Written by AbangNara | July 30th, 2012

Kesian pulak Abang Nara atas nasib yang menimpa Abby Abadi. Hari ini, Abby memberitahu pengikut Twitternya yang kontrak tudungnya bersama Al-Humaira Contemporary (AHC) telah dibatalkan pada 4 Julai yang lalu atas alasan dirinya menyertai politik.

abby abadi tudung

Namun Abang Nara respek dengan Abby Abadi kerana menerima pembatalan ini dengan hati terbuka. Kenyataan yang dibuat oleh Abby ini pun adalah untuk imej perniagaan AHC terjejas.

abby abadi tudung

Menurut tweet yang ditulis oleh Abby, pemilik AHC melahirkan rasa terkilan kerana perniagaannya mendapat kesan daripada penglibatan Abby Abadi di dalam politik.

abby abadi tudung

Orang kata kalau dah bukan rezeki kita nak buat macam mana kan? Pasti suatu hari nanti ada rezeki yang lebih baik menunggu Abby. Semoga Abby tabah menghadapi dugaan sebegini.

219 responses to Kontrak Tudung Abby Abadi Ditamatkan Kerana Sertai Politik

  1. huhu says:

    first

    0

    0
    • Selitone says:

      Hidup dan naseeb…. roller coaster…. roller coaster….
      susah dan senang… bersilih ganti….
      bila bila boleeehhh, naik dan turun….

      Kalau dah turun tu… jangan putus asa… kita usaha lagi… Insyallah, ada.

      Pokok sabar itu, buahnya manis.

      0

      0
      • Anonymous says:

        abby tak jd duta tudung ni pun tak pe.. tudung AHC ni lebih kpd trend bkn lebih kepada syariat…
        sy rasa abby pun tak sesuai nak pkai tdung yg singkat and fancy2 mcm tu…
        takpe maybe lepas ni abby boleh buka rangkaian tudung jenama sendiri yg mengikut kehendak islam…
        AHC jgn lupa diri yer… :) baik yg anda buat baik la yg anda dpt. jahat yg anda buat, jahat la balasannye..

        0

        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        agak nyer sebab perangai abby sendiri, bukan sebab parti politik, kalau dia PAS sekalipun, kalau x meroyan, x kan jadi mcm ni

        p/s: tgk masa tweet pun abby sempat lagi campur aduk politik, memang sah giler politik, aku bukan nk mengata, tp dia mcm giler politik skrg ni

        0

        0
      • Joe Jambul says:

        haaaaaa.. tu la abby.. aritu beria sgt ckp bila dh berhijab pyh rezeki org mcm ko nk masok tp bila dh ade rezeki ko plak yg menyusah pyh kan nyerrrr.. nasib ko la abby.. rezeki tu ada dimana2.. ko kena usaha lebih la yeaaaa.. jgn nk tggu bulan tu jtoh ke riba sbb riba ko blom tentu blh terima bulan nyerrrrr.. bye!

        0

        0
      • farina says:

        abby boleh dapat award artis yg paling banyak diduga.. jatuh berkali2 tetapi tetap cekal…hebat2 semua dugaan yg ditakdirkan utk dia. kdg2 terpikir klau la aku di tempat dia mampukah aku terus berdiri segagah dia.. bkn calang2 org yg mampu tempuhi dugaan yg mcm abby dpt ni.. alhamdulliah dugaan2 itu membawa dia lebih dekat dgn ALLAH. dunia ini akan menjadi terlalu kejam utk org2 yg mahukan jalan ALLAH..

        0

        0
      • CADANGAN JE says:

        ABBY MMG TAK LAYAK JD DUTA AHC NI..

        ORG YG PALING LAYAK MENJADI DUTA AHC ADALAH…….
        UMI HAFILDA….

        SY HARAP AHC DAPAT MEMPERTIMBANGKAN CADANGAN SAYA INI.
        SY PERCAYA BELIAU AKAN DAPAT MENCAPAI MATLAMAT YG COMPANY ANDA INGIN KAN…

        SAPA SETUJU DGN CADANGAN SAYA SILA LIKE :))))

        0

        0
      • .
        tengok afa sudah jadi sama ente arbayah. dulu kata juin Pas boleh mahsyuk rejeki. rejeki ente bukan bergantung samada juin fas atau amno, tetapi datang dari niat yg ikhlas dan selagi kita membuat kerja yg halal. ana mau caap satu sama ente arbayah, ENTE BUDUH!!

        0

        0
      • takpe…selagi ko berjuang untuk islam…rezeki untuk kau sentiasa ada..

        hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS! hidup PAS!

        0

        0
      • 2x5 says:

        aku tgk owner alhumairah ni sama poyo jugak mcm si abby ni…
        klau tgk fb dia mmg dia sll bajet mcm org berebut2 nak tudung dia tu.. sll update status yg mcm pelanggan ni tak sabar la ..tak paham diorng la.. tak sempat nak reply emel la.. mcmslahkan pelanggan pulak sbb ramai order…padahal management diaorg yg teruk, tak systematic…asyik nak membebel kat customer je dlm fb dia… sama je abby ngan hunairah ni dua2 suka ngadu kat fb and twitter.

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        UMI HAFILDA yg mana ek, adik azwan tu ker please la buruk betol pilihan ko org tua tu jugak, buat pihak AHC ambil la Dato Siti Nurhaliza..mampu ker??

        0

        0
      • abby, belajarlah dari bangla. kalau dah rezeki, tak join mana2 parti pun, rezeki tetap ada selagi kita berusaha. pesanan ni saya dapat dari Naseeb, seorang pekerja KFC keturunan bangla

        0

        0
      • Only CT (In The World) says:

        Bersabarlah Abby, mungkin ada rezeki selepas ini, rezeki di tangan tuhan

        0

        0
    • adinda says:

      alaaa AHC tu yg gelabah lebih… abby jd ahli parti politik je pun bkn pegi jd kongsi gelap ke, geng samseng ke… lg pun dia masuk parti yg semua ahli dia bertudung lain la klau abby masuk parti mca ke, mic ke, dap ke….

      AHC ni berlagak la mcm bagus je… dia ingat dgn tindakan pembatalan kontrak tu boleh naikkan lg bisnes dia ke? lg org meluat ade la..
      aku pernah beli tudung ngan diorng ni, cantik gak tudung dia. tp klau beli kat kedai2 lain korng akan dpt benda yg sama dgn harga yg lebih murah.

      dulu aku kenal dgn AHC ni sbb Abby jd duta bila dh agak boleh berdiri sendiri jd bongkak pulak owner AHC ni.. dh tu sll nak sound2 customer kt fb… ntah apa2.. mcm org hadap sgt nak pkai tudung dia tu..

      0

      0
      • mariah kari says:

        memanglah tak salah masuk politik, yelah bukan kongsi gelap pon tapi kalau dah racau2 bising pumpang2, orang lak dok smash2 dia memanglah sikit sbyk boleh jatuh reputasi business org..

        0

        0
      • adinda says:

        selama ni pembeli AHC tak pernah ambik port pun pasal sapa dutanye.. so cmne boleh kata abby jejas reputasi AHC? niat org beli semua kerana ALLAH bukan ABBY… Abby hanya sbg pengantara utk memperkenalkan jenama ni je… pecat ABBY lg dua tiga kali ganda jatuh reputasi.

        0

        0
      • zuragone says:

        semoga abby tidak menyalahkan AHC seperti die menyalahkan UMNO…rezeki ditangan tuhan…

        0

        0
      • bulan puasa ni kurangkan meluat nanti ente tak dapat jus di bazar says:

        .
        abby, wa nak ke bazar. wa nak beli jus. selamat bersahur.

        0

        0
      • sugar says:

        zuragone,
        bkn abby yg menyalahkan AHC tetapi AHC yg menyalahkan abby…
        ahc tak percaya rezeki tuhan.

        0

        0
      • kiah propaganza says:

        hamekkkk ko AHC kena sound derekkk… kan…. hehehehe… oberrrr la kekonon tdung die malatoppps.. jual cm mahal bgai..pdhal lebih kurang tdung mkcik kemboja je!! propa AHC.. abby pn..blja la dri ksilapan.. jgn madangg ko je nk wt silap..

        0

        0
      • peminat jep sepah says:

        kalau aku sendiri pun gelabah..
        abby ni lantang sangat..
        slow and steady dah le..

        0

        0
      • merpati says:

        aku stuju… bnde ni kecoh pun sbb BN ni expose tweeter die.. bkn abby g wat press Conference pun… AHC kecoh

        0

        0
      • Ayu Raudha says:

        Adinda… sebagai orang yang tidak terlibat dgn politik pasti owner AHC tak suka modelnya dari kalangan orang politik.
        Awak tak terlibat dengan bisnes mungkin tidak memahami situasi ini.
        Terpulanglah pada pemilik AHC nak pilih sapa duta dia, itu hak dia, dia yang bayar model tu bukan kita.

        0

        0
      • cempaka says:

        ker mmg tudung AHC mmg x laku?? abby hanya alasan utk diperslhkan..

        0

        0
      • .
        takpelah abby. boleh meniaga ketupat pun ok jeww

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        kalau nk jadi duta mesti mau berseh! tkmu yg ada masalah melalot dn yg sewaktu dengan nye……kalau nk ambek duta yg macm abby ni mana2 pn ada minah rempet pn leh jadi duta….kenape dorang ambek abby jadi duta tudong? pasal dorang ingatkn abby ni perangai ok baik lemah lembot sopan n the santon jadi dorang kekalkn abby jadi duta tudong dorang ……sekaaaaaaali si abby ni dh tunjokn true kaler dia yg betol2 ! jadi kompeni ni dh jadi takot ngan true kaler abby ni paham !!! kalau tk hadap nk pakai tudong ha pakai aje rambot plasu habis cite AHC ni pn tk hadap korang beli dia punye tudong soooooooo bulan2 puasa ni stay coollllll !!

        0

        0
    • LOSER says:

      I told you kak abby ! Tak salah ada pendirian politik dan sebagainya tp perlu ada limitasi dan tidak boleh terlalu lantang. Sudah nya kamu yg terkesan dgn tindakan sendiri. Pesan sy ialah jaga hubungan dgn Allah dan org sekeliling dan yg plg penting anak2. In sha Allah harapnya semua berjalan lancar

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        dh jangan nk tudoh menudoh ! kalau abby kena pecat makna nye rezeki dia hanye setakat itu je lah dengan itu kompeni kenape nk salah kn kompeni itu pulak ! itu dia punye suka lah nk pecat abby ke pe ke……dorang nk jaga jugak dorang nye kedai tudong …kalau abby dh buat kecoh sana kecoh sini sape yg tk takot ! nanti kerana abby tah ape ape yg terjadi kt kedai dorang itu yg dorang taknk paham `! bukan nye dorang tk pecaya rezeki tu datang daripada allah….sepatut nye abby yg nk kena pikir macm gitu rezeki ada kt mana2 cuma kite nk kena usaha la cikit…..kalau dodok goyang kaki je kt rumah jerit sana jerit sini orang nk ambek berkeja pn orang takot ! ha tu makna nye kite tkda rezeki lah huh ! jangan salah kn orang lain kalau kite tkde keje n jangan salah kn kompeni tudong yg pecat abby huh !! kena pecat pn nk kasitau orang ! kenape ! nk suroh orang2 peminat2 kau boikot kedai tu eh !! nk suroh peminat2 kau simpati yg kau tu kena pecat eh ! boleh blah la lu ! kalau dh tkde rezeki jangan salah kn sape2 salah kn diri sendiri ok ! diri sendiri yg buat diri sendiri tkde rezeki huh !!!!

