Written by AbangNara | September 23rd, 2011

Ramai yang tak puas dengan gambar-gambar majlis persandingan Ashraf Muslim dan Dayana yang telah Abang Nara kongsikan baru-baru ini. Jadi untuk memuaskan lagi hati anda, sila layan beberapa keping lagi gambar mereka yang Abang Nara ambil daripada JanggutTouch dan Raja Nurul Facebook.

ashraf

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

ashraf

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

87 responses to (LAGI GAMBAR)Majlis Persandingan Ashraf Muslim Dan Dayana

  1. yaya says:

    semoga berbahagia asyraf dan psngan..

    0

    0
    • yaya says:

      sy first ke?waa,,xsgka..kli prtma..huhu

      0

      0
      • july says:

        Tahniah yaya di atas kemenangan anda mendapat “First Stage Comment” … Wink..!!!

        0

        0
        • Pondan Cover says:

          gambar wife die haritu macam makcik-makcik sawah…
          gambo yang ni pulak macam makcik-makcik pasar… nan hadoooo…

          0

          0
        • papa says:

          buruk giler kualiti gambar, apesal muka pengantin pompuan tak berseri?? biasa org kulit hitam cam ziana zain pun berseri jugak…lagi manis si memey puaka, . (mendidih hati mak ‘J’ suma..kui kui!!) yang jujur ajer deh..

          0

          0
        • bukan pondan says:

          ko ni kenapa? ko lawa sgt ke?

          0

          0
        • mulut capoi says:

          kamu pulak cam makpon kandang kambin, bucuk ameh, cin x acuh,,,,eeee ucuk cam angkai. Uuh merata tempat, tunjuk totey ngan ubuq x tau malu….ye..ye…ye,,,,ondan…ondan….ada utuh x mau kelat acuk lam toi.
          ondan bucuk….uwekkkk…..
          org, gila yey….yey…..budak umur 4tahun pun x suka kau pondan.
          itulah pendapat seorang bebudak tentang ko.

          papa…papa….kenapa org. lelaki jadi pondan tapi perangai dia x elok?.
          Pasal jika jadi lelaki dia tk nk bertanggung-jawab malas nak kerja kuat asyik nk. mekap dan seronok, kalu jadi perempuan dia x jaga kemaluan, pasai tu dia x ada ….kalu tak habislah merata ceruk ni anak2 pondan yg. kita jumpak…dahlah tu jangan tanya2 tentang spesis tu….kalu yg. baik x apa kita bolih buat kawan.

          0

          0
        • joe says:

          menutuo aurat….apa yang tak cantikyer….cantik..manis….tengok pun x sakit mata…

          0

          0
      • The Secret Life of Kak Markonah says:

        siapalah yg tukang amik gambar ni? semuanya kelabu2 asap; ada yg ‘out of focus’. white balance pun tak betul.

        aku yg bukan photographer pun tau. photographer tak cukup ilmu nie..

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          sape yg tukang ambek gambar ni? pakai cmra HP ke? tk berseri langsung n gambar2 dia pn banyak yg kelebu kelebu asap je minah jambu tengok…………..orang yg tukang ambek gambar ni mesti orang tua kan? patut la kelabu mate tu dh kaborrrrrrrrrr !!!! jangan marah ye pak cikkkkkkkkkkkkkkk……………bang nara jangan ban minah jambu ok minah jambu minah baik baik ok …..lov u bang naraaaaaaaaaaaaaaaa

          0

          0
        • Terus Kak Limah Tak Ade Mood Tau says:

          Gambar 5- out of focus
          Gambar 6- over-exposed

          Berbinau mata akak yang separuh reput ni ha.

          0

          0
        • aduhai says:

          banyak komen lak..pasal gambar..pergi belajar baru tau..tu seni fotografi..tau komen..p tangkap gambar ashraf dan dayana..kalo x cantik gambar ni, ashraf dgn bini wat pe ambik fotografer ni..akaiii…..

