Written by AbangNara | October 12th, 2016

Mutu lakonan Ummi Nazeera sejak dari awal kemunculannya dulu memang cukup padu. Dan sejak kebelakangan ini, nama Ummi Nazeera kembali disebut-sebut kerana lakonannya yang cukup berkesan di dalam drama Patahnya Sebelah Sayap. Membawakan watak Alisah, para netizen rata-rata memuji keberkesanan lakonan Ummi di samping Aeril Zafrel dan Izzue Islam. Malah tajuk drama tersebut akan trending setiap kali ditayangkan menerusi slot Samarinda TV3 jam 10 malam pada hari Isnin sehingga Rabu.

ummi nazeera

Malah ramai penonton drama ini turut sama menangis melihat nasib yang menimpa Alisha. Kalau dah tahap menangis, itu bermaksud memang menjadi sungguh lakonan Ummi Nazeera. Semoga Ummi akan terus mengekalkan mutu lakonan sebegini. Antara komen para netizen tentang drama Patahnya Sebelah Sayap ini.

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

Adakah anda juga menonton drama ini? Apa pendapat anda tentang jalan cerita dan mutu lakonan para pelakon Patahnya Sebelah Sayap? Kongsikan di ruangan komen. Lagi beberapa gambar Ummi Nazeera dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

ummi nazeera

168 responses to Lakonan Ummi Nazeera Di Dalam Drama Patahnya Sebelah Sayap Dipuji Netizen

  1. hcubeshop says:

    Betul tu..lakonan Ummi Nazeera memang terbaik!!

    37

    1
    • Penonton says:

      Senang je nk buat drama ni. Cari isu2 semasa yg audience boleh relate, masuk akal berlogik dan pelakon2 cun yg bukan kayu. Laku lah drama ko. Drama2 cinta dgn anak org kaya dah muak!

      43

      0
      • Akak Menggelenyar says:

        Baru akak perasan si Airiel tu handsome sebenarnya.

        47

        0
        • Anonymous says:

          JAMBANG YG MAHAL…bile tgk lama2 …indah sungguh ciptaan Allah…

          24

          0
        • Tipah Ketipung says:

          setuju! yg pandai pengarah2 melayu bile nk gambarkn watak.. adegan romen2/rogol2/bukak2 kain tunjuk nenen..tu yang terer. tolonglh buat cerita yg realiti skit. kalau komedi plak bangang tajuk..”abang sado jemur spender”..”lakiku sotong kurita”. dengar tajuk pun dh nk termuntoh. inikan pulak nk petik siaran hadap tv malam2.

          10

          0
        • Saidi says:

          malas aku nk layan drama2 sekarang ni sebabnya… skrip.
          skrip mcm budak2 sekolah menengah punya bahasa. mendatar… selalu sangat memperbodohkan penonton2 dengan jalan cerita yang dikitar semula. rasa bodoh sangat buat sakit hati je bila tengok.

          8

          2
        • peah loren says:

          Aieril memang hemsem, akak suka tengok aeril

          8

          0
        • Anonymous says:

          kewibawaan normah damanhuri membawa watak makcik jahat x boleh dipertikaikan lagi. sekalung tahniah…

          31

          0
        • Lara says:

          normah damanhuri…gangster giler. mulut jahat nak mampos. harap kena gilis sama keretapi di final nanti! kekekeke..rasa nak tumbok screen tv.

          22

          0
        • Nak Komen Jugak says:

          Dah ruper wolverine tapinye… jambang gitu

          1

          0
        • mimie says:

          tau xpe…sblom ni xminat pon si airiel tu dan org yg berjambang…tp dlm crite ni bleh terpukau plak ngan airiel ngan jambangnya tu…hahaha…

          0

          0
      • copy paste says:

        ketandusan idea .copy paste drama korea “secret Love”..

        13

        9
        • Boringadapengutukmacamni says:

          Mmg ada sikit persamaan jalan cite dgn Secret Love…tpi jalan cite lain jugak yg tgh2 n last2….sikit2 je sama pon….dlm dunia ni pon bnyk lah copy n paste….bukan 100% pon sama….just have fun watching this drama k….xnak tgok sudahla….apa da….

          51

          0
        • Kak Bedah says:

          tak kisah lah..asalkan boleh tengok dik. yg ko, buat drama syok sendiri. konon esekutip syarikat lah apa lah…atas meja ada 2 file je campur 3 pen. logik ke? pastu, konon anak dato…kerja ko asyik keluar dating. lepas tu balik rumah datin tak kasi kawin. pastu as bitch yg datin nak kawinkan. tu la drama2 melayu…zzz.

          21

          0
        • mia says:

          weh stardard la kt negara mana2 pon. Korea pon banyak je buat drama adaptasi dari Jepun, China. So apa masalah nye?

