Written by AbangNara | August 30th, 2013

Kadangkala Abang Nara tak faham dengan artis-artis Malaysia ini. Bukannya diorang tak tahu gambar yang bakal dikongsikan boleh mengundang kontroversi, tapi tetap nak kongsi juga. Mungkin ini adalah salah satu teknik untuk mencipta publisiti murahan.

fidaContohnya macam si Fida Ibrahim ini. Dah sah-sah baju ketat dan memang tak sedap mata memandang. Awak tue dahlah pakai tudung. Sekali pandang macam ikan duyung pulak. Bagi Abang Nara, kalau nak ambik gambar sebegini ambiklah. Namun tak perlu nak share.

fida

Itu yang sampai peminat-peminat mengkritik habis-habisan. Memang jelas tak sesuai. Diharap Fida lebih berhati-hati di masa hadapan. Bukan semua benda sesuai untuk dikongsi. Mana yang tak bagus tue, simpanlah je untuk tatapan peribadi. Tak gitu? Beberapa lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


fida
fida
fida
fida

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

164 responses to Kongsi Gambar Berpakaian Ketat, Fida Ibrahim Dikritik Peminat

  1. shahayati says:

    huhu cuba korang bc kat FB dia lg teruk kena kutuk.. 2 pon fida ni still nk upload pic.. pakai dh la ketat giler.. pposing x yah cakap la auummm mengamcam.. nk2 cuba korang tengok keek dia adoiii.. lg menyampah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalo nk pakai cmni, xpyh pkai serkup terban tu.hodoh tau x.

      0

      0
      • miss ynwa says:

        “Mungkin ini adalah salah satu teknik untuk mencipta publisiti murahan.”-NARA
        amek kauu bila nara sediri dah bersuara…bodoh tu simpan sikit ye…

        0

        0
        • Sepah says:

          tudung fesyen hodoh. tak habis-habis dgn publisiti murahan. sepupu dia pun sama gak. sekor mandul dan la perampas, sekor mengandung sebelum kawin & sekor lagi plak gila glamer sampai bercerai sebab nak kejor glamer. semuanya sama je. tak satu pun berjenis. buang wi-fi aku je.

          0

          0
        • Kelepok Baru Tau says:

          tengok la sapa yg sibuk membetulkan “tudungnya” dlm gambo atas tu? ….bapok! bapok apa kisah dosa dan pahala. janji duit masuk.

          0

          0
        • Pondan Sepi says:

          BIASA LA WAK..ORANG FELDA. KAMPUNG LA KATAKAN. MACAM KERA DAPAT BUNGA…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dekat sini kemain korg mengutuk ye, kat entri erma fatima merokok tu semua duk senyap2! padahal sama je buat dosa! korang ni semua munafik tau x!!

          0

          0
        • Roo00ney says:

          Fida,

          Pedulikan cakap cakap budak budak hodoh dan perempuan gemok gemok yang bersawang dekat Blog Nara ni.

          Tetapkan pendirian mu Fida. Jadi diri mu sebenar. Fashion is trial and error.
          Ada yang suka, ada yang tidak suka.

          Sebenarnyer diorang ni jealous dengan Fida. Kakak kakak yang kerja kerani kerajaan tu gemok gemok, diorang hanya mampu pakai baju kurung je ye la nak sorokkan lemak lemak di badan diorang. Lain la Fida berani untuk berfashion. Kalau badan Fida gemok, mesti Fida tak berani nak pakai macam ni kan?

          Satu lagi saya melihat dari sudut, keberanian dan confident. Fida berani and confident untuk berfashion dan berpakaian macam ni. Contoh lain, Enot dia pun gemok jugak tapi dia berani berfashion.

          Jadi tak perlu nak mengukur orang bila pakai ketat sikit, berdosa.

          Mak bapak kau orang alim sangat ke? Korang tu, alim sangat ke? Kalau alim sangat tak payah nak mengungah dekat blog Nara ni.

