Written by Bella | June 14th, 2017

Sejak Fazura berlakon di dalam drama Hero Seorang Cinderella, ramai yang “cair” melihat betapa manis dan jelitanya Fazura memakai tudung.

Baru-baru ini pula, Fazura ada memuat naik foto beliau berpakaian baju kurung tetapi kelihatan tudungnya agak singkat. Penampilan beliau itu mendapat perhatian peminatnya yang menegur cara beliau berpakaian.

Namun, ada yang berpendapat jangan menggunakan bahasa yang kasar ketika ingin menegur orang lain apatah lagi ketika dalam bulan Ramadhan.

Tidak semua manusia itu sempurna dan pasti akan membuat kesilapan. Harapnya dengan teguran daripada peminat ini, Fazura akan lebih berhati-hati dalam berpakaian.

68 responses to Lawa Dah Pakai Baju Kurung Tapi Dada Terjojol Sangat – Netizen Tegur Cara Fazura Berpakaian

  1. Anonymous says:

    Patah riuk suka ler tu,

    6

    8
    • Pekerja Gomen says:

      kira ok la dia pakai tudung…
      Dia sbnrnya free hair oiiii…..
      kalau belum bertudung dh kena kecam mcm2 oleh ostat ostajah internet ni…
      Itu yg org takut nak pakai tudung tu

      47

      30
      • Pekerja Gomen says:

        Aku rasa gambar ogy kat posting sebelum ni… lagi dahsyat dadanya terjojol…. takde plak kowang kecam ek??
        Tak caya pi tgk balik posting ogy pasal mengangkang tu.

        15

        20
        • wekkkkkkk says:

          tudung ogy tu labuh sikit, ada gak tutup, cuma sipi sipi sikit je, ko yg mata memanjang mmg nk fokus kt tmpt tu je,..mcm Fazura tu dh ternag2 tudung nyer lilit leher, pas tu baju tu ketat kt celah2 ketiak / dada tu yg mnyebbkn terjojol, cer kalau longgr..mana ada terjojol…itu baju sponsor lah tu…nasib baik bright pink, bukan light pink..kalau light pink ..mesti nmpak bra color apa…dn mungkin nmpak lubang pusat

          11

          0
    • Anonymous says:

      dan mmg dada pompuan mcm tu…mcm tak penah tgk pompuan. iman terletak dlm diri sendiri kawal iman sendiri

      28

      21
      • Corse 848 says:

        Balik2 cedok apa netizen ckp..sng keje

        3

        12
      • Anonymous says:

        org muda nak tunjuk aset. biasa lah tu. bukan nak sokong. cuma kebiasaan.. tak hairan pun. lainlah kalo tak pakai bra.

        14

        11
      • Anonymous says:

        klau dada leper ckp mcm lelaki pulak…lau gitu pompuan pakai bengkung kat dada kasi leper…dah tak de benda lain yg korang bole pikir asik tetek tetek sebab mmg tu yg ada dlm pala otak ko

        14

        0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      tak salah ok pe ! fazura dia bukan nye pakaian muslimah…dia cuma pakai baju kurung aje pe ! ape yg terjojol nye ! dia bukan nye tk pakai coli ! kate ada tetek terjojol la ! mana ada tetek lepeh ! lov fazura…

      15

      0
  2. melati says:

    Fazura tu lantak leww ..yg tk boleh tgk Si Fattah Poyos Bodoh tu…Novel terjual 6 naskah jew , propa 6 juta….!!!eeee

    3

    14
  3. Maria says:

    Lopak tu lagi la menonjol. Pakai tudung tapi tudung singkat mendada. Xde pulak org kecam. Haha

    73

    53
    • khaira says:

      yg komen2 mcm hapa tu fans Lopak lettew……

      20

      22
    • Lilit Tuala says:

      kan lopak tudung makin lama makin singkat skrg dah lilit leher je. Dulu elok je labuh. Sekarang majoriti artis pakai tudung lilit leher. Cuba tgk ABP aritu mostly same fashion.

