Written by AbangNara | November 5th, 2015

Mencecah usia 32 tahun ini, keseluruhan tubuh badan Abang Nara mula mengalami beberapa perubahan. Ada yang positif ada yang negatif. Yang positif sudah tentu wajah semakin kacak, kelihatan semakin matang dan perut mula membuncit menandakan kebahagiaan hidup di samping isteri dan 3 orang anak. Hehehe.

pro kas

hensem tahap-tahap orang Korea

Kerana kesibukan bekerja dan juga menjaga anak, Abang Nara kesuntukan masa untuk bersenam sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Teringat masa hanya ada Aariz, tiap-tiap hari Jumaat mesti pergi main badminton untuk keluarkan peluh. Iyerlah anak sorang nak tinggalkan kat wife tak adalah rasa kejam sangat. Tapi sekarang ini kalau tinggalkan 3 orang untuk wife jaga, memang jahat sangat-sangat rasanya. Akhirnya senaman yang Abang Nara buat cumalah bawak anak-anak berjalan di waktu petang. Itupun kalau cuaca tak jerebu.

pro kas

sambil Arissa tolak bear, sambil tue Abang Nara berjalan menjaganya

Akibat tidak bersenam, badan Abang Nara mula mengalami perubahan yang negatif. Antaranya ialah:-

1.Sendi mula terasa sengal

Di kala Abang Nara menaip artikel ini, sendi di bahagian leher dan bahu Abang Nara sedang berada di dalam keadaan sengal. Inilah akibatnya asyik menghadap komputer untuk mengupdate blog. Lagi satu punca ialah waktu malam ketika tidur kena hempap dengan anak. Sedar-sedar Aariz dah ada kat atas Abang Nara.

2.Sakit lutut

Alhamdulillah sakit lutut Abang Nara tak adalah teruk sangat. Masih boleh lagi untuk sembahyang dengan sempurna. Cuma hari tue ada terjatuh ketika tengah bawak Arissa berjalan akibat tersadung batu. Lepas tue memang seminggu dua jugaklah lutut berdenyut-denyut.

3.Terasa lesu, lemah dan tidak berdaya

Ini memang tidak boleh dinafikan sedang terjadi kepada Abang Nara. Badan rasa tak bertenaga je. Malam pukul 830 dah ajak anak-anak tidur sebab tak larat nak layan kerenah diorang. Lepas itu bila badan lesu, minda pun turut sama lesu. Mudah marah, cepat naik angin dan kadangkala senang sentap.

pro kas

selalu dukung anak pun salah satu punca sengal-sengal sendi

Dengan tiada kesempatan masa, kesibukan yang tidak pernah berhenti, Abang Nara inginkan penyelesaikan kepada kesemua 3 masalah di atas yang sedang melanda diri ini. Tak ada ke ubat ke, krim ke, cecair ke, produk apa-apa ke yang mampu menghilangkan kesemuanya dalam masa yang singkat dan terbukti berkesan. Abang Nara pun mulalah Google, tanya member-member, family members yang lain dan akhirnya, bertemu jua dengan jawapannya.

pro kas

PRO Kas adalah satu produk yang dicipta khas untuk musle pain relief atau dalam bahasa Melayu, melegakan sakit sendi. Abang Nara terjumpa pasal PRO Kas ini apabila tertengok video Hairul Azreen yang merupakan duta produk nie. Si suami Hanis Zalikha nie seperti yang kita tahu memang aktif buat macam-macam aktiviti sukan yang extreme. Mana-mana Hairul pergi, confirm dia akan bawak PRO Kas. Manalah tahu tengah-tengah buat wall climbing tetiba kejang ke. Sapu je PRO Kas terus setel.

Bahan-bahan PRO Kas diperbuat daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan. Jadi tiada isu halal haram untuk produk ini. Cara penggunaannya lagilah senang. Cuma sapu je di bahagian yang kita rasa sakit. Jangan korang pergi makan pulak. Hehehe.

pro kas

Abang Nara baru je order PRO Kas nie jadi tak dapat nak bagi testimonial. Tapi di laman web www.prokas.my, memang berlambak testimonial orang bagi. Semuanya berpuas hati dengan keberkesanan produk ini. Antaranya:-

pro kas

lepas operate ACL guna PRO Kas dan ada kesan positif. Alhamdulillah

pro kas

tak perlu buat operation ACL. Guna PRO Kas dah boleh main bola macam biasa dah

pro kas

seminggu dah nampak perubahan ketara. Power!!!

