Written by AbangNara | December 26th, 2012

Semakin dekat dengan tarikh perkahwinan, semakin banyak dugaan yang mendatang. Itu perkara biasa untuk semua pengantin. Apek dan Leuniey juga turut tidak terkecuali. Yang terbaru, bapa kandung Leuniey, Jaafar Mohamad menyatakan yang dirinya tidak dijemput ke majlis anaknya itu.

jaafar mohamad

Berkata kepada Berita Harian semalam, Jaafar Mohamad melahirkan rasa terkilannya kerana tidak dijemput oleh anaknya sendiri untuk ke majlis pernikahan.

Dia (Leuniey) satu-satunya anak perempuan saya. Sebagai seorang ayah, besar harapan saya untuk melihat sendiri ketika anak diijabkabulkan, namun saya tidak dijemput untuk menghadiri majlis pernikahan itu. Bagaimanapun, saya akan hadir jika dijemput.

apek dan leuniey
Untuk makluman, Apek dan Leuniey telah pun berjumpa bapa kandung Leuniey untuk memohon tandatangan sebagai wali. Menurut bapa kandung Leuniey, tiada sebarang pelawaan dilakukan ketika itu. Namun hari ini menerusi Kosmo, ibu Leuniey, Nor Laila Abu Bakar memberitahu yang Leuniey telah menjemput bapanya untuk hadir ketika itu.

Sebelum ini, Leuniey ada ke rumah bapa kandungnya untuk menandatangani borang sebagai wali nikah dan ketika itu juga Leuniey telah menjemput bapa kandungnya itu turut hadir pada majlis pernikahannya. Saya tidak mahu mengulas panjang isu ini kerana ia lebih kepada isu dalaman keluarga.

leuniey

Abang Nara rasa ini semua salah faham. Mungkin bapa kandung Leuniey tidak terdengar jemputan yang telah dilakukan oleh anaknya. Tak perlu gaduh-gaduh. SMS atau telefon sahaja untuk confirmation. Abang Nara tak rasa Leuniey kejam untuk tidak menjemput bapa kandungnya sendiri di hari bersejarahnya. Tak gitu?

92 responses to Leuniey Sendiri Sudah Jemput Bapa Kandungnya Ke Majlis Perkahwinan

  1. lava says:

    ada aku kisah ??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 2
    • mizz says:

      eh, jap jap jap.. apsal nama penuh dia berbintikan Nazri (aku tengok kat web, paper, etc la) sedangkan nama bapak kandung dia Jaafar?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 6
      • Miss Sha says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 64
        • cikkiah says:

          ni satu lg kes bapak nak blame anak..hahaha…aku geram betul…aku fhm keadaan leuniey…sbb aku ada ditempat dia..masa nikah, baru lah bapak muncul..sblm ni tanggungjawap ape pun xde..nafkah n didikan yg seharusnya diberikan oleh seorg bapak mmg xde..bila tegur, ckp anak apa taw..dia org tua lbh byk mkn garam..tp sbg ayah kpd anak, tanggungjwp n kasih syg yg anak perlukan…so sbg anak akan ada 1 rasa yg x baik utk bapak even x meluah dgn perkataan benci…cuma bapak, jgn lah nak blame anak je..knp perlu muncul time anak dah nak kawin or ada nama..sdgkan sebelum tu ilang ntah kemana..berpk lah..jgn blame anak 100% kalau anak x jmpt dtg kenduri…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          Pndai je wat fitnah,ntah2 nma bapaknyer nazri jaffar…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 6
        • Anonymous says:

          kau ni mmg binatang kan Miss Sha.. suka suki jew buat fitnah kata org tu anak laur nikah, org KL mmg mulut jahat

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 19
        • Miss She says:

          maybe Miss Sha ni jealous kot tgk Leuniy dapat Apek sbb tu dia meroyan

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 5
        • i'm not a monster says:

          weh miss sha, kalau ko benci sekalipun x payah lah ckp anak luar nikah. kalau bukan.. x pasal 2 jd fitnah tu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
        • Din says:

          Jaafar tu ayah kandung
          Nazri tu ayah tiri

          ada paham?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
        • HAHA says:

          bukan berdosa ke menasabkan leuniey tu atas nama nazri?
          apa2 pun kena nama ayah kandung…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          merepek la ko miss sha.. klu dia anak luar nikah bapak dia xde hak pon nak walikan dia.. pkai wali hakim je.. klu dah dia sibuk2 mintak sain bapak dia maknenye tu bapak kandung dia la

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 15
        • Olga says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 28
      • kak timah says:

        nazri tu ayah tiri dia . .

