Written by AbangNara | July 22nd, 2009

konspirasi kematian michael jackson

Demi anda semua, kami sanggup bersengkang mata untuk translatekan forward email yang kami terima ini. Tak tahu kebenaran tentang wujudnya konspirasi kematian Michael Jackson. Mungkin benar mungkin tidak. Hanya Dia yang tahu.

[note]Michael Jackson {MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi. Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabkan dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ. [/note]

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca tentang konspirasi pembunuhan Michael Jackson.

[note]Namun MJ telah membuat satu keputusan yang bakal memberikan impak yang sangat besar di dalam hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yang dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah membuat satu kenyataan gempar di satu press conference pada tahun 1989.

Saya telah melihat Islam di dalam abang saya, saya telah membaca buku tentang Islam dan suatu hari nanti saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu“.

Sejak kenyataan itu hidup MJ tidak sama seperti dahulu lagi. Dituduh berasmara dengan kanak-kanak, ditambah dengan pandangan-pandangan negatif daripada media Amerika Syarikat, membuatkan MJ berada di tahap tertekan. Semua ini dilakukan agar peminat-peminat MJ melihatnya sebagai satu ikon yang gagal seterusnya membuatkan influence MJ berkurangan.

Melarikan diri daripada tekanan pihak Media USA, MJ telah tinggal di England selama beberapa tahun. Di  England, MJ berkawan rapat dengan Yusof Islam, Dari Yusof Islam, MJ belajar serba sedikit tentang Islam. Malah semasa di England, MJ telah berkawan rapat dengan seorang pencipta lagu, Zain Bhika yang telah menciptakan lagu “Give Thanks To Allah” khas untuk dinyanyikan oleh MJ bila-bila masa dia bersedia.

Semasa kes asmaranya dengan kanak-kanak dijalankan, MJ telah melarikan diri dan menetap di Bahrain. Di sana dia menjadi tetamu khas kepada anak Sultan Bahrain. Di sinilah MJ mula mendalami Islam. MJ belajar sembahyang, baca Al-Quran dan macam-macam lagi selama 3 tahun.

Akhirnya pada November 2008, MJ pulang ke Los Angeles dan membuat majlis memeluk Islam secara rasmi di rumah kawan karibnya. Pada December 2008, MJ telah pun pergi menunaikan haji bersama Sultan Bahrain dan anaknya.

Untuk konsert terakhirnya, MJ mempunyai agenda yang tersendiri. Dia memaklumkan yang ini adalah konsert terakhirnya dan berhasrat untuk mengumumkan yang dia adalah seorang Muslim. Malah MJ juga mahu menyanyikan lagu Give Thanks to Allah pada konsertnya tersebut bersama Yusof Islam. Sebab itulah MJ memilih London sebagai tempat konsert terakhirnya bukannya di USA kerana takutkan pihak berkuasa USA.

Pada 12.30 25 June, MJ memeluk managernya dan mengucapkan selamat malam. MJ berkata ” Selepas berlatih selama 2 bulan akhirnya saya dah bersedia untuk konsert ini”. Selepas melambaikan tangan dan mengucapkan selamat malam, MJ pun pulang ke hotel. Tapi kira-kira jam 2.26 pagi, MJ didapat telah meninggal dunia.

Semasa 911 dihubungi, banyak soalan yang ditanya seolah-olah mereka tak tahu siapa itu MJ dan di mana MJ berada. Nampaknya ada pihak yang cuba melengahkan masa bantuan tiba. Tambah pelik bila pihak hospital mengatakan hasil autopsy hanya boleh diperolehi selepas 2 bulan sedangkan teknologi sekarang dah bertambah canggih.

Oleh kerana itu, keluarga MJ telah pun mengupah private doktor untuk membuat autopsy kepada MJ. Keputusannya dikeluarkan hanya selepas 4 hari. Ternyata MJ mati kerana terlalu banyak dos anaethestic, satu ubat yang mampu membuatkan jantung berhenti berdenyuti jika diambil secara berlebihan.