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        dh sendiri buat hal sendiri tanggong lah !! dasar pikiran CETEK macm gini lah BWEK !! buat kecoh lagi lah …

        0

        0
      • Anonymous says:

        sekadar pandangan:-
        1) jgn trkejut jika dia telah di’beli’ !
        2) bg mengaburi mata.. cepat2 pakai baju pas
        3) semuanya tlah dirncng dgn teliti
        4) sebagai perisai, dia ‘kutuk pdrm n isa dulu
        5) klu dia betol2 ‘alim’ dia tkkan bertenggek je kt twitter 24-7 menjalankan ‘tngjawab’nya mengutuk..dia tk tadarus n terawih ke? dia tk hormati bulan Ramadhan ke?
        6) n jgn jd bodoh.. parti P pun akan ditenggelamkan dgn menggunakan dia
        (mengapa tidak? org mula membenci parti trsbt krna sikap dia pergunakan ugama) dia tk belajar ugama tntang rezeki ke?

        0

        0
    • FAHRIN AHMAD says:

      WTF kepada pelanggan tudung tu..
      kalau Abby jadi duta ko taknak beli..
      pemikiran rosak giler ko…

      0

      0
    • ziezie says:

      pepatah melayu berkata..kerana mulut badan binasa……..

      0

      0
    • propa lebeyyhhhh says:

      abby ni mcm nk propa jerk..mcm nak tarik simpati org..saje je nk kasitau umum…poyo la ko abby..

      0

      0
    • mana tudung aku says:

      sb mulut badan binasa…sabar je lah kan…next agenda please..kite tggu siri terkini dan lg sensasi dr si dia ni…what to do..kesian2.

      0

      0
    • katKata says:

      okey seriously this time aku mmg xblh blah dgn awak abby. Apalah masalah awak ni? Sebooookkkkk mgadu domba? ALLAH kan ada, mgadu pd Allah….. Tlg lah….

      1. Saya sbgai wanita islam yg mmakai tdg sgt terasa dgn statements awk. Awk kt btdg krg rzki? Tlg lahhhhh. Sy bkn nk banggsa dr, sy mmakai tdg mgikut landasan dimana hrs mnntp hga ke dada jg spt yg laein. Sy stdy Alvl di Msia – xda masalah, 2 thn stdy di States tiada mslh, 3 tahun di Uk pun x ada masalah. Siap buat inter dgn few companies di Uk dan msia. Alhamdulillah tbuka rzki. In fact skrg sy btugas slh 1 multi national company dan srg travel ke UK. See, its not about ur appearance, its about our qualification dan rezeki Allah. Ingt tu!!

      2. Politic? Come on abby, watch ur language would ya? Kt bpolitic krn duniawi bkn syurgawi. Ur view on political issue is ur rights tapi plz lah jgn jd bodoh dgn mgeluarkan uneducated, unprofessional and unethical opinion blh x? Im begging u Abby.

      3. Nak beri nsht dan tguran? Blh xslh tp yg mnjd slhnya sbb cr awk tu. Sapa ajar awak kt blh malukan org dlm mnegur khilaf org? Ada aturan dan adab dlm mnegur. Tahu x awk, skrnya org yg awk tgor tu terasa hati n xmaafkan awk, awk tgantung maaf dgn dia. Akhirat nnti kene cr tauw x. Kena tuntut….

      4. Org marah or maybe it is too harsh if i use marah. Guna krg sukalah, sbb kata2 awk yg sgt lah xpatut dan sikap awk tu… Bkn psl political view awk.

      5. Jgn taksub sgt, awk ssh org pakatan tlg awak ke? Awk ttp kena usaha kan?

      6. Awk ada ank2, ksian dkt drg lah, segan mrk tauw x.

      7. Yg nak burukkan dan mrh kan our gov. Knp? X ada kebaikan lgsg ke mrk pada awk dan kluarga? Xada lgsg k????? Tlg lah fkr abby. Ayh slalu ckp kalau org bg kt madu, jgn sesekali balas dgn tahi! Ingattttt….

      I used to be ur biggest fan Abby, but not anymore. Saya nak awk tahu, sy sgt tkilan dgn percakapan serta sifat awk skrg! Sedih bl org yg bhijab sndr mmandang rendah kpd ability dr serta kaum sndr…. Apa nak jd dgn awk abby? Slowly lah abby, muhasabah dr. Xslh faham poltik awk tpmslh pckpan dan klakuan awk. Sy sgggggttttt TERKILAN DGN AWAK ABBY!!!!!!!!

      0

      0
      • cik ina says:

        sy rs ada slh paham di sini..abby maksudkan bila dia bertudung n masuk PAS, terus offer utk dia tkde….bknnyer rezki dia tersekat…pihak media suka sgt putar belitkan citer…

        0

        0
      • Katakat says:

        uba bc frm d first statement would ya? Dr awal cr krg molek. Dah kalau dia dok tweet A-Z kat twotter yg dia tahu rmai org bc. So siapa yg gempak kan crt kalu xsndr mulakan….c

        0

        0
      • Anonymous says:

        manifulasi manifulasi manifulasi….
        In an agreement, the hired person or the hirer has the right to terminate
        that’s all. deal with it.

        0

        0
    • Muslimah Pas says:

      Betullah tindakan AHC tu
      Abby tak perlulah nak tersentap hati dibatalkan kontrak
      Sepatutnya Abby kenalah pakai tudung labuh tutup sampai punggung
      Tudung AHC moden sesuai untuk artis2 dgn orang2 diluar sana
      Abby kan dah jadi ahli Pas seumur hidup
      Penghijrahan tu kenalah bersekali dengan imej seorang MUSLIMAT PAS
      So tak payah nak kongsi2 pasal benda ni dgn orang luar
      Abby sila jaga imej parti PAS.

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        betol tu minah jambu sokong handred persen ngan kau ni muslimah pas

        0

        0
    • apakah??? says:

      pelik btol la.. sepanjang ak beli tudung xpenah tgk based on background politic model tu.. selagi sopan n ikut hukum syarak okey je.. sooo bias la AHC.. nmpaknya AHC n pembeli yg xmo beli tudung tu sbnarnya lgi gile politic..sempt pemikiran

      0

      0
  2. insan biasa says:

    kenapa itu pun nak bagitau..

    0

    0
    • Tokeh Tudung Saji says:

      Asik nk mencapub je si Abby yg tak Abadi ni utk raih simpati

      0

      0
      • lili says:

        attention seeker..
        sorry la dari dulu lagi aku rase abby ni mmg gini.
        dari start kes norman memey
        sampai ke zul
        la ni gini pulak..
        sudah2 la abby..
        sepatutnya kalau betul2 redha yang itu bukan rezeki awak
        tak payah tweet pun, ni alasan klise, nak kongsi dengan peminat.
        padahal patutnye boleh fikir ape akan jadi selanjutnya kalau awak tweet segala benda alah tu.!
        jenis tak memikir, tu yang memg sesuai sgt orang panggil awak tu
        attention seeker!.

        0

        0
      • Anonymous says:

        klau bkn jenis attention seeker tak layak jd duta la.. duta mmg kena attention seeker.. klau setakat diam membisu takkan la ahc ni nak ambik dia jd duta dulu…
        hanya yg attention seeker yg layak jd duta.. tp bila dia tak bodek itu parti merah terus org la org kata dia mencapub la apa la.

        0

        0
  3. i says:

    hemmmm…

    0

    0
    • Sasha Sandha says:

      mengadu di twitter ? baek mengadu kepada Allah sbb Allah yg bg rezeki – Sham Kamikaze

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        pasal dia nk mintak simpati tu pasal la dia ngadu kt peminat2 dia yg dia ni dh kena pecat paham .. buat ape kite image bertudong kalau prangai macm pompan tk pakai tudong kn ! lebih baik pakai rambot plasu ada jugak faedah nye mecing ngan prangai > tengok pompan or artis yg tk pakai tudong ada buat kecoh ????? kalau dorang buat kecoh pn tu hal diri dorang …..dorang tk kecoh pasal politik …….abby ni sebetol nye dia ni PERANGAI <

        0

        0
  4. insan biasa says:

    org bilang diam2 tapi berisi…

    0

    0
  5. ainaesther says:

    satu pintu tertutup, 10 pintu lain akan terbuka.

    0

    0
  6. Unknown says:

    Kesian pulak ku tengok c abby ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      kdg kala Allah Sembunyikan matahari sbb dia nak bg kita tgk pelangi..
      Allah maha mengetahui.. kita hanya merancang tuhan yg menentukan,,
      semoga tabah dan jgn lupa tuhan

      0

      0
  7. Anonymous says:

    dia ni memang suka mengadu. nak mintak simpati.. dulu aku kesian pasal kes dia dengan memey. sekarang menyampah lak. dulu kes dengan zul pun canang satu malaysia

    0

    0
    • cabby says:

      dulu aku pun kesian kt si abby ni…tapi bila dia dah melalut bagai…haishhh dah terover lebih lak minah nie…klu nk berhijrah kerana allah alhamdullilah…klu nk berhijrah kerana parti politik inilah padah…mulut ko gak yg lantang kata susah artis bertudung cari rezeki…sekarang ko rasa laa…artis lain yg bertudung mencurah curah je rezekinya…kenapa?…pengajarannya ko kena la muhasabah diri abby oiiii…bukan sibuk nk berpolitik bagai…tudung baru je atas kepala…berckp biar la ilmu tu penuh di dada!!!!

      0

      0
  8. komen2 says:

    xpelah abby..mungkin rezeki abby lepas ni lebih banyak..berusaha dan pohon lah kepadaNya..inshaALLAH

    0

    0
  9. Prince Noob says:

    semoga lepas ni boleh dapat rezeki lebih

    0

    0
  10. erinzany says:

    Alhamdullilah abby ko dah berubah ,tapi beringatlah kerana mulut badan binasa . Jaga tutur kata .Tak kira lah parti politik mana pun ko nak sertai.Malaysia mengamal demokrasi .Baru nak merangkak ,mcm org dah pandai berlari dah aku tengok.Hentam sana hentam sini….

    0

    0
  11. minah says:

    Ade aku kesah..

    0

    0
  12. rez says:

    Agak2, kalo abby masuk UMNO, bisnes AHC terjejas tak? Kalo difikirkan balik, org PAS lagi banyak pakai tudung. Ohh, mungkin AHC belum terfikir nakbjualbtudung labuh …

    0

    0
    • Anonymous says:

      bukan masalah parti kot….tapi lantangnya bersuara yang buat orang meluat…..die yang kata sebelum ni…rezeki susah nak dapat tuk orang2 yang dah berubah macam die….allah makbulkan kat citu laa kot…wallahualamm….kata2 itu doa….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Oii ckp xde fakta mmg gini. Kaki spinn la ko ni

        0

        0
      • Anonymous says:

        mmg allah nak tunjuk apa yg abby kata tu adalah senario sebenar di malaysia ni… lu tak jilat lu lapar hahahaa…ada kebenaran disebalik kata2 abby tu…

        0

        0
  13. bulan purnama says:

    padan muka kau abby abadi….rezeki kau kan pada PAS dan PKR…manusia sesat….orang lain pakai tudung boleh berjaya dan jadi jutawan….kau yg ckp mcm tin kosong ape pun xde….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bersabar abby, insyaAllah ada hikmah disebalik itu,.
    org yg menutup pintu rezeki kerana agama,.. ingatlah, Allah itu maha adil..

