Written by AbangNara | January 27th, 2010

linda onn

See you in court!!! Adeh tercakap omputeh plak. Hehehe. Nampaknya Linda Onn dah keluarkan statement untuk bertarung di mahkamah. Adakah ini akan menjadi kes terhangat 2010? Sedikit kata-kata Linda Onn untuk tatapan anda semua:-

[note]Semua kenyataan yang keluar daripada mulut saya adalah untuk menjawab persoalan yang diajukan oleh pihak media. Bukan saya sengaja hendak bercerita. Saya tidak akan buat permohonan maaf seperti yang diminta kerana saya bercakap perkara yang benar. Jadi, jumpa di mahkamah sahaja.[/note]

Nampaknya makin berat kes nie. Linda pun berani nak bawak hal nie ke mahkamah. Jadi mungkinkah benar Fahrin Ahmad sememangnya seorang kaki pukul dan panas baran? Kalau tak betul takkan la si Linda nie berani nak setelkan menatang alah nie kat court kan?

Sedikit lagi kata-kata Linda:-

[note]Memandangkan perkara ini akan dibawa ke mahkamah, jadi saya tidak mahu mengulas lebih lanjut. Saya serahkan perkara ini kepada peguam saya. Saya sudah tahu perkara ini beberapa hari lalu dan bermula dari hari itu, saya telah lantik peguam untuk menguruskannya. Biarlah perkara ini dibincangkan di mahkamah. Itu sahaja yang boleh saya katakan buat masa ini. [/note]

So kepada semua peminat-peminat Fahrin Ahmad dan Linda Onn, kita tunggu saja keputusan mahkamah untuk mengetahui siapa sebenarnya yang betul. Tunggu ~~~~~~~~~. Sumber dari Gua.

205 responses to Linda Onn: Jumpa Di Mahkamah Sahaja

  1. Ayuhara says:

    Kita tunggu je r sapa yang menang nanti..
    Pening gak tgk kes diaorg ni..

    0
    0
    • AG JUNIOR says:

      sesape bley tolong xplain ape kes dorg sbnr nye ni?
      xbape jelas ar….

      0
      0
      • AG JUNIOR says:

        tolong2….

        0
        0
      • Ayuhara says:

        2 r pasal. nak gak tau kisah sebenarnya.
        Adakah disebabkan Fahrin dah bawa kes ni ke mahkamah maka Linda pun nak cover dia pun jwb c u in court.
        Bila dua2 dah berani ke mahkamah kita pun dah confuse sapa yang cakap benar…

        0
        0
        • BumbleBee says:

          kalo masuk mahkamah skalipun, x semestinyer bercakap benar(walaupun dh angkat sumpah)… (ingat xde ke org yg x bersalah tp dikenakan hukuman, dan org yg bersalah terlepas?)

          mahkamah dunia kan… pokok pangkal cara peguam masing2 berhujah… pusing2…dpt kata2 yg boleh mempengaruhi juri2…dh bleh decide.

          kalo mahkamah dunia terlepas, tunggulaa akhirat~~

          0
          0
        • cikedi says:

          ye la B…sebenarnya nampak di sini..bukan masalah berani si linda ni sebab nak naik court..tapi semua tahukan dia ni EGO..takkan ngaku salah..takkan sekali kali minta maaf pd org beb!!…biarkan dia dgn EGO dia….dari dulu2 kes red carpet..lepas tu satu satu kes @kontroversi sehingga sekarang ada dia penah minta maaf ?? tak pernah kan?? yang ada semuanya tuding jari pd org sekeliling..semua org yg salah..

          0
          0
        • jane says:

          betul la ….dia ni ego semacam…..macam bodo…benci plak aku tengok perangai dia ni…harap2 ada pulak ‘we hate linda onn’ fan…aku nanti join…

          0
          0
        • manjalara says:

          linda ni memang EGO la,sebenarnya dia ni berlagak, aku tak faham kenapa dia sakit hati sngt dgn fahrin, ari ni ari kau linda satu ari kau akan kena dgn org pulak, mana kita tahu satu ade org citer pasal hal dalam kau masa tu baru padan muka kau.

          aku sokong fahrin, semoga fahrin akan menang nanti

          0
          0
        • futuremagistrate87 says:

          Ayuhara:kalo takder bukti…court boleh reject kes diorg…diorg pon boleh didakwa atas alasan membazir masa mahkamah….so no need to worry, kat Msia, selaen kes2 berkaitan politik,setakat nie keadilan sentiasa menang

          0
          0
    • anne tania says:

      waduh…hodoh tol muker…penuh jerawat batu…..huhu…

      0
      0
      • futuremagistrate87 says:

        tuh lar fahrin-gue dah ckp…jangan-jangan bawak kes nie ke court…mesti si linda nie sure balas punyer……tp bagus gak,merancakkan lagi industri seni tanah air..kalo citer jiji kawan bung mokhtar tuh..em,alahai-muhsan aku nak baca…tp aku rase lar kan…mesti hakim kes nie suh diorg selesai luar court jer…sbb masalah nie tak berat pon…ex bergado sesame ex…kalo laki bini tuh yer lar…

        0
        0
      • futuremagistrate87 says:

        ko nie jgn lar sentuh soal fizikal…

        0
        0
  2. BlackBerry00 says:

    mahkamah mana..???
    nak order nasik ayam bleh tak?

    0
    0
  3. BumbleBee says:

    sorry to say…gmbr LO ampes…xde seri.

    0
    0
  4. fifie says:

    ntah hape2 la..sengal la 2 ekor ni..
    mcm xcaye jek..dlu cintan2,skg saman2..

    0
    0
  5. chaerim says:

    yeah!!brani kerana bnar..

    0
    0
  6. eyriqazz says:

    asyik nak gaduh je kijenya….hik2..artis oh artis

    0
    0
  7. puteriaquarius81 says:

    hantam sajalah labu…

    0
    0
  8. nonie says:

    Vote for linda.. dia xbersalah.. Aminnn..

    0
    0
  9. mini says:

    hodoh gile si linda ni..

