Written by AbangNara | August 18th, 2009

waheeda akhil hayy

Sebelum anda layan lagi gambar-gambar pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda nie, kami nak ajak anda semua berfikir tentang sesuatu. Ingat lagi tak Akhil cakap yang Waheeda kena sihir? Ala yang sampai meroyan tak tentu pasal tue. Kami ada dengar gak konon Wawa meroyan sampai habis pinggan satu rumah kena baling ngan dia. Memang betul la agaknya kot si Wawa nie kena sihir ngan orang yang dengki ngan dia.

Jadi nak citernya kat sini bukan pasal siapa yang sihir Waheeda. Tapi nak kongsi pendapat kitorang kenapa Akhil dan Waheeda kawin cepat sangat. Disebabkan Waheeda dah kena sihir, kesihatan pun dah makin teruk, meroyan pun dah agak melampau, jadi ustat rock nie pun amik keputusan nak kawin seberapa cepat yang boleh. Kenapa? Sebab ubatnya hanya ada pada Akhil. Ubatnya tak lain tak bukan ubat malam-malam dari seorang suami kepada seorang isteri.

Tue yang tengok gambar masa perkahwinan Akhil ngan Waheeda nie, si Wawa tue tersenyum sampai ke telinga. Sebab dia dah tau malam tue sakit dia akan baik. Dia nak sihat dah. Abang Akhil nak bagi “ubat” baik punya. Terus tak meroyan dah pas tue. Si Akhil plak dah kesian sangat kat Waheeda asyik meroyan jer tue yang dia pun bersemangat waja jer nak menikah cepat.

Logik tak kitorang punya pendapat? Kiranya murni jugaklah niat si Ustaz Akhil nie. Nak membantu hilangkan sihir di badan Wawa nie. Memang terharu lah kalau betul. Tak sangka Ustaz Akhil sanggup berkorban untuk Wawa. Eh, tapi tak tau lagi “ubat” tue menjadi ke tak. Almaklumlah, maybe “ubat” dah expired. Hehehe.

Lagi 19 gambar sekitar perkahwinan Waheeda dan Akhil Hayy dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Apa pendapat korang? Logik tak pendapat BeautifulNara pasal sebab diorang kawin cepat sangat? Kalau tak logik meh la kongsi teori korang gak. Nak gak tau apa korang semua fikir.

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

waheeda akhil hayy

591 responses to (LAGI GAMBAR)Akhil Hayy Dan Waheeda

  1. eclipse says:

    dia lagi..

    • violet says:

      ko lg…
      huhuhuhuhuhu…

      • eclipse says:

        kite sesame…hehehe..

        • Penari Poco2 says:

          tu ar…eclipse lg…
          mmg dier duk intai jam 10.30am tu pasal ar…

        • aries_april says:

          @ POCO CMBRU TK DPT 1ST?
          :-)

        • Delimasaraa says:

          cantiknyer barang2 hantaran…buleh aku tiru

        • eclipse says:

          rezeki poco…
          violet pon dok intai gak..
          tp dh rezeki aku…
          ingatkan ko yg 1st td…
          sbb ko pon ligat gak…
          tp sprt biase aku xpenah ckp 1st or bangga…

        • violet says:

          aik nape aku pn kena ni…
          ish korang ni..
          huhhuhu…
          pnt intai td…
          kih kih..
          xper yg penting kumen..
          :)

        • violet says:

          tu la sal…
          aku ingt n3 lain…
          jup lg dye lg…
          gila meroyan nk kwen kot…
          2 la sal ckp meroyan..
          akil kasi ubt trus x meroyan…
          senyum sampai telinga aku tgk….

        • Delimasaraa says:

          aku yang first… ye ye ye ye….aku first….

          jangan gaduh2 ek….

        • Penari Poco2 says:

          iyo lar tue eclipse…
          violet intai ko lar plak…huhuhu…

        • violet says:

          ishhh xbek intai mengintai…
          bek kite intai wawa dpt x UBT meroyan dye..
          hahahahaha

        • puteriaquarius81 says:

          mka wawa nmpk suram.. dier sakit kan.. apa2 pun congratz ler.. hantaran cantik ar.. leh tiru nih. saraa ko x kawin lg kan.. haaa leh amik sikit skil

        • violet says:

          violet pn x kawen lg….
          tp xnk kaler tu…
          nk purple…
          huhuhu

        • [email protected] says:

          ler..lagi lagi dorang..lagi lagi dorang….dorang lagi lagi..dorang lagi lagi….huhuhu…lotih mulut den..dah berbuih2 dah…..

        • tOmEii says:

          walawehh cpt tull jari korg yek aq br msk dh byk ni korg komen…huhu
          jap ye nk tumpg sekaki jp kat kotak pes nie…huhu

        • violet says:

          hbs tu dye je ngh sensasi..
          kontroversi…
          huhuhu

        • jernih says:

          kalu 1st komen dapat hadiah ke?

    • lea says:

      tak berseri la muke waheeda tu..

      • ko tu berseri sangat ke?..zzz
        wawa kena sihir ye? ok aku try comment
        aku berfikiran jauh lagi baik dari kau orang
        mungkin sihir tu nak menjatuhkan akhil hayy?
        yg menyokong bodo2 mcm korg ne la..
        hahahaks
        ada orang alim nak sokong?..aku x rasa
        aku mintak maaf buat kali terakhir
        yg btol daripada Allah yg salah dari aku..
        tapi allah yg tergerakan aku untuk tulis semua ne

        from,hamba ALLAH

    • manis says:

      aku yg beno2nye mls nk komen….. tapi tetibe teringat aritu akhil ade bagi statement pasal x wife dia “kalau isteri yg baik, walau cmne jahat laki dia pun dia x kan citer ngan org…” abis tu kalau akhil tu baik sangat yg dia tinggalkan bini dia tanpa kbr berita, pastu cerita keburukan ex wife kat waheda sampai waheda pun bg statement (pls refer pautan lama) tu ape ke he nye yeop? ade otak pakai ar.. jgn main boh jer…. eeeiiiiii sengal!!!!

      • rezab says:

        kalu suami yg baik plak camne jahat pon isteri dia x kan citer gak kat org kan…betul la the very sengal akhil ni….ustaz akhil yg akhir zaman…

        • lala says:

          bak kata ustadddd…mashaallah…:)) ada kebenaran dalam kata2 u ols tu… orang tak berpangkat (sendiri letak pangkat, more like) ustad dan ustazah/pendakwah/blabla pun faham bende simple macam ni.

          Apa boleh buat… ustad ustazah ni ada “immuniti” kot. hukum jatuh kat org lain je. kat diri sendiri tarak. semua pun baik punyaaaa

  2. violet says:

    x sesuaiiiiiiiiiii
    benciiiiiiiiiiiiiiiii

  3. aries_april says:

    NK KMEN APA G AR?

    • Delimasaraa says:

      komen jerk spt berikut :-

      a) :- menyampah

      b) :- ntah peapa, nak termuntah

      c) :- cantiknyer baju, sempat plak tailor jahitkan ikut konsep if kawen tetiba

      d) :- hebattttt

  4. eclipse says:

    btl tue kak nara…
    wawa bkl dpt ubat kuat…hahaha…

  5. syamiza says:

    Asyik citer pasal akhil dgn wawa jerrr….

  6. Akak Leen says:

    tu la…akak baca komen2 kt post yg lepas2 ckp wawa nih kena sihir…pastu akil tuduh x wife dia…betul ke? kt mana korang baca? kt paper ke?…..bkn apa….x kan la dia berani nk tuduh bini dia….mende2 camni kita x tau betul ke kena sihir…ntah2 sakit biasa…. wallahualam..

    • aries_april says:

      tu la akak…
      aries pn nk caya ngan tk sma bnyk ja….

    • eclipse says:

      hanya dorang dgn tuhan jer tau..
      dpt gading br tanduk tdk bguna lg…
      i hate them!!!!!!!!!

      • aries_april says:

        dont hate them eclipse…
        dia orng x bt slh ngan kita…
        kta kna bnci pda orng yg bt tahi kat kita ja…
        tul x anne?

      • Delimasaraa says:

        alahai, kekadang artis ni cirit birit tersalah makan jeruk masam pun dikatanya kena sihir….sikit2 sihir…..

        kalulah negara kita ni ada bukti, cam suntik ke untuk tgk betul ke kena sihir, mesti takdek dah kenyataan tu

        • mm.. says:

          tul tu.. dia kan sememangnya dah sakit, bila tention lagila banyak penyakit… alih2 kata kne sihir.. klu hati tak bersih, suka putar belit cerita, buat hidup org porak peranda.. mcm ni la jadinya… sakit buatan sendiri, kata kne sihir… nak pancing simpati si akil supaya cepat masuk pinang… klu lambat, takut akil balik pada bini yg sekarang makin solid… takut lak kne tinggal lagi mcm sebelum2 tu…

        • jane says:

          hehehe betul betul betul…. orang dah meluat dgn dia…dia takut la jadi kata la kena sihir nak mintak simpati… sebernarnyekan aku pernah bergambar ngan si wasini tu dlm satu jamuan anak2 yatim dulu…aku pon simpan la gambar kami 2org dlm fon… ye la dulu dia macam muslimah sangat tak sangka mulut dia tu bisa jugak perangai plak ish ish memang tak sangka macam ni sekali…..jadi aku pon delete le gambar dia… takut perangai macam tu jadi virussss rosak plak fon aku…hihihi

  7. Penari Poco2 says:

    tp pikir2 kan…nikah sebulan pas cerai…
    tp suasana majlis tue cam dah setahun jer diplan…ish…x tau ah…

    • violet says:

      b4 tu kan maiza ckp akil x lik bln2..
      ms tu la p urus semua…
      wat hantaran cntik2 tuuu

    • BumBLeBee says:

      duit dier byk kot…zaman skang asal ade duit…dalam masa sehari dua pun boleyh siap… :)

      • mm.. says:

        mmmm…berdasarkan pengalaman, paper beg, baju nikah, kne tempah awal2.. xtau la klu dia ada special service kot..

  8. syamiza says:

    Asyik citer pasal akhil dgn wawa jerrr….

    Tak tau nak komen apa dahhh…. Dah jodoh dorang…..

    Yang statement kena sihir ke apa ke tu betul kerrr???

    Ntah2 saje jee……

  9. eclipse says:

    ppuan xlaku mmg mcm tue…
    jntn lak xsdr dr…
    e…benci la…
    mmg tannnnnnnnnnnnnnnnnnnn…………..

  10. hantupensil says:

    dia lagi….
    adeh makin panas la BN ni kang…

  11. hanie says:

    huhuhukkk

    • Penari Poco2 says:

      kejap lg berapi blog nie…
      tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu……………

      • Delimasaraa says:

        auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww…………………..panggil bomba, wing wong wing wong…………

        • Penari Poco2 says:

          lagi2 lar ceta nie kan saraa…
          mmg hangat tul ar…

        • Delimasaraa says:

          ntahlar, aku igt kak nara ni peminat setia si wawa ni kot…ejas2 tak dapt…punyerlah ejas, last2 si akhil ni gak yg dapat….tu yg kak nara hot tuuu

      • syamiza says:

        Jodoh…….