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • non says:

          alhamdulilah…
          ada hikmah nik aziz tak jadik nikahkan dorg.

          rupanya dia tak jemput ayah kandung. kalu nik aziz yg nikahkan, mungkin ayah kandung dia tak dpt tgk

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 5
      • KE LAUT says:

        KERANA DIALAH IMPIAN MALAYSIA HANCUR PIALA AFF2012 ….KE FINAL !!!!!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 21
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          elehhhhhhh jangan salah kn apek kalau malaysia kalah lah ! dh memang malaysia nk kalahhhhhhhhhhh…..bis penjaga gol yg ganti kn apek main kenape kalah jugak !! ni semua kite tk boleh tentu kn menang atau kalah !!! bola tu kn bulat mana2 gol yg dia nk masok dia masok lah kan ..kalau dh kalah jangan salah kn sape2 ok !!!! dh memang Suzuki Cup tu untok SINGAPOREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! kenape nk salah kn apek pulak pon kan ! apek pon dh nk kawin ngan si luney jambu tu …jangan nk macm2 eh !!

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
      • ina says:

        die mmg bebrbinti kan bapa tiri die.tp rmai ckp xboleh kan??konpius la.ade sesape leh bg penerngan?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • node says:

        jgn fitnah jika xtahu kisah sebenar..sy pernah beli brg dr leuniey n nama pada acc dia berbintikan jaafar..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • oh please says:

      aah kan nama penuh dia Nur Eleuniey Natasya binti Nazri haritu apek sebut masa sidang media.. ke telinga salah dengo? jauh kot jaafar ngan nazri. Hehehe

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
      • jojah says:

        kalau betul berdosa besar bapak tiri & mak dia. menasabkan anak angkat / anak tiri adalah HARAM dlm Islam

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 0
        • biskutkering says:

          Serious haram? Sorry x tau plak.. Tapi yang kelakar nya.. Sepupu Neelofa dok ber binti kan bapak tiri yang berdarjat..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • ina says:

          kwn2 kt pejabat aku pn dok ckp bnda sama.HARAM.mtk tlg admin amik knyataan dorg supaya elakan fitnah brpanjangan

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      apek?
      sape tu?

      bosanlah cerita pasal hang…main pun dah tak terr, publisiti lebih..phuiiihh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 10
    • menyampah aku !! says:

      lantak hang la ,, kna la ngn muka hang tue .. haktuiihhh …

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
    • taeminnie says:

      kalau anak tak sah taraf bukan bin/binti abdullah ke?
      tak baik la fitnah

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • apek jaga toilet says:

      tk abes2 cite 2org ni yg tk beberape glamor sgt pun..suda la cari cite lain yg brfaedah..asyik2 cite ni.. pusing2 balik2 cite c 2 dorg ni..adehhhh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • puteri hijau says:

      suda la…lagi2 cite da basi neh…save the date la… apex n leuniey cuti tepi pantai la…nikah tajaan cecah 300,000 ribu hinggit la…gambar pra perkahwinan apex n leuniey la…lebih baik cari cite palestin negara islam yg teraniaya!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  2. syafrieza says:

    alaahai bapak…benda macam ni pon nak heboh kat media ke? kecoh..nak sangat tengok, datang je laa..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 5
  3. makkiut says:

    jmput jgn x jmput nnti lg kontoversi

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  4. Bedah Propa says:

    i pes kewwwww?????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
    • jue psyco says:

      encem ker KHAIRUL FAHMI NIH?