          16

          0
        • mak c kina says:

          mmg la copy cite secret love..tp di olah utk selera melayu..
          byk je cite korea yg dorg ceduk dr cite taiwan & jepun..aku xkisah dorg ceduk cite dr mana pun,asl cite bes & pelakon pun bes
          rse nye 1st time cite melayu yg colleague 1 opis xde yg pendengki..si mia tu pun baik sgt
          cite ni buat aku rse aeril blh ganti hero malaya yg lain..cite ni dia nmpk matang,maskulin..kita blh tgk sisi lain izzue islam..xde la jd baik je..

          33

          0
        • faiz says:

          utk cerita sebagus ini tak kisahlah copy paste ke apa. Mak cik2 pak cik2 mana laaaa nak minat tengok citer korea. bila ada dalam naskah melayu dapatlah depa menghayati sama… kebongkakan melampau nie…

          8

          0
        • lantaklah says:

          Secret love is my forever favorite kdrama. But, to say it exactly the same with this drama is an understatement. Jisung’s character in ‘Secret Love’ is far more cruel than Aeril is in this drama. So does Bae Soo Bin’s. ‘Amzar’ in this drama shows his true colour to people around him, but Bae Soo Bin’s character hide it. That’s why the climax is really intense in ‘Secret Love’ There are many more in-similarity though, that I don’t bother to write it here. I do think only the first episode is similar, others, no I don’t think so. Nevertheless, the plot is really great, and not cliche as other Malay dramas, that’s why, just sit back and enjoy the show, people.

          5

          0
        • no name says:

          Cerita ni mmg sama dgn citer Secret Love, tpi, kita cuba bayangkanlah penulis dorang nak buat citee tu haa, dpt idea mana, seluruh otak dia cari, pastu cari lagi idea, aku seorang yang mmg menghargai penulis lah drpd pelakon sbb tnpe penulis mana lah nk dpt jln ceritanya, so, kalau drama melayu kopipaste walaupun ‘sikit’ je, cuba fikir penulis drama hak korea punya tu nak dapat benda sikit tu mudah ke senang?, kalau nk kopipeste pergi minta kebenaran kat stesen dorg dulu ikut undang2, kalau pihak stesen tv korea tahu, malu kita disamannya mcm drama indon ‘Kau Yang Dari Bintang’ yang kopipaste drama korea My Love From The Star. So, kalau boleh kt last sekali cerita kan ade credits, tulislah idea asal nama penulis citer secret loge tu takpun tulislah sekalung kalung penghargaan buat stesen tv bla bla bla kerana membenarkan kami bla bla bla, sbb org korea nk buat drama dorg mmg usaha keras gila. Aku penah duk koreaa tgk kwn aku seorang penulis la utk drama korea mmg susah sgt tgk dia keluar idea tak tidur bape hari bro. So, idea ni walaupun sikit kita kene bagi credits :).

          0

          0
      • copy paste says:

        ketandusan idea da..copy paste drama korea je ..secret love.

        -2

        18
        • Anonymous says:

          dengki la tu…drama ko org tengok sambil cuci jamban. ko produksi mana?

          14

          0
        • Berdarah Le Pulak says:

          mcm iphone dan samsung. idea boleh diguna pakai x salah, yang.
          ko lahir baru bulan sudah ke? anyway, best drama ni…sedap layan.

          16

          0
        • Anonymous says:

          Yg adaptasi novel tu pun ko tak nak kecam. Tandus gersang idea jugak tu

          7

          0
      • Anonymous says:

        Bukan cite ni sama mcm korean drama secret love ke

        1

        10
      • Enter my name says:

        aku jatuh cinta ngan ariel
        Model lelaki video clip “cool – by gwen stefani”, sebijik muka Ariel..
        hari-hari stalk IG si Ariel ni..rajin gak die balas komen peminat..
        erm..Ya Allah…indahnye ciptaanmu..

        9

        1
      • Sojo says:

        Bukan drama ni ciplak drama korea Secret Love ke?mmg senang la keje pengarah die, ubah sket2 je lol

        1

        10
    • Anonymous says:

      aku jatuh cinta dgn normah damanhuri. lol

      8

      0
    • Gulliver says:

      Plot die mmg sama dgn drama korea secret love, tp ada ubah2 sket utk sesuaikan dgn drama melayu..and bagi aku la drpd buat drama amik adaptasi dr novel malaysia yg majoritinya cintan cintun xmasuk akal baik dorg adaptasi drama dr cite korea@jepun..byk drama dorg yg best2..aku da bosan tgk drama melayu yg adaptasi dr novel sampahh n ntah apa2

      26

      0
      • nerofbb says:

        setuju. kalau adaptasi drama korea@jepun@china pun tak pe, kalau ceritanya bagus. dulu gila kat ji sung sebab secret love. sekrg tgk versi melayu plk.

