Written by serenity | January 27th, 2012

Selepas Come As You Are, satu lagi trek muzik yang ‘berhantu’ dari Yuna ialah “Live Your Life”. Ada satu jiwa positif yang subtle dalam muzik Yuna kali ini, yang disampaikan pada pendengar (atau kami sekurang-kurangnya) yang merupakan kekuatan lagu ini.

Live Your Life ialah satu trek dari album penuh Yuna yang juga berjudul Yuna: bakal terbit tidak lama lagi. Lagu ini diterbitkan oleh Pharrell, yang turut menerbitkan lagu revival “Come As You Are” dendangan asal Nirvana yang sebelum ini mendapat sambutan memberangsangkan di Amerika Syarikat.

Buat pengetahuan anda, lagu ini turut boleh dibeli dari iTunes. Kami yakin lagu ini juga akan diberi sambutan baik oleh peminat lagu di sana, jika dilihat pada respons dan rebiu yang diberikan oleh mereka. Go Yuna!

65 responses to ‘Live Your Life’, Kerjasama Terbaru Yuna Dengan Pharrell

  1. Tahniah Yuna ..after one and another,keep it up!!

    0

    0
  2. ulalala.. says:

    tak sangka aku first walaupun entry ni tak besh aku tak kisah. hahahaha

    0

    0
    • Rodok lah diriku says:

      kesiannn…ko hanya ketinggalan 1mnt.. aku lak 2 mnt… cissss.. aku akan rampas blk tahta 1ST itu utk kedua kalinyer…wohohoho

      0

      0
  3. aishiteru says:

    ulalala… 1st la sgt….. hihihi

    0

    0
    • aduhai says:

      mcm bdk2 jer..ada hadiah ker dpt 1st tu..aku pun tak hingin nak jd 1st biarpun ada peluang..tak ada hasilpun..

      0

      0
  4. saya ok jer! says:

    YUNA NI SOMBONG!!!!!

    0

    0
  5. yuna bibir selipar hidung terompah says:

    terima kasih pada pnyokong yuna…..i mmg smbong sbnrnye….

    0

    0
  6. Diyana says:

    tak minat yuna tapi kagum ngan pencapaian n usaha keras die. go for it yuna :)

    0

    0
  7. REDBLOODSNOW says:

    tak brapa minat lah dgn lagu yuna. hanya suka 1 je lagu dari Yuna. which is Dan Sebenarnya. itu je :)

    0

    0
  8. Dhia says:

    @REDBLOODSNOW, walaupun i tak suka @rodok.. tp i rasa u lg annoying lah.. sorry to say eh.. mana2 ada entry baru mesti ada u.. well takpelah, hak masing2 kan..

    0

    0
    • ko memang bodoh tahap tersadung kaki kat lubang tandas dbkl. people are entitle to ruang komen yg terbuka. ko annoy kat orang komen ‘mana2 ada entry’, lepas tu ko kata hak masing. apa punya kontradiksi lah ko punya komen bahangong (bahalol + bengong) ni.

      0

      0
  9. Cik Nad says:

    Saya lihat kan.. Yuna ni seorang yang ada determination dalam hidup…

    0

    0
  10. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu tk minat ngan yuna sarban ni sooooooo no komen ye terima khaseh thank uuuu

    0

    0
  11. titeperas says:

    kenape tite tak boeh nak denga lagu ni ek? tite dah terai bnyk kaaaaliiii tapi still tak boley aaa. tiann tite taww =(

    0

    0
  12. tarabas terbabas.. says:

    yuna best gak….

    0

    0
  13. muiz says:

    suka yuna… suka lagu yuna…wish you all the best yunaaaa…………..

    0

    0
  14. Nadia says:

    Ermm music cantik tapi suara Yuna tak berapa minat la.

    0

    0
  15. itunes says:

    erk, apsal aku terdonload lagu ni tetibe? tekan play je terus automatik donload. fuh, jimat duit.

