Written by AbangNara | June 29th, 2013

Setelah kehilangan kereta akibat dirompak baru-baru ini, masa terluang Abang Nara banyak dihabiskan dengan melayari laman web LiveLifeDrive. Kereta yang hilang perlu diganti dan LiveLifeDrive adalah laman web terbesar untuk panduan membeli kereta di Malaysia. Sangat sesuai digunakan untuk research sebelum membeli kereta baru.

livelifedrive

Salah satu kereta yang Abang Nara masukkan dalam shortlist ialah Ford Kuga. Abang Nara hanya perlu taip “Ford Kuga” di ruangan carian LiveLifeDrive dan segala informasi yang dikehendaki akan muncul. Mudah gila kan?

livelifedrive

Namun fungsi yang paling Abang Nara suka ialah sistem bintang yang digunakan oleh LiveLifeDrive dalam memberikan “rating” setiap kereta di dalam database mereka. Senang difahami dan paling bagus, mudah untuk membuat perbandingan dengan kereta-kereta lain.

livelifedriveLagi menarik siap ada pengiraan untuk bayaran bulanan, galeri gambar dan review. Serius laman web LiveLifeDrive ini sungguh mesra pengguna. Lebih cool apabila showroom dan tempat penjualan pun turut sama dimuatkan sebagai informasi. Memang memudahkan kerana semua informasi yang diperlukan berada di satu laman sahaja.
livelifedriveSepanjang 2,3 minggu ini, memang banyak informasi terkini berjaya Abang Nara kaji menerusi laman web LiveLifeDrive ini. Selalunya selepas melayari LiveLifeDrive, Abang Nara akan ke laman web Carlist.my untuk melihat kereta-kereta yang ada dijual di sana. Mana tahu ada orang jual Ford Kuga dengan harga yang lebih murah kan?
livelifedriveUntuk makluman, Carlist.my ialah laman web nombor 1 Malaysia yang menghuungkan pembeli dan penjual kereta. Semua jenis kereta ada di sini. Paling best boleh buat carian menerusi lokasi tempat tinggal anda untuk memudahkan pembelian dan penjualan. Memang terbaik!!!
livelifedriveKesimpulannya, LiveLifeDrive dan Carlist.my memang kombinasi terbaik untuk orang macam Abang Nara yang ingin membeli kereta baru. Lakukan kajian di LiveLifeDrive dan terus ushar Carlist.my untuk melihat sebarang promosi dan tawaran harga. Abang Nara akan terus gunakan kedua-dua laman web ini sehingga dapat mencari kereta idaman.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

23 responses to LiveLifeDrive & Carlist.my – Laman Web Terbaik Untuk Peminat Kereta

  1. cik puan anon says:

    amboi nara..taste tinggi nye nak pakai keta mahal2 lagi…banyak wet nara yer…..

    0
    0
  2. dewilasak says:

    nara kaya hasil jadi blogger haruslah pakai keta mewah..x gitu nara…huhu

    0
    0
  3. kak piah says:

    sbg org islam…kehidupan sederhana adalah yg terbaik…kalau nk beli sesuatu brg…jgn beli yg mahal sgt…dan jgn beli yg murah sgt…yg tengah2 itu adalah yg terbaik…mcm nara ni…akak tahu dia boleh beli kereta mewah…tapi tgklah kereta mewah dia dh kena samun…bahaya nara oii…kereta mewah ni selalu jadi sasaran penjenayah…diintainya mana rumah ada kereta mewah…dirompaknya…kalau takat rompak saja takpalah juga…tapi skrg rompak pun dh berpakej…rompak…rogol…bunuh…skrg rompak berkumpulan pun dh ada…eh mem dh panggil…ok lah ini teguran ikhlas dan iktibar utk kita semua ya…baiii

    0
    0
  4. Anonymous says:

    #Setelah kehilangan kereta akibat dirompak baru-baru ini, masa terluang Abang Nara banyak dihabiskan dengan melayari laman web LiveLifeDrive.#

    >>ituu nara..law akulah pntang ade ms terluang aku temenung igt kete…sedey..tp nauzubillah mntk jauh la kene cam nara..nara xpe ongkos berkepuk2..haha..<<

    0
    0
  5. BUNKFACE NO.1 says:

    abg nara…tak boleh ker kau share website ni tanpa perlu ckp kau nak beli kereta baru ?? mana lah tahu pencuri tu ada terbaca, tak ker dia tunggu depan rumah kau, kau nak ke kereta kau kena curi lagi ?? amboiii kaya nya

    0
    0
  6. politik says:

    mudah la sgt.. mcm2 pop up keluar. close terus

    0
    0
  7. miss dombol says:

    nara suke dedah2 kekaYoANNye di mate umum……………….

    0
    0
  8. siti says:

    macam mane kereta ko tak kena curi, hasil pendapatan datang dari rezeki haram, blog buka aib orang, nie cerita lah tentang review filem ke, album ke, resepi ke, kejayaan2 artis malaysia yang di luar negara ke, pasni anak ko pulak kena culik tak pun handbag bini ko yg baru pulak kena ragut,,,,,,

    0
    0
  9. Amoi Comel says:

    Wahai manusia2 pengunjung blog BN ni… Dalam website kereta tu, kereta murah pun ada… Website tu bagus sebab boleh compare jenis kereta dan harga….Kereta Malaysia pon ada lol.. Plus, ada reseller yg offer diskaun lebih banyak dari Branch pengedar kereta tu. Kereta second hand pun ada.
    Janganlah kita kondem abg Nara habis2an. Mana tau dia ada sumber reseki yg lebih masyuk dari blog ni…

    0
    0
  10. kakiblog says:

    semoga abg nara mendapat kembali kereta idaman selepas ini..

    0
    0
  11. chenta says:

    Tak baik mendoakan benda buruk jadi sesama saudara seislam, agama tak ajar macam tu. Anyway abg nara, web tu mmg bagus siap ada 3 jenis pilihan bahasa tu. TQ bg info!

    0
    0
  12. rasanya ini salah satu tugas blogger utk promo apa2 produk dan dpt bayaran drnya.. so ini dh memeng keje dia…jgn nk macam2 sgt..betul x nara

    0
    0
  13. pemerhati comment says:

    “awak memang memahami. pembaca nara rata2 bebal belaka. kena suap gosip bodoh, memang otak jadi bosoh la…” – termasuk la engkau (Nabila Huda Paling Beriman dengan Fesyen Anugerah Blockbuster), dia (Penunu bunsen), aku dan mereka… hahahah!!! ludah ke langit jatuh ketepekkk kat muka sendiri….

    0
    0
  14. ada hati jugak pemerhati comment ni nk mengomen rupanya..

    0
    0
  15. pemerhati comment says:

    Nak wat cmne?? terjebak!!! hehehe

    0
    0