          0

          0
    • fierce tigress says:

      al hamdulillah… kan ke manis tuh… lepas nikah, nak amik gambar gaya mana pun orang tak bising.. pulak tu bonus, orang mendoakan yang terbaik untuk mereka…
      semoga berkekalan asyraf dan dayana..
      insya Allah, amiinn…. :)

      0

      0
      • suri says:

        aku org pertama dislike ko yaya…haha

        0

        0
      • comei says:

        nak tanye leh x kat u all? boleh ke lelaki pakai cincin suasa?coz baru ni g wah chan, dia kata, ada campur emas. konpius nih…

        0

        0
        • saya mahu bertanya says:

          lelaki boley pkai bow tie kew??? dgr cite x boleh….tp x tau la…..

          0

          0
        • The Secret Life of Zainah says:

          Cincin suasa boleh…cincin emas TAK boleh (haram).

          Ali bin Abu Talib r.a. berkata:

          “Rasulullah s.a.w. mengambil sutera, ia letakkan di sebelah kanannya, dan ia mengambil emas kemudian diletakkan di sebelah kirinya, lantas ia berkata: Kedua ini haram buat orang laki-laki dari umatku.” (Riwayat Ahmad, Abu Daud, Nasa’i, Ibnu Hibban dan Ibnu Majah)

          Tetapi Ibnu Majah menambah:

          “halal buat orang-orang perempuan.”

          Nabi s.a.w. juga pernah melihat seorang laki-laki memakai cincin emas di tangannya, kemudian oleh Nabi dicabutnya cincin itu dan dibuang ke tanah.

          Kemudian beliau bersabda:

          “Salah seorang diantara kamu ini sengaja mengambil bara api kemudian ia letakkan di tangannya. Setelah Rasulullah pergi, kepada si laki-laki tersebut dikatakan: ‘Ambillah cincinmu itu dan manfaatkanlah.’ Maka jawabnya: ‘Tidak! Demi Allah, saya tidak mengambil cincin yang telah dibuang oleh Rasulullah.'” (Riwayat Muslim)

          Dan seperti cincin, menurut apa yang kita saksikan di kalangan orang-orang kaya, yaitu mereka memakai pena emas, jam emas, gelang emas, bekas penghidup rokok emas, gigi emas dan seterusnya adalah haram hukumnya @ membazir.

          Tidak boleh disarungkan cincin di jari tengah atau di jari telunjuk. Sebab apa tidak dibolehkan? Kerana ia menyamai cara kaum Nabi Luth berhias. Selain dari jari telunjuk dan jari tengah adalah dibolehkan.

          0

          0
        • The Secret Life of Zainah pt 2 says:

          bow tie plak:

          Demikian pula hukum memakai sut , bow tie dan tali leher. (Pakaian tersebut) bukanlah khas dengan orang kafir. Maka dibenarkan memakainya kecuali apabila berniat memakainya untuk menyerupai orang kafir.

          Ada ulama’ dan muhaddith Kingdom of Saudi Arab (KSA) yg pakai sut, Lajnah Daimmah dh keluarkan fatwa boleh pakai rupanya, ia bukan tasyabbuh (meniru terhadap orang-orang yang tidak shalih, walaupun mereka itu dari kalangan kaum muslimin)

          0

          0
        • shiro says:

          selain 2, ibu jari juga tidak dibolehkan kerana menyerupai firaun
          “Para ulama Syafieyah mengatakan bahawa jari tengah, telunjuk dan ibu jari adalah dilarang bagi kaum lelaki untuk meletakkan cincin padanya.”

          0

          0
        • babe says:

          Dan jgn tertipu.. Suasa yg dijual di kedai emas adalah campuran emas dan suasa. Suasa tulen adalah yg dijual di pasar mlm tuh. Hati2.

          Kalau ada lebih beli lah Platinum.

          0

          0
        • anon says:

          hukum mekai cincin suasa bagi orang lelaki adalah haram kerana ia diperbuat daripada emas yang bercampur dengan logam lain.
          Samalah seperti haramnya lelaki memakai emas putih seklipun emas putih itu bukan 100% diperbuat daripada emas.
          Kata Imam Nawawi dalam kitab Syarah Muslim yg bermaksud:
          “Emas itu adalah haram atas lelaki memakainya samdaa emasnya sedikit atau banyak.”
          Syeikh Abd Qadir Al-Mandili menyebut dalam fatwanya :
          “Dan adalah suasa itu haramlah bagi kaum lelaki memakainya.”
          Rujukan Kitab Fatwa Syeikh Abd Qadir , Fatawa Mufti Negeri Johor dan Pelita Penuntut
          wallahua’lam

          0

          0
        • amy says:

          hm..dgr2 cincin suasa tak leh pkai..kate pn campuran emas n logam..

          ad bc gak blog / forum cakap harus..tp drpd was2 bek pkai je silver..

