Written by Bella | October 19th, 2016

Gara-gara memuat naik foto beliau sedang melambung anaknya, Yusuf Iskandar, pelakon Hairul Azreen telah menerima beberapa komen daripada netizen yang kurang setuju dengan tindakan beliau.

Apa yang dilakukan oleh Hairul itu bukan sahaja boleh menyebabkan kecederaan serius jika Yusuf terjatuh tetapi ada yang memberikan komen bahawa Yusuf boleh terkena sindrom “baby shaking” dan sawan.

Berikut antara komen netizen :-

Tentu sekali Hairul sudah tahu risiko untuk melakukan aksi sedemikian, siapa tahu dengan pengalaman sebagai “stuntman” mungkin beliau tahu langkah keselamatan yang perlu diambil. Apa-apa pun, bukan Hairul sahaja, anda diluar sana juga kalau boleh janganlah lambung anak tinggi-tinggi. Malang tidak berbau.

53 responses to Lambung Yusuf Iskandar : Hairul Azreen Dikritik Netizen

  1. nana says:

    kerajaan ada akta if kecuaian ibu bapa menyebabkan anak cedera

    38

    0
  2. zila says:

    Lantak diala anak dia

    6

    12
    • gojila says:

      org nasihat benda yang baik. ko ni pun!

      33

      0
      • minah jambu says:

        dh dia tk sayang anak dia pedulikan aje lah ! dia ingat yg dia lambung tu anak fatung salah lambung terus ke lantai macm ada budak yg terjatuh dari escalator setinggi 3miter tu salah sape ? nak salah kan donia yg fana ni ??

        7

        0
  3. Anonymous says:

    Bukan gambar edit ke ni? Kat sebelah tu pun ada kucing dia mcm dilambung.

    8

    2
  4. me says:

    kemungkinan besar ianya diedit..
    si bapa or ibunya mungkin sudah tahu risiko bila lambung anak mcm tu.
    kepada mereka yg di luar sana jika hendak pos apa2 lebih baik berhati2 dan berfikir pjgn terlebih dahulu. Yang buruk pasti bnyak kecamannya..yang baik inshaAllah akan disukai ramai.
    Jika ianya benar,..mereka boleh dihukum dibawah akta kecuaian.

    13

    0
  5. che tat says:

    Huh..edit tuu…tinggi nau lambungnye…

    6

    1
  6. See a far.... says:

    edit atau pun tidak..
    itu cara artis2 skg nak publisity…
    memang aku perasan..
    bapak si yusuf nie mcm tak sabar
    nak anak “besar gila” dan “lasak gila”…
    duduk sebelum masanya…
    bertateh sebelum usianya…

    60

    1
  7. mawar GST says:

    7 adik beradik aku kena lambung masa kecik tp semua sihat walafiat. org melayu suka sgt nk menghukum org bajet pandai segala

    15

    4
    • robin says:

      kan..aku pon sama..tak faham baetul netizen skang sume benda nak di kecam nye

      6

      1
    • snow flake says:

      aku dan adik beradik pun..cucu2 pun aku tgk abah aku lambung2 sbb itu antara cara dia bermain dgn anak cucu sementara ada kudrat..dan bukan nak cakap besar, tapi semua adik beradik dan aku sihat, takde penyakit, semua masuk U, semua berkerjaya, malah ramai di bidang professional dlm keluarga termasuk aku. masyarakat keyboard warrior ni suka sgt jadi ‘pakar segera’ dalam pelbagai bidang..baca sekali lalu pun jadi tak lalu..letih tgk..

      10

      1
      • susher says:

        ko tgk tgk ke vid yg berlaku kt china gan penang baru ni??? sbb gurau/sayang anak bawak padah, berjaga2 sebelum kena…

        6

        0
      • Anonymous says:

        sgt setuju….pasal yg bnyk mengomen ni ramai sgt duk dalam rumah dan x bercampur masyarakat.

        1

        0
    • Yyu says:

      Orang dulu2 kurang ilmu.. ataupun ilmu susah nk sampai sbb xde Internet etc. Konsep nye sama dgn bg makan kt baby under 6 months la. Klo ikot org dlu2 depa cakap ‘org dlu bg je mkn masa anak 2 3 bulan, sihat je sampai skrg’.

      Apedaaa!

      Xtaw la kot korg ikot mcm org dlu2. Belum 6 bulan dah sumbat makanan kat anak. Hewhew

      1

      0
    • I can't stand morons says:

      Did u turn out great? Kalau 7 beradik kau setakat biasa biasa saja then maybe it is wise kau tak lambung la anak anak kau nanti ya. It is dangerous. Tapi kau tipikal melayu kan, mana boleh terima kritik bnda camni.
      Oh while we are on the topic, Artis Artis malaysia yg suka sgt upload gambar anak kat IG, please strap ur kids to car seats when they travel, boleh? You rocking them to sleep in a moving vehicle is indeed dangerous n stupid . Unless kereta kau kalis accident. Whatever that means.

