Written by AbangNara | February 25th, 2013

Abang Nara ialah seorang pengguna tegar Maybank2u. Bayar bil, check baki duit, transfer duit kat mak ayah dan macam-macam lagi semuanya Abang Nara guna Maybank2u. Memang mudah dan menjimatkan masa.

maybank

Kadang-kadang Abang Nara bukak juga laman web rasmi Maybank di alamat www.maybank.com. Bukan apa, banyak info menarik seperti biasiswa, peluang kerjaya, aktiviti terkini anjuran Maybank dan macam-macam lagi.

maybank

Selaku seorang yang pernah belajar web design di university dulu, rekabentuk laman web rasmi Maybank ini memang up to date sungguh di mata Abang Nara. Warnanya sangat terang dan jelas manakala keseluruhan laman webnya sangat inovatif. Mungkinkah tahun 2013 akan turut menyaksikan lebih banyak produk baru yang inovatif daripada Maybank seiring dengan perubahan pada laman webnya?
maybankSekali pandang, Abang Nara perasan yang design laman web Maybank terbaru ini menyerupai Windows 8. Ini bermakna ia lebih mesra kepada pengguna tablet dan smartphone. Yang pasti pengguna computer tidak akan ada masalah untuk melayari laman web secanggih ini. Nampaknya Maybank telah bersedia untuk kebanyakan pengguna yang akan online menggunakan smartphone dan tablet di masa hadapan. Memang cool dan hip sungguh!!!
maybankAbang Nara tertanya-tanya adakah laman web Maybank2u juga akan turut diubah mengikuti teknologi dan trend terkini seperti laman web rasmi Maybank ini. Kalau betul, Abang Naralah orang paling suka. Pasti selepas ini Maybank2u akan lebih senang dinavigate, lebih pantas loading, dan lebih mudah membuat urusan perbankan menerusinya.
maybankKalau tak silap Abang Nara, inilah laman web bank yang pertama di Asean yang lain daripada yang lain dan menggunakan teknologi terbaru. Memang satu langkah yang bijak daripada Maybank. Korang pun jangan lupa layari www.maybank.com untuk merasai sendiri kehebatan rekabentuk terbaru mereka!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Laman Web Maybank Memang Cool & Hip

  1. hamidah says:

    laman web maybank mmg col,mudah n x pening kpala mcm bank yg len…

    0

    0
    • MissB says:

      yezza..buat shopping

      0

      0
    • suka ati ko la labuuu says:

      Nara ni kalau ada iklan komersial kat blog dia je baru la nampak mmg dia yg karang post tu siap ada gambo anak bini bagai…

      cuba berita ttg artis, cilok sana sini je kejenye… skg ni ko tgh copy paste n edit cite aidil n rita dari blog hiburan sebelah ke nara? Cuba ko buat mcm ohbulan yg rajin interview artis, atau rotikaya yg rajin turun padang utk dapatkan berita….senangnye keje duk copy paste je….tiap2 bln dpt riban2…

      0

      0
      • Duyung Jantan says:

        bini Nara kan keje, Nara lah yg jaga anak, susukan anak, basuh berak anak, lagipun OhBulan, RotiKaya pun ada copy entry Nara, tak pe lah kita share2

        0

        0
      • Olga says:

        entah2 entry iklan pon dia copy paste!
        hahahahahahahahaaaaa

        0

        0
    • tah says:

      akak nara, nak masuk blog kene divert ngan mobile app. bile dah masuk iklan bagai nak rak

      0

      0
    • HHC says:

      Website Maybank memang mudah dikendalikan……sgt mesra pengguna

      0

      0
  2. Anonymous says:

    mmg la cool. tp bole bagi cite yg lebih up to date skit tak?

    0

    0
  3. desainnya Maybank2u top bgt, apalagi terus di update makin oke

    0

    0
  4. nina rina says:

    hmmm..dlu i ada buat maybank2u nie..tp lupa id lupa password..agaknya2 boleh buat yg baru tak?guna id card yg sama?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nina rina: kalau lupa psword, trus call customer n bg tahu no.ic…n dia akan bckn nm pnuh,alamt rmh n d cwgan mn kita bkak akaun Mybank..

      0

      0
  5. water cooler says:

    memang cool. cuma tak berapa cool bila view bhgn transaction. cuma ada tarikh, takde waktu. kalau cimb click ada sekali tunjuk waktu transaction. senang sikit org berniaga online mcm saya ni utk detect pembeli yg menipu konon kata dah bayar tapi takde payment masuk! ada jugak yg sanggup scan & edit resit atm lama utk tunjuk bukti dia dah bayar. kalau ada waktu senang sikit. eh melalut pulak aku

    0

    0
    • nara reader says:

      @Water Cooler agreed with you.

      I called the Maybank2u customer care last week, I compared their website with Cimbclicks..saja nak compare dgn cimbclicks..heheh, kita sayang kat Maybank2u, so they all should know their fault and error.