      eish! makin geli aku tgk KF nih? please ar!!
      sorry to say… aku geli tgk “GG creative” nih…

      tah ape sangat orang dok kata KF encem? tang mane pun tak pasti!!!
      wan zack lagi encem!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 9
  5. otoks says:

    time anak kecik2 bukan nak jaga. bila dah besar, tau pulak kecik ati bila x dijemput

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
  6. tah says:

    aku tgk skrg family artis (artis ke lueniey ni) suke sgt report pape kat media…xde rse malu ke nk heboh 1 mesia masalah kuarge..ke desperate nk popular jgk?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
  7. tah says:

    skrg mcm trend plak family atris2 mesia (artis ke lueniey ni?) report2 hal family kat media…xmalu ke hebah2 masalah kat dunia…ke desperate nk femes jgk?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  8. fafa says:

    boring….asyik2 cite sal diaorg nie.. xde kisah lain ke?? pasal wali la, jurunikah la, save the date la.. nak khwn, khwn je la.. mengalahkan famous artis je nie.. .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    bagi tau nak kawin dan jemput tu tak same.. setengah org kasi tau nak kawin, tapi tak jemput.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  10. aku says:

    tu la..kan org2 tua dah pesan, jgn dok riak sgt dgn majlis…last2 benda2 mengaibkan yg dicanang orang..kan dah kena.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
  11. nia says:

    dia berbintikan ayah tirinya la…???tapi confuse…boleh plak ea tukar binti ayah tiri lepas mak yah bercerai…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • ting tong says:

      aku pun keliru haha sbb selama ni dia berbintikan Nazri.. Najwa Latiff lg ok kot, de krisis camner pun tetap bawa nama Ayah dia dimana2 je.. sebaiknya camtu, tak kisah lah sape ayah kita, bertanggungjwb ke tak..dia tetap ayah kita sampai bila2.. tp mmg boleh ke selamba tukar binti ? sapa yg pandai sila terangkan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • embok ketum says:

      Boleh aje. Dgn kuasa wang ringgit apa pon blh. Mende ni yg terjadi pada adik saya. Dia dijaga oleh makcik saya sejak selepas seminggu dilahirkan. Bila dah besar, dh blh pikir, dia tukar nama dia berbintikan pakcik saya. Sejak dr tu lh saya x suka pada adik saya tu..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  12. APPLE says:

    BLOM NIKAH LG UDAH PEGANG SANA PEGANG SINI..CUBA CONTOH IRMA N SUAMI DIA..PRE WEDDING X PEGANG2 PUN :) SUKA TGK DIORG..BKN BNCI TP MCM X ELOK LA SENANG CITE X MANIS KN.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
  13. Cap Apek says:

    Ada ku kesahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  14. Cap Apek says:

    Ada ku kesahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  15. jeles dengan leuniey says:

    lunie, nnt ko dah kawin ko jaga laki ko, diri ko(bagi cantik slalu), mertua ko and famili ko..
    jangan duk dengan mertua ko and duk sendiri..bukan tak bagus tinggal sekali, juz takut ada masalah di masa depan..satu lagi, ko jaga diri ko bagi meletop slalu..ko kan tau laki ko tue tak leh tengok pempuan dahi licin..jgan tinggal solat tau..last skali, ko memang cantik..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  16. KAHKAH says:

    sekarang bapak-bapak pun nak join gossip anak ka? haritu bapak najwa latip, ni leuniey pulak? dah dah ler…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  17. BeautifulNoro says:

    nara ni saja je nak bikin kontroversi..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  18. Pelik says:

    y si bapak ni pn satu…kalau x d jemput dtg jer la..ni kecoh kt media plk..nk tumpang glam juga ke atau nk jadi cam bapaknya si najwa tu….pelik…pelik…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • aqu pelik gak says:

      Aku pon pelik..dah ayhnye dijemput jdk wali, msti la kne dtg mjls..adush..slh paham jeni..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  19. Anonymous says:

