Written by AbangNara | November 3rd, 2009

lisa surihani

Kesian kami kat Lisa Surihani yang cantik, comel dan bijak pandai nie. Semenjak 2 3 minggu nie, ada je gosip-gosip murahan di suratkhabar-suratkhabar tertentu yang memburukkan dia. Seolah-olah macam ada konspirasi daripada wartawan-wartawan nie nak menjatuhkan dia. Terbaru semalam ada gosip paling bodoh pernah kami dengar. Citer Lisa Surihani tutup mata sebab flash masa bergambar pun leh dijadikan isu panas. Dah tak ada idea dah ker?

Kami memang merasakan ada wartawan-wartawan yang tak puas hati dengan Lisa Surihani nie. Mungkin ada seorang dua wartawan jantan yang perasan macho cuba mengorat dia tapi gagal. Tue yang dia ajak kawan-kawan wartawan dia yang lain boikot Lisa Surihani. Habis semua gosip-gosip murahan dikeluarkan. Ntah-ntah gosip-gosip tue pun direka.

Buat Lisa Surihani, sila jangan layan wartawan-wartawan murahan macam nie. Baik anda tumpukan perhatian pada karier anda yang tengah menaik nie. Buat derk jer ngan mereka-mereka nie. Makin dilayan makin besar kepala. Baik Lisa layan penulis-penulis blog macam kami nie. Hehehehe.

P.S: Dengar ceritanya Lisa pun suka ber”twitter” untuk mengupdatekan status diri dia tengah buat apa. Mungkinkah Lisa pun gunakan XPAX Blackberry Curve 8520? Kalau betul, memang satu pilihan yang bijak.

90 responses to (GOSIP)Konspirasi Media Jatuhkan Lisa Surihani?

  1. sundalbolong says:

    ngada2 betul la dorg ni>>..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sundalbolong says:

      am i 1st again?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • HOT ZOOM says:

      Ni dah kes nanya ni.Sian kat dik Lisa ni ek.

      Ni la payah jadi orang comel ni ek.

      Tak pa sabor je laaa ekkk

      http://www.zoompanas2.com/2009/11/azlina-pakar-payu-dara.html

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zuinita says:

        eh, besa la 2….tak kan tak faham lg ngan artis malaysia ni…bakat tak seberapa, hanya jual muka yg tak ada la cantik sgt…tapi dah berlagak. Nama naik sikit, trus hidung naik tinggi. tak pandang bawah lg. Mana tak wartawan menyampah. jgn kan wartawan, penonton pun menyampah… Ct nurhaliza tak penah pon diboikot wartawan. Walaupon sejuta kali lebih cantik, berbakat n popular. Hmm, artis skrg kena sedar diri ckit….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kila87 says:

          skurg2nye muka dia lg cantik dr muka ko. mulut jahat cm longkang

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zuinita says:

          mcm mana awk (KILA87) tau muka dia lbh cantik dari sy? MULUT AWK 2 YG MACAM LONGKANG N MAYAT ANJING. menyampah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kila87 says:

          aku g mnymph gler babi kt ko.
          ko r cm mayat anjing

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zuinita says:

          wah…akhirnya awk ngaku gak ye KILA87 yg awk tu gler babi…HUHU…CIANNYE…..hmm, muka wak macam babi gak kot… heheheheheheheheheheheheheeheh….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • masO says:

      comel awek nih…suke nengok dia

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 1234 says:

      sape yg ngade ngade???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Tulip says:

        Ko ni pehal Zuinita perasaan cantik ke apa ke,Siti tu mmg la cantik Lisa pun cantik gak,mmg btl pun komen ko tu ada unsur2 iri hati ko knl rapat ke ngan Lisa tu yg ko beria-ia sgt kutuk dia??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. sundalbolong says:

    suka lisa…
    jgn layan benda2 ni k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Rin says:

    eeee teruknya ..
    ramai btul wrtawan2 jongos ni duk nak mngorat artis lawa2…
    ksian aku dgn nsb artis lawa2 ni… tpksa bssh pyh mnepis cinta murahn sang wrtawan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      press pon manusia gak…
      ade hati dn psaan utk dicintai dn dsayangi…huhu..
      (artis lawa sbb mekap)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. komputer_lembab says:

