Written by Bella | May 3rd, 2017

Bernikah secara senyap dalam satu majlis tertutup pada 30 April lepas bersama kerabat diraja Johor dan Selangor, Y.A.M Tengku Shariffuddin Shah bin Y.A.M Tengku Sulaiman Shah Al-Hajj, pelakon Juliana Evans akhirnya berkongsi beberapa foto eksklusif sekitar majlis raja seharinya itu.

Buat peminat Juliana, berikut kami sertakan lagi 11 foto sekitar majlis akad nikah beliau dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : DREAMPEEKS PHOTO


64 responses to Lagi 12 Foto Sekitar Majlis Akad Nikah Juliana Evans Dan Tengku Sharifuddin

  1. Fidot says:

    Cantik…. slmt berprotokol :D

    24

    1
    • Anonymous says:

      well….dna kafir mengungguli takhta gitu….acik kepam meleis mohon hadap menantu marhaen sajork yer..hehe

      1

      22
      • Anonymous says:

        Yg penting cantik dan halal. Selamat berjimak.

        4

        5
        • LOL says:

          nanti bila anak keluar.. nk bukak instagram jugak ke mcm shahiezy sam ..buat kenang-kenangan?

          #tanyaje

          6

          1
        • aku yg cantik says:

          puas berjimak kalau laki handsome. kan?
          lelaki skrg x handsome pun curang. lebih2 lgi laki melayu. baik tangkap yg handsome…

          30

          0
        • Anonymous says:

          Skg masih cantik.. muda ..bergetah..lagi 20 tahun..selamtlah menjalani hidup bermadu..legasi yg menjadi turun temurun kerabat diraja..
          Yg pertama diwajibkan memberi laluan kepada kedua dan seterusnya..
          Selagi masih diperlukan layarilah alam perkahwinan dgn penuh kegembiraan..dan ambillah kesempatan ini sebaik mungkin sblum di madukan atau di tendang..boleh gitu..

          5

          3
        • Anonymous says:

          jgn jadi mcm maya matahari sudah….

          3

          0
    • Mat terengganu suka nasi ayam says:

      Tahniah…..sama cantik sama padan.
      Semoga bahagia till jannah.

      7

      0
    • Anonymous says:

      semoga ramai yg jeles…

      5

      0
    • bbycumil says:

      simple yet elegant

      9

      0
    • Anonymous says:

      Skg masih cantik.. muda ..bergetah..lagi 20 tahun..selamtlah menjalani hidup bermadu..legasi yg menjadi turun temurun kerabat diraja..
      Yg pertama diwajibkan memberi laluan kepada kedua dan seterusnya..
      Selagi masih diperlukan layarilah alam perkahwinan dgn penuh kegembiraan..dan ambillah kesempatan ini sebaik mungkin sblum di madukan atau di tendang..boleh gitu..

      2

      2
  2. wekkkkkkk says:

    “org kaya pnampilan simple je kan..”..bagus.

    Tapi kalau rakyat biasa…alamak..mcm2 rantai emas dn bukan emas tergantung kt telinga dan tengkuk & tangan & jari..sampai tengkuk pun berat dn tunduk sbb emas berat kt leher…lgi2 kalau rakyat tu badan dia kurus melengkung…tak padan dgn emas yg terletak di badan.

    23

    0
  3. biarbetik says:

    Takyah ala2 princess…betul2 jadi princess…org cantik lawa simple2 gini pun nmpk cantik…

    24

    0
  4. wekkkkkkk says:

    hidung, jmbang, cantik dn handsome..mcm arab2, mcm pakistan2, macm omputeh…tapi mata, …mata org melayu..wah..sepet sikit…baguslah mix kan…betuah bdn.

    J E…wah nmpak “kewanitaan” dn omputeh dia terserlah…dn pan asia…mmg padan…mix jugk..mesti anak comel2 nnti..kan..TAHNIAH…semoga kekal ke akhir hayat…amin

    23

    0
  5. shhhh says:

    ni baru betul2 princess and her prince charming.. sama cantik.. sama padan..jue mmg antara artis tercantik dlm malaysia ni.. bertuah jue..

    15

    0
  6. ayie says:

    mak mentua mcm x berapa nak respon je..huhu

    16

    9
    • anonymous says:

      Dah agak mesti ada comment yang tak puas hati.. Adoi siapa yang follow Jue dari dulu kat ig tahu lah Tunku Kamariah ni sayang gila kat dia.
      Time tu belum declare pun dia couple dengan T. Adeq ni kat media.
      Bukannya tak dapat restu ke apa..

      18

      0
      • juli says:

        Ala ko sendiri komen sendiri balas..saiko eh..ke jobless xde keje nk buat..

        5

        12
        • Kak blueberi pakai Burberry says:

          Kalau icon tepi tu sama, x semestinya org yg sama yee cik/puan juli..sorok skit kurang ilmu tu hahahaha

          15

          1
    • CapsLock says:

      SETUJU..HIHIHI

      2

      3
  7. waklu says:

    ni barulah betul2 princess and her prince charming. aku percaya kebanyakkan ppuan mmg idamkan pasangan n perkahwinan sebegini. pasangan ni betul2 sepadan..sama cantik wehh.. jue mmg dah cantik.. bertuah betul jue. semoga berbahagia..

    11

    0
  8. tweety2805 says:

    macam “bukan menantu pilihan” jerrrr….
    huhuhuuuu…
    camnerpon, semoga berbahagia hingga ke syurga :)

    0

    14
    • Anonymous says:

      kalau bukan pilihan dah lama jdi
      mcm fazura tu….tak masuk list langsung. apa la ngok sgt…

      18

      0
  9. putihkaseh says:

    Tahniah, sama cantik dan sepadan, anak mesti kuar mcm arab lak nanti, tapi JE ni nmpak gemuk sikit tang perut tu or baju tu memang ketat kot …… Tengku Kamariah ni baik lah orgnye, dia restu Tengku Adik ni kwin dgn JE.