      2

      2
  8. Anonymous says:

    orang tak lambung baby.. orang timang2 aje.. tinggi sangat tu lambungnya.. hanya sebab nak sama ngan meow tu.. tayahla buat perkara yang mengundang kekesalan.. otak bayi paling kena jaga waktu umur macam ni la.. paling kena elak gegaran.. jangan buat lagi

    11

    0
    • only mizz says:

      bukan xleh lambung kannn… tapi takut benda buruk terjadi…kalu kat sarawak kata “terlajak hantu”…

      3

      0
  9. missy says:

    whateva lah.. yang penting muka Yusuf lawak gila hahaha. comel betei si bambam ni !!!

    3

    3
  10. Anonymous says:

    dah sah2 la tu gambar edit.xreti beza ke

    1

    1
  11. joyah sporty says:

    nice editing picture.. comeyynya bujibu dgn adk yusuf

    0

    1
  12. damai says:

    obviuously edititing, apa lah netizien nie, asyik nak come to conclusion, yg nara pun main published aja, sah2 editing,

    0

    1
  13. emm alahai.. says:

    anak dia, biarlah dilambung ke apa ke..baby pun nampak mantap dah tu, bukan baru lahir 2 hari..plg penting, dia sebagai bapa tahu jaga keselamatan anak dia, kenapa kita org luar nak lebih2 sibuk pula? bukankah komen terlampau dr masyarakat merendahkan keupayaan dia sebagai manusia, sebagai bapa? kita kecik2 dulu pun selalu juga mak bapa kita lambung..elok aje membesar, belajar pandai, berkerjaya..now zaman gadget mcm2 ni, msg2 nak jadi ‘pakar segera’ dlm pelbagai bidang pulak ye..dia bukan goncang kepala anak secara constant dlm tempoh panjang pun, lambung beza dgn goncang ye..pergerakan @ hentakan dan momentum kena ambil kira..jgn simply condemn kosong saja…

    1

    2
  14. Anonymous says:

    edit ke tak edit ke perkara ni tak payah nak show off sgt.kan dah timbulkan fitnah.lagi satu kapel ni tak glamer pun asyik promote anak ngn kucing, apa motif..?kalau ikutkan produk hanis ngn hairul berlakon mana ada kualiti. dan tolong lah jangan samakan anak tu ngan kucing, mcm tak sedap sangat dengar bang ngah, bang ngah panggil kucing. hadoi macam2 sekarang. nak jadi artis sgt tp takot org lupa dia artis terpaksa show off kucing ngn anak.jadilah artis yg menjaga privacy mereka. Contoh artis obersea memang tak layan der mende2x cmni.

    9

    5
  15. yusry says:

    edit ke tak edit ke perkara ni tak payah nak show off sgt.kan dah timbulkan fitnah.lagi satu kapel ni tak glamer pun asyik promote anak ngn kucing, apa motif..?kalau ikutkan produk hanis ngn hairul berlakon mana ada kualiti. dan tolong lah jangan samakan anak tu ngan kucing, mcm tak sedap sangat dengar bang ngah, bang ngah panggil kucing. hadoi macam2 sekarang. nak jadi artis sgt tp takot org lupa dia artis terpaksa show off kucing ngn anak.jadilah artis yg menjaga privacy mereka. Contoh artis obersea memang tak layan der mende2x cmni.

    7

    3
  16. yusry says:

    edit ke tak edit tak perlu show off sgt.Ini lah akibatnya bila terlalu didedahkan semua aktiviti, timbul fitnah.Lagi satu hairul ngn hanis ni mmg tayah dikira artis dh, berlakon pun takde, tak tau apa sumbangan diaorg sekadar berniaga je lah.Sebab nk jadi artis sgt nak suruh org ingt buat lah jugak ig mcm anak artis lain plak tu sekali ngn kucing., boleh plak panggil kucing bang ngah bang ngah..aduhai kesian retis suam suam kuku.Tolong lah jgn terlalu public sgt life korang, sampai segala pelusuk dalam rumah nak tunjuk,mmg nak tunjuk segala jenis harta kt gumah. Jadilah contoh artis obersea bkn nk puji tp diaorg mmg ada batasan nak tunjuk life mereka kt org luar.

    2

    3
  17. siti says:

    bini kemain bg tips pasal penjagaan anak,dtg bapak tunjuk cth gmbo lambung cmni…kesian korang…

    7

    1
  18. Anonymous says:

    saper ni tak kenal..?

