Written by AbangNara | July 7th, 2009

muh berpecah

5 Julai yang lalu di Hard Rock Cafe menjadi satu noktah hitam bukan saja buat kumpulan Meet Uncle Hussain(MUH) tapi juga buat industri muzik Malaysia. Secara rasminya Lan MUH telah keluar dari kumpulan tersebut setelah habisnya konsert mini mereka bersama yang terakhir.

Kami di sini memang sedih. Bukan apa, MUH nie memang berbakat besar, lagu sedap didengar dan yang penting boleh pergi jauh. Bukan senang nak carik vokalis suara sesedap Lan. Kurang lagi satu band best kat Malaysia nie.

Ada gosip yang kami dengar menyatakan sebenarnya punca pergaduhan Lan ialah sebab ada salah seorang ahli MUH nie songlap duit. Betul atau tidak tak dapatlah nak kami sahihkan. Orang yang dikatakan songlap nielah yang paling banyak bercakap buat anggota kumpulan MUH.

Buat Lan, semoga terus maju jaya. Buat ahli-ahli MUH yang lain, teruskan usaha anda. All da best!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to (CONFIRM)MUH Berpecah 5 Julai Lalu

  1. Jojio says:

    Bukan senang nak dapat kumpulan cam nie…

    0
    0
    • Kakak Angkat MUH says:

      bukan susah kumpulan ni dh berpecah…..

      0
      0
    • LukisanPutih says:

      PENGUMUMAN; MEET UNCLE HUSSAIN TAK BERPECAH. HANYA LAN SECARA RASMI TARIK DIRI DI HARD ROCK DAN BAGITAU DIA DAH SIAP SEDIA DENGAN AZLAN&TYPEWRITER.
      MUH ASAL IALAH – TAJA – GFAT – LAN
      SESSIONIST MEREKA – KUDUX – ZAHAR- AM HUJAN – BAKRI – ALANG – PITT
      Mari kita sama sama tunggu HITS songs dari kedua-dua band ni.
      MUH jangan patah semangat teruskan usaha
      AZLAN buktikan kata kata anda utk berdiri di atas nama sendiri tanpa MUH.

      0
      0
  2. apple_green says:

    sayangnye…
    knp kumpulan slalu berpecah

    0
    0
  3. Jojio says:

    Mana-mana negara pun sama jugak…terutamanya kalu album meletop….

    0
    0
    • singaganaz says:

      xlah… bg aku attitude…. band meletop mantop tapi xde attitude, hancur beb…..

      lau tak nape metallica still strong sampai skrg… search pernah pecah tapi reunion balik…

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        suami isteri punn gadohhh, inikan plak tiada ikatan….

        ni smua mesti sebab pakcik usin dh ajak lan balik jago kobun klapo sawit nii….doh berpocah, namonya MUH dikekalkan atau diubah yerk???

        kot2 ditukarkan kepada DJPH (dh jumper Pakcik husin)…iyekk, cam tak best jer nama tu….

        nama lain lor, nanti aku pikiorkan..

        0
        0
  4. BUZZ says:

    bagus la berpecah. bnyk sgt masalah yg x setel2 kat group nie.

    0
    0
    • Kakak Angkat MUH says:

      ye ker???????

      akak tak tau pun..nantilah akak tanya depo ek…

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        alaaa…kakak angkat MUH nie…klon saraa…
        xyah susah payah nak setel masalah diorg…

        0
        0
        • kakak angkat MUH says:

          wakaka…terkekek aku gelok…hahahaha…

          poco, akak nak tlg korang2 jer..akak kan kakak angkat MUH..nantilah akak bgtau isu terkini lg sensasi ek….

          0
          0
  5. x-not-x says:

    hmm..nak buat macam mana…

    0
    0
  6. BumBLeBee says:

    tak tahan tak tahan sabar ku tak tertahan…..

    0
    0
    • Kakak Angkat MUH says:

      akak pun nak nyanyi sikit ek:-

      tak tahan
      ku tak tahan
      asyik2 depo ingat aku org tua,
      ingat aku seperti pakcik kedai kopi
      sedgkan aku masih awal remaj

      tak tahan tak tahan
      ku tak tahan lagi..
      biarlah aku cari daniel atau mikail atau saper2 lebih meletopp..