    Boleh tak kalau tak publish gambar pra-perkahwinan? Rasa muak sebab belum kawin dah pegang2 bagai nak rak. gambar pra-perkahwinan sebenarnya bukan adat orang islam. Kalau nak publish jugak biarlah lepas kahwin dan tak payah cakap gambar tu diambil masa mana.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  20. menyampah dgn isu yg xseberapa says:

    dah dah la pasal lueniey ni,bosan dowh..nnt kawen ni page kat bn ni konpem ade lg sal die n apek,pasni beranak pinak kecoh lg..aduiiiiiiii.kawin2 la cepat,moga berbahagua je la.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  21. lolo says:

    belum kahwin lg dah pegang2. ini lah org islam hnya di ic. ptt la apek dpt pmpn free hair jgk. tk layak dbndingkan dgn elia sbb elia lbh baik dr leuniy bertudung wlpn leuniy muka lawa mekap tebal. btl la yg baik utk yg baik. yg jahat utk yg jahat. bkn la saya ni nk jd ustazah ustaz segera tp kalau org bt salah kena tegur jgk kalau tk dia trik kte skli kt pdgn mahsyar. lbh baik jd ustzh mee segera drpd tgk org bt dosa seskehati/

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 8
  22. kelembai says:

    ayah kandungnya cacat.. ayah kandungnya dl ade kedai emas n mak leuney ni ade butik n ayah tiri dia skrg ni adalah jurukamera butik dia dl..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  23. embok ketum says:

    Kes luniey ni saya mcm adik saya. Adik saya dijaga oleh makcik saya sejak usia di seminggu, sbb itu perjanjian mak n makcik saya. Bila adik saya dh besar blh pikir, dorg tukarkan nama adik saya dr berbintikan bapak saya kpd bapak saudara saya. Sejak dr itu saya memang x suka pd adik saya. Dengan kuasa wang, mcm2 blh buat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • haha says:

      Embok..aku mcm tau je,ada gak org yg aku knal jadi mcmni..tah2 org yg aku knal tu adik ko kot..kt ckp sal org yg same ke..nama kat kad kawin printed berbintikan bpak angkat?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Roses says:

    Yer ker Sang Kelembai? lagi..lagi..story ler lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. moon says:

    KF hantu ”GIGI”

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
    • hantu jepun says:

      teringat aku hantu jepun kat kubur yg tiup trompet dlm cite pndekar bujang lapok…mcam serupe apex gitu…hikhikhik..GIGINYA…banzai.!!!…banzai…!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        tapi Apek tetap jauh lebih sempurna dari korang yg dah muka cam babi kusta kan?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  26. mamajuwieta says:

    dua-dua muka tak siap….korang setuju?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 15
  27. Anonymous says:

    eleh, orang yg kutuk Apex tu dengki sebenarnya….muka tak siap lah, tk hensem lah.dengki cakap la dengki.habis cerita……malaysia kalah piala AFF pun nk salahkan Apex, yg The Red Warrior menang 3 piala tu kenapa tk nak cerita??? sapa mau jawab tu??? yg org buat baik banyak2 tk nk angkat, yg org buat salah sekali tu la di jaja sampai ke mati!! huh….korang tu klu letak kt tiang gol agaknya tau ke nak buat apa?? Klu dah jodoh dia dgn Leuniey tu apa korang kecoh2 nye…..susah hati ke?? tak cantik tak penting, yg penting hati mau baik. klu setakat tau menyalahkan org saja,baik ke?? Dia nak bergambar mcm mana pun itu diorang tanggung la dosa ke tak, korang tu klu berpakwe makwe tk pernah pegang2 ke??? are you sure….?? tk pyh la nk tipu!! Renung la dosa sendiri drp korang duk bilang2 dosa orang!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 7
  28. Mimi says:

    Please lah apek-leuniey oiii.
    Nak kahwin, kahwin je lah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. Anonymous says:

    muka mcm suntik jer minah nie..
    kalau dah kemek tu kemek la jugak, buruk bila cuba nak dimancungkan
    tp aku paling benci nama LIUNEY nie…luni/lini je kan senang! pelik2 org kelantan nie..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 13
  30. Bapak Mimi says:

