Written by Bella | November 7th, 2016

Semakin panas nampaknya mengenai isu Elly Mazlein tarik diri. Kalau sebelum ini komen Datuk Ramli MS mencetuskan kemarahan netizen, kali ini pelakon Ogy Ahmad Daud turut terkena tempias yang sama apabila beliau lantang mengkritik Elly.

ogy-1

Ogy dalam satu kenyataan di akaun Instagramnya merasakan Elly memang patut terkeluar kerana beliau tidak memberikan persembahan terbaik tetapi hanya “berdrama” di atas pentas.

Netizen yang tidak berpuas hati bertindak untuk “menyerang” Ogy menerusi ruangan komen di akaun Instagram beliau.

Pelbagai pendapat yang diluahkan oleh netizen. Ada yang beranggapan komen Ogy itu terlalu “pedas” . Mereka juga mempertikaikan bakat Ogy dalam bidang nyanyian.

Berikut  antara komen-komen netizen :-

Fuh! Marah betul penyokong-penyokong Kak Lina kita. Relaks korang…

114 responses to Kritik Elly Mazlein Patut Terkeluar Kerana Buat Drama : Netizen “Serang” Ogy Ahmad Daud

  1. Anonymous says:

    boikot GV…

    18

    13
    • Rakyat Marhaen says:

      KESIAN ELLY. TIAP MINGGU PANDAI PULAK BAGI TURN LAST SUPAYA NAIK RATING. DAH LEW MAK MENINGGAL. LAKI MAIN KAYU TIGA TUP TUP SI PERAMPAS (YANG BELUM PUN JADI BINI EX DIEW) PULAK YANG BUNYI OVER MENYAKITKAN HATI. LEPAS BERSALIN CHECK UPS JAGA BABY ETC (WHICH WERE ALL DONE BY HERSELF). NAK CARI MAKAN MASUK GV3 KENA CONDEMN PULAK DENGAN JURI SINCE WEEK 1. DAH DECIDED TARIK DIRI. X CUKUP LAGI, OGY JADI NASI TAMBAH COMMENT PEDAS KAT IG. WHAT IS WRONG WITH YOU PEOPLE. JUST BE NICE TO EACH OTHER. YOU HAVE NO IDEA WHAT EVERYONE GOING THROUGH IN THEIR LIFE. TO ALL JURI X KIRA RANCANGAN APA POWN (GV MENTOR AF ETC) BAGI LEW COMMENT MEMBINA. EVER WATCHED THE VOICE? MEMANG VOCAL RUPA KITEW X SAMA DENGAN MEREKA TAPI BOLEH CONTOHI CARA POSITIVE JURI MEREKA COACHING. DENGAN KEADAAN KERAJAAN ANIAYA RAKYAT (WALAUPOWN X DE KENA MENGENA HAHAHA). SABAR LEW MALAYSIANS. DUGAAN PENGHAPUS DOSA. #SADTRUTH

      108

      0
      • iols sokong tok rammmmmm…

        tp mggu ni die mcm ok ckit….
        kalo nak msuk GV, mental kne kuat..
        kalo xkuat..eloklah tarik diri..
        kne kritik skit dh sentappp…

        zzzzzzzzzzzzzzzzz

        4

        20
      • Anonymous says:

        BETUL3..sy sokong bkn sb minat giler kt elly tp bg sy apa yg dikatakan tok ram tu terlalu sensitif tuk dinyatakan dlm siaran live mcm tu…k.ogy plak jd nasi tambah..dia nyanyi lg hr tu ms live dlm anugerah apa ntah pon terkinja2..suara mmg pecah..lps tu ms jd artis undangan tuk maharaja lawak pon lawak dia over dr peserta pon kn kutuk ngn netizen jgk..x sedar ke?pastu nk komen cam tu….please la ada sensivity skit!!

        14

        0
      • Anonymous says:

        Syorkan juri menyanyi dulu sabelum peserta menyanyi..Baru gempak..tak pun juri juri bertanding peserta bg komen..tengu berubah tak muka.

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku tak tengok GV. tapi nak tau gak. apa teruk sangat ke tok ram komen elly????? bukan mmg kebanyakan juri kat malaysia ni memang mulut longkang ke? belum kena kat ogy ngan bekas laki sheila majid. setidaknya kita sedia maklum memang tok ram juri profesional dan org yg berilmu dlm music. kalau ogy aku rasa mmg tak layak pun jadi juri.

      61

      0
      • melayu-siam says:

        awal tok ram ckp komen positif, but then after that tok ram ckp part teknikal elly kureng sikit. bla bla bla bla last ayat dia ckp, “tengok la belas ihsan kami mcm mana” (fullstop). ayat last tu yg elly terasa giler nk mati. bg aku ayat tu tak perlu pun tok ram sebut. sebab bila tok ram ckp mcm tu, seolah-olah elly survived sampai minggu lepas atas belas ihsan judges. come on! latest performance dia aku rasa yg terbaik kot berbanding a few weeks before. dia pun dh mcm sihat sikit, plus kalau tak salah aku mlm tu ayah dia dtg tgok dia (for the first time). muka elly memg totally berubah lepas tok ram ckp gitu. ending part pun muka jihan memg muka tak puas hati+terkejut sebab ahad haritu sepatutnye minggu takde penyingkiran.

        pasal mak ogy plak aku rasa dia tak tau kot rules GV ni lagu2 dia semua astro yg tentukan, bukan peserta tu yg pilih sendiri. so where’s the drama?