        Apa nak dikata……. Tapi kalau dorang tu buka web BN nieeee… Baca lak komen2 yang mana ada niee…. agak2 dorang bleh terima kerrrrr?

        Ntah2 dorang lagi suka tak…. yer laaa… pahala kita yang banyak2 gi kat dorangg….. heheheh… ;)

  12. Akak Leen says:

    cantik jgk brg hantaran dia….

  13. baek punyaa says:

    nape tgk anak2 akhil hai muke x gembire je..

    • Penari Poco2 says:

      tepuk dada tanya selera…

    • Delimasaraa says:

      gembira kot…..ntahlah…dapat mak tiri penyanyi terhebat….

    • mm.. says:

      haah.. xde satu pun gmbr senyum.. muka sedih aje… cian betul… sampai hati betul wahida… banyak betul hati terluka kerana kebahagian dia.. sakit tul hati klu duk kat tmpt budak2 tu…

      lagi satu pasal statement dia, xnak gi bulan madu.. tapi nak gi melawat saudara mara.. aku rasa, ada gak kaum keluarga diaorg yg xsuka dgn perhubungan tu..

  14. eclipse says:

    lepas jer cerai…
    kuar mahkamah si akhil trs kol wawa srh bt psiapan kawen….

  15. Penari Poco2 says:

    ish…boring ah ceta nie lg…
    nambah dosa jer…

    • eclipse says:

      dh tau dosa ko tercegat kt ctu lg wtpe??hik…

    • aries_april says:

      XMAU + DOSA…
      KO P BT KEJA LAIN LA…
      XYAH DDK SNI POCO…
      @ KO STIL NK DDK SNI COZ NK DPT HADIAH TU?
      :-)
      (LWAK JA K?)

      • Penari Poco2 says:

        wlupun aku duk kat sini tp aku ttp kontrol kutukan aku…huhuhu…bab bln pose dah nak dkt…

        • Delimasaraa says:

          layan jer memana yg dihidang………………

        • violet says:

          xper..
          at least ad n3 br…

        • aries_april says:

          XKAN BLN NI NGAN BLN POSE JER NK SLOW?
          BLN LAIN LEH BT DOSA KER POCO?

        • Penari Poco2 says:

          DOSA KECIK NGAN DOSA BESAR X SAMA…TP TMPTNYER DI AKHIRAT TETAP SAMA…NERAKA…
          YA ALLAH…MINTA JAUH…SUBHANALLAH…

        • mm.. says:

          asyik puji diri sendiri je poco2… kang kne chop ss lak… hikhik jgn mare ar…

        • lipton says:

          rasanya kalau kutuk bende yang nyata salah tu… tak salah. sebabnya hadis kata kalau nampak bende salah, betulkan dengan tangan. kalau tak boleh, betulkan dengan lidah (berkata-kata). kalau tak boleh jugak, nafikan dalam hati. dan yang ketiga tu ialah selemah2 iman. so kita kutuk la sebab bende yg berlaku ni bende salah, bende tak baik. supaya boleh jadi iktibar pada masyarakat yg budaya menipu dan memusnah rumahtangga ni satu budaya yang tidak patut dicontohi. kalau kita senyap je atau ignore je, generasi akan datang akan anggap bende ni perkara biasa dan takpe kalau kita ikut contoh. sebab tu kita kene kutuk perbuatan minum arak, isap dadah dll contohnya. panjang pulak komen aku nihhh

    • nUrUl'zzz says:

      hahahah…btl2 blk2 cta dpa ni..huh mluat

  16. ANneDeSilva says:

    patotla senyap..
    sume kat sni..
    asyk gambar dia..
    nara mang suka kasi aku panas…
    maleh nk komen..
    tggu next page la..

  17. Jojio says:

    Sama cantik, sama padan….huhuhu

  18. Penari Poco2 says:

    wassini wassana…
    aku bagi ko kena…huhuhu…

  19. ANneDeSilva says:

    MARHABAN YAA RAMADHAN

    Assalaamu’alaikum wr.wb..

    Marhaban ya Ramadhan,
    Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih, tidur kita menjadi ibadah, amal kita diterima dan do’a kita di ijabah,

    Sungguh cantik kain plekat, dipakai orang pergi ke pekan.
    Puasa Ramadhan semakin dekat, silap dan salah mohon dimaafkan

    Berharap padi dalam lesung, yang ada cuma rumpun jerami,
    harapan hati bertatap langsung, cuma terlayang e-mail ini.

    Sebelum cahaya surga padam, Sebelum hidup berakhir,
    Sebelum pintu tobat tertutup, Sebelum Ramadhan datang,
    saya mohon maaf lahir dan bathin….

    Taqqobalahu Minna Waminkum, Taqoballahu Ya Karim,

    Marhaban Ya Ramadhan

    Allaahumma baariklanaa fi Sya’ban wa ballighnaa Ramadhan
    Aminn.

    ” Do’a Malaikat Zibril Menjelang Ramadhan ”
    “Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

    * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
    * Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami istri;
    * Tidak berma’afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
    Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapat kita bayangkan, yang berdo’a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum’at.

    SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA

    SEMOGA KITA DAPAT MENJALANKAN IBADAH PUASA DENGAN OPTIMAL, AAMIN.

    Wassalamu’alaikum Wr Wb,

  20. eclipse says:

    best raya dpt cium tgn suami…
    bju sedondon…
    blk kg sesame…
    isk2…sedih ati ku….huhuhu..

  21. tOmEii says:

    hai sume…morng….
    uiii anne panjgny ltih nk bc tp bc jgk…huhu

  22. Si_Molek says:

    suka sgt si Wahida ni dapat kawin dgn suami orang…
    ceh…
    tak tau malu betul….
    macam tak pk perasaan orang lain….

    • nUrUl'zzz says:

      huhuhu,dia wt kt org nnt org wt kt dia plak.zmn skunk ni tuhan byr cash n carry pnya

    • aries_april says:

      DIA ORNG KATA, DH JDOH….
      XPA LAH…
      NK BT CAM NA…
      KITA TNGGU LA SKIT HRI G…
      CAM NA ENDING CNTA DIA ORNG.
      :-)

    • jernih says:

      bukan suami org la. bekas suami orang.. hehe

    • perantau says:

      betul tu..lama dah cita2 tu agaknya..nyampah!!muka bkn lawa pun bibir lebar.nasib baik mekup..pasni ni x leh mekup lg..mesti mcm nenek2

      • lipton says:

        yang takleh mekap cuma maiza je… waheeda takpe. org pangkat ustazah ni lain sikit hukumnya. ada keistimewaan sikit. kekekeke yg aku nak tau… caner la ghupa wahidoh ni lepas dapat anak… anak2 yang berderet lah hendaknya.

  23. eclipse says:

    wawa nangis terharu..
    dpat laki baru..
    perangai mcm hantu..
    nak kawen terburu2…huhuhu…

  24. Penari Poco2 says:

    untung wasini dpt cium tgn suami raya nie…
    aku gak yg kesepian…
    cium tgn nenek aku pon jadi lar bab aku nak korek duit lam tabung nenek tuk beli bju raya…
    isk…isk…isk…

  25. hantupensil says:

    Lirik Wassini – Waheeda

    Arina maza tara
    Hakaza wakaza
    Mafi ayadeena

    Kemana saja, wassini
    Tak kira masa, wassini
    Apa pun jua, wassini
    Segalanya, wassini

    Tak kira siapa, wassini
    Tiada sepertinya, wassini
    Apa padanya, wassomo
    Segalanya, wassini

    Intizar ya leil…
    Imtihan ya lein….
    Intizar ya leil…
    Imtihan ya leil…

    Lihat dirimu dalam kesamaran cuba berlari
    tanpa ada pengertian…tanpa ada pengertian

  26. Jojio says:

    Yg best last day puasa…bakar lemang, main mercun…bestttt…..

  27. [email protected] says:

    kg nak bagi pendapat ler….

    memang musykil tul cite dorang ni…mcm2 cite lah yg dengar…tak tau ler mana satu betul ni…tapi kg tau perngkomen kat sini blh tau…mana betul dan salah..betul tak????kg bc pun mcm nak muntah ler dgr alasan yg dah basi ni….” kami kawan jer…just kerja…xde pape…wawa sakit ler….akhil jer pengubatnya….’ aduh…tolong ler skit….budak 1 tahun pun tau byk tul cite korang….

    pelik tapi benar; korang kawan dah 2 tahun..masa tu korang denied hubungan korang…awal tahun akhil minta izin Maiza nak kawin then she agreed. after that plak akhil buat hal, x balik rumah berbulan. ni kira amik advantage ni dah dpt permission bini…ish ish x patut. at the end Maiza dah tak tahan dgn karenah korang…yelah dah dgr cite korang selama 2 tahun…bini mana leh tahan…

    ko plak wawa pandai plak warning Maiza…kononnya lubang tebuan jgn ditebuk…pesal ko terasa plak? kalo x betul xde deh ko nak melenting…agaknya tu pasal ko suruh akhil tu cerai Maizakan…

    sebulan jer dorang cerai..tup tup korang kawin…oklah…kg doakan jelah korang bahagia padahal sakit hati dgn cara korang berdua ni menganiaya pihak2 lain…Maiza dgn anak2 dia…alasan korang kawin ni sbb wawa sakit then akil ni pengubatnya…mmg bertambah pelik…pesal tunggu pas cerai????lagi bertambah pelik pesal si akhil plak??orang lain xle ker????ustaz2 lain byk kat Malaysia ni….pak imam pun ada…

    Wawa: tolong jgn salahkan Maiza dlm kes cerai dia.kalo betul pun dia ada buat salah..kat akhil jer..ko sapa nak bg statement dia x perfect?

    Akhil: kalo betul le ko nak tolong ubat wawa tu…awat tak story betul2 niat ko nak kawin dgn wawa…takkan sampai ceraikan bini ko….

    Memang pelik kes korang ni….kg dah fed up dgn statement korang ni…..orang yg banyak alasan mmg byk bagi masalah…

    PIKIR LER SENDIRI!

  28. gosipgurlfea says:

    baling pinggan mangkuk tu sebab nak bagitau kat abang akhil dia ” abg, cepatlah !!!wawa nak kawen, nak kawen nak kawennnnnnnnnn ” hehe -shrug!

    • aries_april says:

      thniah…
      dpt $10.00

    • [email protected] says:

      tulah gosip….bc jer cite dorang ari bertambah meluat plak….

    • PrincEArnAz says:

      selagi abg xcerai maiza, wawa xnk kawen..
      cm tu ker gosipgurlfea

  29. Penari Poco2 says:

    cakap pasal raya kan, korang fikir ader x kerajaan bagi bonus raya tahun nie…???
    sampai skrg aku xdgr lg bila pak najib nak umumkan bajet 2010…

  30. tOmEii says:

    aduhaiii xtau dh nk tlis pe psl diorg ni cz asyik kua n3 psl diorg jek….
    dh bsn tgk mke diorg ni nk munth plak aq dbtny…kui3x

    • Penari Poco2 says:

      sabar2…
      muntah ader makna tue…

      • [email protected] says:

        betul ler tomeiii…

  31. bebygaox says:

    ada udikkkk !!!