      0
      0
  7. chaiyo says:

    MASING2 da komitmen len kot…xpon wat solo lg untung…sekepala je y mkn hsil…

    0
    0
    • Kakak Angkat MUH says:

      tak lah….dh sampai masanya utk pakcik usin muncul….

      nantikan vokalis bernama usin dilahirkan thn 60 an…

      tak tahan oo ku tak tahan yuhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      0
      0
  8. DelimaSaraa says:

    berpisah jua akhirnya……………..tananana..lupa lirik lor

    0
    0
    • rurue says:

      2 lah x sangka jgakn akhrnya dorgni berpecah…… x best lh… aqni mint giler ma lan 2.. tpi bla tau dorg bubar,,,, sdih gla eh

      0
      0
  9. jed hijau says:

    sedangkan lidah lagi tergigit
    inikan pula suami isteri
    apatah lagi kumpulan MUH

    0
    0
    • Kakak Angkat MUH..... says:

      makan durian tepi perigi,
      bersama si apai,
      bukan kami pinta jd begini,
      pakcik usin sudh kami jumpai…

      kuningnya baju sami,
      jalan tegak muka bersahajer,
      silalah kawan doakan kami,
      tlglah jgn mengutuk sajer…

      0
      0
  10. aries_april says:

    xper la pch pn…
    klau dh x shluan…
    nk bt g mn g…

    0
    0
    • Kakak Angkat MUH says:

      berpecah, berkecai…..hbs retak menanti belah….

      0
      0
      • singaganaz says:

        ala.. pecah kaca pecah gelas,
        sudah baca minum air dlm gelas tuh..

        0
        0
      • BumBLeBee says:

        dh berpecah, berkecai….pastu retak menanti belah plak….aper sajer laa….ha ha ha

        0
        0
        • Kakak Angkat MUH says:

          salah lor bumblebee..akak ni br jer di lantik menjd kakak angkat MUH….tp dh takleh panggil MUH dh, sebab tkt diorang nak tukar nama2 spt berikut :-

          meet uncle daniel @

          meet aunty joyah @

          meet nek nak @

          meet nek jah @

          dll…

          apa2 perkembangan terbaru, nanti akak bincangkan dgn depo2 tu dulu yerk…

          0
          0
        • BumBLeBee says:

          skali dier Lan buat band bru nama…. ‘jumper pakcik hussain’…. he he…(giler kering idea laa kalo cmnih)…

          0
          0
        • Kakak Angkat MUH says:

          tak lah..mesti nama2 glamor…husin tu nama lama…

          JUMPA pakcik mikail ker….

          0
          0
  11. aries_april says:

    sara..
    bla jdi kak MUH ni?

    0
    0
  12. Akak Leen says:

    x minat…so. apa2 ajer la…
    bergerak solo lg bagus…dpt duit sorang2…hahaha…

    0
    0
    • BumBLeBee says:

      tp kalo lelaki g solo…leh carik makan ker? slalu lelaki yg solo tu dh sedia solo dr awal….cam anuar zain, aizat….. yg maintain ok jd so.o lepas out kumpulan pun yg otai2 jer…
      cam M.nasir, jay2, zainal abidin walaupun sumer tenggelam timbul….

      0
      0
      • Kakak Angkat MUH says:

        dn spt penyanyi syair si pari2..akak dh lupa apa kenamanya….dh tenggelam terus dh skrg, siap lemas dh kot….

        0
        0
  13. jed hijau says:

    aku dah bosan….
    aku dah bosan…..
    aku dah bosaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnn………

    0
    0
  14. redriben says:

    masalahnye skg nih, sape je yang songlap duit tu? dan sape yang banyak cakap dalam kumpulan MUH tu wei? yang tinggi sekali dalam group tu ke? aku tgk die je yang banyak cakap bagi pihak MUH.. erk? silap ke>? any idea?

    0
    0
  15. aries_april says:

    dont know la….

    0
    0
  16. BumBLeBee says:

    taja? hi hi hi…

    0
    0
  17. ewiezz says:

    nk nyanyi sket…. *lagu nasyid zaman aku mude2 lu (masa tu hijaz lum ade lai beb, lagu ni dah popular kat KUSZA)
    Pertemuan M.U.H disuatu hari, menitikan ukhuwah yg sejati
    bersyukur MUH ke hadrat ilahi di atas jalinan yg suci
    namun kini perpisahan yg terjadi, dugaan yg menimpa diri
    bersabarlah di atas dugaan, LAN tetap pergi juaaaaaa…..