    0

    0
  15. Memerhati dr jauh.. says:

    Ni bukan 1st time Konrak Abby dibatalkan @xdisambung…Semua gara2 xpandai jaga diri

    0

    0
    • Anonymous says:

      klau nak jd pemerhati kena observe keseluruhan..
      bkn abby je yg pernah dibatalkan kontrak or tak disambung.. kebaykkan artis2 lain pun begitu… mn ada artis jd duta sesuatu produk tu lama2 tp isunya disini adalah alasan pembantalan kontrak itu yg tak konkrit..
      bkn sbb tak pandai jaga diri tp sbb pahaman politik..
      klau betul abby tak pandai jaga diri kenapa dulu penaja berani utk ambik dia jd duta?
      adakah disebabkan dia latang dlm soal agama dia dianggap tak pandai jg diri?
      ada lg artis2 lain yg teruk disiplin tp still byk boleh jd duta mcm biasa.. mcm ac mizal tu pun byk prob gak tp siap boleh dianugerah kt datuk lg…

      0

      0
      • Memerhati dr jauh says:

        Dulu time jd duta Ribena, Ribena ambik dia & anak2..tp kena terminate sbb asyik dok brgambar brtepek ngan si Zul tu kat paper (cinta agung lah katakan…ahaks)….x sesuai ngan imej Ribena yg brkonsepkan family…xcaye tanya Abby..

        0

        0
      • Memerhati dr jauh says:

        Dulu Ribena pernah ambik dia & anak2 jd duta…tp kena terminate sbb asyik dok brgambar brtepek ngan si Zul tu kat paper & megazine (cinta agung lah katakan…ahaks)….x sesuai ngan imej Ribena yg brkonsepkan family…xcaye tanya Abby…

        0

        0
      • Minka Kelly says:

        latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang latang

        0

        0
  16. Fifie says:

    sbb tu bila jadi spokeperson, segala hal kena jaga. teringat satu cerita Taiwan, kontrak seorg model yg mmg lawa n terkenal dibatalkan kerana dia ditangkap tidak memakai mekap yang merupakan produk dia promote.. kan baru2 ni sorang ahli sukan dibatalkan kontrak minuman sbb ditangkap gambar dgn minuman syarikat rival? company ni akan memerhatikan apa jua yg dilakukan oleh spokeperson mereka kerana perlakuan itu akan memberikan impact kepada produk mereka

    0

    0
    • Anonymous says:

      tp abby bukan memburuk2 kan AHC pun or pergi promote jenama lain…

      0

      0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        sbg duta kena lah jaga imej, kalau dh org meluat, ader ke org nk beli tdung tu kalau dia jadi duta, mungkin rezeki abby smpai kt sini jer, harap dimurahkan rezeki pd masa hdapan :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        tp sekrg org lebih meluat AHC selepas abby di pecat… abby still win in this case.. bonus utk abby :))

        0

        0
      • pening lalat says:

        weh dragon ball mulot ko mcm haram kan…org tgok tudong cantik org beli laaa bukan masalah duta ko diam laa ko bukan pkai tudong!!!!! doboh nak mampoossss

        0

        0
  17. sya says:

    bukan sbb bertudung die terbtl kontrak tp sbb die join demonstrasi2 ni.bila da jd duta prangai kne jge.tk kisah la awk nk join pas ke umno ke..dulu kesian tgok abby tp sejak join politik ni da tk brpe suke.

    0

    0
    • Anonymous says:

      klau abby join umno mesti ko syg abby kn?

      0

      0
      • lily says:

        kau ni bodo ke anon.. kau faham ke tak si sya tu tulis ape..
        aku rase si sya maksudkan cara si abby ni bawak diri die.
        bukan masalah die join mane-mane parti.
        kalau die join parti kepala kerbau sekalipun
        tapi tahu jaga,kawal and bawak diri, takde hal lah..
        tu la abby kalau cakap aci sedap je..
        die gak yang cakap, artis bertudung payah dapat rezeki..
        haaaa.. kamon lah. ramai artis yang bertudung still mencurah2 rezeki.
        tu dia la..sedang elok aih, Allah puk bagi sekali makbul apa yang dia kata..

        0

        0
      • Anonymous says:

        tp klau abby join umno ko rasa akan timbuk ke isu ni? kenapa ms dia jd duta iiffah gold tu ok je..masa dia tak pkai tudung tu..
        klau betul la sbb attitude ehhhmmmm

        0

        0
      • ada aku kesah says:

        soalan bodoh….

        0

        0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      perangai dia sendiri tk betol pas tu nk bertudong….bila dh bertudong buat hal….bila dh buat hal nk salah kn orang..bila dh salahkn orang ngadu ngan peminat2 mintak simpati nk suroh orang kesian……kalau orang dh kasi keje jangan buat hal jangan buat kecoh !!

      0

      0
      • doo..doo.. says:

        abby dh xde modal join pas. kau join pas ke umno tanduk kerbau dap bodoh ke tapi perangai hampehhhhhhh

        0

        0
  18. dynash says:

    Saba la ye abby..
    Tuhan msh mguji abby satu persatu dugaan dtg..
    Cz xsume owg leh tabah mgharunginya kcuali owg yg TPILIH olehNYA.

    0

    0
  19. aweera mojo says:

    ko xyhla jd artis lg abby oiii..low profile plak lps ni…skg pegi ceramah pas aje sudeyy..kikiki

    0

    0
  20. Anonymous says:

    hoi abby!buruk betul perangai ko kan!ayat konon macam baik teraniaya konon..
    hani tulis ayat panjang kenapa ko pendekkan?
    memang la terjejas bisnes die bile ko sendiri xbagi komitmen asyik sangat nak berkempen politik ko tuh!ko ingat dorang bayar ko pakai air liur ke?diorang bekerja teruk bayar ko jadi duta tapi ko xmenyumbang langsung.
    dulu awal2 ko beriya kempen tudung ahc siap bf tolong ambil gambar tepi pantai..pastu ko masuk pas terus diam x bg komitmen bile orangnak terminate ko ckp lak orang terminate sebab ko masuk pas..sampai hati ko buat diorang macam tu..orang tu dah cukup baik dengan ko siap bawak pergi bercuti..duit tiket ko hutang x reti nak bayar ke??bawak mati tau hutang orang xkan xtau?kate ustazah express
    sakit hati aku tgk ko buat diorang mcm tu..aku kenal diorang camne..x sangka lak ko ni mental!

    0

    0
    • AHC WHAT says:

      ko ni org AHC ek? abih tu klau dia dh jd duta AHC tu 24jam kena hadap AHC tu la?
      keje2.. politik2.. tak nmpak pun pertembungan yg boleh jejas kan reputasi AHC tu…
      PAS tu politik AHC tu bisnes. lain la klau PAS tu bisnes AHC pun bisnes.

      lg pun aku rasa mmg dh berbaloi pun abby jd duta. sbb after abby jd duta la jenama ni meningkat naik.
      MELAYU jenis apa AHC ni? MELAYU DUITAN ke? Korang buat cmni sebenarnye dh menabur pasir dalam periuk nasi sendiri.

      0

      0
      • qaseh says:

        to : AHC WHAT

        memangla tak payah nak ngadap AHC tu 24 hrs.. then AHC tu pun tak hadap la nak tengok abby 24 hrs!
        tapi betul la jugak, kalau dah fokus pada politik 24/7, abis keje lain?
        kalau aku pun marah, dah bayar, sign kontrak bagai tapi duta punye komitmen hampeh!
        kau kalau tak reti cara orang berniaga, kau diam!
        abby sepatutnye bersyukur gak la.. ni salah satu punca rezeki die gak.bile takde mule sebok kata itu ini.
        tengok bile kontrak batal, pup tweet..
        ape tu?
        kalau redha, tak payah tweet tau.
        tak payah sangat nak share dgn peminat,
        share dengan tuhan je.

        p/s : mesti kau pun nak kate aku ni orang AHC..
        lantak pi kat hang…

        0

        0
      • AHC WHAT says:

        aku tak kata ko org AHC tp aku kata ko org U**O..
        aku tgk ada je peranan abby tu sbg duta ahc.. bila dia sibuk kempen or ceramah secara tak langsung la dia promote ahc.. org akan cakap abby tu duta ahc and penyokong2 dia akan sentiasa tahu ahc menaja abby seorng perempuan yg mahu utk berubah dan secara tak langsung ahc menjadi penyumbang kpd perubahan abby. sepatutnya ahc berbangga sbb artis tajaan dia masuk politik sbb itu membuktikan abby mempunyai pengaruhnya yg tersendiri… u no what klau ahg betul2 tahu bisnes, dia akan buat research dulu sblm ambil keputusan drastik cmni…
        klau diorng bijak, abby abadi adalah batu loncatan utk bisnes diorg.

        and abby up tweetsbb nak clearkan yg dia dh takde kaitan dgn ahc. kan ahc malu abby jd duta dia so betul la apa yg abby buat tu. bgtau org yg dia bkn lg duta ahc supaya org tak kaitkan lg ahc dgn dia.

        0

        0
      • abby besalah! says:

        abby tidak menjalankan tugas beliau sebagai duta dgn betol…halal ke rezeki yang dia dapat kalau tugas yg sepatutnya dia lakukan tp tidak dilakukan dgn betol…!abby jadi duta AHC sangat tidak membantu tidak ade promosi yg dilakukan oleh abby…xkisah kalau abby nk berceramah ke ape ke untuk parti beliau tp dia sepatutnya meluangkan masa sedikit untuk menjalankan tugas nya sebagai DUTA!

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        kalau perangai abby dh macm orang melalot sape yg nk ambek dia bekeje ! tanye abby sendiri kenape dn mengape dia di pecat ! perangai dh macm pompan lorongggggg ! pompan lorong pn perangai tk macm gitu dorang lagi mulia dari perangai abby ni huh !! bab tu kalau perangai belom berubah nk jadi baik jangan bertudong duluuuuuu paham !! kalau nk jadi jahat jadi jahat betol2 n kalau nk jadi baik jadi lah baik betol2…assamualaikom..

        0

        0
      • Anonymous says:

        jgn kata klau tak baik jgn bertudung dulu..
        tudung tu umpama pakaian.. tak kira la baik ke jahat perlu berpakaian..
        adakah semua yg berpakaian itu baik? atau org jahat tak layak utk berpakaian…

        aku tgk Raja minah jambu 24jam mengadap computer ni yg menghampiri perangai perempuan lorong.

        0

        0
      • hujanpagi says:

        setuju dgn cik minah jambu.. macam ko pegi keje.. boss ko byr ko gaji..pas tu ko tak buat keje tapi ko ngendeng kat meja member ko suh lawan polisi sharikat.. tak ke boss ko terminate ko immediately.. ckp tu fikir laa..
        mcm ko gi keje.. ko pakai baju cam kutu tembok.. padahal ko keje syarikat corporate. sapa nak deal dgn ko. dah rambut kusut masai org pun tak confident ko boleh buat keje .
        umpamanya lagi.. awek pakai mini skirt.. tetiba je nak keje kat perkim.. boleh ke kau terima?? walaupun perangai dia baik..cuma pakaian dia je tak senonoh gitu??
        it’s all about image!!kalau nak berdakwah tak yah libatkan diri dgn industri hiburan.jadi duta tudung.. biar je la si AHC tu letak mannequin kat situ.. setidaknya tak pandai komplen.
        *aku bukan org ahc, tapi aku meluat dgn cara abby. umpamanya mak ketam mengajar anak berjalan..

