Written by AbangNara | April 27th, 2012

Jutaan tahniah diucapkan kepada Que Haidar dan Linda Jasmine yang telah dikurniakan cahaya mata perempuan semalam. Bayi perempuan yang diberi nama Tengku Cleopatra Haidar itu telah selamat dilahirkan secara pembedahan dengan berat 2.8kg pada hari Khamis jam 1.28 petang di Hospital Gleneagles Kuala Lumpur.

anak perempuan linda jasmine

Linda Jasmine sengaja memilih tarikh 26 haribulan kerana anaknya yang sebelum ini turut lahir pada 26 haribulan. Apa yang penting, Tengku Cleopatra Haidar sekarang berada di dalam keadaan sihat walafiat. Kata Linda Jasmine:-

Alhamdulillah semuanya telah selamat dan paling penting Cleo (panggilan manja untuk Cleopatra) dalam keadaan sihat dan sempurna. Bagaimanapun saya masih mengalami kesakitan kerana tidak boleh mengambil pil tahan sakit disebabkan alergi.

Mengenai pemilihan nama Cleopatra, Linda berkata ia dipilih bagi melengkapi nama anak perempuan sulungnya, Tengku Ratu Haidar.

Nama Ratu cukup kuat menggambarkan dirinya dan sebab itu kami memilih Cleopatra yang juga nama seorang ratu di Mesir cukup terkenal dengan kisahnya sebagai seorang pemimpin wanita

Buat masa ini, Linda dan suami masih belum bersedia untuk berkongsi gambar comel bayi mereka. Abang Nara pasti yang Tengku Cleopatra Haidar secomel mak dan ayahnya. Tahniah sekali lagi kepada Linda dan Que atas kelahiran ini. Kredit berita Mstar Online.

190 responses to Linda Jasmine Selamat Lahirkan Anak Perempuan, Tengku Cleopatra Haidar

  1. Choki-choki says:

    Cleopatra? humangaiii…

    0

    0
    • nama mempengaruhi sikap bila beso nanti..

      0

      0
    • KK vogue says:

      sengaja memilih tarikh…………??? bole main pilih2 ke kalo nak bersalin….?

      0

      0
    • Ak yg comel says:

      pelik2 kasi nama ..ape makne dlm islam tu?

      #lantakla nama ank ko,bkn name ank ak ;)

      0

      0
      • Anonymous says:

        itu la yg aku persoalkan ngn dak2 opis tadi…tergeliat lidah nak menyebut nama anak die…

        0

        0
      • Anonymous says:

        dalam islam mmg tak de makne langsung. cube google nama cleopatra tu.maksud dia,ape sejarah die..ishhh banyak lg nama lain,…nama ni anak tu bawak smpai bila2 fikirkan lah ibubapa2 sekalian.jangan letak nama anak ikut suka kita je.wallahualam

        0

        0
      • marygoround says:

        hikhik , dah dorang bagi nama tu, bukan kita. tahniah jelah , xyah nak debate sgt , nnt takut termengumpat , kan free dapat dosa . hikhik

        0

        0
      • Ak ak ak, anak kau nama apa? biar kami memberi kritik membina.

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        aku bukan pondan bla..bla.. – ak blum kawen lg. and kalau ye pun kenapa ak perlu bgtahu nama ank ak pd ko? ko sape? yg pentingnye tidak le ak bg name ank ak cleopatra. tq.

        0

        0
      • hot lady says:

        cucu orang kulai kot,xpayah nk sepanyol sgt

        0

        0
      • Ak ak ak aka ka, takde problem pun dengan nama tu. seriously. cantik. tapi seriously ko ada problem

        0

        0
      • Anonymous says:

        xpayah la nak cerita makne dlm islam, klu bg nama bahasa apa pun as long baik maknanya, baik la dlm islam, ni x, blk2 ingat nama bahasa arab je yg korg consider as baik dlm islam.. cuba define elok2 apa maksud ‘baik dlm islam’ tu…..

        btw cleopatra xde makna la kot dlm apa bahasa pun,just melambangkan sorg queen, but beliau queen yg kejam.. i dun mind nama apa pun u letak, but fikir la impact pada anak2.. nama ratu tu cantik, but cleopatra.. hurmmmm

        0

        0
    • Selitone says:

      Nak ucap Tahniah jer…

      Tahniah!

      0

      0
    • Irman Hazz says:

      sy minat abg que haidar n kak linda,,,,sy peminat no 1 mereka,,,

      0

      0
      • bootark says:

        ko smue pown minat. ak ko minat x? hahaha

        0

        0
      • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

        Rindu nak tengok komen2 panas Irman Hazz, yang boleh menggetarkan jiwa pendengki2 irman hazz

        0

        0
      • ahkak gile glam says:

        Irman Hazz, dah2 balik2..bapak ko da panggil tu..nyemak je kt BN…xboleh blah la komen ko!!! sume ko minatkan, spe je yg ko x minat…

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        awk ahkak gila glam peragai sama mcm kipas n anon suka kaco sy,,,samsung galaxi tab ni mama sy beli bukn awk beli so sy ader hak utk komem di mana juga pd bila2 masa pown tampa senpadam waktu tesebut,,#lgpown tol la abg qeu n kak linda sgt baik hati sy pnah tamkap gambar dgn abg que kat astro dulu jgn jeles okk,,,peace yoo?