          0

          0
    • kelapa.. says:

      mentality orang melayu sekarang dah berubah, kalau dulu perempuan yg kulit hitam manis mostly dihina oleh orang kampung, ” awat hitam sgt”.. kerana rupa paras dipandang lebih dari nilai agamanya. but asyraf pilih yang terbaik, melihat agama dari paras rupa..congrats…

      0

      0
    • shin says:

      orang kate klo nk tgok perempuan tu cantik dalam atau tak, tgok tangan dan jari jemari.. sbb itu mencerminkan dalaman.. tangan dayana ni sgt cantik! :D

      selamat pengantin baru!

      0

      0
  2. kup says:

    chop! boleh ke pakai “tali leher kupu2” tu…

    0

    0
  3. pembawa dulang dayana says:

    congratzzz my fren,dayana and ashraf!!! dayna nmpk sweet sangat arituuu!! sy doakan awk and ashraf bahagia sehingga ke syurga dan kita grad sama2 next year!amin…:) venusia..^_*

    0

    0
  4. ijan says:

    Bertuah Dayana sbb dpt suami mcm Ashraf Muslim ni.. Handsome dan jaga tata tertib.. tak memilih isteri yg seksi2 mcm khairul fahmi and norman hakim tu.. x kejar glamor.. x perasan handsome.. cayalah ASHRAF!! dpt wife skali intelligent dan bersopan gitu..

    0

    0
    • norman hakim says:

      jeles nye i dengan ashraf..wife gua tak berpelajaran babe.tapi wa respek lu ashraf, wife lu doktor…wa tabik…tabik tinggi dahi…da la doktor, lepastu suka bantu lu kat al-hidayah la pulak..waduh..best tu..aku ni nasib kurang cemerlang la..bini baru gua tahu buat seks je…mengaji tak tahu…masak tak tahu…baca jawi pun tak tahu..hadoi.fail la.menyesal!!

      0

      0
      • izah says:

        kenapa nk menyesal? sblm kawin kenapa x selidik dulu latar belakang dia? tak guna nk menyesal sbb jodoh tu Allah dah tentukan. u sbg suami u la kena betulkan isteri u, bg ajaran agama yg cukup utk dia. itu tgjwb u sbg suami. jg jgn salahkan isteri u kalu dia tak pandai mengaji, tak pandai masak.u ckp wife u tak berpelajaran… nah skrg u sbg suami u patut bg pelajaran kt dia.

        0

        0
    • sally rahim says:

      agree with u, beauty with the brain…..

      0

      0
  5. hmmm says:

    alhamdullilah…semoga brbahagia

    0

    0
  6. N.I.A says:

    semoga bahagia hingga ke hembusan nafas yang terakhir… ;)

    0

    0
  7. misz says:

    br je berubat dgn asraf semlm…bw anak…mmg smart n ckp pun sopan je

    0

    0
  8. erica says:

    tak cantik wife die ni..mata stim je.. yekkkkkk… burok

    0

    0
    • redcarpet says:

      hina ciptaan tuhan bermakna mghina tuhan juga…renung2kn lh whai kwn..kter ptut bsyukur!!

      0

      0
      • bujang says:

        kecantikan seseorang isteri apabila suami pandang akan rasa tenang dan mendamaikan hati. Jiwa rasa tenteram , membahagiakan
        Apa guna wajah cantik jelita tapi menyakitkan hati.
        wajah syurga diwajah mu…..isteri solehah dan taat suami. Dayana ada memiliki ciri2 ini..hanya jauhari mengenal intan sejati.Insyaallah.