        0

        0
      • qaseh says:

        to : AHC WHAT says, July 31, 2012 at 4:55 am

        ok la, aku respect pendapat kau, tapi…

        1. Die sebok berkempen dan ceramah, aku berani jamin die talk mostly bout penghijrahan and politik. tang mana dia nak selit pasal tudung AHC?

        2. ok contoh hujung minggu tu ade aktiviti or photoshoot dgn AHC, tapi mungkin abby takde, ade kat negeri2 mane sbb tgh ade ceramah2 yang sort of la… so then how? mungkin itu yang dimaksudkan oleh pihak AHC regard komitment yang diorang nak abby buat. semua orang perasan lately abby more to politic. batu loncatan?

        3. dalam bisnes mmg ade risk, and business person mmg kena berani ambik risk, tapi if ade jalan/cara/opportunity yang lagi sure untuk gain profit, buat ape nak stick dengan something yang belum tentu. i mean, AHC boleh ambik ramai lagi orang lain untuk jadi duta diorg yang boleh commit.

        4. actually, abby tak payah pun nak tweet.. nak clear up. ok la boleh terima reason tu., aku ni peng-follow die dari blog smpai la ke fb die.. but sorry cakapla ape yg aku perasan, abby mmg suka update status yang mcm ni. dari zaman norman smpai ke zul. maybe ramai dah muak kot.

        0

        0
    • jangan dimarahi , abby cuma meminta simpati…

      0

      0
    • ayamgoreng says:

      cuba tengok wardina promote tudunng ariani. dia jaga dirinya, dia selalu promot tudung ariani. macam itulah duta. tiada gosip, tiada masalah kesihatan mental seperti attention seeker yang hanya mengadu di twitter. come on lah abby.

      0

      0
  21. has says:

    kontrak ditamat mungkin bukan kerana masuk politik tapi tak pandai jaga mulut, tak pandai berhemah bila berkata kata. Tak pandai berdakwah cara baik.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol cakap kau tu has mulot dia ni macm mulot ke…..ling putar sana putar sini macm yg suka belitkt pokok tu……mulot abby ni nk kena sumbat ngan buah playko baru dia leh senyap

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        lepas ni abby akan bercakap ( saya nk mintak maaf pada semua kerana saya dh terbabas termasok PAS dn sekarang saya nk keluar daripada PAS n saya nk masok UMNO pulak ) amacam !!

        0

        0
      • suka hatilah ko abby says:

        bukan soal politik.yang penting imej bukan saja untuk menarik pelanggan yang bertudung malah untuk wanita yang tidak bertudung.maybe dia ambil abby ada keteria yang diorang nak yeala baru berhijrah nampak ayu bertudung . so yang tidak berhijab ni mula lah suka nengok abby yang cantik kan.so kalau ko meroyan mengutuk yang tak berhijab tu apa kes dari suka terus meluat.sekian

        0

        0
  22. saya says says:

    macam2 la…selalu je nengok abby ni mengadu…cam x ikhlas plak.. nak ikot politik ea la..tapi jgn la terlalu drastik..hurmmm apa pun smga Allah memberi petunjuk..dah elok dah cite ttg agama tu…cuma cara terlalu drastik dan terlalu lantang sampaikan perkara yg dikatakan tu leh jadi kontroversi..kita nak berubah baik cuma cara perubahan tu jgnlah mybbkan org pandang serong kat kte plak..smga Allah memberkatimu..aminn

    0

    0
  23. scha says:

    hmmm…nmpknye sokong parti nie lgi mnutup periuk nasi …dr jdi duta trus kne buang

    0

    0
  24. tipah says:

    Aku rasa dr awal lagi abby jadi model untuk AHC kurang mendapat sambutan.Sbb tu diorang terminate contract.Cuma tak kena time terminate.Masa issue tengah panas.Memang AHC kena hentam la

    0

    0
    • Anonymous says:

      ya betol..xmenyumbang langsung..die kene terminate bukan sebab masuk pas tp sebab xbagi komitmen dan xpakai pun tudung2 alhumaira..tp dah jenis suke cetus kontroversi n tarik perhatian ni die ‘quote ayat tu x habis bg nampak yg alhumaira terminate die sebab masuk pas’ taksub sangat berkempen semua pun nak babitkan politik..bagus jugakla strategi dia..menjadi sebab orang2 pas dah meroyan dah pertahan kan dia walau xtau hujung pangkal..

      0

      0
  25. gelak guling says:

    Tak paham … Dah tau abby ni pengikut pas, patutnya company tudung humaira ni dpt tgk advantage dr segi target market yg kbykn nya penyokong pas ni bertudung… Kak umi aida… Baca ulangkaji balik yeeee…. Sy ni pon dh tua jugak… Tp tak paham tny ustaz. Bkn pki logik akal hang je.
    Lg satu… Nabi Muhammad s.a.w mmg berpolitik dlm menyebarkan dakwah, yakni mesti anda tahu perjanjian hudaibiah di madinah… Sila belek balik buku sejarah agama.. Apa

    0

    0
    • apetah says:

      Rasulullah berpolitik? Astargfirullah… Nak samakan pulak Rasulullah dengan Abby. Bawak mengucap.

      0

      0
      • qaseh says:

        memang kene la si gelak guling ni dengan kak abby kesayangan die..
        cakap ikut sedap ayat luncur dari mulut..
        lepas tu baru terhegeh nak kutip balik masuk dalam kepala hotak.

        0

        0
  26. Ct says:

    Abby nak relate citer AHC ni dgn kes yg tgh hot nie..ini la rentetan isu n faktor penyebab nape dia lantang haritu..takpe, rezeki di tgn Allah..

    0

    0
  27. panglima ludah says:

    phuiiiiii…
    lek-lek dah le…

    0

    0
  28. bulan purnama says:

    padan muka kau bby abadi..inilah balasan Allah pada org yang sesat dan tidak percaya kepada rezeki Allah…pergi lah cium tapak kaki PAS dan PKR…jgn basuh taik org sudah….

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol betol cakap kau tu bulan kalau dia tkde keje suroh dia mintak keje ngan PAS n PKR pasti dorang kesian n kasi dia keje kn….tkan dorang nk biar kn abby teros melalot kn…..

      0

      0
  29. poker face says:

    agak2 la kalau abby ni masuk umno, mgkn ramai plak penaja yg nak menaja tudung dia kan???

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk kerana mashok umno orang nk kene kasi dia keje ! dia mashok mana2 parti pn orang leh kasi dia keje jugak > MULOT MULOT nk kena jaga n PERANGAI jangan buat PERANGAI <

      0

      0
  30. Puan Puff says:

    Jgn salahkan AHC,,tp salahkan Abby Abadi yg dh mcm x sedar diri,,,,,taksub sgt dgn dunia politik dia tu,,bagi ceramah sana sini skrg mengalahkan Ustaz2 & Ustazah2 yg berpengalaman bertahun2 menuntut & bagi ceramah agama..aku bkn xsuke die menyebarkan ajaran agama..tp cm xkena tempat,,,sebenarnya apa matlamat Abby msk parti tu?? nak menyebarkn syariat islam or nk promote berkempen sempena PRU yg akan dtg ni??

    0

    0
    • honeygurls says:

      nanti time dia kempen dia gunakan alasan yg dia kene terminate pasal dia sokong pas.. alaaa takticc takticc.. busuknya hati ..

      nak kempen biar baik2.. perjuangkan agama.. bukan nak cari salah org.

      0

      0
  31. nana tanjung says:

    Ala…seronoklah tokey AHC yg giler glemer tu dpt publisiti murahan mcm ni. Aku mmg tak berkenan dgn tudung2 AHC ni yg bkn nak menutup aurat tapi lebih kpd utk bergaya. Sian Abby … takpe Abby, rezeki dimana2. Allah maha adil……

    0

    0
    • honeygurls says:

      apa kata abby jadi duta tudung wisma yakin?? jangan memilih sgt abby nnt anak kau x makan nanti pastu kau komplen komplen komplen.dr kau ngadap tweeter, ngadu kat tweeter,jadi attention seeker baik kau mendalami alquran dan mengadunpada Allah..kau ninmcm x boleh ditegur pulak! dasar kau n supporter kau x tau nak beza kan kau , boleh pulak samakan perjuangannkau dgn Rasullulah..x sekuman pun! please sedarlah diri dari org suka dgn kau org fed upndgn sikap kau yg suka mengadu kat tweeter, akubx nampak apa motif kau cerita kau no longer duta ahc..mcm sja nak show off konon kau tu kene aniaya laa sgt..ingatla abby , kerana mulut badan binasa..

      0

      0
      • HONEYGURL CIBAI says:

        LAST2 KOMEN KO YG BAEK2 TD SUME DAH MCM LONGKANG KO PON SAME LARH PEGI WAT DULU APE KO CKP BARU NAK TEGOR ORG…

        0

        0
  32. sarah says:

    1 yer nk tegur…abby x salah memilih utk jalan Allah & sunnah, tp cube tgk gambar anda, KENING tuh mcm mane?mane boleh cukur abby oiii……

    0

    0
  33. nora sham says:

    contohi wardina…sentiasa berlapik dgn kata2 nyer… igt kerana mulut badan binasa….byk rezeki di bumi Allah swt nie… cume kte kene rajin berusaha tanpa jemu dan selalu bersyukur kpd Allah swt…

    0

    0
    • fedap says:

      tambah lg tesco pun panggil dia kaaann..sebabnya dia sopan, mulutbx celupar ..kecoohhh la kau abby..Such an attention seeker!

      0

      0
  34. apetah says:

    Wardina pun berpolitik jugak. Join Pakatan Rakyat lagi. ‘Wanita Hari Ini’ tak buang dia pun. Jadi macam-macam, Slim World, susu budak, tudung Ariani dan baru-baru ni TESCO. Abby yang tak jaga mulut.

    0

    0
    • Bukan siapa2 says:

      Btol…abby tu lantang lebih..bajet bagus la tu…maaf la..tp menyampah plak ak..better abby xyah jd retis lg la..production pn dh xnak amik blakon kan sejak btudung ni,, kata dia la…

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        padan la muka dia ! pasal dorang pn tau mulot dia yg macm musibot tu ….kalau ambek dia berlakon nk kasi dia ape watak ? watak pompan lorong tk boleh pasal dia dh bertudong ! watak rembat laki orang tk boleh nanti orang akan kate jatohkn maruah pompan tudong pulak rembat laki orang ..nk tk nk kasi dia watak pompan mintak sedekah je lah nk buat cmana kn

        0

        0
  35. cik kak says:

    abby ni yg mgade..

    0

    0
  36. okasan says:

    Bersimpati atas apa yang menimpa abby. Hati abby, abby dengan Allah je yang tau. Korang cakap lah apa pun. Setiap percakapan kita pn dinilai Allah dan kalau korang mengata, korang yang rugi bagi pahala free kat abby. Biarlah klu kontrak tu dibatalkan pun. Smua yg ada atas bumi ni milik Allah. Termasuk lah kekayaan dunia yg diorang nak dikejar2kan sgt tu. Semua tak kekal. Yg kekal akhirat nanti. Stay strong demi akhirat yg abadi disana abby abadi. Semoga Allah sentiasa melorongkan awak ke jalan yang baik2.