        0

        0
      • ayamgoreng says:

        baru nampak kau irman. mesti mummy kau block broadband kau sebab malas nak study, main game solitaire je.

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        sy x pnah paggil mummy,,mcm mengada2 jeww panggil camtu,sy panggil mama lah? mama sy mmg x pasang intenet kat umah coz dulu mama tanya sy pilih slh satu if nak astro beyond x leh unifi,,kalu nk uunifi x leh asro byond,?> tapi abah sy nk sgt astro,,,mujr umuah sy dekat dgn mcd okk,,?; peace yoo..,,,?

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        sy nak balik lah,,,nk bersiap mlm nie mama bawk sy gi tengok wayang citer avengers,,pastu sy nk ajak mama mkn kt sate station ampang okk?
        peace yoo,,,peace no wqar? bye semua kwn2 bn,,,,bye,,

        0

        0
      • ahkak gile glam says:

        blahla irman, g makan satay smpai lebam k, nk naik keta apa hari ni?/

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        Irman hazz = budak tak cukup zat.
        kahkahkah..ade galaxy tab yg mak beli ,family ade kereta perdana v6 n vios pun nk bagitahu..xboleh blah…dik,dah besar nti cari kerja,xpun bukak bisnes ke baru la boleh bangga sbb duit sendiri..tettt!!!!

        0

        0
      • mak aiiiii!!!,,adik mak jemah.. says:

        mak aiii!!! ader perdana v6 ngn vios???
        beb, aku pkai toyota vios, adik aku pkai v6, abg aku toyota wish.. mak aku KEJE KILANG JER..

        0

        0
      • apa benda yang ko tak minat? Ron jeremy pun ko minat

        0

        0
      • Anonymous says:

        irman haz ni jew ke?? jew jew!!!

        0

        0
    • Ustaz says:

      Makin moden org makin kelakar name….tambah2 org melayu Islam!

      0

      0
      • PELIK?? says:

        USTAZ-x yah nak heran n tergelak sgt dgn name baby tu.dah dorg pilih gitu.tu hak dorg nak letak ape name yg penting bkn anak ustaz. yg penting bile ustaz ade baby baru kelak jgn plak bubuh name yg menggelikan.sbg sorg ustaz,tlg doakan utk dorg ye?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Aku cukup berkenan dgn nama menantu sultan azlan shah tu “ZARA”. Kalau aku ada anak pompuan aku nak boh nama tu.simple

        0

        0
    • jeejee says:

      baik ko letak nama sumaiyyah ke aisya’ humaira ke. ni letak nama tah hape2,

      0

      0
    • moshimoshi says:

      hahahaha,lawak gile aku dgr nama anak dia..cuba kalau dh tua nanti,xkn cucu dia nak panggil ‘nenek cleo’??seriously,cleo mcm nama kucing@anjing…kasilah nama sedap2 skit..hadoii..nak omputih sgt maria,rose,kan ada??lg sedap kalau khadijah,a’isya,sumayyah,iman dll..kalau org dulu2 nak namakan anak,mesti g tanya pak haji,pak lebai cadangan nama yang elok2..sedap je dengar..

      0

      0
      • ada aku kesah says:

        tak payah orang dulu2… sekarang pun masih ramai gak yang tanya pak ustaz or ustazah (mungkin tak sempat nak beli buku nama2 islam atau tak tau ada buku tu) aku pun tanya pendapat ngan mak ayah, mertua nama anak yg aku pilih tu elok ke, makna yang baik ke… nama penuh yang diberikan, yang dipanggil adalah satu doa buat kita.. kat ‘sana’ esok, anak tanya balik kita napa bagi nama tak de elok…. usshhh takut… :)

        0

        0
    • icha says:

      salam abg nara, kalau abg ada contact que tu,eloklh gtaw die maksud nama anak die..gtaw sejarah pemilik nama tu,jgn main ikut dgr..kaji betul2 dulu…kite fikir elok,mgkin die xtahu..kite yg tahu nie cubalah tegur2..die nk terima @tak terpulang pd die..tp, nama cleopatra agak melampau…apa nasib budak tu bile die besar nanti???…semoga mak ayah die diberi hidayah…

      0

      0
      • Akus says:

        Saya setuju sngt dgn cdgn saudari icha..memng x patt lnsung dia letak nama tu..sbb x melambangkan islam malah lebih kepada jahil..nama yg baik dlm islam bnyk..tokoh2 wanita islam yg berwibawa pun ramai bleh dibuat contoh..tpi knp mesti ratu mesir jd pilihan..nama dlm islam pun bnyk yg indah2..makna pun semua hebat2..hrp renung2 knlh pada semua..

