Written by AbangNara | May 9th, 2011

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

Kalau anda membaca Pancaindera semalam, ada luahan hati daripada Joyah tentang gambar-gambar majlis pertunangan artis Malaysia. Kata Joyah, dia tak ada masalah dengan trend artis-artis kita yang kecoh satu dunia apabila bertunang. Tetapi dia ada masalah apabila masa artis-artis ini ambil gambar pertunangan, tangan dah melekat dan posing dah melekap macam berkahwin. Fikir-fikir balik, ada logiknya jugak luahan hati Joyah itu.

Iyerlah, sebagai seorang artis sepatutnya mereka sudah tahu yang gambar majlis pertunangan mereka akan tersebar luas. Sepatutnya jangan posing over the limit sangat. Tunang je pun. Abang Nara pun faham dengan trend mengambil gambar masa pertunangan. Memang standard la tue. Tapi kalau time tunang dah pegang-pegang pinggang dan genggam erat tangan, itu dah lain macam dah kan?

Tulisan di atas tiada kena mengena dengan gambar majlis pertunangan Zahiril Adzim dan Shera Ayob. Cuma sekadar meluahkan apa yang telah ditulis oleh Joyah Pancaindera. Layankan lagi beberapa keping gambar majlis pertunangan Zahiril Adzim dan Shera Ayob courtesy of Facebook ShutterClick.

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob
gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

gambar tunang zahiril adzim dan shera ayob

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 responses to (LAGI GAMBAR)Majlis Pertunangan Zahiril Adzim & Shera Ayob

  1. mmg cantik..editing erna dia nmpk cool + nice..!! good job..hehee apa2 pn thniah for both of u.. ! :))

    0

    0
  2. yanie hakim says:

    alhmdllilah dh slmt menjd tnangan org pon.. sama cntk sama kcak.. moga urusan dpa nk naik plmin tu di permdhkan oleh allah lah hndknya kn, amin.. tk sbar btl lah tgk dpa ni naik plmin, psti cntk dan bersri2 lg nnt..

    0

    0
  3. LoLyat says:

    shera nampak kurang cun la
    nape ye

    0

    0
  4. noremy says:

    mmg sgt cantik…………..
    doakan yang terbaik utk zahiril + shera..
    moga bahgia selamanya

    0

    0
  5. fiza says:

    mmg cantik ..simple tapi nampak cam mewah ..tapi yang tak best nyer tuh ..naper bakal mak mertua atau siapa ntah sarung cincin lak duduk kat bawah..hormatlah sikit ..besar tuh seat yang di sediakan .. so kepada smua nak bertunang ..ingat sikit keselesaan dan kesopanan org lain ..melainkan diri sdn ..

    0

    0
    • comei says:

      kebanyakan org sekarang ni, bukan ikut adat sangat pun.konon,adat tu dah lapuk la..tapi, kalo kita renungkan balik, w.pun ‘beradat’ la kata org, tu sebenarnya lg molek. cth trend la ni:
      1. si bakal pun ada di rumah tunang
      2. buat majlis grand2 macam nak nikah
      3. x pakai veil o tudung o selendang
      4. lain2, fikir sendiri

      0

      0
  6. namatknkpublish says:

    bek nikah jer..

    0

    0
  7. namatknkpublish says:

    bek nikah jer

    0

    0
    • Propa says:

      AMBIL GAMBAR BERDUA TERLALU RAPAT
      CAM DAH X SABAR2
      NASI LEMAK DAH TERKENA KAT DADA SI JANTAN TU
      ORG ZAMAN SKRG
      LANGGAR ADAT DAN B

      0

      0
      • Nasi Lemak Kopi O says:

        SAMA LAH MCM KAU. ORG ZAMAN SEKARANG. OTAK NEGATIF, NAMPAK TANG NASI LEMAK JE. MAKHLUK ALLAH TU ELOK2 ADA NAMA, KAU PANGGIL JANTAN. KATA ORG PAKU SERPIH DERR LU PON SAMA. PTUIH! LANGGAR ADAT DAN BUDAYA? YA RITE, BUDAYA BANGSA KAU NI SUKA MENGUTUK ORG KAN? SETAHU AKU BUDAYA ORG MELAYU NI SOPAN SANTUN, TP KAU AKU TAK TAHU LAH BANGSA APA. SEKALI LAGI.. PTUIH! UTK KAU!

