Written by AbangNara | June 28th, 2010

kuiz artis tegur air oren

Tak ada klue sebab korang semua pandai meneka. Sapa betul Abang Nara belanja air oren yang betul-betul. Silalah teka ~~~

249 responses to (KUIZ)Artis Lelaki Manakah Yang Sedang Feeling Meneguk Air Oren?

  1. Siti says:

    Tak kenal pon!!

    0
    0
  2. ema says:

    dgn bangga nyer…ashraf sinclair jer…

    0
    0
  3. AG JUNIOR says:

    asrop sinclair!!!!!
    btl ke aku eja name bpk dia ni?

    0
    0
  4. akubest says:

    mmm…x brani nk kata.kang salah jd fitnah plak..tp bila tgok gmbr ni npe ntah hti ni kata muka cam sorg artis lelaki suara sedap adik kpda artis poompuan popular.kakak dia tu aku minat sgt lagu2 dia.

    0
    0
    • mummy_anne says:

      mummy pun rasa mcm dia gak!

      0
      0
      • cupid lurve says:

        aku best & mummy_anne..-
        sy pun dpt agak sape..(xnk sebut nama,nti mdatangkan fitnah) sbb mamat yg kt indon tu x berambut panjang,pastu kulit kaler lain & susah nmpk dia simpan janggut..Allah aje yg mgetahui..wallahualam..

        0
        0
  5. w.a.n.n.a says:

    klu tak silap mcm ashraf sinclair..mcm ada iras2 tapi tapi klau salah..maafin ye..hahahaha

    0
    0
  6. akunih says:

    sape nih…?xknal la

    0
    0
  7. abc says:

    air orenje.. peminat belande kot nih

    0
    0
  8. piekacu says:

    Ashraf Sinclair..

    0
    0
  9. kaWanygNakal says:

    mcm ashraff sinclair jek

    0
    0
  10. FASHA_SANDHA NIH! says:

    asrap sinkler….

    aku best : ko ni nak kata si anuar zen kan?

    0
    0
  11. natts says:

    a’ah lah, cam A.S jer..konpius gak.tp mmg cam dia.xkan A.Z kot..eeeiiii..

    0
    0
  12. ko pehal????nyibokk says:

    anuar zem je nampok

    0
    0
  13. TA says:

    ASYRAF DOSA (SIN-CLAIR).MENGGONG MENATANG NEH

    0
    0
  14. kapal api says:

    lelaki ini….AZ kot…tang janggut tu..

    0
    0
  15. icyhazel says:

    mana la aku tahu ni sape… penting ke nak tahu… ade aku kisah???

    0
    0
  16. nobody says:

    ashraf rambut panjang curly ke?? rasanya rambut dia pendek and straight kan??

    0
    0
  17. lulu says:

    air oren???? wisky lah!!!!!! abis la mamat ni kena kutuk…….

    0
    0
  18. kikilala says:

    asraf sinclar kot..tkkn tepek gambo lame bang nara.tak baik buka aib org,yg sudah tu sudah la.tade idea nk berblog,tak yah tulis.sekadar nk provok org suh mengata dia buat ape

    0
    0
    • 1sense says:

      aku stuju dgn kikilala ni.. dulu dia minta mangga di haramkn.. sbb seolah2 mcm playboy malaysia… abis BN ni apa? x abis2 nk aibkn org… x psl2 org yg seandainya x tbabit mnjadi mgsa….

      0
      0
    • icyhazel says:

      memang tu keje dia… yang ko sibuk asal???

      0
      0
      • kikilala says:

        bukan sibuk..sekadar nak mengingatkan..yang kau memarah ni apasal?tak suke ekk peringai ingat mengingati?

        0
        0
        • KK says:

          kalo x puas hati.. jgn masuk page nieh.. apelaaa…..

          0
          0
        • sin cantik says:

          vungukssss apara

          0
          0
        • kikilala says:

          ramai je yang tak puas hati sebelum ni,tak caya,cuba chek entry2 lain..lagipon,ade sesetengah je entry yang mengundang rasa tak puas hati,yang lain-lain okey je..sory la lau luahan hati saya tu buat sesiapa terasa.

          0
          0
      • Yaya says:

        Cuba bn letak gambar icyhazel, tnpa kebenaran.. Dan mgajak org komen, dan pmbaca bgi info tntang kisah peribadi anda. Mgkin bukan gmbar serupa ini, tpi gmbar2 peribadi lain, gmbar & cerita peribadi, baru atau lama. Cth, hal rumahtangga, hubungan pgaulan, masalah dgn offmate etc. Bagaimana agaknya perasaan anda? Seronok???

        0
        0
        • Ryta says:

          Weh…jangan gado2!!
          Aku rasa BN takdela sampai tahap nak mengaibkan org lain….kalau korang bijak, mesti korang dapat rasa maksud tersirat yg BN cuba sampaikan….
          Banyak entries gak pe yg BN suruh kita pikir, kalau buat sesuatu tu beringatla dulu sblum gambar tersebar kat blog! Nak2 kalau orang tu artis/selebriti…of coz la banyak kritikan yg diterima…..
          So moral of d story: Jangan buat/ambil gambar yg boleh timbulkan kontroversi….kalau tak, BN akan reveal perbuatan artis2 yg tak senonoh tu untuk pembaca2 BN sekalian pikirkan….buang yg keruh, ambil yg jernih….takgitu??

          0
          0
        • baby face says:

          sebenarnye baby pown penig ngan dieorang nie….x abis nak gado cam budak2..kan da cakap,kalo xsuke xpayah msok blog nie..kang tambah plak dosa 2…cam ryta cakap,buang yang keruh,amik yang jernih….Thats all…!!! 2 pown xpaham2 g..

          0
          0
        • Yaya says:

          Kalau artis xde gambar kontrevesi skalipun masih ada kisah2 lain artis, cth kisah kawin, artis dh pkai tudung, artis dah taubat…. Pmbaca pulak yg kuarkan citer buruk lama utk aibkan org… Cuba kalau kita yg jdi mgsa, bgaimana perasaan jdi bahan kutukkan org?

          0
          0
        • sizuka says:

          aku sokong ryta 1000%…betul ckp dia…

          0
          0
        • kunta_kinte says:

          Tapi yang saya lihat, banyak pengkomen di BN ini pun buruk juga moralnya. Bukan nak berfikir, tapi lebih kepada mengutuk dan menghukum orang masuk Neraka.

          Ada kalanya kita kena fikir sama ada tindakan kita itu membawa lebih kebaikan atau keburukan.

          Nak kata BN punya posting ajak orang berfikir pun tak la jugak kerana selalunya posting dia pun agak ‘bias’.

          0
          0
  19. betol cakap aku says:

    asyraf sinclair minum air oyen tuuuuuuu…huk3

    0
    0
    • baby face says:

      Cik yaya…Kalo xnak org mengata jangan r dibuat benda yg xelok 2….Tunjukkan contoh yang baik baru org ley respect…pahe dok???