Yang lagi menarik, pemain-pemain bola tempatan dan juga hoki pun turut sama menggunakan PRO Kas. Kalau yang professional pun dah mengakui kehebatan PRO Kas, confirmlah berkesan kan? Nie yang buat Abang Nara makin teruja nak cuba nie.

pro kas

pro kas

Banyak lagi testimonial-testimonial yang korang boleh di www.prokas.my. Abang Nara dah order 3 botol terus. 2 botol lagi nak bagi emak ngan ayah. Hari tue mak Abang Nara ada mengadu sakit-sakit lutut juga. Nak sembahyang susah katanya. Harap-harap lepas guna PRO Kas nie sakit lutut tue baiklah sikit. Sekali sekala buat mak ayah senyum apa salahnya kan?

pro kas

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang PRO Kas – Muscle Pain Relief ini, silalah ke www.prokas.my. atau hubungi nombor-nombor yang berikut :-

0164009863 – Liza
0164009893 – Aina
0164009854 – Zira
0164009754 – Salma

Selamat mencuba!!!

14 responses to Lesu, Sengal Sendi & Sakit Lutut? Ini Salah Satu Cara Penyelesaiannya

  1. Kelly haron says:

    Setahu saya kalau anak baru 3 dan perut da mula BONCHIT .. Tu namanya kena banyak kan senam atas threadmill abg Nara oi.,Jgn la focus senam Atas katil aje .. Sekali sekala kena turun gelanggang jgk k .
    Bye

    0

    0
  2. Anonymous says:

    abg nara… berapa harga ni? malas nak pm org jual… agak2 dlm budget.. blh jgk beli utk org tua… agak2 over budget… xde daya la nak membeli… saya rakyat marhaen..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    hamba allah ni nak tnya klu kdai jamu2 ada tak jual produck prokas ni dan brpa harganya sbb hamba allah ni pun sakit lutut

    0

    0
  4. sharing says:

    harga rm149+ kalau tak salah. sekarang harga promosi rm100. try tgok IG prokasofficial.

    0

    0
  5. meor says:

    mcam kena tipu je.. harga RM149..

    biasa ubat lutut pakai glucosamine, msm etc.. macamana aloe vera boleh baiki acl atau mcl.. tu mmg kena operate sbb cruciate ligament tk boleh tumbuh balik mcm otot.

    0

    0
  6. nonhado says:

    gunanya minyak mustajab Anugerah…murah…tapi sangat2 berkesan….malam nak tido sapu kat tempat sakit2 tu…esok pagi bangun insyallah….sakit pun hilang…baru dalam 50rgt siap ada doa2 dan bacaan Al Quran

    0

    0
    • greenfingers says:

      Baik baca doa sendiri. xsuka byk produk juai agama nak lariskan produk. Air doala, kismis doala. rege melampau-lampau. Doa sendiri lg afdal.

      0

      0
  7. Rakyat bergaji kecik says:

    Rm 100 ???? Mahalnya barang skrg.
    Apa nk jadi agknya .
    Kalau kita takat makan gaji aje , minyak urut pun da cecah ratusan Rm patutla makin banyka yg jadi kaya, baik jual tudung sampai ke jual minyak urut, yg tak kaya kaya si pembeli dan peminat artis .
    Oh ye Blogger pun makin kaya jgk . ;-(

    0

    0
  8. untuk tambah tenaga lelaki xblh?hehe

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Kawan saya sakit,puas saya tolong cari ubatnya,akhirnya jumpa juga kat sini,dia sakit sengal tapi bukan sendi,kepala dia yang sengal,berapa harganya?

    0

    0
  10. ProkasPower says:

    Salam follower-follower Blog beautifulnara.com, boleh PM saya 012-3006518 untuk dapatkan PROKAS.
    Terima Kasih.

    0

    0