    13

    1
  10. anon says:

    Pasangan mix, sama cantek sama padan….semuga berkekalan

    4

    1
  11. Anonymous says:

    jue mmg cantik..cuma kalau letak tiara kecik ..mesti lg mcm princess

    4

    2
  12. fromthe_truestory says:

    ooo..kturunan minah salleh ni …patut la hidung mancung…tajam..di situlah nmpak macho nya…

    3

    1
  13. Haihhh.. says:

    Dak kecik tu ank dio ko.

    4

    0
  14. Anonymous says:

    aura perkahwinan kerabat. class betul.
    kalau org kebykan kawin pkai bj satin cm ni, veil kembung2 nmpak mcm recycle mak kite punye je huhu.. mcm veil haniz zalikha pkai dulu, pelik.

    15

    0
  15. Ali Iskandar says:

    Kerabat memang suka perempuan yang tak loud sangat eh. Jenis classy. Tau nak berinteraksi dengan society and sebagainya?

    1

    6
  16. Anonymous says:

    satu kapal dengan sam dan faye…. bila ditanya tak kawen lepas tu hantar gambar kawin belum apa2 dah jadi pembohong………

    6

    2
  17. fromthe_truestory says:

    bila nk ‘sanding nnati”…boleh jemput rakyat jelata x…utk rakyat jelata 100 khemah. Satu khemah bersaiz 1400 sqt.

    Utk kerabat jauh2 sikit dri rakyat…dpt mkn free pun jadilah..supaya jadi “wedding of the year”..ya..JE & Tunku.
    Boleh la…tapi jgn IC No -14 – dan – 01- je ya di jmput, x adil tau JE & Tunku..rata2 natizen yg puji ni dri utara – selatan. Boleh ke….

    1

    7
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      lol…negeri ko x der raja ker ?
      kalu kempunan sgt nk masuk istana…time raya open house gi lah istana… ada bukak utk rakyat jelata. Kalu wedding tu x pasti bukak x utk rakyat jelata…tapi mak saya dulu dia ckp dia masuk istana…time tu kerabat ganu kahwin.

      8

      0
      • fromthe_truestory says:

        Reply utk Mat Terengganu suka nasi ayam..
        Aku formthe_truestory dari asal tumpah nyer darahku…dari daerah hilir…dekat Menara Jam Condong yg hanya satu-satunyer ada kat Malaysia…Ganu ada apa lak kat sana…aku dh pegi 3 kali kt sana…biasa je…

        0

        0
  18. Anonymous says:

    bru nikah weh mmg la simple…reception blom lg

    3

    1
    • Congrats Jue says:

      melalak la si fakejura & lopak! Jue, diam2 dh kahwin.. takda gebang sana sini. sapa2 yg tau jer.

      1

      0
  19. wekkkkkkk says:

    ni baru cntik baju melayu dn baju kurung, walaupun x brtudung..ada sopan jugak. Mcm aku nikah dulu2 dh 20 tahun..TAPI KENAPA SELUAR WARNA HITAM, ..Patut padan gn baju melayu tu…oo tak muat kot..atau mmg suka dn selesa yg tu je….apa2 lah.ya.

    3

    2
    • Mimi says:

      Orang Johor mmg pakai camtu la..baju lain seluar lain..tapi smart pa cmni..

      14

      0
      • org kelantan says:

        org johor fesyen mmg failed. serabai.

        7

        15
        • anon says:

          macam org2 ko segak sgt
          yg jantan asyik dgn kain gombang ke hulu kehilir
          ko tak suka johor tu ko nya pasal
          tapi kalo fesyen pun ko kelauts
          jgn nak bebual sgtsss
          hahaha

          6

          2
  20. Zarine says:

    Pasangan sepadan

    2

    0
  21. Anonymous says:

    seluar hitam mcm x kena…tu je yg failed.

    4

    6
  22. Anam says:

    Beauty with brain…..JE ….pandai pilih suami….

    Zombie without brain. Adira ….sbb kawin gan doto ugly

    14

    0
  23. kak mah kebabom says:

    Gambor seken las tu..romantik nyerr..teringat zaman kak mah dgn abang naj kawen dulu..macam ni lah juge..

    1

    0
  24. Anonymous says:

    nikah secara senyap tu berbisik ke miming ke acane?

    3

    0
  25. Anonymous says:

    Zizan jgk yang gigit jari sampai skrg tak kawin2 pon…..hahahaha

    1

    0
  26. Anonymous says:

    Mana gambar emak bapak JE…………….

    1

    0
  27. fromthe_truestory says:

    Aku x lawa, muka ada jaragat sikit..bkn byk..tapi suami aku kacak..ada iras sikit mcm suami JE tu..kuruspun mcm tu..hidungpun tajam, jambang halus2 ada kt leher, 2 mingu sekali cukur, bila dia cukur, laki aku x pndai jirus lak bulu tu..geram aku..

    1

    0
  28. Anonymous says:

    cantik dan sepadan

    1

    0
  29. Anonymous says:

    artis dan kerabat d raja berpisah tiada. teringat member sorg kerabat selangor kawen dgn pengacara astro, aku rasa kopak poket dia sbb bini kuat melancong, yg aku tau member aku ni harap duit bapak dia je, nasib la dpt bini kemaruk IG

    0

    0
  30. adasf says:

    Moga jodoh Tunku Idris denganku.. amin

    nie statement berani mampus.. haha

    2

    0

Leave a Comment

Optional