      32

      33
    • Anonymous says:

      Takde org kecam kau kata? Berjuta kot yang kecam dia.

      7

      1
    • Anonymous says:

      lopah badan masih solid sedap juga tgk body dia yg cantik but fazura baddan dah kendur..aku yakin kaum adam tgk pun hilang mood…kalau lopah kiter pompuan tgk pun teruja tau

      6

      16
  4. AKU says:

    apa salahnya kami nk tgk……..dah dia tayang….ala benda free jer kan…..x usik pn hahahaha

    12

    3
  5. hmm says:

    pemakaian bra yang betul dan sesuai…

    11

    12
  6. cik k says:

    rasa nya bukan fazura sorang je yg pkai tudung mcmni..ramai lgi perempuan2 kt luar sana pakai tudung mcm ni.. nk tnya juga apa prasaan bila bertudung cmni eh..hmmmm

    16

    21
    • c says:

      fazura tu retis, perempuan2 kt luar tu lantaklah..x kenal pun. Pakai tudung mcm ni ada persaan yg mgatakn bahawa tetek dia kecik dn leper..sbb tu dia confident sgt pakai, cer kalau mcm buah betik, lanjut ke bwah, x kan dia nk pakai tudung lilit leher..

      -14

      21
      • cik k says:

        prmpuan2 kt luar sana klau xkenal sekali pon dh name wajib menutup aurat tutup lah btol2..xkisah lah kecik,leper, mcm buah betik ke..hmmmm

        1

        13
  7. Anonymous says:

    gambar berdua2an tak pulak org komen…berlakon kena bersosial tak pulak org komen…org dulu free hair tapi tau malu nak terjojol atau keluar berdua…sekarang kepala je tutup

    1

    0
  8. kutu says:

    fazura tgh popular skarang ade je yg nak cari salah dia.
    punya ramai lg artis dan orang biasa pakai mcm ni..
    tak pulak nk kecam..oo sbb tak popular..

    23

    33
  9. Jgn main belakang says:

    Ok fazura ni…muka lawa… jgn imejin focus benda tu sgt dh Kawin nnt dpt lh benda tu utk lelaki la..utk wanita2 bertabah lh…….

    2

    11
  10. Anonymous says:

    ntahnya korang ni…alhamdulillah dia nk jgk bertudung…dia kn free hair…nk dibandingkan dgn org lain yg kononnya bertudung lingkup..tp tempat lain terbukak!! lagikn hajah x sempurna tudungnya…ini kan pula fazura….rasional la bila nk kondem org

    28

    31
  11. Anonymous says:

    Tak pe la Faz, setiap teguran adalah teguran dari Allah. mna tau lepas ni dia lebih berhati2 dengan penampilan bila mengenakan tudung. and terbuka hati untuk berhijab. tapi netizen pon jgan la negative sgt, sebab tu org takut nk buat perubahan, silap sikit ada yang mengutuk.

    10

    21
  12. peace says:

    rasa2 msa event nii je pkai camni tpi event lain sopan je simple bawal lpas okey le tu bru nk blajar. dia pon bkn pkai tudung ptutnya doa baik2 di bln mulia ni .yg memang pkai tudung pon ada yg pkai lgi truk bju ketat sluar ktat tudung lilit jee…ptut bri cth yg baik2 ….

