Written by AbangNara | December 7th, 2012

Hidup ini merupakan satu pengembaraan. Kalau dalam bahasa omputihnya “adventure”. Setiap hari yang kita lalui, adalah satu adventure. Bercakap mengenai adventure, teringat kenangan Abang Nara bermain lumpur di Korea dulu.

adventureSiapa sangka lumpur yang kotor itu boleh dijadikan satu festival oleh rakyat Korea. Kreatif kan diorang nie? Namun Abang Nara pasti, di Malaysia ini pun ada tempat-tempat menarik yang menawarkan adventure yang hebat kepada pengunjung-pengunjungnya. Salah satunya mungkin menaiki cable car untuk ke Genting Highlands.
adventure

Abang Nara tahu ramai pembaca BeautifulNara yang suka jalan-jalan serata Malaysia untuk bercuti, berehat bersama keluarga atau sekadar meneroka tempat baru. Confirm banyak pengalaman menarik yang korang alami kan? Apa kata kongsikannya dengan Nestle Drumstick Home of Adventure untuk peluang memenangi wang tunai RM35,000.
adventureUntuk Nestle Drumstick Home of Adventure ini ada 4 kategori adventure yang anda boleh kongsikan. Water extreme, thrill seeker, food travels dan nature exploration. Yang menariknya, perkongsian ini dilakukan mengikut lokasi. Jadi kalau anda kongsikan adventure anda di Ipoh, orang lain pun boleh tahu jugak apa yang menarik ada di Ipoh.
adventureOk meh Abang Nara bagi contoh. Katakan Abang Nara nak kongsi adventure diri ini bermain air di Sunway Lagoon. Langkah pertama ialah pilih Semenanjung Malaysia.
adventureKemudian Abang Nara cuma perlu zoom dan drag peta yang terpampang menggunakan mouse sehingga jumpa Sunway Lagoon. Semasa pencarian dilakukan, Abang Nara nampak banyak batang aiskrim Nestle Drumstick di merata tempat. Itu maknanya dah ramai orang berkongsi adventure mereka di tempat-tempat tersebut. Kalau nak tahu apakah adventure yag dilalui, Abang Nara cuma perlu klik je pada batang aiskrim Nestle Drumstick tue.
adventureRupa-rupanya dah ada orang kongsikan adventure mereka di Sunway Lagoon. Teruja nak tahu apa yang mereka alami, Abang Nara klik kepada batang aiskrim Nestle Drumstick yang comel itu.
adventureOho ~~ Ada yang kongsikan keseronokan bermain bungee jumping di Sunway Lagoon. Perghh.. Hebat dia nie. Siap letak gambar lagi. Memang awesome. Kalau Abang Nara mesti tak berani nak buat punya. Memang thrill seeker sungguh. Apa lagi, Abang Nara terus tekan “add my adventure” untuk turut sama berkongsi pengalaman ketika berada di sana.
adventureKalau ada gambar yang berkaitan, upload gambar tersebut. Tak wajib tapi kalau ada lebih menarik rasanya. Lepas tue Abang Nara isikan maklumat peribadi. Mana tahu kalau ada rezeki tiba-tiba menang pulak. Lepas tue tekan “Submit” dan tunggu ianya di”approve” oleh pihak berkaitan.
adventurePeraduan Nestle Drumstick Home of Adventure ini telah bermula pada 5 November lalu dan akan berakhir pada 23 Disember nanti. Lebih kurang 7 minggu peraduan ini berlangsung. Setiap minggu, 10 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan membawa pulang wang tunai RM500 dengan jumlah wang tunai RM35,000 untuk diberi. Fuh ~~~
adventureSelain daripada wang tunai yang boleh dimenangi, Abang Nara dapati Nestle Drumstick Home of Adventure sangat bagus untuk digunakan kalau nak pergi berjalan-jalan cuti 1 Malaysia. Contoh kalau Abang Nara nak pergi Langkawi, Abang Nara cuma perlu baca adventure yang telah dikongsikan oleh mereka yang telah pergi ke Langkawi sebelum ini. Mana yang Abang Nara rasa menarik, Abang Nara akan cuba rasai sendiri adventure tersebut. Best kan?
adventureTunggu apa lagi? Mulakan adventure anda dengan Nestle Drumstick Home of Adventure hari ini jugak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Kongsikan “Adventure” Terhebat Anda Bersama Nestle Drumstick