  32. eclipse says:

    e………..xsbrnya nak pose n raya…
    seronok xterkata…
    weh kwn2 aku nak raya umah korg leh x?
    bg la add…
    yg jauh drptkan…yg dkt ddktkn….hehehe…
    aku nak raya umah anne…psl dkt sket…hik..

    • aries_april says:

      umah aries xnk ker?
      thu la jauh d utra…

    • tOmEii says:

      huhu xkn anne je eclipse…huhu
      umh aq jauh kalu ko nk dtg nti aq ant driver aq jmpt ko yea…hahahah

      • eclipse says:

        tomei istana ko kat ne??
        ok nti aku bg add ko suh driver ko jmpt yea??

        • tOmEii says:

          huhu aq xduk kt istna aq duk kt jambn bruk jek cz tu byk sgt langau kt aq nie….hahhaha
          istana aq aq kc ank2 ytim dudk….kui3x….

    • [email protected] says:

      ko duk mana eclipse?

    • syamiza says:

      amboi awalnye dah rancang nak beraya…. Nak join gakkkk…. tapi tahun ni ada ker org buat umah terbuka…. Maklum larrr H1N1 kan dah berleluasa….Raya palak nanti dlm musim tengkujuh….. Harap2 dapat la sambut raya….serba sederhana pun tak apa….Asal selamat dari penyakit merbahaya……. Mari la sama2 doa harap H1N1 ni tak berlarutan dan memudratkan….

    • violet says:

      trn la jb….
      sume kt kl…
      aku gak kt jb swg2…
      mmmmm

  33. [email protected] says:

    dgn ini..Kg berikar dan berjanji dah takmo bagi komen pape pasal dorang lagi.kg berjanji akan taat setia kepada raja dan negara…

    ni mesti trick kak nara nak tgk tahap mana kami blh sabar bg komen kan…huhuu…

  34. hantupensil says:

    Mari kita sama-sama mencuba. Jika diizin oleh Allah SWT, maka akan ada hasilnya. Cara mereka mengubati penyakit selsema babi.
    bahan2nya adalah:

    1. air kelapa
    2. kurma
    3. mangkuk

    cara2nya

    1. masukkan kurma ke dalam mangkuk
    2. tuang air kelapa
    3. biar sejam dua
    4. minum air kelapa bersama makan kurma

    Dicatat oleh DRS. KHALIL IDHAM LIM

  35. mamawani says:

    rasa2 nape ye wawa xmo brada dlm bidang seni dh?…tatut kna kutuk erk? atau dh xde org nk tawar dia berlakon ngan mnyanyi?…erm…. 8->

  36. Penari Poco2 says:

    trus trang cakap, aku xpnh tgk filem lakonan wawa bab x minat…dier xsesuai berlakon…
    kalo nyanyi ok lar…

  37. kumie says:

    sy sokong pndpt beuti nara tu… sakit kene sihir panah asmaradana..ubtnye kawen je…

  38. nUrUl'zzz says:

    kta mrncng tuhan tntukan…

  39. jernih says:

    hehehe… nara ni pandai tul wat hangat…

  40. jed hijau says:

    e eh…aku ingat dah abis dah kenduri AH ngan Waheda ni….

    semalam bukan ke masing2 bertungkus lumus basuh pinggan mangkuk ngan periuk kuali sume….

    ada lagi rupanya…..

    nak sedekah ke AH ni duit sumbangan tuuuu….

    udah2 le tu NARA…..nyampah dah aku niiiii….

  41. jenna says:

    haa…dah plak menikah…btoi la hari dok jd laki org lg p one utama tgk wayang…mati2 x ngku…hmmm ostaz ckp pemohong…..

    • violet says:

      artis kan mmg cmtu..
      kawan la..bis partner la…
      jup lg kwen…

      nth2 si memey norman pn same kot…
      tguuuuuuuuuuuu

  42. syamiza says:

    K la….kawan2…. out dulu yerrr….. nak g skolah……
    Bye semua…… Jumpa lagi k…..Teruskan lah bergosip dengan cara yang berhemah…..
    Assalammualaikum….

  43. jed hijau says:

    boleh caya ke mak tiri ni…boleh jaga anak2 suaminya…

    harap2 bolehlah ye….

  44. eclipse says:

    poco bisnes kek ko cmne?

  45. pingkypanthers says:

    keh keh keh gelak ar baca paper arini…
    leh dia kata “KATALAH APA SAJA”..
    eksen tullah minah ni..

  46. Penari Poco2 says:

    “Kalau orang di luar sana mahu terus cakap kami berdua menipu, itu terpulanglah pada pandangan masing-masing. Saya sudah tidak kisah dan tidak mahu membebankan fikiran dengan benda yang tidak berfaedah.”…ustaz Akhil…UTUSAN MALAYSIA ONLINE…

  47. eclipse says:

    “Kami memang saling mengambil berat antara satu sama lain sebagai seorang sahabat sebelum ini dan kerana itu jugalah, persahabatan kami dipandang serong oleh sesetengah pihak.
    ———–bodoh pnya akhil…
    si maiza ko xnak lak amik brt…
    betina xsdr dr ney plak ko nak lebih2 kan…
    mmg jantan xguna…

  48. Penari Poco2 says:

    “Alhamdulillah, apa yang saya harapkan dan rancang semuanya berjalan dengan lancar. Tiada apa yang saya mahukan melainkan segala kisah buruk tentang kami tidak lagi dijaja dan disebut-sebut.

    “Apa yang berlaku semuanya sudah berlalu. Bermula detik saya berjabat tangan sebagai tanda ijab dan kabul itu, saya tekad untuk melayari kehidupan saya dengan tenang.

    “Malah, saya mahu memulakan penghidupan yang baru bersama Waheeda dan anak-anak saya,” katanya tenang sewaktu dihubungi Hits petang Ahad lalu.

    Bukan itu sahaja, Akhil turut memberitahu sebaik sahaja Waheeda sah menjadi isterinya, ia menandakan bahawa penyanyi dan pelakon itu sudah tidak lagi menjadi seorang artis.

    “COPY PASTE DARI UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

  49. Penari Poco2 says:

    Menyentuh mengenai anak, ujar Waheeda, dia mahu memiliki zuriatnya sendiri bersama Akhil dan sudah bersedia sepenuhnya untuk menjadi seorang ibu memandangkan dia sudah bersara sepenuhnya menjadi seorang artis.

    “UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

  50. Penari Poco2 says:

    Ditanya pula tentang perasaan cintanya terhadap Akhil, dia memberitahu perasaan itu baru timbul dalam dirinya dan kini dia meniti fasa percintaan dengan lelaki idamannya itu biarpun dakwaan mengatakan mereka sudah lama bercinta.

    “UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

    • violet says:

      alahai leh caye ke wawa???
      dah la tu.
      xnt ke dok tipu org…

      • jernih says:

        betul gak wawa ckp… bila dah kawin baru kenal mcmana.. perangai memasing…selagi belum kawin.. itu bukan cinta itu mainan perasaan syokk-syok sj…

  51. PIJA says:

    aku pun nak luahkan rasa menyapa kt dia org nie….nampak sgt mmg dah merancang lama,,,,,,siap hantaran dan kad kecil ada gambar dia org, kurang2 tunggu lah lama sikit baru kahwin nie xmenyempat, aku rasa wawa tuu lepar pinggan mengamuk bak mengamuk kt mak dan ayah dia nak kawin ngan ustaz …mak ayah wawa nak kahwin !!!!!!!!! tp yang nyata mmg aku hilang respect kt akhirrrrr tuuuu…..kata ustaz tp ada majlis persandingan lak….kang agama xlah galakan sgt yg penting nikah…..kalu dia btl2 mengikut al-quran bak kata sentiasa berlandaskan al-quran….

    • jane says:

      dia bukan ustad yg bertauliah macam yg bagi ceramah kata al kuliyah ke forum perdana ke …dia cuma ‘ustad mengarut yg takleh pakai langsung cakapnya” dia cuma cari glamour dan tumpang glamour….tak layak dipandang sebagai pemberi nasihat tentang agama pasal dia sendiri pon tak praktik teorinya…..

    • kyra says:

      wawa [email protected] sbb org bnyk dh mengata yg x baek psl dia n akhil, dia terkena tekanan jiwa lh tu kot. bknnya kena sihir oleh org, dia sndiri yg buat diri dia mcm 2. konon2 bila dh nikah ni, akan tertutuplh mulot2 org brckp psl diorang ni. nikah bkn jln penyelesaian terbaik, malah semakin ramai pulak org mengata tentang anda ber2. sepatutnya akhil selesaikan dulu kes nya ngan c maiza 2, bila semuanya dh selesai, baru lh fikir nk kawen ngan c wawa 2. c wawa ni pun 1, takkan x boleh bersabar bnyk2. x kan lari gunung di kejar, klu dh jodoh xkan kemana. lu pikiq lh sndiri! sengal…..

      • mm.. says:

        mcm aku ckp tadi.. klu tunggu lama2, takut di buatnya akil jatuh hati balik ngan maiza yg semakin solid, di tambah lak ngan pujuk rayu anak2 yg nakkan mak bapak diaorg bersatu.. xke molopeh minah tu..

        dah berapa kali minah tu kecundang dalam percintaan.. klu xjadi gak ngan akil, sape lagi nak kat dia.. dah ada bad record – perampas n peruntuh rumahtangga… imej dah tercalar.. klu melalak kat stage pun peminat dah xnak dengar.. klu tergedik2 berlakon, peminat dah meluat nak negok.. tu yg cepat2 kawin n resign…

  52. eclipse says:

    “Jodoh dan pertemuan adalah urusan Allah. Sebelum ini pun, terlalu ramai yang bertanya bila kami akan berkahwin. Jadi hari ini, kami buktikan dan berharap ia dapat menutup segala spekulasi. Selebihnya, terserahlah kepada masyarakat kerana manusia boleh bercakap apa saja. Apa yang boleh saya katakan, ini bukan secara kebetulan dan bukan juga satu perancangan sangat pun. Sebelum ini, memang saya bercakap pada media bahawa saya senang dengan Waheeda. Cuma, untuk menggerakkannya ke arah itu (cinta), saya hanya serahkan kepada Allah. Tetapi, mustahil lah perkahwinan ini terjadi kalau bukan kerana cinta. Allah bukakan hati saya untuk menerima Waheeda dan dia ditakdirkan menjadi isteri saya. Insya-allah, saya akan cuba sebaik mungkin untuk membimbing Waheeda dan anak-anak,” kata Akhil. – SENSASI SELEBRITI

    • jernih says:

      betul tu…

      • amboi3x says:

        org x tanya bila diorang akan kawen, tp org tanya betulkah diorang dh kawen dan benarkah mreka mempunyai hubungan yg [email protected] tp knapa sblum ni mati2an x mengaku anda ber2 punya hubungan cinta. klu dh buat slh 2 mengaku jerlah, xpyah nk memutar-belitkan kata2, minta maaf kt smua org. x merancang apanya, yg siap bg hantaran 2 apehal, yg siap jemput ramai org 2 pehal. klu x merancang nikah jerlah kt pjbt kadi.

