Written by AbangNara | April 26th, 2011

gambar tunang ashraff muslim

Bagai pinang dibelah dua. Itu sahaja yang mampu Abang Nara ungkapkan. Untuk peminat Ashraff Muslim, layankan lagi beberapa keping gambar sekitar majlis pertunangan Ashraff Muslim dan Noor Dayana Sabtu lepas yang diambil oleh MKStreet. Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Sumpah kreatif gila idea omputih nie.

gambar tunang ashraff muslim

gambar tunang ashraff muslim

gambar tunang ashraff muslim

gambar tunang ashraff muslim

gambar tunang ashraff muslim

gambar tunang ashraff muslim

gambar tunang ashraff muslim

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

76 responses to (LAGI GAMBAR)Majlis Pertunangan Ashraff Muslim Dan Noor Dayana

  1. nosa_jaybee says:

    same2 padan…. hmmm… melepas laa nk ngurat si asyraff ni.. btw, smoga berbahagia selamanyer

  2. alolololo comel. Moga bahagia sampai bila bila lah!

  3. SMOGA B’BAHAGIA..AMIN…

  4. kaki says:

    wpn melepas,,tp xkeciwa sbb mlepas kat org yg mmg layak utk die=)sweettt sgt~

  5. kak Timah says:

    syukur alhamdulillah..sama cantik sama padan..tgk tangan pom dh sejuk mata memandang.. ank akak yg 4 thn minat sgt ngan ustaz amirul ni klu dia tgk dh brtunang mesti dia jeles…selamat bertunang & semoga kekal hingga akhir hayat…amin..

  6. gadisfebruary says:

    Manis je tunang ashraff ni…nmpk cam pemalu..sesuai dgn ashraff..tahniah…

    **yg dua pompuan kt sblh tunang ashraff tu pn manis2.. :)

    • kucingemok says:

      ha ah…rasanya yg ppuan2 tu family ashraf kot…sbb pakai baju grey (sama kaler tema mcm baju mak ashraff) – teori aku la…hrp bleh pakai…hahaha

      apa2 pun…smoga berbahagia hingga akhir hayat ye ashraf & dayana…aminnn

      • gadisfebruary says:

        bahagia kan bler tgok org lain bahagia…hihi

        maybe la kot..hihi..klu btl adik dia..lawa2 jugakkn ;)

        • aufatasnim says:

          kat sebelah tunang ashraff tu Puan Ayu..dah puan of cos dh kawin..hehe..& dh ada anak pun..dia assistant kat pusat perubatan tu..bhgian daftar2 bagai..slu dia bawak anak dia skali…lemah lembut cam ashraff jgk..very helpful orgnya…

        • ,,,,,,,,,, says:

          ermm,,nak tanya..macam mana diaorg ni bole kenal eh..

  7. ego789 says:

    ashraff nampak bahagia sgt dgn ptunangan nie..majlis dorang pn penuh adab melayu, dayang2 turun tangga bwk hntaran sume comel bertudung..alhamdulillahhh…

  8. qasehraihan says:

    comellll…..
    baju pun lawa..
    satu sut dengan baju melayu..
    very nice!!hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/risiko-risiko-bila-jadi-cikgu.html

  9. NAZARIO says:

    barakallah hu fik… ya.. sheikh… arju antum sa’ad fi dunya wa al-akhiroh…. amin…

  10. sue says:

    tunang die swet..n muke macam lez af…

  11. ris says:

    akhirnya gadis bertudung menjadi pilihan pemuda kacak….syabas n tahniah………

  12. bungakejora :) says:

    seronok tgk ashraff happy dia..:) kami akn selalu berdoa utk k’bahagian ashraff dgn dayana…selamat bertunang

  13. non says:

    suke tgk gbr diaorg nie..very low profile, sgt bersopan santun..sejuk mater memandang..alhamdulillah…

  14. kurus says:

    asyraf ni adalah calon pelakon mantop aku..
    hampir seme aku tengok lakonan dier.. mcam2 watak..

    baru2 tu teruja la kekunun tengok ustaz amirul.. tengok sekali dua jerk.. dah hambar aku nengok.. walhal pelakon semua ok ok..trutama yg veteran.. aku lemau sebab skop jalan cerita terlalu fokus pada kisah peribadi.. aku lebih suka kalo skop tu disorot kpda budi n keikhlasan ustaz itu menabur jasa bakti.. pastu baru diselitkan kisah2 peribadi.. ekspetasyen aku lah.. sebab nama citer USTAZ AMIRUL.. so..

  15. kurus says:

    kepada asyraf n tunangan dayana.. selamat menempuh hidup bersama dan semoga berbahagia bersama dunia akhirat.

  16. Sinar R says:

    semoga selamat menempuh hari2 mendatang k…

  17. khalis says:

    tahniah-tahniah.. Alhamdulillah. semoga ada icon artis lelaki Islam di kaca tv selepas nie. takdela semua orang nak jadi terkinja-kinja

    • sha says:

      AM tu icon artis lelaki ISLAM ke..?xkan sbb BERLAKON jadi ustaz pon dah gelar camtu.