        0

        0
    • Tengku Jejai says:

      Dia tau tak history cleopatra tu? She was one of the most diabolical queen who uses sex as a mean to achieve her power!! Xsalah dia bunuh bapa or kakak dia utk rampas kuasa.. Xde nama Islam lain ka? Sorry la kalau saya ni tegur mcm makcik2..

      0

      0
      • Heran aku.... says:

        Cleopatra ni salah satu waris firaun, dia kahwin adik lelaki sendiri sb nak punya kuasa dlm pemerintahan, x lama lepas tu adiknya mati dan tinggal dia sbg waris, nak kuatkan empayar dia jd perempuan simpanan Julius Ceasar utk mendapatkan kuasa pemerintahan Rome sehingga melahirkan seorang anak luar nikah, lepas Ceasar mati dia buat hubungan dgn Mark Anthony juga semata2 kerana kuasa pemerintahan dan lahir anak kembar juga anak luar nikah, kemuadian dia arah Mark Anthony bunuh kakak dia konon kakak dia mengancam dia..

        – apa yg nak dibanggakan dgn nama tu kalau dah salah silahnya macam gini… tambah heran aku…

        0

        0
    • aidil says:

      hahahah nama nak gempak je. kalau mak aku namakan aku cleopatra mmg aku bunuh diri la! mesti kena bahan bila dah besar nanti.

      0

      0
    • budak kampung says:

      alahai nama anak engko que haidar n linda jasmine… Berangan sgt!
      lepas ni dapat anak lelaki bg la nama Tengku Imhotep Haidar pulak ye.

      0

      0
    • bad says:

      nnti letak la name ceaser millan. sempene otai anjing. nnti blh la jd penjinak anjing berjaya oink oink

      0

      0
    • cik cahaya says:

      Cleopatra salah seorang nama anak keturunan firaun.Semoga anak ekau nie jd org berguna la

      0

      0
    • adam says:

      Dlm national Geo.Cleopatra ni nama salah sorang isteri Firaun.

      0

      0
  2. Detective Conan says:

    Curlast nama anak kau

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau dpt anak laki nanti kita namakan Firaun pulak

      0

      0
      • poyo says:

        hahahahaha…ni mmg lawak giller,aku gelak
        smpai sakit perut..bgus gak cdgn tuhh

        0

        0
      • cleocopter says:

        tengku feeraun bin haidar..

        “kami memilih feeraun yang juga nama seorang diktator di mesir cukup terkenal dengan kisahnya sebagai bla bla bla

        0

        0
  3. embok ketum says:

    Ada makna ke nama tu

    0

    0
  4. Tengku Paridah Obama Begum says:

    Nama fuyoh..terpengsan akak…..Aminah kan sedap jugak nama..klasik gitew.

    0

    0
  5. Ratu Nafertiti says:

    Ooooo…….

    0

    0
  6. sengal... says:

    Alhamdulillah………………

    0

    0
  7. Anonymous says:

    knpa artis suke brsalin scra oprate?..klu trpksa tu lain la..klo sngaja bkn ke sakit..bersalin normal tak sakit pon..sy baru bersalin anak sulung, berat 3kg lbih.. tak sakit pun.. nyway tahniah ye..;)

    0

    0
  8. jenab says:

    pedih ulu ati jenab….ngeh..ngeh…

    0

    0
  9. YY says:

    cleopatra memang queen mesir dulu2,.. tapi ades, cleopatra tu seksi, eksotik, licik ade skandal lah.. haha.. aku taknak wehh anak aku jadi cam cleopatra… taknak weh.. taknak..

    0

    0
    • kak ain says:

      setahu saya.. ratu cleopatra tu penggoda lelaki, bukannya ada ciri2 yg elok pun. kenape tak letak nama anak sempena nama2 ikon wanita islam yg lebih sempurna spt khadijah, aishah dll.

      0

      0
      • Zaqyah says:

        Menceritakan keburukan orang lain dibelakangnya ‘mengumpat’, andai yg diperkatakan itu palsu namanya ‘fitnah’! apapun namanya bayi itu belum ada dosa, kita yang nama punyalah maksud nya baik yg amat, dosa rasanya tak terkira,.,. ,so buat apa nak tambah ya,.,. nak baca, baca jer laa,., yang pergi komen mcm2 tu kenapa???