    0
    0
  18. Zaza Muhammad says:

    Aisey…nick aku tertuka aaa plop

    0
    0
  19. cnady says:

    sdeynyer lan xde..suara die la yg menaikkn MUH..kalo xde die da xde special pd MUH..hukhukhuk

    0
    0
  20. apit says:

    bila dah top…berpecah lak dah…

    0
    0
    • kaki pakuk says:

      tu ar…gayut kuat tp topup rm5 je mne ckp mat oi…..pkai bil ar snang….

      0
      0
  21. Rin says:

    dah x kan da powernya bila tnpa Lan.. kita tgk lah nnt cmne dorg ni, bleh go on ke x.

    0
    0
    • kaki pakuk says:

      power root ade….

      0
      0
    • LukisanPutih says:

      Amacam Rin? MUH dah start DRAMA KING. Walaupun lambat 6 bulan ( December) baru muncul.. LAN yang dah memang kantoi buat band TYPEWRITER belakang2 sampai sekarang baru BERSYAIR 1 lagu je? janji nak keluar album hujung tahun sampai sekarang? Habuk takde? so pikir pikir kan lah … LAN TAK BOLEH HIDUP TANPA MUH & LAGU2 MUH? ATAU MUH TAK BOLEH HIDUP TANPA LAN?

      0
      0
  22. cindy says:

    dah x de rezeki dorang nak nyanyi sama2…..

    0
    0
  23. nunu says:

    amek Black join band korg r MUH…klu korg malu nk lamar die… korg p vote black bebnyk… comfirm die nk..huahuahua…

    0
    0
    • kaki pakuk says:

      nk lamar si black ke???bape dulang nk kasi ke black tu???buatnye die mntak serba satu kan susah nati…..masak2

      0
      0
      • nunu says:

        aku ye vokal pun cam LAn (ex-MUH)…
        x cye testing r…mai cn,,,!!!
        o
        Y
        /L…….&TIADA BINTANGGGGGGGGGGGGGG %%%%

        0
        0
  24. nunu says:

    hmmmmmmm…….. band MUH, mls dh nk kerja… cam lagu diowg gak..”LALALALALALALA….HARI-HARI KERJA”HAHAHA!!!!….

    0
    0
  25. kaki pakuk says:

    tiada bintang……

    0
    0
  26. all the best to lan..banyak lg peluang kat luar sana..just do it

    0
    0
  27. matsengal says:

    la..br menang award dh bepecah..
    xnmpk leh pegi jauh la klo band2 camnie..
    rugi lagu sdap..
    adushhh..

    0
    0
  28. cokecane says:

    pas nei ramai2 sokong album solo lan… caya sama lu lan

    0
    0
  29. Cahaya says:

    Azlan & The Typewriter..aku akan support lan..

    0
    0
  30. program says:

    biasalah, bila dah naik mula nak menggila,
    masing2 besar kepala,
    album pun belum ada dah nak buat perangai.
    apa cer?
    ni jenis main musik utk suka2.
    ni lah jadinya.

    0
    0
  31. LukisanPutih says:

    tetiba adik laki aku mencelah.
    ” bakri tu selalu masuk band yang hot pastu band berpecah kenapa ek?” untuk pertama kali…. aku pun berfikir sejenak… hmmmmm

    0
    0
  32. saya bagi pihak MUH lan kini sudah membuat kumpulan yang baru…..

    0
    0
  33. I believe pc viruses should depend as life. I think it says one thing about human nature that the only type of life we have now created thus far is purely destructive. We’ve created life in our personal image. – Stephen Hawking

    0
    0
  34. Whatever you do, you need courage. Whatever course you decide upon, there is always someone to tell you you are wrong. There are always difficulties arising which tempt you to believe that your critics are right. To map out a course of action and follow it to the end, requires some of the same courage which a soldier needs.

    0
    0
  35. Your site offers a lot of unique insights and information. I haven’t really thought about it like that.

    0
    0
  36. Interesting stuff mate.

    0
    0
  37. mypad media says:

    You actually make it seem so easy along with your presentation however I in finding this matter to be actually one thing that I feel I would by no means understand. It kind of feels too complicated and extremely broad for me. I am taking a look ahead on your subsequent post, I’ll try to get the dangle of it!

    0
    0