    • lipton says:

      laaa nak salahkan Allah pulak. Allah dah kata yang bukan muhrim takleh sewenang2 luang masa sama2.. sebab nanti timbul yg ketiga (setan). dah slalu sama2, tu lah boleh “cinta”. cuba lah gunakan sepenuh masa hanya untuk isteri sendiri. mestilah “Allah akan bukak hati bagi ko cinta kat istri ko tu jugak”.

  53. Penari Poco2 says:

    Namun begitu, Akhil tetap dengan pendiriannya untuk berahsia bilakah bibit cintanya mula berputik dengan Waheeda sekali gus melamar wanita itu untuk menjadi suri hidupnya.

    “Pada saya, itu adalah satu yang privasi dan tidak harus dibincangkan kepada umum kerana ia merupakan satu perasaan dalaman.

    “UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

  54. jed hijau says:

    oklah….aku malas nak layan cite ni lagi….

    akhir kata kepada sume ibu2 tunggal …..(aku ingatkan juga untuk diri aku sendiri…)

    1. Buruk macamana pun suami kita tu perangainya…
    kalau boleh jangan didedahkan kepada umum…(selagi boleh simpan..kalu tak…carilah org ketiga yang boleh dipercayai untuk selesaikan cara baik)

    2. Tak salah bermadu..(kpd pompuan yang sanggup)…tapi kalau dah takde jodoh lebih baik diam dan uruskan anak2…

    3. Jaga kebajikan anak2…supaya anak2 menjaga kebajikan kita…syurga anak2 ditelapak kaki IBU…

    4. Jangan ajar anak benci pada ayah..

    5. Ingat hari tua, jaga pemakanan dan kesihatan supaya dah tua tidak menusahkan anak2 dan org sekeliling…

    sekian

    KASIHNYA IBU MEMBAWA KE SYURGA

    KASIHNYA AYAH MASA BERADA

    • jernih says:

      thx JH…pesanan yg baik

    • violet says:

      tq kak jed…
      sungguh berguna..
      utk violet yg blum kawen…

      TKT LAK NK KWEN…
      huhu

      • jernih says:

        apa da takut nak kawen.. :-) ko belum sampai seru da… bab jatuh hati ni x leh nak kata..
        kalu dh sampai masa kawen lah… x kire bekas somi org.. somi org.. or org bujang.. kalu kena somi org tahan je la telinga…hehe ..

        • violet says:

          ish ko selisih la laki org…
          so far xpnh lg..
          sume teruna2…
          huhuhuhuhu
          harap2 x jd waw no 2…

        • mm.. says:

          klu nak elak dari jatuh cinta ngan suami org, make sure pergaulan tu ada batasan.. dalam bergurau, bercerita n berkongsi masalah or mintak tolong.. ni yg jadi cinta gelap bila si pompuan mengedik melayan.. lelaki lak, kurang iman, ada masalah ngan bini, tention ngan anak2.. tu yg jadi… elakkan dari terjerumus bercinta ngan laki org… pikir perasaan isteri dan anak2 org tu…

  55. Kak Su says:

    Salam semua…lawak la Nara ni..hahaha..

    Setau Kak Su la..klu nak buat nikah kawen yg ringkas
    sekalipn tempoh masa 1 bln bt persediaan tak cukup..

    Mesti rancang awal..nak risik…

    esh…tak tau nak cakap la dowang ni…

    jan dok nafi2 tu org tak suka…

  56. Penari Poco2 says:

    Namun, Akhil tidak pernah menafikan bahawa dia mempunyai hubungan dengan penyanyi lagu Wassini itu kerana dia menegaskan berkali-kali bahawa hubungannya dengan Waheeda tidak lebih daripada seorang kawan.

    Lantas, apabila diajukan kepada Akhil tentang pernikahannya bersama Waheeda yang berlangsung dalam serba sederhana pagi Ahad lalu, Akhil memberitahu semuanya sudah ditentukan oleh Allah SWT.

    “UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

  57. Penari Poco2 says:

    Namun, Akhil tidak pernah menafikan bahawa dia mempunyai hubungan dengan penyanyi lagu Wassini itu kerana dia menegaskan berkali-kali bahawa hubungannya dengan Waheeda tidak lebih daripada seorang kawan.

    “UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

  58. eclipse says:

    dh xde org ker??

  59. Penari Poco2 says:

    Tidak cukup dengan itu, hubungan mereka yang penuh kontroversi itu juga dikatakan menjadi punca kepada perceraian Akhil dengan bekas isterinya, Maizawati Zainal setelah 13 tahun melayari bahtera rumah tangga.

    “UTUSAN MALAYSIA ONLINE”

  60. anti keganasan says:

    laaa…betoi ka wawa nie kena meroyan??aku xtau plak…eleh, apa nk heran, dah gedik tahap maximum dangerous mmg la senang kena penyakin meroyan…kui kui…

  61. eclipse says:

    boring lah plak….

  62. anti keganasan says:

    nway, agak lawak gak bc BN nyer pendapat reason dorg kawen cepat sgt….
    pendapat aku senang je…elok la dorg kawen cepat2 memandangkan si wawa pon dah smpai tahap meroyan kegatalannya…takut gak tgu abg akhil lama2 kang dia si wawa tuh gi kaco laki org lain plak…kuang3x…

  63. anti keganasan says:

    besh gak melepak kt BN ni..ilang stress bc cerita lawak artis2 yg berusaha membadutkn diri masing2…haha…

  64. car_thugpisang says:

    hmmmmmmmmm…….

  65. erina says:

    memula dengar berita dia org ni nikah…aku plak yg meroyan…terpikir masa tu kalau si waheeda ni ada depan aku rasa mcm nak balik jer kasut kat muka dia…(pompuan tak tahu malu)….tp aku rasa thp meroyan aku tak la sampai tahap nak amik laki org….eeee….tak tahu la knp menyampah aku dgn dia org ni. kesian kat bekas bini dia dulu (elok pon tak payah pikir tu maiza oiii). Lagi bagus letak jer sume anak2 kat si akhil dgn waheeda ni…bg ajar sikit pompuan ni. Aku dah tak respect langsung dgn ustaz hampeh ni….dulu ada gak ler aku dgr ceramah2 dia…skang minta maaf jer la…pandang pon aku tak hingin…Ya Allah ampunkan lah aku dgn apa yg aku luahkan ini. Semoga bahagia la buat meraka (masih mendoakan yg baik supaya org doakan yg baik juga utk aku)

    • gosipgurlfea says:

      Good blog erina INDEED!!

    • Akak Leen says:

      biasa la kita org pompuan ni mmg emosional skit bab2 cenggini….

      • violet says:

        yup btl tu..
        sape pnh rase cm maiza tu msti geram kt WAWA tu..
        dan aku benci pd org yg cm dia tu…
        kawan pale hotak ko…
        eiiiiiii geram ake

        • jernih says:

          x-bini datok K pun mcm tu gak bila kena dgn CT.. huhu

        • violet says:

          gak nyer kot…
          hanya dia yg taw.
          huhuhu

        • menjernihkan jerneh says:

          tak jugak. ramai x-bini bersyukur terlepas dari mulut buaya @ laki yg asik menimbulkan masalah.. yg kesiannya, ramai x-laki buaya dan kerap nimbulkan masalah tu kena macam2 musibah dan ujian pulak..spt yg terjadi kat dato n ct..bermula drp ujian menampar anak jiran sampai jadi kes polis..hingga digosipkan kawen dgn pramugari..dan ntah apa lg yg aku tatau.. susah nak tenang umahtangga baru kalo asik diuji gitu.. yg si x-bini lak lega dah takde org yg menyakitkan hati dpn mata.. syabas semua x-bini2 semalaysia. kuar je dari kezaliman x-laki. berusaha sendiri biar susah takpe. asal hati senang. err..jerneh ni rasa2 cam bini no 2, 3, 4 seseorang jer..jgn maraa..

  66. Akak Leen says:

    nak lari topik kejap…hehehe….akak nmpk makin bertambah iklan kt bn ni….siap ada kit kat sbg sponsor lg tu…..waah….ligat nmpk….hehehe

  67. jed hijau says:

    suami, ANAK-ANAK, mak, ayah, kekasih hati, tunang…

    semua hak ALLAH…..mereka2 itu dipinjamkan sekejap je untuk kita….jangan ditangisi kepada yang pergi….tabahkan hati….teruskan hidup…

  68. asparagus says:

    1st

  69. badboy says:

    jed aku ptt nangis ker ape dngn kata2 ko ni..uuuu sayu..
    eh control2..belagak macho ckit.hu333

  70. asparagus says:

    sape 3rd…?

  71. badboy says:

    TP AKU NAK CAKAP KT KORANG…CINTA NI SUSAH NAK CAKAP N DUGA..CINTA NI LA PALING DASYAT DALAM DUNIA..MCM2 BOLEH JADI TNPA DI DUGA.

  72. asparagus says:

    cinta pada Allah yg kekal….

  73. lilies says:

    hahaha..lawak gler ar…rase cm stuju je ngn BN niyh..hehehe

  74. new moon says:

    huh..muke ni lg..sok luse mroyan bende plok??

  75. asparagus says:

    x kan 2nd n 3rd ko gak….?
    ko x lunch…?
    pose ganti ker…?

  76. damia zahra says:

    yuhuuu…guysss..
    aiyaakkk..xder org ker?..
    asl aku msuk jer xder org…
    asl xder org jer aku msuk…huhuhu
    aper2 jer lahhhhhhh

  77. new moon says:

    bahaye akhil kawen ngan org meroyan ni…takot tiap2 mlm kene smackdown! org meroyan kn ade tenage luo biase..kihkihkih….

  78. new moon says:

    aku ade..hoho..tp kang nk cabut g lunch dh..

  79. asparagus says:

    zahra…? macam name sabun….

    • damia zahra says:

      aiyakkkk…nma aq pnyer r elok2..ko kter mcm nma sabun?..jap lg aku nk msk ko neh aspalela..eh eh..asparagus..hokhokhok

  80. comot says:

    Oooh tu ke teori nya BN…. patut pun gambar kawin kat murai.com ada mimik muka wawa tengah meroyan time kene kish dgn suami dia. Itu agaknyer part of the ritual untuk melepaskan sihir dari badan dia kot.

    Seram juga tengok wawa menyeringai sampai tayang gigi dan gusi camtu eeeeee… takuuuttt…

    Tapi betol ke kene sihir. Saya pulak suspek dia terkene sampuk jin laut time full moon… tak pun terkene badi2 kotor yang tertinggal kat panggung wayang malam buter. Teruk betol 3 bulan pun akhil tak dapat fight dgn sihir ni. Nikah juga lah obatnya.

    • BumBLeBee says:

      mulut puaka sgt kot…smpai nk ugut2 orang….cmner org tak dengki yer tak? org yg baik pun kdg terkene gak…inikan pulak yg carik nahas cmnih….

      • comot says:

        Bee dia bukan cari nahas. Dia cuma cari seashell by the seashore.

        Agak2 lepas ni bleh lah saudara akhil keje part time jadi bomoh kepada anak2 dara yang kene sihir dan tengah meroyan sakan.

