Written by AbangNara | September 6th, 2011

Nak ucapkan tahniah pun terasa segan tapi tahniah la jugak kepada Kris Dayanti dan Raul Lemos yang telah dikurniakan seorang anak perempuan semalam. Anak mereka berdua ini diberi nama Aryana Amora Lemos. Mantap gak kan nama tue?

anak perempuan kris dayanti

Aryana telah dilahirkan secara pembedahan dan mempunyai berat sekitar 2.95 kg ketika dilahirkan. Tahniah kepada Kris Dayanti dan Raul Lemos atas kelahiran anak ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to Kris Dayanti Selamat Lahirkan Aryana Amora Lemos

  1. Din says:

    Sukati depa lah, depa dah besar.. Sendiri buat sendiri tanggung..

    0

    0
    • naz says:

      masih bergetah kris nih, patutlah raul tak sabor-sabor, belum kawin dah balun, dah tak ingat halal haram..

      0

      0
    • mbak says:

      di akhirat nanti tak tertanggung……

      0

      0
    • Terselit di sana dan sini. says:

      Ya Allah ya Tuhan kami, kau selamatkanlah rakyat-rakyat Indonesia saudara seagama kami dari azab-Mu, ya Allah. Janganlah kau melaknat akan keseluruhan mereka kerana perbuatan hamba-hamba-Mu yang terlupa akan kesengsaraan di akhirat kelak ini. Perliharalah agama kami dan keimanan kami agar sentiasa tunduk pada perintah-Mu. Amin~

      0

      0
      • bujang says:

        Nah… berlaku lagi gempa bumi hari ini…10 terkorban.
        Sedikit2 Allah dah turunkan bala tapi masih lagi leka dgn. dunia.
        Malaysia pun terasa gegarannya ….penang jerubu teruk jugak…ditempat aku ni dari pagi sampai malam keadaan masih jerubu.

        marilah kita sama2 berdoa agar kita dilindungkan dari bala Tuhan….terlalu kerdilnya manusia dimuka bumi ini.

        0

        0
        • arbnu says:

          Apsalla abang nara letak gamba penzina yang takde keinsafan langsung kt website die nih. org mcm ni, tak perlu lah kite bagi airtime sangat. byk lagi role model yang lagi molek dari mereka nih.

          0

          0
        • Tanggung Lah Dosa says:

          Kau orang pandai je tuduh bukan2.

          Memang lah waktu dia ‘announce’ dia hamil…mereka belum berkahwin. Tapi, mungkin juga mereka sudah ‘bernikah’ secara sah…senyap2. Cuma belum ‘official’.

          Tak nak menuduh…kita tak tahu apa yg berlaku disebalikNya.

          0

          0
  2. Baby says:

    Anak Haram!

    0

    0
    • milah says:

      Cik Baby.. perbuatan mak ayahnya yg haram.. anak tu tak bersalah kenapa kita perlu menyebutnya ANAK HARAM.. lebih sopan disebut anak tidak sah taraf.. jgn mudah sgt mengata org, diri kita dimasa hadapan pun kita xtahu.. lagipun kalau Ck baby baik sgt, xkan mudah sgt cik baby mengeluarkan kata2 kesat mcm tu pd org lain..

      0

      0
      • sarah_nina says:

        Setuju atas statement di atas ni.. anak dia tu tak bersalah langsung.. dia pun rasanya tak mintak jadi macam ni.. yg salah mak bapak dia.
        Kita doakan ajelah supaya anak dia tak mengikut jejak langkah mak bapak dia dan menjadi anak yg soleh..

        0

        0
        • IsyaKhaisya says:

          setuju ngan milah…..:)… masa depan kita x taw lg..sian baby tue kalu disebut anak haram….sedangkan setiap baby yg lahir adalah suci

          0

          0
    • BabyHaram says:

      Jangan mengata orang ntah2 diri kita pon belum tau sah taraf atau tidak, mana la tau kan.

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      anak haram pn dia tk humban anak dia kt sungai ke tong sampah ke kt lobang jamba ! anak haram pn kalau di pelihara dengan baik akan jadi anak yg soleh or soleha jugak…..betol tk uztaz??????? jangan di hina anak haram…..anak haram pn siapa yg jadi kn manusia? allah jugak kn? jadi ciptaan allah jangan di hina jangan di ejek…soal syurga neraka dosa pahala biar allah yg menentu kn PAHAM !!!!!!! betol tk bang naraaaaa…………….

      0

      0
    • mulut capoi says:

      Anak tu suci sayang oi , perbuatan laknat dan buas kedua ibu-bapanya itu yg. haram– zina adalah salah satu dosa besar yg. wajib kita jauhi.
      Jika x taubat nasuha, azabnya akan diterima nanti.
      Mereka ni macam rasa megah x rasa aib langsung.
      Takut pulak bila tengok wajah suami- isteri ni….