        *mati2 ingat lagu ct yg last tu dpt kt elly.

        8

        0
    • Anonymous says:

      who cares….

      2

      6
    • miss kepah says:

      elly bukan nk berdrama, dah lagu yg diberi dgn dia smua bkaitan dgn kes dia baru2 ni…bukan salah dia pun, part mana dia berdrama ntah,,lainlah kalau dia sendiri yang pilih lagu… tapi bagi saya elly ptt keluar sbb dlm bnyk2 yg tinggal, vokal dia yang paling kurang menyerlah….

      64

      2
      • Anonymous says:

        betul tu..peserta taun ni mmg menyerlah..elly nyanyi sedap, tp yang lain lebih sedap…so elly la yg kna out…

        28

        1
        • Pekerja Gomen says:

          Alaaa… kalau Elly tak keluar skarang pun..
          Dia tetap akan tersingkir jugak..
          Dia bukan antara top 3 pun..
          Yang peminat terlebih emo ni pesal…
          Sooner or later dia akan keluar…
          Takkan ko expect dia juara GV plak…
          Hilang akal??!!!

          56

          5
      • peminat gv says:

        yup. lagu yg d beri plihan astro. tp part dia menggedik dgn nabil tu nmpk drama skit. trutama ble dia tny nk perawan ke janda. ptut klu btul nk mncari rezeki utk anak, elakkn mnde2 yg x elok(gedik) mcm tu. org akn lbh mnghormati.

        3

        2
    • Anonymous says:

      kisahlah pulak aku nak boikot gv. bukannya boleh makan pun macam minyak masak. kesian elly,. dah jatuh ditimpa tangga. kalau rasa diri tu berbakat sangat tak payahlah tarik diri. dulu kalau kat sekolah kena marah cikgu takkan nak berenti sekolah kot. jujur jerlah ko memang takde bakat. larikkkkk

      25

      2
    • kentang jenner says:

      pengkritik kat malaysia ni, kena tgok mcmana pengkritik kat barat mcm the voice tu.dorang komen membina, dia tak cari kesalahan je memanjang, dia cari mana kelebihan dan dari kelebihan itu, dorang cari lagu yang sesuai..manakala pertandingan nyanyian di Malaysia ni terlalu “berunsurkan pertandingan”, macam af dan mentor tu..sbb tu tak habis2 nk uji peserta dgn pelbagai genre..mcm juri the voice kata:kita nk melahirkan penynyi, so kena cari kekuatan dia kat mana, apa lagu makanan dia….ni tak, suara peserta sesuai bawak lagu rock, diberikan pula lagu dangdut. untuk apa?? nanti dh jd penyanyi, dia pun keliru dia nk bawak genre mana. apa kekuatan dia. dan sebagainya. last2 tenggelam x timbul2…

      32

      0
    • Anonymous says:

      hahahahaha bru pagi tadi aku baca komen2 peminat elly suruh tukar tok ram dgn ogy, kononya komen ogy lebih membina…nah ambik korang..hahahahahah

      20

      3
    • Makci yg hipster says:

      Alah make ogy ni pun sama.. Time muda2 dulu pun drama.. Rasanya dia ada nama dlm industrial ni pun sbb nama belakang dia je… Klu dia hebat sangat dia dh blh jd mentor utk semua budak AF kayu tp tak de Satu pun hasil tangan dia… Sbb dia pun kayu

      17

      0
    • minah jambu - safety first says:

      helo elly..u terus kan aje GV tu u jangan tarek diri pasal ramli ms tu mulot dia dari dulu sampai skarang memang macm gitu…tapi u jangan lah ambek hati dengan komen diaaa….u pon satu u jangan ingat2 perceraian u ngan bekas laki u tu n u jangan ambek kesah dengan si betina gatal tu…u tumpu kan n fokus fokus ngan GV tu sampai atau tk sampai ke final u terus kan aje..u jangan buat separoh jalan ajee..terus kan di GV ok elly..jangan toleh ke blakang lagi ..

      1

      4
    • Melah berucap says:

      Org tu (Elly) tgh diuji tgh bersedih sepatutnya auntie ogy yg blh digelar ibu pd kak elly Bg la kata2 semangat ni tak.. org tu diduga dlm berpantang, berat dugaan tu.. Aku yg x minat GV tgk kat YouTube blh nangis,

      11

      0
  2. LESONG says:

    mmg si elly ni patut berambus dari GV.
    meluat aku tengok.
    tak habis² tunjuk simpati.
    dulu aku kesian dgn si elly ni.
    tapi lama² jadi meluat menyampah kat dia.
    nak kecam aku..kecam.
    peduli ape aku.

    23

    103
    • Anonymous says:

      Ko ni apehal emo sorang-sorang? Tekanan hidup ke?

      54

      2
    • jari jemariw says:

      Berani lah hang ckp kat sini… cuba hang ckp depan2 dgn muka hang aku nak tengok… maii.. kebanyakkn org berani ckp kat sini.. myampah lah apalah… sebab identiti x d ketahui tu lah berani.tpi klu kat instagram perangai lain dari yg lain.. sebab ade gambar profilkn.. tu lah berani

      6

      8
    • jari jemari says:

      Alah c lesong ne berani kat sini jer komen mcm tuuu….. ne di katakan minta puji… ade ku kesaah????