          Hai, ini lah masalah makcik makcik kerani yang pangkat SPM. Bila lunch time je, bukak blog Nara lepas tu mengumpat. Tu la masa muda muda tak nak keluar daripada KAMPUNG, last last belajar takat SPM lepas tu kahwin. Otak pun tepu sebab dah tua, nak cari kerja lain tak laku sebab badan pun gemok (hodoh pulak tu). Kasihan dekat engkau nih!

          Go Fida !!!!!

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          Don’t forget to watch One Direction’s Movie. Everyone crazy and love One Direction more than their life. and Liam happy birthday. hey Malaysian fans don’t forget to attend Liam birthday party at mcdonalds, 7:15 p.m

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          siapa yang telah dislike my comment? jealous??????????????? mesti ada uncle tua bangker yang dislike my comment, if u tidak suka One Direction please get out from here, One Direction hanya untuk orang muda, orang tua macam uncle tidak layak uuuweekkkkkk

          0

          0
        • minah tudung zaman sekarang takda otak bodoh…

          0

          0
      • Next? says:

        ****************dalam konteks Islam, dia masih lagi bertelanjang****************

        0

        0
        • Suka One Direction says:

          Don’t forget to watch One Direction’s Movie. Everyone crazy and love One Direction more than their life. and Liam happy birthday. hey Malaysian fans don’t forget to attend Liam birthday party at mcdonalds, 7:15 p.m

          0

          0
        • Jamie Contes says:

          saya juga suka One Direction. saya pasti akan tengok, jom kita semua tengok beramai ramai

          0

          0
      • Pesilat says:

        Tonggek sana..tonggek sini. Meh sini aku terajang sekali. Benci betul Melayu yg suka hina kesucian Islam !!! Grrrr…

        0

        0
      • dena says:

        Malas nk ckp pasal aurat kang ckp ustazah mee segera plak, lgpun kalau die fikir dosa pahala xdenye jd penyanyi tegedik2 blakon pelok2 ngan laki, aku nk ckp pasal baju.

        Serius, ko betudung ke x btudung ke fesyen ni burukkkk giler!!!

        Cari sponsor elok sket la, xde taste ke? Mohon tgok blik gmbar sendiri… Da tahu leher mcm angsa cover la sket,,da mcm pelik sgt da hai,,, dato’ ct pun aurat xde la sempurna mane, tp aku xde plak nmpK fesyen2 pelik kt badan die,,

        Kemonnnn la fida,,dah byk org tgorpasal fesyen ko tp mcm xde ape ygbrubah pon

        0

        0
        • FARAEL COBAIN says:

          Fashion satu hal.. btudung tp hmmmm.. start video clip dia ngan AC dah nyampah dah. Btudung tp menari x hingat.. seyes memalukn sungguh. Org mcm dia r org lain dok sbuk ngutuk baik srupa x payah btudung

          0

          0
    • Anonymous says:

      jangan kita benci kan orang yang membuat..
      lagi baik kie benci kan perbuatan nye…

      0

      0
    • insan biasa says:

      artis sekarang ramai yg bertudung, alhamdulillah..tapi ramai yg mengabaikan perkara yg sepatutnya seperti meng “halal” kan pki tudung tapi bertelanjang, berpegangan tgn, merokok dll.

      semoga kita sama2 diberi hidayah. peringatan utk aku, kau dan dia :)

      #prayforegypt

      0

      0
    • Olga says:

      TUDUNG MACAM STAIL NENEK KEBAYAN BASUH JAMBAN N HANTU POCONG

      0

      0
    • gadis simpati says:

      korang jeles naper???biarlah itu pon kan khendak photografher yg nk…korang sibuk2 sbb korang jeles….dia punya potongan bnd mmgh cntik.korang adaa???

      0

      0
      • Olga says:

        YANG KOMEN NI MESTI FIDA KAN??????

        0

        0
        • Bahlul Lu says:

          mana lebih mulia dan tingggi darjatya? ikut kehendak photogapher..atau agama? Tepuk dada tanya iman..

