Written by AbangNara | March 15th, 2010

juara all england 2010

Tahniah, tahniah dan tahniah sekali lagi. Dato’ Lee Chong Wei akhirnya berjaya bergelar johan/juara pertandingan badminton All England 2010. Habis sudah badi Dato’ Lee Chong Wei. Go for Piala Thomas pulak. Congratulations Dato’.

Saya bangga menjadi rakyat Malaysia.

78 responses to Lee Chong Wei Johan Juara All England 2010

  1. arnamee says:

    Tahniah dato:)

    0
    0
  2. Tan Chee Wei says:

    gomo chung wei gomo ~

    0
    0
  3. moon says:

    thanks 4 making my nite datuk lee chong wei….menjerit 1 rumah chong wei mng…excited sgt2…hehe

    0
    0
  4. aegishi says:

    tahniah chong wei…akhirnyaaaa dpt gk mng all englnd tu….
    syg nya xdpt tgk final td..huhu

    0
    0
  5. jacks says:

    Point last tu Out bro! mesti bising ni!

    0
    0
    • BumbleBee says:

      salahkan lines ref ler… bukan dier. dh kata IN….dier pun baling je raket ler…

      kalo ade yg bising dkat dier…x patut la. Bukan decision dier nk kata shuttle cock tu sebenarnyer OUT tp dikire IN…

      0
      0
  6. aizuddin says:

    tetiba terus juara..rezat len camne lak?huhu..x dapat nk tgk langsung all england kali ni

    0
    0
  7. qimie says:

    malaysia menang.. esok cuti… bestnya..

    0
    0
  8. ViZard8 says:

    congrats la chong wei, gogogo aja2 fighting

    0
    0
  9. jane says:

    yeay chong wei…..

    0
    0
  10. mae says:

    Kita hanya bangga hanya bila kita mencapai kejayaan ? Kita sanggup menghina diri sendiri kerana kita tida berjaya. Rendahnya moral kita.

    0
    0
  11. memomee says:

    mae..: egko hina diri sndri ke.kesiany egko. nasib baik aku x mcm egko..(^_*)

    0
    0
  12. tahniah kepada dato’ LCW!!! Haih, rugi aku tak dapat pegi Birmingham sebab tiket cepat je sold out~

    0
    0
  13. gaga says:

    terharu chong wei menang. lebih terharu bila beliau berpatah balik semasa berjalan untuk kutip Jalur Gemilang yg terjatuh dibaling orang.
    renungkanlah, kalau kita di tempat beliau, adakah kita akan berbuat perkara serupa atau tenggelam dalam sambutan kegembiraan.
    ingatlah mereka yg suka menghina negara sendiri, jika anda adalah wakil ke mana2 acara, negara anda lah yg paling anda banggakan, kerana tanpa negara itu, tiada lah tempat untuk anda lagi.

    0
    0
  14. fikir says:

    ngantuk kt opis arini sb lyn all england mlm td. tp puas ati sb chong wei dh menang. cuma frust beregu lelaki negara kalah pusingan awal..
    ku sokong kata2 mu gaga. dia kutip blik jalur gemilang tu.. chong wei mlm td mmg lmbt panas. tp bila da start x ble benti dh. kenichi juga main ngan bagus cuma ttlalu muda n kurang pengalaman. cuma yg aku prasannye, ms slo-mo last point, bukan ke shuttle tu cam kuar garisan jek… btulkn kalo ku salah..

    papehal pun tahniah utk chong wei. kalo bukan skang, biler lg?

    0
    0
    • gaga says:

      ye gak fikir. memg macam keluar. tapi umpire dah bagi mata. kira rezki chong wei lah tu. tapi kenichi memg hebat. muda dan berbakat. tak mustahil dia boleh jadi pencabar baru dunia badminton yg asik dikuasai negara China.