        0

        0
  8. GELABAH says:

    MAK AI…..
    baru tunang…amek gambo dah melekat tu…fuh…~

    0

    0
  9. anggerik rimba says:

    suma dh cantik,tp naper xpakai tudung or selendang?kan lg manis klau kepala 2 ditutup walaupun sedikit…

    0

    0
  10. l says:

    TAHNIAH Zahiril & Shera.!!
    Sesuai giler korang 2..

    0

    0
  11. mya_rawk says:

    ala…mcm la korang ngan awek or pakwe korang x da pegang2…artis pndai lak korang nk komen…apa2 pun..nice both of u…

    0

    0
  12. awgbuncit says:

    agk2 time abg nara brtunang dulu,abg nara pegang ape ek?? hehehehe

    0

    0
  13. ana says:

    nice picture

    0

    0
  14. gula-gula says:

    nara,
    Abang Nara pun faham dengan trend mengambil gambar masa pertunangan. Memang standard la tue.

    tulisan u macam sampah, u ckp standard? hukum Allah u nak taruk mana? u cakap macam la buat dosa tu standard je skrg..

    jelas nampakkan kebodohan dalam penulisan sebagai orang melayu islam .

    0

    0
  15. mia says:

    comelnya……congrats both of you…

    0

    0
  16. mickey goldmill says:

    joyah tu pon x betol nak betolkan orang…..blah ar wei

    0

    0
  17. mickey goldmill says:

    joyah tu pon x betol nak betolkan orang…..blah ar wei joyah

    0

    0
  18. pirana says:

    aku ingat da kawen td.. pegang2..

    0

    0
  19. ida says:

    alahai joyah tu..x fhm2 ke, artis klau btunng..bgmbr2 mcm tu biase la bg golongn mrk {artis}..apa nk hern, bila blkun pun bpegng, bpeluk,sentuh2, cium dhi, lga2 pipi dll..artis biase la tu, mn tau hll hrm, klau tau hll hrm dosa phle, tentu mrk tkut & x buat pkra2 yg mendtngkn dosa, fitnh & umptn org thdp mrk..smda realiti @ lkunn, dosa tetp dosa, hukum ALLAH tetp hukum…

    0

    0
  20. kubur berasap says:

    mcm gambar kahwin…halal haram mmg tak reti nak beza..opsss lupa..golongan selebriti la katakan…

    0

    0
  21. mak bedah says:

    yg aku lg x phm bila ada org x baca statement abg nara betul2 pastu nk marah…mmg la standard la amik gambar time tunang (sape x nak amik gambar kenang2an ble tunang) tp di situ juga ada tulis x patut lebih2..lain macam ..paham2 la…xkan nk kutuk2 kaw2 kang lain plak kena kata……

    0

    0
    • mimi says:

      stuju dgn mak bedah..artis klu bkan bf,tunang @ suami dye pun sme jugak dlam mjlh siap2 pelok2 lagi.. x de plak org bising kan..ntah pape jer.

      0

      0
  22. malu buat maksiat says:

    boleh pun rupanyer gambar jauh2..yg pic 1st tu psl fotographer suruh..diorang yang mintak kami ambil gambar atas tilam ke bantal bulat tu..tu pasal la melekat..bantal kecik..haha alasan artis

    0

    0
  23. wid says:

    lawaaaaaaaaaaaaaaaaa nyerrr sheraaa!! tabik ah…

    0

    0
  24. Isobella Jade says:

    Nabi Muhammad S.A.W ada mengingatkan kpd kita:
    “Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan.”
    (Riwayat Ahmad drpd Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu dan disahihkan oleh al-albani di dlm Irwa’ al-Ghalil)

    0

    0
  25. secret says:

    haha. tiap hari isnin, secret melekat dpan tv3 kol 9mlm. nak tengok tunang si shera! hahah

    tp kan, cikgu ariffin tu , ya ampon, menggegarkan iman, btol lah. kacak dan sungguh jantan. adoi lah….

    hehe geram pulak aku.
    astagfirullah hal azim.huhu

    0

    0
  26. syu says:

    banyak sgt komen joyah sume ni, kalau kapel3 pon bekepit situ sana, tunang pon tade bezanya. biarla dia amik gmbr cane pon. takkan tetiba3 wat hipokrit amik duk sebatu. cecube, tentu dikata jugak nnt. kan?