    • new moon says:

      comot aku pn takot jugak…malam ni mesti aku xleh tido tringat kt gigi waheeda tuh…konpem mlm ni aku usung tilam tido bilik mak aku….maaaakkkkk…..takooootttt……..wuakakaka……

  81. sL says:

    trign jd num 1st. hahahahahaa~~~

  82. gosipgurlfea says:

    B.N update la sket the lattes Twilight -New Moon sket pun jadilah hahaha

  83. juliet says:

    muka waheeda tu tak berseri langsung. tak der seri pengantin. menyampah aku tengok. perempuan perosak rumahtangga orang!

  84. LaLuNa says:

    mcm mana nak ade serinya..die mmg dr dulu suka mekap tebal 7 inci..sbb tu tak naik seri..

  85. Dancing Pena says:

    wah..kemain lagi. bukan hari tu kate takde ape2 ke between them? deny punye deny..ni keghoje kau ye? bagus lah.

  86. Zaza Muhammad says:

    Ehem Ehem !!!!! Tlg bace komen2 ambe sblm ni… bkn ke awal2 ambe dah komen, siap compare lai ngan aku yg baru blk outstaton sakit kapla x baik2, tup tup blk umah baik sendri je lepas jupe hubby… ha! tu baru sakit kapla, tgk muke hubby dah baik… ekceli aku gurau2 je… tp nothing is possible erk keh keh keh… ‘ubat’ mujarab tuh aku x penah nafikan… hehehe 18sx le plop.
    Tp frankly aaaa, aku mmg prasan sesgt pesal erk muke Waheeda xde seri pengantin baru, adekah kerana kamera2 tu kurang bateri? atau lighthing kureng memuaskan? mak atau pak andam x expert atau make up murah bkn yg mahal2? hmmm…
    aku yg x brapa cun ni pun wase2 gambo kawen aku aaa paling cun (sori erk msk lif tekan sendri aa plop)….
    just nk bandingkan…tu je. apa pun, klu waheeda btul2 sakit, semoga cepat2lah sembuh….

    • comot says:

      cik zaza… dah sembuh lah skrg. Esok2 ada lah anak dara lain yang start meroyan minta pertolongan sedara akhil kita tu.

      Pawer akhil mengalahkan bomoh. Tapi nak sembuh kene pergi tepi pantai dan tgk wayang midnite dgn dia dulu. Tulah “ciri2 wanita yg dia idamkan selalu…yang sentiasa mencari agama”…. katanya lah.

  87. new moon says:

    haha…betoi2…wat la update sket ttg twilight tuh…walopn xde kna mngena ngan hiburan msia…pe slh nye…kn…kn…kn…..

  88. new moon says:

    hahaha…xksh ar tu ZM..kalo ko xtkan sndiri x ke mane plok ko..hahaha…ape2 pn aku stuju ngan ko…jgn nk kate compare ngan ko, compare ngan siamang pn…siamang cun lg beb!wuakakaka…..

  89. new moon says:

    aritu aku ade tbace dlm paper yg c akhil tu mrh ngan maiza psl maiza tu trime offer keje…poyo ar mamat tuh!gile talak ke ape…lntak die ar nk keje ke, nk holiday ke nk bjoget ke ko sebok pe hal??ko xde hak lg dh la ustaz!

  90. demn says:

    beautiful nara ske wat fitnah..

    org kahwin pun die nak tabur fitnah…sengal~

  91. pooh gurl says:

    tak phm jgk ape niat akhil tentang perkahwinan die dgn waheeda???ape perasaan waheeda bila die bertukar tmpt dgn mirza???

  92. shyesha says:

    kunun2 tegur bekas isteri dalam edah jgn keluar rumah bekerja sbb masih dalam edah…yang ko tu utaz belum exbini abih edah dah nikah…masih tak nampak tuan punya dunia membalikkan apa yang ente ckplaa ustaz..

  93. shasha says:

    I rasa akhil ni suami n father yang tak responsible..

    Tinggal kan famili sampai berbulan bulan.. tak jengah langsung..

    Dah tu baru sebulan cerai.. da cari orang lain… macam tunggu je bila nak cerai..

    Ustaz ustaz taubat la….at least jaga lah wife baru nie sampai ke akhirat

    Waheeda…harap harap u take terima nasib same dgn ex wife akhil…Gud luck

  94. abam_jagung says:

    nape muke wahda x berseri???? ikut la beseri ke tak.. ape abam jagung nk ckp kat sini… go tu hell!!!!

  95. putput says:

    mne anak2 akhil yg len2??
    anak die yg ni pon nmpk cm terpakse je pergi..
    ee bodoh btl..
    laki sume same…
    akhil=norman
    waheeda=memey..
    sepesen je 4 ekor ni…

  96. fuzen_cute says:

    hahhaa..saya stuju dgn beautfulnara..
    si waheeda ni btl2 pmpuan perampas…
    ingt die blh r dijdikan contoh wanita btudung zaman
    sekarang..tp die pu same gn org len…

  97. kirana says:

    org btudung/ustaz/ustazah/imam…Bla..bla..bla…~ adalah manusia biasa…bukan maksum…ngeh3

  98. abam_jagung says:

    meh la kawin dgn abam jagung ni… single & abelebel lagi ni.. keh3

  99. angel says:

    Yela… 2 y meroyan x tn2 psl 2. sbb dha x thn nak kawen.. 2 kira saket kawin ar 2…. Meh cne cik abg Akil bg ubt… Dah x meroyan kali ney… Sembuh terus…

  100. sumbody says:

    salam..
    hehe..
    sory nk myempit skit..
    korg ade x bc statement (x sure akhil or waheeda yg ckp) psl org2 yg dok kutuk diorg??
    yg die kate klu die mati pon bkn org yg bcerita psl diorg yg akn uruskan jenazah die nnt..
    pd aku r statement tu riak n takbur sugguh..
    confirm btol die klu die mati nnt jenazah die akn dkebumikn oleh org2 yg x bckp psl die a.k.a org baik2 n sokong die ke??
    rase cm nk penampar pon ade coz luaran nmpk cm diorg ni ade agama..
    tp x sgke plak bley kasi ayat belagak cm tu..

    • new moon says:

      aku dh busann ngan mgkuk 2ekor tu….xabes2 nk gune istilah agama sbgai alasan..mklum la, bab agama ni kn sensitif…mane blh wat main2…kire tu jwpan nk slamat la tu..sket2 tkdir, sket2 tkdir..sepak kang melayang ke somalia bru tau..uwekk..nk mntah aku….

  101. sumbody says:

    “Saya sendiri tidak mampu memuaskan hati mereka. Tetapi kalau kami meninggal dunia sekalipun bukan mereka yang akan uruskan jenazah. ”

    berita harian

    • new moon says:

      brani la die ckp mcm tu sbb yg akn uruskn nye nti msti la ank branak die yg mnyokong xkire ape pn, len la kalo ank branak maiza tu ke…cehh!

      • sumbody says:

        klau la die ade ank..
        jgn alih2 nnt jilat ludah sdiri dh la..
        org yg bckp tu plak yg sudi nk mnolong time die ssh nnt..

  102. pusak kunin says:

    Pada malam pertama perkahwinan pasti wahida akan bernyanyi sambil menari lagu lama beliau iaitu wasana wasini cuma liriknya diubah sikit…..Wawa di sini… bukalah selua kodok abang… wawa nak tengok…. ha ha…

    • iz says:

      “Pada malam pertama perkahwinan pasti wahida akan bernyanyi sambil menari lagu lama beliau iaitu wasana wasini cuma liriknya diubah sikit…..Wawa di sini… bukalah selua kodok abang… wawa nak tengok…. ha ha…”

      OWNED!
      haha
      lulz :D

  103. Spy says:

    DULU ORANG FITNAH
    KATA MEREKA KAHWIN KAT SIAM
    TERNYATA SALAH

    SEMOGA BERBAHAGIA
    KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT

  104. jlo says:

    meroyan sebab nak kawen lah tuuu…meroyan dibuat2 kot supaya org boleh salahkan maiza. Si akhil pulak nak menyalahkan ex-wife dia. Sedangkan dia org yg mula2 memburukkan ex-wife dia. Mestilah akhil cakap yg buruk mengenai isterinya kat si wawa utk mendapat perhatian wawa. Yg wawa pula, mcm dah takda laki lain…suami org juga dia nak kebas. Mesti la dia mahu hak sepenuhnya kat si akhil tu. Tak nak bermadu. Dulu masa mula2 heboh pasal percintaan dia dgn akhil pun dia kata dia kena sihir juga. Cerita rekaan semata2..

  105. iman says:

    perkahwinan yg spt sdh d’rancang….
    x suke diorg nie…HIPOKRIT..PENIPU…
    Mahligaimu dari airmata Myza…
    Anak2 AH pun mcm t’pakse je g majlis nie….

  106. Ayu83 says:

    pas nie mesti norman hakim n memey akan ikut langkah yang sama…..rasanya artis malaysia memang trend dorg suka rampas suami org yerk…napa lelaki bujang tak nak dorg kah????

  107. intanemma says:

    mmg xsedar diri betul waheeda ni…muka xtau malu..ambil laki org tp xde bt2 muka xde pape mcm muka xbersalah..aku doakan satu hari nanti ade pmpuan lain ambil akhil tu n ko pulak rasa mcm mane isteri dia rasa…aku doakan ni bkn sbb rasa benci tp nk ko sedar akan perbuatan ko menhancurkan rumah tgga org..pandai betul bt tangisan palsu..patutnye isteri akhil yg patut ,menangis..

  108. intanemma says:

    kebahagiaan xkn berpanjangan atas penderitaan org lain..ingt tu waheeda…lagak mcm alim tp gedikkkkk

  109. new moon says:

    moh le kite boikot mike ni haa…waheeda tu pn ckp xsrupe bikin..aku dgr dlu lg dh kate nk pencen..xnk jd artis dh…alih2 timbul blik..hrp2 kali ni btul2 la, kalo x aku xtau la bnde lg trick die pas ni..dulu mroyan…nti sok luse bnde plak lg..xrugi pn kalo ko xde waheeda..album bkn mletop sgt pn, blakon pn yg ado je..bak kate nabil..xjejas ekonomi negara pn..hohoho…

  110. intanemma says:

    sbnrnye bkn waheeda kena sihir tp dia tu dh mcmmuka ahli sihir gila nk berlakikan suami org

  111. intanemma says:

    betul tu..nyanyi pun dok terjerit2..suara xsdp mane..blk umah mengaji lagi bagus..

    • lipton says:

      a’ah betul tu… nyanyi suara garau. kunun arab sangatlah tu. org arab mana ada nyanyi garau. suara semua merdu. cam nancy ajram tu. merdu je. sweet lunak je.