      0
      0
      • Yaya says:

        Memang x dnafikan bnyak artis yg bikin kontreversi.. Ada juga bn siarkan cerita elok.. Tpi kalau buat benda elok pun ada yg dipertikaikan oleh pmbaca… Seolah nak semua org jdi perfect.. Kalau kuar tntang cerita baik, ada pembaca yg kongsi kisah buruk (mgkin kisah lama) yg mngaibkan org. Bn cuma penuh dgn kisah buruk artis.. bgaimana dgn kisah baik, x banyak kan yg disiarkan..? Bukan x ada.. Bnyk je cerita baik boleh dkgsi, cth artis mnderma, buka yayasan amal, join aktiviti sukan, join aktiviti amal, layan mak bapak dgn baik, rumahtangga yg bahagia etc.. Banyak sebenarnya tpi kita x tau, x disiarkan, jdi kita generalise artis semua buruk perangai.. Kalau ada crita baik d bn, x bnyak… Sbb blogger lebih intrested dgn kisah sensasi yg mgundang umpatan, cacian, gduh, sumpah seranah, fitnah dan bkongsi crita mgaibkan org lain… Apa prinsip blogger sebenarnya kalau dia serius mahu org berubah, kenapa sanjung artis barat yg juga pakai seksi.. Walaupun dia kafir, diorang pun boleh bgi bad influence kpd masyarakat kita… Kenapa sesetengah artis pkai seksi dpuji kecantikkanya, x dkutuk teruk mcm stgh artis? Kenapa kutuk pgaulan bebas artis sdngkan bn bangga paparkan gambar blogger brsama blogger lain yg pkai seksi (cth gmbar dgn jojo) & bgaul tnpa batasan dgn blogger lain (walau utk tjuan ptandingan)? Kenapa nak haramkan pnerbitan mangga sedangkan bn juga siarkan iklan 18sx, gambar seksi bukan shj artis Msia tpi juga artis luar? X semua yg komen guna bahasa elok, apa lgi bahasa bn… Cth, Ariel. (ayat: aksi dgn binatang etc..) Betulkah begini caranya nak menyedarkan org lain? Atau semua ini cuma hiburan blogger semata+ dpt keuntungan dgn menarik pngiklan…

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          hehehe… ni baru dunia hiburan dik.. blum lai involve dunia politik..
          ni baru sikit realiti kehidupan, makin lama kite hidup makin byk kita ble explore terutama bab2 ketidak adilan dlm keluarga, kehidupan, hiburan, politik even kes2 jenayah..
          sbb itu utk sesuatu kite perlukan sokongan serta bangkangan, klu semua sokong, habislah tp klu semua benda asyik nk bangkang, pun susah nk hidup..
          sbb tu dlm semua hal, cara berfikir tu penting, guna akal sebijaknya dlm menentukan sesuatu tu sama ada buruk atau baik dan bijak dlm membuat keputusan.
          ibarat klu org hidangkan kite nasi yg basi, kite dah berbau nasi tu dah basi, otak kite bgtau nasi tu dah basi dan akal kite membuat keputusan dengan tidak makan nasi itu, klu mkn jugak maknanya, akal atau otak kite ade mslsh…sekadar contoh yg simple….

          0
          0
        • Hehe.. says:

          kalau camtu senang je ar.. nak tau kisah buruk artis, org melayu gaduh, mnyumpah2 ke.. bukak je blog nie kan.. nak wat camne blogger nie suke layan gambar sensasi, susah payah dia cari.. kita pun ley layan jugak lah… cuma bezanya dia xmo ngaku dia suke layan gambar tu sebenarnya.. buat buat la statement mcm ‘tak suke’..? paham2 je lar.. hehehe…

          0
          0
        • baby face says:

          Dik yaya..mungkin tol ape yang adik cakap..tapi inilah reality kehidupan skang nie…Bukan artis je yang buruk perangai,ramai g..name pown manusie dik….ade positif n negatif…Tp xpayah r sampai nak tutup periuk nasi orang len..Kak baby rase BN tau ape die buat..2 cume skang nie kalo adik xsuke xpayah layan blog nie…2 jew..Kak baby pown layan blog nie bab boleh membuatkan kak baby sedar camne rupe dunie skang nie n amik pengajaran dari ape yang kita lihat dan bace…Kite kan dikurniakan akal n fikiran untuk berfikir mane yang baik dan buruk…Sekian time kasih…”Cam Ceramah Motivasi plak”..hehe

          0
          0
        • Hehe.. says:

          Betul apa blog nie memang x consistent.. Korang perasan cume x ngaku.. Tpi yaya highlight mane yg tak kena, mane tau ley dbetulkan.. Mcm u all gak, tegur artis supaya diorang berubah.. Sama jek tujuan kita nak suh org improve… Kalo kita ley tegur org lain, xkan xley terima org tegur kita… Cth kalau kwn2 tegur salah kwn dia yg nyata, xkan nak suh sume yg tegur tu blah sdngkan dia nk tgok perubahan yg baik.. Jgn lupe sume komen ni la yg wat kita bpkir dan btukar2 pndapat… Kalo nak dgr org puji, mengiyakan jer…nti lupe diri lak. komen2 nie tak mggugat bn tuk terus berblog, malah mkin naikkan rating bn… Jgn ar risau sgt ‘kak baby’..

          0
          0
        • baby face says:

          Whatever la Hehe….Yang penting sendiri ade “akal” tuk pikir…Tp akak xcakap pe yang Dik Yaya tulis 2 salah…Dont misunderstanding k….

          0
          0
  20. abangnara says:

    ooo. gambar lama ek
    mmg betul pun A.S
    takperlah dia teguk air oren je pun
    tak gitu?

    0
    0
  21. hana says:

    oren ke arak tu……

    0
    0
    • baby face says:

      Yela,kan blog ni banyak budak2 je yang bace..2 Sbb BN letak perkataan “Air Oren” jew ka ctu…pikir2 kan r…hehe

      0
      0
  22. faz says:

    dia bukan tengah minum oren atau arak, tapi tengah minum MINYAK MASAK!

    0
    0
  23. semut says:

    air kencing!! hahahahaaa

    0
    0
  24. nana says:

    mcm Asyraf Sinclair je

    0
    0
  25. abangnara says:

    kepada sesiapa yang rasa diri dia tue baik dan alim sangat, sila jangan masuk dan baca blog nie. sekian terima kasih

    0
    0
    • akustatik says:

      setuju.

      blog ni mmg berkisar pada gossip artis.

      korang masuk sini pun sbb korang sibuk jaga tepi kain artis2 gak kan? sbb korang nak tau isu2 hangat lagi sensasi pasal artis2 kan?

      kesimpulannya, korang pun 2 x 5 jer.

      abg nara pun dah besar, dah tau baik buruk.

      so korang kalau tak puas hati, korang boleh blah skrg sambil menjaga tepi kain memasing.

      sekian terima kasih.

