Written by AbangNara | September 3rd, 2010

pelakon purdah

Pelakon ini memang sentiasa dipenuhi dengan kontroversi. Dari dulu sehinggalah sekarang. Mungkin dia memang dilahirkan untuk menceriakan industri hiburan tanah air dengan cerita-cerita sensasinya.

Kalau pandai tekalah. Kalau betul boleh claim kuih almond london ~~~

213 responses to (KUIZ)Siapakah Pelakon Berpurdah Ini?

  1. me~ says:

    fashaaa~~hehe

    0
    0
  2. yaya says:

    nora danish..

    0
    0
  3. abangnara says:

    malas la main kuiz ngan korang. power sgt. pening kepala ~~

    0
    0
  4. ape2 je says:

    sure la fasha…

    0
    0
  5. mabuk77 says:

    fisha

    0
    0
  6. ketupat says:

    hehe .. abg nara dah kalah ..!!

    0
    0
  7. mayrien says:

    fasha sandahh la..sape lagik ..eehehe

    0
    0
  8. nina says:

    FAZURA!!

    0
    0
  9. nobody says:

    pasha sendat

    0
    0
  10. aries_april says:

    its me….

    0
    0
  11. badrul muhayat says:

    ni fazura, tgk kaki pun dah tau..

    0
    0
  12. linda says:

    skali tengok dah tau fasha.. haha.. x yah bagi clue pun dah tau abg nara.. jgn marah heh..

    0
    0
  13. antupensil says:

    pacattt….

    0
    0
  14. aniesa says:

    sahih2 la fasha..sbb ari ni kuar gambo ni kat paper kosmo…

    0
    0
  15. anti-free hair says:

    abg nara. kih3

    0
    0
  16. zuracute86 says:

    fasha sandha,hahaaa…cpt bang nara,nk kuih tu…hheeeee….:))

    0
    0
  17. semut says:

    fasha sandha

    0
    0
  18. Azlieyna_geminigirl says:

    Sah dah fasha sandha..artis paling kontroversi

    0
    0
  19. nightmare says:

    fasha sandha aka pempuan miang

    0
    0
  20. rimi says:

    fasha lor.
    nk almod london.
    courier cpt sket!

    0
    0
  21. anieamer says:

    fasha tersandar…!!!!

    0
    0
  22. Orang_biasa says:

    jejai lar…

    0
    0
  23. AB says:

    sendat!

    0
    0
  24. meluat fasha says:

    fosha sindhu

    0
    0
  25. lynn says:

    fasha la sape lg…

    0
    0
  26. Az says:

    Sah fasha sandhaa…kompom..pat la bang nara bagi hadiahnye,posto..2…

    0
    0
  27. JeJAI says:

    uihh..nie gelpren no 30 aku nie.. Fasha daa..

    0
    0
  28. daydeck86 says:

    Fasha Sandha a.k.a. Fasha Sendad

    0
    0
  29. Az says:

    Bankrup BN,sume nk klaim almond london,i tk nk hadiah lah,i nk klaim bang nara jer,boleh gitu?ahaakkz…

    0
    0
  30. Kancilbiru says:

    fasha sandha ler…awek jeJAI…hahaha…bak sini elmen landen sebekas! :D

    0
    0
  31. fisha says:

    anak pakcik HASSAN

    0
    0
  32. zeti says:

    fasha sandha..nak claim kuih almond!

    0
    0
  33. wan says:

    fasha ler…

    0
    0
  34. aboi says:

    fasha sundal….

    0
    0
    • NO KOMEN says:

      dah lah abg nara cepat bg kuih 2…semua dh jawab.. ape ni berani main kuih tp x berani bg hadiah.. murah je almond.. cepat2 nk bwk balik ni.. nk gempak ckp abg nara bg kuih.. nk jd xm pasha sendat.. hahahahahha

      0
      0
  35. makuchai says:

    Wahida ! yg terbaru ni dia dah pakai purdah….

    0
    0
  36. alphariz says:

    Fasha sanda

    0
    0
  37. abangnara says:

    bankrup eden nak bagi almond london sorang satu balang. hahaha. seketul sorang leh la. hehe

    0
    0
  38. adib says:

    rosnah mat aris

    0
    0
  39. adib says:

    norlia ghani

    0
    0
  40. lala says:

    fasha sandha, kt kosmo online ad cerita pasl dia :)

    0
    0
  41. lyeinalilies says:

    FASHA SANDHA….nk almond london dr umh bang nara..xkire mlm ghaye gk sy ketok pintu umh…haha

    0
    0
  42. puteri says:

    kakak tiri.FASHA SANDHA

    0
    0
  43. omei says:

    pasha sendu..hikhikhik

    0
    0
  44. nobody says:

    fasha sendat..hahaha..dh tgk gambar nih kat kosmo pg tadi…..

