Written by serenity | February 17th, 2016

Sejak membintangi drama ‘Rindu Awak 200%’, nama Ayda Jebat meniti di bibir para peminatnya. Ayda yang pernah menyertai program Akademi Fantasia sebelum ini menggunakan populariti yang diraih dalam dunia lakonan untuk menceburi bidang nyanyian.

Sebelum ini Ayda pernah muncul dengan single ‘Siapa Diriku’ yang melodi serta video muziknya dikatakan mempunyai persamaan dengan lagu Meghan Trainor.
 photo 12628078_226399191035407_1596670079_n.jpgCakap-cakap yang berlegar di Internet sekarang ini single terbaru Ayda yang menjadi lagu tema ‘Isteri vs. Tunang’ iaitu ‘Pencuri Hati mempunyai persamaan dengan lagu Korea dendangan N.S. Yoong, Talk Talk Talk.

Untuk makluman anda, lagu Talk Talk Talk diterbitkan pada 5 Januari 2012 manakala lagu Pencuri Hati mula diputarkan sejak beberapa minggu lepas.

Anda boleh membuat penilaian anda sendiri dengan membandingkan dua lagu di atas. Apa pendapat anda?

Assalammualaikum selamat pagi semua..apa Khabar..harap2 semuanya sihat sejahtera..?????????Homemade Kuah Kacang @ Kuah…

Posted by Nachos Cheese Powder on Monday, 15 February 2016

78 responses to Lagu ‘Pencuri Hati’ Ayda Jebat Punya Persamaan Dengan Lagu Korea?

  1. of says:

    cam copy paste jerrr… -_-

    0

    0
    • Anonymous says:

      artis msia mmg kuat meniru. sedangkan tudung pun meniru…inikan pulak muzik.

      0

      0
      • kak nam says:

        sedarkah kalian bahawasanya si piring ni xde vokal….????

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aduuhhhh masalahnya dia ni overrated..Bagilah naikkan artis yg betul2 bagus dan buat org suka lihat..Ini bukan je tak best utk di tonton, di dengari pun tak best jugak..tambah pulak ada part2 tingkah laku yg mengundang kemeluatan sbb bajet2 best..Aduh duh duh..3 in 1..Sesuai watak sampingan dlm drama dan penyanyi latar bekap klu pnyanyi latar utama sakit…

          0

          0
        • Swifties says:

          Dah la xde vocal. . Ade hati ambik Taylor Swift buat perbandingan konon taylor nyanyi lagu pun x mcabar vocal.. Hello.. taylor tu buat lagu sendiri.. nyanyi lagu sendiri.. siapa cakap lagu die xmcabar vocal. . aku pernah pergi konsert die kat singapore.. ko ade ape?

          0

          0
      • Nok lagu kau tak sedap.... says:

        Lepas ni tauke cetak rompak pulak copy kau punya CD…. lepas tu kau claim kau punya album tak laku…hahahahaha… dah asalnya copy idea orang… Hahahaha…lawaklah artis malaysia dengan company record korang… silap silap syarikat record tu yang jual kat lanun cetak rompak….yang retis mengelitis perasan bagus…hahahaha

        0

        0
  2. nara says:

    biarlah sama pun! camana laa melayu nak maju kalau bangsa sendiri suka kondem?!

    0

    0
    • Anonymous says:

      bangsa sendiri xde idea yg original…buat malu nk sokong…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kalau bagus, sapa2 apa pon aku support. Ni sah2 la copy orang punya. Apa yang nak dibanggakan. Ada orang kutuk Yuna, Shila Hamzah semua tu? No. Sebab diorang memang bagus. Nak support pon tengok jugak. Ayda Jebat ni suara biasa2 je, bila copy paste macam ni lagi lah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Hahh komen kau aku setuju. Betul lah keeeenss ,, ada org kutuk yunnam?? Silah amzah sume tu?? Dh sah2 mmg dorng berbakat nk d bandingkan dgn si piring menggeletis birah ni??
          Yg sokong dia ni team dia tu je ,, ape namanya,, aida jebat screamer klu x silap. Yg aku dpt info screamer AJ ni kebanyakan nye bbnu yg dok flat. Kuikuikui laka-laka laaaa

          0

          0
      • Anonymous says:

        Vokal sendu saper nk support?!

