Written by serenity | May 14th, 2015

Selama ini Lindsay Lohan dikenali sebagai pelakon bermasalah. Dibesarkan dengan kepercayaan Katolik, kerjayanya bermula sebagai seorang pelakon kanak-kanak yang terkenal sebelum masalah keluarga menyebabkan Lindsay berubah menjadi gadis liar.

Gemar berparti dan terbabit penyalahgunaan dadah, populariti pelakon ini mula merudum dan dia kini jarang tampil dengan produk baru. Ini agak menyedihkan buat seorang pelakon berbakat yang dilihat sangat berpotensi di awal kariernya.
 photo 28A3F7D200000578-3080683-Religious_text_Lindsay_Lohan_was_spotted_carrying_a_copy_of_the_-m-1_1431563528968.jpg
Bagaimanapun, kecoh seketika apabila Lindsay difotokan membawa satu buku terjemahan Al-Quran dalam bahasa Inggeris ketika keluar di Brooklyn, New York semalam.
 photo 28A3F7D200000578-0-image-m-4_1431554109503.jpg
Pelakon itu juga awal tahun ini telah memuat naik satu doa di Instagram meminta agar Allah meningkatkan pengetahuannya dan memberinya pengetahuan yang berfaedah. Dia bagaimanapun memadam gambar itu dari akaun Instagramnya selepas itu.
 photo 28A4B3C500000578-3080683-image-a-11_1431560833721.jpg
Jika benar Lindsay sedang mendalami Islam, kita berharap agar dia menemui apa yang dicarinya. Semoga beliau terus istiqamah mempelajari Islam melalui Al-Quran, harapnya dengan seorang guru.

Doakan yang terbaik buat Lindsay Lohan.

PST2015 kembaLi menemui ANDA pada 29 & 30 Mei ini…membawakan Persatuan Penggiat Seni Budaya Kelantan (PESIBAN) dengan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Thursday, 7 May 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Lindsay Lohan Berjalan Peluk Terjemahan Al-Quran, Ingin Dalami Islam?

  1. tak ada yg pelik says:

    ada aku kesah?? perangai cam setan. peluk lah sepuluh quran pun kalau stim hari2 tak guna jugak.

    0

    0
  2. no name says:

    alhamdulillah..semoga terbuka pintu hatinya..

    0

    0
  3. lindajohan says:

    semoga dipermudahkan

    0

    0
  4. hpmurah2u says:

    kalau dah dapat hidayah baguslah…alhamdulillah

    0

    0
  5. APER NAMER says:

    tak ada yg pelik WAHAI SI tak ada yg pelik

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Hopefully, dia buat perkara baik.. jgn putar belit isi kandungannya.. maaf lah kalau aku bersangka buruk.. tp harap dia buat perkara baik :)

    0

    0
  7. mL says:

    sblm ni dia ada masuk agama lain. mungkin dia dalam proses pencarian ugama yg betul

    0

    0
  8. teruterubozu says:

    jgn buruk sangka… kn admin dah ckp doakan yg terbaik. Mana tau termakbul doa kita, dia msk islam… kita pun dpt pahala…

    0

    0
  9. anon says:

    Pegang & baca Quran tak semestinya nak pelok islam. Aku pun pernah baca bible, tapi sekadar nak tau isi kandungan nya je. Pernah baca biografi elvis presley, dia suka baca semua buku2 pasal semua ugama2….islam, buddha dll tapi dia tak masuk pun islam or menganut agama buddha pun.
    Tapi kalau dia berminat nak peluk islam baguslah…

    0

    0
  10. sssss says:

    may istiqamah and do not despair

    0

    0
  11. anon says:

    Kalo die penah masok agama laen pon bagos la akhirnya die blaja psal alquran. Maknenya, die sedang mencari kebenaran. Kalo akhirnya Allah beri hidayah, nescaye insyaallah akidah dan tauhid die lebih baik dari kte semua, kerana die telah lebih tahu tentang kepercayaan agama laen sebelum die bertemu islam. Dun u think? Semoga hidayah, kebenaran dan ilmu diberi Allah kepada die dan kte semua yg serba serbi kekurangan ini..subhanallah. Nothing is impossible..

    0

    0
  12. Oh no!! says:

    Kan best kalau tasha shilah yg usung al quran.. Ni tak dok usung jantan tatoo tu je..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalo tasha shilla usung quran msti xkne rasuk kann…..tulaa….byk sgt setan dlm bdn tu y smpai kne rasuk pastu nk ckp diri kne sihir….ntah btl ke tak…kkdg terlalu frust sgt pun bhya….kembali pd Allah jgn terlalu ikutkan hati y kecewa tu…

      0

      0
  13. Islam is a beauty says:

    May Allah give her & to all of us His merciful guidance & forgiveness. Marhaban ya Ramadhan. Muhasabah diri yg kerdil & hina ini. Marilah kita semua mencantikan imej Islam yg sebenar. MasyaAllah.

    0

    0
  14. seekers says:

    truth seekers. blessed.

    0

    0
  15. kuku besi says:

    Sesungguhnya hidayah itu milik Allah. Kita yg dah sedia islam ni pun disuruh berdoa semoga Allah sentiasa kekalkan dalam iman. Jadi x pyh la nk menyombong sgt kutuk org yg tgh mencari2 erti hidup. Satu benda yg baik tgk dia nak peluk quran tu, Kita ni dlm sehari kdg2 pun terlalai tak pegang langsung quran. Lagi memalukan.

    0

    0
  16. Zakiyah Said says:

    Semoga hidayah Allah Swt sentiasa menyertainya, Amin.

    0

    0
  17. Gintak Gabui says:

    Bagus juga agama islam nie..bila orang kafir merogol..membunuh..then masuk islam..segala dosa besarnya akan terhapus.. then masuk IS (Islamic State) boleh membunuh orang lagi..!!!

    0

    0