    0

    0
  16. bukanyunadey says:

    mendatar giler lagu ni… takat seminit boleh la.. kalau dgr sampai abis menguap aku

    0

    0
  17. Sapi says:

    Apende la punyer suara yuna ni..aku dengar je nak mengantuk..menyanyi mendatar je..cuba la tarik sikit suara tu..vokal..vokal..

    0

    0
    • Kopi says:

      tu psal dier bleh geng dgn najwa latip… lgu carta hati tu melemaskan aku…mendatar smpi ke sudah…

      0

      0
      • Semua Orang Kentut Busuk says:

        Kalo nyanyi terpekik2, terlolong masa dalam rakaman, tapi ‘ke laut’ masa live pun xleh blah gak. Dah jenis music Yuna nie lebih ke arah ‘Indie Music’… Korang ingat kena sentiasa melalak ke bile menyanyi? Haisssh…

        0

        0
      • people are entitle to their taste lah. cuma orang malaysia kalau expect bedna sama, stail nyanyian yg sama, diorang masih 10 tahun ek belakang dalam apresiasi muzik. kau bagi kat Anuar Zain ke, Greg Puciato ke, nyanyian dia mendatar gak sebab the song was designed to be that way.

        0

        0
      • yuna haters yg bodoh!!! says:

        c’mon la.xkan nk terpekik smpai mati…90an boleh la nk terpekik terlolong bagai..haish,x paham ak…

        0

        0
  18. AJL26 says:

    kalau vokal mcm ni nenek aku pun boleh bw…tp mmg tahap vokal yuna mendatar..mmg mengantuk dan grand langsung..kalau kat stage mmg tertidur penonton..

    0

    0
  19. bundy jay says:

    yuna buat org tidur je…zzzzz…dia ni terlalu nak impress org barat,so terpaksa ubah cara pemakaian hijabnya..jadi tak ketara sangat dia betudung sebab kat amerika mereka tak suka sangat penyanyi yang fizikal nya mempunyai ciri ciri ‘religious symbol’..so terpaksalah ikut cara dan cakap mrk..suara dia pun tak lah amazing sangat mcm charice tapi biasa aje…cuma dia buat2 suara dia mcm tu..kalau dibandingkan dgn suara dia dlm album melayunya dulu..jauh sekali berbeza..dulu suara dia lebih original..tapi sekarang mcm dibuat buat saje..just my 2 cents..she should be more like her old self…thats the real yuna..saya rasa mcm tak kena je cara pemakaian tudungnya..kepala dia nampak mcm alien dah..mcm crita conehead tu..

    0

    0
    • how do you think about the song above, music wise? im sorry, bila banyak cakap pasal tudung je, rasa macam majalah Wanita plak. ke market Yuna memang ke arah situ dan bukan pada muzik yang dia buat? ke memang mentaliti orang kita macam tu?

      0

      0
  20. izzah bkn nama sebenar says:

    aku stuju ngn ko Bundy Jay. Aku rse suara Yuna ni common je.xde yg istimewa pon.Just pencapaian die mmg amazing la. mak bapak ade duit,mmg senang la naik kn dlm industri ni.Same la cm si Aizat tuh, Cuba org ssh nk jd artis. Lambat bebenor nk berjayanye. 1 lg, suke ht org la nk suke idok ngn si Yuna neh..yg ade nk meroyan tu nape?sume org ade hak pe nk ckp ape yg diorg rse. just relax bro..

    0

    0
    • aduhai says:

      mmg btl..dia nak org luar terima dia tp audien kat Mlysia ada pelbagai peringkat umur tak nak hiburkan sama ker?..org luar mgkn boleh terima vokal yuna tu tp bagaimana dgn peringkat yg dah berumur di Malaysia pula..nak suapkan dgn lagu lagu klasik bg nafas baru yg tak brapa nak sdp tu ker?