      3

      2
    • fake azmi till jahanam says:

      eley, kau mesti fake atau sepupu sepapat azmie tu. wwuwuwuuuwuwuuuu

      17

      0
    • Anonymous says:

      MEMANG! gedix ingat lawa ke…..

      14

      3
    • Anti drama Queen says:

      Mmg x best pun..Korg dok sokong n simpati buat apa. Ada dia kisah.. Aku knl sgt si psiko ni. Sejak dia shooting kat umah aku masa tu. Dh la poyo perasan cantik. Pastu yg buat aku sentap Mak aku dok nk tegur dia tp dia buat sombong lak. Bila nk tegur buat muka kekwat. Dah tergedik2. X hrmat tuan rumah. Sejak dr tu aku terus x minat perempuan psiko. Dia pandai tunjuk baik. Terpulang la sapa baca ni nk maki aku x heran. Setakat berlakon pun x leh blah. Betul ckp Ogy kalau betul seorg berbakat x mcmni caranye.

      21

      20
      • akak celah bedah says:

        dari dulu sampai sekranag laa aku mmg tak minat elly

        tak pandai belakon pun…belakon mengada gile…mcm fake je…manja tak kene tempat…irritated je tgk kalau dia belakon
        menyanyi pun suam suam kuku..
        aku tak paham macam mana ramai peminat

        put aside her marriage hiatus, my comments are just solely about her acting and singing.

        11

        8
      • Engku says:

        Aku tengok tiap berita pasal elly kau komen pasal ni. kahkah. Kau sentap eh artis xnk layan mak engko

        5

        1
        • Anti Drama Queen says:

          Artis lain xder pun sombong…Dia sekor yg perasan diva pdhal bwk watak mak je. Artis yg jd watak utama xder la kekwat mcm dia. Kekdg time shooting aku dok perati dia senyap mcm kena rasukan pun ada. Maafla aku nmpk depan mata ok.

          1

          3
    • Anonymous says:

      Lesong ni sepupu jemi ke? haha

      13

      0
    • izzy says:

      celah mana plak dia minta simpati? dia menyanyi je aku tgok.. w/pun sorry to say suara mmg kureng sikit le.. astro tu yg bongok asyik bg lagu merapek… lagi satu, apasal asik2 lagu indon..? punyalah berlambak lagu tempatan. next week pun ade lagu indon lagi! si ogy ni pun satu, dia sdiri menyanyi & melawak pun ntah ape2 ade hati nk mulut longkang kt org lain. berlakon pun kekadang over!

      18

      0
    • lol says:

      Faye ni ….

      2

      0
  3. Anonymous says:

    Kalau CT Nurhaliza yg kritik nyanyian Elly, 100% aku terima. Tok Ram kritik pun aku terima. Tapi Si Ogy Daud ni kritik, aku rasa nk siku je dia. Dia spesis Fazura jugak kot! Nyanyian ke laut & drama je lebih ada hati kata dekat orang.

    128

    0
    • LOLA says:

      like komen ko bejuta2 kali..don’t give up kak lina..

      11

      3
    • Ana says:

      Ya!its true!she pun over acting banyak,berdrama lebih ,kritik orang macam faham and macam dialah yang paling pandai…

      13

      0
      • LOLA says:

        nanti kalau ada GV4 tolong la panggil kak ogy bertanding..nak jugak haku tgok pandai mane dia menyayi…palng pentinggggggg..haku nak tengok muka dia bila kene komen

        21

        0
        • 2cents says:

          yea sokong sgt2..bg ogy masuk..dia kn paling hebat, mesti dia x gentar nye ngn artis2 lain yg bakal bertanding..sebab terlampau hebat mesti boleh menang nye..aku rase sblm juri kritik dia, dia dulu yg kritik juri kononnye seni dia tahap dewa…kau mampuu??? ogy is a narcissist..hidup nk kena puji2 je dia, bila org komen tau plak sentap..

          anyway blh tgk cara dia bg talk dlm ‘the story’..punya lah riak bangga diri,smpai ke penonton yg tgk pn dia duk komen mengata..blh cari video tu dlm youtube.. aku doakan org2 mcm tok ram ngn ogy ni jatuh terduduk,klu Allah nk tarik sekejap je..

          17

          0
        • Anonymous says:

          Setuju sgt.. pggil la macik ogy ni..nk tgk ‘kpndaian’ dia plak

          1

          0
        • Anonymous says:

          Sokong. Serius tak paham camne dia leh jd figura seni. Lakonan dr zaman muda smpai skrg mmg out. Suara keras nak mampos takde lenggok.

          2

          0
  4. tuan says:

    hanya si geng2 situa & kertu aje komen mcm tue.

    plsla mindset ke kampungan.

    kak ogy, mase u join mentor dulu tak drama ke? kalo u bagus dlm komentar & mengajar org, tak protege u tak laku dlm industry.

    yang tukang kritik pun tak bagus, cme nak suruh org bagus

    24

    0
  5. raz says:

    mcm suara dia sedap

    17

    0
  6. asoka says:

    artis dgn artis begigit….kita bukan artis tepuk tangan ..org dah menopos plak tu yang mulut kencang cam nak makan org…industri ni x besar mana pun ko pun dah tua nnt artis baru hilang hormat dgn ko rang….