    0
    0
  10. xbrp nk concern says:

    FA n LO artis..so bende2 yg remeh-temeh pun akan diambil kira..perkara ini adalah subjektif..yelah kalu btl pun FA cengitu..xyahla nk sebar AIB org tuh..nikan pula kat media..walaupun media yg tnyer pepandaila jwb yg xdk timbulkan kontroversi..dan saya xsokong kedua2 pihak sebab sy xtahu kedudukan yg sebenar berlaku semasa perhubungan mereka..hanya FA n LO jer yg tau..whether LO sje wat cite or mmg btl FA cengitu..

    0
    0
  11. benci linda says:

    vote for fahrin
    kalau betul pun fhrin baran
    jgn sampai buke aib orang

    0
    0
  12. iynies says:

    betul..betul…kalau ye pun fahrin panas baran…tak payah le kuar kan statement cengitu….kalo media tnye…artiskan pandai jwb “no komen”…linda nih sbnrnyer meroyan kot tak dpt fahrin…dlu kat galaksi tv9 kecoh ckp tak knal scha..skrg ni member lak…alahai linda~~

    0
    0
  13. melby says:

    dh la linda, if ko nk reveal psl fahrin kaki pukul, y 2 yrs dulu x nk komen, x ajak pegi court.. y now?? i think u r doing stupid thing.. bkn nk sebelah kan fahrin.. tp nmpak sgt ko x abis dendam ngan fahrin… sian ko ni linda

    0
    0
  14. Naimboey says:

    SaLAM…
    Buat Linda dan Fahrin yang disayangi..jangan la kamu berdua macam ni. Yang lepas sudah la…Linda, pi la slow talk dgn Fahrin. Fahrin jangan la saman2. Awak berdua ramai peminat. Nanti peminat sayang jadi benci pulak. kalau dah break memang tak ada jodoh, tapi jangan ungkit kisah lalu. Dedua ko orang tak silap dan betul…Salam sayang buat anda berdua

    0
    0
    • BumbleBee says:

      linda ramai peminat ke?? ramai sangat laa tuh kann…kalo x, x kan kalah kt tangan fafau utk ABPBH sebelum2 ni…ha ha ha~

      0
      0
  15. suri says:

    aku x fhm nape skrg LO kate die cume jwb soalan media. dulu media tnye tau plak ckp no comment.
    LO sbnr nya nk jth kn fahrin sbb scha pon da clash ngn FA, jd dr kenyataan die tu akan menempakakan si FA ni yg b’slh. tu laa dulu berlagak kate x kenal scha..

    0
    0
  16. kipas lipas says:

    aku mmg x suke ngan linda onn nie….
    x minat langsong…..sumbung nak mamposh siott…

    0
    0
  17. cintaqaseh says:

    moga ada penyelesaian nye…saya sokong FA…=)

    0
    0
  18. cha_ma says:

    whatever pn..i ttp skong fahrin…!!!!!

    0
    0
  19. Sweet_Lady says:

    Berlagak betul minah ni! Tak kena tempat… ok… aku nak tengok juga setakat mana minah ni boleh berlagak … dah buat salah tak nak mengaku….

    0
    0
  20. Muit says:

    huduh nya muka linda nih

    0
    0
  21. atuk says:

    boring……….leteh……….sudahlah tu……….

    0
    0
  22. sokong_fahrin says:

    L.O !sudah2 lh buat fitnah…fitnah tu lbih bsr dosany drpd dosa membunuh…susah kh nk mta maaf ?ckp jer x susah…susah lg ko buat fitnah !aku yakin fahrin xspt yg L.O ckp !kalau btl fahrin kaki pukul and pns baran..adkh dia nk bw kes ni ke mahkamah ?fahrin berani kerna benar dan L.O takut kerna dia salah !

    0
    0
  23. sakura says:

    xsabar nk tau sape sbnanye btol n salah….mcm2 skang nie

    0
    0
  24. suri says:

    rmai no yg conpem je org tu slh org ni slh..dua2 pun nmpk sgt keras kepala…moral of the story jgn pukui org nti msuk paper..jgn btau org paper nti msuk court… dulu pun sama2 cover line..nyorok2..takde kurang takde lebih…so sama je la dua org ni!

    0
    0
    • BumbleBee says:

      haha…ko ni suri… ade ke buat moral of the story cengginih…jangan buat bende2 x elok utk hakikat dunia…buat ape?….

      0
      0
  25. sara says:

    alahai artis ini nak suruh undi untuk ANUGERAH BINTANG POPULAR bagi tau je la..tak yah malu2 tapi mahu..

    bertambah HOT la story ni..huhu

    0
    0
  26. Mr.K says:

    aku tak tahu sapa menang tapi aku tahu loyer ada gaji la….

    p/s: apsal aku tak jadi loyer dulu hahahah…

    0
    0
  27. AnneDeSilva says:

    alahai..
    poyosla dorg ni..
    aku tetap sokong FA…

    0
    0
  28. AnneDeSilva says:

    smua hilang???

    0
    0
  29. she says:

    ape kebengap SGTla ko nih linda onn oii..dulu kata tk bercinta, “no komen yerrr”…. muka dah la seposen tk cun langsung..perangai pulak.. aduhh tuhan aje yg tahu… asyek nk salahkn org aje.. elokla tu amalkan selalu..”maken ramai yang suke ko nanti” hahaha..saje carik penyakit la tu.. dah gile talak!.. aduhh sadiss…
    kang kalah mana nk letak muka tu oiii cik Linda Oiii

    0
    0
  30. shaa says:

    lo tu kaya,tp pkerje2 nyer bt kuli.2 sbb leh ada bglo.tul x???

    0
    0
  31. Geli Hati says:

    LINDA MEMANG EGO TENGOK APA JADI RED CARPET LANGSUNG X HADIRKAN DIRI KERAS KEPALA BETUL SI LINDA NIH.. BIARLAH SI LINDA TU. DIA APA NAK KIRA DUIT DIA BANYAK SEBAB TU X HAIRAN KENA SAMAN TO COURT. KERANA MULUT BADAN BINASA.