    0

    0
  37. ?”penuhkan ilmu di dada dulu baru boleh berdakwah !” Pada saya, kalau hanya yg ilmunya penuh baru boleh berdakwah, mungkin tiada dakwah akan tersebar di dunia ni, sebab ilmu itu sangat luas,makin dicari semakin banyak yang kita tak tahu. seperti sabda Rasulullah s.a.w yg berbunyi ‘sebarlah ajaranku walau sepatah ayat’. jadi setiap dari kita ade hak untuk menegur/menasihat tapi harus kene pada tempat.
    *betulkan saya kalau saya silap*

    0

    0
  38. miz.han says:

    patut la bks suami kamu dulu lari dari kamu, abby..yang suami pun cabut lari, boifrend anak ikan pun lari dari kamu…why? tepuk dada tanya diri la..asyik mencanang masalah dekat fb twitter..nak orang bersimpati pada kamu, padahal yang bermasalah nye kamu tu..kan elok kamu mengadu pada Allah..bukan kah lebih baik, abby ?? ^___^ saya kesian dekat kamu lah!! sape setuju sila like like like..hahahaah

    0

    0
  39. samad says:

    aku tak rasa owner AHC sebut pasal abby join pakatan ke umno ke..abby ni saje je highlight konon join pakatan abis kontrak tak sambung…so orang yg jenis emo ni mudah la percaya kononnye Abby ni mangsa…owner AHC tu aku rasa tak kisah pun Abby nak join parti mana sekalipun..tapi Abby tu kena la pandai bawak diri..jaga diri..hormat la orang sekeliling…baru la orang hormat dia..imej tu penting..nak duduk dalam parti ape pun duduk la tu hak memasing..tapi bawak la diri tu elok elok…

    0

    0
    • lerr says:

      aambik la memey sbg duta diakan sgt pandai jaga hati org…
      emmm walau pun tak bertudung..apa boleh buat jaga hati punya pasal

      0

      0
  40. makcik says:

    “kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa..”

    0

    0
  41. betz says:

    Pembatalan kontrak dah berlaku beratus-ratus kali kepada artis/model seluruh dunia, tapi ini first time dengar orang Malaysia mencanangkan di twitter.

    0

    0
  42. Minah says:

    Jadikan Abby pengajaran untuk kita semua. Cuba baca balik dalam Quran, macamana wanita Muslim digambarkan…lemah lembut, menjaga sifat, adab, etc. Sorry to say Abby, attitude awak tak sesuai untuk berdakwah. Lebih ramai yang ‘terasa’ dengan kata-kata awak…bukannya rasa ‘senang’. Niat dah betul.Cara tak sesuai. Perlu diperbaiki.

    Yang business AHC ni pun satu…korang jual tudung untuk apa? Duit semata-mata kah? Orang lagi nak encourage wanita2 bertudung. Ini tidak. Rezeki business tu insyaAllah ada. Tak baik tarik balik rezeki Abby. Korang tarik pasal apa? Abby tunjuk contoh tak baik kah? Yang u guys perfect sgt? Jual tudung2 pun ada yg singkat2 nampak dada…terlalu colourful pun ada. Fikir balik niat sebenar tu apa.

    0

    0
  43. Ada says:

    Kita tgk syarikat kosmetik iffah ke apatah terminate abby x lps ni

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Aha…hahahaha……… padan muka hang Abby Abady oii… tu lah kerana mulut badan binasa…….ha… cari pasallah lagi…. …bila hang hilang job camni , hang tengoklah adakah puak PKR datang nak tolong….. atau hang jd mangsa alat politik diaorang jer….tp diaorang tlg la kot sbb hang dah byk berkorban kat diaorang hehehe… we will wait and see….. Utk renungan hang…. sblm hang pakai tudung pun hang dah TAK POPULAR… bukannnya hang tak popular sbb setelah hang pakai tudung…. masa hang dah kahwin ngan Norman ngok ngek pun hang dah suam suam kuku dah.. jd jgn nak salah pihak lain plak bila hang tak popular psi hang dah berhijrah konon….tak de kaitan langsung… aku tgk ramai artis tp masih sgt popular spt Yuna…Ana Rafalli….dan Farah Diana…….diaorang masih ditawarkan hos di TV ASTRO….hang popular masa ngan elite dan ms jd inspector Aleza ja….anyway psi apa Datuk Yusof Haslam tak amik berlakon dah ha????psi hang org PKR jugak ka???? so Abby terimalah hakikat yang masa hang popular dah berlalu……ramai lagi anak ikan yg berpotensi utk berlakon….renung2kanlah…..

    0

    0
  45. alahaiii says:

    secara jujurnya apa yg kita nampak sekarang. Abby seolah-olah mahukan perhatian. Dari dulu lagi kes rumahtangga, kes bercinta (syok sendiri sbb dia byk keluarkan statement drpd zul), politik dan sekarang isu duta tudung. Dialah artis yg byk keluarkan statement, propa lebih. Awak tu artis, setiap apa yg awak tweet kan tu org akan saja mencari kesalahan walaupon awak buat baik sekalipon. Tak semua orang sukakan kita kan..

    Rasanya, abby tak perlu pun mention pembatalkan sebagai duta ditwitter beliau. Tu antara awak dgn pihak AHC tu. Macam budak2 segala benda nak tweet kan.. Dan sekarang AHC terjejas, AHC dimaki gara2 pembatalan kontrak abby. Mesti menyesal dorang amek abby dlu.. huhuhu!

    0

    0
    • honeygurls says:

      abby harini tak nak tweet ke..suar dalam pakai kaler apa..baju dalam longgar ke tak??haha..
      abih sumer isi hati kuar.. isi dlm baju pun citerlah.. sure peminat u suka nak tau..

      0

      0
  46. Anonymous says:

    sory to say…padan muke…oppsss

    0

    0
  47. […] Kesian pulak Abang Nara atas nasib yang menimpa Abby Abadi. Hari ini, Abby memberitahu pengikut Twitternya yang kontrak tudungnya bersama Al-Humaira Contemporary (AHC) telah dibatalkan pada 4 Julai yang lalu atas alasan dirinya menyertai politik. Namun Abang Nara respek dengan … Continue reading → […]

    0

    0
  48. Mummy NBD says:

    Abby jangan takut dengan apa jua rintangan yang dihadapi, kita hanya takut pada Allah SWT..Insyallah percayalah kepada rukum Iman..Rezeki, Ajal, Maut, Jodoh, Pertemua..semua kuasa Allah (Qada & Qadar)bukan kita yang menantukan…teruskan perjuangan MU wahai adik ku..jangan peduli apa ORANG kata…selama kita dilandasan yang betul. Pasrah, Tawaduq dan Berdoa adalah jalan terbaik bagi diri Abby…Insyallah..Allah maha mempunyai semua sifat..yang tidak ada pada yang melata dimuka bumi ini TERUTAMA manusia…KAU TIDAK KESEORANGAN……

    0

    0
  49. Lurve To Talk says:

    Abby yang tak berapa ABADI…u deserve this !!!… berpolitik tak kena tempat…lepas nie…bole minta keje kat Nik Aziz….tolong dia pulihkan bekalan air bersih kat Kelantan….yeay…

    0

    0
  50. kesiannn... says:

    kesian abby.. mungkin ni masa kejatuhan dia… mcm2 yg berlaku.. ape2 pun abby kena bersikap lebih berpada2 sebelum berkata2…

    0

    0
  51. kuyom says:

    MUDAH JER ISU NI…..ABBY LANGGAR KONTRAK JADI DIA BERHAK DISINGKIRKAN.SEMUA DUTA PRODUK TERIKAT DENGAN SYARAT2 YG DIPERSETUJUI BERSAMA…TINDAKAN INI TIDAK ADA KAITAN LANGSUNG DGN UMNO DAN PIHAK KERAJAAN.

    0

    0
  52. suria says:

    Orang hanya tahu menyalahkan hak dia berpolitik dan takut jejaskan periuk sendri tapi diorang tak fikir ruginya x membantu ibu tunggal yang perit tanggung anak2 sedangkan orang lain seronok kutuk dan kutuk…Alhamdulillah…Allah mahu hadiahkan pahala pada Abby secara dugaan ini.

    0

    0
    • hujanpagi says:

      statement tak boleh blahh..

      tapi dia ni ibu tunggal mulut tak boleh kontrol.. main ckp lepas je..
      weih .. abby tak pe lah.. hak ko ada di pkr.. so ko mintak laa dorang tolong kasi blanja kat anak2 ko tu ye.
      maklomlaa.. ko pun kata .. eversince ko berhijrah susah keje.. kene sokong pr..

      0

      0
  53. Aku kesah says:

    tu la abby..ni la balasanya kalau mulut tu x tahu nk diam..cuba tutup skt mulut tu..bukan hanya berhijab jer kepala awak d tutup..mulut pn kna jaga juga..sy sdh x rasa simpati lgi la ngan awak sb apa semua y terjadi berpunca dari awak sendiri..

    0

    0
  54. crys says:

    bulan ramadhan yg mulia nie, Allah swt cepat je bagi ganjaran or balasan pada kita.hr tu AA nie lancang sgt mulut, kata bila kerajaan skarang jatuh bru dia akan ada job..tu maksudnye dia x faham n x sedar yg sebenarnya rezeki tu dr Allah bukan parti politik..mgkn ni balasan dia bila x brsyukur dgn kemurahan n keredhaan rezeki yg Allah bg kt dia selama nie, maka ditarik balik la rezeki tersebut..

    0

    0
  55. ........ says:

    pas ni entah apa plk y nk d cite ngan abby sb mohon simpati ye..sorry la kita org dh x simpati lgi ngan awak..menyampah ada la..

    0

    0
  56. gentleman says:

    kalu aku pun tak nak ader wife/gf mcm gine. semua benda dalam kain nak citer kat peminat. ada had jugaklah segala benda personal. seram kalu jadik husband/bf abby nih..kena sedia mental utk kisah2 intim mu dan keburukan mu menjadi santapan peminat diluar sana…

    p/s hidup asyik nak menyalahkan orang – itu satu tanda hati dah keras. lembutkan lagi dgn zikir. insya allah.

    0

    0
  57. tabah says:

    stay strong abby!
    ujian.

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Ko yg tutup periuk nasi ko sendiri… Nasib ko la abby….

    0

    0
  59. Dinaz says:

    untuk memasuki mana2 parti politik adalah hak individu. kenapa perlu gunakan alasan politik untuk menamatkan kontrak. ketidakadilan sedang berlaku.

    0

    0
  60. sayonara says:

    alasan sbb tlibat politik…cube lau c abby ni tlibt dlm politik (be end) xde der kontrak dtamatkan…xpe abby,rezeji lau Allah s.w.t nk bagi kt mane2 jer…

    0

    0
  61. ape2 je la says:

    tu la ko aby.. org len pn masuk pas jgk tp xde la lebih2, diam2 sudahla… boleh nk bpolitik tp bpada2 la, jgn la gnekan agama utk bpolitik, kdg2 smpai tpesong pn ade aku tgk. jgn la campur adukkan dakwah n politik. pas pun satu mentang2 artis join dieorg habis satu dunia dieorg nk heboh, ade perubahan ke artis join ke x? senang2 je gnekan artis utk kpentingan politik. ni baru politik kotor, cakap xserupa bikin btol.