        0

        0
    • ehem says:

      tak cantik xpe…janji hati tak busuk….kalo cantik tapi hati busuk, byk penyakit n lagi2 suka hina org lagi teruk….kalo da perangai jahat, lawa mana pun x guna…buat sengsara jer…anyway ko ni erica lawo sgt ke? nape ashraf tak pilih ko kalo ko lagi lawa ek? konpius gak aku….nape ek? ke ko jeles ni….hikhik…lek la….da jodoh kan…nak wat camne…kalo nak dpt husband cm asyraf ni cer ko try stop kutuk org..perbaiki diri…insyaAllah….

      0

      0
      • ijan says:

        sesuka kau je kutuk ciptaan Tuhan kan.. kalau rupa kau x secantik dia sekalipon, jangan lah berdengki mcm ni.. Dayana ni doktor tau x.. byk membantu masyarakat.. bukan mcm kau ni tah dari ufuk mane dtg menghina org je tau!

        0

        0
    • erica says:

      ape yg penting minah ni memg x lawo.. dr ke ape ke, ade aku kesah??hahahaha

      0

      0
      • noty mama says:

        btol ckp ijan tu..erica, ko igt dlm perut kita leh request eh dgn Allah..request nk kulit putih,muka cun bagai…apa yang DIA bagi sume yg TERBAIk la…

        0

        0
  9. spy myungw0l says:

    anak kalu ikut muka ayh mesti hands0me,kalau ikut muka ibu cute:-))

    0

    0
  10. xkesah says:

    rupa tu hanya sementara saje…yg pntg ilmu, adab dan sifatnye…jgnla menilai orang hanya melalui rupa..open ur mind plsss…..

    0

    0
  11. yatee says:

    xbaik nilai org melalui rupa sbb rupa xkekal,hanya smentara…yg pntg ilmu ade, sikap baik…insyaAllah kekal rumhtgga…

    0

    0
  12. yUyU says:

    sangat sepadan kedua2 pasangan ni…dayana nampak canti dengan matanya yg redup tu…jelas kesopanan dia… heyy yang suka menghina, bertaubat sebelum terlambat!!~

    0

    0
  13. geram je says:

    bia rupa kurang asalkn iman ade, dr muka je lawa tp perangai cm setan.. tp wife die cantik pe..congrats to both of u…

    0

    0
  14. suzila says:

    Adoiiii gugur jantung tgk asyraf muslim.
    Bertuah badan pasangan die.
    Mudah2an berkekalan dan bahagia dunia akhirat.

    0

    0
  15. din says:

    grad nxt year? tp dah tulis dr dayana. kalo xpas nxt yr, malu besar nti.

    0

    0
  16. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh kena SONDOL pn si dayana niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ape lagi nk di bebel2 knnnnnnnnn yg tukang ambek gambar ni ambek gambar pakai HP ke? rabak minah jambu tengok! HP ape dia pakai? motorola? smsung? nokia? kalau HP htc kire ok jugak ni th happe2 punye cmraaaaa bang nara tolong delete semua gambar2 ashraf ngan bini dia ni ! tk memuas kn lah ! menyampah minah jambu tengok gambar2 yg kelabu kelabu asap tu !!!!!

    0

    0
    • ain says:

      eheh…photographer die janggut touch tu…photographer hebat neh tau tak…setiap photographer ada identiti masing2…sebab cantik la pengantin ni pilih diorang…

      0

      0
  17. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eleh si dayana ni dh pn kena SONDOLLLLLLLLLLL !! ape lagi yg nk di bebel2 knnnnnnnnn! apeeeeeee style agak nye yeeeeeeeeeeeee lu pikir lah sendiri…………nk kena kasi salam dulu ke? or teros sondolllllllll !!!!!

    0

    0
  18. mamat jambu says:

    sudah2 la minah jambu oii.. drp ko dok mengadap computer 24jam baik ko baca quran buat tmbah pahala..

    0

    0
  19. mamat jambu says:

    sudah2 la minah jambu oii.. drp ko dok mengadap computer 24jam baik ko bukak n baca quran buat tmbah pahala..

    0

    0
  20. Miss says:

    Alhamdulillah…moga kekal bahagia hingga ke syurga :)

    0

    0
  21. poru says:

    semoga berbahagia selalu … cantiknye isteri dia ..