    15

    0
    • Ana says:

      That is soo true….artis atau juri yang lebih tua patut menjadi contoh terbaik bukan menjahanamkan orang….sibuk pulak nak campurtangan

      5

      0
  7. sentap says:

    ogy nak komen org…ko pun nyanyi sore ke laut…klo aku dgr lagu ko kat radio mmg cpt2 aku alih…myanyi dah la cam syok sendiri…dah x laku dok senyap2..jgn busuk ati ngan org…tau la ko pun janda tp si elly janda ada anak…ko hado….dia nak sara anak dia…

    26

    0
  8. indah says:

    mulut tu buatlah amal ibadat…..industri bukan tuk ko sorang…lantak lah dia nak berdrama ker aper….

    20

    0
  9. Anonymous says:

    sibok lak nenek ni bahas org ….yg dia tu perfect lh sangatt..lain lh klu org tu ada ijazah dlm bidang vocal tune n sebagainya I accepted..

    13

    0
  10. bulan says:

    Makcik Ogy ooi cermin diri dulu ya baru komen…daripada suara kau tu …kalau menyanyi serak cam jantan… sedap lagi suara Elly.

    16

    2
  11. makcik bawang says:

    bila masa plk elly berdrama.. lagu2 sebelum ni pun bkn nya dia yg pilih. pihak astro yg kasi. dah pihak astro yg sengaja bagi lagu semua yg mcm ada kaitan dgn diri dia. so dia just nyanyi n jadi diri dia yg sebenar je lah. kat mana yg drama sgt tu? hurmm

    27

    1
  12. anas says:

    dia ni dulu pernah sentap kena komen dlm raja lawak…dia sebagai tetamu undangan pas tu citer pasal azura..org nak buat lawak dia buat drama cam berepisod….kena sound lah dgn juri….isi kering kontang…apalag marah lah c tuek ni..kata juri x tahu menilai..ha..ha..ha.. diluar terjerit2 bg komen konon2 terbaiklah…

    25

    0
    • Anonymous says:

      kalau dia jenis mudah sentap, dh lama dia sentap dgn lawak bangang nabil. Tapi Elly cakap dia xsentap. Netizen je sentap. itu ko xnak kira?

      2

      0
  13. anakwatan says:

    dia ni kan makin tua makin terok mulutnya,,,,,

    13

    0
  14. mami penang says:

    Ogy nih… sora pun ke laut… berlakon plk over acting…

    16

    0
  15. Anonymous says:

    woi ogy! senyap bley?! ko pi main jejauh jual sambal sana! x abis abis org tue over nie

    9

    0
  16. sam says:

    astro amik lah org tua ni masok GV4 nnt…mesti roboh pentas org terlampu suka dengan sore dia…

    17

    1
  17. huhuhu says:

    tengokk aku nak komen lagi… hmmm nasiblah elly dh keluar.. perlu ke ogy ni masuk campur??? and it is true, ogy ni boleh nyanyi ke?? hebat berlakon ke?? yes mmg lakonan kau hebat sangat! but pls, jangan nak jadi nasi tambah bolehh???? haih! ye ye elly nyanyi x bagus.. tapi she doesn’t need ihsan or kritik bnd yang lain dari nyanyian pls… kalau aku pun sentap.. tapi nasib lah elly sentap bkn marah2 atau apa pun.. dia buat dgn cara yg baik dengan menarik diri.. dia mmg ada masalah personal yang satu malaysia tahu. sedangkan kita dalam kehidupan ni, kalau jiran cakap buruk pasal kita pun kita ada rasa marah (utk org yg emo lebih) atau rasa sedihh (utk org yg calm) ikut masing2.. dugaan dia lagi berat.. kena tinggal suami, sedih bengang marah. pastu masuk tv dengan mungkin dia sedar nyanyian dia x bape bagus, dengan ejekan sinis, komen sinis.. kau rasa???? dan pls orang lain mcm ogy ke siapa pun pls lah stop it… serious weh kesiannnn

    6

    0
  18. Luna Lamaya says:

    ka ogy jeles kat elly!psl elly janda meletop! sdgkn dia janda karat monopos!!hahahhaha!! ksian ko mak ogy!! tak famous.

    8

    2
  19. DarlaA says:

    Asalam semua…. Saya rasa setiap orang berhak membuat kritikan tetapi janganlah sampai menjatuhkan airmuka dan maruah orang ..Berilah kritikan secara adil kn ianya lebih baik untuk kemajuan dia dan jangan cepat menilai seolah olah kita tahu apa yang ada difikirannya . Mungkin hari ini dia yang diuji..esok lusa mungkin hari kita.. Sekiranya tuan punye diri berkecil hati disebabkan kata kata kita nanti kita yang berdosa ….to Elly semoga hari mendatang menjadi lebih baik dari hari ini dan hari hari yang lalu…pastikan Elly menikmati saat ini, hari ini, waktu ini, detik ini. Sebab esok semuanya hanya akan berubah menjadi kenangan semata….Tak semua airmata bererti lemah!!!

    26

    0
  20. One Loop says:

    Kita patut bagi sokongan kepasa semua Janda-Janda di Malaysia. Semua Janda patut disokong!!!

    7

    1
  21. Anti drama Queen says:

    Mmg x best pun..Korg dok sokong n simpati buat apa. Ada dia kisah.. Aku knl sgt si psiko ni. Sejak dia shooting kat umah aku masa tu. Dh la poyo perasan cantik. Pastu yg buat aku sentap Mak aku dok nk tegur dia tp dia buat sombong lak. Bila nk tegur buat muka kekwat. Dah tergedik2. X hrmat tuan rumah. Sejak dr tu aku terus x minat perempuan psiko. Dia pandai tunjuk baik. Terpulang la sapa baca ni nk maki aku x heran. Setakat berlakon pun x leh blah. Betul ckp Ogy kalau betul seorg berbakat x mcmni caranye.

