Written by serenity | May 5th, 2015

Majlis pernikahan Ramona Zamzam dengan lelaki pilihan hati dari Palestin, Rami Alashkar telah berlangsung pada 1 Mei lepas semasa cuti sambutan Hari Pekerja. Di majlis yang berlangsung di Palace of the Golden Horses mempelai mengenakan busana bertema biru laut.


 photo 11230610_964123766951824_1854280488772874874_n.jpg

Pasangan ini telah bercinta selama dua tahun. Ramona menjelaskan dia dan suami merancang berbulan madu di mana-mana pulau seperti Bali atau Lombok selain berkira-kira ke Eropah.

Lagi 39 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Sixuca Wedding Photography.

Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) membawakan kepada anda Siri…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 27 April 2015

 photo 11210405_964124193618448_5744596011164610949_n.jpg
 photo 11214193_964123650285169_2393331275082173016_n.jpg
 photo 11205170_964123590285175_2834628423714640573_n.jpg
 photo 11203243_964123256951875_7130287500128924898_n.jpg
 photo 11196346_964123386951862_4300673736483019859_n.jpg
 photo 11200896_964125170285017_1817452826943757705_n.jpg

 photo 11196276_964125086951692_6175045249251760585_n.jpg
 photo 11193361_964123123618555_3037312649636024614_n.jpg
 photo 11193307_964123403618527_3976452497210322911_n.jpg
 photo 11188493_964123226951878_4830886431676381178_n.jpg
 photo 11188376_964123886951812_3643985923260053201_n.jpg
 photo 11188412_964125496951651_4425394130999333541_n.jpg
 photo 11188384_964123506951850_1841825695802054418_n.jpg

 photo 11182124_964124086951792_3896611273989530525_n.jpg
 photo 11182053_964123620285172_8442586000246475113_n.jpg
 photo 11181175_964123350285199_277975099126088627_n.jpg
 photo 11181839_964123833618484_5626164323604963726_n.jpg
 photo 11150919_964125336951667_3994287882686407136_n.jpg
 photo 11168496_964124013618466_4993691543794744240_n.jpg
 photo 11150726_964123143618553_3052707419039537745_n.jpg
 photo 11118137_964123146951886_219839899283587663_n.jpg
 photo 11150645_964125056951695_2755848574322179788_n.jpg
 photo 11061227_964124196951781_6467150988814061993_n.jpg
 photo 11069898_964124040285130_5465089715121648217_n.jpg
 photo 11064704_964125073618360_4624205826392493079_n.jpg
 photo 11061227_964123950285139_7713336632315486950_n.jpg
 photo 11039846_964124033618464_8254657320395271950_n.jpg
 photo 10996095_964123786951822_2448470084813644941_n.jpg
 photo 11038990_964123690285165_2965189975057314798_n.jpg

 photo 988529_964123490285185_7272499027612540358_n_1.jpg
 photo 22286_964123223618545_3304171263251965529_n.jpg
 photo 10985344_964125193618348_817845878493225863_n.jpg

35 responses to Lagi 40 Gambar Majlis Pernikahan Ramona Zamzam Dan Rami Alashkar

  1. sssss says:

    cantik

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      helo mona ! laki u ni tkde adek beradek lain ke ? kenal2kn ngan minah jambu leh ? lov uuuu..

      0

      0
    • Nobita says:

      Cantik sgt wedding dia.. Warna utk the whole wedding yg dia pilih sesuai, color baju yg Azura Couture buat naik sgt2 dgn ramona n rami.. Nmpak colorful tpi tak caca merba. Congrats ramona & rami !!

      0

      0
  2. jambusangat says:

    Ni orang palestin daerah mane ni..xsedaq diri..patut bersederhana da laa..ingat sikit kampung halaman..even bini kau kaya pon kau pihak lelaki kene laa bagi nasihat..

    0

    0
    • linn says:

      dah kau kenapa??

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      eh kau ni dh kenape laki orang pon kau nk jaga ? suka hati dia la nk sdar diri ke tknk yg kau susahkn sangatkn tu ape hal ? tkan asek nk stay kt kampong aje yg perang2 tu..Allah dh jodohkn dia ngan mona tk la dia menderita kt negeri dia yg perang2 tu jadi dia leh stay kt malaysia ni dengan aman dn damai tk gitu? lov u monaaaaa..

      0

      0
    • susah ada je org dengki says:

      eh ekau ni hah d kenapo meroyan xtentu pasal, bia buto mato jangan buto hati

      0

      0
    • cik piah says:

      hati busuk

      0

      0
  3. Nora Majidin says:

    sama cantik, sama padan! Tahniah Ramona & Rami

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sama cantik sama padan

    0

    0
  5. Anonymous says:

    cantik!

    0

    0
  6. i love FA says:

    tahniah R & R… Wedding pun simple jer, yg penting akad nikah….semoga bahgia hingga jannah….

    0

    0
  7. seindahlavender says:

    nice…

    0

    0
  8. Ketika says:

    Sy slh sorg org yg get involve dgn psiapan akad nikah ramona. Mmg R&R besederhana sgt org nya.. Dia org bukan sengaja nak bazir buat tu buat ni tapi bygkan nikah saja dah terlalu ramai yg nak sponsor.. Itu bru hari nikah, belum lgi reception dia di Perak & kl. R&R dua2 org ni simple n tk byk songeh, laki bini 1 kpale, n easy utk keje skali. Sy mmg puas hati bkerjasama dgn ramona sbb dia sgt humble n layanan yg dia bagi sgt2 baik, temasuklah rami & family ramona skali.
    So klau ada yg ingt dia org buat nikah over sbenarnya tak pun, R&R ni sempoi2 je, ramona ikutkan pelamin pun dia tknak pda mulanya..

