar dan berdoa..to hanez, firkirlah satu keluarga bahagia berada di hujung tanduk ..harap anda matang

    0

    0
    • pikapika pongpong says:

      takde nye hanez fikirkan nasib orang. kalau rasa bersalah, lps tahu je pengakuan liyana awal2 hanez dah back off..

      0

      0
  60. pikapika pongpong says:

    hanez? SUCKS!

    0

    0
  61. ayam goreng says:

    penangan aura white…..laki orang rupeyer

    0

    0
  62. betik says:

    ni semua salah 3 org ni.

    1. salah laki – gatal , dh tau ada bini nk cari lagi.
    2. salah bini – logiknya kalau layanan hang tip top, laki nk cari lain ke?
    3. salah hanez – ko pompuan patut tahu perasaan pompuan bila laki kene rampas.

    end of story

    0

    0
    • biar betik???? says:

      biar betik utk komen ko yg no2 2???ceh!!!nk salahkn layanan is3 plak??ko tau ke??klu dh nama jantan gatal,bini baik cam malaikat pun lom tentu dia stay..coz nmpak pompuan lain lebih mengiurkan..peha putih gebu..leh pegang2 tut….agaknyer pasal is3 dia kat dpn org xleh pegang cam 2..2 yang dia x suka….klu ye pun layanan is3 bkn taraf hotel 5bintang,xleh ke bw berbincang??kenapa kena cari pompuan lain??cari plak taraf cam pelacur!!!!KESIAN ko betik!!

      0

      0
      • betik sgt..! says:

        ni semua poyo…….
        1) salah laki – xsedar diri !!.. konon dah kaye raye.. lupe diri tu dh de anak bini..!
        2) salah bini – xlogik salah, sbb bini ni bijak, x melenting melalak mcm pengkomen betik!! hidup rumah tangga bukan sekadar layanan tiptop bengong…
        3) salah Hanez – ini lah orangnye yang bersalah!!.. pegi joli ngan suami orang, mmperagakan maruah dan dirakusi oleh lelaki yg bukan muhrim..

        xhabis story klu si lelaki dok menyorok dan x de pendirian….

        0

        0
    • gilerr kentang says:

      ko ni mesti xkawen lg ni sbb tu ckp cmtu..huhhuuiii

      0

      0
  63. Juwie says:

    Isteri, macam mane celaka sekalipun perangai suami, kalau ada rasa sayang lagi, jangan pernah diasingkan tempat tidurnya. Sesaat je hati yang sunyi tu boleh terpaut ke mana-mana hati lain. Jangan berangan kuat, laki ko nak balik pujuk2 bagai. 10% je laki yang macam tu. Pujuk2 bawak kau balik rumah. 90% lagi memang tak hadap dah muke kau, baik cari lain. Sakit memang sakit nak hadap. Tapi itulah hakikatnye. Once kau dah asingkan tempat tidur dia, hati dia dah berpaling, ko jangan la nak meroyan kalau dia pilih nak move on dengan lain. Beware isteri, bijak sikit main psycology.

    0

    0
  64. Pening says:

    Membina kebahagian atas penderitaan orang lain, yang menerima memang sakit ttp y mencetus tu mcm xde hati dan perasaan.

    0

    0
  65. filania says:

    bangsat tul la hanez !!!..kalo jd kt aku mmg kompom aku xlpskan pompuan jahat mcm ni…mmg xkn aman la dunia ko hanez…!!!!..ingt ko jd artis tu tiket u ko runtuhkn rumhtangga org ke????!!!!!!…..ko ni artis plg bangsat n bengap!!!!..eeiiii..geram nye aku nk ludah kt muka plastik nih!!!!!

    0

    0
  66. IdaDarwis says:

    lakonan & real life golongan artis ni xde beza pun…dh sllu sgt lakon aksi kemaruk mana leh tahan..

    0

    0
  67. nuri says:

    eee..mmg tak tau malu btol la haez ni..ko tak sedar yg yg kekayaan lelaki tu hasil titik peluh isteri dia jugak..ko tu menumpang jek bile dah senang.yg suami dia pun 1, bile dah senang poket yg kembung lupe diri.lebih2 lagi bile ada pompuan bergetah menyendeng2 kat ko. dasar tak megenang budi!!

    0

    0
  68. yayang says:

    artis2 perampas laki org: DATO’ CT, MEMEY, FASHA SANDHA, WATIE ELITE, SAKINAH, latest HANEZ SURAYA…ade lgke yg sye xsbutkn???sila tambah…… skang dh jd trend, artis akn rmpas suami org, yg akhirnye berjaya meruntuhkan masjid yg dibina lama…..Allah maha Adil, sesungguhnya wanita yg meruntuhkan masjid wanita yg lain kelak akan mendapat balasan yg setimpal di alam sane…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu .. dah jadi trend .. yang isteri ditindas … orang luar diagung-agungkan suami ..

      0

      0
  69. kawan mak jemah says:

    Aku dah malas nak komen berjela pasal hanez ni sebab yg lain dah tolong komenkan.huhu
    1 je yg buat aku terfikir,macam mana la perasaan mak bapak dia bila tau hal anak dia macam ni?kesian kena ngata dgn orang kampung jiran2 semua..

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Padan muka ko hanis, wife dia punya sabar dan tak serang kau walaupun kau hancurkan rumahtangga dia. Tiba2 kat melody haritu punyalah berlagak. Ko kata kalo betul laki orang, kenapa takda orang serang kau dan ko cakap kalau betul laki orang, kau sedia undur diri.. haaaaaa buktikanlah. Kau ingat liyana tu jenis pompuan murah cam kau serang2 orang.

    Aku tgk laki tu pun asyik pegang bontot ko aje. Kat bangkok tu
    Puaslah kau berzina kan.

    0

    0
  71. Somebody You may Know says:

    dieorang ni selalu kami nampak kat starbucks ttdi tu.. hanez.. hanez… dari dulu sampai sekarang masih tak berubah.. cukup2 la tu.. dunia ni nak kiamat dah

    0

    0
  72. sue says:

    heran. apasal nak cover muka lelaki tu? muka wife dia berani pulak tunjuk? Kalau cerita Hanez ni betul, tak payah nak sorok muka lelaki tu. tunjukkan semua satu Malaysia tau.

    0

    0
  73. blabla says:

    she’s a bitch

    0

    0
  74. dato jamal pak tongko says:

    PN LIYANA NI MASIH ISTERI..SO BETTER JAGE AIB SUAMI…JANGAN BURUKKAN SUAMI KAT PUBLIC…PN DAH BERDOSA..APE PUN TERJADI BIARLAH ALLAH YG MENENTUKAN SEGALANYA..PN BOLEH MENGADU PADA JABATAN AGAMA BKN PADA PUBLIC..
    SAYA BERHARAP PN TABAH DENGAN DUGAAN ALLAH..

    JGN KITE CACI ORANG SEBAB NASIB KITE BELUM TENTU LAGI..

    PEACE NOT WAR :)

    0

    0
    • anti jamal says:

      apa plak bini dya yg bukak aib laki dya?b4 nk kata kat bini dya, better ko study dulu apa mksud word aib tu..laki dya yg terang2 wat mnda x elok malukan dri sndri n family.si hanez the bitch tu plak g upload gmbr anak2 pn liyana ney.haruslah org taw anak sapa.sedara2 n kwn2 mst taw anak puan liyana. smpai bla dya ley b’thn kalo hanez dah amek laki dya pastu hntam dya plak kat public kata dya fitnah hanez?sakit plak ati ak..

      0

      0
      • filania says:

        setuju!!!…
        aku sokong bini si jantan ni gtau kt wartawan..kalo aku pn…sbr ada hadnya wehh…elokla si bini publish perkara tu..sbb si betina gatal tu kan public figure…at least, biar semua org th peel perangai sbnr betina jalang tu…bangsat punye betina!!!!

