Written by AbangNara | May 18th, 2017

Abang Nara adalah seorang pengguna setia applikasi Grab. Kewujudan Grab memang memudahkan Abang Nara untuk bergerak ke mana-mana, lebih-lebih lagi sekitar Kuala Lumpur. Tak perlu stress kepala nak cari parking, tak perlu tertekan jalan jem dan paling penting, kesemua kereta Grab yang Abang Nara naiki amatlah selesa, bersih dan selamat.
grabKalau dulu Abang Nara pernah cerita tentang kepelbagai pilihan yang ada di dalam applikasi Grab seperti GrabCar, GrabTaxi, GrabShare, GrabCar Premium dan macam-macam lagi, kali ini Abang Nara nak kongsikan satu lagi ke”best”an applikasi Grab ini. Tak lain tak bukan ialah GrabPay.

grab

Dengan GrabPay, menaiki Grab menjadi semakin mudah dan selamat. Tak perlu nak bawa wang tunai. Abang Nara hanya perlu masukkan informasi kad kredit/debit ke applikasi Grab dan segala pembayaran selepas ini akan ditolak secara automatik. Tak perlu risau tentang keselamatan informasi kad kredit/debit anda kerana GrabPay telah pun memenangi anugerah Florins Awards 2016 di dalam kategori Best Fraud Prevention Innovation. Confirm selamat 100% dan confirm tak kena hack punya.

grabLagi best, GrabPay ini mempunya ‘2x Money Back Guarantee” untuk 2 situasi di bawah bagi menjamin hak anda sebagai seorang pengguna:-

1. Kad dicharge dan tempahan anda telah di”update” sebagai “completed” tetapi sebenarnya pemandu Grab anda tak pernah muncul pun. Untuk situasi ini duit anda akan dipulangkan secara automatik terus ke kad.

2. Kad anda telah di”charge” extra secara tidak sengaja. Contohnya:-

Tambang sebenar: RM10
Tambang di”charge” pada kad: RM12
Tambang terlebih anda bayar: RM12-RM10=RM2
Jumlah refund dalam bentuk tunai yang anda akan terima: RM2
Jumlah refund dalam bentuk promo code yang anda akan terima: RM2

Bagus kan GrabPay nie? Rasa selamat, terjamin dan selesa sungguh. Setelah kewujudan GrabPay ini, memang Abang Nara dah tak bawak duiit dah ketika menaiki Grab. Tak payuah risau duit tercicir ke apa ke. Mudah sangat-sangat. Setakat penggunaan Abang Nara hingga ke hari ini, memang tak pernah berlaku sebarang masalah dengan GrabPay. Terbaik sangat-sangat.

grabKhas untuk pembaca BeautifulNara, Grab telah menyediakan satu promo kod special untuk anda semua yang ingin mencuba GrabPay ini. Setelah memasukkan informasi kad kredit/debit anda ke dalam applikasi Grab, sila gunakan promo kod “SECURE5” ketika membuat tempahan. Anda akan mendapat diskaun sebanyak RM5 yang boleh digunakan sebanyak 5 kali. Senang citer RM5 OFF x 5 GRAB RIDES. Promosi ini bermula 18 Mei sehingga 30 Mei ini untuk kesemua jenis tempahan Grab kecuali GrabHitch. Maklumat lanjut tentang promo ini di sini.

Jadi kalau anda belum mencuba GrabPay, inilah masa terbaik untuk anda mencubanya. Jangan lupakan guna promo kod “SECURE5” selepas memasukkan informasi kad kredit/debit anda ke dalam applikasi Grab hari ini juga. Sekali korang dah guna GrabPay, confirm akan guna berkali-kali punya. Selamat mencuba!!!

[jetpack-related-posts]
TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 responses to Lebih Selesa, Selamat Dan Mudah Dengan GrabPay

  1. Mat Ronggeng says:

    Apa BODOH nya GRABPAY nak over charge customer lepas tu konon konon cash rebate pulak. Kalau tambang sebenar RM10…tapi GRABPAY charge rm8 boleh jugak aku terima. Ni tambah sebenar RM10…ko nak charge rm12 apehal ?? Orang BODOH mathematics je boleh ko tipu… Puuiiihhh!

    1

    3
  2. Nini says:

    Tau tak pe….refund tu dlm bentuk cash.maknanya Kena guna grabcar lagi kalau nak dpt rm2 over deducted tu????nampak beno nak menipu…next ride tambang rm4…..so Nanti tolak 2….kena byr rm2..tapi deducted lebih lagi kat kat????kalo cam tu stp kali deducted over paid…. no do bodo

    0

    0
    • Mickey says:

       ( 2012.02.21 07:04 ) : Woah! I’m really loving the team/pteltheme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say you have done a amazing job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Safari. Outstanding Blog!

      0

      0
    • … Why is the UN human rights brigade not up in arms about this?Why is the European human rights brigade not equally up in arms about this?Unfortunately UN is owned by OIC and the saudis, thus effectively putting the blanket of silence all over. And as a more general comment to this posting, “the religion of peace” once again shows it’s true face.

      0

      0
  3. Aside from your fully functional keyboard, the Asus M530W includes a sleek, solid black design that’s
    both classy and may qualify for an eye candy. This is not the very first phone to work with it, but Samsung is increasingly embedding widgets on its cellphones that redefine a new degree of personalization accessible for modern phones.
    You can just utilize a program like True – Crypt or enable Bit – Locker
    and Bit – Locker To Go in Windows.

    It can be employed within 150 feet on the receiver, providing sound and color video.

    com: ‘To use a smartphone as part of your pocket with
    out a remote wipe possibility is often a dangerous thing.

    0

    0

Leave a Comment

Optional