    0

    0
  9. Ada Mak kesah says:

    Jejantans melayu je yg bising2 tanya “apa dah pupus ke laki melayu kat Malaysia ni???!”
    Klau laki melayu blum pupus skali pon tak tentu lagi ramona ni nak laki kwin laki mlayu.. Iolls tau sgt taste ramona ni very the foreigner dri dulu lgi.
    Cuma taktau camane boleh tersesat pilih org palestin sdg kan ramona dulu byk date dgn mat saleh..
    But ok je!! Yg penting dia tak ambik laki org!! Hensem pun hensem, muke ada iras2, tak cari mslah dgn bekas bini org smua sudehhhhhh

    0

    0
  10. Minah says:

    Minah lagi suka ramona dgn rami dari si lana dgn david! Bru tgk pre wedding photos lana tepeluk tepegang sana sini, yg David relax je, yg nak pegang lebih2 nya lana! Tak phm haku nk pre wedding photoshoot ni! Ntah hape2.
    Tu sbb minah lagi suka kat R&R ni sbb deme pre wedding photoshoot pun tak buat, dgr kata nikah pun dipercepatkan, laki ramona ni makin hari mcm makin hensem plak aku tgk!
    Tahniah laaaaa, mcm ni lagi bagus!

    0

    0
    • Lara says:

      Betul! I think rami lagiiii handsome dari david! David muka dah mcm more to Philippines lah..

      0

      0
  11. TakPelikPun says:

    Memang wedding photographer WAJIB hamek gambar baju pengantin pompuan tersidai kat luar ke cane?

    Anyway alhamdulillah, yang penting bahagia till jannah.

    0

    0
    • Peah says:

      kan! mcm takda idea lain dah. sorg buat, yg lain pun tiru.

      0

      0
      • NIL says:

        PEAH…

        BETUL TU..
        SORG BUAT, YG LAIN PUN TIRU@BUAT..
        MCM BABY SHOWER…TAK FAHAM LGSUNG…ADA MKNA KE BUAT BABY SHOWER TU..KLU BUAT KENDURI DOA SELAMAT PUN OKLAH JUGA…

        SAYA PUN DAH X DENGAR ORG BUAT LENGGANG PERUT..

        ENTAHLAH LABUUU….
        RAMAI ORG POMPUAN MSIA YG KAHWIN DGN LLKI FOREIGNER SKRG..NASIBLAH ORG LLKI MSIA NI.

        0

        0
        • Linda says:

          Mananya tak. Laki melayu mostly prangai tgk la mcm mana. Tak semua ya. Kebanyakan sahaja but I tk kata takde lgsg yg ok. Ada mmg ada tpi susah nak jmpa. I myself married to a British. Mula2 kwin org mengata mcm2. Tpi skrg bila dah ada anak 2, takde sape ckp apa dah. My husband is a muallaf, but trust me skali our husband solat tak tggal, cuba fahami Islam dgn lebih dlm, InsyaAllah takkan ada mslah kawin dgn foreigner..
          And it’s true bila org ckp laki foreigners lebih independent, understanding and romantic.
          Laki melayu byk spoiled including my own exs..
          So utk kes ramona I tak heran la if she picked Palestinian. She herself I see her as a very educated girl who is very lively and outspoken.. Anyhow, congratulations!

          0

          0
  12. ramona says:

    kenapa gamba di edit terlalu over.
    color nampak wash out sangat.
    sakit pulak mata tengok.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kesian ramona kan, org dh cantik, gambar mcm baru beli kamera semalam….hmmm

      0

      0
    • Anonymous says:

      sian ramona, pengantin dh cantik, skali gambar mcm baru beli kamera smlm….hmmm

      0

      0
    • zamzam says:

      Sapa tukang edit gamba ni. Mcm baru belajar edit. Gamba di ambil sebenarnya cantik. Tapi bila di edit mcm ni terus hilang moment tersebut. Kesian ramona

      0

      0
  13. melati says:

    yg penting BATANG arab besaaaarrrrr

    0

    0
  14. zura says:

    Simple. Inai pun tak pakai. Rare ni :) nice.cantik.

    0

    0
  15. afeer_kualalumpur wedding says:

    ramona sgt simple..kami teams yg buat pelamin sgt senanh bekerjasama dgn beliau..dye serahkan 100% utk kitorang deco.. x sekat kreativiti kami..rami juga simple, baik..paling best bonda ramona..sgt ramah, siap hadiahkan telekung utk tunang saya..

    0

    0
  16. murni says:

    gambar lebih kepada ungu dan biru. ini ke photogrpher artis hire? macam baru beli kamera je. beautiful nara sila tag owner gambar kat komen ni. thanks.

    0

    0
    • Acha sepertibiasa says:

      Agree. Pastu letak watermark sebesar2 alam. Bapak xpro jurugamba die. Smpaikan gate pun ko nak snap. Tah pape

      0

      0
  17. puffin says:

    laki melayu pn sama sebok nk kawen pmpuan luar. nk cari pmpuan iran la, morocco la. cm pmpuan melayu takde. sama je poyonya.

    0

    0
  18. CJPfan says:

    suka tengok Ramoni ni since cerita Cinta Jangan Pergi…

    cantik betul dia ni…

    0

    0
  19. jina says:

    cantiknya pasangan ni

    0

    0
  20. Anonymous says:

    sweet

    0

    0