        0

        0
    • temah tomah says:

      camni kronologi nye dato’ jamal pak tongkol..

      1. Hanez buat statement ckp dia bukan bercinta ngan laki org…siap suruh tunjuk bukti bagai.. (dlm melodi)

      2. Statement kedua plak..ckp bf dia duda anak dua bukan suami org..

      3. Hanez upload gambo dlm ig..gambo anak2 liyana!!

      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .

      8 BULAN KOT LIYANA BERTAHAN JAGA AIB SUAMI DIA…SAMPAI BILA NAK BERTAHAN??

      LIYANA JUGAK PEREMPUAN ADA MARUAH!!

      0

      0
  75. pieja piejot says:

    dah kaco laki org tu..ngaku la..minta maaf kat bini dia..kan senang..rsanya xde la sakit hati sgt bini dia klo ko tu x bongkak mcmnie…heeee… ak plak yg hangin tgok minah ni la..

    0

    0
  76. Anonymous says:

    Dato jamal pak tongko… ko nyah dari sini

    Tak payah berlagak suci

    0

    0
  77. Felixia Yeap says:

    Pasangan secocok… Man-whore and bitch-slut!

    0

    0
  78. hanez pepet hamis says:

    takde la lawa ponn..muka die banyak jerawat lerr…

    0

    0
  79. Makcik KJ says:

    Wow…terbukti lah ape yang makcik pernah nampak before this.

    Boleh tahan jugak lah ye cik Hanez ni punya tembelang. Pecah jugak akhirnya…
    (psst…Hanez. Ni makcik nak habaq. Isteri boyfriend kamu tu, berdoa siang malam mintak Allah tunjukkan mana hala tuju dia supaya dia boleh buat decision yang terbaik untuk diri dia dan anak-anaknya. Kamu tak rasa takut ke? Doa orang ikhlas dan teraniaya ni makbul tau, cik Hanez. So, fikirlah 2 atau 3 atau seribu kali untuk buat counter respond in your statement ye. Makcik doakan semoga kamu boleh bukak mata luas-luas. Kalau kamu tak mahu suami mak kamu dirampas atau pun mengalami nasib yang sama, cara terbaik, undur diri carik yang bujang. ataupun sebetul-betul duda..ye? bukan suami orang dan porak peranda rumah tannga orang. tak baik tau..kat sini je dah beratus orang cakap kamu ni “begitu dan begini”. nak ke hidup jadi “begitu dan begini” sentiasa? hehe

    0

    0
  80. putri lilin says:

    hoii hanez kemek nih nak petik hasil je.

    0

    0
  81. sue says:

    laki awak gatal same..tepuk sebelah tangan xkan berbunyi

    0

    0
    • nil says:

      sue…!
      nmpak sangat sebelahkn jantan tu…adat org lelaki. kita yg pompuan ni kena lebih berhati2…kalau nk dikirakan 2-2 salah. memang tepuk sebelah tangan tak menjadi..tapi kita ni pompuan..cuba kena pada awak…siapa yg awak akan salahkan..pakwe, tunang atau suami..itu pun kalau awak ada pakwe, suami atau tunanglah..kan..mesti awak maki hamun pompuan tu juga..yg lelaki bila ayatkan pompuan mau cair…
      fikir2kanlah ye…jgn main sedap mulut je…walau baik sekali pun suami itu jika dia ada yg lain lebih elok bawa berbincang…kalau dah gini gayanya..mahu terbalik kapal.

      0

      0
  82. budi says:

    pakaian azab….mengalahkan skirt budak tadika…menjolok mata..Tak padan dengan usia..

    0

    0
  83. linda says:

    Ya Allah .. selama ni ak igt ak sorang je mcm ni… 3thun menderita perasaan air mata tp ternyata ade org senasib.. alhmdulillah ak takde anak, kalo ade ntah cemana nk menempuh hidup.. mmg btul.. istri yg dah tau kecurangan suami tp msih berdiam diri sbb suami ugut.. n kalo kami bersuara katanye buka aib suami.. tp bile diam dah mcm pelacur sesedap rasa pijak kami.. Moga Allah jatuhkan lakhnat kepada mereka.. kerana menghancurkan rumah tangga kami..

    0

    0
  84. SM says:

    jadi bini kedua tak dosa. kalau dosa Allah xkn izinkan ye dok. cume cara tu kene betul.janganlah keluarkan statement makan dalam. menipu bagai. dah suka kahwin je terus.jgn nk bercinta bagai. hormat lebih pd yg lebih dulu, yela kita org baru kan. mak saya bini kedua, dia hanya dapat sehari dari seminggu. raya dapat pagi raya tu pun kejap. jgnla menghukum bini kedua mcm dorang semua ni jahat. kita tak tahu bahagian kita nanti. wallahualam

    0

    0
  85. mila says:

    perempuan..perempuan..perempuan…masih ada waktu lagi untuk berubah…ingat KARMA

    0

    0
  86. azreen says:

    Muka jantan tu apasal selalu ditutup jer..muka bini dia abis dah tunjuk sana-sini. Apahal nak cover sgt jantan keparat???..padahal dia yang buat hal, muka bini yang kena tayang.

    0

    0
  87. linda says:

    sue.. btul suami lau tk sama gatal xkn jd .. tp perlu diingt lelaki mmg lumrahnye gatal lg2 bile diambang kejayaan.. tp mslhnye kenapa seorg pompuan yg tau status suami org.. bgitu murah menyerahkan / memancing tubuh semata2 nafsu.. memng lelaki ade hak tuk kwin empat.. tp zaman skang punye poligami alasan sbb nk kwin nafsu.. nafsu… dan nafsu.. honeymoon dulu bru kwin.. takde duit takpe jnji kwin.. istri pertama terkontang kanting tp berlagak mcm mmpu.. sgt2 memalukan.. kalo ade pompuan semurah mcm ni lebih teruk dr pelacur.. bohong sgt kalo mereka mengaku snggup bermadu.. sbb atas pengalaman sy yg telah berjumpe secara baik siap sma g shopping sbb sngka suami yg jahat.. tp ditikam dr belakang dgn sikap umpama pijak semut tak mati.. suami mula bndingkan kebaikan die n kekurangan istri.. kalo betul betina2 ni baik sgt perilaku nye yg konon menjdi mangsa .. kenapa bile lelaki nk bermlm atau brzina tak mau mengelak n tunggu kwin? knapa bile sorg lelaki amik keputusn nk brsama ngan pelacur2 ni smpai tak blik rumah, si pelacur ni xnasihatkan sang kekasih supaya kembali ke istrinye? dunia akhir zamn,.., yg sedap takkan lama.. semoga yg teraniaya mendapat gnjaran yg lebih baik dn semoga Allah mmberi pengajaran kepada mereka2 ni.. diam dan bersabar mmg bagus tp bukan tuk menjdi bodh .. kerana gnjaran pahala payung emas haya tuk istri yg redha dan DARI POLIGAMI YANG BETUL CARANYA….

    0

    0
  88. Hani says:

    Wahai Hanez… macam mana kalo perkara nie terjadi kat u.. aper perasan u.. kalo x jadi kat u, cuba terjadi kat ahli keluarga u… walaupun si Mr R tu ada problem ngan isteri dia u jangan la nk menambahkan lagi masalahnya… banyak lagi cara nk senang jgn pilih jalan mudah jer… Pikirlah masa depan.. x baik menghancurkan rumah tangga org…

    0

    0
  89. maria says:

    muak

    0

    0
  90. iris says:

    Umar ibn Al-Khatt?b (radiallahu anhu) said to a man who was thinking of divorcing his wife:

    “Why do you want to divorce her?” He said, “I do not love her.” ‘Umar said, “Must every house be built on love? What about loyalty and appreciation?”