Satu keputusan yang tidak diwar-warkan di media ialah perut MJ tidak mempunyai langsung ubat ini. Tapi darahnya dipenuhi dengan ubat tersebut. Malah badan MJ dipenuhi dengan kesan suntikan seolah-olah ada orang secara paksa menyuntik ubat tersebut ke dalam badan MJ.

Dalam CNN semasa diinterview, Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama telah mengeluarkan satu kenyataan yang agak pelik.

“Saya suka MJ. Saya membesar mendengar lagunya. Ia satu kehilangan yang besar tapi saya jamin tiada konspirasi dalam kematiannya”.

Pelikkan kenapa seorang Presiden beria-beria cakap tiada konspirasi dalam kematian MJ sebelum keputusan rasmi autopsy MJ dikeluarkan? Kalau betullah MJ nak bunuh diri, buat apa dia beria-beria nak berlatih selama 2 bulan untuk konsert dia nie? Tak gitu?

Keluarga MJ inginkan MJ dikebumikan secara Islam. Tapi CIA telah muncul dan memberi ugutan jika pengebumian secara Islam dilakukan secara awan (dalam TV). Ugutannya ialah Katherine, mak  MJ tidak akan mendapat hak penjagaan anak-anak MJ sebaliknya Debbie Rowe yang akan dapat.

Akhirnya mereka bersetuju untuk MJ dikebumikan secara Islam di Neverland. Tapi dengan syarat satu pengebumian olok-olok secara Kristian mesti diadakan. Itulah yang anda semua tengok di Tv. Sebab itulah keranda MJ ditutup dan tak dibukak. Sebab mayatnya tak pernah ada dalam tue. Ini semua dilakukan semata-mata nak bagitau dunia yang kononnya MJ bukan seorang Islam. [/note]

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain

Dialihbahasa oleh http://beautifulnara.com

105 responses to (PANAS)Konspirasi Tentang Kematian Michael Jackson

  1. Apple says:

    rumit jugak ni..tapi mmg dah agak dh dlm keranda tu x ada MJ..kalau lah benar apa yg ditulis tu, mmg kejamnye org2 kafir ni. betapa diorg memusuhi islam. Semoga Allah tunjukkan kebenarannya..

  2. EclipsE says:

    XTAU NAK CKP APE DH..

  3. badboy says:

    kata jer la kau sedih..
    malu plak nak cakap

    • EclipsE says:

      aku sedih sbb org memainkan agama kite…
      kafir laknat mmg neraka lah tmpt ko..
      banjingan pnya org…(kn dh emotional)

      • Zaza Muhammad says:

        tol…aku sedey tol ngan org2 ni, langsung x hormat agama kite. Semoga Allah memberi hidayah kepada mereka2 tu, hanya Allah yg maha mengetahui.

  4. x-not-x says:

    Ya Allah….kejamnya orang2 yg tidak bertanggungjawab itu…berikanla balasan yg setimpal…

  5. labyrinth says:

    takpe la MJ pon dah mati..dah dtanam dah pon..doakan AL-FATIHAH sudah ler…yg lain tu sume yer dah pn berlaku…

  6. singaganaz says:

    entahlah.. ada yg kata dh 2 tahun dia mati.. ada yg kata dh 20 tahun yg mati…. waalahualam…..

  7. mcD_Kfc says:

    kesian MJ…tp nk wat mcmn….da lumrah jd artis mcm 2 la….

  8. aries_april says:

    mmg dh agk dlm tu bkn dia…
    tpi, mcm mn cra dia d tnm, kta doa pd allah spy roh dia d tmpt kn ngan orng yg briman…
    klau tul apa yg dia dh bt untk kbaikan d jln allah…

  9. luk'lu says:

    aku dh bc artikel neh dlm blog isuhangat..
    tp versi bi ler…
    xtaw kbnran citer neh..
    wallahualam….

