Written by serenity | December 2nd, 2013

Ya, sememangnya berita percintaan antara Johan As’ari dengan pelakon seksi Lana Nordin merupakan bualan hangat di kala ini. Jadi kami harap pembaca BN dapat bertahan dengan berita berkala tentang mereka yang pastinya akan dilaporkan dari pelbagai aspek. Khabarnya, timbul dakwaan yang Lana telah menggunakan ilmu hitam untuk memikat Johan As’ari.

 photo lana.jpg

Gambar mStar

Ialah, mulut orang bukan boleh ditutup, apatah lagi kisah percintaan mereka ini berlaku dalam masa yang singkat. Lana Nordin melalui mStar Online memberitahu yang dakwaan tersebut tidak masuk akal:-

Susah untuk terangkan situasi ini, saya anggap perkenalan dalam tempoh tiga hari ini dan kemudian terus dilamar dianggap sebagai pertemuan baik antara saya dan Johan.

Ini kerana saya mahu seorang lelaki yang menerima saya seadanya dan kemudian membimbing saya mengubah diri ke arah kebaikan. Terkejut juga apabila orang anggap saya gunakan ilmu hitam terhadap Johan. Itu adalah tuduhan yang tidak masuk akal.

Lana juga tidak menafikan yang ibu Johan masih belum dapat menerima dirinya sebagai calon menantu dengan sepenuhnya, namun baginya perubahan penampilan yang bakal dilakukan secara sedikit demi sedikit akan membantu wanita itu yang dikenali sebagai Datin Firdaus untuk menerimanya.

Johan juga khabarnya percaya perubahan Lana untuk menjadi seorang Muslimah yang baik pasti akan membuatkan ibunya menerima wanita yang dicintai itu.

Tak baik betul siapa yang kata Lana ‘mandrem’ tu kan. Cinta memang tak kenal usia, atau latar belakang. Kalau hati mereka berdua dah suka tidak perlu kita mempertikaikan, apatah lagi keduanya bujang trang tang tang. Sebaliknya, mari kita doakan kebahagiaan mereka saja.

70 responses to Lana Nordin Nafi Guna Ilmu Hitam Pikat Johan As’ari

  1. gagap says:

    pulak dahhhh.. lana & johan sesuai! moga berbahagia.. :)

    0

    0
    • catwoman says:

      tu la.. kt ig mak johan pun ada org kata.. fitnah tu lg berat dosanya dari membunuh.. kan ostajah abby adabi kan???????????????????????????????????

      0

      0
      • dahlia says:

        kesian ko lana.. ni mesti kipas ssh mati shilalat yg mengata ni.. janji ko bahagia lana… pedulikan mereka.. ko juga berhak kecapi bahagia..

        buat shilalat.. one word… REDHA..

        0

        0
        • n9 says:

          padan muka shila..syok sendiri..hahahhaha..all the best for both of u..

          0

          0
        • Melayu Tegar 3030 says:

          Ini fitnah!! Haram Jadah bak kate our beloved PM!!

          Industri Malaywood di bawah pentadbiran UMNO sejajar dengan
          tuntutan agama.. Tak mungkin sama sekali ade perkara khurafat begini!!

          Tahniah kepada pengundi2 & pejuang2 UMNO,
          dulu, kini & selamanya rakyat diutamakan…

          Perjuangan masih belum selesai!

          Hidup Umno!! Hidup BN!! Hidup Bumiputera!!

          0

          0
        • Hidop UMNO!!! says:

          To Melayu Tegar 3030
          Tahniah minyak naik!
          Tahniah tarif elektrik naik!
          Tahniah harga gula naik!
          Tahniah tarif tol naik!
          Tahniah kepada segala kenaikan harga!!!

          0

          0
        • Ini Semua Poyo says:

          Berapa periuk si Lakhanat Nurdin buat nasik kangkang nehhh ?

          0

          0
        • Shilalat says:

          Kisah janji…..dimungkiri….lagiiiiiiiiiiiii :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia tak pkai ilmu hitam la… dia pkai ilmu batin

          0

          0
        • baby AA says:

          guna ilmu coli dalam hitam ada la kot…. heheehehe

          0

          0
        • MINA says:

          KAT BEAUTIFULNARA NIE TAKKAN TAK RAMAI PENYOKONG SHILA…SEMUA DOK BACKUP LANA…
          BILA MASUK IG SHILA… RAMAIIIIII YG BACKUP SHILA..SUH BTABAHLAH…SUH SABARLA… ANTARA RAMAI2 KT IG SHILA TU TAKKAN 2 ORG JE YG BKK BLOG BN NIE…
          PELIK. TGK….SEMUA KOMEN KT BN NIE..ADE ATLEAST SORG YG UNLIKE..SAPE YG UNLIKE TU… SHILA?? ND LALA?? HEHEE
          SBNRNYE YG CKP SABARLA SHILA DKT IG SHILA TU…RASENYE TAK SEMUA IKHLAS..HEHE..TAKOT NK KOMEN BKN2…T KENE BLOCK DGN DHILA..YELA,IG KAN NMPK ID, NMPK MUKA… HAAA KT BN NIE LA ORG BEBAS NK KOMEN..TAKDE YG KENAL…HUUUU
          SHILA NMPK SGT KEBUDAK BUDAKKAN… KT IG SEDEHHHHH STRESSSS SEMUA TUNJUK… PASTU MENYESALLL DELETE…………..

          0

          0
      • ABBY ADABI YOYO says:

        Syurga atau neraka bukan terletak di tangan kami pembaca atau ABBY ADABI khususnya yang tak putus-putus menghina korang berdua.. Jika benar ikhlas untuk berubah… tak ada kesalahan… semoga ini menjadi titik permulaan ke arah kehidupan yang membahgiakan korang berdua.

        Tapi seandainya boleh, berhijrahlah kerana Allah… kerana itu hijrah yang sebenar-benar hijrah.

        Dan yang makan hati tu… sedar diri… awak tu pompuan. Tak yah nak bergedik putus2 cinta. Cari jer lain klu udah tentu itu bukan jodoh anda.

        0

        0
      • Baby AA says:

        alahai nak guna ilmu hitam apa mendenye…bukanya kacak pun. perserta2 raja lawak pun lagi hansem !!! :(

        0

        0
    • lynn says:

      sudah2 lah tu mengata si lana ni. dosa dgn Tuhan korang boleh mintak ampun. dosa sesama manusia, kalau org yg korang kutuk tu tak maafkan, sampai bila2 korang tanggung dosa tu. berlari2 lah korang kesana sini nanti di padang mahsyar nak cari dia nak mintak maaf.

      lana nak berubah ni dah kira bagus dah, walaupun initial niat dia kerana Johan sebab lama2 nanti mesti dia ikhlas kerana Allah. apa cerita dgn retis2 lain yg dah tua nyanyuk tapi tak reti nak berubah. makin seksi seksa adalah. mohon terasa ye retis2 tua :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      Apa ilmu hitamnya..Johan tu bukannya hansem pun, kalu dia dengan Hans Issac logikla kalu nak cakap camtu..padanla tu dua2 orang muka biasa jer kalu xartis orang pun xpandang agaknya..

      0

      0
    • lani says:

      kalau nak tau lana ni ikhlas ke tak nak berubah, ngk nanti kalau johan tak jadi kawin dgn die, die teruskan jadi muslimah ke atau balik pakai sexy2..
      time tu la boleh tau die ihklas ke idok

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tak hensem pon lelaki ni….ape nak direbutkan sangat

    0

    0
    • Anonymous says:

      entah iye entah tidak, entah buaye entah katak tak minat…tak berkenan.kalau amar asyraf bolehlah…tengok 1000 x pon tak bosan bosan

      0

      0
  3. aki says:

    takpelah. perempuan yg jahat memang utk lelaki yg jahat juga. mmg seswai la diorg ni

    0

    0
    • safi al mukmin says:

      aki.. siapa ko nak mengatakan mereka jahat??? mcm ko tu sebaik2 alam sgt… kena kan keturunan ko nanti baru tahu langit tinggi rendah…

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju dengan aki….johan tu tak layak utk shila..tu tanda johan ntah hape2..aku n family nk banned pape yg berkait dgn johan-drama,film whatever

        0

        0
    • Sally says:

      kita tak berhak nak menilai manusia tu jahat ke tak … itu semua kerja tuhan .. lebih baik cerminkan diri sendiri dulu .. sempurna ke tak .. kalau tak ada cermin besar kat umah tu .. g umah saya .. manyak besar woooo …

      0

      0
    • idir says:

      aki ni memang selalu baca mastika waktu senggang..kalau dia perempuan, dia pakai tudung layered kaler LGBT tu.

