Written by Bella | May 13th, 2016

Bakal bernikah esok, pasangan Hafiz Suip dan Nureffy juga tidak melepaskan peluang untuk mengabdikan cinta mereka didalam foto pra perkahwinan.

Kedua-duanya mengenakan baju dengan tema warna putih dan boleh dikatakan foto pra perkahwinan mereka tampak lebih santai dan menyerlahkan lagi rasa cinta dan kasih sayang antara mereka berdua.

Sementara menunggu detik meraka dinikahkan esok, jom layan beberapa lagi foto pra perkahwinan Hafiz Suip dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : MINISTRY OF MOMENT

52 responses to Lagi 10 Foto Pra Perkahwinan Hafiz Suip Dan Nureffy

  1. Anonymous says:

    sweet la sangat???

    0

    0
    • coco says:

      aku pon ade buat pre wedding jugak tapi takde la nak pegang2 peluk2 waima pegang tangan sekali pon takde…malu gila kat photographer malu lagi dekat atas sana…..hish3 *geleng kepala*

      0

      0
    • Anonymous says:

      penyek tetek..haha
      macam kat belakang rumah aku..bt sampai ke korea tapi truk sgt gambarnye

      0

      0
  2. aku says:

    Mana rasa malu kamu wahai manusia?jgn smpai Allah murka

    0

    0
  3. Anonymous says:

    besarnya mulut bakal bini hafiz ni..huhuhuuu

    0

    0
  4. Anonymous says:

    gambar mcm dh sah dinikahkan je..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    prewed eh?
    belum nikah dah tunjuk berpeluk2
    budaya sape ni?

    0

    0
  6. Anonymous says:

    biar tol…mcm dh nikah je gaya photoshoot..

    0

    0
  7. bedah sungil says:

    nak tanya mak pak pompuan tu x marah ka anak dia berdukung bepeluk tangan macamtu? mungkin bangga naa..

    0

    0
    • Tema Camelia says:

      latar belakang family, lifestyle dan tahap keimanan orang ni lain2. jangan cepat judge bila satu2 orang tu tak lakukan dosa yang sama dengan kamu.

      0

      0
  8. HerLadyShip says:

    akhir2 zaman nie…
    nak tau orang tu islam ke tidak,
    bila…..
    NIKAH….
    MATI….

    0

    0
  9. dora says:

    ckp lebih2 kang ada yg back up “kubur masing2″…dok terkendong2 dukung peluk2..nak ikut sgt omputih pre wedding konon…nikah dulu baru tau nikmat suami isteri…ulama2 tolong la tegur sikit artis2 kita ni…sedih tgk…

    0

    0
  10. combi says:

    gambar pra-wed tapi dah naik blakang…auoomm sgt kan
    neway moga kawen kekal bahagia dan diterangi rahmat dan hidayah Allah

    0

    0
  11. kihkih says:

    mengabdikan ke mengabadikan? haha
    elok la pergi mengabdikan diri pada Allah dari mengabdikan diri pd trend zaman kini ber’pre-wedding’ yg tah hape2 matlamatnya.

    0

    0
  12. melati says:

    Tahniah Hafiz..!! walaupun suara ko mcm org tahan kentot ader gak org nk kawingan ko??????…

    0

    0
  13. sje komen says:

    MUKA WIFE DIA CM YUNA SKETKAN

    0

    0
  14. haha says:

    verry da serabut tngk depa nie

    0

    0
  15. borosmah says:

    hafiz muka lembut.wife dia muka kasar.
    sekali imbas mcm muka jantan masuk pmpuan.
    tapi cantik.sepadan la..

    0

    0
  16. PASU BUNGA says:

    BANYAKNYE KEYBOARD WARRIOR KT SINI..

    0

    0
  17. makcik tipah tertipu says:

    emmm… western la sgt.. takziah. Nak kata jahil n tak tau dosa kang.. kata kubur masing-masing plak.. bai

    0

    0
  18. love yaa says:

    kecewa tengok gambar pre-wed hafiz dan bakal isteri,sy org kch swk malu tengok…di doakan hafiz dan bakal isteri sedar dan menjadi suami isteri yg soleh dan solehah, semoga bahagia hingga syurga,amin.

