Written by AbangNara | January 5th, 2015

Wow. Tak sangka lamaran Hairul Azreen terhadap Hanis Zalikha di konsert akhir Gegar Vaganza semalam menjadi topik hangat di media sosial. Kalau tak silap, aksi lamaran tersebut telah ‘trending worldwide’ di Twitter. Memang power!!! Secara jujur, memang romantik dan berani sungguh Hairul Azreen melamar kekasihnya di kala siaran langsung. Iyerlah kalau kena reject tak ke sedih? Nasib baiklah Hanis terima. Hehehe.

gegarvaganza hairul

Sayangnya keromantikan yang ditunjukkan oleh Hairul Azreen ini telah mendapat kritikan hebat di laman-laman sosial. Banyak komen yang dikeluarkan menyatakan ‘kemeluatan’ mereka. Antara komen lain ialah ‘tak kena tempat nak propose’, ‘ini budaya omputih bukan budaya kita’ dan macam-macam lagilah. Malah ada yang kecewa kerana gimik ini menyebabkan mood mereka menonton aksi para peserta akhir Gegar Vaganza terganggu. Amtara komen-komen yang menarik untuk dibaca ialah:-

gegarvaganza hairulgegarvaganza hairul

gegarvaganza hairul

Untuk makluman, lamaran ini telah pun dirancang 3 bulan lebih awal oleh Hairul Azreen. Katanya menerusi Mstar Online:-

Sebenarnya lamaran ini telah dirancang sejak tiga bulan lalu. Benda ini semua kebetulan, apabila berborak dengan Pengurus SaluranAstro Ria, Raqim Ahmad Ramli, dia tanya ‘bila nak kahwin?’.

Saya pun cakaplah memang dalam perancangan dan dia bertanya nak tak buat lamaran secara langsung di sebuah program?.

Mula-mula risau la juga, apa orang ramai kata pula, tetapi daripada sudut lain pula saya lihat ia satu peluang untuk memberitahu Hanis betapa seriusnya saya mahu bersama dia.

Tambahan pula dia pernah menunjukkan video-video lamaran di YouTube, dan menganggap ia sesuatu yang sangat romantis. Maka saya pun ingin berbuat demikian untuk menggembirakannya juga.

Adatlah apabila kita melakukan sesuatu perkara pasti ada yang suka dan ada yang tak suka. Nak puaskan hati semua orang memang susah. Yang penting hati kita dan orang tersayang gembira sudahlah. Jangan pedulikan sangat kata-kata orang lain. Lepas ini bolehlah mula merancang untuk perkahwinan anda pula. Semoga segalanya berjalan lancar. Buat anda yang masih belum melihat aksi lamaran ini, sila lihat di bawah:-


Apa pendapat anda mengenai lamaran ini?

P.S: Gubahan bunga seperti percikan bunga api.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

90 responses to Lamaran Hairul Azreen Terhadap Hanis Zalikha Dapat Kritikan Hebat Di Laman Sosial

  1. Hanez suraya says:

    Sorang sundal,sorang kapten sampah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mak ko sundal ko x kesah?

      tapi dlm video ni bkn bapak hanis. ni bapak tiri kan.

      0

      0
      • Datin Semak says:

        ….yg patut dpt kritikan/kutukan adalah Ifa Raziah…..terdesak sangat youols !

        0

        0
        • Mak Jemah says:

          Ifa radziah.. ya rabbi omg, teruknya mlm semalam. Siap jantan pegang2 peha tapi dpt tempat ke 5 je. Hahahaha..lawak..lawak.

          0

          0
        • Biasalah says:

          astro kan suka buat gimik2 bodoh camnie…so, apa nk heran?

          0

          0
        • Suckka says:

          Tak kisah, yg aku kisah pemilik gemok Kuputeh tu…adoi…serabut nya. Dah le tak lawo. Aku pon letih….

          0

          0
        • tecit says:

          Hahaha. Ade jugak yang memerhatikan puan vida tu. Hahaha. At least die berjaya menarik perhatian kan.. hahaha.