    0

    0
  62. ntah.. tak paham la! says:

    Lepas pakai tudung abby dilantik jadi duta tudung AHC… tapi kenapa statement dia cakap kalau bertudung rezeki susah nak dapat dalam bidang hiburan? jadi duta tu bukan rezeki juga ker? disebabkan dia bertudung la dia dilantik jadi duta walaupun mungkin bukan rezeki dalam bidang hiburan. Rezeki tu lagi baik dari rezeki dalam bidang hiburan. Wallahu’alam… :)

    0

    0
  63. ntah.. memang tak paham la! says:

    Lepas pakai tudung abby dilantik jadi duta tudung AHC… tapi kenapa statement dia cakap kalau bertudung rezeki susah nak dapat dalam bidang hiburan? jadi duta tu bukan rezeki juga ker? disebabkan dia bertudung la dia dilantik jadi duta walaupun mungkin bukan rezeki dalam bidang hiburan. Rezeki tu lagi baik dari rezeki dalam bidang hiburan. Wallahu’alam… :)

    0

    0
  64. No One says:

    bersabar lah wahai kak abby..
    rezeki dtg dr Allah…

    0

    0
  65. merpati says:

    ** kenapa blog BN ni asyik attack Tweeter Abby je eh??? aku kompius jgk nih… saja nk provoke?
    ** kenapa x selongkar Tweeter artis lain?
    ** Al-Humaira Contemporary (AHC) bajet fofuler sgt la tu mcm ariani… siap ckp sampai nk terjejas perniagaan sbb abby bertweeter pasal politik… dh mmg blom nk laku la tu.. ltk artis2 lain pun kalau perniagaan haprak, haprak jagkk… percaya rezeki Allah…
    ** To Abby, x pe, ujian dr Allah utk kamu… Bersyukurlah dgn ujian2 ini :) x jd Duta Tudung utk jenama x seberapa ni pun x pe :) de rezeki lain menanti :)

    P/S : nk tgk lps ni Al-Humaira Contemporary (AHC) nk amik sapa pulak jadi DUTA.. kot la disebabkan artis lain, semakin maju setaraf dgn jualan tudung2 berjenama lain :) ke fofuler sbb kontroversi ni :) hikhikhik…

    0

    0
    • Anonymous says:

      HELLO!!AHC ni mmg da femes b4 abby ni jd duta OK!AHC ni amik abby ni dgn niat nk membantu and + encourage dier yg bru nk berhijab!tp last2 AHC dibalas dgn taik!!PODAH abby!publisiti murahan!

      0

      0
    • Anonymous says:

      HELLO!!AHC ni mmg da femes b4 abby ni jd duta OK!AHC ni amik abby ni dgn niat nk membantu and + encourage dier yg bru nk berhijab!tp last2 AHC dibalas dgn taik!!PODAH abby!dasar artis carik publisiti murahan!

      0

      0
  66. Fida says:

    Normal la tu kena tarik kontrak. X salah nk berceramah sana sini psl agama. Tp bukan ke lebih baik gunakan cara yg boleh diterima oleh semua pihak. Cara Abby berdakwah mcm dia dah lengkap segala iman di dada sedangkan baru je bertudung berapa bulan. Cara die keluarkan kenyataan tu ada kalanya x kena pd tempat. Berdakwah itu bagus, tp kalau bercakap seolah2 dia dah lama jadi ustazah (ustazah pun lebih byk yg down to earth, org pun lebih respect) agak x sesuai. Kesian org yg berniaga, dia kena tempias.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    hohoho….. abby minta simpati melalui twitternya…. buat pengetahuan anda semua kenapa abby x berterus terang yg dia telah melanggar perjanjian contract dgn Al-Humaira Contemporary itu! perjanjian itu sekiranya Abby menyertai mana2 parti politik maka terbatal perjanjian sebagai DUTA TUDUNG Al-Humaira Contemporary… so obviously mmg dia terang2 isytiharkan diri sebagai AHLI SEUMUR HIDUP PARTI PAS! so jgn la dok pertikaikan lg wahai abby kenapa anda tidak lg menjadi duta tudung AHC itu…. klu nak minta simpati pun agak2 la… mmg dah bukan rezeki anda dgn AHC itu… so redha aje laa… x percaya dgn qada dan qadarNYA… so muhasabahlah diri sebelum nak menyalahkan pihak lain….

    0

    0
  68. akirakaede says:

    tudung people lg best pakai..takde pun duta2 artis..populr gak.

    0

    0
  69. mayo says:

    ade 2 bnda yg akan jadi pada org yg balik dari tanah suci mekah ni.samada dia bertambah elok atau bertambah teruk.dlm kes abby ni aku rs dia bertambah teruk la.klu rs da insaf,bertaubat nape masih nak cari rezeki dlm bidang hiburan.xkisah la dia nak berpolitik ke x.xpon abby sepatutnya mendalami lagi agama islam lepas tu berdakwah mcm ustazah siti nor bahyah mahamood tu ke..mungkin di situ la pintu rezeki ko wahai abby.

    0

    0
  70. nasib ko la nyah~ says:

    nasib ko la nyah!!! yg mulut ko lantang sgt duk sembang politik nape???siap tukar kerjaan bagai…haaa nyahhh x tukar lg ko dah ilang job..semua jadi bkn sbb kerjaan tp sbb kebijakan melampau ko tu nyah oiiii!!!!…dlu aku kesian ko skang…lantak ko la nyah~! klo ko tol2 leh trima xpayag la duk update twitter ko tu…udah2 lew

    0

    0
  71. wizza says:

    bersabar lah… nee ujian dr dia, insyallah akan ada rezeki2 yg lain yg lum kita jumpa. biarkan saja kata2 org, teruskan idup mu dengan usaha2 d jalan yg benar. TUHAN tak kan menduga kita d luar kemampuan kita.

    0

    0
  72. shah izan says:

    penah dgr peribahasa nie..
    ‘sebab mulut badan binasa’
    nie ler cth terbaek….
    manusia dikurniakan akal dan fikiran
    maka gunalah akal dgn sebijaknya
    dlm perbuatan, percakapan mahupun penulisan.
    Nak ckp byk pon x guna, klu bdk umur 7thn boleh ‘sesah’ klu x mkn ajar
    nie dh umur dah lebih separuh abad dah….

    0

    0
  73. Anonymous says:

    aku raselah abby nie ade trauma kot.mentally traumatised.heheh.sebebnarnye dia memerlukan seseorang disisinye yang membolehkan dia menghabiskan mase selain bertweet sepanjang mase dan,bagi mengelakkan dia terus meroyan,meroyan dan terus meroyan.abby meroyan sebb dah tak banyak job tok berlakon.jangan salahkan sebb ko berhijab,sebb tu tak de tawaran keje.itu semua atas usaha sendr.berdoalah.jangan salahkan kerajaan.kenape bile sekarang2 baru nak salahkan kerajaan.amboii,mase tengah ngetop tak ingt pulak.bile dah susah terus masuk PAS.klakar lah abby nie.

    0

    0
  74. Lyssa says:

    sabar kak abby.segala nye ada hikmah. jgn give up.chaiyok2.

    0

    0
  75. triple_j says:

    boleh faham (walaupun tak semestinya setuju) dgn tindakan sykt tudung tu terminate kontrak dgn abby, kalau betul la spt dakwaannya psl dia join pas.

    since pelanggan tudung tu bukan saja penyokong pakatan rakyat saja malah penyokong bn dan neutral sekali. dahla abby ni lantang menunjukkan yg dia penyokong pas, contohnya twitter cakap artis bertudung takde job, so kena tukar kerajaan dsb.

    tapi pendapat i, abby tak beretika bila dedahkan kat public yg sms syarikat tu, wpun maybe tidak melakukan kesalahan undang2. benda tu kan antara abby dgn peniaga tu, so kenapa nak dedahkan?

    0

    0
  76. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    emmmmmm dh penat pulak minah jambu ni mengomen kt blog bang nara ni lah..minah jambu rasa minah jambu macm nk gi singapore lah nk beli2 barang2 cikit..brape ar duit mlaysia nk tukar sing dollar? dh bebulan2 jugak minah jambu tk turon singapore ada sape2 nk ikot minah jambu gi singapore sileh lah…

    0

    0
  77. bonda says:

    INGAT..sesuatu yg buruk kita keluarkan atas mana2 makhluk allah sudah tercatat dosa tu, jadi berhenti la ckp2 buruk ni. utk abby teruskan perjuangan utk islam…di akhirat nanti kita tunggu la habuan masing-masing. allah maha mendengar dan melihat.

    0

    0
    • honeygurls says:

      eh kalau dia mengata org lain boleh pulak..tak de fikir sensitiviti..perli memerli
      tapi bila sekalian umat menyuarakan pendapat tak setuju dgn dia..tak boleh pulak.. eiii baik ko cium je laa kaki si abby tu bonda.. dah macam taksub menyeru ayah pin pulak

      0

      0
      • HONEYGURL CIBAI says:

        KO MCM BAGOS JER………….BOOOOOOOOOO

        0

        0
      • HONEYGURL CIBAI says:

        KO MCM BAGOS JER NGATE PASAL ORG…KO BOLE JAHANAM LAHH…KO PON TAH2 BUKAN NYER BTOL PON…

        0

        0
      • honeygurls says:

        ko pun samala pegi cium kaki bonda.. sukahati nak kata jahanam kat org..ko lagi laa 6xjahanam..hahaha.. mesti ko ni abby kan.. tak boleh terima pendapat..aku terima pendapat kau.. tapi dgr je laa.. huaa huaa huaa.

        0

        0
      • HONEYGURL CIBAI says:

        HAHAHAH LAST2 KO PON MELETING GAK BLE ORG SOUND KO SO XPYH NAK YEA SGT LARHH….PUiiiii BAJET LEBEH…

        0

        0
  78. triple_j says:

    boleh faham (walaupun tak semestinya setuju) dgn tindakan sykt tudung tu terminate kontrak dgn abby, kalau betul la spt dakwaannya psl dia join pas.

    since pelanggan tudung tu bukan saja penyokong pakatan rakyat saja malah penyokong bn dan neutral sekali. dahla abby ni lantang menunjukkan yg dia penyokong pas, contohnya twitter cakap artis bertudung takde job, so kena tukar kerajaan dsb.

    wardina juga pernah menunjukkan inclination kepada pakatan rakyat suatu ketika dahulu, sampai pernah direhatkan, tapi sampai skrg tak pernah pun takde job, banyak je? malah cerita lakonan hairie othman cerita seram tu masih ditayangkan takde hal.

    tapi pendapat i, abby tak beretika bila dedahkan kat public yg sms syarikat tu, wpun maybe tidak melakukan kesalahan undang2. benda tu kan antara abby dgn peniaga tu, so kenapa nak dedahkan?

    0

    0
  79. menerima memey dn norman hakim dgn terbukaaaaaaaaaa gitewwwww says:

    lepas ni memey n norman bleh ar open akaun fb seluas2nye utk org LIKE
    komfom dh xde org nk mgata mereka

    ngehngehngehh

    0

    0
  80. Raizo says:

    Dua-dua sama…2 X 5….

    0

    0
  81. menerima memey dn norman hakim dgn terbukaaaaaaaaaa gitewwwww says:

    lepas ni memey n norman bleh ar open akaun fb seluas2nye utk org LIKE
    komfom dh xde org nk mgata mereka

    ngehngehngehh
    yeahhhhhhhhhhhhhhhhh!!