  10. pinkypanthers says:

    aku mmg minat giler ngan MJ ni dulu masa sek. time hari guru siap buat tarian dia lagi aku jadi MJ.. sek. kita org sumer pompuan (sek.Men.Convent Sgmt.)
    tapi kitaorang siap tiru sebijik tarian lagu Beat IT..
    tapi skang MJ dh xde yg ada cuma knangan..
    R.I.P Michael Jackson…

  11. lilies says:

    org kafir niyh mmg suke wat keje bodo,keji..perang sana sini sibuk ngan kekayaan negara lain..dengki ngan kecanggihan teknologi org lain..sebok nk kaut untung org nyer keje…huh..

  12. pinkypanthers says:

    kenaplah jahat sgt sikapir laknat ni..
    dh mcm2 bala diorang dpt tp msih x insaf2 lagi..

  13. puteriaquarius81 says:

    sdihnya.. mdh2 an roh MJ di tempatkan di kalangan org2 yg hampir di sisi Allah.. kafir laknatullah, balasan yg maha dahsyat akan dtg pd diorg bila2 masa.. STAY UNITY AND ISLAM WILL WIN.

  14. aries_april says:

    xsmua orng kafir ni jht….
    ada sstngh ja…
    kta xleh la judge orng dngn 1 hal ni ja….
    ada stngh orng ni, nma ja bkan islam…
    tpi prngai mnglahkan orng islam…
    baik…
    minum pn x…
    xbt krja jht
    cma brbeza agma ja…
    maybe xdpt ptnjuk dr allah lgi…
    n allah sndri xsruh kta bnci agm lain….
    trtma orng 2x nya…
    allah sruh kta bt baik ngan smua orng…
    nabi muhamad sndr pnya ahli kluarga yg bkan islam…
    but, them stil ok.

    • EclipsE says:

      aah…btl tue…moga2 org tue dpt hidayah n cpt2 convert…huhuhu…
      aries…u know wat i mean..

  15. bahulu hangit says:

    org kafir xleh terima kekalahan…seorang kaum die dh masuk Islam…

  16. bahulu hangit says:

    hai aries…mmg pon kan…xsemua kapir ni jahat…ade yg baik best sgt kawan…tu la manusia

  17. aries_april says:

    hai bhulu….
    xsmua jht….
    kta mmg xleh nilai orng sska hti kta ja….
    ada yg baik….
    baik lgi dri orng islam kta….
    bkn aries nk brpihak pda dia orng….
    bktinya dpn mata….

    maaf la klau aries ada mnguris hti sapa2x…
    tpi itu yg aries rs…

  18. lea says:

    act i pon ade received mail ni but in english..kite leh questioned why a president, who is no body (police, investigator, or etc) can came to the (junk) conclusion as fast as that. ni la ape yang dipanggil conspiracy..sepanjang pemerhatian i, perkara mcm ni dah lame berlaku, bkn di USA je, tp kat negara kita pon macam2 dah jadi skarang ni…

  19. aries_april says:

    YA…
    boss aries pn baik jga….
    kta orng bleh smbg apa2x aja dngn dia…
    trmsk hal agm..
    dia x prnh mrh klau kta brckp agm kta btul mcm ni, slh mcm tu…
    dia bleh trma…

    dia kta, kta x jdi kan sama…
    tiap orng pnya hak nk anut agm apa pn…

  20. Kamui Gakuto says:

    lagi² pasal micheal jacko.. penting sangat ka kehidupan dia ni kepada umat manusia??

    • puteriaquarius81 says:

      just for information.. tmbhan plak kalau btl dia beragama Islam, x salah kalau dibongkarkan spy smua org tau kebenaran.. jgn mrh ek

      • mama says:

        klu betul dia islam x salah kita ambil tahu kerana dia saudara kita.