  1. all my love is for you SONES says:

    best kalau makan ice cream tapi skrg kita x nak makan dah ice cream nestle…kita makan yg product lain..bang nara x kesian kt org palestin ker, nestle kan israel punyer

    0

    0
    • Selitone says:

      Thehehe…

      Tak semestinya bila Nara ni iklankan Produk gini, dia bermaksud menyokong gerakkan zionis. Tambahan pula, aku ada terbaca dalam bberapa artikel di Amazing Nara yang jelas menunjukkan Nara ni Pro Palestin.

      Kita terima jer lah apa yang diiklankan oleh beliau. Ini mungkin untuk sebagai kelansungan hidup. Jika tiada penajaan, bagaimana Nara untuk meneruskan agenda perjuangan beliau secara “halus”.

      Lagipun, kita sebagai pengguna punya hak untuk membeli atau tidak. Jika anda memboikot, teruskan… Matlamat perjuangan kita sama… cuma cara kita mungkin cara kita berbeza.

      INGAT… KUASA MEMBELI DITANGAN KITA.

      PS: Dah lebih setahun aku tak makan di K’ef’ci dan di Mek Di. Hahaha… Hidup Palestin!!!

      0

      0
    • DoloresTudungSiput says:

      eh hello!!! Jangan ingat semua benda tu israel punya ya… Lain kali sebelum nak serang baca dulu. Baca ayat ni yg dolores copy setempek dari wikipedia. Ahak!
      “Nestlé S.A. is a Swiss multinational nutritional and health-related consumer goods company headquartered in Vevey, Switzerland. It is the largest food company in the world measured by revenues” Baca tak tu, SWITZERLAND! And lagi 1, kalau all my love nak boikot produk yahudi kenapa tak boikot kereta tu pun yahudi cipta, tu smartfon yg korang pegang tu, yahudi jugak. Tu komputer/laptop yang all my love guna tu pun untuk baca blog abg nara tu yahudi cipta jugak. Senang cakap hampir semua benda yahudi cipta. Tapi ingat, bukan semua Yahudi support Zionis. Yahudi dan Zionis is a different thing. (Matilah dolores kena thumb down nanti)

      0

      0
      • pizza says:

        Mmg byk dah org thumbdown. Delores kena byk membaca sblm komen. “Senang cakap hampir semua benda yahudi cipta”. Nope dear, bukan semua, kita ader jer pilihan. Samsung tu Korean. Mitsubishi is from Japan. Product Muslim pun banyak, ndak dgn tak ndak jer. We always have a choice and the choice makes you.

        0

        0
      • jemah says:

        Mcm mana leh pcye ngan wiki. Wiki 2, aku pn leh edit. Ckp buatan malaysia.
        sesape pn blh edit dgn snang

        0

        0
    • Rita vs Ayu says:

      Aku komen bagai nak rak, last2 kena padam. Yg dia xpadam, komen yg puji Abg Nara jer. Hampeh!

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      biarlah Nara nak iklan kan produk israek ke hape… bukan hasil duitnya masuk tempolok korang… dasar caprut!

      0

      0
  2. HOI says:

    kau kerja kilang nestle ke hape? tak habis2 dengan nestle kau!

    0

    0
  3. maisara says:

    ko ni sosial jugak ek masa kat korea..main lumpur campur2 dgn budak pempuan seksi2…hish..malu aku tgk bang bara oiii

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sedappppppnyaaaaaaaa….. en nara buat saya rasa terliur heheheheheheh….

    0

    0
  5. PUAN CIKAH says:

    sedappppppnyaaaaaaaa….. en nara buat saya rasa terliur heheheheheheh

    0

    0
  6. m says:

    bluekkk…boikot product israel

    0

    0
  7. lalathidup says:

    nara, ko nk bg anak bini ko makan duit dari penajaan ke israel eh?

    0

    0
  8. Anonymous says:

    nara ko deleteee semua komen negatif pada ko nape..? bacul .??