        5

        0
  2. Anonymous says:

    watak gadis lemah lembut tu dah tak “in” zaman skg. nampak mcm bodoh sikit. tapi drama ni best…lain sikit jalan cerita. pelakon2 pun best. mcm ni la buat drama….

    51

    0
  3. anabella says:

    mmg best giler cite ni.lakonan yg mantap dr ummi, aeril & izzue. takde pun adegan bersentuhan dr diorg tp still boleh sampai kpd penonton. tak sabar nk tggu next episod

    70

    0
    • ape2 jekkkk.... says:

      kannnn…x perlu adegan bersentuhan pon bole hidupkan watak dengan baik…pelakon yg dah lama jugak bagus…cite skrg kebanyakan pelakon baru watak msti nak kena sentuh2…konon nk hidupkan watak…cite ni xyah sentuh sgt pon dah menarik…xde nak cintan cintun sgt pon ye jugak drama ni…bestttt….
      #minat jugak cerita cinta masam manis lakonan izara n zamarul hisyam…hehehe#

      50

      0
      • Anonymous says:

        bab x sentuh tu mmg setuju. x perlu peluk cium bagai. tapi feeling cintan cintun drama ni best…tak merepek.x logik mcm kebanyakan citer melayu sekarang. good job!

        9

        0
  4. Kiah says:

    akak kasi 5 bintang drama ni. produser2 drama dan tv3 please take note, terutama dato a.aida tu. drama2 yg x mengasah minda mcm sampah.. lelaki kaya bercinta dgn pompuan kampung..sumpah boring..hentikanlah. Baik haku layan Gerak Khas Tv2. Buang masa je nengok.

    33

    0
  5. Amira Amairrudin says:

    ni bru 1st aku tgk heroin berbalas kata ngan si jahat…kalau watak selalu baik sgt smpai xleh brsuara..hat ni mmg puas hati..sampai si Amzar tu plak sakit hati..hahahahaha

    40

    0
  6. Mak Jemah Pemalu says:

    -‘Saya bukan meminta, tapi saya berharap’- Aeiril Zafril

    22

    0
  7. wuhuuu says:

    cita nih mmg best pun…bgai 5 bintang..ahhahaha..

    12

    0
  8. Anonymous says:

    Drama2 pukul 7 mlm..do something lah please TV3. Meluat tengok..

    15

    0
  9. Anonymous says:

    cerita best lakonan tak kayu mcm ruhaines . sis bagi 117juta bintang !

    35

    0
  10. macam-macam says:

    cite nie best…umi nazeera best…aeril best…paling best izzue…mmg jd laa jahat dia tu kan…eh sakit plak hati kite nie..haisshhh!

    31

    0
  11. Anonymous says:

    aku dah lama x tengok sebab watak ummi ni lurus sangat. asyik2 kena buli je.

    3

    10
  12. fafs says:

    citer da best tp yang tak best nye tiru drama korea secret love. krik krik

    4

    8
    • xminat cite adaptasi novel says:

      aku rasa ok lagi dia tiru Kdrama dri adaptasi novel cintan cintun, cite philipine yg ntah beratus episod usung wine glass tu 24jam tu. memg aku xlayan lgsg la.
      aku xtgok lagi drama ni. tpi budak ofis ckp best, so lepas ni nk try tgok.

      18

      0
      • tak minat juga says:

        awak tengok ker laraaishah 100 episod tu.. hahha
        itu pun tiru drama negara lain kot..
        i tengok 1st episod dan last episod jer hahha

        6

        1
        • xminat cite adaptasi novel says:

          hahahaha kite xtgok pun awak. tapi sebab housemate semua layan, tgu je la depan tv tu. dorg xde, kita bukak chanel lain. kite layan KBS, ONEHD, HBO semua tu je. hahaha tgok pastu mula la mulut ni potpet2 je… hahaha paling xtahan 24 jam usung gelas wine tu, semata2 nk tunjukkn kaki minum!
          kekekeke menda la… satu scene or ayat ckp dia tu kaki minum dah la kot. no need buat setiap scene yg ade muka dia je, pegang gelas wine. ade gelas wine je muke dia.

          0

          3
        • Noni says:

          lara aishah mmg semua org dah informed adaptasi dari telenovela La Loba..bukan tiru2 n copy paste. mmg dah bgtau La Loba Versi malaysia.

          11

          0
    • Anonymous says:

      klu lara aishah tu mmg awal2 bagitau adaptasi dari drama mexico. tp patahnya sebelah sayap langsung xda mention langsung pasal adaptasi drama korea. mmg terbukti menciplak dan ubah jalan cerita sikit2 supaya x kena saman. haha

      2

      0
  13. fagad says:

    pelakon da best, tp yang tak best tiru drama korea secret love.hmm

    0

    13
    • lola says:

      tau takpe. production malaysia ni kalau tak adaptasi novel, tiru drama lain pulok. tah pape.