      0
      0
    • nanianne says:

      sokong2. bnda2 ni bkn la nk aibkn tp blh dijadikan pengajaran

      0
      0
    • gilo says:

      SOKONG BG NARA…MAMAT NI GLAMER KAT SINETRON AJE…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      :)

      0
      0
    • sizuka says:

      bagus abg nara…keep it up…jgn layan dorang yg poyo sgt ni…

      0
      0
    • illa says:

      abang nara x baik dan x alim :P

      0
      0
      • ti says:

        harap abg nara banyak kan cerita2 pasal kebaikan artis plk lepas ni… kurangkan kontroversi..

        0
        0
        • Hehe.. says:

          mane ley.. kalo citer baik2 je nti x ramai org komen… jatuh la rating bn nie.. x dapat jadi top blogger…:-p

          0
          0
        • Ryta says:

          Termasuk ko gakla…sibuk nak komen gak kan?

          0
          0
        • Hehe.. says:

          Yerp.. Best pe dapat komen kat sini… Dah dsediakan ruang utk komen, taip je ler pape komen. Kalo xnak org komen xde ler bn sdiakan ruang komen ni.. Ko ni apsal nak angin lak.. Dtg bulan eh?

          0
          0
    • nad says:

      Saya sokong abg nara! Sape yang tak suka tu, bukakla blog sendiri. Menyampah nad baca komen2 yang perasan bagus sgt tu. Mcm alim sangat, tapi masuk website gosip. Tah hape2.

      0
      0
      • jay says:

        salah ke jd baik dan alim..kat mne2 pn leh berdakwah..xsemestinye kt blog islamic je

        0
        0
    • kulatkilat says:

      nape…….blog ni untuk org yg je jahat ke……….mmg blog ni untuk mengaibkan org lah ni…….

      0
      0
  26. Zaza Gabor says:

    Dulu ashraf sinclair rambut panjang dan simpan jangunt sejemput. Yup! mase jd model dulu

    0
    0
  27. cicak says:

    ni madu Ariel peterporn.

    0
    0
  28. aku femes says:

    aku rasa cam Gambit lar…..

    0
    0
  29. yoyo_o says:

    Laki dak bunga … heheheh

    0
    0
  30. ARA says:

    ASYRAF SICHLIAR

    0
    0
  31. kuheary says:

    ade dua org.. 1. asraf sinkler.. 2. yasin brothers..

    0
    0
  32. SIOT says:

    ASRAF EK BANG NARA GAMBO LAMO.
    ARTIS BIASA LE DGN MINUMAN CAM GITU
    X INGAT DUNIA HANYA SEMENTARA

    0
    0
  33. LOL says:

    Aku hanya leh cakap BODOH untuk orang yg masuk sini then nasihat orang mcm dia tu pandai sangat..yg herannya buat apa depa tu masuk sini? BN ni untuk berdiskuss tntang isu2 semasa/artis dan disertakan gambar sekali untuk kita bincangkan bersama..yg baik kita kongsi..yang salah kita perbetulkan..tu aja peranan kita..smpai nak tegur owner blog ni mmg tahap melampau lah..selidik dulu tujuan blog ni di cipta..-ADIOS-

    0
    0
    • Ryta says:

      Sokong LOL 100%…
      Itulah jadinya kalau main semberono jek masuk blog hiburan ni…tengok yg tersurat jek! Yang tersirat, tak nak lak pikir…..apa tujuan BN letak gambar tu? Macam gambar kat atas tu…moralnya: Artis2/masyarakat semua takyahla nak minum “air oren tu dengan feelingnya” ….sebab dah terang lagi nyata hukumnya! Lagipun bagi pengajaran pada artis2 lain….u did BN will reveal….

      0
      0
      • baby face says:

        Yuppp….2 r masalahnye kalo orang yang masuk blog nie yang xreti bfikir….xle nak bezakan positif n negatif….Renung2kan dan selamat beramal…

        0
        0
        • Fact-oriented Person says:

          Terasa nak komen gak.. Sebenarnya, pandai2 la kita sendiri judge dlm isu blog BN ni sebab semua dah dewasa & besar2 belaka..dah baligh & mumayyiz sangat2 dah. Semua atas pilihan kita..kalau rasa ianya blog yg jahat & tak elok dilayan, so tak usah la layan gambar2 kat BN ni & siap bg komen berlambak2 kat sini. Kalau terbuka blog gini, trus tutup je & bukak je website2 or blog2 lain yg lebih bagus & berfaedah, pilihan di hujung jari anda.. For example kalau anda terclick laman web 18sx, so itu atas masing2 sama ada nak trus layan or click close right away. Pilihan masing2.

          Nak kutuk2 & hentam org2 yg komen di sini pun tengok2 la sama. Isu nak mengaibkan tu sepatutnya bukan isu utama kerana artis2 tu sendiri yg buka aib masing2.. Bukan BN yg jadi paparazzi pegi pulun tangkap gambar2 rahsia diorang, kekadang tu memang artis2 sendiri yg gah & proud berposing sambil teguk air oren ke, bersosial clubbing mcm takde agama, sengaja tangkap gambar sendiri ngan couple dgn posing2 yg mengghairahkan, & then siap post dlm FB masing2. BN pun kadang2 copy dari gambar2 FB artis tu sendiri. Semuanya artis2 sendiri yg sengaja bukak aib masing2 dgn bangga tanpa segan silu & BN cuma tolong highlightkan dlm blognya je. Kalau diri (artis) sendiri yg sebarkan gambar2 berparti bersosial clubbing diorang etc dgn bangga, dikira mengaibkan ke kalau ianya terlepas ke blog ni utk didiskusi di BN nih?

          Bila org kat sini bg nasihat, dikatakan nak belagak baik tapi hipokrit lagi truk dari artis2 etc..siap backing artis2 lagi yg diorang buat keje diorang masing2 tak kacau org, tak hipokrit, urusan dgn Allah etc.

          Hakikatnya kalau kita ni jenis suka pd sesuatu perkara, nescaya kita takkan mengkritik & menegur ia walaupun ianya salah. Kalau kita ni jenis memang meluat tengok sesuatu perkara yg memang tak bagus pun, nescaya kita akan terdorong utk kritik or tegur etc, cuma cara kritikan & teguran yg berbeza. Bg sy secara peribadi, org yg bersungguh2 melindungi & backing artis2 & lifestyle diorang adalah dari kalangan mereka2 yg suka atau dah terbiasa dgn cara hidup artis2 tersebut yg hanya tau; “Mind your own business, what we do is between ourselves & God..we’re not hypocrites”….sighed.

          0
          0
        • baby face says:

          Yup..Absolutely right..Rasenye Fact-oriented Person ni da le bukak kelas kaunseling..hehe..jangan mara,gurau jer..Honestly,this how intelligent person talk…wallaawee…

          0
          0
        • jane says:

          good one FOP

          0
          0
        • BumbleBee says:

          tulaatuh…cuma janganlaa kerap pakai air oren… air oren adalah air yg halal diminum…. BN buat tajuk sebagai ‘sarcasm’… kter yg komen ni ckp laa arak or kalo nk sgt sebut air oren tu letak laa “..”

          selalu diingatkan… x boleh menghalalkan yg haram. Dlm kes ni…x bolehlaa plak nk mengharamkan yg halal…dikhuatiri akan wujud salah sangka / was2

          0
          0
        • shazha says:

          sokong2…

          0
          0
        • akusukeBN says:

          woohooo panassss!!!
          sy cdgkan abg nara sdiakn box utk komen je tnpa ade link utk reply kt bwh tu…so kurg la depa2 ni gado.
          korg2 kalo baik sgt xyah le masuk BN nih~phm??
          pretend to b alim pdhal msih nk jenguk BN nih..huh sengal kuase10!!