        Terdapat dalam lagenda bahawa Cleopatra cantik dari paras rupa tetapi bukti sejarah memberikan gambaran berlainan. Ahli sejarah mengatakan:
        Jika anda berada di pesta koktel, anda akan melihatnya sekali pandang dan tidak akan tertarik untuk memandang buat kali kedua.
        Baginda mempunyai hidung yang mancung yang memang ciri Ptolemy. Orang mengatakan jika hidung Cleopatra pendek sedikit, dunia mungkin akan berubah seperti kesan senyuman Mona Lisa terhadap pandangan dunia. Walau bagaimanapun, rupanya mampu diatasi dengan perwatakannya. Menurut penulis Yunani, Plutarch, baginda seorang yang kuat daya penarikannya, perbualan yang mengagumkan dan suaranya mampu menggembirakan semua orang.
        Baginda memiliki segala ciri-ciri sebagai seorang pemerintah tak kira sama ada seperti lelaki atau perempuan. Yang menariknya, sikap Cleopatra tidak bersikap seperti perempuan santun atau lelaki sejati tetapi sebagai seorang individu yang didorong matlamat dengan penuh disiplin.
        Bagindalah satu-satunya ratu yang telah membangunkan semula negaranya, seorang ratu yang aktif dan telah menjauhkan Mesir dari Rom selama 20 tahun. Ketika penghujung zaman pemerintahan Cleopatra, baginda telah memerintah dengan begitu cekap sehingga khazanahnya telah menyebabkan kadar bunga hutang telah menurun sebanyak 2/3 apabila di bawa masuk ke Rom.
        700 tahun selepas kemangkatan baginda, seorang yang warak di Mesir menggelarkan baginda Wanita yang Paling Popular dan Bijak. Itulah juga keabadian yang mungkin telah dipilih oleh baginda sendiri, abadi dan ternama dalam lipatan sejarah.
        [sunting]

        0

        0
      • Anonymous says:

        carik laa byk sumber zaqyah…bukan hanya based on satu buku… siapa pengarang/penulis buku pun kene ambil peduli juger…dah kalo yg tulisnyer bukan islam, dah tentu perkara yg baik2 yg ditulis…

        0

        0
      • wehuuu says:

        ape ape jelah,.yg penting tak ade maksud dalam islam.buat ape ltak name sdap2 tapi mandatangkan fitnah dlm msyarakat.buat zaqyah anda hidup ke semase pmerintahan cleopatra?sng cite,tade sape tahu kbnaran siapa cleopatra ni,

        0

        0
  10. SAKIT HATIKU,.... says:

    Aku baru je jumpa downg baru2 nie….biase je…ingatkan cantik linda nie…upenye pendek je…muka biase je..hahaha….ade ke mase tue que biakan je linda yng prot ngah memboyot mik barang dia sendiri kot…que just relex2 jage barg…apepun tahniah..

    0

    0
    • layanz says:

      aku pun pregnant gak..ni nk masuk no 2… kadang2 mana yg boleh buat sendiri aku buat sendiri laa…tak rasa nak susahkan orang lain…lagipun pempuan mengandung ni kene exercise sikit jugak… apelaa… jangan laa cepat sgt nk judge org…~

      0

      0
      • SAKIT HATIKU.. says:

        TIME TUE MUKA LINDA AKU TGK TENSION JE N MCM PENAT LA NGOK..MEMG LA PREGNANT KO NAK WAT PE BENDA SLAGI LEH MEMG KO WAT..NGOK

        0

        0
      • sakit hati yang iri hati says:

        bodoh punyer sakit hati. ko dah sakit hati tak yah sebok nak jaja citer laki bini tu dan buruk2kan mereka. Lantak pi la.

        0

        0
    • mak mah says:

      ko mngata org pndai tp bla org bidas ko nk ngok2kan org.ntah spesis dr planet mna ar ko nie sakit hatiku

      0

      0
  11. kak odah says:

    kepada que haidar, silalah google dahulu sejarah cleopatra ni. amat tak sesuai utk diberikan pada anak-anak kita yang beragama islam. ada banyak lagi nama moden lain yang boleh diberi. nama adalah lambang peribadi anak-anak. check semula ya que dan linda. :)

    0

    0
  12. nama melayu sudah says:

    cleopatra? xde nama lain ke.nama fir’aun gak nak letak

    0

    0
  13. akhir zaman says:

    bodoh nya. baik kau pilih nama pemimpin nama wanita islam dari kau pilih nama orang kafir.

    0

    0
  14. akula says:

    BERANGANNNNNNNNNNN laaaaaaaaaaaaaaaa org mesia ni haa! Adoilanye puuuunnn…

    0

    0
  15. sentap mak jemah tengok name anak die.. agak kepialu jugela memikirkanye.apekah akan menjurus kepada cleopatra itu sndri apabile di hayat nye kelak.. auuwwwww..!!!

    0

    0
  16. putri ^^ says:

    mak oiii..nak letak nama anak xagak2..sah gilolah dorang ni..

    0

    0
  17. mimi says:

    kesiannn anak tu….xpasal2 dpt nama cleopatra…apapon hak memasing ^-^

    0

    0
  18. ngomel says:

    cleopatra? suke hati ko lah labuuuuuuuuuuuuu………………………..