      1

      4
    • Anonymous says:

      Tiru ke adaptasi ke x kisah..yg penting lakonan mantap. daripada adaptasi novel sampah tu.

      26

      0
    • maluuu says:

      hahahaha bagi sy jalan cerita sama jee.. cuma di ubah n tambah sikit karekter ,so xde laa nmpk sgt tirunya kn..epd pertama tgok dh dpt agak tiru cerita secret love hmmmm…

      1

      3
  14. sakinah says:

    Aku puji jalan cerita drama ni…bagus….tapi akan jd lebih terbaik kalau kt malaysia ni buat drama menteri2 seleweng / polis rasuah macam negara India….berani ….
    ni tak asyik2 cite gaduh2 manje pastu becinte… dh banyak sangat jalan cite cm tu.. nyampah pun ade….xde faedah utk anak2 muda sekarang terapkan.

    35

    0
  15. didibryan says:

    memang la cite best..tiru cite korea secret love tu..
    tapi nasib baik la pelakon2 ni boleh bawak watak dengan baik :)
    thumbs up!
    crew film kat malaysia dah ketandusan idea tapi pelakon2 malaysia tetap hebat!

    6

    5
    • novak djokovic says:

      hat yang secret love tu last dia apa? haha

      0

      1
      • www says:

        last dy, si lawyer tu nyesal sbb abai pompuan tu dr awal, sbb kalau tidak, dy dah boleh bahagia ngan pempuan tu and anak dy(cita korea ok, pempuan tu pregnant masa dlm jail). then lawyer tu serah diri. pempuan tu bepisah dgn hero sbb hero kena kawen ngan pempuan lain, tp x jd. beberapa thn lps tu bila pempuan tu berjaya bukak balik kedai bakeri dy, laki tu mai bwt surprise.

        7

        0
    • Anonymous says:

      Ok jgk. At least ceduk idea tp improvise. Tmbh parameter lg sn cni. Hasilnya better than most drama nowadays yg judulnye xboleh diterima akal.

      9

      0
  16. Anonymous says:

    citer ni best sbb abg muka ketat, amzar n mak amzar bkn sbb alisha laaaaa

    2

    6
  17. Anonymous says:

    aku dah lama tak tgk tv3 sbb drama2 nya kecewakan aku..sama mcm astro gak. tapi sbbkan patahnya sayap sebelah ni…sharp kul 10 aku tunggu..ngantuk pun aku tetap tunggu smpai abis. walaupun citer nya sama dgn citer korea..at least lari dari drama2 yg ada sekrg ni…kawin rekomen by family..mula2 benci pehtu syg..dah syg dukung sana sini..peluk cium bagai. apa pun aku suka lakonan airiel zafril tu…cair hati kot tgk cara dia cakap…untung wawa zainal…haha

    28

    0
  18. melati says:

    1 jew saya pesan …kalo Zizan dtg ngorat ko buat bodo jew , nanti mesti ko nyesal sebab Zizan buat lawak org tak Gelak..!!!

    1

    8
  19. ... says:

    kan bagus nara keluar cerita2 positive begini…

    drama ni best … cuma boleh tak ‘ tak payah nak watak2 CEO dah. hero watak biasa etc.. kerani am , pegawai biasa ja dah la.. mcm japan drama pon best . hero watak cikgu or pemuzik biasa jaa.

    6

    1
    • ******** says:

      tgkla cite samudera rindu tv9..hero keje kedai perabot je..

      17

      0
      • popo says:

        betul..cerita tv9 pukul 8.30 tu bagus jugak,kalau nak compare dgn tv3 pkul 7.00 tu..setakat ni dah tgk bberapa drama ok la jugak..lebih kepada realiti kkeluargaan n kemasyarakatan..

        16

        0
    • drama tv9 best says:

      citer tv9 8.30pm semua sy tgk..
      start dari dawai asmara, nek mis, pujaan hati ummi…semua best..
      tidak mengecewakan…
      skrg layan samudera rindu plak…

      2

      0
  20. Anonymous says:

    excellent acting…all actors..ummi nazeera, izzu islam, aeril zafrael and the legend Normah Damanhuri…jalan cerita menarik x cliche..asyik cerita cinta anak org kaya dan berada dan ada segala2nya..terlalu fairytale…dah mual..yg ni sgt2 menarik…TAHNIAH SEMUA

    12

    0
  21. lobakungu says:

    Suka tengok imej bertudung ummi. Jalan cerita ni ok lah.