      • Shinta says:

        Bukan sbb dia jd watak ustaz dia terus jd ikon artis lelaki islam,,kalo artis lelaki islam, semua hero plakon lelaki islam,,cuma asyraf ni kan da insaf,,skrg dia hanya pilih watak yg sesuai dgn pendirian dia,,,ada jugak part dlm cte ust amirul tu kena pegang pmpuan, tp asyraf macam rasa bersalah jugak lpas lakonan tu,,
        Asyraf memang ikon lelaki islam bukan sebab dalam lakonan je,,kat luar pon sama

      • aliya says:

        dia dh insaf la..skg nk berlakon pn xnk pgg tgn ngn bukan muhrim.betul la 2 dia icon lelaki islam..pgg watak ustaz 2 dh byk insafkan dia.cube bace ckt cerita mengenai dia sblm tduh dia mcm2..sbb dia dh berubah la dia dpt perempuan mcm tu..sejuk mata memandang..

        perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..

    • oi says:

      x de butang dislike aku nak dislike semua komen enchik khilas mcm bodoh je..

  18. mawarmerah says:

    lawa n handsome,,,

  19. lotudgirlzspeaks says:

    tahniah…. sama cantik sama padan..sejuk mata memandang. hmmm 2 gadis sebelah Dayana tu adalah kakak & adik Dayana ….

    • si bangang berlagak pandai says:

      bukan lah weii, kakak dia rupo lain lain.. ni adik beradik si ashraff muslim ni..cantik2 nyer..

  20. dr ally says:

    so sweeeeeeeetttttt

  21. mia says:

    mak Ashraff rase nye dah meninggal lme dah..myb 2 makcik die..yg bju lebau 2 adik2 perempuan die..cantik2 kan :-)

  22. mia says:

    *klabu

  23. sueniza says:

    hmmm….padan la dgn psgn nya tu….moga bhgia sllu..

  24. Hi,
    Thanks for displaying my picture from my website. I hope everyone happy for Ashraf and Dayana Engagement.

    Thanks again
    MK
    Owner of MKStreet.com

  25. Shika says:

    Alahai…sweetnyer…melepas…memg minat sungguh kt abg ashraff nie..muka nyer nmpak berseri2…suka kt lelaki yg baik, yg boleh membimbing kepada jln yang diredhai…

  26. Shika says:

    Moga2 berbahagia..berkekalan hingga ke akhir hayat…

  27. erk,, says:

    ashraff ni da mcm jimmy shanley..lak ensem orgnya n baik..harap2 bahagia…

  28. SnwMj says:

    Sejuk mata memandang..

  29. cempaka says:

    same padan sorang doctor sorang hensem+baik hehe…aduhai melepas….kawin cpt2 nt kene kebas

  30. adehhh says:

    kenapa tunang die pakai baju orang mengandung ek??

  31. sha says:

    cantik jari dayana ni…..comel2

  32. Enemy~ says:

    aku rasa die cantik je..nape org cakap die tak cantik eyh??

    • baby face says:

      xpe..sye sokong awk..

    • Azwan says:

      masing2 mata le weih..hihi..bagi aku typical malay saya..but ashraf good looking..tp kalau dah jatuh cinta tak pa la..pernah jumpa minah ni ngan ashraf rasanya dulu dia free hair..

  33. Maia says:

    Ni baru lah cara bergambar yg sepatutnya, baru tunangkan so dieorg tak gambar rapat2.. salute!!!

  34. meow says:

    mmmm ak rase tak padan langsong. pompuan tu tak cantik n gemok.

  35. Myra Dolce says:

    hurmmm….mmg seswai keperibadian dorg ni…
    mmg ptot bersame…
    better plh org cani dr artis

  36. keringidea says:

    kan best kalo aku anak hj.lokman neh…haha(jaat kenyataan ni)..aku bersyukur lg jd anak mak ayah aku n dpt laki aku..hehe

  37. afif says:

    ntah mende2 la korang…redho je la…padan kot…kata je la korang makan hati tak dpt si asyraf..hihih

  38. kaki_g0ssip!! says:

    sesunggunye lelaki baik adelah utk ppuan baik.. congrates guys..

  39. hasrulhassan says:

    Salam. Sekadar ingin berkongsi dengan pembaca BNara … video pertunangan Asraf Muslim oles CST Production:

    http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/04/video-majlis-pertunangan-asraf-muslim.html

  40. Liyana Afifah says:

    hmm.. smoga brkekalannn smpai akhr hyat… ^-^

  41. diaartiske? says:

    mana dia sangka dia akan menjadi tunangan asyraf kan…
    muka kampung …xpe… yang penting hati

  42. secret says:

    aku suke gamba ketiga!
    asraf senget badan.ahhaha

    macam kak limah la pulak.huhu

  43. LARA ASYIKIN says:

    Wah asraf muslim terus bertunang dgn anak ustaz…padan sgt padan

  44. Azwan says:

    tahniah ashraf, ashraf mmg kacak + to be honest pompuan tu just typical looks tp manis..aapa pon semoga berbahagia..

  45. Azwan says:

    bagi aku typical malay saja pompuan ni ..but ashraf mmg good looking..tp kalau dah jatuh cinta tak pa la fizikal look tak memainkan peranan..pernah jumpa minah ni ngan ashraf rasanya dulu dia free hair..