Written by AbangNara | March 24th, 2011

upiin ipin

Betul, betul, betul. Dengan kecomelannya, Upin dan Ipin kini semakin berkembang pesat. Bangga dengan adanya produk rakyat Malaysia yang mampu pergi ke merata negara. Dan paling terbaru, syarikat pencipta Upin dan Ipin, Les Copaque katanya nak buat game Upin dan Ipin pulak. Mesti comel kan?

upiin ipin

Buat masa ini, tarikh pelancaran rasminya masih lagi tidak diketahui lagi, namun ianya dijangka akan dilancarkan bersama-sama dengan filem Laksamana Upin dan Ipin, serta mengikut jalan cerita filem tersebut. Pembangunannya kini sedang dilakukan, dan melalui demo yang diperlihatkan oleh Les Copaque, permainan tersebut dijalankan sebagai aplikasi berasingan. Namun begitu, menurut pihak mereka, versi akhirnya kelak berkemungkinan besar akan menjadi permainan berasaskan pelayar web, membolehkan semua pengguna memainkannya dengan mudah.

Kalau nak mantap lagi buat version iPad dan iPhone. Mesti ramai yang main. Macam angry bird. Terima kasih kepada Amanz untuk info ini.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

51 responses to Les Copaque Bakal Memperkenalkan Permainan Upin dan Ipin

  1. Paan Jr says:

    vote for XBOX! hahahaha

    0
    0
  2. aBg_rOnGak says:

    Harap ada utk pc…

    0
    0
  3. Along* says:

    cam best je…

    0
    0
  4. suffer8zine says:

    brand tempatan ni nice

    Terkini : Belasah Ibu Sebab Kahwin Lain

    0
    0
  5. RumahDaSiapPahatTakBebunyiSbbTakGunaPahatPon! says:

    Anyway i’m working at this production house, so all info about is P&C..just wait n see for the launch soon.

    0
    0
    • hell dont care says:

      Anyway i’m working at this production house, so all info about is P&C..just wait n see for the launch soon.
      <<<<<<WHO CARES..LOOK LIKE MIDGET ..LIKE U GUYS

      0
      0
  6. cik qiqi says:

    bile lak filemnye nk kua…xsabr nk tggu ni..

    0
    0
  7. bella says:

    suke3….=)

    0
    0
  8. mysara says:

    Upin Ipin sangat comel..x jemu tengok walaupun ditayang berulang kali. Karya yang sangat kreatif, syabas anak tempatan!

    0
    0
  9. khalis says:

    wowwwww..kali pertamya akan menyaksikan khalis akan beli game ori..memang tak sabar-sabar sangat nie.. best tak best itulah nama pertama kali.. beli ramai2..nnt diorang keluarkan yg lagik best..

    Fakta untuk mengetahui kegemukan yang pelik

    0
    0
  10. perghhhh.. buat versi online ! best !

    0
    0
  11. Diana says:

    anak saya peminat no. 1 upin ipin. hari hari dia tengok upin ipin. tak jemu langsung. sekarang saya dan suami juga suka tengok upin ipin macam dah terpengaruh. anak saya addicted sampai peralatan sekolah sehingga beg, buku, pensil, pemadam, pembaris, kotak pensil, botol air, bekas makanan semuanya upin ipin.

    0
    0
  12. Cromatic says:

    semattt!