          Tp siyesly? Why so desperate? Dgn baju warne pink pastu merelip relap kt baju dah kat lengan pon ado. Kat pergelangan tangan ado. Kat jari ado. Kat leher ado. Kt kpale penoh. Kt tlinge pon ado. Seriously?? Blerghhh.

          Ok fine, penaja

          0

          0
        • melati says:

          apa daaa rakyat msia ni, konon tak islamik. korang layan jugak rancangan tu?seluar dlm korang made in mana? seluar dalam korang pun made in china tau. sudah, takde maknanya nak tunjuk alim warak. bila rancangan hiburan, korang yg standby dulu depan tv. sudah, tak payah nak mencirit birit kat sini jadi hipokrit.

          0

          0
        • Choiiiiii says:

          aku xnak pakai kuputeh, takut jadi temban mcm pengasas dia tu…

          heheheehe

          0

          0
        • Olga says:

          pemilik kuputih tu sebijik pokok krimas bergerak. adoi, .serabut mata i nok. eeeeeuw.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ape kena mengena spender made in china dgn islamik? melati ni dah biol ke?

          0

          0
        • Datin K says:

          tak payah kecoh sangat la pasal hanis n hairul ni. dorang tak de pegang2 pun..

          si ifa raziah tu yang patut dikecohkan.. memalukan.. dah tua2 tak sedar peluk2 pegang2 laki orang.. yang si lelaki sampai kesudah terus kaku macam orang dah putus nafas dibuatnya.. dapat pulak kena tegur dengan rosyam nor, boleh melawan lagi tu.. adohai ifa ifa.. tapi aku tetap salute dengan rosyam nor, berani tegur benda yang salah. thumbs up (y)

          0

          0
        • Kak Melah says:

          Qu Puteh tu wei…dah xde budget nak ambil model yg cantik ke hah?
          Aku rasa Enot pun lagi comel kalau jadi model utk produk dia. :D

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          tak baik la uolz kutuk puan vida tu, nanti bakal tunang korang sebijik muka apam pau mcm dia baru korang tahu langit tinggi rendah..kan?

          0

          0
        • Baby AA says:

          Kak Ton lagi comel.

          0

          0
        • TAHPAPELA says:

          Hekkelehh..aku pn xske gk nk mlamar2 ala barat ni…tp yg meroyan2 kt FB tu sumer bajettttt bagos!puikkk…budaya dn islamik la sgt, hbs yg dorang merembes nk tgok artis mnyanyi terkinja2 tu islamik sgt ke…dorang bersanding berinai tu budaya sgt ke…ketamilan ade la…dlm islam pun xde lak kata cara ni cara barat cara ni cara timur, melamar tu melamar la namanya. Lain la time melamar tu dia mtk cincin makcik vida tu ataupun tiru ifa raziah tu pgng peha..Adoyai sumer bajet bagos, ht jgn busuk sgt, slgi xmnimbulkn mslh, lyn aje la..itu usaha nk mghibur korg jgk, klu xsmpi nk wt mcmmana. itu cara herul tu buktikan kesanggupan dia, mgkin dia tau cara tu disukai oleh hanis.

          0

          0
        • Rooney says:

          Pengasas Qu Puteh tu dah macam jin tanah nak sambut Thaipusam aku nengok. Aku pun rimas juga.

          0

          0
      • Orang Cerdik says:

        Oh Rozana

        Masih tentangmu
        Seberapa besar lagi selalu memikirkanmu
        Seberapa lama lagi bisjut & royi ini menjelajahi setiap waktu
        Rasanya jejaka bangla tak ingin tahu apakah bisjut & royi itu

        Malam tadi bangla bermimpi
        Mimpi tentang RM10K lagi
        Kau datang menghampiri jejaka bangla
        Menggenggam bisjut & royi
        Seakan kau tak mau lepaskan bisjut & royi dari cengkaman bangla

        Nak bisjut?
        Nak 10K?

        0

        0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      hensem betol si Zul kt drama TV3 ni minah ni pon jambu sweet n cuteeeeeeeee skali …tinggi jugak orang nyeeeeee baru la padan belakon ngan Zulllll lov uuuuuu !