    0
    0
  45. perut gendut says:

    NI SYANIE KAN???? AKU YAKIN DGN JAWAPAN AKU!!

    0
    0
  46. mamarempit says:

    MR pun nk teka gak…
    Fazura….Gol & Gincu…

    bak mai almond london….nk raye dh nih

    0
    0
  47. Tudung ekspress says:

    PASHA. kalo dh abis almond london. ferero roche pun jadik le. :)

    0
    0
  48. dida says:

    sape lg….fushiah sondrah la….queen of controversy what….

    0
    0
  49. aqma says:

    fasha sandha of course..

    0
    0
  50. myself.... says:

    sharifah aini….

    0
    0
  51. namala says:

    FAZURA

    0
    0
  52. syhaimiraml_*(@yahoo.com says:

    itu adalah bang nara bila bertukar jantina…huhuhu~

    0
    0
  53. amirah says:

    alah tengok mta pun dah tau dah fasha

    0
    0
  54. anna says:

    sape lg kalo bukan Fazura…

    0
    0
  55. ntah says:

    sekali tgk macam fazura, 2x tgk macam fasha

    fashura kot

    0
    0
  56. nuci says:

    syarifah aini la…

    0
    0
  57. ratu hantu says:

    kakak ku…..
    fasha……….

    0
    0
  58. Aan says:

    fasha kurap…….

    0
    0
  59. burung hntu says:

    awek jejai lerrr pe lgi…

    0
    0
  60. betolcakapaku says:

    syarifah aini..komfom! kah3

    0
    0
  61. pika says:

    FAZURA!!!!!!!!!

    0
    0
  62. shah says:

    fasha sandha….

    0
    0
  63. HAK’ALAHH TU PON XTAWU KE??
    NI KENCHANA DEWI LAH!!!
    ERKK, SEMPRIT DE X??

    0
    0
  64. bittersweet says:

    msti la sanisa huri…xpon cik ton semeon…kankn..
    (*fasha sendut..la..)
    *jemput mampir ke..http://colorovlife.blogspot.com/..k

    0
    0
  65. dot2 says:

    fasha sandh lar sape lg

    0
    0
  66. budakbaik says:

    bang nara….

    saya yakin betul bang nara…

    saya kunci jawapan dia fasha sandha..

    wakakaka

    0
    0
  67. jimmy says:

    Nak lari dari topic sikit… cuba tgk fb Diana Danielle… DD tulis kalau buka aurat, berdosa dll.. apekah DD akan bertudung lepas ni?

    0
    0
  68. Miss Poco says:

    pic ni amic dr akhbar KOSMO…arini nyer…

    dah tentula pasa sendat…

    0
    0
  69. puteri santubong says:

    FASHA SANDHA la…

    0
    0
  70. Amber says:

    dalam gambar ni nampak posing dia agak kekok… cam tak biasa tutup aurat… kalo tengok gaya pose dalam gambar lain yg tak tutup aurat… lagi pendek lagi pandai posing minah ni….

    0
    0
  71. nua says:

    comformla fasha sanda……

    0
    0
  72. mak tiri says:

    pamela anderson.. baru betol..

    0
    0
  73. IBU says:

    fasha sanda ni …baru tgk kat kosmo

    0
    0
  74. xx says:

    fazura la tu

    0
    0
  75. zaihas says:

    siti tg perak

    0
    0
  76. uba says:

    siput sarawak

    0
    0
  77. mary says:

    Raja Azmi

    0
    0
  78. sundel bolong says:

    freddie fernandaz

    0
    0
  79. sundel bolong says:

    tp nmpk mcm ada asap rokok dari tudungnya…mesti fasha sendat

    0
    0
  80. Cik yah propa says:

    Lady Gaga….aduh mata ku keroro sekejap…bertukar pulak die jadi Beyoncit…ea..eah…jadi power ranger pulak…nge nge ngee…

    0
    0
  81. el.. says:

    michael jackson da…..( Gambar dulu- dulu) skrg dh arwah dh

    0
    0
  82. gayah says:

    mesti Louisa chong atau meggie cheung

    0
    0
  83. nooren says:

    erra fazira

    0
    0
  84. adibak says:

    datuk ct

    0
    0
  85. lina hangat says:

    anjelina jolie

    0
    0
  86. cat women says:

    datin jejai

    0
    0
  87. spider says:

    noor kumalasari

    0
    0
  88. uji says:

    michelle yeoh

    0
    0
  89. uji says:

    azwan ali kot???