    0

    0
  91. hah says:

    jantan ni jutawan ke? selebet nak mampos. muka pon melayu sgt nihhh…

    0

    0
  92. iris says:

    Umar ibn Al-Khatt?b (radiallahu anhu) said to a man who was thinking of divorcing his wife:

    “Why do you want to divorce her?” He said, “I do not love her.” ‘Umar said, “Must every house be built on love? What about loyalty and appreciation?”

    0

    0
  93. hahahaha says:

    aku jmpe dorg kt ikea haritu siap bli bantal bagai…laki ni nek panamera…siap jeling aku lg laki ni…sian…

    0

    0
  94. wolga says:

    btw laki tu contractor ape yea..kaya nor..ade ferari bagai..tpi satu kesilapan liyana keluar rumah balik rmh mak..sepatut dia jgn kluar rmh. melainkan mendapat izin suami. takut2 nanti mahkamah jatuhkan nyusuz..to Hanez suraya pls back off as u canang dlm melodi before. To sang suami..fikir2kan lah masa susah dulu..sama2 susah kan..jgan disebabkan burit baru (yg xberapa nk baru kot)..yang lama diabaikan…Semoga Allah tunjukkan HAMIS SURAYAU jalan yang lurus… abang nara 3+4=???

    0

    0
  95. wanita bukan seperti hanez says:

    Betina ni mmg dasar jalang laa..Tguk dia pun dah tau jenis betina suka mengangkang dengan jantan kaya. Dia gn pelacur sama ja.. Mengangkang sebab duit. Murah betul maruah dia ni. Tak kesian kat mak bapak ke. Kalo bapak kau masih hidup, harap2 dia buat dekat mak kau cenggitu. Tak pun kau tgu koe pny turn. Mintak2 koe tangkap laki koe time dia sedap main gn pmpuan lain lak nanti. yang jantan tu pulak bair mati pucuk n jatohh bankrup. Dua2 tak guna!!! Saya doakan moga liyana manan dapat lelaki yang baik dan btl2 mghargai anda sbg isteri dn prmpuan :)

    0

    0
  96. wak man says:

    uiks….dah la berholiday dgn bukan muhrim, pakai seksi gila…
    harap popular je dia ni, lakonan ntah apa2….jadi heroin filem pun tak pernah kan? masuk industri hiburan sbb utama nak rampas laki orang je kut,…. haha

    0

    0
  97. miss h says:

    kenapa nak jadi hipokrit?sudahlah rampas hak orang tapi bila cakap, macam tak buat apa-apa kesalahan. dalam melodi, siap cabar kalau couplenya tu suami orang, kenapa dia tak kena serang?Rasanya hanya perempuan yang low class akan menjatuhkan maruah sendiri dengan nak serang-serang ni. macam yang si isteri tu cakap dalam melodi, kalau dia tak nak jaga maruah dia, dia punya pasal. lagi 1, masih ada maruah lagi ke kalau berdua2 an dengan lelaki yang bukan muhrim tu?Perempuan yang macam ni yang hanya akan menjatuhkan maruah2 perempuan lain di mata masyarakat.

    0

    0
  98. melor berbisa says:

    karma ada wahai hanez. kalo skrg awk ambil hak org.suatu masa nnti org ambil hak awk.mgkn xsm caranya tp sakitkn pasti berbekas. xkira la apa pun mslh diorg suami isteri selagi diorg msh suami isteri adalah tidak wajar awk sbgai seorang perempuan yg belum kawin nk expose ‘bf’ awk yg bstatus suami org. cer awk kena..angin x?
    buat isteri mr.R, bersabarlah tiada kata2 yg blh diberikan awk lbh mengetahui apa yg awk lalui.percaya bl 1 pintu ttutup msh ada pintu lain yg tbuka. hikmah pasti ada. wallahualam.

    0

    0
  99. alita says:

    wanita teruji saat lelaki xde pape, tp laki teruji saat dia ada segala-galanya….

    0

    0
  100. CONFIUS says:

    Korang cuba tngok melodi semalam. kan wife dia ada ckp selama nie dah xtahan dgn perangai suami. that mean laki dia mmg playboy la. cuma skrg hanez mangsa dia sbb tue cete nie keluar. sbb hanez artis. pokok pangkalnya jantan tue pon sama. dia yg buka jalan sama. kalau tiada angina takkan pokok nak bergoyang. pada wife dia kita xtahu kisah sebenar diorg. aku tngok wife dia nmpk mcm ego. sekali bila laki nak pi kt pompuan lain terus mengamuk.sebelum nie xnak jaga elok2. lelaki nie senang jer…kalau kita ikut ckp dia terima buruk baik perangai dia pompuan 2 la yg akan ada dlm hatinya walaupon buruk seseorg pompuan tue. pada liyana xyah nak bercerita pasal keburukan suami u kt cni. knp awak tidak boleh jadi mcm Diana wife ashraf muslim.

    0

    0
    • sotset says:

      hello confius..
      drpd apa yg ko tulis aku dapat agak ko confused..hello celah mana bini dia ckp mr r ni playboy men banyak pompuan..
      skang cerita dia adalah hanez perampas…not victim here. the victim is the wife and their children.they are married for 8 years, man.
      if u are confused, ask. jangan pakai ckp ikot sdp mulut je.

      0

      0
  101. Mawar Khayalan says:

    Jenis lelaki yang lupa daratan. Bila susah, isteri tu la di kepit. Bila senang cari perempuan lain. Yang perempuan pulak, pantang nampak jantan kaya. tak kira laki orang ke apa. tak bermaruah betul. Semua orang nak hidup senang. Tapi biar lah dengan usaha dan titik peluh sendiri.

    0

    0
  102. Anonymous says:

    sekurang-kurangnya Fazura tak cari suami orang…pompuan ni memang jalang!

    0

    0
  103. dd88 says:

    BOOOOOOOOOOOO……… Mr.R . You are a CHEATER!! LIAR!! ADULTERER!! Kenapa tak tunjuk muka dia juga. Sama2 JALANG jugak. MAN WHORE!!

    0

    0
  104. Riyana says:

    Biarlah…ferrarri tu, panamera!!!Aku pun nak!Janji idup senang ….sapa nak susah dalam dunia ni….so pikir2le sendiri.

    0

    0
  105. Marzia says:

    cam ni aura whiteee punya duta!blah aahhhh…boikottt aura whiteeeeeeeeeeee

    0

    0
  106. Hamba Allah says:

    Note for Puan Liyana..

    As salam Puan Liyana. Get yourself a good syarie lawyer Dun wori, ade enakmen dlm undang2 syariah untuk your kes ni. Be strong..dun ever look back. Bykkan solat sunat and think positively for the sake of ur children and urself. Make sure you be around with the people who loves n support you most. You and I..almost in a same ‘boat’..the only difference was.. my kids are all grown up when we had our marriage issue. Ade org ckp..bodohlah bercerai coz later org lain yg seronok dpt enjoy kekayaan yg u usahakan together..but ask urself..Apa kekayaan bagi u? We did what we were supposed to do..being a loyal wife, mother and importantly..a good muslimah. As long as kita dah buat kewajipan kita terhadap rumahtangga & agama..then u need not to worry la. Inshaa Allah..I doakan yang terbaik buat u & family.