    Nmpk sngt perempuan komen kat sini ada rasa cemburu… ha ha….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      betoi cakap hang.. pompuan2 atau bapok yg cemburu sbb Leuniy dapat Apek..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • neelofasolatido says:

        x ada masa nak cemburu nyer..mungkin ko je yg pikir org dengki..sebab ko yg suka dengki mendengki..

        tak pun..ko ni KELANTAN DURJANA!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
        • ko gilak!! says:

          agak2 la nak pakai ayat durjana tu???
          ntah2 ko ni dabel durjana…dasar manusia xsedar diri !! puii

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  31. mak c kina says:

    ni sorg g ayh nk tumpang glemer ank…ko ckp sndr dgn leuneiy suda,yg ko g bising kt press watpe?…kecik2 xnk jaga,ble dh besar sibuk lak ngaku ank…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  32. Ibu says:

    Kepada ayah Lueniey,
    (sesiapa yg kenal Pak Cik Jaafar ni, tolong sampaikan soalan ni ye)

    Kalau sedar diri tu WALI yg sah…

    1) Kenapa tak offer diri untuk uruskan majlis perkahwinan anak perempuan tunggal awak ni???

    2) Kenapa wajib jaja cerita hal keluarga kat media??? Kalau betul WALI yg SAH dan BERTANGGUNGJAWAB.. Mesti hubungan dgn anak sentiasa berbaik. Takde la nak sentap sangat bila anak “tak jemput” makan free.

    Just nak kan kepastian dari seorang yang menganggap dirinya ni AYAH di media…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 7
  33. imanina says:

    hari tu aku ada baca dekat murai… luniey kata bapak dgn mak dia bercerai masa umur 5 tahun n kahwin dengn bapak tiri dia nazri. nazri yg jaga persis luniey tu anak kandung. tapi aku muskil kenapa mak dia binkan luniey dgn nazri. sedangkan luney luniey kata parents kandung dia bercerai masa umur dia 5 tahun. so mesti la dalam sijil beranak luniey bt jaafar, apasal pula tang buat ic boleh tukar dgn nazri? poneng eden ni ha….. cer tgok pengakuan luniey dkt murai.com…. sehari lepas sidang media yag apek buat tu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  34. zaza says:

    sape yg komen pasal ayah kndung dia aq like
    sape yg komen menyentuh pasal ciptaan Tuhan aq dislike.muka cntik tk cntik itu Tuhan punya kerja.komen mcm org tk skolah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  35. magicpearl says:

    apasal banyak artis msia ne banyak masalah ngan bapak dorang ek? lizdawati, nasha aziz, najwa latif, diana danielle pastu bakal bini c apek ne. heran betol lah

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      sebok je kau nih.. buat hal kau sendiri sudahlah babi! sibuk2 pastuh buat fitnah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • magicpearl says:

        xde makna nya aku nak fitnah. dulu ada kisah jugak c lisdawati ngan nasha aziz. sampainya nisdawati tukar nama jadi lisda. x tau diam aje. nasha pulak tak nak ngaku bapak dia

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. kesian bapak says:

    Jan lah kita kutuk sapa2.. Dosa tau…
    aku kesian dgn bapak c gadis ne (susah nak sebut nama dia).. Ofcoz la bapak kecik hati sebab anak tak jemput,kalau hanya sekadar nak sign tapi tak jemput,bapak tak bleh datang,wajib datang pada yg dijemput sahaja,walupun bapak kandung tapi jika tidak dijemput dia tidak harus datang.. Jangan lah kejam sangat wahai perempuan dan keluarga..jika tidak ada bapak siapa yang jadi wali? Bapak wali yg pertama mesti ada melainkan bapak mati…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  37. Idah says:

    Mohon maaf jika komen sye menyinggung perasaan mne2 pihak…Bg sye ini bkn sngje cipta kontroversi…Salahkah seorg bpe berkecil hati dgn sikap anak yg x menjemput dia ke majlis bersejarah…Ya!Dia kahwin org ade nama dlm Malaysia ney tp adakah itu menjadi jaminan bahawa kebahagiaan selamanyer milik dia seandainya rasa hormat pde bpe kandung sndri pOn xde…Soal perceraian,itu hal ibu dan bapa dia,kenape harus bertindak begitu duhai Lueniey…Ingat,apa yg kte buat pde ibubapa kte mgkn bakal zuriat kte bkl buat lbeh trOk lg…ALLAH Maha Adil…Sye bkn menuding jari hanya pde Leuniey sbb kte sndri xtau mslh dlman keluarga dia ttpi demi sebuah keberkatan dlm ikatan halal yg bakal anda bina, mohon ampunlah pde ayah kandung anda,duhai Leuniey Natasha…Soal binti anda,itu antara kamu dan ALLAH…ALLAH yg berhak menghukum bkn kita sesama manusia…Cuma harus diingat,haram dan berdOsa besar jika berbintikan ayah tiri…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  38. errr says:

    kes dia cm aku . Aku ank angkt yg berbintikan bpk angkt . Now , bpk angkt aku dh mninggal . Mak aku kata , mereka dh berdosa sbb tukar kan binti aku . So , skrg dgn izin mak aku , aku nk tukar binti kpd bpk kandung aku . Bnyk prosedur nk kena bt . Angkat sumpah itu ini , kena tukar smua skali sijil dn lain2 . Fuhh ..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  39. Lagubestbest says:

    Ada bini, ceraikan. Anak perempuan nak kawin, buat hal pulak sblm kawin. Bukan nak pilih side tapi nampak macam parents yang sejak dulu problem tak habes2 menyusahkan semua orang.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  40. Eza says:

    Maaf jika tersalah cakap, pada pendapat saya… walau buruk sekali pun perangai bapa dan ibu kita…mereka tetap bapa dan ibu kita dunia dan akhirat. Di saat ini patutnya Leuniey merendah diri, buang yang keroh ambil yang jernih. Jangan sampai…..isu macam ini timbul…berbuat baiklah kepada ibubapa kita…selagi hayat dikandung badan…..biasalah parent mana tak nak melihat anak mereka di saat bahagia macam ini….bapanya itu adalah walinya yang sah… haram hukumnya mengunakan nama bapa angkat pada namanya…Harap orang islam di Malaysia lebih perihatin hal-hal macam ini…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  41. DIA says:

    entah lee tak paham kenapa hal keluarga mesti d jaja. anak nak buat benda yg baek soo kita sebagai org tua, bg restu jew lee tuk anak tuu… kalau rasa kita tak mampu/sempat nak bahagiakan anak tuu. biar lee dio bahagio dengan restu kita.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  42. Roundtable says:

    Masalah keluarga takyah le nak cita bagi sume org tau.Berbincang elok-elok pasti ada penyelesaiannya.Tu sebab jangan le nak canang sangat kemewahan dan keglamouran dengan wang hantaran dan tajaan bagai.Bila dh satu dunia tau macam-macam masalah pulok timbul…hissh….buat yang wajib secara sederhana utu lebih afdah daripada berlebih-lebihan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ali says:

      sebagai ayah, ko adalah tuan rumah. ko patut sdr majlis tu adalah tanggungjawab ko sbb yg nak kawin tu anak ko. tak perlu dijemput baru nak dtg. ko kena dtg sbb itu adalah tanggungjawab ko.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Pengkritik tidak bertauliah says:

    ish3 … nape lah c apek dgn leuniey ni x sbar2 nk b’pegang2an sblum sah… semalam korang dh pun sah jd suami isteri , time ni la korg nk manja2 ke hape kebende… mnambah dosa aje korg pgang2, haram d sisi Allah.. tkang ambik gmbar pon bahalol gak, ngn ko2 bdosa!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. node says:

    sy penah beli brg dr leuniey..nm pd acc dia berbintikan jaafar..jgn menabur fitnah jika kt xtahu kisah sebenar mereka..doakan semua org bahagia :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0