    9

    18
  22. Anonymous says:

    Ogy ni mulut cam puaka..korg igt x dia jadi juri jemputan af last season..sampai pengetua tu kuar dewan la sbb komen puaka dia tu..kalo ye pon prsmbahan pelajar xbest..ckp la elok2..nk jujur tp melahar..cam harey btl perangai

    8

    0
  23. Anonymous says:

    Ogy x tara mana pun berlakun…menyanyi pun out…harap lama ja dlm industri tapi apa pencapaian dia yang patut dibanggakan pun x tau..harap tumpang nama bapa arwah mak & bapak dia ja…

    7

    0
  24. Queen says:

    serious tak nampak kat mana yg elly ni berdrama etc..
    lagu drama2 tu sapa yg bagi??? produksi kan??
    pastu tak pernah dengar even SEKALI punnn elly mention pasal status or personal dia.. nak2 GV ni 100% juri yang adili.. so tak perlu kot kalau dia nak berdrama for simpati.. bkn leh pengaruhi vote ke apa.. masalah rumahtangga dia..kita nak kata apa..kita takleh nak interfere pon! tapi dia bawa bakat dia dalam GV bukan bawa personal matter.. mangkak2 ni yg nilai dia thru personal.. koang yg tak professional.. ! nak jadi org yg VOCAL tak tentu pasal …konon hebat lah kot?? apa kita cakap.. apa kita buat, smua tu tanggungjawab., but elly… be relax sis.. lepas ni mesti job berjujut2..dunwori….

    5

    0
  25. damai says:

    ini bukan bet or tdk, from day 1 apa lagu yg dia dpt, semua yg berkisahkan cinta x kesampaian kan, so mana ada dia drama pula, dah mmg suara dia suara manja dari dulu mcm Ella juga, so nak kata gedik x juga, ok dia terkeluar ker apa bukan jadi issue, but the way she being commented, sebaik2 dia tarik diri so kalau ditakdirkan dia masuk final dan the best 2 nanti org ckp juga. Insyaallah lepas GV3 nie wpun terkeluar, ada rezeki ditmpt lain. Ogy dari dulu sampai skg sama aja, dulu org comment dia over acting dia tahu melenting kan. frankly speaking, adik dia berlakon lagi btr wpun dia dia masuk dlm industri ini quite lambat. Baby hope you will be much2 better than your sister

    11

    1
  26. Gonggot says:

    Apa yang Dato Ram cakap tu betul TETAPI… jgn lh sampai ckp ayat yg last tu.. tgk lh blh blh blh. Kak Ogy hang tu bukan juri malah x dijemput pun tak payah nak tunjuk pandai nak komen org. bak kata mereka hang pun menyanyi dan berlakon bukan bagus sgt pun. Elly berlakon lagi best dari hang. Oleh tu baik hang duduk diam selagi tidak dijemput jadi juri. Aku bukan peminat Elly atau Ogy tapi aku peminat pada memberi sesuatu yg menarik untuk ditonton.

    15

    0
  27. Zass says:

    Bila pulak yg Elly ber-drama nya atas pentas? Lagu-lagu mingguan bukannya dia yg pilih. Dari minggu first lagi lagu memang nak perli dia ke apa. Dah dapat lagu tu, nak taknak suka taksuka dia perform jelaa atas pentas. Aku tak sokong pun Elly ni tapi pada aku GV3 is the best so far, and Elly was a part of it

    18

    0
    • ape2 jekkkk.... says:

      kannnn…x nampak pon yg die drama atas pentas tu…org yg berfikiran camtu..die senyum je kt atas tu…xdelah gedik pon…dahla dpt lagu yg kena dgn diri sendiri…saje je astro ni…agak2 ar nk naikkan rating pon…terus rasa xnk tgk GV dah…sian elly walaupon sy x minat die sgt…huh!!!

      1

      0
  28. Anonymous says:

    Kesian Elly…dia menyanyi sebab nk cari makan..ogy perempuan..yg also diceraikan…tapi x Ada anak…but Elly Ada anak..she needs to cari duit to sustain the livelihood of her small family..supposedly ogy faham and bersimpati dengan Elly…i tngk dia nyanyi ok je..x de drama2 pun…it is just that lagu2 Tu mcm menceritakan her life and current situation. Doakan yg baik2 utk Elly.

    19

    1
  29. aaakulahhh says:

    dia x drama pn….org2 belakang tabir GV yg saje kasi lagu2 lahanat utk naikkan rating, gunakan kes cerai minah janda ni..

    tetapi, suara dia mmg OUT la..x leh celen yg lain2…
    aku rasa sblm ni pn die paling bawah(rasa la), tp sbb rating pengikut n nk gunakan drama hidup si Elly ni, produksi kluarkan REM…
    die 2nd plg teruk la berbanding pakcik tua sorang yg klua awal skali tu…

    11

    2
  30. Anonymous says:

    pada aku Elly x dk berdrama pun..cma lagu yang diberi dari minggu ke minggu yg membuatkan dia seolah2 berdrama..GV yang amik kesempatan pada Elly…tapi dia still perform yg terbaik..Tok Ram boleh komen tapi ayat last yg terkeluat dari mulut dia tu yg buatkan GV memang berdrama..