    0

    0
    • Irman Hazz says:

      x baik ckp org labu lgpown pd pendapt sy nama cleopatra x sedap lagi bagus kalu abg qu n akak linda letak nama chloe moretz lgi sedap dr nama clopaptra yg nama istri firuan tu,,,just pndapta okk peace yoo pece no war,,,?

      0

      0
  19. jlo says:

    nama lagi retis… tak paham aku.. bajet mat saleh konon!!! kesian anak2 nanti makbapak letak nama pelik2…

    0

    0
  20. B says:

    Dari Cleopatra better letak Sumaiyyah, sejuk telinga dengar.

    0

    0
  21. en.pelik says:

    que org kampung..kawin dgn jasmin org bandar..ajaran islam semasa que dikampung aku rasa memang bagus..tp kenapa bila berkawin dgn jasmin,bole pulak setuju nama cleopatra pada zuriat dia??..adakah dia kena queen control sebab ditanggung jasmin?? atau pn que sendiri dah lalai dgn kemewahan??…
    walau mcm mana pn,tahniah kepada kamu berdua sebab melahirkan seorang lagi ummat islam di dunia..

    0

    0
  22. […] selamat dilahirkan secara pembedahan dengan berat 2.8kg pada hari Khamis jam 1.28 petang di … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Anak, Cleopatra, Haidar, Jasmine, Lahirkan, Linda, […]

    0

    0
  23. adik comel says:

    cleopatra tuh maksud apa ye?

    0

    0
  24. Wakil Cleopatra says:

    Alangkah indahnya nama kalau diletak nama nama isteri nabi. Senang disebut. Melambangkan wanita yang sejati lagi tu. Cleopatra tu islam ke?

    0

    0
  25. ontahla says:

    maybe JPN kena ada post baru, penasihat nama baby. dia boleh nasihat parents if ada yg nak bagi nama anak pelik2/menyimpang akidah/maksud x elok. sbb mungkin diorang tak tahu. tp lepas nasihat, kalau xnak terima, terpulanglah

    0

    0
    • mak c kina says:

      mmg dh de etika/kod utk name2 yg xblh utk diberi pd ank…tp mgkn xde penguatkuasaan je kot…n aku rse dorg ni mmg perlu de khidmat nasihat dr org tua la…beragak la nk bg nama pn…nk moden 2 blh tp byk g nama melayu islam yg sedap2 n mksd yg baik…aku ni pn x la alim sgt,tp ble part nk carik nme ank,aku rujuk buku,internet…dh pasti mksd yg baik, bru pilih…pas tu tny mak bapak,suai ke x….

      0

      0
  26. ikan oreng says:

    sekadar pendapat dan pandangan sebagai seorang seagama…

    Que dan Linda,
    sememangnya diceritakan yang Cleopatra adalah seorang pemimpin wanita tapi tahukah que sejarahnya di mana Cleo ini telah berkahwin dengan abang kandungnya sendiri ? dan dia juga 3 kali berkahwin, malahan cleo juga terkenal dengan daya tarikan seksualnya ke atas lelaki…
    hmmmm betul kata orang2 di atas byk lagi nama pemimpin wanita dalam Islam…ada juga nama yang lama namun bunyinya sangat terkini dan ‘in’ untuk zaman ini…. contoh nya Fatimah Az Zahra.. bukankan enak di dengar?

    sama2 la kita ambil iktibarkan… semoga kita semua diberikan hidayah

    0

    0
    • eeaa says:

      betul…. even cleopatra sendiri dah bunuh adik beradik kandung dia sendiri sebab taknak takhta dia dirampas. kakak dia dibuang negeri, hidup in isolation dgn “paderi”2 di zaman dia tu. adik bongsu dia dia kalau salah diracun kalau tak salah masa umur 10 tahun. ada satu dokumentari pasal cleopatra tunjuk kat History channel. tajuknya “How the Ancient Behave”… (lebihkurang la.. dah lupa dah)

      0

      0
  27. joyah says:

    hahaha..kecian bdk tu..nnt dah besar g lah JPN..tukar nama.mak bapak skng letak nama ank asal blh je kan…APTB

    0

    0
  28. joyah kepoh says:

    hahahah…kecian bdk ni..esok2 dh besar g JPN ye..tukar nama ko ye bdk…apa la mak bapak skng..letak nama asal boleh je..nk glamour je lebeyyyyyyyyyy…APTB.

    0

    0
  29. haramjadah says:

    cleopatra bkn name kerusi ke..umah aku ade kerusi cleopatra nih..sian dorang nih..name kerusi dijadikan name anak..baik letak albab(pintu)

    0

    0
    • Ak yg comel says:

      mmg kelakar la ko haramjadah!! kahkahkah..umah nenek ak pun ade satu kerusi cleopatra letak kt sebelah meja telefon.haha

      0

      0
  30. Anonymous says:

    sorry to say… nama mengakal seh

    0

    0
  31. izzah abg hariz yang punye says:

    tahniah…nama meletop kebabom..panggil cleo cam nama kucing adik mak jemah da punnnnnnn

    0

    0
  32. gegirl says:

    alangkah indahnya kalau que n linda dapat melengkapkan nama anaknya ratu tu dgn nama Balqis…. kan ratu jg… adoiyai

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pernah tengok satu video kat balqis tu adalh keturunan jin ke haper. lebih kurang camtula. kiranya yg bernama balqis jin slalu kacau. maaf kalau aku salah cakap tapi kau cubalah cari video tu kat utube.