    3

    1
  22. kikilala says:

    jln cite best sbb tiru idea drama korea..secret love..cuba pengarah sndri kuar idea,,nan hadooo nyee…

    0

    11
  23. Jiji says:

    Suri hati mr.pilot sila tunggu..citer ni lg best utk saya

    2

    7
    • Anonymous says:

      Lgsung x teringin nk tgk citer SHMP ni.knp tah. mungkin sbb dah tau dua2 hero dgn heroinnya xpandai berlakon.

      20

      0
    • Anonymous says:

      Berangan je lah ko dik. Hampeh cite tu akak tgk episode pertama setengah jam je. Tak mampu nak tahan gelak masing2 mencuba tapi tak sampai haha

      2

      0
  24. Anonymous says:

    SURI HATI MR PILOT TAK SABAR GAK NAK TENGOK. TAPI TERINGAT FATTAH AMIN BERLAKON ADUHAI…MMG HANCUR LAH KAYU..KAKU SEMUA ADO

    7

    0
  25. Anonymous says:

    semua pelakon best.. jalan cerita pun sampai..

    4

    0
  26. Anonymous says:

    Hebat!!! Ummi nazeera

    6

    0
  27. think says:

    penulis skrip baru tp jalan cite mantap..yg penting setiap watak mmg menjadi..

    4

    0
  28. Anonymous says:

    Jujur aku ckp…cite ni memg best…aku nk tunggu cite ni mula smpi ngantuk2 d buatnya..tpi best punya pasal aku tunggu gak..pelakon dlm cite ni semua menjadi..x ad y kayu kayan..lgi2 si airil zafril ( nmpk ensem dlm cite ni)…izzue ( watak jahat y menjadi)..umi ( dpt menghayati watak ngan baik) n normah ( buat org menymph gile kat dia )…memg terbaik la..x kesah le dia org ikut cite korea ke ap..tpi pelakon dlm cite ni y membuatkn org x sbr nk tengok episod y seterusnya..lima bintang sy bagi…

    26

    0
  29. Anonymous says:

    Drama terbaik 2016! Drama macam ni la penonton nantikan selama ni. Bukan drama kahwin paksa yang realitinya tidak seindah disangka. Korang cubalah tengok drama korea secret. Watak heroin memg terbaik sangat! Watak alisha ni pun terbaik jugak!

    18

    0
    • Anonymous says:

      Setuju sgt! kalau adaptasi dari drama korea terbaik 2013 memg akan kebaboomm.. Lepas ni cubalaah adaptasi drama reply 1988 ke. Buat drama jalan cerita 90 an yg ada artis kru, search, slam bgai tuu. Ni x asyik drma adaptasi novel yg entah apa2x..

      4

      1
      • Anonymous says:

        mne nak cari tengok drama secret love ek? boleh kasi link?

        1

        2
        • nero fbb says:

          Ko pg kat dramanice. Pelakon jisung, hang Jung eum, bae soo bin,. Kira kt Korea pun diorg guna pelakon gred A kat sana. Tahun 2013.

          0

          0
  30. Asiah9785 says:

    Gara2 cerita ni…laki aku da t’minat ngan aeril zafriel…kalo x,mmg dia x suke..sampai’n masuk list nama Aeril Zafiel utk nama anak yg bakal lahir…tp malang’a cari makna x jumpe…huhuhuhu….mmg t’baik cerita ni…????????????????????????

    1

    2
  31. Anonymous says:

    Aku rela pengarah drama yg xbape nk ada idea ni,tiru or copy paste drama korea..sbb drama korea kualiti/jln cerita sgt la best..
    Tlg la tiru..aku mesti tgk pny..asalkn pelakon tu best..sbb da lama aku xtgk drama melayu sbb drama skang mcm hmmmmmm…..

    10

    0
  32. Anonymous says:

    klau dia org ad ikut cite korea pn x ap kn asal cite dia best..jgn mcm cite bodoh2 kol 6.30 arahan a.aida..ap nama dia..abg sado..dh mcm cite bodoh aku nengok..y lelaki n pompuan tergedik2…uwekkkkk

    4

    0
  33. Anonymous says:

    lakonan yang mantap & rupa pon cantik ori.
    takde la putih mayat, higung terlajak tinggi .
    sweet & cantik je tgk awak ni ummi nazeera!

    10

    0
  34. Puan i says:

    Hari tu nk tengok SHMP, bila iklan try saja2 buka tv3, bila tengok cerita PSS terus tak sampai hati nak tukar balik channel. Sebab dah jatuh hati sangat dengan lakonan dorang. Mantap! SHMP memang kayu, sampai saya boleh tukar tengok cerita lain.