    0

    0
  22. tamara says:

    minah jambu bodoh99 gle.
    ckp tu mcm pikir gune kaki..kalo sakit mata tgk gmbr ni buat pe ko tgk. xde sape invite ko kt sni.
    SILA LIKE COMMENT INI JIKA ANDA ANTI-MINAH JAMBU..

    0

    0
  23. ulat says:

    dr segi prcakapan bley tau hitam sungguh hati minah jambu…! KECHIAN…………. kt akhirat cmnelaa agaknyer org cenggini..! bwak2laa brtaubat minah oiiii.. kechian sgguh..! mak ayah tk ajar ke kesopanan dn kesusilaan.. jgalaa nma baik mreka sama….!!!

    0

    0
  24. Kak Limah says:

    Lah.. tak habis2 lagi ke.. cerita pasal wedding Ashraf ni.. BOSAN LAH!

    0

    0
  25. lalala says:

    sapa2 yg kutk dayana ni xukur baju kt bdan sndri ke. sekurang2nya, dia ada title dr. ,korang apa ada???

    jodoh di tangan Tuhan. jgn la jd busuk hati.

    PEACE.

    0

    0
  26. cik ct says:

    cantik je aku nengok…muka dayana la tp bukn kualiti gmbr ye…kualiti gmbar mmg xcntik sgt ar dr si norman hakm ngn si memey tuh…tapi gambar xde effect pon dgn dorg kawen an…xpyh la kecoh sgt nk kutuk2…janji bahagia sudah..kekal sampai mati..dr artis cerai berai…nama je kawen buat grand2 pastu cerai jugak….ngeh3~

    0

    0
  27. minah cun says:

    perfect match…
    Semoga Allah panjangkan jodoh kalian berdua hingga keakhir hayat..aminnnn.

    0

    0
  28. chemicalnova says:

    suka tgk ashraf muslim & dayana.. so sweet.
    muka dayana comel, tenang je tgk..

    0

    0
  29. dayanaaa says:

    cantikkk, sejuk mata memandang pasangan ni….

    0

    0
  30. babe says:

    Photographer ni ikot kehendak pengantin. Mcm my wedding hri tuh photographer tnya nak yg mcmane edit? I suke kaler terang.. Kaler ni dh takde origin gmbr asal. Jdi merepek. So both pengantin mintak gmbr jdi mcm tuh. So xle slh photographer.

    0

    0
  31. tokey emas says:

    explanation: tiada material yg asalnya mmg suasa seketul tu contoh macam emas yg digali dari tanah.suasa terjadi apabila dicampurkan 37.5% emas didalamnya (sbb tu la mutunya 375), dicampurkan sedikit silver, nickel dan bahan2 lain lagi. so tak kira la suasa pasar malam ke, kedai jewellery ke, semuanya adalah sama.

    0

    0
  32. Ema says:

    Comel jer pasangan nie…Sweet n nampak seri pengantin…Semoga berbahagia n kekal selamanya…Amin..

    0

    0
  33. Malaysian Lady says:

    now this is where you can say REALLY CUTE COUPLE!.

    congrats!! :D

    0

    0
  34. cik tipah says:

    Beauty and The Beast

    0

    0
  35. yuya says:

    glow mano duk baloh kt komen tuh??bengom molek..dh la duk ngutuk ore ..bengom2…manusia2…

    0

    0
  36. azim76 says:

    suka sgat-sgat… sweet n sejuk mata memandang… semoga brkekalan hingga ke akhir hayat… trdidik wanita trdidik n terperlihara generasi…. aminnnn

    0

    0
  37. zaza says:

    BOSANNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!
    takda crita lain ke hah???
    wtf

    0

    0
  38. dolphin says:

    Simple but nice…sejuk ati tgk pasangan ni. Pelamin, kek, baju semua cantik, class dan tak over. Dua2 pandai jaga agama, adab dan adat sebelum mnikah. Seri pengantin terserlah! Tahniah. Di doakan semoga ikatan pernikahan ni diberkati Allah hingga akhir hayat kalian. Seorg mengubat cara Islam, sorang lagi cara moden = lengkap. Yg dok mngutuk2 tu…Korang ada??

    0

    0