    0

    0
  27. noname says:

    urghh yg pempuan x dak identity org melayu langsung..kalo da x berlitup..pakai selendang pon molek deh!! hok laki elok plop..bersampin bersongkok!! dunia dunia

    0

    0
  28. bunga lisa says:

    I x paham la dgn wartawan ni, bila artis x bgthu katanya artis ni wt senyap2 x jemput wartawan..tp bila dah jemput n inform bg org thu dah kata kecoh 1 dunia plak..wartawan2…ok lh 2 diaorg dh kasi thu..

    0

    0
  29. cikhuhu says:

    sama cantik sama padan,,, alhamdulillah, dah nk kawen…

    *tp da mcm mejlis nikah plak,,caner tu

    0

    0
  30. k-pop ever says:

    cantik siut………..
    ala baru tunang…..
    belom kahwin!!!!!!

    0

    0
  31. zara says:

    salam….
    kowg sume xyah la pndai nk mgutuk kburukan owg je…selidik la dri sndri dlu…kte manusia bese xde hak nk mgate kburukan owg sdangkn dri sndri pn byk klemahan yg x ditutup…myb sknk dowg xsda g tp mne tau one day Allah tnjuk jln kt dowg n they will much more btter than ur guys!life have their cycle…myb now kte kt ats but not always will be in the top coz kte akn jatuh gak…sbb 2 hukum alm….kps sume yg ske mgate owg 2 sdaa2 la dri ckit jgn smpai kowg yg g trok drp dowh….mtak2 x la

    0

    0
  32. NadiahJaapar says:

    Gambar2 ni adalah kepunyaan ShutterClick Photography..
    U should mention their name coz u r using their photos..
    Penat2 org lain amik gambar but org lain dpt nama..

    http://www.facebook.com/home.php#!/shutterclickphotos

    0

    0
  33. madiey says:

    congrats buat both of u…smga kekal hngga jnjang pelamin..jgn lak buat mjlis tunang bsar2an xkekal lak…

    0

    0
  34. Kayu Jati says:

    HARAP PIHAK BEAUTIFULNARA BUAT RESEARCH TERLEBIH DAHULU.
    GAMBAR DARI OFFICIAL PHOTOGRAPHER IAITU SHUTTERCLICK PHOTOGRAPHY (http://www.facebook.com/shutterclickphotos) BUKAN DARI HATTA DOLMAT!

    KREDIT SIKIT PENAT ORG BUAT KERJA ORG LAIN DAPAT NAMA!

    SEKIAN

    0

    0
  35. MORBika says:

    tak berkenan pon ngan syeera ayob ni sbb rambut berkaler+tutup aurat…takkan masa nikah je nk tutup rambut tu…eee sedeh menengoknyer…
    TAPI seriously, cantik la dorang nyer kaler baju, pelamin dia so wonderful laa~ pandai uols pilih ^o^ zahiril hensem+comel syeera.makeup dia lawa!!

    0

    0
  36. lya says:

    cantik lah zahiril ngan shera memang secocok diorang berdua.semoga hubungan mereka kekal selamanya.AMIN.

    0

    0
  37. nur husnina says:

    pandai juga zahiril dgn shera memang sama padan dgn mereka berdua. saya harap mereka akan bahagia untk selama nya . dan dikurniakan dengan anak yg soleh bagi lelaki dan solehah bagi perempuan , AMIN……………………………….??????????????///////

    0

    0
  38. noor fatihah says:

    zahiril adzim sangat kacak malangnya dia sudah berkahwin

    0

    0