    0
    0
    • aries_april says:

      ego…rs dri kya kot….

      0
      0
      • serai_patah says:

        kaya la sgt….kita lg kaya aries…kaya budi bahasa…x malu nk minx maaf klu slh…kan??

        0
        0
    • monet says:

      selain ego..nampaknya ada ciri2 narcisistic jugak budak L.O. ni …cuba tgk poster kedai asam pedas kat pandan indah tu. ..lawak pun ada…poster punya la gigantic tapi kedai kosong je…..

      0
      0
  32. serai_patah says:

    serai x sempat baca pon lg…bukak2 jew dh tgelak tgok pic LO…elok la FA reject awl2…dh mcm tgkorak serai tgok…pandai BN carik pic…bia la dia x nk ngaku..nt dh setle kt mahkamah, malu sendiri la…sapew2 yg sokong LO, bsediah lah nk malu…

    0
    0
    • Clipkertas says:

      hehe… tak baik kutuk org la patah….
      kite nie brsyukur dgn bdn kite yg ideal ngan tinggi…
      so LO plak jerangkong cam tak cukup mkn……

      skrg mmg tak nak ngaku, suh mintak maaf care yg paling senang pun………………… tak nak, nak lawan gak kat court…

      berlagak ego, sombong bodoh tul LO nie…
      kn lebih manis dan lebih elok bermaaf2 an…
      memaafkn org lain lebih mulia dr memanjang2 kn masalah….

      huhuhuu

      0
      0
  33. LadyS says:

    i’m hate her since case Red Carpet..Cakap Poyo n tak serupa bikin…since dat..dia dah mcm meroyan…ckp mcm tak betul…tambah2 bila break ngan FA lglah tambh2 meroyan dier……Linda..o linda…jagalah mulut tu sikit…kot pun kayo…kayo kek duniia ni jo..kek akhirat lum tentu..dik nun oi….

    0
    0
  34. shasha says:

    LO dh x femes….then die s dapat terima kenyataan then die buat kenyataan bukan bukan…die stress sbb die dh nak dekat andalusia…………………

    0
    0
    • Clipkertas says:

      anadar tua la shasha…….

      die dah kaye,, die bleh wat aper jerk,,, nak menang kes pun boleh….
      sok klu dorang lwn kat court, biase la,,, zaman skrg nie, lawyer nak untung.. punyer lah panjang citer die belok sane belok sini…. sia2 jerk!!!
      eh!! byk lg kes mahkamah yg serius dan patut diselesaikan la… dr nak memanjang2kn cite korang nie…

      si LO nie pun satu la,,, dah bg peluang suruh mintak maaf pun,,,, tak nak,,, sombong bongkak ego….

      kite ni sentiasa kene pandang kedepan, bukan pandang belakang… bab tu jln tak betul…

      huhuuu

      0
      0
      • monet says:

        i have a feeling she will lose…dia ada ke bukti fahrin mengasari dia..dah 2 tahun break up mana ada lebam lagi..(kot2) kalau setakat panas baran…semua orang panas baran..kita pun…hello linda si panas baran tu la yg tolong bawakkan handgbag kau bila pg bank kat setiawangsa kan?lupa…dia jgk la yg tolakkan trolley kau kat airport…!u r too much.!Fahrin x pernah memburukk2kan linda kat media,neve! l.o is far from perfect so shut up!!!!!!!!!!!!!!shut your ugly trap!

        0
        0
  35. nta ape2 ntah says:

    x gentlewoman la plak si linda ni klu dia mnta maaf..saham org kaya bebbbb…kena jaga…
    selagi mampu byr lawyer,bayar lah ye…ape2 pun..best of luck 4 fahrin…

    0
    0
  36. Piston Pecah says:

    tak kisah lah….nak tau jugak apa yang di maksudkan kaki buli tuh…adakah seperti terjadi pada remy ishak & ummi nazeera…kalau di sebabkan tidak sengaja janganlah di perbesarkan…Tetap Sokong Fahrin…

    “Tak nak Buat group dalam facebook ker”??? haha

    0
    0
    • serai_patah says:

      sekurang2nyer ummi ada bukti gambar ngan g check doctor…dr LO nie?ckp tp x derk bukti wat pew?

      0
      0
    • BumbleBee says:

      x logik laah… kalo kene pukol sebelum ni…nape dier buat2 konon happy and mcm xde effect pun FA tu tinggalkan dier sebelum ni? siap nk baju I’m not FA’s gurlfrend lg…

      xde point laa minah ni. Dier bajet kalo dier buat kes pukul ni…dier akan dpt simpati masyarakat kot…yelaa kan, masyarakat kan kebanyakan akan berpihak pada pempuan kalo bab2 laki pukul pempuan ni….

      strategi x mengena~

      0
      0
  37. farra-eng says:

    aik dulu masa tengah hot bercinta siap wat baju lagi tulis ” saya bukan kekasih fahrin” sekarang lain lak cerita
    apasal nak buka cerita 2 tahun lepas?

    0
    0
    • serai_patah says:

      sbb dia xdpt trima hakikat fahrin dh x nk ngan dia…mna ada dh owg nk ngan dia?kan dh lanjutusia dia?kesian……….

      0
      0
  38. xde nama says:

    siape yg btul eh???mintak2 la fahrin yg betul..sokong fahrin..hehe

    0
    0
  39. LaLuNa says:

    cane nak mintak maap…fahrin saman sikit beno dalam 30k kot..die leh bayo pejam mata jek..cer la mintak 300k ke 3juta ke…kan best tu..meraban la mintak maap..