  112. Geli Hati says:

    HAHAHAHA GELI HATI AKU HARI INI
    BACA PAPER PASAL MAIZA
    KINI DAH JADI GLAMER
    JADI DUTA, JADI MODEL DAN KINI
    JADI PENYANYI NASHID

    YANG TUKANG SOKONG PULAK BUTA HATI
    KATA NYANYI NASHID X PE BUKAN DEDAHKAN AURAT

    TETAPI FAHAM X ERTI ISLAM AURAT WANITA
    KAN SUARA TU AURAT WANITA
    HUKUMNYA HARAM

    SEBAB SOKONG SESANGAT SI MAIZA
    SAMPAI JADI BUTA MATA DAN HATI

    HAHAHAHA GELI HATI AKU
    KINI MAIZA DAH JADI ARTIS
    DAN SELEBRITI

    SEBIJIK CAM INA NAIM

  113. Geli Hati says:

    APA YANG MAIZA IDAMKAN
    SELAMA KINI NAK JADI GLAMER
    DAH DAPAT PUN

    KONTEKS LEN
    SERING BERTUKAR KALER

    KEJAP COKOLAT
    KEJAP BIRU
    KEJAP KELABU

    DAN DAH ADA PAK WE
    HAHAHAHAHA GELI HATI AKU
    SIAPA YANG MENYOKONG MAIZA

    APA YANG DIA BUAT SEMUA DAH
    JADI BETUL DAN BOLEH BELAKA

  114. Geli Hati says:

    HAHAHAHA TIDAK LAMA LAGI
    TIMBUL PULAT FITNAH
    KERANA DAH JADI
    ARTIS, MODEL, PENYANYI, PRODUK DUTA
    DAN TIDAK LAMA LAGI JADI PELAKON LAH PULAT

    BILA KENA FITNAH WAHAI MAIZA
    JGN PULAK MUDAH MELENTING
    BIASA LER TU KALAU DAH JADI ARTIS

    CAM AKHILL/WAHEEDA
    ORANG FITNAH KATA DAH NIKAH KAT SIAM
    PADA HAL ITU SEMUA FITNAH

    KO MAIZA BAKAL MENGHADAPI
    FITNAH ITU SEMUA
    KERANA BERGELUMANG DALAM KANCAH
    SELEBRITI ATAU
    ARTIS

  115. Geli Hati says:

    MAIZA PUBLISITI MURAHAN

    • lipton says:

      masalahnya cik non…. si maiza ni takdelah pulak beria BERLAGAK ALIM… dia relek je… takde la pulak kata dia tu pendakwah la apa la…. siap nak ceramah ayat2 quran la apa… jadi takde la rasa nak marah sebab dia tak hipokrit

      yang si wahidot ni pulak, sikit punya tunjuk alim, siap merajuk kata kalau camni taknak jadi pendakwah lagi lah blabla… hek eleh… si akhil pun belum apa2 tetiba title ustad ceramah sana sini kutuk sana sini kutuk maiza bagai…

      ha tu la pasal org pun kutuk wahida balik sebab cakap tak serupa bikin

      takdelah nak kata maiza tu betul tapi hakikatnya maiza tak pernah nak berlagak alim macam si wahida dan akhil tu. ada faham ka dey?

  116. A'aaN tun says:

    ustaz ni mmg xbole pki…
    dia je sorg yg rmbot panjang…
    mne ade ustaz ade rmbot pnjang kt malaysia..
    serabai !!!!!

  117. puteh says:

    …….

  118. noname says:

    ak tgk hantaran nie cm da lme je disiapkn…..cm b4 akhil bercerai……tp mgkin gak dorg da kawen kt siam….mjlis nie utk cover je ke…haa….cmne??skrg nie mcm2 boley berlaku……..

  119. puteh says:

    aku ase smcm ar ngan geli hati ngan spy tuh….cam meroyan pn de gk..ko org yg same kn?ni bkn soal sape sokong sape..ni soal msing2 ats dunia ni akn ade blsan nye ats stiap ape yg kite wat..ape yg jd kt maiza mmg satu bnde yg common dlm dunia artis ni..mcmne maiza, mcmtu jgk ngan norish krman..bile dh dvorce trus kne smbar jd pngcara WH.ape yg diorg wat xkn jd kudis pn kt kite sbb tv ngan radio mmg suke ekploitasi org gini.ape2 pn waheeda n akhil mmg d pihak yg salah..ape sbbnye?lu pkir la sndiri!

  120. new moon says:

    hohoho…biar la maiza tu…dh rezeki die nk jd artis..kalo x camne die nk sara 6 org ank die tu?nk bndg aurat maiza, aku ase rntuh msjid org lg power dosanye…tu yg aku tau la..maaf le kalo silap…aku pn agama takat idong je..huhuhu…..

  121. mm.. says:

    Kronologi ‘cinta’ Waheeda dan Akhil Hayy:
    Awal 2008: Sudah mula tersebar gosip kencang mengaitkan kononnya Waheeda dan Akhil Hayy menjalinkan hubungan cinta. Malah paling teruk ada yang mengandaikan mereka berkahwin secara diam dan tinggal serumah di Damansara.

    April 2008: Waheeda pernah memberi kenyataan kepada Hip untuk melupakan dunia hiburan buat selama-lamanya. Bagaimanapun tindakan itu akuinya tiada kena mengena dengan gosip cinta yang membabitkan dia dengan Akhil Hayy. Katanya lagi, apa terjadi persaraan itu akan terjadi pada 2008 juga (dalam masa terdekat).

    Mei 2008: Kemenangan Waheeda di Anugerah Industri Muzik (AIM15) terus membuatkan penyanyi ini berbelah bagi sama ada mahu terus kekal dengan keputusannya untuk bersara atau tidak. Bagaimanapun sehingga awal hingga pertengahan 2009, Waheeda masih aktif memenuhi tawaran seni.

    Julai 2008: Akhil Hayy juga tegas dengan pendiriannya menafikan gosip yang dia dan Waheeda sudah berkahwin. Penafian itu dibuatnya ketika pelancaran album Akhil Hayy Nasyid Lagenda 2.

    Awal 2009: Paling memuncak hingga menjadi isu panas yang cukup menggelegak ialah mengenai kisah laporan portal Murai.com yang mendakwa Waheeda dan Akhil menonton wayang bersama di sebuah pawagam di Petaling Jaya.

    14 Januari 2009: Waheeda tampil memberikan kenyataan di dalam Hip. Katanya, mereka menonton wayang pada sebelah malam dan rancangan itu dilakukan pada saat akhir. Waheeda sepatutnya ditemani kawan baiknya, Naurah. Namun, Naurah tidak dapat datang pada saat akhir. Menurut Waheeda lagi, mereka menonton filem berbeza dalam berlainan panggung. Akhil pula menonton filem IP Man pada jam 11.55 malam, manakala

    Waheeda menonton filem KM 31 jam, 12.10 tengah malam

    Mac 2009: Sewaktu menghadiri sidang media pelancaran drama bersiri TV9, Nana Tanjung, Waheeda menitiskan air mata kerana terus-terusan dihentam dek gosipnya dengan Akhil. Kata Waheeda, dia suka bersama dengan Akhil, namun belum sampai ke tahap bercinta.

    Mei 2009: Mengejutkan apabila Waheeda akhirnya menjadi isteri kepada Akhil. Bagaimanapun, itu hanya tuntutan watak yang dipegangnya dalam program Cafe Akhil Hayy yang disiarkan di Astro Oasis. Bulan ini Maizawati (bekas isteri Akhil ketika itu) mula bangkit untuk menuntut cerai.

    Jun 2009: Pada 2 Jun lalu, Hakim Syarie Mahkamah Rendah Syariah Ipoh, Mohd Ridzuan Mohd Yusof, membenarkan penangguhan kes tuntutan perceraian Maizawati dengan Akhil selepas kedua-dua pihak bersetuju berunding dan

    menyelesaikan kes itu secara baik sehingga 15 Julai ini.

    Julai 2009: Maizawati dan Akhil sah bercerai talak satu pada 15 Julai di Mahkamah Rendah Syariah Ipoh melalui proses rundingan secara sulh. Ketika itu, Waheeda terus dilabel sebagai perosak rumah tangga mereka. Waheeda dikatakan orang ketiga yang menjadi punca kepada keruntuhan mahligai perkahwinan itu.

    Pada bulan ini juga, Akhil yang ditemui Hip ketika majlis rakaman program Mega Raya Astro membela dan meminta supaya dihentikan menjatuhkan hukuman kepada Waheeda. Malah ketika ini, juga ada yang meramalkan Akhil dan Waheeda akan berkahwin. Tetapi, Akhil masih memberikan jawapan selamat mengenai perkara terbabit.

    16 Ogos 2009: Akhirnya Akhil dan Waheeda disatukan sebagai suami isteri pada tarikh ini.

    sumber – BH on line

  122. Ryosetsuna says:

    hehehe

    hehehe
    beautifulnara2…

    aku sungguh takut ngn pendpt ko tuuu

    seram nyer…klu slah…dosa dpt…

    klu dgr2..org kata khabar angin…jd brita ni..xsohih..org kate kene k.i.v..ye x?ni bkn pendpt..ni..menyuarakan prasangka buruk..ko terhadap waheeda…

    klu benar belaku xpyah lh dgr2..ckp je kaum kerabat waheeda bg ahuuu xpn..org ko ade kat tempat kejadian…..

    nilah perangai korg..bile akill hayy ckp skit psai maizawati ko kate dia kutuk maizawati abiz2 tu lh nilh hehehe..tp bile dia ckp waheeda kene shir korg xcaye..nipn korg pkir keburuk lg hehehe

    ape2 yg kuar dri mulut akill hayy semua nyer pahit2…
    bile mlut maizawati bersuara semuanyer manis mcm gula hehehe…bgus2…

    udah2 lorh tuuu

    yeeee..

    korang semua…berhentilh drpda mengutuk…memaki hamun…mengumpat org…

    dosa dh berpanjang jela..bersambung2..xberpehujungan dr waheeda blum kahwin shingga dh kahwin…

    bnyk kn dosa…xleh nk dihitung…

    hehehe…watever…

    aku malas dh nk bg persoalan membuat korg brfkir lebih luas xdgr drpd sbelah phak..hehehe..

    ape2 pn tahniah yeee..yg kutuk2 tu…

    awk kutuk org boleh..tp bile org kutuk ko..cmne ko rs pdhal prkra tu xdiselidik habis n xbenar berlaku…confirm2 ko marah…

    klu dh dlam ati tuuu benci sebencinyer kpd seseorg tuuu mmg sush nk ubh yerrr x…

    hehehe

    kite lihat kehidupan mereka skrg ni sehingga bulan 8 tahun 2010 yerrr..cmner akill hayy ngn waheeda yerrr…

    n kite tgk skali ngn maizawati yerrr…

    tatata..trus knlh ngumpat yerrr..yg seantara nyerr..sok ari jgn menyesali pe yg dikatakn dlam komen ni yerrrr..

    • lipton says:

      u ni wahida ke? ayat pun ala ala wahida masa nak acah acah bukak pekong maiza (macamlah wahida tu takdak pekong. takyah diacah pun semua org dah tau prangai wahida)

    • he.. says:

      roysetsuna… hmm.. adakh anda org yg bijaksana?? Anda mcm trlalu bnyk tahu tntg khdpan meka ni.. jd anda jgk slh sorg yg suka jg tepi kain org la.. ksian.. nsht kan org pnjg2 konon nk bt org berfkr.. tp prnh x anda berfkr anda hanya mmbt org muak kpd anda.. spt anda org yg pndai tapi sbnarnya anda hnya berkata2 ksg.. prnh x mndgr kata2 ni.. org jrg membenci kita krna kemiskinan dan kekurangan diri kita tapi org akan lebih membenci kita kerana kata2, perilaku dan perbuatan kita sendiri.. anda kerana kata2.. akhil hayy dn waheeda kerna kata2 dan perilaku mereka sendiri.. jd cuba anda fkr lak.. anda jgk mencemuh maiza adakh anda mengnali dia.. masalah dlm hdp mereka.. anda org islam kah.. Nabi sndri pun menybrkan nasihat dan agama beliau dgn kata2 yg lembut.. bkn kata2 sinis dan pnuh nista.. trhdp umatnya.. anda x layak jd hmba allah yg cuba mnasihati org ln.. sggh2 x layak.. cermin la diri sendiri sebelum menilai org lain.. selam di dasar hati adakah anda org yg benar2 jujur dalam kata2 dan perilaku..anda juga menilai pihak lain jgk jika tidak kenapa anda harus melenting dengan komen2 org lain di sini.. meka hanya meluahkan rasa hati jd x perlula anda hndk menegakkn bng yg bsh.. sudah trg lg bersuluh.. smua umat tuhan juga pndai menilai.. suluh2 la hati sendiri..