    0

    0
  107. Chikiboom says:

    Sebelum ni ak xtau pun die ni sape.. tp sbb kontroversi murahan yang die dah wat, tup2 trus name die naik.. mmg dasar pmpn x tau malu la die ni.. Ingatlah hanez oiii, ape y ko wat skrg, Allah akan balikkan semula pada kau.. Allah tu Maha Kaya.. Bertaubatlah hanez oii

    0

    0
  108. Badxperience says:

    Ni confession aku. Aku dulu involve dgn laki org tapi sbab dia kata dia tak ada apa2 dgn isteri dia lagi walopon masih bersama . Aku percaya bab aku memang bodoh mentah dan tidak byak pengalaman masa tu. Mamat ni mulut manis, generous, suka berlawak dll. Aku terpersona masa tu.Lepas dah tersuka-sayang susah nak lepaskan. Dia pula beribu janji, akan bercerai lah, tak akan di madukan etc. tapi hanya kekal sebagai janji kosong aje. Camnapon sedikit sedikit belang dia mula keluar. Dia juga mata keranjang rupanya. Aku belek hp dia satu masa dia leka- rupanya byak sms- tgah mengorat kiri kanan dgn senangnya memangil ppuan lain * sayang* dll ayat2 org yg tgah cuba memikat, mintak jumpa etc. Dah memang aku perhatikan pantang ada aje berdepan dgn yg gedik sikit dia dgn tk malunya akan bergurau stail menggatal. Dalam backpack dia juga aku ternampak ada obat utk menegangkan anu nya. Nasib baik lah dah ternampak siang2 lagi tabiat mamat ni sebelum nasi menjadi bubur. Lepas tu aku dengar dari org lain dia ni memang kaki betina. Tak bole percaya. Aku pon ambik keputusan utk menamatkan perhubungan kami . Satu pengajaran yg amat pait buat aku. Mamat ni dulu bkan main alim, sembahyang pon tak tinggal tapi semakin berumur semakin menjadi. Minah mana lah dia tgah menipu mengorat sekarang. Berhati- hati banyak beruk tua gatal menyamar HERO di KL ni.

    0

    0
  109. lulu says:

    ya Allah hanez…….. !!Knapa dengan k0 nakkk……?? Mak x penah ajar k0 rembat s0mi org ni hanez….. Brd0sa bes0 tau mruntuhkan masjid org nie… i2la dlu mse ko kecik2 aku didik ko jd insan yg brgune, tp cmni perangai ko buat hanezz… ish3…..

    0

    0
  110. Wise Man says:

    Semua orang salahkan hanez.. tapi lupakah anda si jantan keparat tu lagi babi anak haram berbanding hanez si burit longgar tu? aku pantang betul dgr citer psl jantan mcm ni..masa susah dulu, sapa bantu usahakan company? tapi bila da kaya, main burit dgn pompuan lain di bangkok… pukimak lancau la, kalo aku dpt , mau makan penyepak atas kerandut pelir tu…

    0

    0
  111. neutral says:

    seems like most of the comments salah kn Hanes je. but, as u all can see statement yg dibagi by that wife, their marriage mmg ade problem even sebelum laki tu kenal Hanes. based on research, perkahwinan/ perhubungan tahun ke7 or ke8 mmg slalu akn ada problem. “rocky situation”. so both husband and wife need to work out on something utk perbaiki semula hubungan tu. so, if only one person try to work out on something or neither of them try to do something, situation diorg sangat “fragile” mase tu & any external influences akn senang2 pengaruhi diorg berdua. so, in their case maybe hanes & that married guy met each other and both of them compliment each others needs at that time, so it just happened that both of them together. so, what i can say, everyone have their mistakes and up to 3 of them to solve this issue. we as outsider don’t hv the right the judge their situation cz we are not in theirs shoes and we dont undertsand the whole situation completely. who are you to judge other people? none of you are God because we are all just ordinary human being.

    0

    0
    • joyah says:

      Bace betul2 , salah bace tu bini dia ckp ade mslh sjk laki dia knl hanez

      0

      0
    • siti nurhaliza says:

      hey . u didnt understand what’s going on isn’t ? u must b talking about ur own life .
      the wife didn’t do anything just telling how she felt about this affair . and for all of those who watched the progress /confession of the girls . its a lie . its a selfish motive . we don’t talk about who is god , the world love faithfulness .even god love faithfulness . so its normal that people respond unpleasantly . especially they’re still legally married . and if its a mistake , the girl should apologize . not boasting abut that affair ..

      0

      0
    • NEELOPA says:

      hubungan suami isteri tu ada masalah 6 bulan la .. hanez ngan mr r berkenalan dah 8 bulan .. macam mana hubungan suami isteri tu ada masalah sebelum hanez masuk dalam kehidupan diorang ???

      0

      0
  112. rosssalie says:

    pompuan sial, dah la xde modal , copy style fazura, bongok btl la

    0

    0
  113. Bila tkingat masa depan says:

    Hanez, you maybe young now but later on in life when you look back – will you be proud of yourself? Can you tell your kids what you did or if they come to hear about it from others will they be proud of you? Wud you like your daughters to do the same to others ? OR worst if other women do it to them? Or even your sons’ marriage wrecked by a parasitic bimbo? what abt your grdkids? When you try to achieve material goods and an easy life through other people’s pain you cant and will not go far or find a happiness that is deep and meaningful – the clean kind of happiness. Life is such what you give out will come back to you. As for the guy – he doesnt know whats coming to him yet . Too self absorbed with his dick. And a DICKHEAD will have his lesson too , trust me.

    0

    0
  114. hakak says:

    betul la tu.. perempuan baik hanya utk lelaki yg baik je.. mmg sesuai sgt le si hanez ni ngan mamat R tu..

    0

    0
    • pepet luv says:

      atau betina yg AUTA utk lelaki yg AUTA. Sesuai sangat. Tikam menikam belakang punya prinsip idup. BEST OF LUCK!

      0

      0
  115. Mia says:

    Senang je nak ajar suami ni Liyana..kalau betul dah tawar hati-jgn lupe tuntut harta sepencarian! Dlm Islam perempuan jugak ade hak..lagi2 sebab Liyana ade anak dua orang..tuntutla demi anak-anak and for yourself jugak sebab itu mmg hak you..

    0

    0
  116. qina says:

    agaknya sebab ni awi rafael buat lagu kalau aku kaya untuk perli hanez. rupanya perempuan ni memang mata duitan. for hanez, jagalah sikit, awak ni perempuan. apa yang awak buat kat perempuan lain, esok2 akan kena kt awak balik. yang lelaki pun sama gatal. eloklah.

    0

    0
  117. Emma says:

    Kalau dah jenis gedik dan gatal memang tak peduli lah laki orang ke bukan. Mula2 belakon dulu muka bulat rambut setepek kat dahi tengok muka pun menyampah. Bila makin cantik ingatkan okaylah..ini tidak makin bertambah2 rasa menyampah plus perangai dan IQ yang yang hampeh. Ergghhh..

    0

    0
  118. hodoh bila kaya keparat says:

    Podah lah… .kaya berduit tpi jiwa MISKIN Mr.Romie gersang!! Low self esteem, no confidence , NO PERSONALITY Mesti kontol kecik ni. Jauhkan aku dari bapak mcam ni.Buat malu aje.

    0

    0
  119. Mak cikPuff says:

    Mak cik nak bagitau:
    Mr. R – Kalau tak suka wife tu, sila ceraikan dia. Jangan bagi dia menderita malu dengan perangai awak yang lupa diri. Rasulullah dulu kahwin ramai untuk selamatkan anak gadis Dari menjadi gamba dan menyelamatkan janda dari difitnah. Faham?

    Liyana – Kalau husband nak get a divorce, terima dengan redha. Tapi, bungkus dia kaw-kaw punye. Tuntut hak penjagaan anak atas alasan pasangan curang and hilang credibility menjadi contoh untuk anak-anak. Then, doa lah banyak2, moga Allah berikan ketenangan jiwa dan kekuatan mental untuk focus to carry on in life. People start all over again everyday…you can do it.