    0
    0
  90. SoLaR says:

    cm siot je..klu fasha sendat 2..adeii gelii tgk hipokrit..ekekeke.jgn bertudung nk publisiti agi dh..lalalala

    0
    0
  91. norsharina says:

    berpurdah pon nmpak 2 ketoi tu watpa. sia-sia je tutup atas nun cek oii..

    0
    0
  92. SoLaR says:

    erkk 2 ketoi???mana2 nk tgk!!!

    0
    0
  93. miss suka masak says:

    hurm…

    nampak cam fasha…tapi ada iras2 fazura lak…

    tapi gaya pose n jelingan mata 2 cam fasha…

    fasha sandha la 2 kot….

    sweet~~~

    0
    0
  94. anna says:

    makcik gerai katin.

    0
    0
  95. gosipgurl_fea says:

    =_=

    0
    0
  96. minamie says:

    Fasha sanda….betul ke ejaan nie???

    0
    0
  97. pura2tak tau says:

    rasenye macam Maizawati jer…cun jer tu

    0
    0
  98. mcm ner korg leh xtahu…

    pkai purdah jarang semua leh teka…serupa xyah pkai purdah pn xpaaa…

    pe lorh fasha ni jatuh martabat purdah hehehe btul ke x niii…btullh kn…selalu klu kai purdah jarang2 nikn untk dance org arb mesir meletup2 dlm video klip music diolang…ayo ama poringge…

    0
    0
  99. Nauzah says:

    Pengakuan fasha dalam kosmo : Buat masa ini, belum ada sebarang perancangan untuk bernikah sebab saya bahagia dengan kehidupan sekarang.

    kalau ikut hukum Islam? bercinta sebagai suami isteri jauh lebih mulia..

    wallahu’alam.

    0
    0
  100. lysa says:

    fasha sandha

    0
    0
  101. Cik yah propa says:

    Hantu KOM KOM…,jaga jaga die cekik darah org tau…wanted list tu…

    0
    0
  102. Lady Noel says:

    Sapa lagi, si pelakun yang miang + gatai tu laa… yang dok asyik sapu laki orang, kalau belakun asyik nak bekemban, mesti watak kena rogol…maklum la seronok tunjuk tubuh seksi meksi..

    0
    0
  103. hana says:

    uiks almond london??plakon ni sama mahal dgn harga almond london rupanya……

    0
    0
  104. john says:

    fasha sundal

    0
    0
  105. london almond says:

    haha…trgelak gelak baca tekaan korang…

    0
    0
  106. leman says:

    mesty fasha sandar……

    0
    0
  107. DiNdA kAnDa says:

    futsal sandle kot…:P..promote jubah raya yer..no,no,no,no..tak sesuaiii gtu….

    0
    0
  108. dyanna says:

    fasha sandha..allhamdulilah..

    0
    0
  109. Ana says:

    alhamdulillah.. baguslah kalo berpurdah artis ni..tp nmpk sgt sekadar tuk bergaya..
    purdah tu jarang, aurat x tutup btl2 (masih nmpk kaki) dan bdn posing maut. huhu, bkn apa.. xbaik la kalo ini dijadikan cth bg org yg xtau berpurdah dlm erti kata sbnr (menutup aurat ikut syariat) tu camner.
    hak dan batil dicampur aduk kan.
    apa2 pun… inshaAllah, moga ini initial step tuk dia tergerak hati tuk bertaubat, tutup aurat mengikut syariat dan yg penting dpt hidayah Allah (serta terus tetap dlm hidayahNya). amin!

    0
    0
  110. el.. says:

    fasha sandha la, masa ne tgh mabuk, balik clubing dia langsung x perasan pakai sopan cam2 x caya esok pagi tanya dia

    0
    0
  111. gemini says:

    anak puntianak

    0
    0
  112. bella luna says:

    pasah ungu…hahahahahaha!