    7

    0
  35. Zarina Rahman says:

    Memang tiap mggu tggu citer ni..geram jer dengan si Amzar dgn mak dia..ishh..x sabar nk tggu kes langgar lari tu dibuka balik..baru tau rasa amzar dgn mak dia..berlagak bebeno..kawan2 saya yg belom pernah tgk..bila tgk jer dorang bagi feedback yang baik..memang terbaik.jalan cerita pon best..pelakon2 yg best dan x kayu..hihi..terlove tgk ‘abang muka ketat’ hahha..

    6

    0
  36. Anonymous says:

    korea ke..jepun ke…aku nak tengok sampai habis.

    4

    0
  37. Anonymous says:

    pelakon yang hebat..tahniah Ummi Nazeera membawa watak yg boleh buat penonton menangis…

    6

    0
  38. Anonymous says:

    DEN GERAM KAT MAK CIK MIDAH..KEJA BAWA CEITA

    5

    0
  39. Anonymous says:

    dlu masa cite elizad ngan ady putra tu pn best..ap hek tajuk dia..lupa la..tpi y ni lgi best…x sbr nk tunggu kesudahan cite ni..nk tengok kifarah y amzar n maknya dpt…

    4

    0
  40. Az says:

    Punca kepada segala kehuru haraan dlm cerita ini ialah makcik jiran tu,, diala puncanya

    8

    0
    • robin says:

      hahaha yang ni aku setuju sangat…dari mula aku tengok cita ni mmg sume punca mak cik mulut puaka tu !

      5

      0
  41. Azwin says:

    yang bestnya. tiada adegan berpegang tangan bukan muhrim. yeahh

    11

    0
  42. hamba says:

    jln cerita best! lakonan best! pelakon smua berbakat besar. bgus lakonan smua pelakon.. mmg terbaik!

    4

    0
  43. hamba says:

    lakonan semua pelakon mmg terbaik!

    5

    0
  44. el says:

    teringat telemovie cik puan cinderella gandingan umi nazerra dan aeril zapriel memang best

    1

    0
  45. Tipah says:

    patutnya normah damanhuri dpt pujian. aku tengok sebab dia….

    5

    1
  46. Anonymous says:

    kecoh dok samakan ngn drama korea dia tu..acik2 ingat semua rakyat malaysia layan korea ke??ok la ada drama mcmni layan aje la banyak bunyi pulak..

    6

    0
  47. Anonymous says:

    a. aida boleh simpan la drama2 bodoh dia tu…ni best gilerrrr.

    9

    0
  48. Anonymous says:

    BILA EPISOD AKHIR CITER NI? MLM TADI AKU SIAP TGK INFO UTK EPISOD ARINI..HAHA..TAK SABOR PLAK AKU NAK TGK ENDING NYA.

    4

    0
  49. Anonymous says:

    5 bintang utk Normah Damanhuri.

    7

    0
    • minah jambu says:

      berbintang2 untok ummi nazeera pasal lakonan dia bergitu bagos skali..minah jambu suka bila dia lakon kan watak sedih sampai nangis n watak geram dia macm betol2 geram…bagos bagos nazeera semoga sakses

      5

      2
  50. aku says:

    2 drama dah aku tgok yg xbersentuh n bgus citenya

    hidayah mur amadhan– aieril ngan zara zya
    patahnya sebelah sayap

    xgaduh sentuh cite best je..yg sentuh2 ni xlakupon..bbnu je hadap..

    5

    0
  51. Anonymous says:

    dah lama gak x tgk drama melayu sbb cite so lame n typical n pelakon kayu but this one patahnya sebelah sayap memang superb!! power!!

    2

    0
  52. kak nor says:

    semua pelakon dlm drama ni aku minat! even adik sya (pelakon baru adik eira syazira) comel dan pandai berlakon. yg ckp2 tiru drama korea tu..KO PEHAL EK??
    org cerita pasal drama melayu, ko sebok KOREA KOREA KOREA.. eeeiii sebal aku tauuu.. pada aku zaman k-pop dah berlalu!!! sudah2 lah dik oiii.. korang ingat drama korea tu best sangat ker??? muka jantan gay. pompuan plak asyik nak kiss hero jerr. muntah aku!!! skrip drama ni memang banyak sama x kisahlah melayu, cina, korea, english dramas/movies. xde sapa tiru sesapa hokayyyy
    and aku takan sekali2 bukak astro tengok neelofa n fattah pukul 10 ye. mmg tv3 je. aku tgk ulangan jer (mmg drama layak tengok ulangan je hahah) sedap fattah peluk2 neelofa (scene jatuh tangga) adoii..aku tgk pun cpt2 mulut cakap..JANGAN KOMEN NANTI BERDOSA terpaksa ingatkan diri sendiri kang berdosa plakkk..
    tu jer aku nak cakap hahahha

    3

    1
  53. zikry haikal says:

    abisla kak normah lepas ni, hati2 pergi pasar, ramai org dok nanti akak !