      0
      0
    • BumbleBee says:

      mmg out pun…terang2… but ape nk buat, lines ref dh bagi isyarat IN… rezeki chong wei lah…

      0
      0
  15. xtrahome says:

    Tahniah Lee Chong Wei (LCW). Come on Malaysia, meh kita ramai2 ucapkan tahniah kepada beliau. Kalo berita gossip, beratus2 komen berjaya dikumpul. Laaaaaju je. Aku harap berita kebanggaan Malaysia ni pun kita dapat kumpulkan beratus2 komen jugak.:D. Next target LCW – Olympic Gold Medal. Malaysiaku Tanahairku!!!

    0
    0
  16. kak tie says:

    tahniah…Dato’ Lee Chong Wei…

    0
    0
  17. Idam says:

    Tahniah Datuk LCW.. jom kita g main badminton.. kot2 pasne kita lak jadi juara… hehheheheh

    0
    0
  18. cintaqaseh says:

    tahniah datuk…..berdebar2 tengok persaingan malam tadi…yang penting dah jadi juara pun.tahniah again.

    0
    0
  19. aries_april says:

    CONGRATZ…
    COZ HARUMKAN NMA MLYSIA…

    0
    0
  20. BumbleBee says:

    tahniah dato’….

    nk wat trend bju raya sleeveless sebelah laa cmnieh~ ekekekek

    0
    0
    • gaga says:

      kihkihkih. rasa nya dia buat cam tu senang nak bagi peluh jatuh kot. tak dak lah basah ketiak baju dia. :P

      0
      0
      • BumbleBee says:

        haha..tulaa tu. yonex nyer design bru agaknya. peter gade pun pakai sleeveless sebelah gak… :P

        0
        0
  21. Nurul says:

    Terharu tgk combination jurulatih-pemain Misbun dan Chong Wei sejak dari dulu lagi..Memang betul2 1Malaysia..Syabas Misbun Tahniah Chong Wei.!

    0
    0
  22. Hitleras says:

    tahniah…
    tp tak tahan mendengar komentator tv1 yg tah pape..
    dok ulang info sama 8 9kali…pastu info kadang2 ada salah…sebut nama pemain pn salah…pastu konon dgn nada konon2 dramatik la…chait…
    best dengar komentator yg mat saleh tu…siap dr segi teknikal lagi…rtm perlu naikkan taraf la…mmg teruk sangat…

    tp congrats also to keninchi togo..yg baru muda sethun jagung..tp play like a real player… ;)

    0
    0
    • BumbleBee says:

      owh… aku tngok through supersport… x bingit telinge dgn comentar2 yg ntah ape2…cool jer.

      0
      0
      • Hitleras says:

        tu le…supersports nyer yg pmpn tu best comentar die…
        tp apakan daya, malam tu ujan lebat..terpaksa melayan rtm1…cam hampagas…

        0
        0
  23. Zaza Muhammad says:

    wahhh…. Tahniah2 Datuk… semoga sentiasa konsisten

    0
    0
  24. winter_gurl says:

    1 Malaysia
    congrat
    Thanks because u make us proud Dato

    0
    0
  25. superwilson says:

    Kudos to Dato! He made us proud!

    0
    0
  26. mamamia says:

    tul la out..tu yg jd kompius. hehee…pe pun tahniah dato’.

    0
    0
  27. sipottolla says:

    memang layak mendapat gelaran Dato’

    0
    0
  28. nur fieqa says:

    sanggup tunggu nak tgk dato chong wei,akhirnya xsia2 tgk walaupun sok keje..
    tahniah dato lee chong wei diatas kemenangan yang x terhingga..
    tunggu piala thomas lak bln 5 nanti..
    go malaysia go…

    0
    0
    • BumbleBee says:

      tulaa psal… geram jer tngok mix double ngan single women bwk game ke rubber set…mlm dh makin larut, hujan laks tu tambah2 arini keje… jenuh tunggu chong wei. nasib bukan last game…

      0
      0
  29. standard la anon.. says:

    Golongan macam ni lah baru memberikan makna kepada gelaran Dato’… ada la jasa kat negara.. tahniah Dato’!

    0
    0
  30. arieiza says:

    tahniah Dato’…
    saya pn bangga jd rakyat Malaysia.

    0
    0
  31. huhuhu says:

    mantap r dato’..
    frust sket tgk game point yg act out…
    erm…
    pe pon,congrates…
    proud 2 be m’sian..