    0

    2
  19. kentang jenner says:

    aku nak komen bujibu je. bujibu tu amboi,, ala2 america next top model photoshoot ko eh, hahahahaha geram nk sekeh si bujibu ni, tgk ig bujibu, caption kelakor love u bujibu, #kipasmatibujibu

    12

    0
  20. loyalmalaysian says:

    patut la budak2 sekrg semua psycho…dah didikannye bukan2…

    0

    1
  21. loyalmalaysian says:

    kesiannya kucing…x pasal2 dia pon kene lambung…ape la manusia ni…ckp bodoh kang marah pulak…

    1

    1
  22. Pavlova says:

    Jgn tegur hanis n hairul ( dan jugak scha n awal).sbb dlm dunia ni anak diorang je hebat. Kikiki. Jgn sentap ye. Kami patut lebih sentap sbb dah muak tgk parenting skill korang yg bajet bagus tu. Hergh.

    12

    1
  23. eleh sangat says:

    sebenarnya ada kebaikan lambung anak ni, pakcik aku pengasas bersama darul syifa sangat galak kan lambung anak utk kecergasan bdk tu.

    ada contoh anak sorg makcik aku jenis sayang sangat kat anak, kalau pegang anak dia tak boleh lambung tak boleh sergah, sekarang ni semua benda pun takut. takut tinggi, takut kucing, takut semut.

    boleh lambung anak, tp jangan sampai jatuh je sudah

    3

    5
    • Anonymous says:

      Oh pakchik ko cakap ..,,
      Bagus la tu.. Ingat kan NEKTOK ko yg cakap jgk .
      Aku cadangkan ko gan Anis Jalika serta laki nya yg mereng ni pegi Check up full body .
      Bodoh !!!
      Mana ada org buat cam keja Lambung anak ni. KIMAK punya idea!

      1

      0
  24. ANTI HAIRUL AZREEN says:

    Rempit

    2

    0
  25. Anonymous says:

    Daripafa bercinta sampai la ada anak tak habis2 show off. Artis oh artis

    6

    2
  26. Anonymous says:

    Aku ske je tgk bujibu ngn yusuf ni..sbb kucing n baby dorg sgtlah comel..nak lambung?eh…lambung la..anak dorang..
    Yg korang ni kalo dah x minat dorg,xyah la kutuk2..come on..get a life people!!!

    1

    4
  27. Nanhado says:

    Kesian anak die hidup untuk INSTAGRAM! Dah lama aku perati pasangan ni terlalu berusaha nak nampak lain dari org lain dan show off -_-

    7

    0
    • xnak sakit ati xyah perati says:

      Dorg berusaha utk show off tp ada jugak org mcm ko yg dok perati kan? kalo x minat xyah perati… ko pun x sakit mata haha

      0

      0
  28. hati panasss says:

    die main dgn anak je pn… hat dok komen reramai ni pn.. kalau ade anak.. xmain lambung2 ke?? mmg bahaya bby shaking… tp tdo buai pn bahaya jgak.. ramai je bg anak tdo buai.. xde plak nk p kecam… bia la kat die.. mybe teknik tgkap gambo je nmpk lambung tinggi… tu anak die… die sdr pn xkan nak bhyekan nyawa anak die.

    2

    0
  29. tarabas says:

    kalo tengok komen…bukan kritik…tapi teguran..
    oppps lupa…tajuk kena la gempak ye x baru la org nak baca

    0

    0
  30. X says:

    Tengok gaya bapaknya masa kecik2 dulu pun kena lambung,..tu yg sawan.meraban.Artis…Sampah!

    4

    2
  31. Anonymous says:

    eeuuuwww ugly baby

    1

    4
  32. jdtracistsiak says:

    Dekat obersee….bayi akan dilambung untuk menguatkan psikomotor mereka…orang malaysia tambah2 melayu yang duduk bawah tempurung yang tak tahu apa yang selalu condemn…tu melayi semua lembik2, masuk olimpik mesti kalah..nak harap pun melayu oku jer yang menang…iutlah tahap melayu.

    2

    1
    • X says:

      Nasib baik aku duduk dekat obersee..fuh!selamat.

      0

      0
    • Anonymous says:

      mangkok…tgk jgk laa umur bape baby y dibenarkan lambung..bese klu bwh 6 bln risiko beb…cb bgtau bukti undang2 ngra mne y benarkan baby di lambung??jgn cko je lbh bukti xde..

      0

      0
  33. XX says:

    Nasib baik aku bukan melayi

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Alolo tomey kucing tu hehehe…yele lambong2 lambong sempat sambot x pe x sempat sambot mamposss…

    0

    0