Written by AbangNara | July 28th, 2010

yuna decorate

Hari Jumaat yang lepas kami telah pun berjaya mendapatkan tiket free untuk ke konsert Yuna sempena pelancaran albumnya yang diberi nama Decorate. Satu je perkataan yang mampu kami keluarkan selepas mendengar suara Yuna secara live. “TERBAIK“. Suara live Yuna memang sangat hebat dan sangat bagus berbanding dengan apa yang kami dengar di radio.

Yuna telah menyanyikan 16 lagu yang mantap-mantap belaka kesemuanya. Antara lagu yang menarik perhatian kami ialah Random Awesome, Penakut (lagu Melayu yang best), Rocket dan Permission. Habis konsert terus kami beli 3 cd album Yuna. Dan sudah semestinya on the way balik rumah kami telah melayan lagu-lagu Yuna. Memang best!!!

Kalau anda ingin membeli album Yuna, bolehlah tanya-tanya di Facebook Yunalis Zarai. Kalau nak tengok gambar masa time konsert Yuna, sila baca artikel ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Paktam (sila amik dia jadi wedding photographer anda).

yuna decorate

yuna decorate

yuna decorate

yuna decorate

yuna decorate

yuna decorate

yuna decorate

37 responses to Konsert Yuna Decorate Memang Awesome!!! Sila Beli Album Yuna

  1. MyDresses says:

    Yuna!!! You memang outstanding awesome!!! Keep up a good work girl!!!

  2. LadyLynn says:

    i love you yuna. educated. pretty. bersopan santun, well mannered, no cheappp gossip… :)

  3. Algojo says:

    CONTOH WANITA MELAYU…..MEMANG TERBAIK……. <3

  4. Tiffany says:

    Alaa…cheap gossip yg penah keluar pasal Yuna dulu bukannya punca dari Yuna pun.

    Ada manusia-manusia yg sengaja nak besarkan cerita, padahal takde apa pun.

    Faham-faham la sapa manusia-manusia tersebut.

  5. tol tol…paling best psl Yuna xde publisiti murah. dia dikenali sbb bakat dia.. keep on ur good work bebeh!!!

  6. aza says:

    walaupun pakai legging,skirt pendek pulak???baik tak payah pakai tudung!!!

  7. kutu kepala says:

    ok per legging n skirt tu..pesyen la beb…. takde la ketat sgt legging die tuh…

  8. sha says:

    ok la kn..at least ye pkai legging bju labuh etc..drpd pkai bju lengan pndek n ketat..lg skit mata tgk…kan3??

  9. LONDON says:

    MMMM X MINAT YUNA

    • dora says:

      kalau ko x minat..nape ko bukak page ni?..nk tau sgt pasal dia??

      • LONDON says:

        MASING2 PUNYA CITARASA LE
        AKU X MINAT YUNA
        KO MINAT KO SORANG JE LA PEMINAT DIA
        PEHAL PULAK KO NAK MARAH2 AKU
        YUNA TU ADIK KO KE??????

  10. putry sarah adlyeeyana says:

    best la yunaa nie..keep it up gurl..

  11. ALAM says:

    wah..dah la lawa..pndai nyanyi lak tu..fuyyoo…tp xleh lawan anith kamaruzaman..hahahaa

  12. Nobizuka says:

    Suara die live memang awsome. Rugi kamu2 yang minat yuna tapi tak pegi layan bile die buat show. suara die, sangat syok! Kena lagu, bole menangis feeling.

  13. PunkSai says:

    Hopefully.. Yuna akan tetap Yuna yg skrg dan tidak akan berubah ‘perangai’ in the future.. mcm sesetngah n setengah-artis (perasan artis) je.. tu..
    U r talented n I like..!! Yunaaaaa….

  14. lobak says:

    hebat…..berbakat……..

  15. sa says:

    yuna..
    1. suara perempuan mmg aurat, bakat ke x,tetap xboleh
    2. legging itu menutup tp tetap menampakkan bentuk tubuh
    3. saye bkn nk tjk saye baik, tp just nk tunaikan tanggungjawab sebagai umat islam

    wallahualam, doakan yg terbaik utk kamu…

    • young says:

      sgt kelakar tgk org pompuan pakai tudung tp pakai legging, jakun tul…
      kalo pakai kat dlm lain la…

      • jawa says:

        erm… nape ko bising artis lain x pakai tudung. artis pompuan lain jual suara x tau aurat. nape korg masih tengok cerekarama yg lelaki n pompuan mahram masih bersentuh kulit?… ada ko komen mcm ni kat siti nurhaliza?…

      • loserscarecrow says:

        beb.she’s not selling herself.
        she sell her music.
        dulu korg dga lagu dia dulu sblm kenal dia.
        so dia nk pakai cmne pon plz.
        be smart.dia penyanyi.
        bukan pornstar.heh..

    • Shahiran says:

      Salam,

      Suara wanita bukan aurat, kalau suara wanita tu aurat xkan wujud hadis-hadis berkaitan rumahtangga yang sememangnya diambil sahabat lelaki melalui keterangan para isteri nabi sendiri. Nabi sendiri pernah disoal direct oleh seorang wanita di hadapan kaum lelaki, dan nabi tak melarang. Saidina umar juga pernah disangkal pendapat masa pidato dan saidina umar akur dengan kebenaran kata-kata wanita itu.

      sumber: http://www.mindamadani.my/content/view/84/3/

      Yang tak boleh pasal suara wanita ialah sengaja melunakkan suara sehingga naik nafsu orang yang rosak hatinya.

      eg: bila cakap ngan bf suara menggoda sampai bf stim.. lalala

  16. […] berbanding APA Artikel Baru Yang Kami dengar radio di. Yuna telah […] Baca lebih lanjut tentang Indah Nara Nasib Maradona Ditentukan Hari Ini Buenos Aires: Maradona bertemu Artikel Baru takraw kepala […]

  17. lulu says:

    best..i g konsert yuna haritu tp xjumpe pon abg nara..

  18. young says:

    xbest. xder penghayatan. sumer org boleh nyanyi kalo mcm ini

  19. wee won says:

    Lagu penakut paling aku nanti2 kan. Memang best lagu tu. Ada tinggi rendah alunan muzik dan suaranya. Walaupun x pegi showcase, dpt tengok youtube jadilah…. keh keh

  20. i love so much Yuna’s song and lyrics.

  21. Uroxatral says:

    Mir scheint es, dass es schon besprochen wurde.

  22. Whenever I research a subject I’ve no clue what i might discover. I am so thrilled to have discovered this detailed blogging since it perfectly details the concerns I have in mind as well as the unspoken concerns which i would have checked for in the future.

  23. I like the helpful info you provide in your articles.
    I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I’m quite sure I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!
    Best Regards Nick