        • Pu3 Bayu says:

          saya setuju 100% dengan mama & puteri… bukan apa.. saya amat bangga kerana icon bertaraf mega (setakat ini dia diiktiraf mega yang pernah hidup) telah menganut agama Islam. Thank you Nara.. saya benar-benar menangis kerana terharu dengan beliau memeluk Islam dan personaliti beliau. saya pun ada sorang kawan dari USA (Black Man) yang juga beragama Islam dan mengakui, Michael Jackson memang benar telah memeluk islam malah lebih awal dari yang telah digembar-gemburkan disini. kawan saya mengakui, memang MJ sangat suka membaca Al-Quran.. Bila saya tanya, bagaimana dia mengetahui tentang hal ini, dia kata “USA amat kecil bagi muslim disini, kerana kami tidak ramai. Megastar yang begitu besar, memang kami tahu jika dia telah bertukar agama ke Islam. kerana Muslim di USA amat bersatu” mungkin kerana jumlah penduduk Muslim yang kecil, mereka saling mengetahui khabar diantara mereka… saya terharu dan menangis lagi mendengar berita itu.. jika benar dia kita sayangkan MJ, berilah doa untuk dia ya.. kerana kasihan dia.. tiada orang yang mahu mendoakan dia.. keluarganya bukan Islam, hanya Jermaine sorang saja..

  21. puteriaquarius81 says:

    mmg betul bukan smua kafir tu jahat.. kemarahan hanya ditujukan pada yg menzalimi umat Islam jer. kdg2 ada gak org kafir yg pura2 baik ngn kita utk kpntingan diorg tp jarang la jmpa… anyway , different people, different opinion… aku pun berkawan dgn smua org n ada kwn baik yg bkn Islam.. x slh pun kan..

  22. Jiojo says:

    Jawapannye senang jer…”mereka tidak akan redo dengan kamu selagi kamu tidak mengikut mereka yak ni ugama mereka”…..

  23. riena says:

    sedihnyer,,,
    hina sgt ker menjadi seorg muslim, sampai mcm tu sekali meka wat kat MJ.
    Buat keluarga arwah MJ, bnyk2 kan bersabar, kami kaum muslim n muslimah tetap mempertahankan dan mengatakan yg MJ ini islam…Al-fatihah…

    • singaganaz says:

      bukan hina…. yahudi aka kafir xnk umat mereka dipengaruhi oleh ajaran Islam..
      MJ tu berpengaruh…so, org ramai akan buka mata …

  24. aries_april says:

    mnjd islm xprnh hina….
    kta sntsa d ssi allah…

    orng yg pnya ctek ilmu shja yg ska jtuh kan orng..

  25. pinkypanthers says:

    betul 2 aries kadang2 kita sesama islam pun ada gak yg perangai buruk x leh nengok org lain senang..
    ada 2 kadang2 dpan2 org ramai dia mengaibkn org 2..
    mgkin dia ctek ilmu mcm yg aries tulis..

  26. aries_april says:

    aries ni pn, bkn la smprna sngt…
    but im stil know what is”baik @ buruk”

  27. ninikebayan says:

    iyo la..celako betol owang kafir kat US tu kan..ngengade sgt!! kalau negrli lain wat nuklear depa lak yang sebuk,terhegeh2x konon nuklear mesti dihapuskan utk keamanan dunia..tetapi negeri merekalah yang banyak wat kacau dan perang sana sini.mana2x jer ada negeri yang berperang mesti punca dpd campur tangan negeri US…tak per,tunggu jer hari kiamat nanti…sampaui hari ni tau saya benci ngan BUSH&His Family!!Harap2x hidup mereka tak aman hingga ke akhirnya..kacian ngan Saddam..Tepat hari raya korban diorang jatuhkan hukuman gantung..celake setan bejambul!!!!

  28. aries_april says:

    OH….
    thanks la….
    tpi smua ciptaan tuhan mnis2x….