    6

    0
  54. Kak melah sayang says:

    Best cite ni…kak melah suka…yg dok samakan ngan cite korea apahal?????wei…dlm dunia sbenar pun bukan sorang jek hadapi masalah gtu…hmpir brjuta org mmpunyai masalah yg sama ngan kita…ko x ckp pulak copy & paste???? Dah kisah hidup..x kirala bangla ke..korea kek…india ke..nepal ke…mstila ad persamaan…cuma org yg hadapi jek org yg berbeza.

    3

    1
  55. Akak2sangat says:

    Drp tgk nelopa dgn patah amin..dua dua kayu kayan baik tgk drama ni. Umi nazeera memang hebat.

    3

    0
  56. Datin Merah says:

    Terminat pulak kt normah damanhuri..x nk kereta lama. Besi buruk katanya…hihihik

    2

    0
  57. Nurma Demamharu says:

    ingatkan aku sorang je tunggu part normah damanhuri yg kecoh tu.
    woiii, laku kak normah skg!

    6

    0
  58. Anum says:

    Pertama.kali ada cerita drama yang best mcm nie..barulah betol2 drama..jalan cerita cinta jaa..boring la..#patahnya sebelah sayap..terbaik..jln cerita pun best..gandingan pelakon2 yg mantap..izzue islam..first time nampak mcm dia jahat sgt..haha..memang x layan.cerita len dah..waktu kul 10 tu.
    @klau jln cerita best..pelakon x best..x kena jugak..tp cerita nie.semua best..
    saya bagi 10 Bintang..yeaaa

    4

    0
  59. Normah Damanhuri says:

    Saya kasi 14 bintang…saya kn over..anak aku lawyer wei!

    6

    0
  60. secret love says:

    buat lah ceti yang lagi power tapi ambil perlakon yg bukan kayu lahh…. tgk pun bored aku… ceti nie mng best sbb terasa perlakon dye memainkan watak… ouh laki muka ketat tu gigi dia kuning sikit .. xpe suke tgk di berlakon…

    1

    1
  61. nana says:

    best sgt cerita ini…

    1

    0
  62. Noni says:

    sangat best..tak sabar nak tgu episod akan dtggggg…cepatlah minggu depan….pelakon semua bagus.menjadi.. tapi selalu tertanya2 jugak.kenapa kadang2 kak seri, kdg2 kak bibah? time kak seri uniform diorang hijau.time kak bibah uniform diorang biru.. kenapa eh? sebenarnya cleaner ada 2 org ke 3 org? ada sesiapa boleh jawab???

    2

    0
  63. Noni says:

    cerita ni best sgttttt…tak sabar nk tgu episod akan datang..cepatlah minggu depan..pelakon semuanya bagus xperlu dipertikaikan lg..cumanya ada 1 kemusykilan..cleaner ada brp org sebaenarnya? kadang2 ada kak seri.kadang2 kak bibah.tp tak pernah ada kak bibah sekali dgn kak seri.kalau scene yg kisah pada hari yg sama,bila scene dgn kak seri uniform kaler hijau,bila scene dgn kak bibah uniform kaler biru..kenapa eh? ada sesiapa boleh terangkan x??

    1

    0
  64. Induiban says:

    Cantik giler Ummi nie… her face so lembut.

    1

    0
  65. minah kagum says:

    Drama paling best abad ni. Aku mmg dah lama tunggu drama ni start masa tengok diorg shooting dulu. tapi aku asyek layan drama2 kt astro sampai terlepas drama ni. tahu2 dah episod 4. Lols ! Dgr komen2 netizen semua puji cerita ni. Smlm start layan drama ni kat online. Mmg terbaik!!

    1

    0
  66. Mas Ayu Mohd Zin says:

    Drama ni sgt bagus krn lakonan mantap dr pelakon2nya. Kisah yg sgt baik ditonjolkan. Kami sekeluarga meluangkan masa bersama2 tengok. Airmata keluar sendiri tengok penderaan kpd Alisha. Amzar memang tdk berperikemanusiaan. Boss muka ketat pula wataknya amat menarik krn kita semua duduk depan TV tunggu sampai habis

    0

    0
  67. Khalisa says:

    Ya…mmg best gile
    Aerill pon nmpk hensem je…rugi spe x tgk tu..jambg aerill nmpk kemas je x de mcm sesetgh artis serabut..janggut bercampur air..rase ape??
    Papepon suke watak leen yg berani

    0

    0
  68. Pat says:

    Terbaik ???????? #patahnyasebelahsayap

    0

    0
  69. Fasharina says:

    Hello…uolls x taw k…cerita ni TIRU dari cerita korea Secret Love lakonan ji sung dgn hwang jung eum..aduyai come on la TV3..mmg suka cilok cerita ka..dah la jalan cerita sebiji sama..kalo ye pun nk tiru..ubah la sikit jalan cerita weii..shame on uollss..yg xtaw ni pn..alahai sedihnya tgk cerita ni..weii korea punya lg sedih kot..real lg dri yg ni..