        0

        0
    • ns yoong says:

      Butthurt -.-

      0

      0
  3. Anonymous says:

    lagu talk talk talk pun ade part cam SNSD nye GEE. Awal tu la ade sama ngan Pencuri Hati. Rilek sudah. benda2 lagu sama ni biasa je jadi. Kat Korea pun sama je, semua lagu lebih kurang sama haha

    0

    0
  4. ayda bitch ke says:

    gedik gelenya gila lagu pompuan nih.. dah level bitch.. murahan sgt kau nak ahhh ahhh ahhh sepanjang lagu.. kawen je la cepat… ahhh ahhhh dlm bilik je.. samdol..

    0

    0
  5. senah says:

    plagiat !

    0

    0
  6. melati says:

    Sejahat2 mulut pompuan Melaka , tapi jahat lagi mulut Neelofa ..jutawan 50 juta konon…pungkok hg….hihihihi

    0

    0
  7. aimie says:

    Aku bukan lah nak back up tapi lagu ni rentak dia sama cuma part awal tu je. Haih. Lagu Korea pon banyak rentak sesama depa. Asyik dok kondem je kerja orang kita ni mana nak maju

    0

    0
    • LuvUayda says:

      Aku salah tekan ??.. Aku minat sgt Ayda neh.. Mula2 xminat tp skrg mmg skong dia 100%.. Dah la cntik, cute mnja gitu.. Korang yg kutuk ni mmg jelez sbb xleh jd artis mcm Ayda..yg kutuk2 tu mmg hati busuk penuh taik.. Bkn Ayda wat salah kat korang pon.. Xphm aku dgn manusia yg hati hitam neh…penuh dosa dengki. Xsuka xpyh tgk, ni tgk jgk pastu kutuk.. Vangang avadi..hahaha.. Ayda de best ever..muahhh ckid..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    ye laa sama…tapi bukan salah ayda kan? dia nyanyi je kan? siapa cipta lagu ni??

    0

    0
  9. aku says:

    aku rs..dia ni ok je..berlakon pun bole..xde la kayu sgt.. cuma gedik sket tu biasa la..perempuan kan mmg gedik..kalau macho..korang ngata dia suka kaum sejenis plak kan…tp.. apsal dlm cerita isteri vs perempuan tu..ms dia nyanyi awl2 tu..perlu ke pakai dress atas lutut..pastu mcm terkangkang2 cmtu..adehhhh..dekkk..jaga sket maruah tu dek..biar org kata kita gedik asalkan kita pandai jaga maruah..adeehhh

    0

    0
  10. benar says:

    Ala, sama part mula2 je. korang lupa ke lagu ‘ Yang sedang2 saja’ nyanyian Iwan diplagiat oleh filem hindustan Mann? Takdek pula korang bising? Orang kita memang suka kondem sesama kita eh?

    0

    0
    • odah says:

      iwan saman depa la sbb ciplak lagu dia. menang kes saman ape. cerita lama org lupa dah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ko ni… dah la silap pemahaman psl lagu dangdut izwan, konpiden plak tu.. org la ciplak lagu dangdut dia jd lagu hindustan… bukan dia ciplak orang. Kimk btol.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko yg kimk///hahaha dok sebok nak kimk kan org///org tgh cakap mcm yg ko cakapla..ko sebenarnya x paham plagiat tu ape la kut…hahahhahahhahaa klako la…umo bape ni….dahlia…pi buat keje skola sane…hahahhaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        Lain kali btl2 ayat dia tu.. dia tulis lagu iwan Diplagiat, bkn iwan yang MEM plagiat..

        0

        0
    • fak U says:

      for ur info hindustan beli dgn iwan… harap maklum..

      0

      0
  11. Mak Ngah says:

    Dah brzamn isu lgu yg sma tune /parodi ni wujud..halwa telinga..wat rilek je la..

    0

    0
  12. pening says:

    pening tgk drama sesal separuh nyawa tu. zina sana sini cam xde ape je. mak anak pun berzina dgn lelaki yg sama lak tu. adik angkat ngandung abg abgkat jadi pak sanggup la.bapak scandal dgn setiauasha la. aduhaiii ape punya moral cerita tu??

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ape la yg korang benci sgt kat ayda jebat nih.. siap bitch bagai.. hidup korg mesti sedihkn

    0

    0
    • Anonymous says:

      busuk ati…camtu la..! tau nk kondem aje tp sendiri pun ntah jd apa! kemain pungpang2 kat sini tak sedo kdg2 diri sendiri pun ikut nyanyi lagu org tu! hahaha…sedeyyy!

      0

      0
  14. adudu says:

    banyak sangat lagu copypaste sekarang,
    yg mana sedap didengar aku okay je… tak jd isu ponn
    paling meluat lagu “jangan cakap abang tak payungg” tu.
    ORI kalau lirik macam tah pape buat ape.