      0

      0
  4. […] Ya, sememangnya berita percintaan antara Johan As’ari dengan pelakon seksi Lana Nordin merupakan bualan hangat di kala ini. Jadi kami harap pembaca BN dapat bertahan dengan berita berkala tentang mereka yang pastinya akan dilaporkan dari pelbagai aspek. Khabarnya, timbul dakwaan … Continue reading → […]

    0

    0
  5. aki says:

    memang seswai, perempuan teruk utk lelaki yg teruk juga

    0

    0
  6. paukaya says:

    sape lak kate kamu pkai ilmu hitam??

    0

    0
  7. .................... says:

    lantak la orang nk cakap ap pn lana…masuk telinga kiri keluar telinga kanan…org kalau hasad dengki cam tu la..ap pn kami doakan awak bahagia…jgn tunggu lama2…

    0

    0
  8. u says:

    erm… klu betul nak berubah, nape masih pakai baju ketat camtu… pakaila longgar2 sikit klu nk diri tu diterima oleh mak johan… x payahla nk tunjuk bontot yg lentik sgt tu kan…

    0

    0
    • der.. says:

      ko ingat shila to pakai baju yg x KETAT ke? sama je nampak bentuk badan.. puihh! jgn nk mengata org okay!

      0

      0
      • helo helo says:

        betul betull..shilalat tu pakai tudung tp pkai baju ketat2.. dahla body shape tak cantek..

        0

        0
        • maya says:

          Shila wlu da bertudung still pki baju ketat n nmpk shape body jg. Contohi pemakaian Heliza Helmi, Wardina, Irma Hasmie, Diana Amir, Yatt Hamzah. (sekadar menyebut beberapa nama). Pki tudung labuh dan baju x ikut shape badan.

          0

          0
    • joanaa shyanaaz says:

      Alahai.. lana tu mmg la seksi.. tp shila pun sma gak.. cuba korang bju yg dia pki klu buat performance? contoh tgk msa duet dgn judika tu. x usah la pertikai siapa yg pki baju ketat2.. coz dua2 sama je bezanya sorg pki tudung, sorg free hair. bg sy shila tu sama juga x tutup aurat. y im saying that.. coz nampak jg bentuk buah dada, bentuk badan, pinggan serta punggung.. “PEACE YO”

      0

      0
  9. minmyokyawthu45@gmail.com says:

    enth nape…selagi dia org x nikah aku mcm x leh caye le ngan johan ni….

    0

    0
  10. roro sipendekar says:

    tak ada maknanya Lana nak mandrem si Johan tu, apalah sangat si Johan tu kalau nak mandrem…. dosa jer korang yang menuduh dia tu…

    0

    0
  11. Angauku Dah Sembuh says:

    Kadang-kadang kata-kata orang kita kena fikirkan dan pertimbangkan juga. Penyakit angau yang melampau yang datang secara mengejut, selain kita perbanyakkan doa dan mohon petunjuk Allah, kita juga kena berikhtiar untuk mendapatkan rawatan syifa.

    0

    0
  12. lola says:

    xtau nak komen apa pasal lana&johan. tapi kalau hubungan dia dengan johan boleh membawa perubahan positif kt lana (penampilan),aku sokong.hehe walaupun xkenal lana in person,tapi aku rasa dia sangat matang(de setengah orang umur da byk pun xmatang2) handle situasi (xberbalas kenyataan dengan shila amzah). memang lah penampilan dia hazab tiap masa dulu tapi siapa tahu esok lusa dia bukan sja boleh berubah penampilan malah menjadi insan lebih baik dr sebelum ni,insyaAllah. buat shila,move on j elah.apa yg nk kecewa sangat sedangkan dulu xmengaku cinta?? lebih baik focus untuk karier,kembangkan bakat da alang2 menetap di china. ini bukan kerjaya yang dicanang,kisah cinta je yg aku tengok. jangan nanti sebut je shila amzah,bukan pasal kerjaya/pencapaian yg orang sebut tapi kisah cinta lara sepanjang zaman.

    0

    0
  13. peminat says:

    Saje je nk test market.mula2 dgn abil,pastu dgn shila pastu dgn lana..msing2 ada nama sndr kan.klu stkt botak je dh lm tamat pon

    0

    0
  14. Pape jelah says:

    yg penting, kalau niat diorang baik, maka baiklah ksudahannya. Kalau x baik, terjadilah sbaliknya…