      0

      0
  2. planet terbarai says:

    agak-agakla budak-budak zaman sekarang ni…macam-macam…pleasela…adik-adik kat luar sana…sebelum buat sesuatu fikirla dahulu…jangan ikut perangai artis-artis malaysia yang macam tak pergi sekolah…kita ni ada adab…ada budaya…memalukanla pendek kata…!!!

    0

    0
    • Anuni says:

      Ke ko dengki?? ilek la…tu cara dorang…budaya tu x wajib diikuti pun…
      sedangkan hukum agama pn dorang x ikut, ni lagi la takat budaya…apedehal..

      0

      0
    • Opssssssa says:

      budaya? tapi ko layan jugak rancangan2 tak mengasih minda cam ni kan? so?

      0

      0
    • mee kari says:

      Agree! kalau setakat baru nak melamar, buat diam2 dah la. bukan nk mendoakan takde jodoh, tapi kalau tak jadi buat malu je.

      0

      0
  3. Anon says:

    Tak boleh ke kita tgk je??? ni ade je x puas hati…mentaliti org malaysia ni mmg suke mngkritik…itu x boleh ini x boleh…

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju… tp aku ok je… da nasib dia dapat lamaran cara cm tu… yg kutuk ni dengki… astro yg nk buat untuk dia org…

      0

      0
  4. HAMBA ALLAH says:

    SECARA JUJUR MEMANG SALAH APA YG DILAKUKAN TAPI DALAM KEBAERANIAN HAIRUL MELAMAR HANIS DIA MASIH JUGA MENGIGIL2. DAN YANG PALING PENTING HAIRUL TAK MEMBELAKANGKAN FAMILY HANIS DAN MENDAPAT RESTU.

    MASING2 ADA CARA TERSENDIRI UTK GEMBIRAKAN DAN MERAIKAN ORANG YANG KITA SYG. HANYA DOAKAN YANG BAIK2 SAJA LAH BUAT MEREKA BERDUA. AAMIIN YA ROBB.

    0

    0
    • Kek Nis says:

      Apa yg salah?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yg salahnya bila melayu muka jawa cakap slang mcm mat saleh ckp melayu. X sabar2 nak tengok majalah 3 nih…

        0

        0
        • Anuni says:

          X salah pn….yg jelas korang meluat….tp..klau xde rase jeles, meluat tu xkan ade…kite tgk je la…x sush pn…

          0

          0
      • villa cinta says:

        mngkn mksud hamba allah tu salah cara dan budaya, lgpun aku tgk xdk plk dia menghina cerca kn siap doakan yg terbaik lg tuk drg…korang pun jgn lh cpt sgt melatah…peace yooo…

        0

        0
  5. Anonymous says:

    seriouslyy?? hanis tu kn jual mahal..

    0

    0
  6. Uwekkkk says:

    Motif??? Shame on you ASTRO, dah le awal rancangan tu siaran tergendala tambah pulak adegan yg x ada kena mengena dgn Gegar Vaganza. Nak propose ke nak apa ke itu hal korang lah… who the hell care? Romantic? I don’t think so.

    0

    0
    • Anonymous says:

      org kate klu niat tu btl,baik msti Allah mudahkan caranya…mlm tu pun byk sgt masalah dgn sound laa ape laa….byk btl halangannya sblm si hairul ni nk melamar hanis secara live…makne nye ………………….lu pikir laa sendiri…

      0

      0
  7. NY says:

    Lek sudehhhh korang ni….

    0

    0
  8. tahppetah says:

    dulu kat propaganza skang kat gegar vaganza.lepas awal pastu dieni lak.psni spe la plak…mkn menjadi2 trend artis skang lamar secara live.klu depa kene kutuk pn jap je.lps kawen ok blek.kte tggu jela majlis kawen dorg ea…bile tu??huhuhu

    0

    0
  9. keisha says:

    To hanes suraya,planet terbarai,hamba allah,dan uwekkk. Korang sebenarnya jelous kan xde sape nak lamar korang mcm kapten tu. Klau diorang sorok mcm wawa zainal tu korang marah klau dia lamar mcm ni pon korang marah gak. Korang semua ni busuk hati sgt la. Apa yg org buat semua xkena mcm korang je yg sempurna mengalahkan malaikat plak

    0

    0
    • HAMBA ALLAH says:

      NAK CEMBURU UNTUK APA, TAK ADA SEBAB SEBENARNYA PUN. CUMA NYA MAKSUD SAYA YANG SALAH TU SEBAB DI BUAT BEGITU. KADANG KALA ADA YANG LEBIH SUKA DI PRIVATE KAN LAMARAN YANG AKAN MENJADI KENANGAN TERINDAH PADA SI GADIS. :)

      0

      0
  10. diva says:

    adoii, geli geliman tengok budak2 buat lamaran dalam rancangan otai..meluat nyer tengok proposed macam budaya orang puteh..hanis pon macam terpaksa nk cakap yes hahaha..

    0

    0
    • damai says:

      Diva if dia jwp dgn terlalu gembira nanti ckp mmg prmp gatal, kan blh nampak muka dia yg sgh terperanjat, speechless, baca latest news yg dia benar2 rasa terharu yg hairul tidak belakangkan parents hanez, minta doa restu mrk dulu

      0

      0
      • Anonymous says:

        entah, habis korang mendonggak depan tv jugak. lepas tu mengutuk. bodoh.

        0

        0
        • tukutz says:

          Org tgk tv sbb nk tgk pertandingan, bukan lamaran budak hingusan. Ngok

          0

          0
        • sengal ubi says:

          lah…nak mendonggak ke, nak tetonggeng ke depan tv tu lantak la, tv dengan astro tu dorang bayar sendiri kot..org nk tgk cerita lain, tp benda lain yg dpt….ko nk melamar ke, marimar ke pedulik hape org laen..

          0

          0
  11. damai says:

    apalah korang nie, dia dah minta doa restu dulu apa, time hairul nak kasi cincin pun kan dia ckp bukan cincin tunang atau cincin kahwin tapi cincin setuju, dan mrk pun bukan over pun tak ada berpegang tangan atau peluk tanda setuju, drp sst peserta yg buat gaya angkat kaki segala. Hakikatnya hairul dah minta doa restu dan akan adakan official meminang soon, apa lah korang nie.

    0

    0
  12. lala says:

    ko nak menggembirakan hati org tersyg aku tak kisah.. tapi ko rasa kitorang yg viewers ni peduli ke pasal korang berdua?? tak ok.. kalau ko nak melamar masa cite Raikan Cinta ke apa ke, aku tak kisah.. kitorang taknak tgk korang berdua kot!

    0

    0
  13. mamy says:

    Cukup meloyakann..
    Budaya barat jugak ko nak ikot…
    Tu bukan romantis..
    Tu meremang bulu kaki namanya..
    Dua ekor artis gila publisiti murahan…
    Cheap sale sgt..

    0

    0
  14. Capmelan says:

    Gua tgh melancap tengak ifa raziah punya bontot ngan tetek,baru nak terpancut tetiba kuar malaun dua ekor ni..potong stim btol la..dah la kurus keding..lain la tembam macam ifa raziah..hmphhh crot crot crot

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Bila masa dorang bercinta? Sebelum ni mmg dorg bcinta ke? Xtau Pn???

    0

    0
  16. veroom says:

    Dah tau astro tu bengong nape korang still tengok… so korang la sengal. Hu hua.
    agaknya kalau astro buat live berak atas pentas pon korg tengok sampai abis…
    pastu kutuk2 astro bodoh la bagai… tp tengok tetap tengok..

    0

    0
  17. miss no name says:

    aiyoooo byk plk ustaz & ustazah….
    mmng dasar KEYBOARD WARRIER LA…..
    pantang tngok bnda sweet skit ada je yg x kena….
    ok je aku tngok x de la over pown…..
    stakat propose je kot.. nak bg supprise skit x blh ke??
    adoiiiyaiiiiiii
    simpan skit la dengki tu…
    tu x kena ni x kena….
    p dok dlm utan la senang…
    kwn dgn monyet2…. binatang2 dlm utan nuh…..
    apa2 je la…
    ok la tu dah mntak izin ngn mak pak dia kot…..
    doa2kan la dorg bahagia….
    sudah2 la kondem org….