    12

    32
  13. Anonymous says:

    die kan memang free hair.. adehh

    8

    23
  14. Anonymous says:

    org yg pakai tudung pon terjojol sana sini.. tak depan… yg belakang montot terjojol bila pakai suar muat2.. lagi kalo pakai jubah
    musabahah diri mak adik beradik sedara kawan sendiri dulu.. sblm sebuk nk jd mulut tempayan nk mengata org…

    12

    20
  15. Anonymous says:

    perasan tak tajuk gosip sgt xbest nk baca. mengundang netizen mengata, tapi mostly semua positif komen kat sini. mungkin sbb fazura tak gedik, so netizen komen baik skit la…

    16

    20
  16. loyalmalaysian says:

    sbb kain satin mmg la nampak….lain kali pakai kain cotton ekkk

    0

    22
  17. Pemerhati says:

    Dia dh memang free hair hormat bulan puasa pakai tudung. Bersepah lagi artis yg mmg bertudung tapi pendek..lilit. Menteri..bini mentèri…anak menteri pun tudung senteng. Yg dh hajah pun ada. So ta payah la n komen. Kita check tudung kita dah ler.

    18

    20
  18. Anonymous says:

    Pergi pasar ramadan dh ler…yg tshirt lengan pendek..baju ketat..seluar leggings..jalan dgn LAKI YG DAYUS..bukan artist sj…semua sama.

    11

    10
  19. Anonymous says:

    HMM 11.02 Lotal Malaysia 12.45. Spot on! Aku setuju. Yang berdada bidang bila umur meningkat kna pakai good bra. Kalau pakai bra yang tak bagi good support dan saiz tak betul (lebih kecil dari saiz …,,…) then bentuk …. tu nmpak kembang ke tepi. Tak payah beli yang mahal. One more thing as said jangan pilih fabrik kilat atau satin like material. Salam kemaafan.

    3

    0
    • aihh says:

      aah tul tu… setengah perempuan dorang salah pilih bra.. ada setengah tu, dah explain tapi masih pilih salah bra… kembang ke tepi mmg dah biasa kalau pilih bra ikut citarasa jer… biar la dorang..
      but she, just perfect bra and size…

      6

      10
  20. sentap says:

    mmg style hijab skrg…wajib atas dada…lilit2 kat leher cm erin malek…xda makna berhijab…

    4

    1
    • kuali kawah besar says:

      ala itu syail hijab..mcm mahu gaul gulai kawah besar, boleh la sentengkan dn lilit kt leher supaya hujung2 tudung tu x kena sambal dn kari, tapi org muda yg pakai mcm ni saja je nk tunjuk dada..ap lagi, kalau makcik2 x apalah, sbb nk gaul kuali kawah bsr..

      3

      0
  21. ok says:

    kalau tgok di video .dia pon tak selesa pakai tudung nie time tu.sbb selalu dia pakai tudung yang tutup bhgian atas.dorg nk bgaduh pasal nie di ig biar la.yang blog nak kecoh up kn isu nie pasal apa.penting sgt ker berita nie.ya allah.. yang mengutuk tu bawak2 la insaf.bulan puasa kot.sah2 yang mgutuk tu mmg tak suka faz.bukan sbb nk bg ksedaran pon.akui je la.idola yang awk suka sangat tu pon tak tutup betul2 juga.cer g tegur sama.berani ker idok.
    faz tu mmg selalu bertudung bulan puasa bukan sbb fattah ker apa.tak yah nk myindir sgt la.cuba bila org nk buat baik kita pon bsangka baik.doakn yang baik2.faz nie hati dia baik.. korang boleh nmpk kalau celikkn sikit mata tu.kalau dia betul2 sedia bhijab dan menutup aurat sempurna. ya Allah..dia akn jadi sebaik2 wanita dari yang konon btudung tp singkat ketat sana sini mulut pulak jns tak jaga hati pula hitam.so sapa yang rugi.

    7

    0
  22. Imani 76 says:

    Buah dada dah tak nampak terletak kak..dah turun sikit…mungkin faktor graviti..dan usia

    13

    3
  23. anon says:

    Serba serbi tak kena, yg duk mengutuk tu dah perfect sngt??? Nilah melayu suka sngt buang masa, gihlah buat keje yg berfaedah sikit drp duk asek mencari kesalahan org. Tu dah kira ok. Neelopa yg dah hajah pun seluar sendat giler, dia baru belajar nak bertudung, relaxlah.
    Yg suka sngt mengutuk tu, cer gih mengadap cermin tengok diri tu sempurna tak.