    0
    0
    • serai_patah says:

      x pyah tgu 7ari, 7jam pon dh pgil wartawan sume nk ckp mintak maap…huhu

      0
      0
      • Clipkertas says:

        ntah… susah plak….

        mmg tul hati LO nie busuk,,,
        mintak maaf jer lah… org dah tau awak tu ego tinggi…
        cam nie smpai bile pun ko tak kawen laa…
        nak harap dato’ sorrryyyyyy lerr…..
        tak hingin pun.. atuk2 pun semput tengok ko nie…

        huhuu

        0
        0
  40. kecum says:

    wahh…mcm2 komen korang bg…huhu mcm dua2 salah..lalalalalalalala

    0
    0
  41. AnneDeSilva says:

    sape lg yg ado nie?

    0
    0
  42. minah_cun says:

    LO ni mase jd pengaracar sehati berdansa ngan FA bese jer~xde pn nk tkt2~ ye r..kn FA kununyer pukol n ugot die…

    0
    0
  43. AnneDeSilva says:

    mana si clip nie?

    0
    0
  44. PeMerhaTi says:

    Linda ni cam jeles jer ngan Fahrin tu..

    kalau la Fahrin tu betul2 kaki pukul pun sibuk2 citer kt org ramai buat per..pg la report polis…ni tahu ckp jer..semua org boleh bercakap tp bg la bukti..ni cam cuma nak menjatuhkan maruah org..malu la si Fahrin tu..
    Yg lebih pelik..dia ni asyik jer cakap hal Fahrin..padahal aku dah lame tk dengar ape2 Fahrin cakap hal dia…ker takut Fahrin jatuh ke tangan perempuan lain?..alang2 tk dapat biar semua org pun tk dapat…cube tgk camne happynyer dia bila si Scha putus ngan Fahrin…dia yg paling bising sekali..eee..tk faham aku dengan anak dara terlajak usia nih..nak kate gilak talak belum kawen lagi ngan si fahrin tu..aduaiiii…

    0
    0
  45. Nora says:

    Wah…banyak yg menyokong FA & banyak yg mengutuk LO. Pada peminat FA, sekiranya FA terbukti salah, apakah anda semua akan masih menyokong dia? Silalah jawab ye…

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      still…

      0
      0
      • Muit says:

        aku sokongg
        sebab lebih baik sokong laki bermaruah dari betina andalusia LINDA ONN takdak maruah
        nora ke linda onn nih?ke adik beradik dia?
        meh cek hidung sama kut

        0
        0
    • BumbleBee says:

      sokong je…at least dier x aibkan LO…malah scha n awal pun dier x kutuk…walaupun pada hakikatnya…time kantoi kt club tu wartawan tanya soklan kt dier…

      kalo FA ikut prinsip LO(yg bru2 buat azam thn ni kot) …hanya BERKATA BENAR…. abis dhlaa…

      aku x rasa org marah kalo LO ikut saluran betul pi buat report polis ke tentang FA yg pukul dier… tp ini dh masuk org x kaco dier, tp dier x abis2 nk claim….

      0
      0
    • puteh says:

      eh mesti la sokongggg……..ini lagi best….kalau terbukti parin naik tangan kat linda…baru la dpt tau KENAPA si linda kena tangan…..selama ni asyik ckp parin panas baran tapi tak pulak si linda ni bagi tau apa pasal.si parin baran dan naik tangan………mesti ada sebab…xkan dia baran xtentu pasal.kena ambik kira jugak tu…ada unsur provokasi…..

      0
      0
      • Sweet_Lady says:

        Betul.. betul… kalau betul si Fahrin ni naik tangan mesti ada sebab… tengok la macam mana andalusia tu bagi statement dalam paper, memang jenis tak sayang mulut… org panas baran tak semestinya kaki pukul… org lelaki normally akan fikir byk kali sebelum nak pukul perempuan, sebab lelaki yang pukul perempuan adalah dayus…

        0
        0
  46. mummy ann says:

    Kalu x slh tunjuk je bukti tu. Pasti yg menuduh kn diam. Mcm kes umi+remi. Baru ler x leh nak bukak mulut lagi kan

    0
    0
  47. Izzati Humaira says:

    kot ye pon menci kt LO, jgnlah mengutuk smpai mcm 2 skali. kang if LO menang kes 2, kamu sndiri jgk yg malu. baru nyesal nk minta maaf kt LO. Ingatlah wahai kwn2, diam x bererti bersalah…

    0
    0
    • Izzati Humaira says:

      AKU bukannya SELEMAH yang kau sangka
      AKU tak rela di SEKSA
      BERANIKAH lagi BERSEMUKA
      RASAKAN KUASA ‘TAMPARAN WANITA’….

      0
      0
    • puteh says:

      ini bukan kes tuduhan jenayah tapi saman malu je…..dah sah2 si LO ni memalukan Parin dengan kenyataan dia……..kalau nak menyesal pon LO la sbb cakap tak berfikir……wartawan cuma tanya kalau dia x jwb tak jadi apa……silap aribulan kena saman dgn wartawan pulak…..

      0
      0
      • cikedi says:

        ya betull…sepatutnya sebelum jawab tu dia kena pk la…mmg mana2 manusia pun kalo di kata sedemikian akan sedih n marah..tambah2 lak mak dia yg tengah sakit..itu laa…mcm2

        0
        0
    • AnneDeSilva says:

      saje jek..
      buhsanla..

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        [pet…

        0
        0
        • BumbleBee says:

          … ade fb pages

          ‘we hate Linda Onn” – takat aku tngok dh 175fans…ho ho

          ‘we hate Scha Alyahya’ – blom ade org lg..(bru create kot)

          awal? lom ade lg… (mamat ni gak yg terlepas ekk)…. kaum pempuan jugak yg memalukan n memperbodohkan diri sndiri….

          0
          0
  48. tumpang sekaki says:

    ala… satndard la laki2 semua panas baran… kalau tak pondan la namanyaaa…

    0
    0
  49. nory says:

    sokong linda..

    end of story..

    0
    0
  50. anne tania says:

    no coment…yg penting fahrin jdk hak milik aku..haha

    0
    0
  51. Fahrin Kasim says:

    konferm aku xmau!!