    0
    0
  113. atyn k says:

    fasha yg konon2 dah tak sendat

    0
    0
  114. husin says:

    fasha sendat tu

    0
    0
  115. jimmy says:

    fasha & memey.. artis yg selalu kena kutuk dlm tenet..

    0
    0
    • uji says:

      haha ada juga yg serius bagi tekaan yg betul….dah termasuk dlm perangkap BN…kalau nak sgt almond london tu bersepah di jual dgn harga rm 10 setompok (selonggok)….kalau tak pun minta ja dgn puan fasha sandar @ datin jejai….sbb teka namanya dgn betul….pasti dia bangga dgn anda yg telah meneka dgn betul…..

      0
      0
  116. Mia says:

    Haaa….aku taw,uji rashid…huhu,bak cni elmond!!!

    0
    0
  117. taubau says:

    harun salim bachik

    0
    0
  118. Ema says:

    “fasha sendattttt …ler

    0
    0
  119. sasa says:

    konpem sarina anak chef wan laa

    0
    0
  120. diyana says:

    pasha sandha la

    0
    0
  121. ternama says:

    fasha SENGAL

    0
    0
  122. noname says:

    kot ye pon tak ske seseorang artis..tak yah ar letak gambar n kasi org komen kutuk2 dlm bln pose ni.bukan dlm bln pose je,bln2 lain gak..ni saje cari dosa kering ke ape.?? dah tahu ramai org tak ske artis ni, yg siap wat kuiz bagai pastu org yg dtg komen kutuk2 caci2.. aduh.. lu pikirla sendiri..!!

    0
    0
    • SWEET says:

      BANG NARA MEMANG GITU
      SUKA LETAK GAMBAR FASHA
      KEMUDIAN TU
      APA LAGI DIORANG PUN
      KUTUK LA

      SAJA BANG NARA
      PROVOK

      0
      0
  123. muiz says:

    dah…times up…tempuh kuiz dah tamat…bn sila bg tekateki lain ya…

    0
    0
  124. 87 says:

    elehhhhhhhh..
    sp lg klau tak si fasha sendat tuuu………..
    hahahhahaha
    dah nak jd alim kot
    smoga cpt brubah

    0
    0
  125. along says:

    Waheeda… Wasini.. Lusana.. har har har

    0
    0
  126. maria yang says:

    kompem fasha ni..

    0
    0
  127. kahkahkah says:

    rs cam gaya mek nab belakang umah aku jerkkk…memg conform.!!! smlm dia mtk ngn aku kain merah nak tutup muka kena minyak panas…!!..confrim ni…

    0
    0
  128. anti sendat says:

    si sendat tak henggat tu la..

    0
    0
  129. NoTTy GulZ says:

    ek ele….itu fasha sanda la…aper barang….

    0
    0
  130. noname says:

    azwan ali….hahaha

    0
    0
  131. n says:

    Azwan ali kot….

    0
    0
  132. ieyna says:

    alaa…….
    fasha sandha kan??????????/

    0
    0
  133. KotakKatik says:

    fasha sandha …. popular da dier … drama muke die jer …. kalau berbakat rezeki memang ader .. ader aku kisah (tetibe jer)

    0
    0
  134. Misz Noni says:

    fasha sandha hipokrit.. berangan lak tu.. dulu majalah mana ntah inteview dia, time2 dia berlakon jd anak mami dulu… wartawan tanya dia “fasha , u ni dr penang kan, u anak mami ka?” dia cakap “xlah , fasha bukan anan mami, family fasha dr johor”.. apa kes kau fasha sanda ooi??

    nama kau “SANDHA” tu pun dh sah sah nama MAMAK.. berangan nak mampus.. suara kau pun dh lemak sengau semacam tu pun dh trademark anak mami.. jgn jadi hipokrit la.. apa salah nya kalau kau mengaku.. kalau dh bosia tu bosia gak.. ko bukannya pandai pun.. setahu aku artis2 penang ni pandai omputih (cam jeslina hashim) tapi ko ni haram.. xcaya? cuba cari status2 dia kt twitter, kt beautifulnara pun ada, x hingin aku nk follow dia kt twitter..