    15

    0
  31. mawar xde duri says:

    aku pun simpati ngan elly.tp ape cite siti sarah ek??smlm masa segmen ada lagu ada lagi dia xde, sbb sakit..sakit sbb menjerit masa persembahan ke?

    8

    0
    • mr rasional says:

      she,s not well…pengsan lepas abis persembahan, but gud abt her,xder pulak dia bising or canang satu malaysia dia x sihat even dalam insta pun dia senyap…dia dah matang n xnak jadikan benda tuh alasan yang dia tak perform n tak nak peminat dia risau..itu baru penyanyi hebat, sakit teruk pun x tunjuk depan peminat..kena kritik still lagi senyum…respect dengan new siti sarah, lebih matured!!

      1

      0
  32. Anonymous says:

    sebenarnya ogy pun dua kali lkma tak de kurang tak de lebih…lebih lebehhh ada ler..mcm tak de org lain nak judge….Sebesar besar satu Msia ni Ogy ke yg pandai? jawabler…banyak lagi yang graduate2..tak payahlahhh…

    4

    1
  33. QQ says:

    Komen Ramli MS ok tapi ayat yg last tu mmg tak patut….x yah dikeluarkn dpd mulut lg elok bgurau x kena tempat…

    Ogy mmg x sesuaiii komen gaya2 menghina da tu tak yah bcakap la wpun ada hak bcakap …jd dosa je

    Ogy mulut sama ngan Azwan Ali da….kena btg idung sdn meroyan jugak tu

    11

    0
  34. Anonymous says:

    astro yg byk buat drama.. ambik kesempatan ats Elly. Elly sptutnya ambik scra positif komen tok ram utk improve vokal die. syg tgglkan stage GV sdgkan die ada peluang perbaiki teknik nyanyian. ramai yg syg & sokong elly.

    4

    3
  35. Anonymous says:

    suka.bagi komen bodo..kalau rancangan show org putih tak de nye nak kutuk hina org..Melayu ni je lebih lebih..tak sedar.diri..

    4

    0
  36. Cik Jah says:

    Patutnya yg tua kemaruk tu diam cukuplah.tak yah nak bg komen sinis bagai.tok ram boleh lah cakap sb dia judge..ko tu duduk diam2…

    5

    1
  37. Ustajah says:

    Sokong anti drama queen

    4

    1
    • Anti Drama Queen says:

      Tq sokong I. Org tak tahu boleh ckp byk n simpati. Bkn dia sorg je..Ada gak retis yg teruk tp dorg relax je sbb dorg x kecoh2. Semua ini permainan dunia hiburan semata2.

      0

      0
  38. booooo says:

    Kat mana yg elly ni berdrama..yg buat dramanya nabil tu duk usik janda..pastu astro duk ulang ayat elly tanya nabil pilih janda ke perawan..takkan yg tu pon ogy sentap kot..oo sebab ogy janda org xpandang ke…hahahaha!!!
    Tau la kak ogy ko pun nak org tumpu kat ko..janda emang…ko asik ulang ko tu janda emang dr dulu lg tiap kali ko kat pentas msti ko nak ungkit ko tu janda emang. Ko ingat org x meluat ke? Sape yg berdrama ni sebenarnya?

    8

    1
  39. peace yo says:

    beza markah elly dgn siti sarah just 0.2 so mmg rasa x ada pengyingkiran kot. Dahlah lagu yg dberikan pd elly semua mcm mengisahkan kisah dia, dia just sing and and she never gedik or berdrama, yes her voice not so good like others but her penghayataan mmg superb. Kalau dia gedik, dia dah merayu2 atas pentas, “kasi sy masuk final, sy nak sgt masuk final untuk tanggung anak sy, tak ada pun, cuma cara dia ckp mmg manja seperti Ella. But its ok Elly, if mrk kasi peluang ke2 pun jgn masuk lagi, kerana jk ditakdirkan elly dpt ke final dan jadi top 3, org akan ckp juga. just go on elly

    5

    0
  40. zila says:

    Korang perasan tak baju peserta pompuan kebanyakan ketat kt bontot….terserlah 2 ketul kt belakang,sabo jela,berlapis2 pun ada….

    4

    0
  41. watever says:

    kepada kak ogy…baik ko dok diam je kat umah k…klu ko nk kritik sal GV…ko tgu dl mana2 sultan yang sudi bagi ko pingat Dato…sb y menjadi pengkritik dlm GV ni sume y bpangkat Dato…ok. lagipun ko xlayak jd pkritik…kritik y ko bg xmembina langsung

    4

    0
  42. Anyone says:

    Ogy pun drama queen gak…lebih sudu dari kuah

    3

    1
  43. lela says:

    teringat pula masa dia jd juri af2016..komen org mcm ribut petir..smpaikn pengetua keluar dewan xtahan..siap ngn bini dia yg mat saleh tu pn boo ogy dr blkg..dato shake yg international tu pn xde nk bangga2 diri..dia sgt positif orangnye..itulah bezanya org yg dh berjaya di luar sana,mentaliti sgt berbeza, berbanding juri2 yg duk dlm malaysia ni asik nk kondem teruk je tp x kemana…bukan setakat juri program realiti je,klu tgk beza pensyarah dlm negara and oversea pn bnyk bezanya..boleh nilai yg mana bnyk songehnya hnya kerana u ada title doktor..org putih x heran ngn title2 ni..