    0
    0
  52. luckymyza says:

    skunk je dua2 nk bwk msuk ke makahmah… nnti dh lme2 lak. kes ni di selesaikan di luar mahkahmah…. biase r 2….dunia artis…

    0
    0
  53. yuyu says:

    xpaham aq gn LO ni.. kalo FA penah pukul die dlu nape die x wat report?? bkn ke die ni seorang yang ske mengecohkan keadaan?? so?? knapa dlu x nk kecohkan yg FA penah pkul die?? nmpak sgt fitnah belaka..

    0
    0
  54. ngok ngek says:

    Mujor dua2 x jd kawen.
    klu x,kompem cpt jek fail surat cerai…
    kahkahkah….
    lazernye aku..

    0
    0
  55. maira says:

    LO ni penipu weh..ingat tak dulu ye2 je ckp tak pernah dgr lagu yuna tu..1st time dgr masa kat ajl..setau aku la,sinar ade je bukak lagu yuna tu..dari situ je aku tau die ni mmg penipu….aku mmg meluat tol tgk die..cube la korang pk,kalo fahrin tu jahat sgt,takde die nak bg seminggu suh linda mintak maaf..saman je trus..berlagak do pmpn ni..mentang die kaya sgt..bajet leh bayar la saman tu..bayar je la..ko kan ade banglo 3.4 juta!!!

    0
    0
    • fara says:

      betul2… dalam blog die siap tulis kate g karoke bagai. takkanla adik beradik or kengkawan tak penah nyanyi lagu ni kat karoke.tipu tul

      0
      0
  56. Nadia says:

    tu la pasal… buat habis beras je. tgk erra dan yusry. kan dah jadi daripada berita gembira dah jadi berita buruk?
    Isk isk isk, banyak nya cerita buruk dalam dunia artis ni….

    banyak sangat sampai aku leh buat blog.

    0
    0
  57. radhi says:

    aku raser linda yang pukul fahrin tu fahrin nangis tu,linda tak nangis pun,teresak2 fahrin…sian fahrin

    sokong fahrin

    0
    0
  58. fz says:

    linda onn sucks….
    blahlah wei….kecoh lebih….
    dh la x laku2….desperado….

    0
    0
  59. mckelate says:

    Kesalahan menjadi semakin tebal bila cinta menjadi semakin TIPIS. itulah yg terjadi antara Sca dan Linda. Kedua-keduanya team up plus dgn Awal sekali menghentam Fahrin. Kenapa nak tabur pasir dalam periuk nasi Fahrin, dia tak pernah mengata Sca, Awal atau Linda. Biarlah mahkamah memutuskan, senang nak cemarkan nama orang tapi dia sendiri mesti ingat, balasan Allah itu adil.

    0
    0
    • jutt says:

      sabo je le adik2.. yg betulnya manusia ni tak pernah lepas dr wat silap.. tapi kena le belajar memuhasabah diri, betul ke dah cukup bekalan di akhirat nanti.. jgn biar ego menguasai diri.. hidup perlu saling bertolak ansur..yang pastinya masih ada kasih sayang yang tak terungkap..yg jelas masih ada rindu yang tak terlerai kerana manusia itu perlu hidup dgn didasari rasa kasih sesama manusia…

      0
      0
  60. nad says:

    go fahrin…..

    0
    0
  61. zira says:

    aku x faham satu benda jer.. masa dok bercinta asyik2x no komen.. x pun teman tapi mesra, bl dah clash banyak plak komen!!!!!!!!

    0
    0
  62. Duniaku says:

    haha ni baru betol drama dlm mahkamah..lps ni kluarkan tv series yer.. director aku bagi kat fahrin… mekap artis aku bagi kat LO.. pelakon tambahan bagi dkt scha.. awal aku bagi tukang basoh tandas hahaha..

    0
    0
    • Tania says:

      1. Awal basuh tands guna muka dia…bagi bersih itu lantai!

      2. Scha cuci baju2 pelakon guna idong dia masuk sabun bayak2 ok!

      3. Linda cuci longkang guna bibir…bagi rabak senang menyental kekotoran longkang2 kt kl!

      0
      0
  63. kita tak boleh salahkan sesiapa,mereka berdua je yang tahu.kita tunggu dan lihat apa kesudahannya.

    0
    0
  64. BlackBerry00 says:

    “….kot ye pon menci kt LO, jgnlah mengutuk smpai mcm 2 skali. kang if LO menang kes 2, kamu sndiri jgk yg malu. baru nyesal nk minta maaf kt LO. Ingatlah wahai kwn2, diam x bererti bersalah…..”
    (statement chatter : Izzati Humaira)

    mmg r..
    dlm mkmh nnt akn tentukn sapa yg btl dn sapa yg slh
    tp, even LO mng kes ni nnt
    org smua dh taw disbbkan mulut dye tu
    kes ni sampai ke mhkmh….
    tp aq akn ttp sokong FA
    walau mcm mnpun….
    LO sibuk canang FA kaki pukul
    jaja crita sana sini
    utk apa..????
    nak tagih simpati smua pihak
    kalo ye pun FA kaki pukul time dorg couple
    nape tak kuarkan statement time FA couple ngn SAY
    bila wrtwn tny, LO blh deny dye kenal ngn SAY
    APA CRITA..???
    huh..!!! skrg ni dh pakat ngn SAY n AA nk kenakan FA

    LINDA ONN…….
    MMG TAK PATUT….
    MMG OMPUAN KAKI BODEK
    MMG OMPUAN TAK SEDAR DIRI
    MMG OMPUAN HIPOKRIT
    MMG OMPUAN PENIPU
    dulu, jwpn standard…KENAL TAPI MESRA
    kenal mmg kenal laaaaa
    tapi mesra tu…tolong definisikan sikit
    PUKUL tu dalam kategori MESRA jgk kerrrrr…????

    udah2lah tu LO
    ader jer isu yg LO nak propa
    byk lagi cara kalo nk mntk perhatian
    bknnya mengutuk org yg pernah ngko sayang….

    DARI KO JAJA CITER PUKUL-MEMUKUL
    BAIK KO JAJA NASIK AYAM KO
    HAAAAA…..
    BKK SATU LAGI CWGN NASIK AYAM
    KAT PUTRAJAYA NI BLM ADE LAGI
    NASIK AYAM LO….