    0

    0
  19. Betta says:

    spesis macam ni jangan ditegur..lagi menjadi² ‘feel’ dorang..
    memang dosa tu kamu yang tanggung wahaI HAFIZ dan bakal isteri..
    tapi kami ada hak untuk menegur perkara yang tidak betul..
    tak nak ditegur simpan aje gambar² kamu dalam album..
    haishhhh

    0

    0
  20. Wink wink says:

    Time tunang tgk lawa..kuasa make up :)

    0

    0
  21. anonymous says:

    aku nak tanya :
    dalam islam ade ke ambil gambar pra-perkahwinan?
    aku ingatkan selepas bernikah saje yg bleh pegang2
    peluk2
    haiz………….dunia2…………

    0

    0
  22. mami penang says:

    Nmpk tua ckit bakal wife dia.. over la pic derang nih… belum halal lg lah,,,

    0

    0
  23. memberi_baik_dari_menerima says:

    Yang dok komen2 ni dah g sembahyang belum? doakan keluarga hangpa semua xbuat gmbr mcm ni. Ni yg baru tunjuk dpn.. jgn nanti ahli keluarga org kita dok canang, yang dok dlm bilik kat umah kita perut boyot xdak suami ya? Teringat cerita mami jarum bila baca komen hang semua. Kifarah. Ingat, hari ni hari org.. esok lusa? Allah maha adil. Itu bahagian dia, bahagian kita, kita jaga elok2. Kalau nak tegor, hangpa semua tegur elok2. Kerana mulut nanti kita smua masuk neraka.

    0

    0
    • Rin says:

      thank you for your positive thinking. at least one person can think wisely and think before talk

      0

      0
  24. fakenya kauuu muslimahhhh says:

    komen2 diatas ^^^^^^^^^^^^^ mcm kompem masyuk syurga walhal ko pakai tudung tp tengok porn setiap malam takpun bj bf kau setiap malam

    0

    0
  25. jarum patah says:

    rambut berminyak, kemik. muka mcm 2 alam

    0

    0
  26. mb says:

    Tak payah la menghina paras rupa orang. Awak sempurna sangat ke? Confirm ke tak pernah buat dosa? Hati dah hitam sangat orang melayu nih. Melayu penuh dengan hasad dengki. Kalau nak menegur pun biar kena dengan cara. Ni memang dah confirm masuk syurga ke yang komen acah-acah ustaz ustazah alam siber. Al-Quran pon belom tentu khatam, tu pon kalau pandai mengaji. Solat 5 waktu cukup ke? Cara kehidupan seharian tu betul ke ikut sunnah? Tak payah bajet bagus sangat la. Phui

    0

    0
  27. noni says:

    MINISTRY OF MOMENT macam hampeh!!!!
    kahwin lebih setengah tahun baru dapat album
    korang pk2 la bayar mahal tapi servis OUTTT kelaut!

    0

    0
  28. Fido Dido says:

    Hanimun dulu, kawen kemudian… Hopefully tak jadi ikutan org beragama Islam yg lain. Skrg dh jadi trend & hilang rasa malu.

    0

    0
  29. beep says:

    zaman skrg ni klu nak nikah wajib buat ke pre wedding, flower girl, photo booth, guest book n etc2 semua ni ye….dlm kursus kawin pun x de pulak ustaz2 sebut pasal ni..

    #cumanaktauje
    #syaorgkg..

    0

    0
  30. lala says:

    ish3.. tak patut..

    0

    0
  31. dina says:

    pretty but hairy…lol

    0

    0
  32. Anonymous says:

    aq sendiri yg x paham atau si hafiz ni x paham…nama pon pre wedding photoshoot…tp klau dah peluk dukung bagai bukan pre wedding nama nyer… tu mcm dh nikah dh sbb bebas nk peluk2 dukung2…nk ikut barat pon biar la kena caranya…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Biasa la org kita kan suka kebaratan ney…jdi sesat pwon x pa..yg agama lain duyun2 nak msok islam…yg islam asal ney haisss x tau nak ckp apa lah…duduk renung dlm2 muhasabah dri..