      0

      0
      • Ak yg comel says:

        ak pun pernah terbaca kt majalah Solusi yg nama balqis ni antara nama yg xelok or xdigalakkan utk diberi nama anak kite..sbb nama Balqis ni berkait dgn jin.macam tu lah..so,pd yg dah tau ni spayah la letak nama anak Balqis ye. just sharing…

        0

        0
      • wak kordi says:

        wak lu jin selalu kacau. mak aku nama balqis, elok je aku tengok. tak pernah pulak aku tengok beliau kena rasuk ke apa. bagi aku kalau dah malas sembahyang, baca Al-Quran jauh sekali, tutup aurat apatah lagi, memang la jin setan suka datang kacau. jumpa geng kata diorang.

        0

        0
      • Anonymous says:

        jin tk elok kew?

        0

        0
    • Anonymous says:

      betula lah wak kordi apa apa pon aku rasa yg penting org tu sendiri. kalau dia ada pendinding iaru solat smeua baca quran memang ok jer.

      0

      0
  33. haroro says:

    cleopatra? ape kejadahnye name .. dh xde name islam ke nk letak? berbelitlah nnti lidah imam yg nk nikahkn ank ko menyebut nme “cleopatra” nieh!

    0

    0
  34. Twin says:

    Mak oi….I swear minah ni looks exactly like a Mat salleh maknyah in Portobello St. London ni. Orang nya besar, muka dia besar , mekap 10 inci. Exactly the same smile!!

    0

    0
  35. Clitputri says:

    Kesian , besok dalam kelas d sekolah, jadi ejekan. Terlalu nak special. Tak pikir ke?

    0

    0
  36. hihi says:

    hahah gelak giler bc cleopatra nama kerusi…hihi

    0

    0
  37. ahkak gile glam says:

    KSIAN QUE, KENA IKUT CKP BINI KOT…KIHKIHKIH

    0

    0
  38. Tootan Timun says:

    Anak jantan lepas ni ko taruk Moses pulak, macam di lahirkan di Bronx gitu.

    0

    0
  39. KK vogue says:

    heheheh maaf laa aku baru tau…. ingtkan klu bedah cume bile x bole bersalin normal…

    0

    0
  40. Jantan says:

    yg sedih sekali besuk tua bila orang panggil …Cleopatra……… drumroll….. keluar krepot pendek berkemban, mekap 1 inci, muka macam jebon….hehe.

    0

    0
    • Chinta says:

      if dah 2x bedah, sah2 yg ke 3 kene operate jgk ye.

      0

      0
    • Cleopatra bakal ke JPN menukar nama kpd Kala Malam Bulan Mengambang says:

      dah macam ATEIS pun ade..bagi name anak a.k.a nama product a.k.a nama pets…

      0

      0
  41. hohoiiii gatei ke kamu ni oiiii..tesete says:

    name ank pn da pelik x melambangkn name yg baik..beso nnt jd cm ape la gknye ye..hhaha..artis xnk kalah..bajet nk name anak 1 dlm sejuta la konon nyerr..haktuihhh!!!!

    0

    0
  42. Datin Paduka Seri Zahida Rafik says:

    Tahniah yek! Nanti kalau i dengan abang Pie dikurniakan zuriat, kami cadang nak kasik nama Nefertiti lah pulak.. tak sabonyeekk hihihi

    0

    0
  43. nini says:

    Ya Allah..nama firaun perempuan!..moga anak dia bukan mcm perangai cleopatra tuh..panggilan kan satu doa..hmm~

    0

    0
  44. eidine says:

    tangan linda pucat jer.. macam pontianakk… uhhuhhhu…

    0

    0
    • pale fkucface says:

      hehehe…..penat dia mengelak matahari, kluar malam2 je , pakai sunblock yg paling kuat. Tak mau brown cam ko. Tapi muka tetap cam hantu jembalang bapok jugak.

      0

      0
  45. […] Jutaan tahniah diucapkan kepada Que Haidar dan Linda Jasmine yang telah dikurniakan cahaya mata perempuan semalam. Bayi perempuan yang diberi nama Tengku Cleopatra Haidar itu telah selamat dilahirkan secara pembedahan dengan berat 2.8kg pada hari Khamis jam 1.28 petang di … Continue reading → […]

    0

    0
  46. %...% says:

    sian kat anak tu… Dpt nama xde makna apa2…. Alangkah indahnya kalau guna nama2 islam… Sedap gak dgr kat padang Mahsyar esok…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    cleopatra? alahai sebelum ni bagi nama TENGKU RATU HAIDAR pon da cukup pelik skrang ni Cleopatra pulak? tah haperla maksud dlm islam. agaknya da besar nanti caner la org nak bezakan anak kau tu islam ke haper?