    0
    0
    • mamacute says:

      btl3x……..komen ni sya sokong 100001%…….
      LO nak minta perhatian dr kita tu….LO daa semakin tengelam…..heheheeee…

      0
      0
    • 123456 says:

      hmmm…bila la korang nk insaf! korang nk back-up fahrin..korang kenal ker dia…korang nk maki kutuk si Linda pun mcm korang kenal si linda nih….jgn bongkak kutuk org…dorang wat duit juta2 korang dpt apa…dpt DOSA! bawak2 bertobat la..kalo betul la si Fahrin tu pukul Linda dgn Scha ataupun ada pompuan lain selain dari dorang dua org nih….apa hak dia nak pukul anak org…pompun tu
      bukannyer bini dia..cuba kalo adik, kakak mak, anak korang yg kena pukul dgn jantan atau bf dorang apa perasaan korang…sbb semua nih x jadi kat batang idung korang tu pasal la korang membebel kat cni…
      tp kalo Fahrin x wat,Allah akan balas perbuatan dorang…dan Allah jugak akan membalas perbuatan Fahrin kalo betul dia yg bersalah…serah jer pd Allah…Dia lebih Mengetahui..

      0
      0
  65. pening says:

    Makin pening d watnye…bertambah complicated isu ni..x taula sape yg benar..tnggu jela kepakaran lawyer msg2 handlekan kes ni..hai..ntahla…

    0
    0
  66. mamacute says:

    ada dengar ke ceta pasal ni…..suria fm ada membuat satu topik mengenai lelaki menangis???……ia adala bertujuan untuk mengulas tindakan seorang lelaki yg menangis….

    0
    0
  67. xde nama says:

    ntah si LO ney…lau dulu pnah kna pkul ngan FA..kasi gambar la kat media..nk tengok kt mana cedera n lebam2..wat la laporan polis..ney x pulak wat camtu..skang da lama clash baru nk bsing2..ape citer???

    0
    0
  68. ajie says:

    nak button back to top.. susah nak naik atas balik.. huhuhu

    0
    0
  69. yanz says:

    LO ni pun satu….yang ko nampak sgt terhegeh2 citer pasal ex ko tu apasal…kalau dah tak nak, sudahla…nampak beno muka tak laku….scha pulak, cepat sgt cinta berubah…tu bukan cinta namanya…tu playgirl namanya…tukar perasaan sekejap giler..yang ni pun nampak gak nak tumpang glamer ajer..aku pun tak sokong fahrin tu tapi as a man, dia tak kecoh and bukak pekung korang…that is what we call a MAN…bukan mulut cam korang…bak kata azwan, bau longkang…hahahah

    0
    0
  70. awan biru says:

    minah poyo … nasi ayam tk sedap asam pedas tk sedap suara pun tak sedap, apa yg org minat kt die nie pun tk tau. mmg dh agak die akan kata “c u in court” psl tgk muka dh tau…. EGO!!!!! dulu kata teman tp mesra, no komen, then skrg baru nk kecoh2??? blah lh lu minah poyo …. sucks!

    0
    0
  71. izanis says:

    anak dara tua terdesak mcam tue la.. cakap tak pakai otak. ingat ko kaya ko bleh cakap bukan2. macam bagus sangat..

    0
    0
  72. insan says:

    ptt hal2 peribadi x payah lah nak cite kat khalayak ramai…settle antara sesama dah lah..dah sorg wat statement kat media…x profesional lah…

    0
    0
  73. fikir says:

    blackberry ko dok kt putrajaya ke? presint bape tu? aku kt 18 ni ha.. x pyh bukak kdai la b oii.. kalah dia ngan kdai mamak yg bsepah kt pjaya tuh..

    hadoila.. xphm tul aku ngan LO ni. x sudah2. dia tu pun sape je dlu. DJ jek. dia yg memfemeskan diri sendiri. aper kes? statement bodo x pakai otak. ckp omputeh pun xde la berabuk mana pon. slang je lebih. tu psl la x mencapai stndrd nk intebiu kt red carpet dulu.

    ni skunk sebok salahkn wartawan plak. sb tny dia benda yg da lepas2. mana la reporter x tny, dh kalo ko sdiri yg pandai2 mengomen n bg stetement ms SAY break ngan FA dulu. siap insert dlm blog lg. pastu bile reporter tny, ko jwb ntahapahapa. ni skang nk slhkan reporter plak sb tny ko benda yg da lepas2. kalo x ko yg mula dlu, xkn reporter tetiba nk tny benda yg da jd pekasam..

    jgn la blagak sgt. allah tu dh kata, ” jagalah aib org disekelilingmu, nescaya aku akan menutup aib mu”. x paham2 lg? ni kalo org camni, kt skolah aku dlu kitaorg pgl MENCAPUB =MENCARI PUBLISITI MURAHAN. ko bkn wat org lain mrh, tp ko buat org menyampah. kalo ko MENANG kt court skalipun, xde org heran der. kt dunia ni, org bduit, dia yg bkuasa. jd nothing pun..

    0
    0
  74. mini says:

    LO ni lidah bercabang.Cakap belit2 mcm ular.Hari ni ckap lain.Esok cakap lain.Dr dl hg skrg xhbis nak tuding jari salah kan org.Ego n xda akal.Statement dala mcm org bdoh.Sj je ko nak tunjuk pd org yg ko tu mangsa keadaan n xbersalah spy org simpati pd ko.org pn da mnyampah dgn ko.Isu da 2thn yg lps napa baru skrg ko nk bangkitkan.Mn bukti ko kna pkul dgn si FA?ada pic ke?ada wat repot?Ada laporan doktor?Slama ni aku tgk ko ok je.ko ni meroyan or gila talak kat fahrin.sian aku tgk ko cos msh tgilakan FA.I SOKONG U FAHRIN.GO FAHRIN…

    0
    0
  75. don melatah says:

    Muka pucat!! padan muka!! Jaga sikit mulut tue!!