          0
          0
        • Ryta says:

          Sokong F.O.P….so sape2 yg rasa diri tu alim (@ berlagak alim tapi sebenarnya poyo)…baik blah jek dari blog ni….

          0
          0
        • jane says:

          setuju

          0
          0
        • wak kordi says:

          Sesiapa yang menutupi (kesalahan) seorang muslim maka Allah menutupinya di dunia dan akhirat. (Shahih Sunan Ibn Majah, hadis 2078]

          @Fact-oriented person, ini kau lagi nak berdiskusi la, berdebat la pasal aib orang. ntah2 ni gambar bertahun-tahun lepas, skrg si mamat tu dh insaf ke. tiba-tiba korang pulak yg nk berdiskusi, mencaci, berteka-teki pasal dia. kepala jambul nenek ko la.

          ade ke nabi ajar “sebarkanlah aib saudara2 mu jika mereka sendiri buku aib masing2” [hadith riwayat fact-oriented person] ???

          bagi aku x payah la nk bang nara nk buat entry pasal perkara2 ni. siap berteka-teki lagi. berteka-teki tu maksudnya mesti ada tekaan yang salah, x ke itu menjadi fitnah.

          0
          0
        • dd says:

          Wak Kordi: Thanks 4 the abovementioned hadith. Jawapan sy ada kt bawah sket..scroll bwh ya;-)

          0
          0
    • kulatkilat says:

      aku tgok mcm xder yg baek pum nk d kongsi…….mnambah dosa aderlah mmbuka ain org…

      0
      0
      • jer says:

        bgtau jerla bang nara, baru xjadi fitnah, senang sikit nk kutuk empunya diri, hahaha. jgn jd cam paper, nk cerita tp mcm xnak cerita…

        0
        0
  34. sWeEtDaRLinG says:

    aku nengok cam yassin… kan dulu ada gossip pasal artis nasyid minum arak, kononnya dia tapi duk kata kembar laa hapa laa….

    kalau salah, ampuun yaa yassin tapi mmg macam yassin, tak nampak pun tang mana asyraf sebab kulit asyraf gebu ler!

    0
    0
  35. east woman says:

    nie bkn yassin la kuheary wife dia bertutup litup xkn minum xbaik tau..

    0
    0
  36. Zaza Muhammad says:

    sesape je lah…
    air oren? hehehe lawak le ko nara weh… saje je nk provoke ‘yg berkenaan’.. pastu ade aaa komen, BN ni saje je nk bla2…(fill in the blank), dah ble agak aa patern pengkomen2 berkenaan…
    yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan.. klu nk tonjolkan yg baik2 blaka, camne masyarakat nk blaja berfikir (bkn meniru ok)….
    ooooo klu lam paper tonjol bab elok2 seme, ade suara2 sumbang kate k’jaan misalnya xmo bgtau perkara sebenar….
    misalnya kes Felda tu. Bila yg berkenaan kate Felda maintain tak bangkrap, ade plak suara2 sumbang kate sembunyikan perkara sebenar, k’jaan tak telus lah, tak transparentlah etc… dan bile reveal perkara2 buruk plak kate sesetengah nk bukak aib org… camne ni…
    kesimpulannya, masing2 dah ade akal so pandai2 le fikir sendri, adopt and adapt…

    0
    0
  37. LOL says:

    Thanks Ryta..Abg Nara dah Comfimkan yg pic ni adalah Ashraf Sinclair..so marilah kita doakan yg dia betul2 dah berubah sekarang walaupun ni pic lama..bukan apa,tabiat mcm ni payah nak tinggal..mcm hisap rokok la..jom la kita doakan agar Ashraf ni berubah n bimbing bini dia ke jalan yg benar..

    0
    0
    • Ryta says:

      Welcome LOL…
      Jom la kita doakan dia dan bininya berubah…semoga pintu hatinya terbuka untuk menerima hidayah dariNya…amin….(sambil menadah kedua2 belah tangan!!)

      0
      0
  38. melayu hebat says:

    nk minum arak baik kleuar agama islam..bodoh..

    0
    0
    • kulatkilat says:

      nape nk kuar agama…….taubat je lah kpda Allah….blk k pngkal jalan…….

      0
      0
  39. iza says:

    BUNGA CINTRA LESTARI PUNYA SUAMI..
    ashraf sincan. eh silap. ashraf sinclair

    0
    0
  40. Cik Dora says:

    isk..sapa r?

    0
    0
  41. miss_pinky says:

    yup,asyraf sinclair.
    comfirm 100%

    0
    0
  42. bb says:

    Ya btoi.. Kata mangga luch,tp BN pn tnjuk pic seksi jugk.

    0
    0
    • beau says:

      mangga.soh org pose lucah, BN amek gmbr yg mmg social life artis tu. BN x soh pon dorg bgmbr cmtu

      0
      0
  43. reena says:

    It’s look like Ashraf jer kan.. nie pic before kawin or after kawin?.. if pic lepas kawin , hish3..wife dia kan ngh pregnant skrg, x bagus lah nk buat contoh for his future baby soon… mcm2 ceta dah skrg b4 N after dia kawin niee.. jangan tambah terukk lagii dah laa.. mcm mana nak bimbing isteri nie, dah dia (as husband) pun tk leh bimbing diri dia.. apa lagi bila dah ada anak nanti…tambah bila anak2 dia dah bsr tengok pic2 mummy N daddy dia mcm nie, hmmmm……… salam

    0
    0
  44. jmr says:

    tu kan anak pak abu..tu kan air tawar nak bijak berlakon..try la korg pk positif sket..hahahah

    0
    0
  45. ajuera says:

    mulut cm asyraff sinclair..hidung cm asyraff sinclair gak..mata pon cm asyraff sinclair jgk..cuma rambut x pasti..tp confirm ni asyraff sinclaire..huhuh

    0
    0
  46. open mind says:

    majalah mangga tu di suruhnya artis pakai seksi2 utk bergamba.. kalo blog nie .. dia tunjuk yg real .. tak suruh pun jantan dlm gambar nie teguk air oren spesel tue …

    0
    0
  47. sweet says:

    asyraf sinclair

    0
    0
  48. aku says:

    gambit la woit.. tgk tol2.. hahahha

    0
    0
  49. hajar says:

    kompem anuar zain

    0
    0
  50. Reena says:

    Sedapnya laki bcl meneguk minyak masak seri murni.. (new packaging)..ahak ahak..marilah yam seng..kepala bisa pusing.. semoga pintu hidayah dibukakan utk AS.