  29. sbnrnya sya agree ngan siti jarum kt mngguan msia,dia ni bkn best sgt pun.ada pulak yg mrh kt siti jarum coz tulih cam 2,siap nangis2 lg ,bodo btl la dorg ni.drpd nangis kt mj baik nangis kt org islam yg lg rmai kena bunuh,bom!

    • Pu3 Bayu says:

      best tak best tu pandangan masing-masing lah.. mungkin bagi dia tak best, bagi orang lain, best especially yang tumbuh dan membesar dengan music dan perjuangan seninya.. kalau saya sendiri pun peminat gak dengan dia ni, tapi bukanlah fanatik sampai nangis-nangis masa concert. tapi saya nangis pulak bila tau dia memeluk Islam kerana rasa amat terharu sekali kerana dia boleh memilih islam sebagai panduan hidup dan beriman kepadanya.. saya bangga menjadi Islam dan MJ juga sanggup mati kerana Islam. kalau ikut email yang ditranslatekan oleh Nara .. pada pandangan saya, dia adalah pejuang Islam kerana pegangannya adalah pada Islam sehingga dia meninggal mungkin dibunuh kerana Islam. dia dah tentu tempatnya.. yang kita ni.. kita tak tau lah macamana.. berdoalah agar kita hidup dan mati dengan iman kepada Allah… Tentang minat atau tidak tu, terserah masing-masing, tapi tak elok mengaibkan orang yang telah meninggal dunia, lebih-lebih lagi sesama Islam… Al-Fatihah buat Allahyarham Mikaeel.

  30. aries_april says:

    ya lah tu kak nara…
    tpi problem nya girl…
    bini orng lak….

    :-)

    lain la laki….
    syok gak…

  31. Honeys says:

    I penah bace story nih last week…tp yg blom translate lg laa…same je content nye…jgn rsau…sian MJ….

  32. ISLAM DALAM HATI says:

    JANGAN KITA AMBIL SEDIH TENTANG MJ….
    KITA PUN TAK PASTI STATUS IA….CUMA DARI ABANG IA YG CAKAP BUKAN DARI MJ MASA IA HIDUP..
    DAN SAMPAI SEKARANG DI FAHAM KAN MASIH BELUM DI TANAM SI MJ INI…BILA SESORANG ITU DI AZAB OLEH ALLAH, MAKA ADA AKAL2 YANG DI BERI OLEH ALLAH AGAR IA MENJADI SUKAR..MACAM FIRAUN..SAMPAI SEKARANG BUMI TAK DI TERIMA..JADI ALLAH BERI KITA FIKIRAN UNTUK BERFIKIR JANGAN PERCAYA BULAT2..YANG PENTING KITA YANG ORANG ISLAM JAGA PERLAKU KITA DAN ADAB SERTA AGAMA KITA ELOK2…JAGA SEMBAHYANG.PUASA,AMAL KEBAJIKAN KITA…PUN KEKADANG KITA TERSASAR..YANG PENTING ALLLAH TIDAK SUKA MANUSIA RIAK..MENGUBAH CIPTAAN IA..WASALAM..

    • Pu3 Bayu says:

      Tak palah.. biarlah Allah yang mengetahuinya.. kadang-kadang Allah hanya bagi kita yang masih hidup ini untuk mengambil iktibar.. mungkin juga betul apa yang ISLAM DALAM HATI katakan.. just kita jangan prejudis dan fikirlah yang positif, ok.. kita harus berdoa agar berita ini benar dan alangkah baiknya kita sebagai islam mendapat saudara baru dari kalangan yang berpengaruh.. tak perlu percaya, hanya tunggu dan lihat…

      • MJ Lover says:

        Allah swt memang memberikan akal untuk kita berfikir. Benar, hanya Allah yang mengetahui sesuatu kejadian yang diciptakanNYA. Jika benarlah MJ tidak ditanam, malah akan menjadi seperti Firaun, kisah dua individu ini pada mata kasar, persis sama tetapi secara penglihatan Micro, Allah lebih tahu. Yang pasti, walaupun ada pihak mengatakan bahawa MJ bukan Islam atau Arwah adalah Islam…SELURUH ISI BUMI ADALAH MILIK ALLAH. Kafir/Islam, akhirnya menemui Allah swt. Sama saja!