    0

    0
  82. VIRGO says:

    Hi semua..

    Just to share…walaupun di website al humairah stated semua tudung sold out….itu semua nya strategi mereka dlm biz dan nak nampakkan tudung mereka laris….tapi bila isi order form…nak order tudung yg sold out tu…masih boleh lagi…ini berdasarkan pengalaman saya sendiri….uolls yg rasa2 terlepas nak membeli tudung yg sold out tu..bleh cuba to order…

    0

    0
    • aries says:

      mmg la bleh order dr website tu. tp blom tentu time kte click order tu stok ade. dorang akan reply emel blk samada stok available ke tak. i dah puluh2 kali cuba order, tp dapat reply stok dah abis. mungkin rezeki AHC kot, ramai yg nak beli tudung dorang..gudluckbuat AHC! ^___^

      0

      0
    • honeygurls says:

      statement macam berbuku dgn AHC jer..
      mmgla dorang ada yg mmg utk dijual online. kalau kau pegi butik dia..mmglaa still ada..

      apa2 business pun mesti ada marketing strategy maa.. kalau tak de.. tu baru lingkup.. sama laa dgn kalau nak ckp apa2.. pandang2..kalau tak pandang tu yg jadi mulut celupar badan binasa!

      0

      0
    • batulesong says:

      so wats the problem??? nak buruk2kan ahc la pulak pasal terminate minah yg tak de disiplin ni.

      0

      0
  83. sanisyawati says:

    Assalam. Selamat pagi semua! Diharapkan anda semua mendapat keberkatan di pagi Ramadhan yg mulia ini. Rasanya ini entry terakhir drp pihak AHC berkaitan isu yg melibatkan AHC.

    First of all, penamatan kontrak artis tersebut adalah disebabkan beberapa perkara / sebab yg telah pihak kami bincangkan dan persetujui. Sebab / perkara2 yg berkaitan tersebut termasuklah pembabitan beliau di dalam politik, matlamat atau objektif kontrak tak tercapai spt yg kami harapkan, dan pelbagai lagi. Tapi 2 isu ini yg paling hebat dipersoalkan dan kami akan berikan penjelasan.

    AHC memerlukan seorang duta yg berimej neutral di mata semua pelanggan. Apabila duta kami membabitkan diri dalam POLITIK parti tertentu secara terang-terangan, ini boleh memberikan kesan kpd mana2 bisnes kerana apabila artis tersebut sibuk dgn undangan ceramah, artis tersebut tidak lagi dapat memberikan full komitmen kpd task / tugasan yg sepatutnya beliau jalankan. Ingin kami tekankan, sama ada beliau join PAS, UMNO atau mana2 parti sekalipun, itu ialah hak peribadi mereka dan kami hormati. Cuma kami berpendapatan, utk bisnes kami, kami mahukan imej yg neutral. Harap anda boleh faham dan please respect pendapat kami ini. Bukan bermaksud join dan aktif berpolitik itu imej yg buruk, tapi tolong faham apa yg kami cuba nak sampaikan…

    Berkenaan isu matlamat kontrak tidak tercapai… Tujuan utama kontrak ini dibuat ialah dengan harapan artis tersebut akan bergiat aktif semula di dalam bidang seni dan mempromosikan jenama AHC di bidang seni sama ada dlm bidang lakonan, pengacaraan dll. Terma ini kami ada nyatakan di dalam kontrak yg telah dipersetujui. Namun, matlamat kontrak tidak tercapai apabila artis tersebut memilih utk bergiat aktif di bidang lain tidak lama selepas kontrak ditandatangani. Harap jangan politikkan isu “matlamat” ini…

    Sebenarnya, kontrak kami belum pun ditamatkan secara rasmi. Masih tiada hitam putih / notis utk pembatalan kontrak drp pihak kami secara sah mengikut terma yg termaktub di dalam kontrak, kerana perbincangan utk penamatan kontrak perlu dibuat antara kedua belah pihak bagi menyatakan sebab2 penamatan kontrak… Artis tersebut yg membuat asssumption awal sendiri bahawa kontrak ini akan ditamatkan kerana mungkin beliau juga telah merasakan dirinya tidak lagi mampu utk commit dgn tugasan bersama AHC. Kali terakhir pihak kami berjumpa dgn beliau ialah pada bulan Jun semasa shooting terakhir kami. Pihak kami sudah menyatakan hasrat utk berjumpa dan berbincang utk menamatkan perkara ini dgn baik, tapi perjumpaan gagal dilaksanakan atas ketidaksempatan beliau respons kpd kami, mungkin kerana kesibukan beliau memenuhi undangan ceramah. Kalau betullah kontrak itu mmg pihak kami tamatkan pada 4 Julai, kenapa pada 30 Julai baru beliau nak menyuarakan ketidakpuasan hati beliau? Apa pun, pihak kami akan tetap berjumpa juga dgn beliau untuk berbincang mengenai penamatan kontrak yg sah secara baik mengikut terma yg termaktub di dalam kontrak yg telah kami tandatangani.

    Kami rasa cukup setakat ini sahaja penerangan drp pihak kami. Jika situasi ini berlanjutan hingga mencemarkan reputasi kami dgn lebih teruk dan pihak terbabit gagal untuk bersemuka dan berbincang utk menamatkan kontrak secara baik, kami akan membawa isu ini utk diselesaikan secara professional mengikut undang-undang. Segala bukti dan penerangan lanjut hanya akan disuarakan di depan pengadilan yg lebih layak. Harap maklum dan terima kasih atas sokongan AHC fans & customers sehingga kini. Terima kasih.

    **copy dari fb AHC**

    0

    0
  84. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    xbaik la korang kutuk abby cmni..duk cakap padan muka bagai..esok lusa kita xtahu if rezeki die melimpah ruah..atau esok lusa kita xtahu kalo kene kat batang hidung kita sendiri or ahli keluarga sendiri?wallahualaam..

    0

    0
  85. sanisyawati says:

    Assalam. Selamat pagi semua! Diharapkan anda semua mendapat keberkatan di pagi Ramadhan yg mulia ini. Rasanya ini entry terakhir drp pihak AHC berkaitan isu yg melibatkan AHC.

    First of all, penamatan kontrak artis tersebut adalah disebabkan beberapa perkara / sebab yg telah pihak kami bincangkan dan persetujui. Sebab / perkara2 yg berkaitan tersebut termasuklah pembabitan beliau di dalam politik, matlamat atau objektif kontrak tak tercapai spt yg kami harapkan, dan pelbagai lagi. Tapi 2 isu ini yg paling hebat dipersoalkan dan kami akan berikan penjelasan.

    AHC memerlukan seorang duta yg berimej neutral di mata semua pelanggan. Apabila duta kami membabitkan diri dalam POLITIK parti tertentu secara terang-terangan, ini boleh memberikan kesan kpd mana2 bisnes kerana apabila artis tersebut sibuk dgn undangan ceramah, artis tersebut tidak lagi dapat memberikan full komitmen kpd task / tugasan yg sepatutnya beliau jalankan. Ingin kami tekankan, sama ada beliau join PAS, UMNO atau mana2 parti sekalipun, itu ialah hak peribadi mereka dan kami hormati. Cuma kami berpendapatan, utk bisnes kami, kami mahukan imej yg neutral. Harap anda boleh faham dan please respect pendapat kami ini. Bukan bermaksud join dan aktif berpolitik itu imej yg buruk, tapi tolong faham apa yg kami cuba nak sampaikan…

    Berkenaan isu matlamat kontrak tidak tercapai… Tujuan utama kontrak ini dibuat ialah dengan harapan artis tersebut akan bergiat aktif semula di dalam bidang seni dan mempromosikan jenama AHC di bidang seni sama ada dlm bidang lakonan, pengacaraan dll. Terma ini kami ada nyatakan di dalam kontrak yg telah dipersetujui. Namun, matlamat kontrak tidak tercapai apabila artis tersebut memilih utk bergiat aktif di bidang lain tidak lama selepas kontrak ditandatangani. Harap jangan politikkan isu “matlamat” ini…

    Sebenarnya, kontrak kami belum pun ditamatkan secara rasmi. Masih tiada hitam putih / notis utk pembatalan kontrak drp pihak kami secara sah mengikut terma yg termaktub di dalam kontrak, kerana perbincangan utk penamatan kontrak perlu dibuat antara kedua belah pihak bagi menyatakan sebab2 penamatan kontrak… Artis tersebut yg membuat asssumption awal sendiri bahawa kontrak ini akan ditamatkan kerana mungkin beliau juga telah merasakan dirinya tidak lagi mampu utk commit dgn tugasan bersama AHC. Kali terakhir pihak kami berjumpa dgn beliau ialah pada bulan Jun semasa shooting terakhir kami. Pihak kami sudah menyatakan hasrat utk berjumpa dan berbincang utk menamatkan perkara ini dgn baik, tapi perjumpaan gagal dilaksanakan atas ketidaksempatan beliau respons kpd kami, mungkin kerana kesibukan beliau memenuhi undangan ceramah. Kalau betullah kontrak itu mmg pihak kami tamatkan pada 4 Julai, kenapa pada 30 Julai baru beliau nak menyuarakan ketidakpuasan hati beliau? Apa pun, pihak kami akan tetap berjumpa juga dgn beliau untuk berbincang mengenai penamatan kontrak yg sah secara baik mengikut terma yg termaktub di dalam kontrak yg telah kami tandatangani.

    Kami rasa cukup setakat ini sahaja penerangan drp pihak kami. Jika situasi ini berlanjutan hingga mencemarkan reputasi kami dgn lebih teruk dan pihak terbabit gagal untuk bersemuka dan berbincang utk menamatkan kontrak secara baik, kami akan membawa isu ini utk diselesaikan secara professional mengikut undang-undang. Segala bukti dan penerangan lanjut hanya akan disuarakan di depan pengadilan yg lebih layak. Harap maklum dan terima kasih atas sokongan AHC fans & customers sehingga kini. Terima kasih.

    ***copy dari fb AHC**

    0

    0
  86. tudung saji says:

    Assalamualaikum abby…klu x ditaja pun,rasanya abby mampu beli tudung.Duit ringgit kontrak duta tu bukan pokoknya bila kita dh bertudung…sy bertudung dengan beberapa helai kemuadian disuai padankan dengan baju2 yg ada. Lihat saja org2 lain yg menutup aurat,dengan sehelai tudung kadangkala lebih menepati syariat berbanding dengan memakai berlapis2 tudung tapi ketat dan singkat. Pokok pangkalnya hati….jadilah diri sendiri,hijrah yg mana benar2 mengabdikan diri kepada Allah utk kehidupan abby pada alam yg abadi kelak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      abby join la umno bukan setakat tudung je akan ditaja.. silap2 di taja 1 butik tudung plus satu rumah bungalow plus satu kereta bmw..
      just name it ape you nak…

      0

      0
  87. meroyans says:

    die ni attention seeker plus meroyan…. sume bende nak cite kat tweet, fb… dr zaman die ngan norman lg.. drpd memule org simpati trus jd menyampah.. elok la AHC buang die… jgn risau kat org yg nak boikot.. diorg bukan beli tudung AHC pon! kecoh je lebih.. abby ni kalo nak cakap kurang menggunakan otak… kesian… rezeki tu Allah bagi, bukan pakatan rakyat bagi… kesian sgt..