    0
    0
  51. hajar says:

    anuar zain …..btl sgt2

    0
    0
    • apa2 ajer says:

      Ko nie, Bukan Anuar Zain larrr… Anuar Zain rambut lurus… ni rambut krinting… Nie Ashraff larr… Enak Bangat sih togok air oren..

      0
      0
      • hajar says:

        hahhahah malunya aku slh org…tk la sblum ni anuar zain kan ada rmbt cm ni hehehehhe

        0
        0
  52. me says:

    pada yang sibuk2 nak cakap pasal dosa tu takyah la buka web ni…kecoh je..macam baik sangat..buka la web yang islamik…dah diorang tu artis mestilah orang nak tau, kalau awak tu takde sapa nak tau pun…dedicated to kikilala & 1sense

    0
    0
    • kikilala jugak says:

      lau nak bukak jugak kena ikut tema tuan rumah,tuan umah mengutuk,kite pom mengutuk,tuan umah memuji kita ikut sekali puji2..baru tuan umah sayang dan tetamu2 lain tak bising.ye dak??

      0
      0
      • Ryta says:

        Tuan rumah tak kutuk sampai jatuh terduduk, dalam mengutuk dia suruh pembaca pikir apa pengajaran yg boleh diambil dari gambar yg dia reveal tu….
        Dan kalau ko rasa tuan rumah tak sayang kat ko dan tetamu2 lain bising kat ko…aku sarankan agar ko blah je dari sini….win-win situation….

        0
        0
        • kikilala says:

          lor,lau tuan umah jatuh terduduk,org macam ko kan ade.angkat la tuan umah..keje ko kan mengangkat tuan umah

          0
          0
        • Hehe.. says:

          Erp.. Jgn main2 ngan minah nie.. Bn dh bgi dia kuasa veto tu.. Dia leh angkut org kuar dri blog nie.. Huhuu.. Bile ada org tegur semuanya dia suh bla.. Bila dia tegur org lain xpe lak, xder org suh dia blah pun… (x caya cuba tgok entri lain camne dia tegur menegur..)

          0
          0
        • kulatkilat says:

          pengampu tuan umah……..hahhaha…..20 persen…………………

          0
          0
        • Ryta says:

          Ko ni pahal Hehe…carik pasal dgn aku plak!

          0
          0
  53. siapa yg cakap tu anuar zain, mmg sah rabun ayam..haha
    jawapan saya , dia ni asyraf sinclair…huhu
    jangan lupa, belanja air oren ok..huhu

    0
    0
  54. LOL says:

    Yaya says:
    June 28, 2010 at 3:31 pm
    Kalau artis xde gambar kontrevesi skalipun masih ada kisah2 lain artis, cth kisah kawin, artis dh pkai tudung, artis dah taubat…. Pmbaca pulak yg kuarkan citer buruk lama utk aibkan org… Cuba kalau kita yg jdi mgsa, bgaimana perasaan jdi bahan kutukkan org?

    Ni aku nak jawab soalan bodoh dan bengap yg mamat di utarakan..
    >Hang ni GILA ka? artis nak pakai tudung??artis dah insaf?? hang nak suruh blogger2 hiburan carik cerita nih?? msalahnya bapa kerat artis yg jadi baik hah?? yang runtuh akhlak banyak la!..setahun 2-3 artis ja yg berubah ke arah kebaikan (tu pun sat ja)..kalau mcm ni,blogger2 semua xdak isu la nak share ngan pembaca..1 tahun 3x ja bukak BN nih..apa da…

    bulan Julai depan,aku nak YAYA emailkan 5 berita pasal artis yg dah pakai tudung,insaf n jadi alim..setiap bulan yer..aku sanggup bayar untuk 1 berita..chow..

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Diorang2 tu lupa dlm BN jugak ada tunjuk perkara2 baik yg dilakukan artis contohnya gambar2 bertudung, gambar buat umrah, gambar buat kebajikan etc cuma benda tu memang berapa kerat sangat la berbanding yg berclubbing bersosial semua2 ni..

      0
      0
      • Yaya says:

        Aku x kata bn x kuarkan crita2 baik nie.. Jdi jgn salah paham. Cuba baca balik ayat aku sblum nak mngamuk x tentu pasal. Mksud aku kalau cerita2 baik yg dipaparkan d bn skalipun mgundang pembaca kuarkan kisah2 buruk atau ngutuk diorang, mngaibkan org tu padahal dia dah berubah. Mgkin ko bley tgok sndiri gosip2 lain. Bpe banyak crita positif yg dia share.. X banyak kan? Kenapa? Sbb cerita2 baik mcm tu x bnyak komen, xde smbutan… Kalau ada citer baik, kita pun x tau sbb x didedahkan. xkan semua cerita buruk je, artis juga manusia.. Ada yg baik, ada yg buruk perangai… Bukan x ada kisah elok, tpi x post sbb dia rasa x menarik… Stiap hari kita disajikan kisah buruk artis sbb itu yg bnyak sambutan… Dsbabkan terlalu banyak kisah buruk, jdi kita generalise dgn mngatakan x bnyak kisah baik artis yg bley djadikan tauladan… Bn cume nak ‘mngorek’ gmbar2 sensasi yg bley djadikan bahan hiburan, tatapan pembaca.. Gambar2 sensasi beserta dialog lucah rekaan nara yg selalu jdi perhatian org…. Blog, nwpaper, mangga memang banyak gambar dan kisah sensasi yg jadi tatapan semua lapisan. Jgn lupe kes rogol saudara sendiri, buang anak, seks d kalangan remaja, pgaulan bebas makin meningkat hasil dri pengaruh bahan2 ni yg mudah didapati…

        0
        0
        • kikilala says:

          tak guna nak besyarah panjang lebar kat dorang.ape dorang tahu,nak hentam saje sebab dorang ingat orang yang tak suke cerita2 cam ni adalah menyokong perangai artis yang tak elok.jelas sangat mind set dorang.

          0
          0
        • illa says:

          betul..aku sokong korang..yaya n kikilala

          0
          0
  55. wahai says:

    ala asyraf sinclair la 2..tensen nk dpt anak/…..hek9

    0
    0
  56. cam cam….
    cam..???

    0
    0
  57. emer says:

    x hensem la dya bla l rambut pnjg……

    0
    0
  58. chix says:

    i rasakan bagaiman abg nara boleh dpt pic ini. mesti org yg tangkap gambar ini hantar kat abg nara. jadiya org yg antar email itu pun kali 5 je.. mesti diorg pun buat benda begini tapi sengaja nak menjatuhkan org lain. apa org kata.. hipokrit…

    0
    0
    • Hehe.. says:

      ye tak yer la.. nara tangkap ke kwn dia tangkap? senang sgt nie bnyak gmbar2 hot ni, majoriti gmbar clubbing… dapat katne gambar nie nara? nara join the club kah?hehehe…

      0
      0
  59. Azfarul says:

    konfirm Asyraf! Strees kot tgk vidoe bunga ngan ariel? lol

    0
    0
  60. akubest says:

    bila BN tunjuk gmbr kt sni kata mengaibkan,berdosa…kalo artis tu sndri amik gmbr tu yg sah2 tgh buat dosa tu x salah plak…kdg2 artis bila kena kutuk ngn peminat cmni bru nk berubah,malu la apa la…bila dia berubah,org yg mengutuk samp dia berubah tu pon dapat gak sikit saham pahala…tp kalo kita biar kan…nk kutuk kata dok jga tepi kain org..samp bila pon dia x berubah,kita yg x menegur ni pon dapat la sorg skit saham dosa dia.

