Written by Bella | March 2nd, 2016

Sesetengah selebriti pasti akan membuka satu akaun laman sosial khas buat anak mereka yang bakal dilahirkan. Malah, hampir setiap hari mereka akan memuat naik video ataupun foto gelagat anak mereka bagi tatapan umum.

Namun, apabila Lisa dan Yusry membuat keputusan untuk tidak berkongsi foto anak mereka, ada yang mengkritik pasangan tersebut  terlalu berkira, sedangkan sebelum ini mengharapkan doa peminat untuk mendapatkan cahaya mata.

Jelas Lisa, beliau dan Yusry enggan membuka akaun laman sosial buat Yahaira Leanne  atas faktor keselamatan. Malah, Yahaira masih lagi terlalu kecil untuk mengenali dunia teknologi dan sebagai ibu bapa Yusry dan Lisa mahu anak perempuan mereka menikmati dunia kanak-kanaknya.

Yahaira masih terlalu kecil dan belum faham keadaan sekeliling, jadi biarlah dia menikmati dunianya sperti kanak-kanak lain. Kalau dia sudah mengenal teknologi, kami biarkan dia buat pertimbangan sendiri. Bukan kami atau orang lain mewujudkannya.

Lisa bagaimanapun tidak mengkritik cara ibu bapa lain mendidik anak mereka.

Tidak bermakna saya betul atau ibu bapa lain salah berhubung hal ini kerana terpulang kepada mana-mana individu mengeluarkan pandangan, apatah lagi masing-masing mempunyai cara dalam menjaga atau mendidik permata hati.

Di laman sosial ini memang ada sahaja mata jahat yang memerhati setiap tindakan kita, boleh kata bahaya juga kalau kanak-kanak terlalu didedahkan di Internet.  Kalau ini keputusan Lisa dan Yusry kita hormat sahaja, sebagai ibu bapa pasti mereka tahu yang terbaik buat Yahaira.

Sumber Berita : BH PLUS

18 responses to Lisa dan Yusry Enggan Buka Akaun Untuk Yahaira Di Laman Sosial Atas Faktor Keselamatan

  1. Salute says:

    Org brilliant pnye pmikiran..i likeee.
    Org yg ske tyang ank kne learn smthing from them..jgn asik prasan ank tu comei kcukn jek

    0

    0
  2. mira says:

    bagus… xperlu smpi buka acc fb or ig utk anak. jgn jd poyo jakun. mcm la org lain xda anak. mcm anak dia sorg ja comei sgt..

    0

    0
  3. Lorat says:

    Sokong tindakan u ni, bila budak tu dah besar esok2 pandai dia la nak buka akaun sendiri kan. Tak baik exploit anak kecik untuk kepentingan diri, tak kemana rezeki tu.

    0

    0
  4. Rasdam Mewangi says:

    Sokong tindakan awak!

    0

    0
  5. Dastar says:

    ini tindakan yang bijak atas pelbagai sebab terutamanya keselamatan anak, sekarang ni pun kita tak rasa yakin sangat anak2 nak main kat taman permainan area rumah kita tanpa kita perhati, lagi 10 tahun tak tau la mcm mana. buat acc media sosial utk anak tunjuk gambar anak bagi tau activity anak semua maklumat yg boleh diguna pakai oleh bakal/penjenayah. patut lebih ramai selebriti ikut jejak yusry n lisa.

    0

    0
  6. . says:

    Yahira tak ada Fb sebab dah ada Yahoo.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Ni dia beza pemikiran org tg ad degree..dgn org yg stakat spm past.

    0

    0
  8. Sam says:

    Sorry to say this, but this is how educated people behave. Bukan spesies promote anak kecil habis-habisan lepas tu nak meraung x puas hati bila gambor si anak tu disalahgunakan, tak pun bila rupa anak tu dibandingkan dengan anak orang lain.

    0

    0
  9. samihah says:

    terbaik yusry & lisa, mmg suka korang buat keputusan utk anak x mcm sesetengah artis pastu bile kena komen bagai sentap mentap ketap :)

    0

    0
  10. Anonymous says:

    orang xkejar glamer macam ni la..industry ni cuma tempat cari makan bagi diorang so kenapa nak involve anak..samala macam orang keje ofis ada ke bawak anak pegi keje..

    0

    0
  11. purple ginger says:

    ye btol x perlu bukak akaun fb pon tp jgnla smpi kedekut sgt nk tunjuk gambo anak2…. skali skala share kat paper pon ok kot…

    0

    0
    • sweet 17 says:

      fan2 tempatan byk bongok cam ko ni masalahnya..gila selfie dan tak fikir keselamatan ahli keluarga

      0

      0
    • jiran lama says:

      Yup diaorg nih mmg kedekut lah.. konon high level lah tu. Ada sedikit sifat angkuh dgn kekayaan family diaorg.

      0

      0
    • sweet 17 says:

      ko tau x ada org kena sihir ikut gambar

      0

      0
  12. anon says:

    Janganlah mengate orang educated begini.. uneducated begini.. tengok keluarga angkasawan meysye.. ok jer share gambar satu keluarga. Peace!

    0

    0
  13. Mia says:

    educated parents think brilliantly. From your explanation i knew that you read a lot about parenting. Yes, let Yahaira has her own way of life although both of you are celebrities. bravo Lisa & Yusry :)

    0

    0
  14. tupai says:

    Takut saingan dengan anak Che Ta & Scha Awal lerr tue!!! Korang tengok muka anak Scha lama2 ada iras anak sindrom. Tapi comel. LISA kan memang kedekut dan sombong sikit bajet western life nokk.

    0

    0
  15. sweet 17 says:

    artis ada kelas memang cenggini pedulik aper org kata my children my responsibility…anak sentiasa jadi keutamaan…anak nekta & shwal dipegang2 ditayang2 smpai bebudak tu naik rimas…kesian…aku percaya anak lisa &yusri mesti jd somebody bl besar anak yg len2 tu akan jd tergedik2 mcm parent drg bila besar…pastu ngadap gosip2 ..boleh nampak dah…

    0

    0