Written by Bella | June 5th, 2017

Mereka berdua sering dihimpit dengan komen negatif ketika menceburi bidang nyanyian, netizen menganggap suara mereka tidak merdu dan kemampuan vokal mereka sangat lemah, namun duet Fattah Amin dan Fazura menerusi lagu Cinderella yang menjadi ost drama Hero Seorang Cinderella menduduki tempat pertama dalam carta jualan iTunes hanya sehari selepas ia dilancarkan.

Fattah juga terkejut kerana lagu duetnya bersama Fazura berjaya mengetepikan lagu popular penyanyi antarabangsa seperti Ed Sheeran, Justin Bieber, The Chainsmoker dan Coldplay dan lain-lain lagi.

Saya ingin berterima kasih kepada pengarah, Michael Ang yang sudi memilih dan menjadikan Cinderella sebagai lagu tema drama itu. Kejayaan awal itu membuktikan kerjasama saya dan Fazura dalam lagu itu diterima ramai. Aizat selaku komposer sedikit sebanyak turut membantu memberikan bimbingan bagaimana mahu meluahkan emosi dengan berkesan ketika rakaman dilakukan.

Wah, siapa yang kutuk Fattah dan Fazura tidak boleh nyanyi nampaknya mereka terkedu la ye sekarang? Apa-apa pun, tahniah kami ucapkan kepada mereka berdua diatas pencapaian lagu tersebut. Nampaknya fenomena Fattzura betul-betul lebih hangat ya..

Sumber Berita : BH ONLINE

36 responses to Lagu Duet Fattah Amin Dan Fazura No 1 Di Carta Jualan iTunes

  1. Masuk 10 puasa dahhh says:

    Boleh Tahan laa ost nya … Tetapi drama memang BoooooooooooooM (:

    Suka teman nengok drama H S C nie . Tak sabarnya tunggu episode seterusnya .

    34

    0
    • Anonymous says:

      Baby baby cant u see

      6

      0
      • Anonymous says:

        berapa ramai je rakyat malaysia beli lagu dekat itunes? kat malaysia illegal downloads je la. nak dapat no 1 kat malaysia senang je. beli lagu tu 20 copies lepas tu dpaat la no 1. ni bukannya itunes UK/ US. Ntah2 si patah sendiri yg beli lagu sendiri.

        9

        5
        • Jemah says:

          Vocal Fattah hamboii kemain ….ada peningkatan. Kalau perform live.. tak tahu mcm mane suara ye dok? Adakah autotune u olsss??

          8

          1
        • Anonymous says:

          Tak sabar tunggu lagu ni keluar kt Itunes…sesuai dgn bulan ramadan yg mulia ni.

          4

          0
        • Chohkri Yulis. says:

          Kalu nak nampak lagu tu sedap. Kena cari pencipta lagu yang bagus ,production kena baik n pastu lagu kena melodi ikut kesesuaian suara. Macam tu je nak lagu nampak sedap. Tapi bile live tak tahula. Sebab skarang autotune bleh setting tak terlalu digital sangat….bile dengar dalam recording tak tahu autotune de ke lagi2 yang tak tahu ilmu rekording. Contoh autotune jelas….suara waris dlm lagu duet dgn Nora danish tu. Tryla korang dengar. Ost HSC ni saya tak dengar lagi…camnela suara diaorang ni ye..hurmmm

          5

          0
        • LOL says:

          vokal?? where? when? how??? LOL

          3

          0
        • Saje sakat says:

          Bior laa. Yg ko jaki sgt ngape dekk. Beli la Despacito kalo nk kalahkanLagu Fattzura ni hihi..jgnmarah nnti kne jual. Selamat berbuka puasa

          1

          0
      • Anonymous says:

        sengau dan kayu…LOL

        11

        0
    • NONA says:

      GOOD LUCK LAH NK LAWAN KEHEBATAN TOP 3 PENYANYI HEBAT MSIA MASAKINI- SITI, DAYANG & SHILA AMZAH!!!