    4

    2
    • huhu says:

      tak paham apsal ramai nak kaitkan neelopak dlm komen mmasing. nampak sgt ko bln pose pon dengki je keje. dasar hati busuk

      7

      2
  24. Nana says:

    Nak tegur jgn sampai menghina. Ada lagi ramai muslimah di luar sana yg masih tk sempurna lagi pemakaian nya. Faz ni naturally dia free hair but pakai tudung utk menghormati bln ramadhan. Tk setuju dgn cara pemakaian tudung nya yg nampak dada tu tapi nasihat kan la elok2. There is a lot of celebrities out there yg bertudung which is tudung singkat, dulu tudung labuh skrg makin singkat, pakai baju fit ikut body, short sleeves, nampak lengan but why faz only kena kecam? Sbb nama dia tgh naik skrg ni.

    5

    0
  25. lili says:

    You shouldn’t post something yang macam ni nara which is mengaibkan fazura sendiri..there is a lot of muslimah celebrities out there yg mana lg teruk pemakaian nya. why post faz je?

    4

    1
  26. Mcm2 says:

    Fazura bukannye pakai tudung pun.. Takpelh.. Die just nak promo novel/drama tu je.. Dah biasa la baju sendat mendat tu.. Lain la yg mmg pakai tudung tu tp baju sendat bagai nampak segala.. Tu baru la boleh dok kecam.. Kbye!!

    3

    0
  27. Superwomen says:

    so this is how Muslim who wears hijab proudly uses her language on media?? orang pakai hijab untuk drama saja okay

    4

    0
  28. Juju says:

    Kalau lopa pakai gini baru sedap mata memandang..masih mantap..kalau yang dah boleh di panggil aunty biasa2 saja.

    10

    3
  29. Anonymous says:

    Baju kurung artis nie.Kurung sejemput pisang.laris dipasaran.Gila.artis drama kemaruk cinta meleleh.

    2

    0
  30. Betul says:

    Orang Melayu Gemar Cerita Hal Orang” – Fazura
    Published on Oct 11, 2016 in Artis/Utama & Sensasi
    KUALA LUMPUR – Pelakon, Fazura beranggapan segelintir orang Melayu hari ini lebih gemar untuk bercerita dan memberi komen terhadap seseorang apabila timbul sesuatu isu.

    4

    0
  31. Anonymous says:

    betul-agree wit u,knapa u all ni org melayu suka mengata ngata org ok pa pakaian fazura ta lah menonjol sangat dgn betudung-looks great.even she looks sweet n pretty.to all haters yg envy sangat….pls be open minded-adapt to a new fashion ta la
    pakaian faz tu ta sopan ok je pon.to faz n fatta u guys r brilliant and fantastic positif thinking makes u two better..

    2

    1
  32. Be fair says:

    Percaya lh Faz tk terkesan apa2 pun ni dgn komen2 ko org sbb dia dketahui mmg positive gile tk meroyan or berbelit2 mcm artis kesayangan nara tu kan..Nara ni mmg klau artis dia tk support gini lh, klau lopak fake tu apa pun tk ada benda yg salah dmata nara kan..pakai pakaian dulu ala2 teletubbies pakai tudung tk nmpk kn susuk badan ke, seluar ketat bila keluar meletop..hmmm nara mmg berat sebelah..go girl faz u have nothing wrong but u did a great superb job in HSC all the best to u, Fattah n the rest of the cast..