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      kekdg terwondering gak… bila sesetengah org ckp ‘bukak aib org’ … nk tnye cuba gak define ‘aib’ tu apa?… paling senang sesuatu yg memalukan…
      ade terbace kisah … ade le sorg terkentut lam masjid, bunyi aaa. pastu adelah org kate, sapa yg kentut tu, bgnlah. tujuan dia nk suh org tu pergi berwuduk semula tp org lain nasihat, org tu mestilah segan nk malu, apa kate kite seme2 pergi berwuduk, so tatau sapa yg terkentut tadi, begitulah caranya tutup aib org… yg aku paham, aib adalah perbuatan yg memalukan yg dilakukan tak sengaja atau tak terniat nk buat mende tu dan biasanya bknlah sesuatu yg berdosa…(yg aku paham aaa). Tapi dlm kes sengaja cari pasal, aku rasa itu bukanlah sesuatu yg aib, actually menjadi kebanggaan pulak.
      Dan seseorg tu penah melakukan kesalahan dan kemudian dia bertaubat, insyallah akan terpelihara segala keaiban dia sblm ni… klu tersebar jugak, adalah dgn izinNya yg tentu ade hikmah disebaliknya…
      (sekadar pendapat personal yg tidak kena mengena ngan post di atas)

      0
      0
      • aakoo says:

        aku nak tambah ckit pe y zaza ckp..

        jgn jd cam satu kisah tauladan ni..
        dalam sebuah masjid yang sedang mendirikan solat berjemaah.. tibe2 ada seorang laki ni bergerak2 dalam solat.. orang kedua (disebelahnya) kate, jangan bergerak la.. kemudian orang ketiga (sebelah pd org kedua) pula berkata weh, dalam solat tak boleh bercakap la..

        so, moral of da story, jgn menegur org kalo diri sendiri pun tak btol.. nak marah org buat blog ni, tp atas nafsu sendiri jugak nak baca blog ni..

        0
        0
        • lalala says:

          aku pun nak tambah, kalau dia tak bukak blog ni takdelah sume benda ni, yg pertama tama dan paling utama apa dia? kewujudan blog ni.. sebab dari situ sume benda mula.. tak payah cite aib la ape, adopt and adapt? wahahahaha.. punca 468nya mana cuba ko tanya diri ko sendiri

          0
          0
        • kikilala says:

          sebab gambar tu gambar lama.lau gambar baru,tak kisahla nak kutuk pom.itu namanya bukak aib orang.suh org berpikir,kita tu pikir ke?nampak ke?

          0
          0
    • kulatkilat says:

      mengutuk org dapat pahala ke…….kalu nasihat 2 tau lah dapat pahala

      0
      0
  61. sfa says:

    aku bukan nak ngutuk atau seangkatan dengannya… tapi AS ni dah macam berkiblatkan barat.. bukan isu gambar ni jer.. yang dia bercium mulut ngan si BCL tuh..

    fitnah lebih berat dari membunuh.. tapi kalau dah ada bukti, xkan nak kata fitnah lagi kot?

    kita sesama islam disuruh menjaga aib kita sesama muslim tetapi bukan sampai perkara maksiat pun nak diamkan jer?

    BN memang salah bila keluarkan gambar ni (kalau betullah ini gambar lama AS). minta BN lebih berwaspada selepas ini. kalau gambar lama2 tak payah la keluarkan.

    yang tukang kutuk, jangan over mengutuk dengan kata-kata yang tak elok. x pasal2 korang dpat dosa kering. lagipun macamlah orang yang korang kutuk tu baca. guna pendekatan berhemah. =]

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      malangnya bila kite tegur secara berhemah dan general serta doakan yg baik2 (misalnya harap yg berkenaan bertaubat, sekadar contoh) ade plak yg kata berlagak baik atau hipokrit… susah le nk puaskan hati semua org, ade je yg tak elok atau tak kena..

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Nak taknak lepas ni kena komen di BN ni gaya artis jugak, iaitu just say: “NO KOMEN”..

        Bg mereka2 yg sentiasa tak puas hati baca teguran2 kat sini, reply la balik dgn cara berhemah..nak debat pun jangan sampai gaduh2. Boring la kita sesama Melayu Islam dok bergaduh pasal artis, semata2 kerana ada yg pros & cons ttg realiti artis2 yg dipaparkan dlm BN nih. Tak perlu kondem2 kononnya semua bukan baik sangat hipokrit etc kerana pastinya benda tu akan membawak kpd heated arguments. Cukup2la tuu..

        Then kalau nampak ada yg kutuk artis kaw2 tahap fitnah itu ini, tegurla secara baik kerana kadang2 org terlalu menyampah dgn perilaku artis2 akhir2 ni terdorong utk kutuk berbanding kritik.. Bg sy memang tak baik, namun kadang2 tu btul jugak terutama bila tgk artis2 yg bangga bergambar sambil buat maksiat secara terang-terangan. Apapun elakkanlah dari mengutuk kaw2, & paling utama elakkan dari menkondem pengkomen2 kat sini sampai nak bergaduh.

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          absolutely!!!

          0
          0
        • Fact-oriented Person says:

          Setuju dgn komen Zaza kat atas. Di bawah sy nak komen panjang sket, kalau rajin baca la sekadar berkongsi pendapat, takde niat nak kondem sapa2.

          Soal membuka aib atau tidak, dalam perihal kehidupan artis2 Malaysia ni bukanlah konklusif & adalah subjektif. Persoalannya adakah dikira membuka aib bilamana ‘aib’ tersebut sengaja didedahkan oleh empunya diri? Benar bahawa menutup aib seseorang adalah terbaik, & nescaya Allah akan menutup aibnya di akhirat kelak. Namun adakah ianya bertepatan dgn konsep menutup aib pd perkara yg si pelaku sendiri telah mendedahkannya, tak kisah langsung malah ada yg bangga.

