Written by Bella | May 31st, 2016

Sekitar bulan April lepas, hangat dengan kontroversi dimana Janna Nick dikatakan menghasut pengarah Michael Ang untuk tidak mengambil pelakon Ruhainies membintangi filem Kimchi Untuk Awak.

Pelbagai kenyataan yang dikeluarkan oleh dua pelakon baru ini untuk membuktikan siapa berada di pihak yang benar dan sebaliknya.

Namun, perkara itu sudah lepas dan kini Ruhanies tidak mahu mengungkit lagi kontroversi berkenaan.  Pada masa yang sama, Ruhainies memberitahu beliau dan Janna sebenarnya tidak pernah bergaduh tetapi cuma berselisih faham sahaja sebelum ini.

Apa yang boleh saya katakan semuanya sudah selesai dan tiada apa lagi yang boleh saya komen kerana tidak mahu sebarang salah faham timbul.

Saya tidak mahu ungkit lagi perkara itu dan saya sedia untuk bekerjasama dengannya dalam mana-mana projek drama pada masa hadapan.

Jujurnya saya sendiri tidak pernah menyangka nama saya akan terpalit dengan cerita-cerita kurang enak tetapi perkara itu sudah pun berlaku. Tetapi ia pengajaran baik untuk saya.

Meskipun dihimpit kontroversi, Ruhainies mengakui tidak merasa tertekan dan kerjaya beliau juga berjalan dengan lancar.

Alhamdulillah karier berjalan seperti biasa dan tidak tekanan daripada mana-mana pihak mungkin kerana kontroversi adalah perkara biasa dalam kehidupan seorang selebriti. Malah saya sendiri tidak membawa masalah ke tempat kerja kerana ingin bersikap profesional.

Baguslah kalau kedua-duanya sudah berdamai, biasalah salah faham itu selalu berlaku didalam kehidupan apa yang penting ialah kita harus menyelesaikan masalah itu secara matang.

Sumber Berita : mStar Online

34 responses to Kontroversi Ruhainies Dan Janna Nick Sudah Selesai

  1. Booo says:

    Eh tolong lah budak2 ni ya rabbi.
    2-2 takde class tapi aku lebih salute janna, budak buat cara budak. And can act wayyy better than si ruhainies! Plg suka tgk janna ckp kedah dgn ramona n fiza dlm anakku diva. Takde nak cover2!
    Totally tebalik dari ruhainies yg muda2 makeup dah tebal 10 inci (nmpak tua dari org anak 5), trying so hard nak jadi copypaste nora danish (very the takde identity)!
    Tak kisah la janna tomboy sikit ke apa tapi jauh beza mcm langit dan bumi 2 org ni.
    Conclusion : Ruhainies – PLEASE GET OUT FROM THE INDUSTRY

    0
    0
    • kak nam says:

      artis2 baru skg x lawa ehh. tengok si mira filzah tu. kalau zaman 80an / 90an sesuai jadi pelakon2 pembantu aja.

      0
      0
      • Berckp benar says:

        Itu betul. Stuju dgn kak nam.
        Zmn dulu2 nak jadi artis kalau hang tak betoi2 lawa mmg tak lah org nak ambik belakon.
        Aku rasa batch artis yg betul2 lawa n ada exclusive modern face ialah batch dewi remaja 2011.
        Geng2 izara aishah, ramona zamzam, anzalna nasir dll.
        Lepas2 dari tu je muka2 tepi jln pun boleh masuk tv dah, betol idokkk hahahahha. Hrpkan makeup je tebal.

        0
        0
    • kematian itu pasti says:

      tutuplah aurat dgn sempurna wahai wanita

      0
      0
  2. skywalker says:

    Sudah2 la nak bergaduh2…

    Ape korang dapat bila bermasam muka ni?
    Dah la satu industri..pusing2 pun pasti jumpa gak..tak rugi saling bermaafan…ni nak puasa ni..bwak2 la bertegur sapa…tak rugi :)

    0
    0
  3. Senah Gemencih says:

    pelakon2 baru skg…ayooo. dah la x lawo mano pon. lakonan nan hado aje..publisiti murahan yg lebih.