    inggeris berterabur… kena masuk british council perempuan ni… belajar la dulu sebelum ko berangan nk tulis omputih kt twitter.. walaupun aku x suka gak kt nora danish, tp bahasa inggeris dia mmg better la dr fasha sandha… MAMAK penang,.. x sedar diri.. cam bagus je.. sambut bday pun penuh ngan botol arak.. apa nak jadi ngan ko ni fasha?? mana akhlak ko? yg aku heran stesen tv kt malaysia ni banyak lak rancangan hiburan tp semua hipokrit gak cam fasha sandha, bukan nk exposekan artis2 malaysia betul2.. tahniah buat BeautifulNara sebab tulus dan ada bahan bukti yg kukuh utk kita tunjukkan betapa rosaknya akhlak artis2 malaysia..

    patut la korang semua jadi artis dan x jadi org2 mulia sepaerti cikgu atau ustazah, sebab korang semua kurang pelajaran dan kurang akhlak… buat Fasha sanda, tolong la gi cari British Council terdekat, gi sign up Introduction to English 101… BONGOK, tp berangan nak tulis dlm bahasa omputih…

    0
    0
    • detective conan says:

      nora family dia agak educated thats y she can speak very well compare to fasha sandha..aku rasa fasha takat spm jer kot..laser gak mulut ko ek hehe..fasha baca ni confirm meraung

      0
      0
    • mia says:

      amboi jahatnya mulut kau..hehe..

      0
      0
  135. fasha… order la tongkataliori untuk abang jejai….

    tongkataliori.com

    0
    0
  136. Reena says:

    Kakak ND pun cun gak..dulu masuk dewi remaja. Nadia Danish kalau tak silap aku. Kira adik beradik ND ni lelawa & educated lah gak.

    0
    0
  137. ali says:

    walah…fazura ke fasha ni

    0
    0
  138. anyss says:

    cnfirm FASHA SUNDAL!!!

    0
    0
  139. jaja says:

    bini najib tak tau malu nak ikut laki je …

    0
    0
  140. liaaaaa says:

    minah ni dah tak se gah dulu..dah zaman kejatuhan dah..

    0
    0
  141. Hani Bunny says:

    Mase hari raya haritu saye tgk MHI hosted by Nurul Syuhada Nurul Ain & Wardina..

    Saye tak perasan topic ape tapi tetibe wardina tanye fasha soalan best. Lebih kurang mcm nila.. “Fasha sanggup ke bermadu?” And then Fasha answered, “Ya, asalkan suami tu adil.” Ade la dia tambah lagi comment, tapi saye tak berani nk detail out kat sini.

    Bile soalan tu beralih kat Ladyana, she said dia tak sanggup and tak pasti lagi cos tak pernah ade experience lagi. Good answer from her.

    Erm.. Maybe Fasha mmg betul2 sanggup kut if true takdir dia akan bermadu with other women. Wait & see je lah ye…..

    0
    0
  142. cloudarif says:

    mariah carey

    0
    0
  143. wewen says:

    sudah msti fasha sanda……………………………

    0
    0
  144. alinn (: says:

    FASAH SANDHA

    0
    0
  145. Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  146. porno izle says:

    Aw, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate alot and never seem to get something done

    0
    0
  147. Dear Web site owner. My partner and i actually enjoy that article and your internet site all in all! Your piece of writing is actually quite plainly written and very easily understandable. Your Blog style is amazing as well! Would be great to discover exactly where I can acquire that. If possible continue to keep up the excellent job. We require a lot more this kind of web masters like you on the net and much less spammers. Great mate!

    0
    0
  148. zuma says:

    pacat sendat la ha3…

    0
    0
  149. icha says:

    si pacat sandha le…

    0
    0
  150. kak esah says:

    fasha sondol

    0
    0
  151. ra shanda says:

    whatever u all say bout her.. she still my favourite whateverla u all sibuk memanjang suka hatila..haha..

    0
    0
  152. rahsia says:

    fasha the pretty la huhu. fasha u tetap lawa gilerr…apapn org nak kata pd u jgn ambik tau. ya my dear..

    0
    0
  153. exgf says:

    fasha my fav le..i love fasha..muah..hidup artis malaysia..

    0
    0
  154. bad girl says:

    ada aku kisah… suka hatila..

    0
    0
  155. MacManaman says:

    fasha sundal

    0
    0
  156. siti payung says:

    megutuk orang je la keje ko orang ni ……korang pun tak sempurna jgk…kesian…

    0
    0
  157. jejailani says:

    fasha sundal…

    0
    0
  158. I can tell that your particular understanding of this topic is profound and complete. What a delicacy to find someone blogging whom not merely possesses knowledge but additionally the ability to communicate through simple to imagine and remember info-bytes. Blog much more!

    0
    0