      • Penari Poco2 says:

        bawak2 bsabar…

      • Ryosetsuna says:

        woooW sungguh hebat ayat anda ni..

        hehehe aku tahu tentang mereka..

        kpd hamba yg berkata hebat ini..ace lh komen aku bnyk2 n berulang2 kali..

        muak?btul ka muak?pe pengisian komen aku bg tuuu jd muak?

        hehehe korg muak ngn komen kearah yg bnyk persoalan..tp xmuak ngn luahan hati yg wajib mencarut..memaki hamun..mengumpat..menggelarkn seseorg manusia ngn paggilan yg mengejek menghina?hehehe yare2..ni org Islam ka org kafir?

        he punya ayat…:

        (-org jrg membenci kita krna kemiskinan dan kekurangan diri kita tapi org akan lebih membenci kita kerana kata2, perilaku dan perbuatan kita sendiri.. anda kerana kata2.. akhil hayy dn waheeda kerna kata2 dan perilaku mereka sendiri..-)

        1-awt..yg diorg yg mengata…mghina mencarut bknkh disbb kn kata2 akill hayy n perilaku mereka sendri?malah siap buruk sgka wat segala mcm andaian yg bruk lg negatif?baik ka cmtu?

        2-klu ye pn aku wat cmtu..aku bg persoalan..kerana korg semua dgr sebalah pihak n menunding jari dia sgt2 bersalah…hey pe ni?de ke dlam Islam cmtu?

        3-klu ko skong mereka yg benci diorg sokong lh no hal..

        lg kate2 he..:

        (-anda jgk mencemuh maiza adakh anda mengnali dia-)

        ai aku mencemuh ka?bukti?aku mendtg kn persoalan..sbb korg segla mcm tduh memcm n memaki hamun..kate org slah jd aku bg korg pkir…

        contoh…
        ni dia…awt maizawati sebelum cerai tu cmner?

        1-menjga aib suami?
        2-memalukn suami depan media?

        simple je dh…awt ni mencemuh ka?bkn persoalan ka?yg korg boleh pkir?pe citer niii?xsalah kn berpkir?sbb ko tgk salah sbelah pihak?pe ni?btul ka dlm Islam cmtu?

        lg kata2 he..:

        (-Nabi sndri pun menybrkan nasihat dan agama beliau dgn kata2 yg lembut.. bkn kata2 sinis dan pnuh nista.. trhdp umatnya.. anda x layak jd hmba allah yg cuba mnasihati org ln.. sggh2 x layak-)

        1-awt aku de mencarut ka?
        2-kate2 aku kasar sgtkh?
        3-awt contoh aku bg tu xkene ka?
        4-habaq mai lagu mana aku kata2 snis..
        5-sape yg xlayak jd hamba Allah ni?
        6-awk layak kah?
        7-yg mencarut..memaki hamun..mengumpat ..mengejek tu slah satu cara nabi ka?
        8-suka menjatuh kn org tu cara nabi ka?
        9-nper aku xlayak pulak kd hamba Allah?sbb?msbb?
        10-yg dok mghina tu lg layakkah jd hamba Allah?
        11-hamba Allah tu bkn mengajak kearah kebaikn ka?
        12-musykil sungguh ngn kata2 he ni..hehehe klu dh sokong mereka yg sekokong wat dosa woooW nau’uzubillah…
        13-ulama n ustaz pn xde habaq mai ukur nilai jd hamba Allah ke tidak sesorg tu..sungguh musykil tul aku..hehehe

        hehehe

        pe yg terang nyer..klu xdgr dri belah pihak akill hayy n waheeda..

        he2..

        xpelh..watever..ko slah dlm menilai org hehehe

        isi2 ko bgus tp salah org lh…

        klu btul lh ko he..tunjuklh bukti yg diorg tu btul2 bersal h k..hehehe

        salam..

        • Penari Poco2 says:

          astaghfirullahalazim…Ramadhan disambut dgn pertelingkahan…bwk2 lar bersabar…diorg dah bhagia pon…

        • he.. says:

          adakah awak trasa roysetsuna??? ksian.. pnjg cramah awak.. nk bukti… hmm.. klau nk kmpl x ckup blog ni.. tgk ada di antra blogger di sini hlau awak kluar awak x trasa lg ke.. itu tndanya awak bknla org yg dpt mnydarkn umat tuhan yg lain.. adakh meka menjthkn org ini..x prlu rasanya bab meka sndiri da menjthkan maruah meka sndiri serendah2nya mahkluk tuhan yg bernyawa.. nilai hmba tuhan terletak pd harga diri sndri.. hmba tuhan x perlu mengandai sesama umatnya.. ia tmbul sndiri utk dinilai.. baik sgt ka awak smpai mmbiarkn diri sndiri mengluarkn soalan utk org ln brfkr.. atau awak da tiada fkran shgga hrus org lain yg trut brfkr dn mmbri jwpn… tahla.. maiza tdk mengaibkn suaminya.. tiada lgsung.. keadaan yg berlku adlah kehendak tuhan.. tuhan mennjukkn seorg hmba tuhan yg kononnya kuat pgangan agama dan pendakwah adlah juga hamba tuhan yg tiada kuat imannya.. nafsu lbh beraja.. hnya pndai berkata2 mengutuk org dlm ceramahnya, menghina org lain.. akhirnya keaiban juga brlaku ke atasnya.. mgkn blasan tuhan.. prnah dgr dia mmbri crmahnya ke roysetsuna????????? tuhan maha besar dan gah kuasanya.. tiada ada 1 pun yg dpt mghalang kkuatannya.. mnusia yg suka mengaibkn org ln dan menjdi duri dlm hati isterinya tuhan prtnjukkn pd msyarakat siapa dia yg dihormati sbnrnya.. ini lah “THE TRUE COLOUR OF HUMAN BEING”.. ANDA SETUJU.. Fkrlah.. mngnali ssma kita x bererti kta jg mngnali meka luar dn dlm… Kita hamba tuhan yg kerdil.. kata2 dr umat tuhan yg ln disini ada gak kbnrannya.. k la.. slmat berpuasa.. salam siratulrahim.. roysetsuna jgn mrh yek cm awak gak bg pndpt je.. cayang awak..

        • Ryosetsuna says:

          trasa?xtrasa…

          hehehe..

          ceramah?hehehe…sapelh ceramah..hehehe

          ai..klu bukti bnyk..xknlh xckup satu blog nii…hehehe bubuh jelh..snng…semua org tahu xpyah nk ngumpat2…hehehe

          btul mmg bkn sy xdpt sedarkn hehehe

          sy skadar bg ahuuu hehehe…kesedaran tu dtg drpd hidayah Allah..

          watever..

          tp ayat awk nk mghukum xlayak jd hamba Allah untuk nk menasihat tuu..adalah slah sama sekali…mmg perlu bg nasihat…diorg nk dgr terpulang lh ye x?dahsyat sungguh awk kn…hehehe

          ai kuar kn persoalan xboleh ka?

          aku pelik btul..ngn ko ni..ko ni lurus bendul…

          aku wat org berfkir mmboleh kn diorg menilai..mmg btul dgn persoalan diorg mencari jawan..dgn situation yg berlaku..tp diorg boleh pkir skali ngn situation akill hayy n waheeda..n compare ngn maizawati..cmner?xboleh ka?boleh kn?scra tidak lgsug dia boleh pilih dlm pemikran btul ka tidak…jiklu kedua2 bleah pihak de kemusykilan diorg boleh berhenti drpd mengaibkn kedua belah pihak hehehe..

          persoalan mmg perlu dlam hidup untuk memilih jln kehidupan..contoh cm muhasabah dri..tu mendtg kn persoalan gak…pe yg aku buat ari…dia ingt kembali..pe yg dia buat..slah ke silap ke…yare2…

          hehehe he2..ko yg backup maiza…jelas terang nyata..watever..ai ko tgk sbelah pihak cm xde wat slah..hehehe…pstu ko ktuk org (akill hayy)

          aku pernh lh dgr ceramah ustaz akill hayy..beselh guna irama lagu n ngubah lirik lagu…byk ustaz lh wat cmtu..

          xkisah lh ko tgk dri satu sudt disbb kn dlm ceramah dia kutuk waheeda dia djdoh kn hehehe…

          ko de pkir ke yg dia kerja shooting bersama2 dlam drama cafe akill hayy wat diorg rapat?watever…

          xpe lh…backup lh pe2 yerrr..aku no hal..

          ko tgklh al-kuliyyah kat tv3 cari tajuk JAGA AIB hehehe tgk buka mata luas2 k..

          org nmpak aib cube tutup ni dibuka2 nyer lg…hehehe

          Salam…

      • abg Ali says:

        abg Ali setuju ngan pandangan ‘he’… ryosetsuna ntah apa2 la dia nie..smua ruangan dia msuk wat kecoh, kata org ngumpat la, mengata la, mencarut la..tak sedor diri la luu…buat teman2 yang nyampah kat dia nih, tk yah layan komen bodoh dia tu yee…tuii…

  123. ina says:

    entahler..kesian kat isteri dia..apa lah wahida ni..tepuk sebelah x kan berbunyi kan..

  124. ina says:

    geli hati…..apasal kutuk maiza..kutuk la wahida..dia yang gatal..

    • Ryosetsuna says:

      xpyah ktuk dua2…senyap sudah…

      xahu sape benar senyap sudah lerr…

      tu sbb lh prempuan bnyk masuk neraka..koz mengumpat..sbb bende ni mmg xlari dri fitrah prempuan suka ngumpat…hehehe jd pandai2 lh jg dri…yerrr…

      tatata

      • lipton says:

        yg banyak masuk neraka tu sebab dah tau pompuan tu gelenyar pun di backing jugak hehee tatata

      • abg Ali says:

        Ko la senyap…mak lu pun pompuan gak…abg Ali marah bonar kalu ada org menghina org pompuan….tuii.. perempuan cukup diperlukan..tempat abg Ali bermanja setiap malam….