    Hanez – whether or not people kat luar sini tau cerita sebenar, enough is enough. You know he is someone’s husband. We saw you with him keluar mesra2. Tolong simpan rasa hormat untuk diri sendiri and jadi bijak sikit. Hidup penuh gossip, seronok ke ade reputation dalam CV “rampas husband orang” as one of your advantages? Which I don’t even think you can act well basis previous comments. Even if they fall out of love, that’s their problem to settle without you to interfere. Serious kau tak malu, bitch

    0

    0
  120. Anti hanez says:

    Byk2 batang, batang laki org jugak nak dikebasnya. Dasar murahan la ko ni hanez. Ni jela agaknya cara ko nak promote diri kau ye. Semua dgn cerita2 burok. Bg statemnet kemain beria, bila dah kantoi camni pandai lak ko menyorok. Ppuan cam ko ni tak selamat dunia akhirat. Kene la dgn Mr.R bangang ni. Muka censored pun aku tau muka pecah. Betul la org tua2 ckp, ppuan burok perangainya, jodoh nye pun 2×5 cam dia.

    Buat bini mr.r, sabo jela kak.kami doakan akak cekal hadapi ujian ni. Kerja keraslah utk anak2 akak.inshaaAllah bila dorg dah besar nanti, dorg akan balas jasa baik akak. Amin!

    0

    0
  121. aku suka pink aje says:

    bila kontol sendut miang keladi kemaruk kerang busuk!! Cayalah di luar aje putih melepak … kita melayu… kikikikiikiki

    0

    0
  122. Itik says:

    Teringat 2 tahun lepas,suami saya pun kantoi tido dgn perempuan lain.. waktu tau tu sy tgh pregnant 4bulan..nangis siang malam, sbb mmg prcyakan husband selama kami berjauhan.. yg kantoi tu pulak,mmg sukakan suami sy dr zaman kami bercinta lg,sampai bertunang,hingga la kawin..and rupa2nya diorg dah lebih drpd suami isteri bila sy x de..suami and pompuan tu,masing2 org yg jaga solat..pmuan tu siap tudung labuh lg,lemah lembut,kawan skrja dia siap bg title prmpuan melayu terakhir..lpas semua kantoi,mmg dah xnak kt suami..rasa jijik sgt,tp memikirkan anak sulung dlm kandungan,then takut family rasa malu anak sulung perempuan jd janda, sy ambil kptusan maafkan suami..alhamdulillah,skrg ni,dia berubah,and dah bertaubat..nampak dia slalu buat solat taubat mlm2 bila sy trjaga dr tdo.. dlm kes pn liyana ni,sy faham apa yg dia rasa..klu MR R,bersungguh minta ampun and sebelahkan isteri dia,rasanya pn liyana akan terima and maafkan dia sbb pkirkan anak2 kecil..tp maybe sbb laki dia dh mmg kemaruk sgt dgn hanez ni,so no point dia nk terima laki ni blk..

    0

    0
    • Demi cinta kepada Allah S.W.T says:

      Kes kite serupa..cumenye pasangan sy tak berzina..lebih malang lg..die bermadu kasih bile outstation oversea…sy pregnant anak kedua 4 bln juga.malang lg die bmadu kasih dgn isteri org yg 1 opis base on oversea..yg dahpon ada 2 org ank..isteri org nie pon tahu sy tgh pregnant…bilrr dpt tahu mmg luluh hancur..how dare org pompuan yg dh kawen ada ank blh ignore perasaan perempuan seangkatan?…lbh myakitkan hati..siap declare teman husband belikan bj..or gift utk sy n anak…suami sy mgaku semua…dan memilih sy n bgtau xde niat nk kawen ngan isteri org tue…jika diikutkan rase hati mmg sy mohon cerai..tp bile fikir nasib anak yg sulung n dlm perut sy cekalkan hati dn mohon ptunjuk dr Allah…sy pilih utk stay dgn husband…sy bg peluang pd die..pd sy..pd anak2x…sy percaya jodoh pertemuan rahsia Allah..yg penting tabahkab hati…wanita yg teraniya mcm kita…sudah pon tersedia syurga…

      0

      0
      • u are so wrong! says:

        Salah pemikiran ini. Mengapa idup berpura pura. Budak2 bkan bodoh – dia tahu kalo dah tk ada lagi kasih sayang antara ibu bapa nya caya lah. Apa contoh yg kamu bagi kpd nya?? Suami isteri yg idup berpura pura. Kalo ibu nya tidak bahagia dia TAHU dan akan rasa lambat laum. Ada yg sanggup bersama tapi selalu bergaduh. Anak2 itu patut idup di suasana yg aman dan bahagia bukan HIPOKRASI. Kalo kamu terang kan dgn penuh kasih sayang dan assure/yakinkan anak2 kamu yg ibu bapa nya walo apa pon masih sayang kpd nya dia akan faham. Aku tak faham lah ppuan2 yg suka MERANA, jadi HERO konon, SEBAB ANAK2. Bertahun tahun tahan idup dlm perkawinan yg kosong kering dan berpura-pura.. Kebahagiaan awak mustahak utk anak2 awak. Menunjukkan semangat yg positif terhadap masa depan walo apa pon keadaan. Jangan lah gunakan anak2 sebagai sebab utk memegang suami yg tidak minat lagi bersama mu.

        0

        0
    • sotset says:

      salam kak itik..sedihnya baca cerita akak..tp di penghujung cerita tu nmpak ada sinar harapan..smoga jd iktibar kpd kita semua

      0

      0
      • Itik says:

        salam..terima kasih dik.. alhamdulillah,Allah perkenan doa sy supaya suami berubah..setakat 2 tahun ni,mmg sentiasa disisi sy,and lebih menghargai sy..semoga perubahan ni berkekalan..sebab dia pernah sumpah,klu dia buat tabiat tu lg,talak akan jatuh..tu salah satu ayat dia nk pjuk sy supaya percaya dia akan berubah waktu sy minta cerai dlu..siap pegi jabatan agama sorg2..tp dia mmg x nk lepaskan sy sbb dia btul2 menyesal lepas sy dpt tau semua rahsia diorg selama ni..doa2 kan lah ye :)..

        0

        0
  123. Fnasux says:

    Species nie memang dah makin ramai, tak kira org tu laki org ke atau datuk org ke..asal dia cintan smapai nak mampus…semua tak kisah..asal kan hati senang, org lain yg jadi mangsa tak dihiraukan..walaupun sama kaum hawa.. Siap bercuti sakan nampak..dah la mendakwa bakal anak laki tu bakal anak tiri..ptuiii..belum apa2 dah kemarukk..org macam ni bagus sumbat dalam lubang tandas jer…lepas tu buat2 innocent lah pulookk kat twitter ..blah la…kat fb ke..kat blog ke..kat insta ke..ko nak tunjuk baik..tak yah le…dah terang2 PERAMPASS… lelaki tu pus satu…buang batu…tak kenang budi…harap ko dapat balasan nnati..

    0

    0
  124. minah jambu merah biru says:

    bila di pikir pikir kn balek mungkin hanez ni tk salah ..jantan ni yg penipu cakap yg dia tu duda !! ape kate peminat2 betol tk ape yg minah jambu dh cakapkn ni ! si jantan ni mesti di salah kn n bukan hanez betol tk peminat peminatttttt ??????