    `biasa la jadi artis macam aku ni susah,kalau berjalan tu,langkah kena jaga2,kalau wartawan nampak kang cakap aku jalan laju la,aku jalan kengkang la,aku jalan tak pandang bawah la,aku jalan tergedik gedik la,aku jalang la….’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. violet says:

    emm…nama pun jadi artis kan…
    xper la..
    sbr je la
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. BumbleBee says:

    ehh ehh….memacam…
    yang artis pun kene jaga perilaku, yg peminat pun jgn mengade-ngade sgt smpai bende kechik pun nk ngadu, yg wartawan pun…jgnlaa bende2 remeh pun nk buat bahan berita…editor newspaper pun tolong work smart, cter2 sampah…x payahlaa nk luluskan..~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      biasala..
      wartawan..artis…dan sampah memang tak boleh dipisahkan..heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ANneDeSilva says:

    morning semua…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    mrng all…
    salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. ANneDeSilva says:

    ??????????????????????????????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ammey says:

    LISA OHH LISA…
    CUNNNNNNN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. ya ke press coba mmburukan dia ni….
    ari2 bc paper….
    xde pon bc sal stori dia….
    jgn2 dia yg srh watawan tulih stori dia kot??
    ye lh….skang kn senyap je dia…xde drama n film baru..
    hihi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. pEnArI pOcO2 says:

    salam sume…pekabar?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aRieS ApRiL says:

    violet kta x leh komen kat sni…
    napa?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. pEnArI pOcO2 says:

    ammey…ko bukak tenet then type GRAVATAR. pastu ko layan lar arahan dier…senang jerk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. ANneDeSilva says:

    bosan toll..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. ANneDeSilva says:

    ngantok!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. pEnArI pOcO2 says:

    aduiiii…bosan sebosan-bosannya dah nie…
    aku out dulu…
    bye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ANneDeSilva says:

    mana semua nie?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. opieck says:

    yah disini..!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. mizzlynn says:

    Siti Nurhaliza tk kena boikot coz kononnya wartawan tkt kena boikot balik..tp ade gak wartawan yg tk suka siti tp tkleh tulis coz klu tulis pun editor mst tak bg lepas..tp ntahlah, tk suka siti..sebab hipokrit..sheila rusli tu gi haji gak, tkde plk nk pki tudung sikit2..elok jer blh pki trs..yg siti nih ntah mn dia sekolah ntah..bkn ape, aku dh nmpk dah ade org yg ikut2 trend dia..kan tak bgs tu..dia bg contoh yg ntah hape2 kt org..dia gak yg dpt dosa..kan ke haru tuh..tkpelh, semoga dia insaf..wahai kak siti payung, bukak jerlah tudung u tu..dah nmpk rmbt smpi blkg..pastu blh plk defence diri sendri..hmmm..dunia dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      org yg ikut pun ngokngek gak tuh….hihi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gosipgurlfea says:

        ha’ah lah wei, aku rasa lain mcm je ngan ct nurhaliza ni, walau macamna dia act baik atau sopan atau innocent pun kan, mcm ada something tak kena kat dia tu…

        * anyway dia memang cantik* ^_^

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mizzlynn says:

          Lawa ker…erm, bolehlah..kira dia lawa lagi dr kakak n adik dia..tp, pendirian dia tuh, masalah lah..lagi pkai tudung yg tk serupa tudung then bg nmpk dada yg ade tahi lalat tuh..nak bg seksi ler tuh..tk psl2 dato k dpt dosa free..hehe..aku bkn nk kondem dia..lagu2 dia aku suka gak..sedap lagu dia..tp dia punya pendirian utk bertudung tuh aku tak suka..ckp mcm keling..hmmmm….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. mizzlynn says:

    Tulah sapal..dah ngok ngek mcm siti..MasyaAllah..jahatnya den..hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. laracroft says:

    zaman skg, zaman org ikut gaya dan aksi artis bukan ikut suruhan Allah…jadi ler camtu…huhuh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lanToK LeW says:

    pe pon aku memang x minat laa lisa or ct nurhaliza…..x taw nape…tp bukan maksud aku benci laaa…..ntah laa wartawan nie….macam2 peel aku nengok…contoh paling nyata skali c zubir tu la….macam x de etika kewartawanan je cara dia tuh….x kan nk digelar paparazzi malaysia kot??dan ade juge wartawan2 yg len kalo suke artis tu dia akan citer baik2 aje pasal artis tu…kalo x suke artis tu…dia hentam habis2…macam x profesional pon ade….but x semua laa…ada juga wartawan yg ok je….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Awie says:

    aku nak kau lisa muahh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. SUPERHUMAN says:

    Aku suka scha n lisa…Muahhhh 2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. julie says:

    go lisa go!! wat dont noe je.. tu ar aku pon pelik wartawan m’sia ni… tp nak wat cm ne dah keje dieowng cm tu.. dose or pahale, duit berkat or tak tu between die ngn tuhan larh.. kdg tu, yg pelik2… dieowg lak cm proud coz bg die jatuh bangon artis ats dieowg..tk de diowng artis tk leh nek..i dont think so.. rezeki tu ketentuan Allah.. so, b professional ok.. yg remeh temeh tk yah la nk on sngt.. ingt pe yg dibuat tu berkat ke tak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. khairul1 says:

    mmm.. no komen

    Khairul,
    A fan of
    Gambarcarabersetubuh.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Kirt Hammez says:

    samdol punya wartawan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. affa says:

    eleh, takat wartawan murahan cam dorang tuh, leh ke nak bagi makan anak dara org… pompuan lain leh la kut, tp not lisa surihani… apepun, i tetap suka lisa… i suka cara u lisa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. mamat s alam says:

    kalau jadi ikon dan jadi baik macam i.e wardina, org akan sanjung…bersederhana….kan org suka..bagus la tak de kontroversi…alah wartawan ni banyak yg x betul….yg baik pun ramai ada etika lagi….ala kalau tak buat salah apa nak takut….kan ada law degree oversea kan..?? yg wartawan tertentu takat tahap sekolah ……..banyak yg merapu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. lisa says:

    em i sokong u lisa dia xpna ada gosip liar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. bibi says:

    salam…..apalh korang ni….
    i like lisa… semua dia bjaya…
    pelajaran, keluarga pn happening, lakonan pn ok, cntik comel….
    bukan cam siti hipokrit…. study pn tak lepas.. byk duit tp pndidikan tak bjaya… hubungn kkeluargaan pn tak happening… mcm terpaksa jak nak rapt2.. then yg penting… cara btudung meluat aku… cakap mcm lemah lembut tp penuh muslihat…. biasanya org yg berlagak sopan tu lah sebenarnya perangan dalamn nya tak bgus… tunjuk tunjuk kat org jak.. walhal…… ntahlah susah mau ckp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Hi! I found your website by accident this morning, but am really pleased that I did! Not only is it entertaining, but also straightforward to use compared with lots that I’ve viewed! I was attempting to discover what theme you had employed, – anyone have any clue? I’ve utilized a similar overall page layout myself, but discover that your web site loads a lot more swiftly, although you seem to have a great deal additional material. The only issue I’ve had is with the header, which seems less wide that the actual page in Opera v8.0, although it appears OK in IE and in firefox… maybe it’s time to swap! Excellent web site, incredibly tidy job, and a excellent inspiration for my simple attempt! I’ll be looking to improve my own internet site and will certainly visit again soon!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. malisa says:

    cite lisa berlagak mmg betul.mig ada upah bodyguard utk jg semua artis tp lisa punya ngada siap suruh yusry sound bodyguard tu utk jaga lisa n tunaikan permintaan lisa mcm kalau nak mkn kfc kena layan kalU nak mcd kena layan gak..lisa xnak makan nasi bungkus n tukar baju nak tmpt khas utk dia..lisa x bercampur dgn kru n artis yg xda nama kat set..n yusry sound budyguard tu utk jaga lisa sepanjang masa kat set,dari peminat lisa aku trs blaklist dia sbb jd diva sgt skrg.bodyguard ni ex komando pakcik aku,cuma dia x layan kehendak yusri n lisa walaupun diugut utk bgtau bos mig.sbb dia mkn gaji dgn david teo bukan dgn yusri or lisa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Valuable info. Lucky me I discovered your site by accident, and I am shocked why this coincidence didn’t took place earlier! I bookmarked it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0