    1

    1
  44. september11 says:

    Ogy tu memang mulut celupar dari dulu lg. Dia tak sedar diri sebab tu dia sendiri pun hidup tak serupa bikin. Zaman dia muda dulu lg banyak skandal dia buat. Cuma dulu media massa tak sebebas sekarang. Ogy nak komen elly tp dia sendiri lg teruk menyanyi. Mulut ogy celupar dan bisa menyebabkan makan dirinya sendiri. Hidup dia pun tak sempurna…,nak komen org lain pulak. Perbetulkan diri sendiri dululah ogy…

    1

    1
  45. Cecila says:

    I xpernah minat elly ni..but kesah dia yg baru2 ni memang betul2 menyentuh hati i sbg seorang wanita,isteri dan ibu. bila tgk dia menyanyi ntah kenapa sendiri sedih..esp bila igt anak dia n statement laki dia yg xnk tgk anak selagi dia x berubah.Anak tu rezeki Allah swt bg,semudah tu azmi tu abaikan tanggungjawab…waalhualam..

    Kalau i d tempat dia..i pun akan teguris. Nak tau kenapa, coz in the back of my mind im not this weak to beg for the judges mercy just coz im a single mom! or my dotter’s dad don even wanna look at her face! or my life tarnish by all bashing from my ex n his gf!!….i am better than that..dats y it is better for me to earned as i deserve it. Dia pun ada harga diri..jgn lah letakkan dia serendah itu..

    To kak ogy,
    I still remember when u were one of the judges/trainer dlm AF yg sememangnya motip utama rancangan tu kena menyanyi…u suh budak2 tu terkinja2 atas pentas berdrama..smp menyanyi ke laut..habes pentas u suh kuasai dan gali2 smp ntah lah..speechless..

    Tapi..bila elly ni x buat apa pun u kata drama…sejujurnya..masa dia menyanyi ntah kenapa i terasa jiwanya..tak payah nak gali2..itu pulak u ckp drama..Rasanya u makin tersasar dan mungkin dah tak relevan.

    To elly,
    Move on…live ur life to the fullest…hidup lah demi anak mu..tabahlah..InsyaAllah..akan ada rezeki yang lebih barakah menanti..

    1

    0
  46. Anonymous says:

    Xpe la elly..bukan rezeki u..so pasni tinggal gmie je la yg i sokong..yg lain tu hauk

    0

    0
  47. Kelly_lili says:

    Buruk perangai si ogy..dh tua nk mampus xsedar diri lagi tu.dahla muda2 dlu tergedik2 smpy nampak tetek..booo ogy booooo..boleh jalan daaaaa

    1

    0
  48. dina says:

    mmg ogy mulut celupar tapi rasanye Elly memang belum bersedia utk masuk tahun ni sebab byk personal problem dia.
    xperlah Elly…..insyallah ada rezeki yang lain.

    2

    0
  49. rosalinda keripap says:

    Ogy memang mulut celupur…macam tampayan buruk..dato ramli ms macam mulut kerepap busuk…

    1

    0
  50. Yekeni says:

    Ogy suara tak sedap, berlakun tak natural. Over semacam bila berlakun. Macam over semacam jugaklah in real life. She has attitude problem lah.

    Whatever award she received samalah juga macam dato’ship yg diterima oleh apa2 saje artis yg entah2 apa aje contribution dorang.

    Pot calling the kettle black. Crab teaching it’s children to walk straight. Blind leading the blind.

    4

    0
  51. abc says:

    Apa kata kak ogy masuk GV tahun depan. Tengok sejauh mana kehebatan Ogy Ahmad Daud. Setahu aku, tak pernah pulak Ogy ni dapat anugerah dalam nyanyian. Hahaha… Kritik orang boleh, tapi bile kena kritik terus private kan IG. Hahaha…

    2

    0
  52. makcunn says:

    Tak salah untuk mengkritik. Tapi berilah kritikan yg membina.

    Exactly. Ni pertandingan menyanyi jadi komen je lah part nyanyian die. Tak perlu nk tambah2 pasal belas ihsan bagai. Tu bukan kritik, tapi memalukan.

    Respect goes both ways. To kak ogy, if you dare to criticize others especially in social media for million to see, then in return you should also dare to accept criticism as well.

    7

    0
  53. Anonymous says:

    mngarut je..gv la af la..hape bende show haprak..dh pnah aku tgk gv, af atau ape bnde show mngarut..nk mperbodohkn rkyat mlysia je..

    0

    1
  54. Saper2 je la says:

    Mcm nk kiamat kes elly ni….haiiiihhh

    0

    0
  55. Bukan Suit Hitam says:

    Nyanyian dia yg dangdut tu teruk. I have to admit.
    Tapi masa nyanyi lagu jangan menangis sayang, ada lagi contestant yg buat lagi teruk dari dia.. Yang pakai suit hitam tu.
    She should have been voted out.

    0

    0
  56. nalola says:

    Mohon si Ogy ni masuk GV4 tahun depan. Tgk boleh pergi tak. Sembang lebat mcm bagus je.