    0
    0
  13. testingje says:

    mcm best

    0
    0
  14. aku says:

    alang2 buat tu biarla best

    0
    0
  15. aimannajmy says:

    Best! aku mesti sokong punyalah… perluaskan ke peringkat antarabangsa!! selama ni orang dok kenal mario superbross, sonic hedgehoc, donkey kong, crash bandicoot, (sekadar menyebut beberapa permainan kanak2) Why not angkat martabat karya tempatan hingga ke peringkat global..

    means that game upin dan ipin boleh dimainkan di pelbagai pelantar.. sebut saja semua ada… XBox, PSP, PS3, PC, NintendoDS, mobile game, xperia play.. suma console la huhu…

    huhu semangat betui aku tulih panjang2 hehe.. aku merupakan peminat game console sedari dari kecik smpai ke dewasa..hehe! Teringin nak tengok game Hang Tuah dibuat dalam pelantar PS3 huhu.. ala-ala macam game god of war graphic.. mesti mantop! huhu

    0
    0
  16. Aasha says:

    jom la sume sme2 support upin n ipn..ade animasi bru yg mne produksi nye adlh bekas pekerja yg khianat kpd les copaque…gne peralatan les cop n wt animasi bru…klu nk wt biz wt la scara bersih..huhuhu..

    0
    0
    • RumahDaSiapPahatTakBebunyiSbbTakGunaPahatPon! says:

      Saudari Aasha, mane dpt citer ni yer? sgt2 la xbetul.. utk pengetahuan, ex tersebut telah bekerjasama dgn les copaque dr segi sokongn dlman..mmg di akui beliau ade mnggunakn peralatan dn kepakaran dr les copaque tp itu adalh krjasama diblkng tabir utk menaikkn produk selain dr compny les copaque ni. hrp maklum~

      0
      0
  17. cikhuhu says:

    wa…tumpang bangga… =D

    sama2 la support produk Malaysia,, hope leh ar main online ke, di donlod secara pree ke…hihi… =D

    0
    0
  18. gambarUnik says:

    Memang bagus perancangan Les Copaque ini. Tidak berhenti begitu sahja.Pandai dan penuh berwawasan!

    0
    0
  19. TeratoMan says:

    Ya betul, marilah mencuba hasil pembangunan anak-anak tempatan!

    Kalau ada komen, sila komen dengan membina untuk kesejahteraaan masa akan datang. Woohoo!

    0
    0
  20. what the? says:

    comelnya karakter dia!

    0
    0
  21. LCP Ehsan says:

    I apologise for RumahDaSiapPahatTakBebunyiSbbTakGunaPahatPon!’s rude posts up there. We are honestly tracking to see if he’s actually from Les’ Copaque Production.

    Selalunya kalau kami dari Les’ Copaque nak post, kitorang akan letak LC di depan nama, dan guna nama yang sebenar :)

    0
    0
    • conan says:

      ape derr…cter dlmn ddedahkan?kan x pasai2 sume org yg baca kat sini tau.

      0
      0
      • LCP Ehsan says:

        Seperti saya reply di bawah semua cerita yang diberi salah. Release untuk Laksamana Upin & Ipin is in 2012, bukan May and kita di Les’ Copaque Production tidak ‘bekerjasama di belakang tabir’ dengan mana-mana syarikat animasi.

        Tapi kami masih kena siasat memandangkan dia kata dia daripada Les’ Copaque. Mana la tahu kan? :)

        0
        0
  22. LCP Ehsan says:

    Also, komen-komen yang dibuat oleh RumahDaSiapPahatTakBebunyiSbbTakGunaPahatPon! is false.

    0
    0
  23. LadyGagita says:

    patut la..no wonder~

    0
    0
  24. mafia87 says:

    Cepat Ciplak.. hasilakan cetak rompak…

    0
    0
  25. dlovei25 says:

    b3tul…betul… betul….m3man9 c0m3l AdiK qUwh Ser!n9 n0nt0n l0WHw!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  26. indah ayu putri ardian ningsih says:

    c0mel bangetttttttt!!!!!!!! i like it

    0
    0
  27. test test says:

    hi I was really impressed with the theme you used with this site. I use blogs my self so congrats. definatly adding to favorites.

    0
    0
  28. Hey, I want to ask you something. Is this a wordpress blog page? My business is thinking of changing my web page from Blogger to wordpress, you think this is achievable? Additionally did you construct this specific theme by yourself some how? Cheers for your assistance!

    0
    0