    0

    0
  88. lantakpilah says:

    punah pahala posa masing2 ni… takat posa xmkn minum… tp tgn & mata xposa2 jugak. ceh.

    0

    0
  89. apekeheynye! says:

    Abby asyik2 lepas geram.merungut itu ini…klu nyesal,bukak la tdg balik,kuor pas…gi balik dunia ko yg dulu…ntah ape2..

    0

    0
  90. Nuryn@1983 says:

    Salam 2 all… pndgn aku la dlm bab ni, personally aku rase perkara ni timbul sbb dia join PR.. Sbb aku yakin isu termination of contract ni takkan timbul kalau dia ni join UMNO. Kwn baik aku kenal sgt la dgn owner AHC ni & kecenderungan politik diorg…mmg ke arah BN walaupun tak dinyatakan & diorg gitau yg perkara sama pun akan berlaku kalau si Abby join UMNO sekalipun atau parti2 lain selain PAS. I just don’t believe that.

    Cuma aku sendiri pun tak gemar gak stail si Abby nih yg baru join PAS trus lantang sambil gi ceramah sana-sini bg statement itu ini….rilek2 udah le.. Dia masih baru dlm politik, so cool dah la…Aishah pun dah lama menyepi baru join PAS…you ni masih mentah Abby, so chill la..

    0

    0
  91. langit terang says:

    tadi kat comment atas2 tu ada yg kata si hani elia tu pro PAS.. now awak kata pro BN pulak.. ishh jangan suka dgr2 jer ckp org.. lainlaa awak nampak sendiri dia tweet.. saya sokong 1malaysia.. baru boleh caya..

    0

    0
  92. B3LLA says:

    Rasanya AHC yang terlebih ngn politiknya.. di sebabkan duta tudung beliau aktif dgn pakatan so dia yang merundum… jawapanya tak semestinya rezeki abby pd AHC sahaja… dan tak semestinya AHC mampu meningkat dengan abby… pikir2kan lah… kalau ada lg ramai org yang mcm ni.. almaklumnya.. pikir2kan la.. wahai sahabat.

    0

    0
    • Nuryn@1983 says:

      Sebenarnya takde la sgt efek bisnez AHC ni kalaupun Abby aktif politik….sbb org kalau nak beli tudung AHC or kalau gi butik diorg pun sbb nak beli tudung, org tak pikir yg duta dia sape & kalaupun tahu duta dia sape, takdenye org nak kensel beli semata2 dutanya abby.. Tp itu hak diorg la nak terminate contract sume sbb mmg diorg berhak sama sekali..cuma alasan utk terminate tu kene la makes sense..kalau semata2 takut efek bisnes sbb Abby join PAS, rasenye tak reasonable kot..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dah tentu2 reason dia bukan sebab politik… tak tau baca ke apa?? dah dia sibuk sgt ceramah sana sini sampai tanggungjawab dia sebagai duta tak dijaga dah tentulah di pecat.. kalau ko keje pun asyik cuti asyik ilang sebab poltik tak jaga keja.. sapa nak ambik pekerja kalo tak tak tanggungjawab?? tak amanah?? rezeki yang ada tak jaga… sibuk berpolitik… kalau macam tu semua pekerjaan pun di bagi tak akan lama.. sebab tak pandai jaga waktu berpolitik dan bekerja… lama2 ornag pun menyampah n pecat ko.. bodoh betul bila bercakap… pk dulu sebelum bercakap.. si Abby ni sengal… poyo nak mampos… lama2 menyampah aku ngan ko Abby.. ngan pangai ko…. patutlah kena tinggal ngan laki n bf ko…

        0

        0
  93. BATU API says:

    SRONOK TOL GADOH KAT DLM BLOG NIE XPER KORG SUME RILEK BIAR AKU JD BATU API BOLEH TAMBAH PANAS LG….

    0

    0
  94. mak c kina says:

    sesape yg jadi duta kne la ikt kontrak..sape yg langgar,mmg kne btl la..xkisah la psl apa pn…

    0

    0
  95. xeph says:

    Padan laaaa dengan muke kau Abby oi. Nak sangat rasa bahang politik kannn.

    0

    0
  96. kakijah says:

    kesian AHC, bertahun2 bersusah payah utk bisnes tudung ni sampailah berjaya….reputasi tercemar dek hal ni. Melayu jgn boikot org melayu, jika kita sesama bangsa boikot memboikot…… mcmmana melayu nak berjaya. Kita kena berbangga dgn kejayaan org melayu dlm bidang perniagaan ni. Kesian AHC…..kalau pasal ABBY mengadu tu, ketepikan aje, Kita kena bagi support kat AHC tanda support perniagaan org melayu….pendekata semua bisnes org melayu kita bagi full support Jgn ada irihati.

    0

    0
  97. muslimat pas says:

    siap ade akaun facebook kami boikot syarikat al-humaira lagi?? apa masalah umat hari ni? boikot produk bumiputera yang mengeluarkan produk yang berkualiti..
    to abby tanya iman tanya hati.. redha ke hati kalau ada org lain cuba mengadu domba sesama sendiri.. mana tanggungjawab peribadi??

    yang jadi admint akaun facebook tuh.. tunggulah balasan kat akhirat nnt..
    Allah bagi kita masing-masing cukup rezeki kenapa nak bolak balikkan hati insani.. AHC ada kacau periuk nasi admint tu ker?

    urusan AHC hanya dengan ABBY, kenapa orang lain mencanang siap bangga tak sampai beberapa jam orang yang like page tu bertambah..
    Allahu Akbar!!! Allahu Akbar!!

    Senyum CINA dan INDIA tengok orang MELAYU bertelagah sesama sendiri!!

    Tolong lah!! kembali pada ALLAH, Cari REDHA ILLAHI, MOHON KEAMPUNAN di bulan suci ini.

    cukuplah permainan ini~

    0

    0
  98. Anonymous says:

    Rasulullah pernah berkata pada puterinya Fatimah Az-Zahra, wahai Fatimah..ayahanda pernah ditawarkan kepadaku menjadi emas tetapi ayahanda lebih memilih kesenangan di akhirat~

    p/s: Utk semua umat Islam hari ini, cuba renungkan significance disebalik kata-kata Rasulullah ni =)

    0

    0
  99. cinta rasul says:

    Rasulullah pernah berkata pada puterinya Fatimah Az-Zahra, wahai Fatimah..ayahanda pernah ditawarkan kepadaku menjadi emas tetapi ayahanda lebih memilih kesenangan di akhirat~

    p/s: Utk semua umat Islam hari ini, cuba renungkan significance disebalik kata-kata Rasulullah ni =)

    0

    0
  100. Al-Humaira’ Contemporary
    Monday
    MAKLUMAN : Mungkin sesetengah daripada anda dah tahu isu yg melibatkan Al-Humaira’ Contemporary (AHC) dan juga seorang artis yg baru beberapa bulan bertudung yg juga merupakan bekas duta AHC. Sampaikan dah mendapat liputan media yg agak luas…

    Apa yg boleh kami katakan buat masa sekarang, kami amat sedih dgn apa yg berlaku dan terkilan kerana dituduh pelbagai pihak dgn kata2 kesat, cacian dan ugutan yg langsung tak menggambarkan keindahan Islam yg mereka perjuangkan. Amat tidak adil untuk kami kerana mereka langsung tidak tahu pokok pangkal dan sebab musabab kenapa kami mengambil tindakan untuk menamatkan kontrak artis tersebut…

    Tindakan utk menamatkan kontrak beliau tiada kaitan dgn penolakan kami kpd ajaran Islam ataupun menolak konsep rezeki Allah seperti yg diperkatan oleh pengikut beliau. Cuma objektif sebenar kontrak yg telah kami tandatangani sebenarnya tidak mencapai matlamat spt yg kami harapkan & pihak kami sebenarnya berhak mengikut undang2 utk menamatkan kontrak pada bila2 masa as we deem fit according to situation / circumstances. Itu ialah hak kami dan kami berharap semua pihak boleh respect keputusan ini.

    Harap maklum. Jika anda ada sebarang komen, komenlah dgn akhlak dan kata2 yg baik. Terima kasih. :-)

    0

    0
    • oii penyibuk says:

      terasa lucu kalau dalam kontrak ada tertakluk bahawa mana-mana duta sesuatu produk tidak boleh menyertai parti politik…bagaimana pula dengan amy search yg menyertai umno dan menjadi duta popmycase?atau lain-lain artis lg?adakah pihak AHC juga meletakkan syarat bahawa setiap duta produk anda tidak boleh berkahwin atau mempunyai anak dsb?maaf cakap,tapi pilihan parti politik bersifat peribadi.saya tidak menyokong abby abadi, tetapi sebagai suatu brand, AHC nampak terlalu singkat dalam membuat keputusan hanya kerana tekanan dari pihak lain.bagi saya disini kita kena menilai SWOT bg perniagaan kita.ntahlah, mungkin saya dangkal.

      0

      0
  101. cik anon says:

    AHC mesti ad surat hitam putih perjanjian antara mereka… so easy… langgar kontrak… perjanjian batal… :) nie masalah antara mereka… yg len duk menyalak kenapa?? adoiyaii… meluat betul la… fanatik sgt ngan retiss nie… manusia biasa je kot… lau da jadi baik alhamdulillah… lau x baik2 doakan je la… pung pang sana cni… bukan dia sorang pki tudung lam dunia ni… berjuta org… ok jerk… rezeki ad dimana2…asalkan anda berusaha… politik is politik… ko sokong la mne pun… jgn jadi murtad sudah la… ad otak pk la sendri… haishhh meluat…

    0

    0
  102. cik anon says:

    ustazah bn ker ustazah pas ker…. sme jer….yang beza sokong parti berlainan… dua2 beragama islam bukan… so?? dua2 islam adalah agamaku.. Allah adalah tuhanku..dam Muhammad adalah nabiku… nk gdh psl politik…. gdh2 smbil senyum2 ajerk la… :) abby nk masuk pas…suka hati dia…nk masuk bn ker suka hati dia…jgn masuk agama len sudah la….

    0

    0
    • ya..betull tuu…rezeki ada dimana-mana tak perlu risau..bersukur bila orang hina kerana ya akan membuat kita berfikir dan berhati-hati supaya jangan tergelincir dilandasan yang betul. pujian kadang-kadang membuat orang lupa diri..apa2 punTuhan yang utama ..mulut orang tak mampu kita tutup..ucakkan terima kasih dengan hinan orang agar hati kita akan tenang.,,Tuhan tau apa yang terbaik dan layak kita terima…Abby harap tenang selalu…

      0

      0
  103. oii penyibuk says:

    lepas ni aku yang sokong PKR tak beli lah tudung AHC….bisnes terjejas sebab duta dia sertai politik..ish, politik kan sebahagian dari Islam.kalau takat tolak Abby sebab politik, maknanya AHC ni sokong NGO la kerrrrrrr……………………?berbisnes pun tak jujur..Allah dan janjikan rezeki kita dimana-mana…nak buat untung ni kerana ALLAH ke kerana parti politik?nauzubillah min zalik.

    0

    0
  104. Shufatin says:

    Klau abby sokong kerajaan ..aku rasa mmg xkena buang jdi duta tudung,nie mesti sbb sertai pas,wake up laa..Malaysia kan demokrasi,rakyat brhak mmilih pmmpin ttpi malangnya krjaan seakan2 mmksa rkyat utk mnyokong krjaan..that wan not demokrasi

    0

    0