      0

      0
  6. nara reader says:

    Memang cool but ada kesilapan di Maybank2u.

    Mungkin baru launched the new implemented design..
    Aku nak transfer using Interbank GIRO to Citibank tak lepas dowh..guess what?

    Citibank account number only have 10digits..but this Maybank2u put 16digits (as in normal account number)..so cannot proceed to transfer..

    Yes, hopefully Maybank2u staffs would read my comment..thanks.

    0

    0
  7. NOOR says:

    nk tnya ckit, mcm mna erk nk daftar maybank2u..ari tu dh pegi dptkan no.pin kat ATM..then try daftar masuk kat maybank2u tp xleh..”access no.” tu nombor ape erk? no account bank kita ke no. yg ada kat dpan kad bank kite tu?

    0

    0
    • nara reader says:

      @NOOR nak daftar Maybank2u kena masuk bank dia jumpa mana2 staff dia or officer dan daftar nombor telefon. Kemudian, dia akan mintak kad ATM/Debit dan IC untuk semakan dia. Bila dah selesai, pergi mesin ATM, masuk macam biasa pilih nombor pin Maybank2u, kemudian daftar kat Maybank2u.com.my.

      Kes you ni kes dah ada number pin dan dah daftar login internet kan? So, masa jumpa officer tu, mintak tolong dia reset balik password tu. =)

      0

      0
      • NOOR says:

        @nara reader: terima kasih atas maklumat anda..:D

        0

        0
      • melia says:

        @nara reader no pin maybank2u tu yang mana eh? tadi try buat pin laluan maybank2u kat atm tapi dia cakap dah didaftarkan. tapi pin tu yang mana satu pun tak tau.. huhu. tq

        0

        0
    • Anonymous says:

      acces no tu yg ada depan kad atm

      0

      0
  8. mar elly says:

    what so cool about it.. just gah dari segi stylish tp system sangat slow…
    call customer service dah banyak kali.. kami ni keja di bank sangat2 tau la server maybank ni.. lepas pukul 12 so slow… ngeri woo…

    setiap kali ada festive season.. try la surf.. mmg sgt lembab sbb dieorg upload season’s greeting tu yg buat slow… (info dari customer service maybank sendiri ok)

    bab2 lain mmg ok.. its just Maybank should upgrade n improve more the consistency of the speed.. (pernah request TAC no.. it tooks half a day) log on session expiry pun x sampai 15 minit…

    0

    0
  9. LESONG says:

    MAYBANK2U MMG COOL..XYAH PI MANA2 PON KLAU NK BAYAR BIL KE ATAU BUAT APE2 TRANSACTION. TAAAAAAAAAAAPIII……….KALAU NAIK GILE ENJIN DIE SEMPUT, TERUS SLOW GILE MCM TOTIS. NAIK LEBAM NK NUNGGU PROSES SETERUSNYE!!

    0

    0
  10. aku benci maybank says:

    aku start last month dah boycott maybank. xreti appreciated existing customer…keja nak telan duet org dengan banyakkkkkknyaaaa HIDDEN CHARGE…..SAkit hati! Riba!

    0

    0
  11. wa suke cimbclicks says:

    so far utk online transaction aku penah guna cimbclicks, alrajhi and maybank2u.. ape aku bole ckp cimbclick and alrajhi is way better than maybank2u.. cth: kalau cimb transfer duit to cimb, akan keluar nama acc holder kat transaction.. tp kalau maybank2u takde.. kalau ada byk transaction lam sehari tu so kita tatau sape yg masukkan duit.. cimb senang, dia ada nyatakan dari sape etc.. alrajhi bank pon bagus.. aku transfer dari cimb to alrajhi, kt alrajhi ada kuar transaction dari bank nama + acc holder name.. thumbs up to alrajhi n cimbclicks.. hope maybank2u bole improve part yg tu.. sekian..

    0

    0
  12. p'guna maybank2u says:

    hurmmm maybank2u ni mmg ok….senang keja ngn maybank2u..drpda pekeje dia kat maybank tu……
    sudah lah lambat…wat kerja…dah tu…kebanyakknnya sombong yg lebih…
    aku selalu kena oleh pekeje maybank…sombong…kita tanya bebek..dorang ckp kasar…geram sgt…………………………………

    0

    0
  13. Mr.T says:

    thumbs for your web.
    but F*CK for your services
    zzzzzzzz

    0

    0
  14. dudu dodo says:

    brape hari nk jadikan cite ni as hot main topic? tak pasal nk kena buka manually cite2 baru sbb asik dok promote ni je.byk ler tu dpt duit.(pastu xnk publish komen aku.da berjuta kali komen tak pernah masuk).

    0

    0
  15. pija says:

    Indah luaran tp dalaman x best pon.. CIMBClick lg syok..

    0

    0