    0

    0
  48. student bandung says:

    pemimpin wanita? tau kisah ke tak ni?

    0

    0
  49. Bugs says:

    Biar lah dia nak letak nama apa pun. Kalau nama yang paling ELOK maksud nya pun x menjamin kperibadian dia bila dah besa nanti. KAlau mak bapak didik elok2, menjadi lah anak itu. Udah2 la tu. Doa2 yang baik sudah. Xyahnak kusut2 kepala kutuk2 nih. No offense and congrats btw! ;)

    0

    0
    • bugs 2 says:

      mmg lah..nabi kan pnah ckp, pilih nama yg elok2 kat anak kita..pnggilan tu doa..pikir skit

      0

      0
  50. syikinSuri says:

    kenapa pilih nama cleopatra..? cm pelik jerk…

    0

    0
  51. sandrianasiska says:

    Cleopatra bukan saja pemimpin tapi juga a slut kan untuk dapatkan sesuatu

    0

    0
  52. kuchiki makimura says:

    dya ni tau ke tak sejarah cleopatra? nama itu mempengaruhi sifat anak bila besar nanti.sebab itu..jika nak letak name for ur children.. perlu tahu makna disebalik nama.. apepm tahniah got bb girl~

    0

    0
  53. duhhh says:

    alah… jangan lah sangat harap *brains* dari artis2 kita. Kalo sebab mekap, tayang fashion , botox, tunjuk sana sini walopon tak seberapa yg nak di tengok bole la.

    0

    0
  54. MK says:

    bab2 bagi nama anak ni selalunya mama laa yg power….papanya ngikut jek…lgpun que ni kan takut bini…so…apa nama linda bagi pelik ke makna tak elok ke que ikut jaa laa…

    0

    0
  55. dingdong says:

    nama poodle neighbor aku …

    0

    0
  56. duitduit says:

    TENGKU CLEOPATRA ?

    LEPAS NI TENGKU CLEO MAGAZINE PULAK. HAHAHA

    0

    0
  57. ada aku kisah?? says:

    lol..apesal linda tu mcm hantu je..seram doh..

    0

    0
  58. orca1604 says:

    maksud nama cleopatra:

    Cleopatra berasal dari bahasa Yunani Kuno yang artinya “keagungan ayah” dan nama lengkap Cleopatra VII – Cleopatra The Philapator mengandung makna “sang Dewi Keagungan Ayah, atau putri kecintaan ayah”. Begitulah sang ayah, Ptolemy XI memberinya nama.

    0

    0
  59. orca1604 says:

    Cleopatra berasal dari bahasa Yunani Kuno yang artinya “keagungan ayah” dan nama lengkap Cleopatra VII – Cleopatra The Philapator mengandung makna “sang Dewi Keagungan Ayah, atau putri kecintaan ayah”. Begitulah sang ayah, Ptolemy XI memberinya nama.

    0

    0
  60. mak c kina says:

    klu dh jahil 2,jgn la tunjuk kt org…cover la skit…aku heran la,mcmne dia bleh pk nama mcm 2?….klu nk mcm omputih pn byk nama islam yg sounds like….like sarah…tp aku xtau la dorg ni tau ke x siti sarah 2 sape….

    0

    0
  61. zass says:

    nama tu kalau boleh bg la yg elok2 sket.. nni x, nama yg bukan Islam jgk diagung2kan.. awat la xnk ambil nama wanita pejuang Islam….

    0

    0
  62. menyampaku says:

    Sory to say, aku dr dulu scary tgk linda Ni..mcm pompuan misteri je esp rupa dia..Mlm2 without make up lg scary n misteri kot…

    0

    0
  63. anje says:

    Asal mereka didik anak2 dgn cara yg betul dan mengikut ajaran2 Islam for sure nama tu tak menjadi masalah. tapi rasanya kan banyak lagi nama2 pejuang wanita islam yg jauh lebih baek dari nama Cleopatra tu?… Pape pun sy doakan kebahagian utk mereka sekeluarga.

    0

    0
  64. cleopatra banyak jantan seh says:

    cleopatra ni slut @ pelacur

    0

    0
  65. loving says:

    tahniah kpd Linda Jasmine krn mdpt baby girl….
    smoga anak pasangan ne s’tiasa chat slalu…
    sya nk komen ckit la…..knapa nama anak Linda Jasmine ne mcm nama org non muslim je…..

    0

    0
  66. chentalove says:

    cleopatra..brbelit jga lidah ku nie…
    ape2 pn tahniah kpada mreka brdua..dpt org bru…
    msti bby tu cntik nnti kn…tak sbr nk tngok wjah bby ni..