    0

    0
  125. hahaha says:

    1 msia kutuk..malunya…!
    org belum cerai, yg u sibuk2 nk jd hakim isytiharkn duda apasal..?
    ramai je artis yg ada affair dgn suami org. tp..xde plak artis yg berani / pndai2 tukar status perkahwinan org mcm u ni. nmpk sgt x pandai..!

    tengok sekali je dh tau liyana educated..sbb tu dia x layan n serang u..sejak awal lg. IQ u x taulah tahap mana.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mesti hanez ingat bini mr r tu akan diam je .. tu yg bg statement ikut sedap kepala otak dia je , tak jaga terus hati org tu .. c hanez tu tak pk ke dia tu bakal menjadi madu pada isteri prtama mr r .. andainya mr r n isteri pertama tak brcerai .. jadi pandai2 la ambik hati , bukan menyakitkan hati org tu .. silap2 isteri pertama mr r blh terima hanez kalau kena cara nya .. ni kes nak makan sorang la ni . tu yg ber ea2 dok sakitkan hati liyana , bertingket2 la tu hanez bg , tanpa belas kasihan , skrg ni padan muka ko la hanez , liyana dah meletop , tahap kesabaran org ada had nya jugak , amek ni title perampas 1 malaysia wat selama2nya jalang !

      0

      0
  126. aku benci la says:

    U all rasa si sundal ni jadi ke kawin dengan si romie jawa ?? Kita tggu dia nak buat pengumuman rabu ni konon nak citer pkara sebenar…si hanez ni mesti perasan dia popular kan..dia mesti ingat rakyat malaysia ni sokong dia…..walau apa pun alasan kau hanez..sumpah semua org tak percaya..perangai kau ni tak ubah mcm call girl..pemuas nafsu…asal dpt duit..nak kaya cepat..lantak la kau hanez oiii.

    0

    0
  127. ANTI HANEZ SURAYA says:

    LETS BOYCOTT EVERYTHING THAT HAS TO DO WITH HANEZ SURAYA. HER CAREER! BOYCOTT HER CAREER!

    0

    0
    • DO TAKE NOTE AURAWHITE says:

      KALAU AURAWHITE TAK BUANG HANEZ SURAYA JADI DUTA SAYA DAN KAWAN KAWAN SAYA YANG SELAMA NI MEMANG PENGGUNA SETIA AURAWHITE AKAN BOIKOT AURAWHITE SELAMA LAMANYA. BANYAK LAGI BRAND COLLAGEN LAIN SPERTI K COLLY. DAN LAIN LAIN.

      0

      0
  128. anti poligami says:

    ” Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Ada tiga macam orang yang terkena laknat Allah SWT iaitu seorang yang membenci kedua ibu bapanya, seseorang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai ia menggantikannya sebagai suaminya dan seseorang yang berusaha agar orang-orang mukmin saling membenci dan saling mendengki antara sesamanya dengan hasutan-hasutannya”.

    (Hadis Riwayat Ad Dailami daripada Umar r.a)

    0

    0
  129. Mastura jebat says:

    mr.romie….dulu masa susah setia pd y satu..masa pakai cayern Oren still setia..pernah terserempak bwk wife kuar makan kt kedai @ subang jaya..now pakai Ferrari …kepit kehulu kehilir dgn artis pulak…huhu..begini la nasib badan lau namanya lelaki melayu..asal kaya ckit lupa asal usul..lupa siapa yg jd tulang belakang selama ini…so,moral off the story…perempuan2 kt luar sana..segala harta sepencarian semasa bahagia..letakla nama kite sndiri sbgai pemilik,,waima tgh bahagia sekalipon..sediakan payung sebelum hujan…sbb kdg kala panas tidak smpai ke petang…jrg dgr perempuan tinggalkn suami bila kaya..kecuali suami tinggalkan isteri sbb nk rasa kuarkn duit utk org baru..

    0

    0
  130. Bila mamat dah kaya says:

    masa belum kaya kawan tak ramai. Bila dah kaya berhati-hati dgn siapa dia berkawan. Selalu nya kawan haramjadah yg membawa ke JAHANAM. Konon keluar minum2 atau bersuka-suka,gi bike riding lah, bermain golf dll. Dalam masa tu depa mengalakkan dan mengalu2kan suruh cari betina/GF. Introducekan dgn kawan ppuan depa lah. Aku tau bab aku kerja kat kelab. Depa pon sebuk berpoya-poya menunjuk konon duda/teruna. Kawan macam ni kita sumpah keluarga depa pon hancur berai satu hari, anak ppuan kawen dgn mat rempit ke jadi madu 4 kpd beruk tua miang keladi. Kena batang idung sendiri baru nak bertobat kot. Inilah generasi llaki Melayu sekarang. Memalukan bangsa dan agama.

    0

    0
  131. joyah says:

    nak cuti kt malaysia takut kantoii hihihi kat bangkok dah kawen agaknye

    0

    0
  132. Demi cinta kepada Allah S.W.T says:

    Kes kite serupa..cumenye pasangan sy tak berzina..lebih malang lg..die bermadu kasih bile outstation oversea…sy pregnant anak kedua 4 bln juga.malang lg die bmadu kasih dgn isteri org yg 1 opis base on oversea..yg dahpon ada 2 org ank..isteri org nie pon tahu sy tgh pregnant…bilrr dpt tahu mmg luluh hancur..how dare org pompuan yg dh kawen ada ank blh ignore perasaan perempuan seangkatan?…lbh myakitkan hati..siap declare teman husband belikan bj..or gift utk sy n anak…suami sy mgaku semua…dan memilih sy n bgtau xde niat nk kawen ngan isteri org tue…jika diikutkan rase hati mmg sy mohon cerai..tp bile fikir nasib anak yg sulung n dlm perut sy cekalkan hati dn mohon ptunjuk dr Allah…sy pilih utk stay dgn husband…sy bg peluang pd die..pd sy..pd anak2x…sy percaya jodoh pertemuan rahsia Allah..yg penting tabahkab hati…wanita yg teraniya mcm kita…sudah pon tersedia syurga…

    0

    0
  133. chikebong says:

    aku klu jadi pengasas aura white da lame aku saman si hanez ni sebab die sure ramai org boikot product tu..saman semaksimumnyer…halusss…
    duk kaber muke laki tu cuz laki tu business man..bukak je la tak yah nk malu asal takut business jatuh ke?dosa ko gan Hanez xtakut plak gan Allah…

    0

    0
  134. Natasha says:

    Jgn2 si hanez ni transvestite tak? Dulu dia lelaki lepas operate jd pompuan. Sbbkan hidung dia lain sangat. Mungkin sbb tu dia tak tahu mcmne rasa wanita lain yg suaminya dicaras orang.

    Saya kenal sorg transvestite.. dia operate kat Singapore. Skrg ada bf yg sadis nyer bf tak tahu dia tu lelaki. Kesian sgt kat bf dia tak dpt beza laki ke pompuan dah.

    0

    0
  135. cucu plawak legend says:

    dkt Gua.com.my… ‘TERIMA KASIH MENGHINA SAYA’-HANEZ SURAYA

    tggu PC die…die jelas kn… artis2… x yh cte pnjg la.. jwb ye or tidak..slh ttp salah.. xyh mnafikan..xyh cover line da… klu x mmg lg ramai la mghina kau… pas2 sbulan cte kau x abs… bukak2 jew tenet name ko… bosan la… artis dulu ngn skng…bbeza btol… sbb dulu skndal2 nie pndai mkn pndai simpan…xde upload2 foto… skng amekaw…laki org pn dicantas… smbyg+bdoa ye… mmntak pntunjuk… bye!

    0

    0
  136. Bedah says:

    P Bangkok pon nak kna sponser ker? Sedih btol lah Hanez.! Bangkok tu setakat tempat Bedah p membuang hajat jer.. Bandar besar, tapi kotor dan busuk.. Opss.. lupa, sana takdak pencegah maksiat! And sana ler segala lubok buat hidung, dagu dan sebagainya. Hanez buat hidung kat Bangkok ka? hahahahhahahahah

    0

    0
  137. noor says:

    mak bapak harus di persalahkan …tiada didikan ugama. Dan lelaki ini juga patut sedar selagi dia suami orang . Apapun perempuan jenis ini adalah MURAH

    0

    0
  138. B2B says:

    Perempuan yang baik tidak akan mengganggu rumah tangga perempuan yang lain. Sekian… Renung-renungkan la hanez. There’s still time and chance for you to repent.