          Membuka aib serta mengumpat dibenarkan dlm beberapa perkara, kalau dirujuk dlm kitab kitab Syarah Shahih Muslim dan Riyadhu As-Shalihin karangan al-Imam an-Nawawi. Antaranya yg ingin sy highlightkan di sini ialah:

          (1) Dibolehkan ghibah (mengumpat) bilamana meminta bantuan untuk menyingkirkan kemungkaran dan agar orang yang berbuat maksiat kembali ke jalan yang benar. Pembolehan ini dalam rangka isti’anah (minta tolong) untuk mencegah kemungkaran dan mengembalikan orang yang bermaksiat ke jalan yang hak. Selain itu ini juga merupakan kewajiban manusia untuk ber-amar ma’ruf nahi munkar. Setiap muslim harus saling bahu membahu menegakkan kebenaran dan meluruskan jalan orang-orang yang menyimpang dari hukum-hukum Allah, hingga nyata garis perbedaan antara yang haq dan yang bathil

          (2) Menceritakan kepada khalayak tentang seseorang yang berbuat fasik atau bid’ah seperti, minum-minuman keras, atau perkara-perkara bathil lainnya. Ketika menceritakan keburukan itu kita tidak boleh menambah-nambahinya dan sepanjang niat kita dalam melakukan hal itu hanya untuk kebaikan.

          Ini hanyalah sebahagian darinya, ada lagi..cuma yg ingin sy highlightkan adalah 2 perkara ni. Jadi terpulang pd masing2 utk interprete & classify blog BN ni sama ada termasuk dlm exception kat atas atau tak.

          0
          0
        • baby face says:

          Kn bay da cakap,kome nie le wat kelas kaunseling r…hehe…Jangan mara…

          0
          0
  62. hoho says:

    tgk dr sisi pun dah tau asyraf sinclair

    0
    0
  63. uba says:

    Bukan Asraf sinclair lah…korang ni serkap jarang ja….tak baik tau tuduh sembarangan. Bukan artis pun…

    0
    0
  64. orang biasa says:

    Steady BN…pedulikan cakap2 diorang tu…silap2 setiap jam diorang klik blog ni nak tau perkembangan artis dalam blog ni…masuk rumah orang x ada adab sopan…block jer komen diorang tu… kalau artis tak nak kena kutuk dia kenalah jadi baik…dah dia sendiri nak masuk dunia glamer…

    0
    0
  65. mas da queen says:

    Hola~~ Come visit my blog. http://marblepiece.wordpress.com
    Mostly humor and amazing things. See ya~~

    0
    0
  66. nakminumkatsanananti says:

    dorang ni ingat hidup hanya sekali, sebab tu kalau boleh semua nak balun kat sini
    hidup kita dua kali dek oii…kat sana nanti semua ni bole
    tak caye…ha tgk la nanti..see u there….

    0
    0
  67. insanBiasa says:

    hmm…asraf sinclair ni…xsnggka dia dh jd seterok ni…dlu kes cium2 kt tpi pntai..pas 2 mntk maaf..ni kes ni plak…pasni mntk maaf plak..wtpe mntk maaf kt pminat2..kwn2..fmily je..spatotnye ko mntk maaf Kat Allah la…hmm bertaubat le..jgn TAU BUAT je..ni la klau idup x ikot suruhan agma..nauzubillah..

    0
    0
  68. insanBiasa says:

    salam..kpd smua…ni bkn soal jga tpi kain org…ni soal igt mengingati…kita ssma umat harus la sntiasa bringat..ni x…lbih tkot d cop “jga tpi kain org” drpd nk bringat2 ke?? klau pk nk wat ha sndri je..kita xkn d anngp saudra sssma mnusia dlm islam…ni la nmanya tkot kat org drpd tkot kat Allah..
    berpesan2 ssama mnusia adalah harus..hmmm d samping igt kat dri sndri..wallahualam..

    0
    0
  69. no comment says:

    pa2 pon lantak die ler

    0
    0
  70. ulala says:

    2 gambit la..aku rasa la..yg blakon Datang Bulan 2

    0
    0
  71. wtf says:

    asrap pelir

    0
    0
  72. babytomei says:

    melayu hebat: jgn sekali2 guna ayt kuar dr islam…(berat tu) walau sebesar mn dosa kita, jgn sekali2 pertaruhkn akidah sbg mainan. ko prnh dgr x sorg suami kata kt istri dia “kalu abg curang pd ayg, abg rela kuar dr islam”.. itu ayt yg paling bodoh kt dunia nih. dia ingt agm n dosa dia dpt dihubungkaitkn? akidah bkn prtaruhan ats dosa2 kita wlu sebesar mn pun dosa tu…

    0
    0
  73. babytomei says:

    arak, zina, dedah aurat, pergaulan bebas n segala mcm maksiat dh jd trend dlm dunia artis..hrp mrk sedar bhw mrk adlh public figure, jd prhatian n ikutan terutama ank muda…klu mrk xsedar segala saham2 dosa yg diikuti oleh msyarakt akn trhimpun pd mrk…dan sbg msyrakat yg celik..kita patut nilai baik n buruk sikap sesorg artis sblm nk dijadikn role model…ok sm2 fikirkn..

    0
    0
  74. siti87 says:

    ala…knl sgt.. ASYRAF SINCLAIR ler….

    0
    0
  75. rose rosak says:

    rasanya bang nara…hahahahaha

    0
    0
  76. SIOT says:

    NO WAY ARTIS X BOLEH KITA JADIKAN ROLE MODAL.

    0
    0
  77. LOL says:

    Betol SIOT,artis mmg kita x boleh jadikan panduan..setiap agama dah bagi Role Modelnya sendiri..so ikutlah role model tu..comfirm hidup dilimpahi kesenangan n ketenangan..pasal Pic Ashraf Sinclair ni..aku agak hairan mcm mana pic ni boleh di ambil..nmpak mcm di sengajakan dan tak di sengajakan pun ada..

    SENGAJA – AS seolah2 berbangga minum air kencing nih n sruh kwan dia snap pic utk koleksi peribadi..

    X SENGAJA – Ada kawan2 AS nak pedajal/menjatuhkan maruah dia dgn snap pic kontroversi mcm nih..tpi sapa suruh dia teguk air haram ni kan..salah dia la…cari penyakit..

    0
    0
  78. sizuka says:

    teruknya korang, siap komen abg nara kt sini…biarlah dia dgn blog ni…mesti ada benda yg berguna utk kita semua…nasihat menasihati…lagi satu kalau tuhan turunkan bala, bukan asyraf sinclair aje yg kene…kita semua akan kene…sbb tu kene ingat mengingati…sbb dia minum arak…org lain yg kene tempiasnya….moralnya disini…kalau dh tau org islam jgn minum arak…pastu dh tau diri tu artis jgn ambik gambar mcm ni…

    0
    0
    • mamee says:

      sbb kena igt menginati la kena ingatkan abg nara sekali..sian n takut tgk wujudnya blog2 sebegini.. xmau mengulas lebih panjng karang x pasai2 aku kena maki..jalan dulu ye semua hehe

      0
      0
      • Hehe.. says:

        cuci mata tgok gmbar2 ni pun berguna gak kan.. sambil2 nak nasihat tu leh la ngumpat skali…

        0
        0
      • ti says:

        betul tu.. kalo abg nara kata dia menceritakan aib artis utk artis tu sedar, then… kitorang pn nk menegur abg nara krn nampak taksub sgt buka aib org.. bukan apa, makin byk blog cam ni skrg, buka topic aib org, then kutuk2.. elok ke.. so kite saling ingat mengingati..