    0

    0
    • peace says:

      ko ni eja warrior pun x betol. siap capslock bagai.
      mesti ko nak kata typo kan.
      lg 1, ni bukan psl dengki ke ape, tp x kena tempat.
      aku xnak cakap la psl adat sume tu sebab adat melayu sndri pun lebih kurang adat hindu je.

      0

      0
    • mutiara says:

      kah2..
      adat tu kalau elok dan ada syariah islam, okotlah.
      tapi benda bodoh macam neh tak payah ikot.
      sok kalau cerai umumkan kat live jugak eh..tapi mane pernah org buat kan

      0

      0
  18. Biskut says:

    biar dorg la nk buat cara mcm mana pun. asalkan tak mcm hanez suraya n romiang…haha

    0

    0
  19. izz says:

    Bagi aku xde ape sgt pun sampai yg nak marah sangat tu..huhu..just nak bagi kejutan…klu ade pegang2..logik jugak korg nak menegur…elok lagi menegur tang xtutup aurat tu..lagi afdal..

    0

    0
  20. budi says:

    Aku OK je…asalkan mereka bahagia.

    0

    0
  21. cermin says:

    melayu2, tak habis2 dengki…tapi pada masa yg sama, korang layan jugak.

    0

    0
  22. intannurazzura says:

    so suweet….teringat 10 tahun lepas,husband akak melamar akak kat tengah2 Central market.habis semua org pandang.malu pun ada,bangga pun ada..blushing pipi gebu akak.. :D

    0

    0
  23. Tolong Lah says:

    aku setuju…aku pun letih tengok muka datuk vida tu qu puteh tu.

    0

    0
  24. okjer says:

    I tengok ok jer since dia dah minta permission her parents earlier kan. Ala takkan nak kena buat majlis bertunang yang grande kalah nikah berpelamin lip lap baru dikatakan cara betul. Lagi pun, those yang bercinta, korang pun mesti berbincang minta yes or no pasangan memasing sebelum masuk meminang kan? ker tak?

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tu rangcangan apa? Gegar vaganza ke Raikan Cinta.. Aku tak tgk pun so aku bole le kutuk… pui meluatttt… x dengki kan????

    0

    0
  26. LOL says:

    1-2-3…puan vida…kah kah kah…mcm badut siot.

    0

    0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      jangan kutok2 oranggggggggg tk baik tau uuuu…nanti tk dapat masok syurga tau…nk masok syurga takkkkk ? kateee orang islam tk boleh kutok2 ciptaan Allahhhhh…ni yg korang kutok2 si ku puteh tu apesal ????????? memang la dia gemokkkkk gebuuuu mantapppp tapi jangan la korang cakap dia macm tuuuuuuu..eh helo ! tuhan marah tauuu…..

      0

      0
  27. Hepi 4 them says:

    K ape??pe dngki sgt korang ni.x puas ati
    jgalh ayat2 tu ckit.buknnye amik msa sgt pn kn??
    Org rncang nk bina msjid pn salah.welll..melayu.
    X kutuk bukan melyu nma nye.Vry konservatif..yuckkss!

    0

    0
  28. slayerkiller says:

    korang ni.. kata tak dengki, tapi kutuk tak ke dengki namanya tu?.. aq tahulah hanis dan harul mmg cocok. bukan ramai org laki yg brani buat mcm hairul tu. korang kata hanis mcm terpaksa je, mana ada dia terkejut tu. kalau dia melompat apa kata orang nanti, tak pasal2 korang cop dia gedik. kalau korang islamik sgt apa kata kita haramkan semua drama dan filem kat malaysia ni. mereka tu bukan muhrim tpi pegang2 dan peluk2 tu. ada juga aksi ats katil. sbb org melayu byk mulutlah byk benda tak baik berlaku kat malaysia ni.. slh 1 nya kes buang bayi.kat barat sana takda pulak aq dengar kes buang bayi ni. ada pun sikit je. kat m’sia 10 ganda kes ni blaku..kenapa? sbb korang lihat pompuan mengandung tanpa suami korang bising, nak sgt sibuk hal org.. dorang tak mau malu buang bayi korang juga melatah. patutlah m’sia tak maju2. 2020 tu 5 thn je lagi.

    0

    0
  29. k baiiiii says:

    aku dengki …datuk vida cantik.