    0

    0
  15. lantakkoranglah says:

    Padanlah macam tersuka gila lagu ni.. lol~~
    Btw, I thought macam pernah terdengar OST sinetron apa entah ada dulu tayang kat TV2 ke TV3, lebih kurang macam lagu ni jugak. Music ni pusing2, memang banyak je yang akan dengar lebih kurang sama. Bukan takat music, idea manusia pun tak mustahil akan lebih kurang sama dengan orang lain. Standardlah kalau tersama ke apa. Most of research works dalam dunia ni pun, kekadang tu sekadar tambahan pada previous works je. Sangat susah nak cari yang betul2 ori. Ilmu manusia ni ibarat setitis air di lautan, takkan dapat lawan Yang Maha Mengetahui. Hanya Dia je yang mampu nak cipta something yang uniqe from one another.

    0

    0
  16. mee goreng says:

    korang perasan tak drama melayu selalu ambik soundtrack drama korea ? orang korea selalunya memang cipta soundtrack khas untuk drama dorang.. aku tengok cerita melayu apa entah, terkejut dorang ambik soundtrack drama korea. Kenapa susah sangat nak reka soundtrack sendiri… kita kan ada composer, apa fungsinya ? berfungsi untuk AJL jer ker ?

    1

    0
    • Anonymous says:

      Hah. Aku selau perasan. Xmalu ke pakai soundtrack org lain. Kesiaaaann. Btl la kata kau,, komposer mesia sume dok sibuk gn AJL sampah tu je koooooowtt

      0

      0
    • lantakkoranglah says:

      Do watch Good Doctor. Ada satu scene tu, tak silap part second hero dinner dengan tunang dia, they freaking played Malay song ok. Zee Avi punya lagu.

      0

      0
  17. lovemeloveme says:

    Ni perkara biasa..lagu ikut2 sikit2 tu tk da hal..lagu lndustan pun ada tiru..tk Kesah la..jnji sedap didengar…go ayda,depa yg kutuk sbnya xde life,org ckp sama dia pon dok kalut ckp sama pdhal lgu ns yoon pn xprnh dgr!!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    aku rasa ok je lagu dia..takde la sama sgt dengan lagu korea ni..biasa la..muzik…i’m not really a fan tapi layan jugak lagu catchy dia..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    macam bodoh je lagu. baik layan lagu muse.

    0

    0
  20. Kak Kiah Propa says:

    X yah la bash dia.. bkn dia yg cipta lagu ni kann… dia cuma nyanyi jer.. chill ok!! Kiah pn x de la minat sgt dia ni.. suka watak dia dlm Girlfriend Dari Neraka.. cuma klu jd heroin tu mmg la dia gedik.. aku rasa.. bkn dia je.. mana2 pompuan pn.. klu dh berlakon.. dpt plak hero yg hensem + sado.. (memasing single.. confirm over!!) mmg sifat manusia kot.. suka bnda yg ELOK!! No harm… ok bai!!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Mmg sebijik kot. Nk tiru pun agak2 la. Mmg tiru meniru ni wujud dlm industri seni tp pakai la otak sikit. Jgn ketara sgt. Ayda jebat ni aku tgk mcm takde identiti. Gaya dia mcm fathia/fazura, lakonan keras, lagu bukan takat ciplak org tp suara pun tak sedap. Hmm… kang dikata jeles plak kalau kritik. Hbis, mmg tak best.. takkan nk puji je.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Dah perasan kpop plak minah ni… tolong laa… at least pi baiki muka dulu cam retis korean yg len baru berangan kpop k… hewhewhew…

    0

    0
  23. Dhia says:

    Sapa pencipta lagu ni eh

    0

    0
  24. JamiL vs JomoT says:

    1st time nak tgk istri vs tng ..start2 jee this girl nyanyi terkangkang2…dgn pkai short dress kaki widely spread… eeuuwww…..edah jibat kite musti jage tatatertib kaum wanita (#mutiara kate dr pilem madu tiga)..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    dah agak dah tiru lagu lorea..patotlah mcm penah dengar je melody nie..tpi tk ingat lagu ape…tkde keja lain ke asyik tiru je lagu org

    0

    0
  26. Haters says:

    Melodi lagu ni gabungan hasil copy paste banyak lagu.. Lagu korea pop, jepun pop and thailand pop. Sorry, composer failed!