    0

    0
  139. ssssss says:

    adat la..masa susah bersama..bila dah senang…isteri yg sama2 susah dulu dah x nampak dah….cuba klu susah dulu sorang pon x pandang…dasar lelaki ape tah….tepuk sebelah tangan x kan berbunyi….

    0

    0
  140. B2B says:

    Perempuan yang baik tidak akan mengganggu rumah tangga perempuan yang lain… Fikir-fikirkan lah wahai cik hanez oi. While there’s still chance to repent.

    0

    0
  141. Anonymous says:

    Dasar jantan tak guna.mase susah bini tu la yang bersama.sanggup susah bersama.dah senang lupa diri.tak pe la puan liyana. sabar jerla mase yer akan tiba.berdua siamang ni tak kan terlepas dari balasan.esok laki akak dah botak di kikis nengok sapa yang dicari.tengah seronok ni biarkan ajer.kalau diorang kawin pun 1,2 tahun apakah seseronok sekarang.

    0

    0
  142. Fake You says:

    Gambar2 yg tak sepatutnya didedahkan kepada umum/peminat…ini adalah peribadi kamu…pi tunjuk gambar duk peluk2 mana contoh tauladannya…macam mana org nak cakap kamu tak salah kalau terang2 gambar peluk2…berdua2an….patutla budak2 zaman sekarang slumber je ambil gambar pluk2 ni sebab artis2 malaysia ni pun jadi batu asas kepada maksiat…tolongla artis2 gambar2 pribadi ni simpan2la…tak payah nak jadi mcm culture shock sangat…semua gambar nak upload IG & FB…yg si laki pun sama naik…dapat pegang seronok je muka…dasar gatal…kalau ada didikan agama kau tak tinggal isteri yg sebaik Lyana tu…ingatla (Perempuan simpanan sentiasa seronok & menyeronokan bila bersama kerana dya tiada tanggungjawab yg harus dipikul tetapi isteri sentiasa marah & moody kerana dya ada bnyak tanggungjawab yg harus dipikul)..nasihat buat semua termasuk diri saya sendiri….

    0

    0
  143. Anonymous says:

    Lelaki yg baik u’ perempuan yang baik…TAPI kalau LELAKI TU GATAL MIANG mmg sesuaiii la dgn BETINA SUNDAL NIH….!!!Perampas suami orang…Allah tu Maha Adil…What u give u get back..!!Trust mE…!!hukum karma…mana lu mau larikkk..??dua2 ekoq sameee jerrr… =P

    0

    0
  144. Fuck you.. says:

    Bile karipap x sabar keluar inti.. Tu yang jadi macam ni..

    0

    0
  145. miss L says:

    Kalau saya jadi Liyana, saya bagi je lelaki yg bergelar suami itu pada perempuan mcm tu..kan memang dh tertulis, lelaki yg baik hanya utk perempuan yg baik. Untuk apa bersedih pada lelaki yg xsedar diri..

    0

    0
  146. pemerhati says:

    semoga diberi hidayah…

    0

    0
  147. mizz says:

    aku rasa pn.liyana berundurlah mungkin Allah dah sediakan kehidupan lbh baik utk puan akn dtg…tak guna canang masalah rumahtangga kat media demi membuktikan puan di pihak yg benar wlupun puan dicari oleh wartawan…mgkn bl di pihak suami puan bersuara disbbkan nak pertahankan diri akn keluar pulak hal2 yg tak septtnya org tahu sbb stgh lelaki klu dah terdesak mulalah dia bagitahu kekurangan kita…
    berserah pada Allah agar perkara ni dipermudahkan… suami puan dan hanez pasti akan mndpt balasan dgn apa yg mereka lakukan…

    0

    0
  148. intan says:

    sedih dengan situasi puan liyana..bce statemnt puan liyana tetibe mengalir air mata ni..

    0

    0
  149. isteri orang says:

    A’kum kepada semua. Ok.dalam kes ni..saya rasa hanez mmg salah.sbb pergi ke bangkok bersama kekasihnya ( saya ulang..kekasihnya ).tapi dalam kes ini..kita tidak boleh menyalahkan sebelah pihak sahaja.kepada pihak suami..anda patut tahu batas dan tanggungjawab anda.persoalan di sini .. adakah salah hanez seorang..jika lelaki tersebut menipunya ( anda akan jawab..kenapa die bodoh sbb percaya..lagikan ramai perempuan melayu terpedaya dengan mat hitam) fikirkan. Saya juga turut bersimpati kepada pihak isteri lelaki itu..tapi untuk pihak isteri..adakah anda telah mencari punca kenapa suami anda mencari wanita lain . ( adakah cukup segala belaian yang diperlukan? Adakah lain lain ..memuaskan hati suami ).saya harap..semua pihak yang memberi komen ..pertimbangkan hati dan perasaan org lain..

    Setiap kali kes suami curang .. semua kesalahan di lemparkan sewenang2 nya kepada org ketiga.tapi adakah semua orang berfikir..apakah puncanya ?

    Saya berharap..sesiapa yang telah mendirikan rumah tangga..akan faham..masalah ini

    0

    0
    • Anonymous says:

      uh jadi maksud awak pihak isteri la yang salah jugak.okey tak semua orang sempurna .dalam rumahtangga sekali pun.pasangan kita memang ada kekurangan.habis kita nengok kekurangan dia habis si suami tak ada cacat cela.kalau si isteri teruk di mata dia.kenapa sebagai suami tidak mahu bersuara dan membetulkan kekurangan isteri.kalau isteri kurang putih belikan aura white bukan pegi sondol duta dia.hahahaha

      0

      0
  150. olivia says:

    pttla awi rafael buat lagu kalau aku kaya..mmg kenala sgt..

    0

    0
  151. nonamanes says:

    Dua benda boleh rosakkan dunia. Duit dan perempuan.

    0

    0
  152. mamaziey says:

    Salam,

    Buat isteri yang merasa teraniaya…
    Balik pd Allah yang Maha Penyayang….
    Ingat apa Allah kata : “Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik, perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat”

    Tapi Allah tak kata, bila masa lelaki atau perempuan itu akan jd baik atau jahat…
    Tergantung kpd kekuatan masing2x apabila di uji dengan pelbagai cabaran dunia…
    Mungkin pada awalnya baik, di pertengahan perkahwinan jadi jahat pulak….macam kes ni kan….

    Buat para gadis pula,
    Jika sebelum kahwen sudah boleh dipeluk2x, dicium2x, di bawak kemana sahaja,
    tidur sebilik…..faham2x sahajalah….

    Jangan bersedih ye….kuatkan semangat demi anak2x dan masa depan yang lebih panjang di depan….
    Percayalah yang Allah Maha Adil…
    Sesiapa yang menganiaya dan menzalimi, satu hari dia juga akan dizalimi…
    Kalau bukan dalam masa yang terdekat, dalam masa yang akan datang….
    kalau bukan di dunia, diakhirat pasti dapat balasan….

    Anda isteri yang SAH & Halal….
    Jika suami memilih untuk berbuat maksiat dengan perempuan yang bukan isterinya….
    Laksana dia mencari daging yang *busuk….
    Wp pada pandangan mata kita…..bau wangi sb sembur minyak wangi berbotol kan…
    Hakikatnya??