    8

    0
  33. putihkaseh says:

    Bukan Fazura jer yg bertudung mcm tu, klau tgk IG artis2 yg bertudung ramai yg pakai cam tu

    1

    0
  34. Anonymous says:

    sebenarnya nak juga tau motif perempuan pakai tudung tp still nampak dada tertonjol dan pakai ketat sehingga menampakkan susuk bdn. belum lg yg pakai tudung tapi pakai baju lengan pendek. isu ni bkn merujuk kpd fazura saja, tp umum

    0

    1
  35. Juju says:

    Perempuan dah berumur macam mak2 jadi cenderella? Patut jadi ibu tiri lah. Sangat tak realistik.Malaysia ni kekurangan pelakun remaja ker? I tengok sekali pun dah give up. Bukan salah Fazura, dia cantik dan try nak compete dengan fenomena Neelofa dan fattah tapi casting Manager kena lah pilih yang sesuai. Kalau pilih heroin yang sesuai i rasa drama ni lebih meletop. Ni drama biasa2 lebih trending.

    1

    7
    • HSC says:

      sorry to say to sau dh nk cakap psal lofa biar me komen ckit, klau nk tngk btul2 Lofa nmpk tua dri Fazura tau, malu lah lofa muda tpi fazura lgi maintain perangai pun jauh beb..skill lakonan lofa tu pun ntah apa2 ler muka nk mengedik jer pun tk ada skill langsung dia tau nk glamour jer pun..lofattah dh basi tk ada erti pun bgi Fattah skrg Fattah pun tk prnh sebut pun lofattah ni lgi kan..memang drama HSC dh mmg meletop pun mengalahkan SHMP so for lofa stop being so arrogant & childish

      5

      0
    • amber says:

      acik epot Juju..oppsss sori i x tgk lngsung ye SHMP..sumpah demi Allah..bulan puasa ni x baik bohong..x de hati nk tgk pun sbb lopah yg blakon..yg penting HSC sgt2 mendoniaaaaa hokey..Faz vs lopah??bagai langit ngn bumi wehhh acting diorang…terima jela kenyataan tu kak #lotsoflove

      2

      0
  36. Gym bou says:

    Betul kata Fazura orang melayu ramai yang begitu

    1

    0
  37. Zul says:

    Muka okay kot cuma badan tak terletak kemas macam remaja umurkan dah 34. Bukan salah dia.

    2

    0
  38. Imani Inaraì says:

    Mak i kata kalau boleh lahirkan anak2 sebelum umur 35 tahun.

    1

    0
  39. catcitnat says:

    kalau komen atau review negatif pasal Fazura rajin nara post ek..so obvious..

    0

    2
  40. Seri says:

    there is nothing wrong about fazura carry watak nura medina. Smpai skrg tk boleh nk fikir siapa lg layak utk carry watak ni. Kalau pun ada pelapis2 baru yg jauh lebih muda carry watak ni, penonton drama lebih suka pelakon yg berkualiti bukan yg kejar femes tp berlakon sendu sendu. Fattah berlakon pun kurang kayu da. Faz is a method actress. Age is just a number laa. As far as i know, rating hsc pun tggi. Lg tggi dari shmp.

    2

    0
  41. Anonymous says:

    fazura dah dimamah usia

    1

    1
  42. cupcake says:

    Hei x tau la manusia zaman skrg ni. Kesilapan org lain terbeliak je bijik mata tp diri sendiri tutup mata

    1

    0
  43. Cik Bintang says:

    Janganlah tambahkan dosa kutuk-kutuk artis. Kita doakan je moga dia berubah untuk terus bertudung bukan hanya dibulan puasa dan diberi hidayah untuk menutup aurat dengan sempurna. Hidayah itu milik Allah swt.

    0

    0
  44. diyana says:

    rugilah kalau tak tunjuk …asset tew.. lagipun pakai tudung untuk berlakon kan? bukan pakai tudung tew fesyen ke bukan wajib? fesyen lah… berhijab tapi ketat sana sini. seluar senteng…short sleeve…fesyen lah…

    0

    0

Leave a Comment

Optional