    0

    0
  27. overratedartismalaysia says:

    copy paste abis.. nyanyi mcm tak bersalah gitu.. omg.. seriously ku rasa si dia ni betol nye overrated… and the media ppl love her ALOT!! everywhere ada muka dia.. suratkhabar, magazine, radio, TV… plssss la… STOP IT…

    0

    0
    • shutzuayda says:

      Boleh nmpk sgt TV3 dan Astro suka nah minah mat aris ni.. Anugerah DFKL pon boleh tercalon padahal acting nye sikit aje di TV3 dan bukan nye bagus sgt acting dia.. artis yg bnyk act kt TV3 tak tercalon pulak.. pelik bin hairan.. yg Anugerah AME yg sendu tu pon sama.. mcm mana boleh dpt nomination penyanyi meletop dan lagu meletop??? banyk lagi yg penyanyi hebat tak ter calon.. mcm asfan lagu semua tentang kita..lagu gempak gitu tak tercalon?? I give up..

      0

      0
  28. si bulat says:

    ni kan cerita michael ang. tu yang dia recruit semua geng geng dia siap penyanyi pun haa

    0

    0
  29. Puteri Nizar says:

    aduh2.. Alhamdulillah… banyak korang kasi pahala kat dia… x yah la nak kutuk2 sgt.. biar je dia.. kalau x nak tgk tukar chanel..

    0

    0
    • Anynms says:

      tak phm bbnu konon AJSCREAMER ni.. mcm tkde keje lain… menyapu, mengakat.. idolize sgt mcm ayda ni tuhan korg gtu.. tsk.. agak2 la wei.. bnyk lagi bole di buat dgn waktu tu.. astaghfirullahaladzim..

      0

      0
  30. KIAH PROPAGANZA says:

    tang talk talk talk je yang sama ..melodi lain takde pun sama .. korg ni cuba dgar lagu pencuri hati tu lebih 10 kali baru korg boleh buat perbandingan … ni dgar sekali tu pun tak habes lepastu nk kondem … aku pun xbape nak like gedik si ayda jebat ni tapii mmg jauhhhh gile kot beza melodi nyaa .. adoiii , korg dgar talk talk talk tu punye part je mmg la korg kata semua copy paste … dosa tauuu … baik kaji betul2 dulu sebelum cakap or komen … aku da habis kaji daa .. mmg lainnn kottt … ape la dosa die ngan korg yeh .. kenal pun tidakkk tetiba nak kondem ckp bukan2 pulak tuu . aduhaiii .. meLAYU … sedihh ngan bangsa sendiri yang meLAYU kan bangssa sendiri … hati guys hati .. aku takut yang kondem2 ayda jebat ni kalau jumpa ayda takut korg yang terovershadow gedik nan ayda jebat nniii … siann la aku tgok korg ni .. cuba la buat lagu sendiri tgok .. BENCI ORG MELAYU YANG SUKA JATUHKAN MELAYU .. BANGANG !

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Mmg xbest pb ayda jebat derhaka ni..lau best mesti dlu dia menang af tp af pn fail inikan real industri lg la fail..isap gam la oi

    0

    0
  32. Sharifdzul says:

    Typical Malaysian. Macam ni la. Tak habis habis bash orang sendiri dahtu pegi banggakan bangsa luar kat negara asing. Wey korang tak rasa bodohka? Org kat lua sana bangga dgn bangsa sendiri. Korg ni bash caci bangsa sendiri. Sedarla sikit. Kamon la, kalau tak suka. Diam. Kalau suka dengar la lagu tu. Korang merepek kat sini pun takkan membuahkan hasil apa2. Baik pegi fokus hidup masing3. Tak faham betul dgn perangai korang ni. Haih tak puas hati pegilaa buat lagu korg sendiri. Macam la korg ada rugi apa2 dia buat lagu ni. Duit die ponnn bukan duit korang adoiyai kamonlaa malaysia.

    0

    0
  33. eisyohh says:

    takde lah 100% sama sangat lagunya .. zzzzzzzzzz

    0

    0
  34. F0424!! says:

    maner lah samer sangat… cume mase “talk talk talk” tu jer yg same…
    ingat kan same sebijik …. hmmm.. poyo lah..!!

    0

    0
  35. No name says:

    Aduyaii.. for sape² yg bash² ni.. suare korg tu sdp sgt ke smpai nk bash² bagai? Up to them la nk bwt pe pon.dyorg pnye life kot. Not my style la

    0

    0
  36. melayu kayu says:

    sedap lg lagu ayda jebat

    0

    0
  37. melayu kayu says:

    sedap lg lagu ayda jebat

    0

    0
  38. melayu kayu says:

    best lagu ayda g

    0

    0