    0

    0
  15. nani says:

    korang tengok melodi semalam?wartawan tanya apsal tetiba nak kawin ngan Lana.Ko tau si Johan cakap apa?”sebab tak tahan tengok Lana lah tu yang dia cepat-cepat nak kawin dengan Lana…:”Cisss….nampak sangat kawin ikot nafsu….kenal 3 ari dah berkokok nak kawin.ambik la pengajaran Ana Dahlia ngan Chef Rizz dulu…kenal 3 bulan …pastu kawin…pastu tak sampai setahun bercerai….Alasan dari Anna Dahlia,dia menyesal sebab terlalu cepat berkahwin tanpa mengenali lebih mendalam pasangan.Ini contoh pengajaran perkahwinan artis yang ada yang paling singkat!Si lana dan Johan ni memang jenis pikir pendek betul laaa….Bukan nak mengata Anna Dahlia…bukan nak memperlekehkan Lana baik pun Johan…tapi semput memikirkan keputusan sembrono gini…

    0

    0
    • anti sotong says:

      chef riz tu sotong derr..mmg la takkan kekal..bini mana yg nak kan suami yg hanya pada nama saja tapi suami berkasih dgn jantan lain..kenal 10 tahun sebelum kawen pun takkan kekal gak..kawin utk ‘tutup mata’ org ramai dan keluarga saja..watdehe!!

      0

      0
  16. rynna says:

    abg nara kuarkan la tajuk “MAK JOHAN BUKAN SEDIH SEBAB JOHAN NGAN LANA,TAPI SEBAB ADA SEDARA MENINGGAL DI MELAKA”..

    pastu sheila trus kipas mak Johan,suro mak dia sabarlah,belikan tudung lah,tu tak masuk lagi kutuk lana pastu puji diri sendiri..

    skang kan dah malu….

    0

    0
    • makan beras says:

      yg lawaknya ada fans shila suruh shila tabah, bg aku nk tabah apa benda nya…shila dgn johan x ada apa2 pun, minah tu yg perasan sorang2, kalau aku…aku malu, lepas tu burukkan org lain bajet diri tu perfect sebab bertudung, tapi x sedar diri pakai seluar ketat, baju gym tunjuk tetek, tak matang betul

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Mana ada mandrem.. lana guna aset dia aje.

    0

    0
  18. kak noi says:

    kesian johan kene mandrem..mesti shila mandrem lana plak pasni..pastu johan mandrem lana balik…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    rambut dn muka lana berkilat macm curah mnyak masak sebotol

    0

    0
  20. eyka says:

    Saya percaya, esok tidak boleh ubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini masih boleh ubah apa yang akan terjadi pada hari esok.

    0

    0
  21. sarah lee says:

    aku sblm ni memang x suke lana….dulu kontroversi miss malaysia. Tahun dia menang tu tahun dimana org islam tidak dibenarkn join pertandingan tu… Tapi lame2 aku perhati dia ni, dia tidak hipokrit dgn diri dia… Kalau dia nk sentap dia sentap, kalau dia maki dia maki, kalau dia nk melahar dia melahar je..ikut suke dia je… Dia pun x tunjuk diri dia gud2 mcm sesetengah artis tu yg bajet dia tu baiklh sgt. Cube kita pikir balik, ada ke lelaki yg baik yg nk dekati dia?? Sume lelaki yg baik menghindari utk mendekati perempuan sprti itu…. Terus dibuai hanyut lh perempuan mcm lana ni….

    InsyaAllah kalau satu hari ada lelaki baik yg mendekati lana dn menerima utk membimbing dia, sama2 mendoakan dia menjadi wanita solehah…. Tak kisah lh lana dgn johan ke sape2, aku mendoakan supaya dia dapat dibimbing sepenuhnya oleh seorg suami. Dn mendoakan agar segala apa yg dilakukan oleh nya semata2 kerana Allah.

    Buat shila, udah2 nk meroyan bagai kt ig. Jgn kau guna media sosial ni sebagai meluahkn perasaan ko. Mcm x de keje lain dh aku tgk… Sume menda ko nk share kt fan ko… Sikit2 tunjuk gambo mata…urat mata…mata sedeh… Ish… Syg ko ni shila, berbakat dh, tapi……. Pepun aku doakan ko pun akn terus jadi permata seperti yg kau ingin kn.

    0

    0
  22. nyampah shilalat says:

    Aku tak minat pun mana2 party dlm kes ni. tapi, apa aku nak cakapkan, Alhamdulillah sebab johan dah berjaya cuba untuk mengubah lana yang seksa meksa sebelum ni. walaupun org duk ngata berubah sebab lelaki la… tak ikhlas la.. but, at least ada la perubahan. mana tau lama2 hati lana sendiri dah terbuka untuk berubah demi diri sendiri. kan bagus tu.. apa2 pun, tahniah la kat korang.. to shilalat, expressing yourself at media social is no no no.. buat malu ang je nanti..