    0
    0
  76. dyg says:

    aku sokong fahrin wpun aku bkn peminat fanatik dia…tpi c-linda ne mmg EGO tak bertempt…piiii laaah kaouu…

    0
    0
  77. dyg says:

    Oppps..lgi satu scha n fahrin lagi pro dr LO ms kat sehanti berdansa…dah la c-linda onn tu suka pkai mekap tebal masa kat ALAMANDA putrajaya, tak cute mana pon…tak sempoi mcm scha nk tewaskan laaa konon!!!!

    0
    0
  78. rose says:

    saya senang jak, linda siot tu yang salah. Dulu-dulu no komen. Tapi yalah kan faham-faham jaklah…dah nak masuk usia asar ni saham pun tak laku lagi, carilah benda untuk femes kan diri tu semula. Hi..begolah ko linda . ya sokong fahrin.

    0
    0
  79. Tania says:

    Lo ni bodah..mesti fail spm..pas2 jd dj tup2 kaya…kesian org belajar susah2 pun tak dpt kerja, gaji kecik Lo ni tak sedar diri dpt duit byk tp takde harga diri…mulut hapak minum listerin 40 kotak pun bau busuk gak…

    0
    0
  80. mia says:

    MENYAYANGI SESEORANG LINDA, KITA MESTI MENDOAKAN KEBAHAGIAN DIA, DIA BAHAGIA KITA PUN BAHAGIA…BUKAN MEMBURUKAN, ITULAH CINTA YANG SEBENAR….FAHRIN, TIDAK PERNAH PULA CAKAP2 APA2 SLEPAS KAMU PUTUS, SEBAB DIA LELAKI YANG BOLEH BERFIKIR SEBAB DAN AKIBAT ( BIJAK MAKSUDNYA )..SEBENARNYA KO NI, MO BALAS DENDAM BAH….INSTINC SA TATAP CAKAP: FAHRIN, OK BAH KLU KO…

    0
    0
  81. ewiezz says:

    x kisah aa salah sesapa tp apa salahnye klu setelkan secara baik…aduhhh saje je cari publisiti murahan…
    hmm nk salahkan fahrin sbb mulekan dgn nk bwk mende ni ke tengah xble gak sbb klu dia salah skalipun, linda x patut ungkitkan hal2 cenggini, kang ke perbuatan mulia tutup aib org… even klu si linda tu amik pendekatan mintak maaf aku wase org lagi le respek dia tuh drpd dia terus lawan kat court… bak kate pengomen kat atas tuh, court ni just mahkamah dunia, blum tentu yg menang tu dipihak yg betul….

    0
    0
  82. sound_trexx says:

    Umur LO ni brape? she’s too smart to be this stupid. What a waste. Psycho! i rase dia ni ade sakit jiwa la. nmpk sgt dendam bodo andartu ni.

    0
    0
  83. [email protected] says:

    agak dah minah ni akan isytiharkan WAR…hehehe

    0
    0
    • puteh says:

      tindakan dia ni mmg dah dijangka pompuan ego mcm dia mana nak kalah dan mengaku salah patutlah jugak kalau di debuk ngan parin…abih tu nak ikut pale hotak dia jer…..aku boleh jamin la sekali pon linda menang org tetap sokong parin…….masa tu org akan ckp kat LO..”PATUT LA KENA DEBUK!….

      pada aku baik LO mau pon scha….korg ni digolek pon sakit tegolek lagi lunyai…………salah sendiri…..

      0
      0
  84. Kak Long says:

    Udah2le LO, kau tu dah masuk kategori tak berapa laku jadi, perangai tu jagalah baik2 sikit, nanti tak berlaki langsung pulak. Kesudahan nanti lepas buat fitnah kat FA, kau ajak pulak si Fasha joint. elok juga tu jenis perampas BF & SUAMI orang ngam sangat kalau kau dengan FS, bezanya FS tu lawalah juga walau pun masuk kategori perampas tapi rupa kau ni……alamak macam MAYAT HIDUP! AKU MEMANG BENCI KAU LINDA ONN OFF. BENCI….BENCI….DAN SETERUSNYA AKU……BENCI……………………………………..!

    0
    0
  85. Duniaku says:

    kes ni bila nak stat. ada live telecast tak agak2? aku nak nengok lo dlm kandang kambing tu.. mintak2 la ada live telecast in HD.. baru fun. huhu

    0
    0
  86. org byk duwit katekn…redah je L.O tu…

    0
    0
  87. BlackBerry00 says:

    fikir..
    a ah
    aku keje kat pcint 2
    dok kat pcint 8
    sebelah shell
    alaaaaa…apartment lama!!!

    ko kat p 18 ek…
    blkg opis aku jer….

    0
    0
  88. BlackBerry00 says:

    skrg ni
    LO nk trk blk,
    dye ni minah ego
    so dye declare perang jgk
    ..”C U IN COURT”….(nilah jwpan standard artis2 kat msia yg malu nk mengaku salah!!!)
    even FA dh bkk ruang utk LO mtk maaf
    tp LO ni ego, sombong tak bertempat
    takpe, kalo LO mng dlm mhkmh dunia
    tak semestinya mng dlm penghakiman kat akhirat
    dosa dye kena tanggung
    sbb mengaibkan org lain
    kalo benarpun FA pernah pukul ngko
    nape ko tak ikut mcm yg DD pernah buat
    laporkan pada polis yg DD dikasari oleh Shamsul Yusof (dlm kes dulu..)
    DD yg budak tupun boleh waras fikirannya

    KE, LO PURPOSELY NK KENAKAN FA
    SBB LO DH TAKDE REPUTASI SKRG NI
    MARUAH PUN SMAKIN TERCEMAR….

    kalo LO mntk maaf dgn FA
    aku rasa peminat lagi sokong ngko, LO
    takdelah wujudnya FB – We hate LO
    tak rugi kalau mintak maaf
    maaf bkn sbb nak tentukan sapa yg benar @ salah
    tapi atas kelancangan LO
    mencanangkan dlm paper
    FA ni senang angkat tangan dan kaki pukul
    shinggakan mak FA kat hospital pun ditnya bertubi2…

    hang pikiaqlah sikit LO no……

    0
    0
  89. Faye says:

    Mcm budak2…

    0
    0
  90. no name says:

    linda..linda..dh lame ‘cite’ ko ngan fahrin abs..senyap jela..bt ape nk bkk mulut..kepoh btul.layak ke bt bini??mane tau dh kawen nti..ntah2 cerai bkk mulut pulak cite psl ex husband…aih!!kdai n.ayam kt sec 7 makin ari makin xde org..everynite i saw pekerja lepak luar semabng b4 10 dh ttp.kdai laen havoc lg..bugkus jela..nie gara2 mulut xbrtapis….