      5

      0
  2. Cindelalok says:

    Tahniah..yuna pun tak hebat mcm ni… esok esok mampu menang grammy terus.. hidup lagu melayu

    4

    5
  3. Simple Comment says:

    OST tak berapa layan sangat . . Tapi citer abis GEMPAK ! !

    13

    0
  4. Anonymous says:

    big clap and congrats Fatt & Zura-lagu OST-CINDRELLA-Sedap di dengar slow songs-V all fans frm brunei luv listening to it.SUPERB and ur drama both of u well done.most of all fazura is the best of all.cheers babe.

    6

    2
  5. Anonymous says:

    sedapnya suara shila amzah video kt atas tu…

    2

    0
  6. kakikucinghitam says:

    sedap lagu ni… lagu rileks dan romantik… dah jadi lagu wajib karoke nnt

    1

    5
  7. Anonymous says:

    vokal terkepit-kepit dua2. x puas dngar…..okay akak kasi 3 bintang.

    6

    0
  8. Johnny says:

    vocal-wise…flat…so flat.
    nice melody though…

    7

    0
  9. melati says:

    Bukan nk Mengata Fattah ni…yg saya tgk Tiap kali bergambar.., Fattah mesti dia pakai Jaket, dia ingat kt London kew??? sebab tu saya kata Dressing Fattah ni mcm Org Kampong Tersusun dtg KL cari keje,,,, yg minat Fattah ni pun Manusia2 bodo & Jakun yg Memandu Kete Tayar Terkankang..jeww.. wakakakakakaaaa

    4

    7
    • Anonymous says:

      so apa kessss… x de mende nak komen lagi ke…. penganggur x ada keje lain….

      2

      0
    • Wakakak says:

      Kurang2 nya dia rajin usaha nk ubah nasib. Bkn mcm setgh lelaki melayu yg pemalas. Atau pompuan melayu yg bajet hot. Aku bkn karat fattah, malah x minat. Tp aku tabik bab dia usaha tapi smbil tu masih ingat ibadat. Hopefully dia x tergoda dgn duniawi. Ingat senang nk jd teruna terhangat di pasaran?

      4

      3
    • jgvudgsfugs says:

      sorry to say, TTA & tunku idris pun suka pakai jaket

      0

      2
  10. kk says:

    ok ler tu, die berlakon die gak nyanyi, same laa cm negara2 jiran, pelakon n diorg nyanyi ost nye wpon suare lari tune tapi at least effort tu ade. baru lah bley digelar versatile.

    2

    2
  11. Anonymous says:

    apabila katak bersatu…kahkahkah….syok sndri nmpknye tuh…

    9

    1
  12. azmeer says:

    teknik nyanyian korang…fail sangat. mcm budak2 baru belajar vokal.

    9

    0
  13. Anonymous says:

    patutlah..kejap hujan..kejap panas KL..rupanya sebab lagu ni. :)

    3

    2
  14. Anonymous says:

    Im not slayed…no. I’ll pass…gurllll.

    2

    1
  15. Anonymous says:

    V ocal x cukup..mcm tak umphhjeh. 2 kali dengar…IM SO DONE! BYEEEEEE!!!!

    5

    1
  16. Anonymous says:

    aku cabar dua org ni nyanyi live…..berani live?

    5

    0
  17. saaayang patah kayu says:

    number 1 dkat i tunes? HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAHAH , lawak beb , suara cam tengglm then sumbang , huuuuu lawak apa ka ini? suara tu da ble pggil hjan klu msim kmarau

    4

    1
  18. Wow says:

    Lagu mmg sedap, lirik ok, cuma vocal tu mcm terkepit2 and auto tune sgt..

    4

    1
  19. Anonymous says:

    patah si mat kental buah laici…beckham waanabe

    10

    0

Leave a Reply to Wow - Cancel

Optional