  33. yana says:

    ptut la nmpak plik mase tgk tv tu..
    slalunyer christian akn bukak keranda bgi org tgk mayatnyer..tpi time MJ ni x bkk pon…
    tpi klu btol MJ kwn baik ngan Yusof Islam,nape Yusof x wat ape2 knyataan kat media??
    ntah2 dier kne ugut ngan CIA gak kot…
    ape pndapat anda??

  34. nha says:

    Media barat dikuasai yahudi.

    Sian MJ…

  35. jua says:

    BN, i kongsi this article dgn my blog reader. i copy paste to my blog. tq BN. i dah letak ur link at my blog. tqvm.

  36. yana yana says:

    KAN MJ ni org berpengaruh jugak kat dunia. mungkin sebab pengaruh yang ada pada MJ ni, lagi2 dia ni rakyat USA , jadi kalau nak tau Banyak PM2 USA ni YAHUDI.. kalau banyak org tau MJ masuk Islam, mestila peminat2 dia bukak mata nak tau islam tu apa, then kalau dorang pun suka kat islam gak , habisla dorang.kan kerja yahudi benci kat islam..
    tujela..tataula betui ka dak,..saja bagi pendapat , titik!.

    • MJ Lover says:

      Yana Yana,

      Betul kata awak. Kalau seluruh dunia tahu bahawa MJ adalah seorang Islam, pasti seluruh peminat MJ akan lebih nak tahu tentang Islam. Disana, mereka sangat taksub dengan selebriti. Apa yang selebriti buat, mereka pasti ikut! Kalaulah MJ sempat istihar dirinya ISLAM, dah pasti seminit selepas itu, peminat MJ mulai menukar agama mereka. Apa orang kata: TAAT SETIA? :)

      Pada saya, pemergian MJ suatu hikmah besar. Bila dilihat dari perspektif lain, jika MJ mengisytiharkan dirinya adalah Islam lalu Arwah terus hidup tetapi asyik ditindas, lebih baik Arwah pergi. Ini adalah rancangan Allah yang paling terbaik untuk seluruh dunia. Padan muka Kafir sebab kehilangan seorang pengikut Kristian mereka! Itu yang mereka marah sangat!

      MJ, We love you!

  37. cici says:

    emmm…
    susah juga jadi orang yang berpengaruh ni…
    cian MJ….
    ape pun hanya Allah yang lebih mengetahui….
    moga2 MJ mendapat keberkatan dari-Nya…

  38. deanamamat says:

    aku sedih
    kenapa orang islam sering ditindas
    dan kenapa mereka layan mj macam ini
    apa dosa dia
    mj tuh pemalu
    aku suka dengar dia bercakap
    comel

    • yana says:

      btol2..
      care die ckp lembut jerk…
      mmg chumell..
      :D

      • Pu3 Bayu says:

        memang dia soft spoken sangat.. cuba tengok living with michael jackson tu.. dia memang bestlah.. lembut sebagai lelaki (sopan) sebab saya tengok dia punya family semua macam tu.. jermaine pun macam tu juga. tapi MJ memang best kerana boleh menyanyi dan persembahan best, tapi tak pulak hisap batu, dadah, ganja atau minum arak, merokok.. personaliti dia baik sebenarnya.. hanya orang suka menghakimi yang buruk pada dia.. manusia.. mana boleh tengok orang senang, kan…

  39. bila la nak perang Salib?aku nk sembelih puak2 kapir lakanatullah ni..aku bersedia!!insya allah

  40. Rin says:

    kesian dgn MJ.. hidupnya byk di aniaya yahudi n barat..
    org kafir ni x kan duduk diam slagi stiap sorg drpd mereka x mbunuh seorg islam.