    Percayalah manusia yang memilih ke jalan Allah tidak akan rugi di dunia & akhirat….
    B strong, doa & tawakkal pada Ilahi

    0

    0
  153. j says:

    She so cheap

    0

    0
  154. nur says:

    salam…wahai liyana kuatkan semangat anda…sesungguhnya Allah SWT amat menyayangi kamu kerana Allah SWT memilih kamu untuk menghadapi ujian seberat ini…buat R dan Hanez…dunia ini sementara..jika permulaan hubungan kamu dimulai dengan cara begini usahlah kamu berdua takut untuk menghadapi risiko dalam perhubungan kamu berdua nanti pada masa hadapan…kita ni orang Islam bukan…percaya kepada janji-Nya yakni setiap perbuatan yang baik akan dibalas pahala setiap perbuatan jahat pula dibalas dosa..sekali lagi, kuatkan semangat liyana, Allah sentiasa berada dengan hamba-hamba-Nya yang sabar…semoga Allah SWT membuka hati R dan Hanez..wassalam..

    0

    0
    • isteri says:

      sabarje…ambik dengan yg diambik tak sama…klau hari nie berani buang kita..tak mustahil satu hari nanti merasala kene buang pulak…hidup mcm roda..belum kedut mmg la suka ..bila dah lembik sana sini baru tau

      0

      0
  155. tendang jauh2 says:

    adoiiiiii….. berbaloi ke bergaduh pasal laki jalang sial cam ni. Kesian Liyana dah anak dua anak, laki buat peel mengatal. ko nak lagi ke laki taik mcam ni? Kalo dah sekali menipu akan MENIPU juga nanti. Nak tungu 2, 5, 20 tahun dia buat lagi???? Sekarang ko masih muda. Si betina pulak belum apa2 lagi tak cukup idup di dunia ni dah busukkan nama sendiri . Gi la cari rezeki sendiri. kaya raya atas usaha sendiri lagi best. BF pon byak nanti ko bole pilih. Gi mampus lah dgn lelaki bodoh EGO aje yg besar pikirkan kontol dia je. .PENGECUT!!

    0

    0
  156. anonymous says:

    Saya pengguna setia Aurawhite dan saya dah banned Aurawhite.. Anda bila lagi? ^^

    0

    0
  157. slurppp says:

    tak menyebelahi mne2 pihak…cume mgkin Hanez tu tak tau yg jntan tu bohong dia..bab dosa dy tu..lntak dia lh..tp pndapt aku jntan tu yg paling tak gune..mgkin si hanez tu kne bohong dngan si jntan tu…si isteri pulak tknak mncegah awl2….dh berlarutan trlalu lame bru nk amek tindakn..manusia semua ad kesilapn..so amek iktibar.

    0

    0
  158. slurppp says:

    tak menyebelahi mne2..cume pd pndagn aku…jntan tu dh bohong si Hanez tu..bab dosa dia..lntak dialah..yg si isteri pulak lmbat amek tndakn pd suami dia..dh berlarutan mcm ni baru nk bertindak…sedangkn dah tak duduk sebumbung n si jantan tu tak bg nafkah pulak….dalm kes ni jntan tu yg paling takgune…so manusia semua ad kesilapan..amik iktibar ap yg berlaku.

    0

    0
  159. ikan keli says:

    Jantan gila puki nafsunya lebih besar dri otaknya,betina gila duit otaknya lebih kecil dri lubang pukinya….ini le contoh jantan dan betina itu….jika malu hilang dlm diri yg salah jdi betul…yg haram jdi halal….mulut emak bapak disumbat dgn duit agar berdiam diri….sedihhhhh

    0

    0
  160. asarasa kasih says:

    Sangat memahani perasaan liyana…sabar ada hikmah disebalik kejadian..allah mnguji kite kerana dia dia tahu sejauhmana kite…dan igin melihat sejauhmana kasihsayang kite padanya…mungkin ada yg lebih baik utk kite..kisah susah senang bersama..amat sy fahami mcmn rasa, terlalu sakit bila terjadi bergitu…org tidak pnah meeasa..sukar hendak memahami..yg merasa…dpat merasai bsama keperitannya…sabar lh hanya itu yg yg dituntut olehnya..kpdanya kite sama2 bmohon agar kebenaran tercipta…in syaa akkah..

    0

    0
  161. HANEZ OTAK LETAK LUTUT says:

    Tak semua benda boleh dibeli.
    Allah maha kaya,rezeki Allah tu milikNya. Satu hari En. Romie lingkup,jgn melutut plak dekat Liyana tu. Time kaya macam2 bole buat, bole beli.
    Mms diakui lelaki ni nak tunjuk kehebatan masing-masing. Dah dapat perempuan lagi2 artis, terus buang bini yang selama ni lah tulang belakang sampai jadi kaya.
    Dlm rumahtangga kena ada tegur menegur,kita semua x perfect. :)

    0

    0
  162. klau dh pegi brcuti skali , x mustahil klau x tdo skali kan .. hehe ..

    0

    0
  163. Awie says:

    Kes hanez ni memang memalukan golongan artis,berharap persatuan2 artis yg di Malaysia ni dapat mengambil tindakan yg sewajarnya,kerana telah menjatuhkan maruah2 artis di malaysia,Jangan duk diam je.. “”.kerana nila setitik,rosak susu sebelanga””.Berharap juga Ibu dan Bapa si Hanez ni dapat menasihati anak perempuan nya ini,jangan gatal sangat nak berlakikan org kaya..dan bermulut Dusta..(Org kampung ke Ibu dan Bapa si Hanez ni???!!!!!!)

    0

    0
  164. elle says:

    muka yang cantik tidak menjanjikan otak yang bijak!!!

    diam-diam sudah…

    0

    0
  165. jcr says:

    kenapa pula muka c lelaki di keburkan? seolah-olah mcm tak bersalah? masalah ni berpunca dari dia…:

    0

    0
  166. aril says:

    ni namanya betina SUNDAL. ko ni mmg anak yg x da didikan agama!. kalau ko org ada didikan agama, takde nya ko nak keluar ngn laki org, berkepit sana-sini, mak bapak ko tak bersuara anak mcm ni???? kalau la ko adik aku. mmg aku kerat 15!!!!

    0

    0
  167. nooneknows says:

    ayat-ayat biasa digunakan kebiasaannya…bila ada kontroversi panas

    1)alhamdulillah syukur (cthnya :walaupun secara terang2an pi “dating” kat luar negara siap bule peluk2 lg)
    2)rezeki tidak berkurangan malah bertambah
    3)mendapat sokongan keluarga

    Agaknya lepas nie ramai ler artis2 bergetah ikut cara minah nie…

    Memang giler statement nie……

    0

    0
  168. heru says:

    Sungguh-sungguh luapan perasaan seorang perempuan yang sangat merasakan betapa sedih di sakiti oleh laki-laik yang pada nyatanya adalah suaminya. laki-laki memang kebanyakan seperti itu, saat hidup susah bersama tapi saat sudah kaya berpaling ke perempuan lain.

    0

    0
  169. zarra says:

    Biadabnya HS.ingat lah HS,membina kebahagiaan atas air mata org lain never lasts long.what u give u get back.Bersabarlah kak liyana.hanya perempuan yg mengerti perasaan perempuan

    0

    0
  170. mamamia says:

    Haaaa…..ambik ko HANEZ….!!!!!! Apa rasa bila baca semua hentam ko habis2an….Dah tau perbuatan kamu akan mengundang semua ini….tapi buat juga….! Yang extreme nanti akan lempar batu ke apa2 kat ko …kalau berkesempatan di luar.So harus lah berjaga2….Knp cari sakit…pas tu bangga pulak dgn publisity murahan awak tu…siap tayang2 sugar daddy lagi……Bayangkan satu hari nanti anak kamu dapat tau semua ini….eeeeee…kan ker malu dia?? Siapa yg menconteng arang ke muka dan memalukan family…..? Pas tu ada hati plak nak suruh org2 jaga perasaan family????Banyak lagi nak tulis ni tapi rasa nya semua di atas dah sebut benda yang sama…Selamat menerima semua tomahan2 ini…If belum serik lagi,tak tau laaaaa……..

    0

    0