    0

    0
  67. pink pink says:

    dia nk lawan nama ank si jeslina 2 kot…dorg kan cousin….g pn ank lelaki dh nama melayu, yg pompuan nk la mcm omputih skit…

    0

    0
  68. headcahe says:

    baju linda sebijik cam kain langsir umah hahahahaha, ape punye taste larh. aq tak kisah la if mahal camne pun if buruk, buruk lah jugak

    0

    0
  69. Minah tonggeng says:

    Kesian juga diberi nama macam nama org kapir. Tapi tak taulah jugak anak campuran owang putih ni mungkin bangga dpt nama tu.keturunan mat salleh .bila besar jadi artis jugak. Alahai q haidar murid aku masa ditaib andak. Belajar agama tu. Tapi ikut cakap org putih terlalu syg bini tetek tunjuk kat owang lain pun dibenarkan,sedih sedih .balik kg lah q tengok sekitar rumah kau kan org melayu. Kalau mati cam mana tok imam nak sebut nama tu terbelit lidah dibuatnye.

    0

    0
    • melayu says:

      elah…… celup bukan pon mat saleh sangat. d besarkan d sini, sekolah di sini gaulan local… tak yah heboh sngat. anak ni pon muka melayu, tk yah nak ngada-ngada.

      0

      0
  70. ana halia says:

    cuba bayangkan bila budak ni dah besar keje cikgu anak murid panggil cikgu cleopatra…atau dr cleopatra…prof cleopatra…mmm…macam kelakar pulak…

    0

    0
  71. amira says:

    nama adala satu doa ibu bp pd ank.. nama cleo hny pd org bagama kristian.. kesiankn ank..

    0

    0
  72. lulu says:

    bukan nak menghina..tp pelik..nama tu kan satu doa..kalo kite panggil die hari2..nak2 mak ayah yg panggil..makbul…nnti kat akhirat cmne lah tu…mmg sedap disebut “cleopatra” a.k.a cleo..linda ni kebaratan sgt…mmglah ader dr daging omputih tp u kan still islam,,ade je nama2 islam yg still leh nampak anak tu cm moden.. aisyah ker, aifaa ker.mcm2..

    0

    0
  73. lulu says:

    kesiann anakk tuu

    0

    0
  74. Minah tonggeng says:

    Berpijak dibumi nyatalah q. Aku kesian kat kau sekolah ditaib andak pas tu di starp kulai. Macam tak tau nak carik nama islam. Siti khadijah ke. Siti aishah ke kan cantik. Bimbinglah isteti mu .ia memang anak keturunan owang putih.ko suami nanti kau kena jwb di akhirat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      takder maknanyer linda jasmine tu keturunan mat salleh kalo bapaknyer farouk tu org melayu tulen… mak nyer jer mat salleh…genetik maknyer kuat so produk yg keluar sebijik macam mat salleh jer…

      0

      0
  75. Anonymous says:

    Alah biarla dia nak taruh nama apapun.Zmn skrg ni kdg2 nama org bkn men lg mlmbgkan keislaman,end up jd penagih la,bohsia la..dah2 jgn gaduh2

    0

    0
  76. beta draconis says:

    Abu Darda turut meriwayatkan bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda: “Sesungguhnya kamu akan dipanggil pada hari kiamat nanti dengan nama-nama kamu dan juga nama bapa-bapa kamu, maka perelokkanlah nama-namamu. (Hadis Riwayat Abu Daud)

    0

    0
  77. sicantek says:

    Kalau aku letak nama anak.aku sumaiyyah atau balqis.. hehe

    0

    0
  78. sicantek says:

    Hengat cleopatra tu moden sgt ke?
    Da beso pngil cleo,pat atau rara kot..hahaha

    0

    0
  79. cantik says:

    nama itu tidak perlu bagus yang penting punya arti tersendiri n utk apa bagus klu tidak artinya kan percuma

    0

    0
  80. Insan says:

    Daripada bagi nama Cleopatra (nama pemimpin wanita Mesir), bagus bagi nama Khadijah (nama isteri Rasulullah yang pertama & wanita pertama memeluk Islam). Bukan ke itu lebih indah maksud & keperibadiannya?

    0

    0
  81. someone says:

    Cleopatra originally ruled jointly with her father Ptolemy XII Auletes and later with her brothers, Ptolemy XIII and Ptolemy XIV, whom she married as per Egyptian custom, but eventually she became sole ruler. As pharaoh, she consummated a liaison with Julius Caesar that solidified her grip on the throne. She later elevated her son with Caesar, Caesarion, to co-ruler in name…CLEOPATRA IS A PHARAOH (FIRAUN)

    0

    0
  82. joe says:

    takde nama lain ke nak letak nama macam perempuan murah . aku jijik orang yang bernama artis yang tak sedar diri makan belacan la woi

    0

    0
  83. boleh2je says:

    nnt anak laki letaklah name tengku ramses atau tengku tutankhamun ni nama raja gak satu kerabat dengan cleopatra

    0

    0