    0

    0
  34. Mangsa MOM says:

    Ministry of Moment (MOM)???aku harap gmbr kawin diaorg ni cantik la nanti.jgn menyesal mcm aku di kemudian hari.service out!!!konon buat promo…skali hantar photographer mcm taik!gmbr moment yg penting2 semua x snap.amik gmbr hantaran pun x fokus satu satu.kalo aku tau hg promo dpt service mcm taik,better amik package biasa or dgn photographer lain!!!hati aku pun x sakit,aku kawin bkn abis duit rm1 or rm2!!!aku tgk ko amik gmbr artis sket punya cantik gler.skali gmbr aku mcm taik!kalo korang bukan artis xyah la amik service diaorg ni…sbb diaorg xkan hantar photographer yg elok.entah dr mana2 dia sapu suh amik gmbr korang nanti.hati2 lah sape2 yg bakal kahwin tu.

    0

    0
  35. HAMBA ALLA says:

    Assalamulaikum . Maafkan saya Hafiz dan bakal isteri . Kita orang melayu ada adab – adab . tolong hormat benda tuh . Memang Hak masing-masing untuk nak buat apa pun . Tapi kadang-kadang kita kena pikir semua aspek . Bagi saya mcm tak sesuai jaa gambar mcm tuh . lagi pun kita ni kn ISLAM . sekali lagi maafkan saya kalau saya cakap ni menguris hati anda .

    0

    0
  36. joyah cun says:

    nie pre wedding punya photoshoot ka after wedding photoshoot ?? nama masing2 pon ade BIN n BINTI tp hmmmm. ISLAM itu indah dan suci. jgn lah kotorkan nye. bila kena tegur or hentam nnt mesti fans dia akan menang kan dia. lepas tu ckp kita2 yg tegur dia nie bukan nye baik sngat smpai nak tegur2 org. org tegur tu pasai nak bagi peringatan ja. nak ingatkan hang balek pasai batas2 pergaulan yg hang belajaq masa dekat sekolah dulu.

    0

    0
  37. Bunga says:

    Maaf juga nak menegur,sebab kita sesama muslim,orang islam mana boleh bersentuhan lelaki dan perempuan yang bukan muhrim,haram..berdosa besar dek..dosa tak tutup aurat dengan sempurna dah satu hal,dosa pulak berpegang & bersentuhan pula.Moga dapat ambil iktibar dan belajar la sebaik-baiknya untuk mengikut ajaran islam yang sebenar2nya.Moga Allah merahmati kalian berdua.Muhasabah untuk diriku juga.

    0

    0
  38. Hamba Allah says:

    Pra-honeymoon???????
    malunya

    0

    0
  39. Dahlia Dahalan says:

    dahliadahalan.weebly.com
    Jgn lupa klik ya?

    0

    0
  40. Sam says:

    buatla post-wedding photoshoot. barula npk sweet peluk cenggini. kalau nak menunjuk pun. hapadaaa.

    0

    0
  41. hmmmm says:

    bukan ke kate nk wat sederhana jer tp siap pre-wed lg noh..
    pre-wed plak kalah dh akad ,..haishhhh

    0

    0
  42. hmmmm says:

    Saya tidak pentingkan majlis yang ‘gah’, hanya inginkan kesederhanaan. Apa yang penting bagi kami ialah ijab dan kabul itu sendiri, selain bagaimana untuk meneruskan kehidupan kami selepas bergelar suami isteri.

    0

    0
  43. anonsaz says:

    23 thun dah merasa..untungla..dpt suami kaya lak tu…x perlu pening fikir psl nak cari duit suami tggung semua…

    0

    0
  44. wiwittt says:

    awat over sgt pre wed pic korang ni..adoiiii…korang hengat suweeettt???

    0

    0