    0

    0
  23. miss s says:

    bincang n keluarga,ni main redah jer.
    zaman sekarang mak bapak dibelakangkan.
    ibu ayah restu..allah restu

    0

    0
  24. bilakakjemahmenulis says:

    wehhhhhh korang punya komen sumpah lawak. kesian team shilalalalalala weh. tabaik tau korang. biarlah dia nak bertabah. mungkin buat lagu lagi? #eh

    Tak pernah kenal Lana personally. Lakonan ke apa ke pun tak pernah perasan. Cuma kenal dia pasal seksi dia, dituduh tak puasa etc. Tapi one thing for sure, dia tak pernah keluar suratkabar rampas laki org ke, ditaja oleh menteri mana2 ke atau dikatakan buat hidung kat Bali. hihi.

    So kalau dah jodoh Lana tu dgn Johan yg tak berapa kakjem berkenan, doakan lah yang terbaik. Jgn la korang expect tetiba dia pakai baju longgar, bertudung terus. Perubahan ni perlukan masa. go Lana!

    iklas dari,
    #bukanteamlana

    0

    0
  25. alaaa, korang tunggu tengok aje la… mesti c shila ni kawin jugak dgn sharnaaz akhirnya. dah dua dua pon skarang bujang single youuu wakakakaka

    0

    0
  26. nonamanes says:

    @nani takyah semput nak pk pun. lantak p la kat depa. huhuhu

    0

    0
  27. kak bedah says:

    kalau ye pun tanjat dgn berita lana n johan ni tayahla smpi ckp dia mandrem johan
    seriously, kalau lana bleh main mandrem2 ni baik dia mandrem ikan jaws, ikan bilis cmni nk watpe dow.

    0

    0
  28. mailey sairus says:

    Johan bagi laluan dgn sharnaaz tu. Sharnaaz msi suka dkt shila rasanya coz dlm IG sharnaaz, pic mrk berdua msi ada n x d delete.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Penyakit angau yang datang melampau secara mengejut dalam masa 3 hari terus nak kawin … Macam tu ke rasanya bila cinta pandang pertama?

    0

    0
  30. pelik says:

    satu benda je aku nak cakap… nape hidung lana nampak lain????

    0

    0
  31. observer says:

    Zaman sekarang ni zaman modern, zaman sains dan teknologi, tapi ilmu2 hitam ni pun masih berleluasa dimana2 pun kat malaysia ni. Kalau tak caya gihlah kat pusat2 perubatan tu….perubatan lslam ke tak lslam ke. Semua mcm mak nenek ade, kadang2 sukar nak percaya, tapi ianya mmg wujud, tanyalah si RCW, Datuk K. …..artis2 lain lagi. The majority of them guna bende2 gini…samada nak pikat org or utk kecantikan diri or nak kekalkan populariti…….hai mcm2

    0

    0
  32. MAXMORA says:

    wei..ko org jangan lah baca layan crite nii..dia org saja cari publisiti je..gimik bodoh..nak buat ko org banyak dosa ngumpat..tak caye tuggu lah..tipu je crite nii

    0

    0
  33. chinta chanduri says:

    taktau napa, suka tengok lana dengan johan. sesuai sanagt kan uolss

    0

    0
  34. bobcat says:

    hentah le… aku tgk muka 2-2 org ni x de rasa sejuk hati pun… si lana ni dari dulu lg muka mcm x de cahaya iman (kalo pakai tutup2 mcm kat atas tu pun muka mcm x damai la… lagi lama tgk makin serabut aku rasa). si johan ni plk, x tau nak msk category mana, nak kata hensem, tak, nak kata smart, x gak, mcm ada je yg x kena. pakai mcm ni x lawa, mcm tu pun x jgk… mmg betul la they complete each other, kalo aku producer film cum director, kalo ada watak sakai aku bg ke 2-2 org ni mmg sesuai aku rasa… haaa…

    0

    0
  35. olaf frozen says:

    Klau nk diikutkn lana n johan mmng ssuai tpi lana je yg x ok.orngx suke u n johan sbab slame ni u pkai seksi2 pstu wat mnde yg orng x suke , sbab tu la rmai orng x stuju u ngan johan kawin. Klau slame ni u x wat cmtu msti orng x bagi respon cm ni,klau u pkai tudung tutup aurat x pakai seksi2.xde la cmni.klau xnk pkai tudung pon xpe aslkn jgan pkai seksi2.

    0

    0
  36. […] Lana Nordin Nafi Guna Ilmu Hitam Pikat Johan As’ari (68) […]

    0

    0