        0
        0
  79. LOL says:

    lepak ja mamee..x pyah takut2..hehe..yg baik kita kongsi,yg x baik kita betulkan..ye x..sama2 la kita nasihat ashraf n bagi pendapat bernas psal ni..kongsi dgn viewers kat sini..kena maki pun xpa asalkan kita dah luahkan..pergh…

    0
    0
  80. lan says:

    memang si asraf ni kuat minum oren…

    0
    0
  81. miss zorro says:

    wow! lupe agama dah die ni…melampau sgt..kontroversi always..

    0
    0
  82. basshunter says:

    dlu ciom2 kat bali, skang teguk arak lak….wahhh…bagus tol asyraf ni…

    0
    0
  83. azra says:

    mcm asraf sinclair je……

    0
    0
  84. the lady says:

    tp bile mase plak a.s rambut panjang??

    0
    0
  85. emily osman says:

    alahaiiii sebab mamat ni artis..semua nak kecoh ketiak…ramai lagi melayu yang menonggak kat dlm club tu wehhh tak teramik gambo depa….buat apa nak kecoh2?

    0
    0
  86. yes gosip gurl!! says:

    wahhhh xajak pun asraf sinclair nie..minum oren sama…..

    0
    0
  87. testing…….^^

    0
    0
  88. sharul says:

    lantak la sapa pu aku peduli apa………….

    0
    0
  89. Nor Hanis says:

    alaa… standed la tu abg nara…

    ramai fans bererti ramai juga anti-fan… i mean BN not AS.

    diorang yg kutuk2 ni… entah2 5 minit skali refresh page sbb nk tgk entry or respon baru… ekekeke~

    phaiting abg nara~ :P

    0
    0
  90. norsharina says:

    tu listerine la. kahkahkah.

    0
    0
  91. Stargone says:

    ceh, bajet macho la tu togak air ‘oren’. hahaha!

    0
    0
  92. AnneDeSilva says:

    Salam..
    im back..
    pergghh..
    giler kentangla BN skunk..
    gado sana sni..
    smpaikan bang nara pon kena maki?
    adoii cianyerr..
    sbb tu anne seram dh nk masuk BN..hahahhaah
    Niat tak menghalalkan cara k dlm islam..
    relax sume….peacee..

    0
    0
  93. merah says:

    aduii..
    sal bnda ni pon nk gado2.
    yg xske tgk tuh tayah la tgk..
    jgn la nk emo lebey2.
    pkir positif dala. yg buruk2 tuh tayah ikot..
    peacee :) hehe

    0
    0
  94. kutu says:

    elok ditunjukkan kan kat tv je terus.. biar dia mengaku kesalahan dia… kat dunia blh la lepas dari minum air oren kat dalam kubur air cendol(nanah) 1 kau dpt…wakakaka

    0
    0
  95. yukie says:

    x knl laaa spe mamat nih…adoyaiii..lay plak dia mnum satu botol lak tuuuuu…;-p

    0
    0
  96. silantra_gurlz says:

    ak rse ni bkn asyraf..tgk kulit pon tao~ actually bkn mamat ni sowg tegok natang ni..rmai lg~ nk tuduh ni sape pon x tao la..bkn ak ade tyme tu..st g ckp benda x betol jd fitnah, nk ceritakan keburukan mamat ni mengumpat plak~ sesame la kte bdoa utk umat Islam kt dunia ni d redhai Allah swt..

    0
    0
  97. lorh minum air kencing ka hihihi

    0
    0
  98. LOL says:

    ni bukan asraf sinclair..ni George Stephenson..mat salleh dari Belanda..biasa la mat saleh minum arak..x berdosa pun..

    0
    0
  99. gee says:

    AKU SOKONG KATA-KATA WARDINA MENGATAKAN MEMANG ARTIS NI MEMANG TIDAK LAYAK DIJADIKAN IKON….fullstop!!!

    0
    0
  100. nic haya says:

    Gambit Saifullah

    0
    0
  101. kutu says:

    xkire la sape as ke az .. tp ini la cth budaya kehidupan artis kat msia sama ada kite tau ke tak.. ada member aku artis top gak.. dia pun ckp x mabuk x smoking kena pulau la….

    0
    0
  102. sarra says:

    macam ashraf sinclair je

    0
    0
  103. GhostHouseUnited says:

    confirm asyraf sinclair..

    0
    0
  104. dontblameme says:

    korang sesedap rase jer tabur asrap sinclair..sorang da tabur asrap sinclair semua nak tabur gak cube tengok betul2 jgn jadikan org yg x berslah jadi mangsa…….

    think bout it…!!!!

    0
    0
  105. siapakah beliau ini???

    0
    0
  106. bukan nak menyibuk says:

    bodoh la yang komen,”ape tujuan letak gamba ni nak mengaibkan orang”,benda ni salah,benda tu salah..dah masuk “Blog Hiburan Sensasi Dan Terkini Tentang Artis Malaysia” memang lah keluar benda2 camni. kalau tak suka,jangan bukak..contact teros abang nara..bukan komen kat cni.sakai.

    0
    0
  107. erza says:

    mcm anuar zain jek…

    0
    0
  108. lalala says:

    macam anuar zain jer

    0
    0
  109. lalala says:

    ha…memang anuar zain…korang jgn nak tuduh asyraf sinclair die kan putih ni lak kulit gelap ckit pastu rambut die panjang n ade simpan janggut

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Mujur tak kata Anuar Musa ke..Anwar Ibrahim ke..Anuar & Elina ke.. Maybe dlm gambor kat atas tu sebenarnya Anuar bin Jamil..budak Simpang Renggam, sebab sy kenal sangat halkum dia..sama mcm dlm gambor tu. (sarcasm)

      0
      0
  110. lolo says:

    dah x ingt neraka agaknye!!

    0
    0
  111. Terinah says:

    KECIANNYEEE MAMAT SEKOR NI
    DAH KAWIN DGN ‘BIBIK’ INDON TRUS JADI CAMNI
    KUANG KUANG KUANG
    KECIAN DEIIII…
    APAMACAM…

    0
    0
  112. atien says:

    nmpk sgt asyraf sinclair..walaupon rmbut pnjg..

    0
    0
  113. rmn says:

    asyraff sinclair

    0
    0
  114. kadaboom says:

    gambar yasin kumpulan brothers la weh.

    0
    0
  115. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    0
    0
  116. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    0
    0
  117. wangi says:

    yg ni mmg ashraf sinclair, 100%.. aku nmpk gambar ni dlm kwn dye pnya fb… mmg la time tu dia kt oversea tgh belajar tp knp la kwn2 dia mengong sgt g letak pictures mcm tu.. dah tau ashraf tu artis.. n c ashraf tu pun satu.. dia boleh rilex je g comment picture tu selamba badak mcm xbuat salah pn.. padahal bende tu brdosa tramat sgt lah dosa.. kot la nk sound membe dye tu g letak pic camtu kt public.. ni tak! dye mcm tk kesah. bangga kot.. allahuakbar…

    0
    0