  41. Nizam says:

    ni suma keje ILLUMINATI @ FREEMASON

  42. putput says:

    only ALLAH knows…

  43. Najib Hassan says:

    isk isk tak patut ni…

  44. lisa emillia says:

    i love mj so much~! hm…saye mbesar ngn lagu2 dye..kalau anda semua prihatin terhadap lagu dye..semua lyric yg dye compose or kbykan lagu dye (lyric sgt sedih)..ade dlm lyric they dont care about us..mj ceritakan tentang naseb dye..yang sering dimalukan..sering ditindas..dye ckp dye ade anak (wlaupown cuma anak angkat tp mj yg jge sejak baby)..knp org layan dye dgn terok..mcmtu la lebeh kurang cte dlm lagu tuh…

    pas tu..lagu you are my life..dye cerita pasal anak2 dye..dye rase hidup dye sgt gelap..tp lepas anak2 dye lahir..mj rase hidup dye lebeh bermakna..hmmm..

    mse kecik..mj selalu kne dera ngn bpak dye..si joe..dera mj.. dera pksa mj nynyi xtentu hala..smpai zaman kanak2 dye pown terjejas..dye nynyi sejak umur 3 taon x silap..so..dye cam x sempat nak menimati zaman kecik dye..sbb tu la dye suke kawan ngn budak2..cth: macaulay culkin (home alone)..mj baek ngn budak ni..pas tu dye bina neverland..mcm ala2 taman tema..khas utk budak2 nak men..

    dye punye personality sgt baek..mne penah dye masuk rehab, x isap dadah, x ketagih alcohol..tp cuma dye maybe ketagih painkiller..sbb mse dye wat iklan pepsi..rambut dye terbakar smpai 3 degree..cian dye..tgk la kat you tube ade..mj dibayar pampasan sbyk bpe ratos juta..semua duet tu dye derma kat pusat rawatan kebakaran sedunia..mulia kan dye?

    lagu2 dye semua meng-unite kan kte..byk lah..cthnyer we are the world..yg dinanyikan oleh rmai artis laen..lagu heal te world, human nature..semau kearah memulihkan dunia kte..

    mj seorg yg pemalu, soft-spoken..lembut je ble berckp..tp ble dye da menari mmg superb habes~
    dye x meningi diri tu sifat yg baek ade dlm diri dye..dye x sombng ngn peminat dye..xmcm sesetengah artis len yg perssan pemes~

    i love you mj~

    • MJ Lover says:

      Lisa Emillia,

      Setiap kali mendengar lagu YOU ARE NOT ALONE, saya mengaku…airmata saya pasti menitik. Lagu itu membuatkan MJ selalu ada disisi saya.

  45. dk says:

    terbaik bro…

  46. Darkshed says:

    AKU KAGUM DGN MJ..ANTARA MANUSIA PALING BAIK DI DUNIA..SYGKAN KANAK²,SYG KAN ORG SEKELILING DIA,SYGKAN DUNIA..SUMA DIA SYG..X MENINGGI DIRI..ORG MCM NI LA YG TUHAN AMBIK DULU..SBB TUHAN SYGKAN DIA LEBIH DRI KITA..

  47. HisStory.. says:

    Sebenarnya, konspirasi yg berlaku lebih dahsyat dari yg dijangkakan….
    beberapa minggu sebelum kematiannya, bumi Republik Islam Iran dalam keadaan kacau bilau, negara Islam yg terkuat itu huru hara kesan pilihanraya yg akhirnya sah dimenangi oleh pemimpin yg telah dijanjikan sebelum kemunculan al-Mahdi, iaitu Mahmoud Ahmadinejad… sila rujuk kisah2 zuhur Imam Mahdi utk maklumat lanjut… dan ketika kekacauan sedang berlangsung hangat, ketika Iran sudahpun mengetahui dalang angkara tersebut (siapa lagi kalau bukan amerika…), dan menanti masa untuk membuktikannya… tiba-tiba…
    MICHAEL JACKSON MATI!!!!! dan Obama keluarkan kenyataan seperti di artikel… maka perhatian media dunia beralih…,
    do u all smell something fishy???

