Written by AbangNara | April 9th, 2011

laika keluar af9

Akhirnya minggu pertama AF9 menyaksikan penyingkiran seorang pelajar perempuan iaitu Laika. Abang Nara tak sempat nak tengok kesemua pelajar yang buat persembahan. Tapi dari apa yang Abang Nara sempat tengok, nampak macam si Afif tue je yang ok sikit. Yang lain agak kurang sedap di telinga Abang Nara. Apa pulak pendapat korang?

P.S: Persembahan paling best sudah tentu persembahan Dina dan Zizan Raja Lawak. Awesome gila ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

214 responses to Laika Pelajar Pertama Terkeluar AF9, Apa Pendapat Anda Tentang Konsert Pertama AF9?

  1. cda says:

    tak best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • propaaaa says:

      semua x best…ish3!
      aida tu pun takda la best sangat…

      yang oke sikit afif and raqib kot..kalo pmpuna, smua cam xkena je,…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ss says:

        betul3x…semua x best..mcm koraoke….sumbang mambang…mcm mane pilih pun x tau…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Noraini says:

          Rasanya keutamaan patut diberi kepada tenaga produksi.

          Budak2 / peminat2 kat depan pentas tu ‘distract le’ lepas tu plak muzik macam tak power membuatkan AF musim nie hambar. Dah le stage ti kecik..macam serabut..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • secret says:

          Kalau dah nama penyanyi, tak kira lah stage kcik ke besor. contoh stage kat jom heboh ke, yg outdoor pye. rupe stage toksah cakap la. tp kalau artis tu pandai menghiburkan penontoh, stage tak jd masalah
          Surat Terakhir si mati Bunuh Diri

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • marazwa says:

          Tu ler, muzik dia agak hambar sebab pakai minus one. Kalau sekali dengar tahu je tu minus one. Patut pakai Live band arr cam mentor tu. Baru orang semangat sikit nak tengok persembahan.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nemo says:

          Stage tu, bergantung pd artis lh. pd yg nak menari tu, kena lah stage besar. xkan nak menari kat stage yg kecik. yg mslh skrg, sound system-nya. klau sound system bgus, para pljr tu xda excuse nak pitch lari berbagai. and dorng budak af nie enjin blum panas ka? patutnya starting kena bgai mantap sbb wpun dorng nieh tgh bljr, dorng ptt sudah ada pengalamn kat luar, tinggal msuk af nak tunjukkn kpd rakyat Malaysia dan polish sikit agar lebih bersinar. byk penyanyi kat luar tu dik oii. kena kreatif lh.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • secret says:

          aku tringat lah persembahan elyana mase ajl dlu kot. yg dia mekap macam ala2 anak patong. relax je dia. nyanyi sambil duduk! lagi kelas!
          Tak semua malapetaka dapat dielak dengan jampi kecuali %$#^%

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          bowsan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • comei says:

          kalo sume x bez,memang elok la ni af t.aher

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ceritalawak says:

      aku dah agak dah.mmg dia yg mula2 akan kuar..
      kaku la dia atas stage

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. insan biasa says:

    patut aida yang keluar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. senduk kayu says:

    tak tengok pon..ape2 pon..harap af9 ni best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. cda says:

    tkpa tggu lagi brapa minggu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. akuhatta says:

    laika mmg x bez

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. alamak says:

    xkesah pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. mashuniya says:

    zizan da best!! dina also..hee!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Hafidz says:

    dgr bdk2 af9 nyanyi.. kelaut dalam pegi nye.. baik layan MENTOR…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • NurIman says:

      setuju sngt!!! bek layan Mentor lg best!!!
      kt AF nie yg best pun sbb da pak nil..hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • iela says:

        btul3..setuju sngt dgn korang..kat mentor atleast diorg ade suara gak..hehe..lgi2 salma!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Kika says:

    padab muke!!!…HAHAHAHAH!!!…next week erul jambu lak kuar…HAHAHAHA!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Mr f says:

    Ade aku kisah???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. awanmendung says:

    ow? AF dah sampai musim ke-9 dh? sape juara?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. yani says:

    x stuju laika kuar…knp bkn nera atau lena??? sy org sabah…tp nera harap muka jak cntk tp xda bakat…lena sgt berbakat tp gedik……kalo buang sikap gedik dia msti sy sokong dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • marya says:

      sy rs nera yg agak out suara mlm ni,muka mmg lawa giler kot..leena ok je suara die..x kesah gedik2 tp fokus dlm persembahan tu yg kita nak..:P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lynn says:

      lena ok la. yg patut kuar semalam aida

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • RSweetheart says:

      actually..nera tu berbakat..dgr suara dia pun tau…cuma dia tu belum biasa, nervous masih kuat.. tunggu ja la..masi peringkat awl lg..lena pun ok juga,tp awl2 suda [email protected],kalo dah jd artis,entah mcm mn la rupa dia..entah rupa sebenar pun dah tak npk.haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. attention says:

    af ni kejar populariti jer, tp bakat hampeh, dlm ramai2 tu adala sorg dua je yg btul2 berbakat.
    baik lyn mentor5, salma the best…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantu says:

      hahaha aku tahu la korang miskin takde astro tu terpaksa layan MENTOR *LAME JOKESS :p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. lalalulu says:

    xpenah tgk af..buang masa je..
    tgk page B.N lg bgus,dpt bergosip..haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. katak says:

    nasib kome memang kurang baek la..
    tak pe kite bakor jew konsert af tu =P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. siti says:

    tgok af sbb ade zizan dgn dina jeh,,sape2 kuar tak kesah sbb semua nyanyi ke laut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Ampiza says:

    X best sgt konsert ari ni…tp laika trkeluar mcm x ptt je.ade yg lg teruk dari laika 2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. tgk sbb ade paknil je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. tak layan AF says:

    Tak tgk pun coz mcm drama, takde rupe reality show pon. Lagi pun ade some artis update status kat FB kate nyanyian budak2 AF ni teruk. So…what can I say.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. tasya says:

    urrmm ok la xde rezeki die tu…so yg lain tu wat yg terbaik k.,.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. ezud says:

    Serius stage AF9 tahun nih x best lansung…sound pn mcm x dgr sgt je kat tv…

    yg peserta lark…stakat nih, Afif ngan Raqib je ok…lain hancuss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. lolyat gang says:

    budak korea bodo tu terselamat eh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • syura says:

      erul tu tak best bile ala2 korean,,,,,,mmg tak layak and tak jadi langsung,,,,,,but he got the voice la,,,,dia salah pilih identity maaa,,,,,aku try tutup mata time dia nyanyi suara nak sama macam faizal tahir sikit,,,serius dia salah identity,,,,thts why die dibenci oleh peminat obses korea

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • i says:

        Gedik perasan je tgk mamat korea tu, sedap la kne dgn ogy. Konon suka menyanyi sambil menari tpnya menari sesekali je, yg banyak, menyanyi sambil pose konon macho xjd…mcm nyah ada la.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • erkk.. says:

        aritu erul nyanyi lagu ganaz. bila pejam mata terasa mcm faizal tahir nyanyi lagu KRU lak haha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Piston Pecah says:

    terlepas tengok konsert tadi…
    no komen kot

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Hoho says:

    ad gak org tgk af lg…….

    do i care??

    LoL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. babun says:

    AF 1-9..af musim ke-2 yg paling best……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. putih salju.. says:

    laika dpt pujian dari juri2 sedap la jugok dia nyanyi…tp kalau nk di bandingkan ngn bdk2 mentor lagi bagus bdk2 mentor nyanyi…dia org nyanyi mcm dah mcm artis tp bdk2 AF nie…suara entah ape2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. kerbaubusuk says:

    1st komen ) ENTAH apa2 ntah AF ..

    dah tak relevan la AF..

    2) stage langsung tak best,….seyes.. tak best
    4) muzik tak dgr…
    5 sorry to say, pengacara OVERSHADOW peserta.. sbb korang tgk la American Idol, si Ryan Seacrest tu memang fokus kat peserta, ni tak.. buktinya(ramai yg kata AF9 best pun sbb pak nil)….pak nil bagus..tapi ntahla

    6) PESERTA tak besh..pitching ntah apa2..
    7) pengkritik komen bagus.. lantang,

    KESIMPULAN..’
    MENTOR LAGI BEST DARI AF

    MENTOR >>> AF…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. kesahsangat says:

    mmg ptt pon diorg x wat af lg lps nie…buat mnyemak industri je kluarkan artis yg nak populariti je…bakat hampeh…ps pda para pengundi…xyah nak bazir duit korang tu (simpan tuk bayar zakat)…bgus klau diaorg dh kluar nnt popular..di buat nye x popular..mula lha buat publisiti murahan…buat rugi jew ngundi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. orca1604 says:

    ala sakit kepala tgk af tadi.blh lak aku rasa nk tido.aku pon sokong kak ogy td.xperlu nak props tu sume.bdak2 mcm xnak nyanyi je.pakai tibai pitching.penat cikgu ajar vokal kat kelas tu.langsung hampeh.dh la dpt cikgu vokal yg mantap.pengetua pon mantap.tapi student nye……alahai.mensia-siakan tenaga cikgu2 je ngajar korg.xappreciate langsung.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. aku hantooo says:

    aku tgk bila dah bosan x tau nak wat pe…so layan je la…to be honest, quality peserta reality tv kat M’sia sgt teruk….yg ok boleh d kira ngan jari…x tau nape. kebanayakan yg masuk tu sbb syok sendiri n suka berdrama je yg lebeh….dat’s Y aku prefer layan american Idol. sbb bg aku dorng memng berbakat n deserve to b in dat show..n paling penting, they really can sing..bukan nyanyi cam karaoke n pas2 semput2….dis is juz my opinion

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. azima98 says:

    emm, sebenarnyer Laika tk patut kuar awal coz ader lg peserta yg tak best. tp nk buat camner, dah jd realiti prog ni b’dasrkan sms, so terima jelah. apa2 pun pak nil still the best, cayalah,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. sukasuka says:

    af9 sembilan ni la yang paling teruk aku rasa dalam banyak2 af. kadang2 aku yg rasa malu tengok pelajar af9 ni dengan bakat yg xsehebat af2 dulu. mungkin pelajar af9 semuanya peserta audition yg tak lepas nak masuk af dulu2 kot. yg hebat2 semua dah takde, trpakse la astro ambik yg hado nie je, then terus decided ni af yg terakhir kut.buat habis duit je sape yg undi tu..pengkiritk nak komen pun serba salah. tengok mentor lagi best,puas hati.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. sukasuka says:

    dulu kita kenal af dengan kemewahan yg diberikan kat pelajar2 ni,tempat tinggal,makanan sedap2.sekarang astro dah tak de duit nak sewa banglo ribu2 utk tempatkan student ni, duduk la kat shopping complex dlm aquarium yg tak berapa nak indah sgt. dulu banglow sikit punye gah,cantik,skarang ni..adoii. kesian tgk budak2 tu, mst dorang pn tak sangka tggl dlm aquarium mcm tu kan?tah2 ade yg mnyesal masuk af9 ni.yela tgk astro mcm da pokai sbb tu suruh langgan mustika kalau nak tgk maharaja lawak sbb dorang tau ramai peminat maharaja lawak kat sini.kan3? hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cekedis says:

      laika ni adik zimi sofaz kan??? dia pnah join rentak juara band jesellton….>

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • xske spe2 says:

        btl3x….ala..smua stdnt AF thn ni smua ad link ngn dunia glamour ni da…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Burink says:

          Betul..! bdak af9 kali nie mostly dh penah masok reality show laen, tp xbape naek cz xde publisiti. dats y dorang gune AF as batu loncatan to get GLAMOR! Afif n Azri penah join My Star LG, Laika-Rentak Juara.. Erul- Mentor.. Kay..? pls.. Adik Didy, tp muke cm tomok.. huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. gyulee gyuri says:

    tak tgk pn dh tau mesti hampeh…tak ke mana gak pn masuk AF ni..dah terlalu byk sgt artis baru..tp berapa org ja yg berjaya..membazir je wat program realiti yg takde faedah ni..yang duk vote2 tu gak lagi membazir…realiti nya bukan depa hargai sgt pn…kenal pn tak..tak payah la nk jd artis sgt…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. gyulee gyuri says:

    lagi satu bila terkeluar duk menangis , melalak..padahal org yg tak tersingkir bukan main hepi sbb depa tak kena keluar…yg paling tak tahan ada gak penonton yg nak nangis sekali…poyo je..macam ada org mati nk nangis2…baik korang sedih2 , nangis2 pada mangsa gempa kat jepun tu…dlm masa kita suka2 jangan lupa ada hamba Allah yg menderita dan perlukan pertolongan kita..tak payah la membazir kredit duk tolong vote untuk hiburan..kalau derma kepada yg memerlukan dapat gak pahala…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 5488 says:

      wa stuju..wa rasa anak2 muda especially anak2 Melayu kita terlampau banyak disogok dgn bahan2 hiburan seperti ini..sehingga ramai yang lalai dan lupa dgn tanggungjawab sosial msg2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lynn says:

      laika x nangis pun semalam. ok jek dia

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gyulee gyuri says:

        org tak ckp pasal laika sorang..kebanyakkan nya mcm tu..dr AF 1 sampai skrg mustahil xde yg menangis…minat Af la tu…huhuhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • uptodate.. says:

      hhaha…memang xda life la ko ni….. ape la slhnya org nk nangis…. hayatila hidup ini dgn indah….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. gadisJun says:

    1) diari pon da tak best..nk buat cm ala2 documentary..xsyok langsung..
    2) pentas konsert pon kecik plus x ramai penonton..nmpk cm AF9 ni low budget la..xcaya?? tgk ujibakat..buat online je..xde pon merantau tiap2 negeri..lpas tu akedemi pon..pki glasshouse je..toilet & tempat makan xde..
    3) frust giler dgn AF9 ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. sabb says:

    1st & last wa nk tgk AF9 ni..wa rasa kualiti pelajar x sprti yg kita harapkan..dgn ditambah dgn wa rasa ada masalah dgn sound system..menjadikan AF9 adalah AF yang plg x boley belah..sorry to say AF9 sememangnya agak mengecewakan!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. syura says:

    erul tu tak best bile ala2 korean,,,,,,mmg tak layak and tak jadi langsung,,,,,,but he got the voice la,,,,dia salah pilih identity maaa,,,,,aku try tutup mata time dia nyanyi suara nak sama macam faizal tahir sikit,,,serius dia salah identity,,,,thts why die dibenci oleh peminat OBSES korea

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. BasRiJaya says:

    Apa kekurangan AF9?:

    1. Diari yang tidak menarik.(Suara x clear)
    2. Pelajar2 yang rasanya mmg x layak untuk jadi pelajar. (Tiada nilai komersil. Kata nk harapkan rupa pon xleh gak..Muka cantik & handsome tapi xder nilai komersil)
    3. Banyak jaguh kampung. Tiada apa yang boley dibanggakan
    4. Penonton dah muak dgn “kezutan2” yang cuba disogokkan
    5.Pendapat aku, AF terbaik adalah AF7. Kenapa?Kerana aku rasa halatuju pengetua ketika itu adalah konkrit dalam usaha melahirkan bintang. Buktinya lihat sahaja produk2 spt Hafiz, Akim dan Aril

    Kesimpulan:

    Pihak pengurusan sepatutnya lebih banyak membuat kajian terperinci tentang halatuju AF dan output yg bakal dihasilkan. Bukan hanya memikirkan soal rating dan keuntungan semata-mata.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. aa says:

    konsert hambar sgt2…music suma guna minus 1..lame..cam karoke…mana live bandd??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. bbycumil says:

    nera yg plg xbest..hrp muke jela..laika lg best dr nera..tp blh dkatekan plajar thn ni bese2 je..xde yg wow..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Mem says:

    Bdk2 af9 mcm harem…nyanyi ke laut!!! Buat penat je cikgu2 ngaja sungguh2…kalu dah bakat suam2 je mmg payah le..! Xphm la camne derang buat pemilihan bdk2 ni. Af9 out~~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. juice says:

    layan mentor lagi best..x pun maharaja lawak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. syida says:

    elok sgt la tue terkeluar.. gi nyanyi kt fun fair je la.. wat sakit telinga aku je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Syda says:

    Yg pasti AF9 ni adalah AF yg paling teruk sekali nak dibandingkan AF yg lepas2~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Mi0 says:

    x best lansung AF skang nie..hampehh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Kak Su says:

    Salam. Kak Su tak tengok pun cuma sempat tgk Afif je…sb Kak Su tengok Land of The Dead tv 701. Best..ada zombie..he..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. sharaziq says:

    smlm mmg dapat tgk dari mula smpai habis… kalau yg ok tu cuma Raqib, yg nyanyi lagu rahim maarof tu, itu kalau yg laki arr kalau pompuan yg aku tgk leena ngan laika yg lain tu mmg hampeh lah buat masa nie yelah lagu tak kena ngan suara agaknya… harap pengundi2 bijak untuk menilai mana yg juara

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. airin says:

    tak best sangat, nasib zizan ngan dina ada .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Emylia says:

    AF final season, tapi makin teruk kualitinya yang sememangnye tak best.

    Bagus le pun lepas ni takde dah AF ni. Bosan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. bonny says:

    tgk maharajalawak sudah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. pengkritik says:

    the worst af is af9. pttla pelajar2 terpilih nampak xberkualiti, rupanya pemilihan secara on9 jer. kalo astro xde budget, pttnye xyah buatlah AF9. Afif n Raqib je yg best.. yg lain hampeh.. stage pon xbest, sound system pon xbest. mn live band???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azril says:

      budget nak bayar live band dah habis bayar gantirugi kat Ahmad Dhani. Sebab tu skrg srh kita langgan Mustika klu nak tgk Maharaja Lawak. Nak cover blk la tu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. pengkritik says:

    oppsss… Pengacara best tapi pelajar hempeh!! performance hempeh. quit dissappointed gaklah dgn af9 ni. pttnye bl ni last season should be give “WOW” to us.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. suara says:

    haiyooo…..af9 paling mngecewakan…macam mane la diorg buat pemilihan ek?? hampeh semuanye…. kecuali mamat yang muka skema tu…yang tu ok..yang lain, ermmmmmm…..sumbang mambang…!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Mr f says:

    Sepatutnya ujibakat buat macam Malaysia idol or one in million…. Tapisan demi tapisan… Hanya yg benar2 berbakat je yg terpilih… Inilah jadi apabila pemilihan x telus…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. ermm… tgk online cite lame ‘Angel’ (Vampire with soul, bf Buffy tuh…)
    tp sempat tgk hubby yg layan AF, tetiba dia sengih2 dok geleng2 kapla, pastu dgr sipi2 (mase tu pakai headphone dgr crita) wase cam kureng je, skali awek sabah tu nyanyi lagu Mila…aduhhh. Jgn salahkan pengkritik sbb apa yg diaorg ckp tu mmg btul, biarlah bebdk tu kena kritik kaw2 sbb realitinya lagi kaw2 diaorg akan kena bila jadi artis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. tetibeje says:

    ni baru minggu pertama…mgkn dia org akan lebih baik di minggu2 seterusnya ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. mls says:

    knp aku rasa konsert tirai lg bagus dr konsert pertama??????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. hot mama says:

    yg pling x kuasa nk tgk erul..blagak nk mampus tp habuk pn tarak…ckp gaya ala2 k-pop..eeee mnyampah la x kuasa nk tgk dia,tp yg lain da best;]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. azril says:

    sound system teruk giler. mcm pakai minus one. Sakit telinga dengar konsert cam ni. Astro nak save budget kot, terpaksa bayar Ahmad Dhani. Maharaja Lawak pn sibuk nak tayang kat Warna. Nak srh kita ni langgan Mustika plak. Ape ingat Prima tu kita tengok free!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. mrs fezzal says:

    Just stop AF..NONSENSE Reality show.. it would be better if they search for very telented singer pastu ajar diorang how to be better entertainer and singer…amik pengajaran dr AF-AF yg dulu…berapa ramai yg kelaut???? you tell me!!!.stop searching mereka2 yang hanya harap muka…tp sore ntah pape…come on laaaa…stakat nak dapat keuntungan seketika tp hakikatnye menjejaskan hidup budak2 AF tu…renti2 kan laaa….wake up…memang patut pun kalo org kata Malaysia ni tak byk keluarkan artis berkuality..tau sebab apa…sebab hanya pandai menterjemahkan spekulasi, kontroversi and what so ever yang bad laaa kann….bersepah lg yg berbakat tp tak diketengahkan…org malaysia pun sedar2 laaa…tak kemana kalo asik duk sokong org yg ada ruper jekkk…kalo nak ada ruper pun biarlaaa seiring ngan talent..tanya pada diri sendiri –> KEMANA BOB, TERKUBUR KER TALENT DINA (tak ramai ketengahkan dia)..adakan sebab rupe…renung2kan..dan selamat beramal…adioss!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Joyah says:

      yeke peminat sokong sbb rupa??!!Aizat hidung kembang,Mawi mcm matpit, Mila ngn zahid ketot, Stacy sepet gigi berterabur, hafiz tembam rambut kembang….aku rasa org memilih lebih kepada attitude,jujur, tak plastik. mcm Bob dulu..mmg sgt dinanti2kan dia perform tp sbb perngai dia yg ala2 yg mcm tuh ada kureng skt nak vote. samalah jugak artis2 kita..cth Nabil, dulu menang artis plg popular, bila buat perangai..terus tenggelam..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        padan muka nabil kn joyahhhhhh ! dulu dengan erma dia buat hal la pulak ! dia nk ngan budak kecik pulak ! ha sekarang mari kite padan kn muka nabil …mari kite ketawa joyah ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Danial says:

    Betul…just stop this nonsense show unless pilihan lagu2 yng diberikan kepade plajar2 tu lebih menarik…ni tak..lagu pondan and gay jugok dieorng dapat..dah la dieorng tu bapok n “adik2” gitu……alih2 Amy search pun dah macm sotong aku nengoknye…….satu lagi…..sape punye fesyen designer untk baju2 dieorng smeue ni…..K-BaPOP sanagt aku tengok…….kenapelah ASTRO tak ambik je A.Dhani jadi leader….???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Joyah says:

      aku sokong! lagu2 yg sgt bapuk!!! aku rasa AF target penonton umo 12~15 kot dan yg adik2 gitu! lagu2 gitu pak dara aku pon boleh nyanyi…cuba bg lagu awie ke..lagu sharifah aini ke..kompen terkentut bila diorg nyanyi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. cube says:

    hantu Kak Limah nyanyi Enjit2 semut semalam kat AF lg best!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. epl says:

    asalkan nera xkluar..cute gilerrr..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bbycumil says:

      mmg la kiut..tp sore xde..ni ptngdgn nyanyian..bek g msuk america next top model je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hana89 says:

        a’ah..kiut,,p………. sora xngam bawa lagu tue,, huhuhu pdhl mnt jua gn dia.. leena ok cma prngai xbpa ok la….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. mrs fezzal says:

    Thanks danial..but why indonesian.. kiter kan ada ramai yg otai2…amy search ok dah..cuma AF tu kene ada pendekatan yg baru…tp ckp byk tak guna…berbuih mulut pun…gitu jugak AF…tak tau apa yg transformasi…dr segi facilities ok..tp kalo pelajarnyer kelaut…tak guna langsung…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. mrs fezzal says:

    epl..contoh org2 yg tgok ruper…but i admit dia memang cantik…she suit utk masuk dewi remaja…lg nampak future career dia…and dia memang cantik bangat…bg peluang pada yg betul2 talented…kalo just jdkan AF sebagai jambatan utk profession lain..rasanyerr tak adil bg mereka2 yg lg berbakat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. bella says:

    af ni da hilang seri la…..yg wat bes paknil je…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. semuanya tah ape2 tah..mcm mane leh masuk af pun xtau..adoii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • niezam says:

      biasa lh..nk nyanyi pun skrg kene ade politik gak..anak sape..sedara sape..janji ada rupa skit..suara cam hampeh pun xpe..yg jd mangsa nyer mereka2 yg berbakat..kesian AF..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. zaza90 says:

    patotnye aida or nera yg kuar last nite….!! xbest..!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. eyfa says:

    ok la tu laika terkeluar..dia tu mcm perasan cun n bagus je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. sukasuka says:

    minggu depan singkirkan semua sekali pelajar2. tutup serta merta af9 ni.buat malu je. malu dengan artis2 luar negara kalau tengok anak2 malaysia macam ni masuk pertandingan nyanyian tapi takde bakat langsung. kalau nak glamour je baek tak payah,mengabiskan duit,baek derma kat mangsa tsunami kat jepun tu. ada jugak pahala. =.=”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. sayang semuanya.. says:

    AF9 terlalu byk kelainan sampai jadi sgtlah tak best,tgk pon sbb paknil ada tapi bila pelajar start nyanyi terus tukar chanel lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Pachat says:

    AF patutnyer kaji balik zaman kegemilangan dulu..walaupon ada komen yg tak best masa tuh tapi percayalah tu semua komen dr segelintir yg muak ngn AF tp peminat tegar mcm aku ni..just kekalkan stail lama sbb tu treadmark AF…itu jelah yg bezakan AF dan rancangan lain. rumah aquarium tuh sgt bosan..tak teringin pon nak tgk.pelajar akan lbh berpura2 sbb ada org pegang kamera berbanding dulu pakai CCTV.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Hani says:

    Yang nyanyi lagu Mila tu sape..tersangat;ah sumbang mambang..tu yg patot kuar smlm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. mrs fezzal says:

    memang muak sebab pelajar ntah pape..takyah ckp byk..astro memang nak kaut untung jekkk…nak perjuangkan industri seni..i dont think so..kalo diorang baca komen2 nii..percayalaaa…takde pape pun yg dibuat..sebab duit lebih penting..pakat takyah tgok laaa kalo susah sgt nak berubah…utk kak ogy..good comment…sebenarnya org akan belajar dr teguran..so kalo nak manja2..jawabnyer gi la balik..sebab industri ni lg mencabar dr komen2 yang tak berapa pedas mana…wasalam….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. sayang semuanya.. says:

    whateverpon ni AF last, bg pandangan pon tak berguna sbb da start pon…tapiii…nak komen gak..hehehe..
    1. rumah akuarium idea yg bodoh, suasana dlm umah banglo adalah lebih spontan dan jujur. idea sapa tuh?
    2. guna kameraman dlm diary pon bodoh gak.cctv da jd treadmark AF
    3. stage bodoh..kecik,gelap,sound mcm karaoke, semak betul tgk peminat terkinja2 kat bawah tuh. bila masuk dlm tv ganggu perhatian penonton. boleh bg stage yg normal tak?
    4. kesian paknil dok kat kerusi bodoh je..sgt suka sofa yg dulu di mana pelajar akan berbual sblm perform
    5. rakaman interview sblm perform xpatut ada.plastik sgt! malaysin idol tu lain lah..mmg trademark. tp kat AF tak yah lah..nampak bodoh.boleh cut2 lagi bila salah cakap..tak sesuaiii..
    6.student tak pandai nyanyi takpe, sbb mmg dah sinonim ngn AF.kalau nak tgk yg sore best baik tgk M idol atau Mentor…tapi keciwa bila takde variasi utk semua stage umur. yg lelaki semua stok jambu anak2 ikan dan yg pompuan stok bajet perasan.
    7.kak ogy tuh..mm..tak yah lah komen teruk2 sgt nampak lg teruk AF ni..penonton pon terikut2.lgpon komen pedas2 ni dah tak trendlah!positif skt pasal masa kudsia dulu,she look very supportive person..bukan takat student jer bersemangat, aku yg kt rumah ni pon terkesan ngn nasihat2 tuh..(sori komen aku pedas sbb terikut2 ngn Ogy..hehehe)
    itu sajer!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. ????? says:

    af tidak mendatangkan manafaat… hanya membuang masa!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. mrs fezzal says:

    kerana komen tak ikhlas laaa…ramai bekas AF kelaut…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Amier says:

    Ada perbezaan rancangan reality di Malaysia dan USA. Kalau kita tengok setiap tahun rancangan American Idol, Juaranya yang terpilih bersuara memang sedap,kalaupun diperingkat pertengahan rancangan, perserta yang dah menjadi sebutan bakal menjadi juara, jika dia tak perform baik-baik undian jatuh mendadak dan terkeluar.Kalau di Malaysia kalau dah suka dengan peserta tu buat macamana pun gerenti peserta tu jadi juara.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. luvly lace says:

    sorry to say this tp mmg patot pun dr zmn sekolah die nie suker baget bagus so better kuar awal2 lg lamer kat dlm lg berlagak dia t!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. nonanina says:

    aku suke bile tgk muka sape tuh adik badul kena hentam ngan kak ogy…! dulu kan main lagi komen org… nah skrg rasa KAU…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. CANTHEK says:

    aduh…pening tgk diari af..org dok lalu lalang……:(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Belacan hangus says:

    komen hattan kat budak yg nyanyi lagu mila terbaek…aznil pon sentap.haha.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      x tengok…aritu tengok majalah 3 cter psal tsunami jepun. hattan ckp ape??? cer cter cer cter

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Maknyah says:

        “tengolah pelajar af yg lepas2 melambak2 realitinya kemana…”

        lebeh kurang mcm tulah komen dia nampak aznil terkejut….~ kalau di lihat dari sudut lain seolah2 hattan nk cakap af ni x membawa makna….patut kah pengkritik mengeluarkn kata2 itu….kena sangatlah hattan cakap mcm tu..semua persembahan pelajar af mlm tu BORING yg melampau..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. markonah chandury says:

    AF9 cam banganggggggg!!!!!!!!!!! baik tengok majalah 3 lagi bepekdah la wooiiiiiiiiiiii!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. gyulee gyuri says:

    majoriti semua Melayu..cina atau india tak terhegeh hegeh pn nak masuk program realiti cmni..boleh kira berapa org je bukan melayu masuk…kalau tgk time audition ramai je yg melayu…dh mmg xde benda lain ke nak buat selain menyanyi je….masuk tv sekejap pn jadi la kot….kalau la boleh kurangkan la bab2 dunia hiburan ni…jadi takut plak awok tgk..tak sedor2 lagi ke kome….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mia says:

      sebab cina pun ada program mcm ni juga…india pun ada…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wan says:

        ramai penyanyi pun bukan boleh majukan negara. sengal je budak2 melayu ni sume…sibukkan glamor, popular tah hape2 tah….mak bapak pun sama je ngan anak2nye. sume takleh pakai

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    salma the best !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. whiterose says:

    cian laika.ptt nera yg kuar.sore dia sgtlh sumbang mambang.bg aku, hanya raqib n afif jer yg ok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. raimi says:

    ni laa… af yg paling buruk pernah ku tonton seb baik x menanah telinga aku huhuhu…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. ariza says:

    patutnya semua keluar dan pilih lain.. package pun x dak langsung…. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu cuma minat salma sorang je …yg lain minah jambu tk minat….salma minah jambu nk ingatkan badan tu jangan kasi gemok ok dn jangan pakai baju yg kembang2 ok …salma suara memang POWER n best……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. nieza says:

    Saya menjangkakan sesuatu yang lebih menarik memangdangkan musim terakhir. Tapi jangkaan meleset..semuanya macam tak layak..tak dak kualiti langsung…saya pun pelik..masa audition pilih bagai nak rak…nak suatu yang lain dari yang lain..tapi ini hasilnya…budak-budak idola kecil lebih better dari diorang..sedisssss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. ain says:

    tgk af9 semalam macam tgk petandingan karaoke je…tak best langsung…cemane la diorang buat pemilihan pelajar…ingatkan gempak gile sebab last af..tapi hampeh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. bawahlicin says:

    laa apsal si gemuk hitam tu tak keluar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. ntahlah labu says:

    dah beberapa musim x tgk af…sbb apa? sbb tak best langsung!!!!!!!!…xde kualiti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. kila smile says:

    tak patut la..
    suara laika sedap ar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Sue says:

    Pengacara dah ok..tenaga pengajar pun ok..tp something is missing laa… hambar ! konsep rumah kaca tu pun x best langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. mhehdsh says:

    persembahan terbaik mlm td dina ft zizan…
    aku pn heran ngapa aku komen mcm ni…
    zizan bkn penyanyi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. Chicken says:

    the worst show eva….theshow is all about PakNil yg perasan nak jadi as gud as Sudirman….sorry laaaa sangat over pengacaraan…penyanyi semua fail….si Korean tu buat apa nak talk gr8 bout himself??? pengkritik pun satu…..just look at Ogy …..terover nak komen….mcm berdendam ajer wit the teachers!! WTH???!!! AF will neva & can neva compete with Msian Idol,Mentor dll….AF=FAIL!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. adeakukesah says:

    layan sponge bob ngan wonder pet lg best :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. irarka says:

    Bagi ku AF dah lama hambar ditambah dgn tah apa2 tah lg yg merepek meraban dlm tu…bukan salah band or minus one….tapi pelik masih ada yg fanatik lg ek…pemilihan peserta yg masuk pun pihak AF dah awal2 lg pilih bukan sekadar bakat…konon nk cari yg ada jgak komersial value…tapi….malas nk cite lg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Saya Buntu says:

    ala mcm campus idol je AF taon nie !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Syue Mustafa says:

    AF yang paling teruk dalam sejarah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. wawa says:

    af 9 x best langsung, semua mcm cover sangat2. xde yang menyerlah. tempat die npe kat ctu? nampak malap n x menarik perhatian langsung. nmpak mcm x berseri. penonton mcm xde.. senang cter semua sal af9 semua xbest.. tolong la wat best sikit. kata af last.. aiyaaaaakkkkk… mcm mana laa korang pilih peserta? Af x hebat macam yang diiklankan.. sorrrryyy …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. mushi says:

    aduaduuuu…hampeh semuanyaaaa..afif tuu ok la gak bebanding yg lainn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. minahkarat says:

    yg ni memang layak tersingkir pon,,,,,,,,zizan n dina punye show gak terbaik,,,,,,,dlu zizan pernah try af tapi tak lepas,,,balik2 dia punye performance yg the best,,takde kualiti la af9 ni,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. gemini girl says:

    sepatut nya..NERA..yg kena kuar…..suara..lagi la…mcm hampehh………muka ja lawa……nyanyi……xleh blah…… baik lagi…LAIKA…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. uptodate.. says:

    sape2 yg minat RAQIB 2 memang skemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. kuang2 says:

    benci ngok kak ogy over…..giler kentang nye kritik mcm bagus sgt….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. aku lah... says:

    semua peserta nyanyi cam hampeh!!! mmg betul pun kak OGY cakap…kenyataan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. candygurl says:

    saya rasa…semua pun patut keluar…tinggal pak nil jer..tp elok jugak kalau pak nil keluar skali.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Wak Lu says:

    erm..nape malaysian idol xde lagi ek…dorg sume suare power2…tp cume MI yg ke2 jer trsalah pilih pemenang..ape ntah name apek cine tuh…suare mmg hmpeh…pas jer MI 2 tros da xde lagi da…i miss malaysian idol…suara ala2 bleh g international…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. aspire5580 says:

    biasalah konsert 1st..baru nak masuk gear 1..tersengguk senguk..tersedak sedak..terbatok batok..yg ke laut pon ada..yg syok sendiri pon ada..at least bagila 3 minggu ker..biler dh smpi gear 5..barula eliminate..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. debunga cinta says:

    seriously siti zulaikha a.k.a laika(nama glamour konon) mmg patot kuar awl, suare biaser2 jerk…n if kenal dia mcm hampeh jerk dia nie…so drpd menambahkan lg stock artis suam2 kuku n menyemakan pandangan baik awl2 tkuar!layan BN nie lg baik drpd AF~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anti_erul says:

      wei ske aty die la nk tlis nme ape pon……kalo die nk use nme eika da ade org gune…punyer la byk student af yg gune nme glamor…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. saje sibuk says:

    semua x best..aku nyanyi lg best..ngeh ngeh ngeh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aspire5580 says:

      hahaha.. try ko audition depan hattan..klau dia kata p kelaut..phm2 jela hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • saje sibuk says:

        buat ape audition dpn hattan…baik terus depan amy jer….confirm la dpt…tp aku jg aurat suara… ngeh ngeh ngeh…ngehhhh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. zf says:

    af 9 paling bosan..aku x phm camne dorg ni terpilih…indah kabar dari rupa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. ck slmh says:

    AF tu natang ape?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. nurul says:

    tgk dorg kt uma kaca cm akuarium tu pon hmpeh.trgedik2,mntang2 la rmai org dok tgk kt lua tu..nyampah akuuu!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. kaki_g0ssip! says:

    SORE X SDP. BDN MCM MAK ORG.. HUHU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. AF9 tak best langsung… nyanyi ntah ape2 jerk… baik tgk mentor…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. chantek says:

    laika mcm org tua.. hehehehhehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. Vie Ann says:

    NERA patut out, saya sabahan, kalo harapkan muka ja lawa suara pitching lari entah pi mana, bkin malu jaaaa, dia sesuai ikut miss Malaysia, AF bukan tempat dia, betul tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. mya says:

    xtaula sape yg pilih pelajar af kali ni..mmg xbes semuanya…indah khabar dr promote je…time nk promote af 9 ni mcm gah2 je sbb last af kang..tp yg kuar hampeh semuanya…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. iluvmyipong says:

    semua x best
    bosan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. mia says:

    AMBOI..BILA KOMEN CKP MCM2, INILAH ITULAH TAPI HAKIKATNYA TENGO JUGA..JANGAN PULA NAK SURUH2 ASTRO HENTIKAN, BIARLAH DIA NAK BUAT PUN, PROGRAM DIA, ASTRO DIA..SUKA HATILAH..AF TU CUMA RANCANGAN, KALAU TIDAK BERFAEDAH JANGAN TENGO, KALAU TIDAK ADA MODAL INSAN JANGAN TENGO, KALAU SUARA PENYANYI SEMUA OUT JANGAN TENGO SUPAYA ANDA X KOMEN MACAM2..LANGSUNG JANGAN TENGO LEPAS NI,LANGSUNG JANGAN TENGO BERITA BERKAITAN DGN AF…TV KITA, REMOTE KITA..SUKA HATILAH KITA NAK TENGO KA TAK NAK TENGO BEST ATAU BURUK DARI KITA NAK TENGO ATAU TIDAK..(BERTERABUR)..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • uptodate.. says:

      bwek….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • antinara says:

      KEPALA HOTAK HANG…
      AKU BAYAR..SUKA HATI AKULA NAK TENGOK KE,
      NAK KUTUK KE,NAK MAKI KE..
      BUKAN AKU MINTAK DUIT KAU PUN!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. Maia says:

    Tak suke la komen yg mematahkan semangat dari Kak Ogy… suke ngan komen kak Dib yg sporting… luv u Adibah Nor..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. CUCUATOKOLAH says:

    saye sarankan….
    anda sume jgn tgk AF ni…
    ntah pape jek…
    duduk satu umah bukan muhrim…
    pastu pegang-pegang tangan…..
    lebih bagus tgk MAHARAJA LAWAK….
    mmg lawak….
    ketawa sampai bleh pecah usus….
    JAMBU TERBAIKKZZ!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. ryu says:

    tak sangka, masih ada lagi yang tengok af….yang tak tengok tu, tAHniah… :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. smh says:

    Pada pendapat aku Aida patut keluar. Nera tu memang berterabur performance dia tapi siapa tengok diari tadi ? dia rasa bersalah gila, sebab dia tau dia banyak kelemahan dan dia rasa sepatutnya dia yang keluar bukan Laika. Tapi pelajar lain yang turut mendapat kritikan teruk contohnya Aida dan siapa ntah yang feeling2 Stacy tu ? Langsung takde rasa bersalah, macam bagus je padahal lagi teruk dari Laika. Miza tu ok la aku rasa cuma dia jangan nak feeling2 orang putih sangat lah, nanti orang menyampah. Pastu Leena pun ok cuma kena kurangan over excited dan over confident dia tu je.

    Yang lelaki pula, aku rasa semua boleh nyanyi cuma perlu latihan lagi la kan, kamon baru minggu pertama kan. Kecuali yang Erul tu, jangan nak feeling2 Korea sangatlah kan, pastu suka puji2 diri sendiri. Memang tak la kan orang nak suka kalau macamtu walaupun suara boleh cari lagi kelebihan(menurut Hattan).

    Panjang2 aku type ni sebenarnya point aku ni je :P
    1) Laika tak patut keluar pada minggu pertama
    2) Aida yang patut keluar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. noname says:

    pelajar2 musim nie xbest ler….mcm boring jer…suara xder…sumbang mambang jer….memang langsung xder aura best…memang menghampakan…..semua mcm plastik jer….AF telah hilang serinya….even buat kejutan pun dh xbest lagi……sorry Astro….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. melo says:

    jgn la tgk kalau x suka. Ini lps tgk mengutuk lak. Tmbh dosa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. shika says:

    AF kali ni paling teruk than AF yg lame.. xtaw cmne juri nilai contestant mase mule2 audition..telinge juri pekak ker, pemilihan lagu x mencabar vokal peserte yg dtg audition.. wat mase ni yg aku tgok, LENA ng erUL kot.. bole la nyanyi..LENA agak gedik cket tp performance mantapppp!! yg lain sume OUT giler….MENTOR lagi Best la senang citer.. BErkualiti!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. miszLyssa says:

    SANGAT XBESTT…SUPOSELY BLER DH MSUK MSIM KE-9 LG MUCH2 BETTER..MUKE SUMER TAKAT WT STOK GUSIP N CREATE KNTROVERSI BILER DH KUA NTI….JUZ WAIT N C….

    SORE KORG SGTTT ANOYING+IRITATING

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. safa says:

    ya, saya pun setuju tu yani. saya pun orang sabah juga. c nera memang harap muka saja cantik tapi suara k.o. c lena pun minta puji saja. banyak cakap. x pandai diam. buat urang meluat. baguslah bah kalau dorang keluar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. safa says:

    kalau c nera n lena ounya performance and voice macam stacy ka, adira ka bulih juga. lena ok sikit lagi walaupun gedik tapi c nera memang out!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. antinara says:

    AF9 LANGSUNG TAK BEST.
    SEMUA HANYA LAYAK NYANYI KAT FUN FAIR JE.
    TAK SETANDING MENTOR.
    BOSAN..GILER…BABI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0