    0
    0
  32. fikir says:

    b, aku suka dgr kalo commentor dia haji hasbullah awang jek. mmg xde saper bleh celen. abih suma biodata pemain dia bgtau.. go hj bul.. go.. eh silap plak.. go malaysia.. go LCW.. hehe..

    0
    0
  33. UMNO Malaysia says:

    Akan datang RTM akan siarkan siaran langsung. Bukan semua rakyat ada Astro. Janji.

    0
    0
  34. Madert says:

    TAHNIAH DATO LEE CHONG WEI. Sememangnya dari dulu aku bangga jadi anak Malaysia tapi bertambah kembang hidung bila LCW menang.
    Lepas nie tunggu… 2026, single lelaki, double lelaki n single pompuan semua anak2 aku plak wakil Malaysia. Anak2 aku melakar sejarah Malaysia pulak!! Go..Go…GO…

    0
    0
  35. bosan says:

    eeemmmm tahniah la sebab menang…pemain kedua malaysia yang menang selepas hafis…tapi adakah malaysia kena tunggu 7-8 tahun nak merasa pegang balik sebagai juara kejohanan…cam mana pelapis kita akan datang…pemain jepun 19 tahun peringkat pendedehan tapi masuk akhir….pemain malaysia yang umur sama masih lagi di main peringkat remaja contoh anak dato misbun sendiri yang kebetulan nama sama dengan bapak dia…..ape pun kita tunggu thomas cup baru pemain kita di uji dari mental dan fizikal sebab dia berpasukan….last kita menang zaman rashid bersaudara kita tuan rumah…tahun nie kita tuan rumah gak…kasi gegar stadium putra bukit jalil…..malaysia boleh 3x

    0
    0
  36. bosan says:

    dah aku lagi bangga bila LCW buat perlawanan amal untuk mengutip derma untuk datin…isteri kepada jurulatihnya semasa sedang sakit 1 masa dahulu…TQ dan termasuk pemain2 yang lain…..

    0
    0
  37. jane says:

    lee chong wei selalu rendah diri walaupon dpt gelaran datuk itu yg buat jane suke kat dia…..

    0
    0
  38. kuda hitam says:

    Congrats DLCW. Kejayaan anda utk semua. Baju pun cantik rase macam nak tempah 1.

    0
    0
  39. pening says:

    tahniah..hrp2 performance tu ttp konsisten ye LCW..

    0
    0
  40. Abang Iker Casillas says:

    Adoi, x dpt tengok sbb tgh drive dr Pahang balik Sg Buloh, cuma dgr dlm radio je. Pape pun,, K.Tago tu kira kuat jugalah. Harap Dato LCW dp teruskan prestasi sampai Olimpik 2012 nanti. Tahniah Dato.

    0
    0
  41. gosipgurl_fea says:

    ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    cayukkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0
    0
  42. gosipgurl_fea says:

    wah bahasa cina takleh appear kat sini ke???
    dari 8.30malam sampai 2pagi aku tggu akhirnya menang gak Lee chong Wei!!!!

    0
    0
  43. gosipgurl_fea says:

    walaupun keesokkan harinye aku tak kerja (sebb ngantok) tapi puasati………………..:P:P:P

    0
    0
  44. aly2pan says:

    tAHNIAH DATUK..MACM NI BARU REAL PUNYA DATUK..REAL PUNYA GELARAN..

    Cuma yg pelik dalam tv aku tgk dan ramai yg lain mungkin nampak shuttle yg di pukul oleh Datuk jatuh dluar garisan semasa Dt 20 dan togo 19 .(20/19). Tapi yg pelik nya Dt dapat mata dan menang…aku kira sepetutnya 20/20.. TV tunjukkan slow motion tu beberapa kali dan semalam TV 1 ulang tayang dan aku confirm shuttle di pukul oleh datuk dan jatuh di luar garisan..macam mana macammacam boleh jadi….
    Ap pun Dt Dh menang..saya bangga jd peminat datuk..i love u datuk…..