  48. farhada says:

    subhanallah..maha suci ALLAH….

  49. MJPR says:

    “i love you”,itu adalah kata yang paling sering michael katakan.
    i love u to……

  50. MJ Lover says:

    Pertama sekali, marilah kita doakan agar MIKAEEL JACKSON aman disisi Allah swt.

    Memang betul, Barat menyiksa MJ kerana Arwah seorang Islam. Sakit hati saya apabila mereka menuduh/memfitnah MJ. Saya yakin bahawa MJ seorang yang berhati mulia, malah antara manusia termulia hatinya dalam dunia masa kini. Jika MJ bukan seorang yang berhati mulia, sempurna, satu dunia tidak akan menangisi pemergian Arwah. Impak kehilangan beliau sangat dialami oleh seluruh umat Islam terutamanya.

    Yakinlah bahawa, MJ – Saudara Baru kita itu tenang malah aman disana walaupun Barat cuba “Main Tarik Tali” dengan kita, selaku Umat Islam! Kafir, sikapnya memang begitu. Mereka fikir dengan “Main Tarik Tali” itu bisa merapuhkan keyakinan kita pada keislaman MJ tetapi tidak sama sekali!

    Kita sebagai Umat Allah seharusnya bangga, dimana seorang individu berkuasa, berpengaruh didunia malah terhebat masa kini iaitu MJ adalah seorang Islam! Islam sebenarnya kuat, utuh! Kafir sebenarnya takut pada kekuatan Islam kerana mereka tahu, sedar bahawa hakikatnya Islam itu memang kuat!

    MJ milik Islam! MJ milik kita! Biarkan Barat/Kafir terus bermain dengan permainan mereka kerana mereka itu BUTA! Mereka tak tahu apa yang kita tahu!

    Kepada peminat MJ diseluruh dunia, MJ milik kita! Mari kita doakan kesejahteraan MJ disana. Berbahagialah Arwah disana kerna beliau suci, tiada dosa. Allah swt sayang malah terlalu sayang padanya. Insya-Allah, kita juga disayangi Allah. Allah Maha Besar.

    I Love You, Mikaeel Jackson. :)

  51. kalel says:

    biodoh! punye org kristian,, nape mesti jadi begini,,,

    sngat tak leh trima mj mati kena bunuh,,

  52. SHAFIQ BUANG says:

    ramai-ramai kita sebarkan maklumat ini, ALLAH selamatkan Michael Jackson !! ALLAH !!

  53. nasri says:

    TP yf den dgr la dia dikebumi care islam.cume event tu tuk peminat kristian je. tapi tentang konspirasi ni den tak tau la. Hanya Allah je tau.

  54. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

  55. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

  56. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

  57. porno izle says:

    Hello everyone. I was just surfing the Internet for fun and came upon your website. Terrific post. Thanks a lot for sharing your experience! It is good to know that some people still put in an effort into managing their websites. I’ll be sure to check back from time to time.

  58. Aw, this was a basically top quality article. In theory I’d prefer to write like this also – taking time and genuine work to produce a quality content… but what can I say… I procrastinate alot and never seem to have anything done.

  59. ???? says:

    Mind-boggling posting, I share the same views. I wonder why this amazing scene really does not just think similar to us along with the blog site owner :D

  60. Delightful, I passed this on to a friend of mine, and he actually bought me lunch because I found this for him, so let me rephrase: Thanks for lunch.

  61. ana says:

    susah aku nak percaye cite ni