      0

      0
    • PEACE says:

      Macam die bagos sangat . Setiap bayi dilahirkan suci lah .
      Yang nak hina apsal ? Baby tu baru je lahir tpi ko pergi hine die . Mane lah sikap perikemanusiaan ko tu .

      0

      0
  3. ladysnappersz says:

    Tiada hak utk kita menghukum seseorg itu….Allah Yang Maha Berkuasa yg lebih berhak..Semoga ini membawa keinsafan pd diri kita sdiri bukan utk menuding jari pada org..

    0

    0
  4. Kuntum says:

    Semoga mata hati mereka dibuka agar bertaubat….

    0

    0
  5. Kuntum says:

    Marilah kita sama2 doakan agar mata hati mereka dibuka untuk bertaubat….

    0

    0
  6. sengal.. says:

    akad nikah lagi sekali..br terhindar dari zina seumur hidup…wallahualam…………..

    0

    0
  7. sue says:

    kasihan bb xbersalah tu..dpt hinaan dari kesalahan mak pak yg kongjaq!!!

    0

    0
  8. BabyChomel says:

    Cian bby tu.. bby tk salah.. hm..

    0

    0
  9. amy mastura says:

    tengok muka raul aku terbayangkan kepala buaya..badan manusia…ceh! tak tau kenapa..

    0

    0
  10. rooney macaroni says:

    kalau anak luar nikah hendak bin/binti ayah kandung, yg perempuan kena selamat lahirkan anak tu dulu, baru boleh kahwin dgn si lelaki..barulah anak tu boleh berbin/binti kan bapak dorang..mase tgh pregnant kawen, anak tu mcm x sah taraf n kena letak bin/binti abdullah…..walllahualam…

    0

    0
    • ballo_bear says:

      salam….pasal pendapat saudara di atas saya kurang bersetuju..saya pena mendengar ceramah agama mengatakan bahawa islam itu adil…dimana wanita dilindungi…islam menjaga maruah wanita…kalau wanita tersebut dirogol n perogol telah diketahui dah mahu berkahwin dgn wanita tersebut adalah dibolehkan walaupun wanita tersebut telah mengandung…ini adalah untuk menjaga maruah wanita tersebut…saya pernah bertanya kepada seorang ustaz mengenai perkara ini…ustaz tersebut mengatakan adalah tidak perlu wanita tersebut menunggu sehingga melahirkan anak yang dikandungnya baru mengahwini lelaki yg menyebabkan dia mengandung sebelum bernikah…ini adalah bertujuan menjaga maruah wanita tersebut…anak tersebut tetap tidak sah taraf walaupun ibunya bernikah selepas ia dilahirkan..jadi sama2 la kita berfikir…

      0

      0
      • rooney macaroni says:

        saya ada mention wallahualam..maknanya saya tak pasti betul atau tak..saya dapat info ni dari orang yang tinggi ilmu agama..betul atau tak, saya x pasti..hanya Allah maha mengetahui..=)

        0

        0
  11. NenekPenne says:

    walau apa pun ianya tetap anak luar nikah
    bukan nak tunding jari tapi dia mcm bangga pulak kata apa nak buat sudah rezeki tuhan mahu kasi awal…

    mmm kalau awal lepas kahwin sebulan tu yelah kan..
    tapi belum nikah, sudah hamil…gimana tuh?

    0

    0
  12. insaf says:

    anak itu x bedosa..lahir bagai kain putihh~ moga jalan taubat trbuka utk mereka~

    0

    0
  13. Hmm..tahniah buat kris dan suami..bulan bape ek dorg kawin? xde plak tgok kat paper masa kris pregnant..huhuhu
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  14. redcarpet says:

    tetap anak luar nikah….

    0

    0
  15. pemerhati says:

    baby tu x salah…dokan yg terbaik untuknya supaya x ikot jejak langkah parents die….

    0

    0
  16. mokcik jongang says:

    woii…
    apa kait2 kt bby turh..
    tak tau menda pun..
    mak ayah yg babun..
    bby tur tk salah..

    0

    0
  17. nama bajet sepanyol spanish,padahal indon lombok

    0

    0
  18. NBH says:

    – Akad nikah semasa hamil SAH menurut mazhab Maliki & Shafie.

    – Anak trsebut boleh di bin/binti kan nama ayah sekiranya usia kandungan tidak melebihi 3 bln semasa akad nikah. Jika usia kandungan kurang dari 6 bulan dari tarikh akad nikah, haram anak itu di bin/binti kan dgn nama ayah.

    – Sy ada terbaca komen kat sini yg menyatakan, jika anak itu tidak boleh di bin/binti kan nama ayah, anak itu mesti di bin/binti kan dengan nama Abdullah. Kalau dulu betul tp skrg dah xboleh. Jika anak itu tidak boleh di bin/binti kan nama ayah.. Semasa isi nama anak kat borang tu, mesti kosongkan nama ayah. Maknanya hanya nama anak dan ibu sahaja yg tertera. Ini kerana tidak adil utk anak2 yg sah taraf dan secara kebetulan nama ayahnya ialah Abdullah.