        • ryosetsuna says:

          hehehe

          aku hina ka?nabi kate cmtu mghina ka?

          kn de nabi bg ahuuu dlm peristiwa isra’ mikraj…

          wat ever…

          xpelh…t sedar dri bnyk2lh berdoa minta ampun…

          ai mak org pulak terbabit…hehehe marah tuuu cmtulh bile perkara bek xdpt trima..xpasai org len pulak dibw masuk hehehe

          beselh dh marah nk babit mak bp coz xde bende nk dikaitkn..hehe tu lh org kite…

          mak aku tu same ke prempuan dlam ni?ai mak sendri je ahuuu perangai dia cmner…hehehe

          slah compare…xpe2 kite makin lame makin tua…bnyk2 lh muhasabah dri…

          abg ali2…tukar lh nama…memalu kn nama slah seorg khulafa’ ar-rasyidin jee..

          abg ali ni bab2 cmtu pndai…

          watever…

          bulan pose ni syaitan dibelenggu..

          klu mmg dh komen ntah2 pe tu jgn lh nk slah kn setan2…mmg peranga sebnar dri sendri…

          Salam..

          hehehe

          ni komen penghabisan..truslh ngn blog ni..

          suatu hari bile ade org mengunpat anda sekalian jgnlh mara tidak kirelh org terdekat or kerabat or jiran tetangga kerana anda juga mengunpat org…

          beautifulnara2…xnmpak mane baik n yg mane buruk..

          kpd yg komen mengarut2 tu jgn lh plih psangn yg bek kerana kesilapan kecil tu membuat kn ade rs mcm slah besar xdpt dimaafkn..jd pengajarn aku leh ambil drpd komen yg mengarut2 tuuuu plih psangn yg tersgtlh kurg bek nyer..coz allah dh berfirman dlm surah an-nur…org yg berzina pasangn dgn org berzina..kite leh kias kn psangn yg mengumpat dgn org yg mengumpat…

          renung2 kn…

          tatata…

  125. sipottolla says:

    dari perhatian aku la.memang BN ni ada space untuk pembaca mengomen…so aku rasa ikut pandai kitorang la nak kata apa..yg incik ryosetsuna menyibukkan diri tu kenapa?tak setuju senyap2 sudah lah…lagi baik tak payah buka web ni…aku rasa elok camtu…

    • new moon says:

      betoi…aku stuju ngan sipottola..kalo x suke xyah nk pjg crite bcramah kt sini..kok ye pn nk back up pngtin hampeh tu..igt sket, rmahtgga diorg tu blndaskn kkcewaan org len..plik ade gk org cam die ni tselit kt sini..

      • Ryosetsuna says:

        erk hehehe…

        a’ah erk

        tu lorh kn klu bab2 cmni kutuk org nk wat dosa no.1 kn…

        bguslh sokong lh mereka…

        hehehe…

        eh aku backup ke?buktinyer?jelaskn…

        hehehe…

        ko sukalh kutuk2 kn…xpe amal kn selalu…

        org laki pn xminat prempuan bnyk mulut hehehe

        coz memalukn umah tgga sok kemudian hari hehehe

  126. lipton says:

    aku tengok sedara mara wahida kat belakang tu boleh tahan lawa gak. jgn si akhil tu terpikat udah ler… hukhuk fokus pada wahidah saje ye akhil

  127. Geli Hati says:

    Sokong Ryosetsuna

  128. Geli Hati says:

    Lantak lah!

    Akhill / Waheeda dah selamat dijabkabulkan

    dan

    Si Maiza dah selamat

    jadi Duta
    jadi Model
    jadi Penyanyi

    dan

    jadi Pelakon

    semua bertiga dah jumpa
    suatu perjalanan hidup yang baru

    Selamat Berbahagia

    dan

    Selamat Berpuasa

    Fullstop hanya setakat ini

    Tak mahu bertambah2 Dosa Kering

    Hanya Allah sahaja
    yang boleh melindungi mereka
    yang sedang menghadapi
    musibah hidup di dunia

    Mungkin tanpa kita sedari
    Kita ada buat salah pada diri sendiri
    Maka Musibah melanda diri kita

    SELAMAT BERPUASA
    KEPADA 1 MALAYSIA

  129. Geli Hati says:

    Geli Hati memohon maaf
    seandainya ada kesilapan atau
    terkasar bahasa kepada kalian semua

    Full Stop…………………………….zzzzzzzzzzzzzzzz

    Yeah Bulan Ini Dapat Bonus….

  130. sipottolla says:

    kalau sapa sapa takmo dapat dosa kering…boleh keluar dari ini web…ada aku kesah….?hahhaha!!

    • Ryosetsuna says:

      klakarlh tgk ko ni…

      ckp tu mcm xde rs pe2 kn..silamaba len je kn…ish2

      kata laman web beautifulnara ni bergossip cara berhikmah..

      tp klu dh ko kutuk2 jd beautiful naraka lh kn…hehehe

      bgus tuuu…klu komen bek jd lh beautifulnara dh komen mengarut2 kutuk2 ngumpat2..jd beautifulnaraka…lh laman web ni…

      hehehe

    • pu3 says:

      yes!that is the best solution, coz mndtgkn kemarahan org len pn dh kire dose jgk cek non.kalo xsuke, sile bwk diri..skian, tq.

  131. has says:

    bermadu juga waheeda tu dlm syarak sbb akhil nikah dlm edah,biasanya guna borang poligami,jlu nikah blum habis edah

  132. sipottolla says:

    kelakor kew aku ini?bila mase ko tgk…wakakka!! rasa apa tu?rasa best adalah…wakakak!! incik ryosetsuna…bagus sebenarnya ko ni nasihat kan orang..tapi lama2 ko dah jadik cam mengata orang pulak..heheh!!dahtu kalu ko tak suka baik ko memblahkan diri ko ke web lain atau bina web sendirik…ha..kat situ nanti,ko nak kasik ceramah ker,cemarah ker, nak sokong sapa ke,nak banned sapa ker itu ko punya suka..aku suggest ajeww…
    Tanya sket leh tak?ko ngan geli hati tu orang yg sama ker?ke lain2….hehehhehe!!!bereh.

  133. mokcik says:

    kesian tengok anak-anak si akhil tu..anak2 yang merana gara2 bapak kawin lagi…

  134. fz says:

    poyo lah dua ekor ni….si waheeda tu dah lah suara cam haram, perangai pun cam haram gak……yg ustaz ni plak, ntah camner lah boleh org panggil ustaz, x layak langsung….menyirap darah aku tgk korang dua ekor ni…

  135. abg Ali says:

    abg Ali nyampah la ngan komen ryosetsuna…asik ngutuk org lain jer…..tau la ko tu jantan tp jgn la jatuhkan saham kaum adam cam kita ni….pompuan perlu dilayan dengan lembut krn mrka mlayan kita dgn baik…sentiasa mberi susu kpd kita….sejak kecil hingga tua…bertuah den jd lelaki, dpt menyusu seumur hidup… eh..dah masa menyusu laa…nak gosok gigi dulu….tataa…. jom Akhil masa untuk menyusu..

    Akhil : Jom…

  136. redrum says:

    yg penting bahagia…tp apasal susah sangat nak mengaku waheeda n akhil hayy ni…kata nk hentikan kontreversi tp rsanya lg hot ada la…psl dulu xngaku,alih2 kawin plak…terus terang kn senang…

  137. narcissistic says:

    umm..aku cam sdey la..
    cam aku lak kat tmpat maiza tu..kecewanye..xpela,dah tkdir.semoga die tabah..

  138. aya_89 says:

    cian kat maiza…
    ustad akhil 2 poyo ar….
    dah couple dgn waheda x mau ngaku..
    kan x bek mcm 2…
    bkn dosa pn nk ngaku…
    nie smpai waheda nk sembuyikan dri npe???
    npak sgt de scandal…
    maiza x b’salah..
    die nk p’thankan hak die sbg is3 jer…

  139. capricorn 85 says:

    buat waheeda,…ko runtuhkan masjid org…suatu hari nnti masjid ko yg porak peranda!dunia ni berpusing..tengok muka ko pun aku meluat sgt…tuhan tu adil

  140. capricorn 85 says:

    buat ustaz akhil, ko dah pilih kaca dr permata, seribu kali lebih mulia maiza dr waheeda..satu hari nanti ko pasti dpt tahu sifat sebenar waheeda…

  141. benz says:

    ana ente ana ente
    akil perlu memakai topeng bandi ketika show..
    kalau amuk yeah yeah
    akil ana ente

  142. benz says:

    answer the question
    siapakah unta ?

    • toi says:

      aper bende lar korang,dok fitnah,…dok mengata dapat dosa lagi ada….wurang tur dah kawin…selamat.tunaikan tggjawab…kita dok fitnah….dapat aper…dosa…fikir2 KAN

  143. BAMBAM says:

    Waheeda telah berjaya membina masjid dengan meruntuhkan masjid org lain… alhamdulillah.. Allah SWT adil.. Insyallah.. Maiza berjumpe seorang lelaki lebih baik dari Akhil Hay.. Allah SWT Maha Adil.. Bersabar lah…

  144. Penari Poco2 says:

    SELAMAT BERPUASA KENGKAWAN…
    BUANG YG KERUH AMBIL YG JERNIH…
    SAMA2 LAH KITA MUHASABAH DIRI DI BULAN YG MULIA INI…

  145. man says:

    ini sumuenye mainan dunia belaka, akhirat jue kekal abadi.

  146. John Cena says:

    betul tu BAMBAM,aku tgk 2 ekor budak yg bergambar tu pun mcm x suka je dengan Mat Akhil tu.!

  147. eyaaa says:

    huuuuuhuhuuuuu…………………

  148. jang nara says:

    muka waheeda pucat sbb kurg skit kn pki make up.akhil khay kan xsuka bini dia make up tebal…

  149. cik mah says:

    aku malas nak komen kes akhil dgn bini lama dia…tapi, aku mcm suka the way akhil layan wawa…very da romantika de amor lah…wawa nampak mcm mamai sikit…..depa nampak mcm very lovey dovey couple lah….bertuah wawa kalau akhil layan dia elok2….jgn lepas ni bukak cwgn baru dah arrr

  150. hantupensil says:

    :)
    ;)
    ;(
    :)
    :p
    :o

  151. uyin says:

    alhamdulillah biorlah mereka kawin….

  152. wandy84 says:

    tgk muka pun da tau…. ustaz putar belit

  153. jojo says:

    teori aku lak…
    sebenornya aku rasa waheda tak nak bermadu,si ustaz pulak takleh nak lupa si waheda,jadik waheda bagi kata 2,maiza atau dia.maiza tu yang sayang kat akhil sanggup berkorban berbelas tahun…takkan tak sayang.tapi betul jugak apa yang maiza buat tu,kita patut cari orang yang sayang dan perlukan kita.bukan orang yang kita sayang.tahniah maiza…anda lepas dari belenggu cinta.

  154. ika says:

    WAKAKA.BEST GILER ARTKEL..AKU STUJU DGN PNDAPAT WRITER…SAWAN MEROYAN KEMIANGAN..ADEH…LAWAK2..BEST2..

  155. mamamila says:

    mama mmg benci dgn org yg rampas suami orang….. kakak mama pun sama…. benci tau….. laki mama kalau wat camtu jagn hrp nak jmpa anak yg lima org ni… soorrry bebanyak….

  156. tokyem says:

    bengong punya orang. ustaz apa ni . . .

  157. kekasih gelapmu says:

    ayahhhhh kuuu kawenn lagiii…dengan anak dara jelita …wakakakaka..wakakaka…