    0
    0
    • bosan says:

      sebab penjaga garisan menunjuk tanda masuk….jadi pengadil bersetuju dan mata di berikan walaupun pengadil berhak membuat keputusan….dan pemain lawan tidak membuat bantahan…tidak seperti tenis bergantung pada kamera untuk membuat keputusan….IBF ade membuat cadangan tentang berkenaan tetapi mendapat bantahan dari persatuan badminton negara masing2 dengan alasan hilang seri pada perlawanan…

      0
      0
  45. nursyazlin says:

    congrats Datuk Chong Wei,, I know you can do it!! go for Thomas Cup soon,, other players please, follow him. have high spirit! even when i watch it on tv at cafe in my cmpus,, all of the boys most focus on football match.. but who cares? love you Datuk,, go for it, Hafiz hashim, please, be like Chong Wei.. Wo zhu ni gongxi!

    0
    0
  46. PeminatSukan says:

    Ape2 pn jgn lupa bagi anak kita jaguh hafal Quran ke Jaguh Mengaji ke…:) Main tu main jugak…ngaji tu jgn lupa….Jgn lupa ingat tuhan..

    0
    0
  47. tahniah lee chong wei….gmbira lee chong wei mng..hppy giler2…suke sgt die mng…MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!! mlm 2 mmg dh target chong wei akn mng….hope chong wei can do the best 4 THOMAS CUP soon>>>>

    0
    0
  48. alytopan says:

    Maybe penjaga garisan tidur la tu.
    Maybe pengadil tunjuk kat togo untuk ambil servis
    maybe Dt LCW angkat tangan dan lompat terlalu awal
    Maybe shuttlecook terkena badan si TOGO
    Maybe Togo bagi peluang tak mau bantah
    Maybe pengadil saje nak bgi kat Malaysia..sian kat LCW yg basah kuyup sedangkan togo nampak biasa je
    Maybe je la semuanya…
    Maybe Tahniah DT LCW..
    Maybe i Love U dt LCW
    Maybe Datuk dapat tanah dan duit kalau Dt org GANU
    Maybe pas ni datuk dapat tuition free
    Maybe kita sama sama YAMSENG

    0
    0
  49. LCW.blog says:

    huhuu…
    bola last cam out kan..
    apepun,tahniah LCW..!

    0
    0
  50. heasix says:

    Masa interview lepas perlawanan akhir all england Datuk LCW agak excited & very happy…sampai englishnye pun berterabur skit…banyak sangat sebut maybe~
    apa-pehal dato adalah juara all england dan layak dpt ranking 1…bukan maybe lagi…

    0
    0
  51. icyhazel says:

    tahniah pada datuk LCW..you’re the best…

    0
    0
  52. fidz says:

    Chong Wei mmg seorang pemain yg konsisten..tp syg Lin Dan kecundang awal

    0
    0
  53. ina says:

    tahniah dato..
    kalh ke menang ke sye tetap skong dato…

    0
    0
  54. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  55. porno izle says:

    This is actually my first time here, really nice looking blog. I found so many interesting things in your blog especially it’s discussion. From all the remarks on your articles, it appears like this is really a very popular website. Keep up the great work.

    0
    0
  56. Hey there would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

    0
    0
  57. Hi, This is a Excellent post. I was checking this blog continuously and I’m impressed! Extremely helpful info especially the last part) I appreciate such information very much. I was seeking this certain information for a long time. Thank you and best of luck to you. Thanks

    0
    0
  58. Kristie Orum says:

    Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to swap techniques with other folks, why not shoot me an email if interested. Many thanks!

    0
    0
  59. Drew Sporman says:

    Hi There,I think this is web site is very interesting and one of the better things I’ve read today. But I’d like to say that your web site style is wonderful, the articles are really wonderful. Wonderful Job, Chow !

    0
    0
  60. This is my first-time visiting here. I uncovered a lot of useful stuff within your blog especially the on-going talk. From the tons of comments on your articles, I guess I’m not the only one taking pleasure in reading through your blog. Keep up the excellent work

    0
    0
  61. Myron Maggs says:

    I was just seeking this information for a while. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

    0
    0