    0

    0
  9. boikot beautiful nara says:

    nie last ak bkak blog nie.. bye nara

    0

    0
  10. Anonymous says:

    boikot beautiful nara

    0

    0
  11. Live Palestine says:

    Sekadar nak nasihat. Non Muslim dekat UK pun boikot produk Israel. Kita sebagai Muslim tergamak beli barang Israel padahal diaorg sembelih sedara seislam kita. Kita bukannya tak boleh hidup kalau tak makan benda nih..Officially done with this website.Bukannya cerita pasal artis pun

    0

    0
  12. stella says:

    aku suka mkn ice cream dr nestle n wall’s . . Mmg yummy sgt . . I’M LOVIN IT . . Halleluyah !

    0

    0
  13. ahmoi cantix says:

    sibok je nk boikot itu ini . Knp tk boikot smua skali ? Knp still nk guna facebook ? Knp nk main twitter ? Knp nk cari pkai google yahoo ????????? Eleh , ckp tk serupa bikin meleis ne . . PUIIII . . Klau tk suka korea , knp pkai hp samsung ????? Nk boikot , boikot laa SEMUA . P duduk dlm GUA berteman kan kelawar .

    0

    0
    • poddah says:

      Bodoh la kau ni ahmoi,nampak sgt tak kaji. Konon pandai bcakap.Ada beza yahudi ngan zionis. Poddah.

      0

      0
  14. asmara says:

    oi amoi..bukan agama kau yg diperkotak katikkan..boleh la dok perli2 pasal boikot..mmg dasar kafir laknatullah…

    0

    0
  15. jozan says:

    apa ke bangang ..bukan facebook,ipad, twitter semua ni israel punya ke..kapal terbang yg mas dan airasia tu…israel punya jugakan…banganglah korang ni…semua rezeki dari allah ..alah yg bagi akal fikiran

    0

    0
    • pizza says:

      Tokey Facebook keturunan yahudi tapi dia Atheist. Tak salah sebenarnya guna brg2 Yahudi tapi kenalah smart. Kita guna produk depa utk attack depa balik. Cthnya Twitter. Ajak ramai2 buat solat hajat utk Zionis kalah perang. Post kata2 dakwah amal makruf nahi mungkar. Ni pi letak gambar pakai bikini or joget kt disko, mmg la Yahudi suka. Tak payah serang pakai bom pun depa dah siap menang.

      0

      0
  16. Puihhhh!!! says:

    Pandai kO ye nara..sume kOmen negatif kO buang tggal yg pOsitif je..kO ingt org xpasan ke..”Baling batu sembunyi tangan!!!”…

    0

    0
  17. Boikot Nestle Israel says:

    ntah pape nara ni brg israel gak die nk promote bagai nk rak..xde sensitiviti langsung..suke ke dpt upah/hasil promot brg israel ni? bg anak bini makan lak tu..x ingt ke kesengsaraan org Islam kt sane?

    0

    0
  18. Lagubestbest says:

    Pic atas ni.. 1st time nara nampak macho/ ensem/ badass..

    0

    0
  19. jemah says:

    Knape tbe2, mcd bg burger free. Knape nestle tbe2 wat cntest.
    Cer teka. Ape yg leh boikot, boikotla.otak ade. Keperluan atau kehendak.
    Dungu sgt ke org malaysia ni.
    konspirasi yg diatur dgn pnuh keteraturan

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Jom pakat boikot nara lak. Menyampah dgn si nara ni.

    0

    0
  21. Tak Tau Malu says:

    Kbykan yg komen org Melayu yg beragama islam. Tp cara komen np nak kutuk,caci,hina org? Lebih2x lg owner blog. Melayu mana yg ajar u all biadap bila masuk rumah org? Islam mana yg ajar korang senang2x nak judge or kutuk2x org? Sy antara follower bukan islam yg sllu baca BN. Kadang2x sy terkilan bila membaca sebahagian komen yg menunjukkan cara membalas komen yg tidak bertamadun. Setahu sy Islam itu Mulia dan Indah dan saya sukakan nya. Mengapa korang sgt suka menjatuhkan each other? Y not korang tegor dgn cara berhemah dan tak perlu nk publish kat sini if something yg u all tk suka? Lawak la korang nihhhhhhhhhhh

    0

    0