    0
    0
  4. B.O.T.W.I.N says:

    silap besaq la pi kacau mek jenna. fans dia memang sayang dia so takyah ar nak wat onar buat stoi mori yang ntahapahapantah. adaaaa ja yang nak kacau annnn sorry fans dia tarak mau layannnnnnnnnnnn

    0
    0
  5. akulah aku says:

    Xde topik lagi ke Ruhainies ni? Mcm guna nama janna je.. ops.

    0
    0
  6. Anonymous says:

    Takde nk komen pun psl ni. Cuma nk tanya 1 je, nape dlm gmbr putih2 tp kat luar muka je yg terlebih putih? Mohon pencerahan.

    0
    0
  7. aku says:

    penat la tgk org fake ni… kesian kan hidup org2 fake ni..xde life rsnyer..siannn

    0
    0
  8. nok gebuzzz says:

    x minat langsung dgn ruhainies ni…lebih bagus kakak dia pulak,dulu belakon kayu skrang dah ok..kontroversi pon kurang makin cantik dalam cerita Demi cinta Ain tu…peel kalau mcm ruhainies ni mmg x kemana la dlm industri ni..x lama lagi org lupa la..poyo jer la!

    0
    0
  9. pah santiago says:

    Owh..ye kerr..

    0
    0
  10. Anonymous says:

    blah la ko gediks!

    0
    0
  11. anony says:

    dah tak boleh lawan janna punya fanbase, elok lah buat perdamaian dari kalah dalam berbalah haha~

    0
    0
  12. melati says:

    ok lew tuu…yg blom selesai ader pengomen Black Cat , !! dia tanya siapa pun tak tahu indentiti dia??? masalah nya dh 5 tahun saya kt blog ni tak pernah plak org tanya siapa Black Cat yer…….aduiii dh 57 tahun kita merdeka pun masih ader spesis yg perasan macam Black Cat yer……….ponin2 …!!!!@#$%^

    0
    0
  13. Anonymous says:

    Dye nie berlakon cite ape???

    0
    0
  14. malisa says:

    dia ni trying so hard nak jd nd..padahal sbb make up je..dan berlakon x byk mana tapi mewah kemain…anak org kaya sgt ke? kakak dia lagi ok dan lebih cantik

    0
    0
  15. Manusia Biasa says:

    Alhamdulillah karier berjalan seperti biasa dan tidak tekanan daripada mana-mana pihak mungkin kerana kontroversi adalah perkara biasa dalam kehidupan seorang selebriti. “”Malah saya sendiri tidak membawa masalah ke tempat kerja kerana ingin bersikap profesional.””
    Kenapa saya rasa yang statement dia ni still berunsurkan menaruh perasaan yang “tiada damai bagi kita JN” ..Ok, bye…!!!

    0
    0
  16. hanon says:

    astagaaaaaaa aku ingat dah mereput minah ni!!!
    muncul lagi dengan topik yang sama.

    0
    0
  17. Ruhainies.. saya bodoh says:

    hi.. sori… saya memang bodoh.
    muka saya x lawa mana pun… make up saya jer tebal. lakonan saya hanyut pulak tu.
    saya memang xde kelas… balik2 buat statement guna nama janna.
    ye saya memang bodoh… nama saya rohani tapi saja letak s kat nama so jadi plural…

    0
    0
  18. aaakulahhh says:

    to my dear sweet Ruhainies,

    Please go and die faster.

    P/s: Dia ni ada peminat ke? mesti bodoh gile manusia tu. berlakon kayu, x lawa, perangai hudoh cam si ruhainies pn depa minat…yuck..ruhainies ni melati.
    So anggap la ko peminat melati gak. So doesn’t need a rocket science to know your intellectual level.

    Regards,
    aaakulahhh

    0
    0
  19. Anonymous says:

    Agaknya la kan si melati ney msti buta pekak n x da perasaan kan like binatang..org x suka msih nak seqengeh org boo dia msih dok mcm pekak x dngaq..mmg keturunan x tau malu ka…spa kenai dia ney cer jngoih mai ceqita skit..

    0
    0
  20. Anonymous says:

    Kayu tk pyh berlakon

    0
    0

Leave a Comment

Optional