    0
    0
    • monet says:

      betul tu…kedai kat tesco pun kosong je…weekends ada jgk la pelanggan…nasii…ala ala je rasamya..layanan ala ala je…baik aku makan kat secret recipe..Puas hati…!

      0
      0
  91. gypsy says:

    linda onn ni sbnanye kan…da xder modal..cz makin lame makin lenyap dr dunia hiburan….dats y la wat cter cmni…saje nk up blik n cr phatian media…scha yg 2nd pon lek2 je…da ptus tu da la…watpe nk buruk2kan org…babi linda onn….andartu la ko wehhhh…go fahrin..tp fahrin jgnlah nanges2…da elok2 macho..skali nanges lak psl btine tuo garik x sedo diri tuh..haisyhh!!fahrin jg nanges lg ye…(;

    0
    0
  92. wati says:

    EM aku rasa fahrin pun salah..benda kecik pun nak beso2kan.. dia kan pelakon…entah buat2 nangis…bior kita kesian..tak gitu ke fahrin..nampak je baik entah2 kita pun tak tahu…pompuan biasalah… cakap banyak..

    0
    0
  93. sarung kaki says:

    c linda ni sbnarnye trhegeh2 lg nak kan c fahrin tu…tulah pasal skrg baru sebok nak kata dia kena pukul oleh c fahrin ni…knp tak dr dulu lg…hmm linda2…

    0
    0
  94. Kasut tumit tinggi says:

    msing2 ego mlampau…. ble da msuk court cam2 cter kluar… ble da mcm 2 jgn slah kan pmnat klu x support da……EGo tinggi mlangit………..

    0
    0
  95. aku malu says:

    aq kesian tengok si FA tak abis2 kena fitnah dengan si LO..buat malu kaum parempuan je..4 u LA please g mintak maaf dekat si FA.da la mak dia sakit.

    0
    0
  96. sweetheart says:

    sebenarnya dah jd adat manusia masa suka yg busuk pun katanya wangi tp bila dah tak suka benda yg elok pun mcm tak pernah wujud dlm hidup dia coz sijil PHD tu tinggi sgt.yg aku tak boleh tahan skang ni rindu ku mengebu2 kat fahrin ahmad tu sdangkan dulu tak pernah minat pun kat dia pasal LO punya hal dah jd sasau aku ni cian laki aku……

    0
    0
    • BlackBerry00 says:

      wujud jugak spesis mcm ko ni sweetheart…
      FA ptt ambik ko jadi bini sejati
      LO tu mmg tak sesuai ngn FA
      ngkolah yg paling sesuai…

      0
      0
      • jutt says:

        salam adik2, penat tapi seronok baca.. apapun biarlah kita mendoakan mereka berdamai krn Islam itu amat mementingkan persaudaraan.. usah le berdoa yg tdk elok..manusia ada hak untuk tidak menyukai sesuatu tapi jgnlah sampai membenci. kita doakan mereka sama-sama berfikir kembali dan mencari titik noktah kisah ini.

        0
        0
    • tak hipo says:

      kau sanggup kena belasah ya? bagus betul perempuan zaman sekarang.. takda maruah.. rela dibelasah kaum lelaki..murahannn

      0
      0
  97. tak hipo says:

    dah sebulan ni apa kes saman? takut n kecut teloq ka giant nak saman? kenapa? takut pekung kau semua terbukak? pegi daa.. kata jantan sgt.. buktikan dulu tuduhan linda tu mmg betul2 buat reputasi kau tercabar? apa cerita? saman dah kena tarik balik sebab tak dpt nak buktikan reputasi kau tercemar? makin cemerlang ada la kan? berlakon teater bagai? itu yg kau kata reputasi tercemar??? karier musnah boleh berlakon teater ke?? kita tgk GARNIER, CELCOM, SHELL nak buang kau ke tidak lepas ni!!! kalau ada surat black & white dari mereka utk singkirkan kau baru lah saman kat tu VALID. Kalau tak? Bikin maluuuuuuuuuuuuu sajaaaaaaa… jantan tadak teloqq… saman sebab takuttttttttttttttt. Menangis mcm pondan!!! pegi daaaaaa.. perangai kau ni sama tak berubah dari zaman uitm lagi.. dengan anna kamal dulu pun kau ‘belasah’.. dia boleh senyap sebab dia bukan artis.. skrang kau dah kawan dgn artis, terima la pekung kau terbukak.. better kau cari bukan artis la lepas ni giant. bila kau belasah diorang, takde la kepoh kat paper nanti.. selamat la kau, tak gitu? GIANT PONDAN!!

    0
    0
  98. affa says:

    ni pon 1 betina bodoh!!! bila reporter carik, sume nk off record…lg la nmpk ko tu menipu.. apada, klu betul pun apa yg fahrin wat kat dia tu, berdepan la ngn masyarakat ni sume nk tau kisah sbnr!

    0
    0
  99. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    0
    0
  100. deals says:

    Wonderful goods from you, man. I have keep in mind your stuff previous to and you’re simply extremely great. I really like what you have obtained right here, really like what you are stating and the best way through which you assert it. You make it enjoyable and you continue to take care of to stay it sensible. I can’t wait to read much more from you. That is really a wonderful web site.

    0
    0