    0

    0
  57. 1msia says:

    GV3…mmg hot sekarang..lepas satu2..suka la buat korang gaduh2 argue2 benda yg mmg x msk akal…

    hormat elly, hormat tok ram, hormat kak oggy sesama manusia

    tp pada aku..cukup2 la ade pengacara mulut n adap yg x bertapis..x perlu la ditambah ngn pengkiritk2 or juri2 yg bermulut lancing..

    bg aje kritikan ats persembahan..if bagus ckp bagus..if x bagus..bg la kritikan yg membina…jgn nmpak berat sebelah sgt..

    ade benda mmg x terkawal..bila dlm keadaan pressure cmtu kan…

    apa2 pun..hrp2 semua terkawal..n dpt bermaafan sesama sndiri..jgn dicurahkan miyaak Tanah..ats api yg tengah membara..

    semoga dipermudahkan…insyallah

    0

    0
  58. Bibah says:

    Bgi akulah kn GV ni di buat untuk bekas penyanyi yg nak buat comeback,jadi mereka memang dh di lebalkn sebagai artis. So tak payah lh nak comment bagai. Just juri tu bgi markah saja. G pun kebanyakan mereka ni bkn nya mudah lagi rata2nya dh pun jadi mak bapa budak atau pun dh jadi atuk. So tlg lh pihak astro jng jadikn medan ni utk mengeritik org dengan menjatuhkn meruah dan air muka org. Sesungguhnya dh berapa ramai penyanyi yg dh bekecil hati dan terasa meruah mereka di jatuhkn.sebagi penyanyi yg dulunya cukup populer. Sanggupkh pihak2 yg berkenasn tu menanggung dosa akibat mrngecilkn dan mengores hati org. Ketahuilh sesungguhnya walau sebesar habuk seseorang itu berkecil hati makan besarlah dosa org yg itu menanggung nya. Ingat2lh.

    1

    0
  59. lynn says:

    kak ogy ckp x serupa bikin. bila org nyayi cam biasa dia kata cam nyayi karaoke..xde penceritaan dlm nyanyian..suruh fahami lirik lagu dn kasi gali…bila elly wat drama ikut lirik lagu dn cara pyampaian yg bagus lain plk jdnye..sblum kritik cuba ingat apa yg pernah d sampaikn waktu dulu..apapn sy suka pesembahan elly mlm tu. peace not war..

    1

    0
  60. Anonymous says:

    Pengarah filem/drama boleh buat filem Perempuan Mulut Puaka pelakon utama Ogy Ahmad Daud..kompom box of office beb..hahaha

    0

    1
  61. VERY ANNOY says:

    Lantak Ogy nk ckp apa pun. Ada terjejas ke periuk nasi minah tu ke? Ala aku hari2 tgk Si elly ckp rezeki ada mn2 n pastu canang ckp rezeki dia ada sentiasa walaupun dh kena cerai. Yg dorg sibuk pa la. Kat instagram aku tgk bukan main si elly menunjuk sgt dia tu konon2 teraniaya la. Tp nk kata nyanyi pun x sedap sgt berlakon terover mcm ogy jugak. Biasala ni semua publisiti je. X terjejas pun ekonomi si Elly. Korg patut pk masalah Negara yg sekrg krisis ok. Ni x asik2 nk bergossip aje

    1

    1
  62. Anis says:

    Knp mulut ogy mcm nie ehh … knp ckp drama atas pentas xthu ke diri die pon byk drama masa muda2 dulu… kakkk ogy bertaubat lah … mulut tu jgn nk ckp kat org klu diri sendiri x betul … igt allah kak ogy …

    0

    0
  63. Anonymous says:

    Assallamuallaikum semua..Saya nak habaq mai…Ramli MS tu pandai ke menyanyi..? Ogy tu pernah ke menang juara lagu..? Ramli tu tahu muzik je…tak pernah dengar dia menyanyi pun…Ogy pula berlakon bolihlah..menyanyi tak kemana pun..yang hebatnya mengkritik orang..Memanglah tugas awak berdua mengkritik orang…tapi agak agaklah
    dan jaga hati peserta..Saya cabar Ramli Ms dan Ogy masuk gegar Vangaza kiranya ada tahun depan..Ada Berani…Sekian Persembahan saya untuk semua pembaca..Semuga Muzik tanah air terus maju dan meberi komen untuk membina bkn membunuh.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    Saya raspect Dato Ahmad Tarmimi…dan Dato Kathy..Suaranya ada kelas pada pendengaran saya..walaupun saya hanya tahu menyanyi lagu NEGARAKU TANAH TUMPAHNYA DARAHKU..kritikan Dato Ahmad Tarmimi serta Datok Kathy tak adalah guna cili api sampai terbakar hati peserta.. Lain lah yg ber 2 tu asik nak tunjuk kehebatan dala kritikan..Org yang hebat ni selalunya diam je kalau kritk pun dia akan bfikir sabelum mengkritik bukan main ikut nafsu je. Lagi sekali saya cabar Dato Ram serta Ogy Ahmad Daud Masuk petandingan Gegar Vaganza atau memana pertandingan kalau berani. Tunjukkan kemampuan vokla anda. ADA BERANI….DATO RAMLI MS DAN FAUZIAH AHMAD DAUD..?

    0

    0
  65. Anonymous says:

    Diharap semua peserta GV buat yang terbaik…jangan ada iri hati antara satu sama lainpedulikan kritikan yang mulut longkang..Anggap aje yang mulut longkang tu tak tahu apa apa tentang budi bahasa..masuk bertanding lah kalau berani Dato Ramli dan Ogy..kali ke 3 dah sy cabar anda ni.

    0

    0