    NOT!

    0

    0
  30. Aku sebatang kara says:

    1)Hairul taknak bayar deposit utk buat kek for GF…
    2)Hairul maybe dapat some BIG SPONSOR KOT(or perhaps its his hope) for this proposal&gimick
    3) CHEAPSKATE
    4) Rezeki dia

    0

    0
  31. nani says:

    Macam bodohhh jer dua ekor niii..
    Diperbodohkan oleh stesen tv yg cuba mengambil kesempatan..
    Cheap sale sgt…
    Publisiti murahan…
    Berlakon tak seberapa…
    Retis suam-suam kuku bajet fofuler…
    Choiiii..

    0

    0
    • kwn beyl says:

      relek laaa….retis y suam2 kuku mmg camni…kah kah kah….hanis2…mule2 tu kate bff je kot ttb dh tukar statement..kesian bff ko si nabil tu…dh lme ske n mengharap kat ko tp ko wat dek je..tup2 jd retis jumpe ngn si hairul jambu ni terus ko lupe kat beyl..sian beyl…

      0

      0
  32. kesian sgt2 says:

    Tu la.. ikut sgt kehendak astro tu.. last2 yg kena kutuk kaw2 ko jgk.. astro ada baking ko? Aku kesian sgt2 kat ko.. jd mangsa..

    0

    0
  33. SILENT KILLER says:

    AKU NAK TENGOK OTAI2 NYANYI. BUKAN DUA MAKHLUK NI BERCINTA. ADA KE PROPOSE KAT TEMPAT OTAI NYANYI.

    MACAM CIBAIIIIIIIIIIIII

    0

    0
  34. Cicak says:

    Keknis, keknis macam tak sudi je nak kahwin dgn Hairul ni. Muka terpaksa je nak ckp Yes. Kakakaka!

    0

    0
  35. Cicak says:

    Keknis ni ikhlas ke ckp yes kt hairul? Macam terpaksa je keknis

    0

    0
  36. Tasha says:

    Why can’t you guys just be happy with the proposal?

    0

    0
  37. keknis says:

    Meran oh meran . Mana kau…

    0

    0
  38. Anonymous says:

    nk lamar2 ni agak2 laa rancangan jenis camne… main tibai jer konsert gegar vaganza plak tu…. byk lagi rancangan astro dek oiii…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    klu btl nk romantik sweet melamar laa dlm program raikan cinta…br btl kene dgn tema..adoiiii…terdesak sgt nk duit kot…korg2 xyah nk bising2 nti diorg ni kawen astro gak y support…honeymoon pun support,beranak pun support sume serba serbi support…huntung laa hairul tak yah kuar duit..hehehe…tgk je laa 2,3 thn bl dh x jd retis bwh astro br ko tahu erti kehidupan y sbnr…time tu xde sape nk support ko melainkan klu ko sendiri y g merayu tuk ditaja cam sorg retis tuh..hahaha…

    0

    0
  40. mak korang gampang says:

    mak korang dalam ni semua mcm pukimak gampang jebon kimak mak lu haram jadah

    0

    0
  41. kimak lu says:

    bapak korang jebon gampang kakakakakaka

    0

    0
  42. Orang says:

    Tak baiklah korang duk kutuk-kutuk dia. Korang kutuk belakang dia pun bukannya korang boleh buat apa-apa pun kan? Drama Melayu yang kat TV tu lagi hebat, bukan muhrim pegang-pegang, buat scene baring-baring sekatil segala tak pulak dikritik… Dia nak propose macam tu, bukannya dia cium, bukannya dia peluk, bukannya dia pegang. Memanglah diorang ikut cara Barat, tapi diorang tak pegang dan bersentuhan pun kan? Kalau ada ustaz dan ustazah yang sebetul-betulnya menegur, barulah boleh kita nak tegur by the islamic side officially… Minta maaf kalau saya dah tersalah kata atau tersalah cakap pada mana-mana pihak… thanks

    0

    0
  43. labu labi2 says:

    apalah yg dimarahnya. . dia ada niat utk menikahi gadis yg dia suka. . bukan kah itu suatu yg bgus. .
    heran ramai yg marah.

    0

    0