    0

    0
    • HoNeY bEe says:

      diorg kawen pd 20 mac lepas, time tu krisdayanti pregnant 4 bulan dh… sila rujuk kosmo online arini…

      0

      0
  19. astaga says:

    aryana amora Lemos??????
    p/s:mne leh namekan guna name Lemos…binti Abdullah la…

    0

    0
    • KakLong says:

      Nama pun Indonesia..nak binti kan ape pun boleh..
      sedangkan kawen lain2 agama pun takde hal, apetah lg nama anak…
      mcm2 mazhab depa guna, mungkin ahli2 agama dorang pun dah tak mampu nak handle mcm2 kes kat sana…
      dunia akhir zaman…

      0

      0
      • princessmia says:

        Hmm….takpe ler…kita sebagai manusia biasa tak da hak nak judge orang lain…biar Allah Taala jer yang buat pertimbangan…setiap perbuatan baik akan dibalas baik, setiap perbuatan jahat dan maksiat Allah Taala pasti akan buat pertimbangan sewajarnya….

        0

        0
  20. apek sayur says:

    anak haram…..ishhh2…

    0

    0
  21. commentgak says:

    ermmm…byk sgt comment yg caci bb KD….aku mmg tak stuju dgn KD sbb pregnant b4 nikah…tapi aku ttp respect KD sebab dia lahirkan bb tu and nk jaga bb tu…kalo dia gugur or buang or bg kat org tu lg truk kan…yg baik jadikan tauladan, yg buruk jadikan sempadan…sooooo, jauhi ZINA!!!!…..

    0

    0
  22. HoNeY bEe says:

    ada duit seme bleh jadi beb…!!!

    0

    0
  23. Whadda F? says:

    Sudah2 la tu korang mengata depa. Sekurang2nya dorg nak bertanggungjawab dan menikah, takdela buang bayi tu dalam tong sampah atau campak ke luar bangunan macam dibuat kebanyakan gadis di KL nih.

    0

    0
  24. myvi.kelabu.ungu says:

    salah 1 sbb knp negara diorg x hnti2 diturunkn bncana.smoga negara kta sntiasa dilindungi rahmat dri Allah dri sbrg bncana dunia.aminnn.

    0

    0
    • effie says:

      ish3..tak baik kata camtuh..mana ko tau bencana tu sb apa diturunkan pada mereka? ko tolong jaga urusan Allah ke? negara kita pon blom tentu selamat tau kalau Allah nk turunkan bala…

      0

      0
  25. Cik Ketom says:

    anak pompuan ye… hmmm boleh nikah dgn bapak dia tu

    0

    0
  26. hehehehe says:

    x sk dgn ape yg kriss tp sian dgn baby dia…jgn la mengata baby dia mcm tu sian dia tak tau ape2…yg slh mak n bapa dia…mn tau kot2 dah bsr baby tu blh jd hafizah blh tarik mak bapak dia ke jln islam…doakan baby tu jd baik udah ler…

    0

    0
  27. Lyssa says:

    mcm biskot la nme ank die ni…lalalalala~~~~~~~~~~~

    0

    0
  28. aku says:

    lain kali kena sbut mak bapak haram

    0

    0
  29. bunyi macam famous amos je.

    0

    0
  30. matahati says:

    bukan nak kata apalah kan, KD ni ptt insaf ttg perbuatannya.. diaorng bg nama anak pn ikut sedap didengar bukan dengan penuh pengertian…….wallahualam……….

    0

    0
  31. kepoh says:

    aku rasa dia pun tak sangka yang dia dah tua2 pun boleh dapat anak tak sah taraf.. huh..takut beb!!.. bukti syaitan tu tak pernah berhenti bekerja.

    0

    0
  32. Sheila Lieza says:

    Lantak korang la KD&Lemos….. akhirat nanti tanggung ar sendiri….. ade agama letak kan ke tepi…. HJH KRIS DAYANTI tu………

    0

    0
  33. meeradriana says:

    atlast..lahir gak anak haram tuh!!!!

    0

    0
  34. arti nama says:

    I think this is among the so much important info for me. And i’m glad reading your article. However wanna commentary on few basic things, The site style is great, the articles is truly excellent : D. Just right activity, cheers

    0

    0
  35. Hei, Akan semakin besar AS dari tinggal dengan Suriah Assad ?

    0

    0
  36. Hei guys, Bisa jadi AS jauh jauh lebih baik menempel ke Suriah Assad ?

    0

    0
  37. Ian Mitchell says:

    Setiap berita tentang hilangnya dijelaskan Seorang pembelot itu ?

    0

    0