      0

      0
      • jawapan Yuna mungkin begini untuk pertanyaan kalian yang di atas ” I don’t write music for parents, grandparents, or eight year olds. I write for myself and I’ll say anything I damn well please. That’s the difference between you and me. I do what I want…. You do what you’re told. Obviously, we’re not on the same planet, let alone the same ball park. “

        0

        0
      • Anonymous says:

        eh Siti Nurhaliza berdubstep..ko ni Yuna ek?ke ko ni kipas ssh mati si Yuna? cube ko pikir ape yg aduhai ckp tu elok2..ade btlnye jgk kan?ko bt lagu,msti la ko nk org terima lagu ko kan?lg elok kalo semua lapisan umo blh terima ko..cube la pikir jauh sket.jgn nk meroyan jek..tp aku stuju yg ko ckp we r not in the same planet, sbb ko 2 dok planet yg ko sorg je wujud sbb tu ko syok sorg2, xpeduli org laen.

        0

        0
      • meroyan my balls, makcik anon. so Yuna buat lagu untuk certain targeted audience, and you’re excluded. sebab ko lembab and 10 years behind. or you just being you. sama kot dgn Yuna. what’s the fuzz about it? it’s not right, it’s not wrong either. pegi mati please.

        0

        0
      • yuna haters yg bodoh!!! says:

        betul 2 CT berdubstep.x paham ak ngn org2 cenggini…ko nk artis cm ct ke semuanya..yuna suara die cm2, die wat lagu cm2.pas2 xkan la nk wat lgu ala2 diva yg pondan2 dok melalak nyanyi kt karok 2? she love that kind of music! ap lagi nk kate x betulnya.c’mon la.xnak bukak ke sikit otak 2?dah berkarat sgt dah. terlalu ketinggalan. ko beleom dgr lg lgu2 dri nat king cole, ella fritzgerald. haih.mmg otak sempit nk buat cmne…

        0

        0
  21. suara Yuna yg unik setanding international artist… i like it so much :D

    0

    0
  22. […] Selepas Come As You Are, satu lagi trek muzik yang ‘berhantu’ dari Yuna ialah “Live Your Life”. Ada satu jiwa positif yang subtle dalam muzik Yuna kali ini, yang disampaikan pada pendengar (atau kami sekurang-kurangnya) yang merupakan kekuatan lagu ini. … Continue reading → […]

    0

    0
  23. nur al addin says:

    sedapnya lagu ni..
    sedapnya suara yuna..
    tapi syng nye, suara aurat wanita yg haram diperdengarkan oleh lelaki (nyanyi)
    dan haram bg lelaki yg mndengar nyanyian wanita. wallahualam.
    ya Allah.selamatkan lah aqidah kami. selamatkanlah islam kami. amin.

    0

    0
  24. aleen says:

    best la lagu yuna yg ni..sdap dgar..i like,i like..go for it yuna..anyway lagu yuna dlam AJL ada 2..xsgka kan..

    0

    0
  25. Marimar Aldama Santibaniez says:

    semua lagu Yuna sampah…menyampah aku dengar…suara nyanyi macam orang malas..tolong la org yg cakap suara dia tahap international…pegi mampoooosssssllll

    0

    0
  26. Memang tak best pon lagu ni. Buat ape nak bangga kerja dengan orang kafir laknat.orang melayu mcm tu la. Suke sangat perasan best kalo terror ckp bahasa inggeris kafir laknat tu. Duduk kat tempat kafir tu berkat sangat la. Ingat sikit Allah selalu turun kan bala kat L.A tu. Baik la ko jadi peguam je kat malaysia ni. Pergi bela nasib ibu2 macam rita rudaini tu lg bagus. Kalo ko suka sangat menyanyi, ko nyanyi la melalak buat charity untuk bantu orang2 islam kat iraq ke. Mcm tu baru aku tabik kau wahai yunalis datuk zarai.

    0

    0