    0

    1
  70. el says:

    aeril zafriel ni memang tambah handsome, apatah lagi badan die pon dah nampak berisi, tak kurus macam dulu lagi

    1

    0
  71. mak noi says:

    she’s good! aeril pun berlakon not bad.

    0

    0
  72. lantaklah says:

    To those yang cakap this drama ‘tiru’ or ‘ciplak’ Secret Love, did you guys even finish watching the show? Entah2 masa tu kau sibuk tengok Lee Minho’s ‘The Heirs’ sebab seingat aku masa tu sangat hype drama tu as compared to ‘Secret Love’ yang international fans tak berapa nak layan, but rated high in Korea. ‘Secret Love’ is my favorite kdrama alongside ‘Punch’. I always love this kind of drama that’s why aku boleh je nak recite satu2 ketidaksamaan antara drama ni dengan ‘Secret Love’. Memang ada sama dari segi konsep dimana girlfriend masuk penjara bagi pihak boyfriend yang baru nak bina karier sebagai peguam, lepas tu watak utama yang girlfriend (dalam cerita ni isteri) yang kena langgar lari tu balas dendam and all. Tapi, watak Jisung dalam ‘Secret Love’ sangat-sangat kejam dari Aeril. Jisung’s sampai sanggup upah orang untuk aniaya Hwang Jung Eum, tapi dalam cerita ni takde. Dah keluar penjara pun, habis periuk nasi orang tu ditutupnya. Watak Izzue pun, lain dalam drama ni sebab dia memang kasi tau satu dunia dia jahat. Tapi, Bae Soo bin, diamkan. Dia sembunyikan wajah sebenar dia, nak2 dari Hwang Jung Eum yang sampai kesudah percaya kat dia, padahal laki tulah yang buatkan dia tak dapat parol, nak keluar awal dari penjara, laki tu yang upah orang untuk aniaya anak Hwang Jung Eum dalam penjara and all. Dah keluar penjara, Hwang Jung Eum punya watak buka bisnes kecil2an dengan cellmates dia, dalam cerita ni, coincidently Ummi Nazeera kerja dengan Aeril. Banyak lagilah yang tak sama! Balum masuk watak kecik2 macam parents Amzar lagi tu. Macam mana mak dia takdelah sebitchy watak Normah Damanhuri and all. Tu aku tanya tu, korang tengok ke tak ‘Secret Love’ and this drama sebenarnya yang cakap tiru bagai? Entah macam aku cakap, masa tu sibuk tergedik2 tengok Lee Minho dengan Kim Woobin dalam ‘The Heirs’… Btw, lantaklah korang nak cakap sama ke apa, bagi aku mudah je. Dah kalau plot dia best, lakonan mantap, hidup, baik duduk diam2 and just watch the show. Apa nak pening?

    0

    0
    • nero fbb says:

      Aku tak layan the heirs. Aku mmHg layan secret love ni. Lg 1 masa secret love ni, masters sun tgh famous gak. Tp aku prefer SL. Love jisung n hang jeung eum. Aku tgh ulang tgk.

      0

      0
  73. mek nab says:

    citer ni 10 kali ganda best dari sweetie nanie yg pelakon mcm kayu tu

    1

    0
  74. mimi says:

    sy juga tgk crite ‘Patahnya Sebelah Sayap’ ni dari episod pertama lg…jalan crite menarik + pelakon2 yg mmg uummpphh…mmg hidup btol watak yg dilakonkan oleh Ummi Nazeera (Alisya), Aeril Zafreil (Khuzairi), Izzue Islam (Amzar), Normah Damanhuri (Mak Amzar), dan juga adik Alisya…mmg bleh cair tgh Khuzairi dlm crite ni…pandai btol pengarah amek pelakon yg handsome & cantik + bermutu…Good job!!!

    1

    0
  75. Cik Jah says:

    Cerita ni memang best giler…semua pelakon2 nya hebat2 belaka..the best!

    0

    0
  76. Anonymous says:

    Saya suka sangat dengan drama patahnya sebelah sayap nie..tahniah ummi sebab berjaya bawa watak sedih dalam citer nie sampai saya pun ikut menangis tengok citer ni tau..huhu..????

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Saya suka sangat dengan drama patahnya sebelah sayap nie..tahniah ummi sebab berjaya bawa watak sedih dalam citer nie sampai saya pun ikut menangis tengok citer ni tau..huhu..????

    0

    0