          0

          0
      • ODFN says:

        badan aku lg cantik la,x pyh nk jeles ngn fida ni…

        0

        0
      • Safiyyah Hanzalah says:

        Mana lagi penting.. kehendak photographer ker… kehendak agama Islam.. perintah Allah tak penting ker?

        Harus diingat.. syarat menutup aurat ada 2
        1) Tidak menampakkan WARNA aurat
        2) Tidak menampakkan BENTUK aurat

        0

        0
      • Anonymous says:

        Potongan badan cantik so nak tunjuklah kat semua org? Aku benci betul komen bajet gini…. Ko igt yg menayang tu je ke paling cantik?orang paki tudung, jubah sumer body xlawa? Weh kalu duduk dgn pompuan arab yg pakai purdah tu..muka cam fida ni tahap org gaji dorg je….blahlahhh macam cun sgt.. Mmg pemikiran tahap felda hulu banat org xstudy….. Org felda yg study xmcm korg ni..tau jaga adab semua… Korg ni sah geng felda yg xpnh kuar pegi mn…igt fida tu dah cun sgt…
        Aku duduk dgn pompuan arab yg cun melecun.bergaya seksi tp semua tu ditutup dari pandangan yg bukan halal..ko igt apa org arab dok rumah pon pakai baju chanel. Make up sumer bukan make up beli pasr malam..make up pon MAc, chanel bobby brown…Ko ader? Takat t shirt adidas tu pon beli kat pasar malam.. Oh lupa plak ko kan golongan felda yg jenis xkuar kampung ko kenal ke jenama chanel, prada sumer? Bobby brown..makluman korg ni da pakai maybelin pon rasa hebat…ptuih!

        0

        0
      • gadis simpati says:

        ADA AKU KISAH KORANG INGT AKU NI ANAK FELDA KER??AKU ANAK ORG PEKANLAH DOL….HAHAHAHAHAHA

        0

        0
    • Apo kono ekau ni Fida??? says:

      Statement dekat oh bulan lagi tak boleh blah…

      “Gambar tu sebenarnya adalah gambar disebalik tabir sewaktu sesi fotografi bagi mempromosikan produk Emorra Be Slymm. Saya sebagai dutanya dan saya dah amalkan minum produk ni sejak sebulan lepas. Saya turun 4kg. Jadi nak lah tunjuk hasilnya.

      Lagipun saya duta produk pelangsingan, dan saya nak promosikan produk tu. Jadi, takkan lah nak pakai baju kelawar pula kan…?”

      So perlu la kau tunjuk body kau?????Nampak benar kebodohan kau cik fida…

      0

      0
      • hahaha says:

        Aku tak tgok rncgn tu tp klu btl dia ckp “nak ler tunjuk hasilnya”……..

        Memang bebal..

        0

        0
      • kak limah says:

        alaa x perlu la nak tunjuk body bagai.. ko tunjuk jer berat ko.. berdiri atas mesin berat tu, tangkap gmbo sebelum dan selepas.. hahahahaha..

        0

        0
    • sukati saya says:

      aku suke tgok cara p’makaian heliza,irma dan diana amir.<3

      0

      0
    • FAKKA says:

      Cisss…!! Semua yang mengutuk menghentam di sini pasti pernah dislike aku kan..?? Suci la korannggg…!!!

      Fakkof..!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah macam teletubbies dah aku tengok dia pakai serkup macam tu.

      0

      0
    • mona says:

      yg sedapnye si cameraman tu dulu la…. pastu baru penonton2 porno.. hahaha. gile ahh. semoga fida mendapat hidayah utk memahami maksud sebenar berhijab. x silap dia ni dr kecik bertudung kan… background family pon mak ayah pakai serban ape sume… kesian kesian culture shock…..

      0

      0
  2. saya ok jer!! says:

    sabar la FIDA> orang yang suka menegur ni.. perasan diri tu perfect…. suka mencari salah orang. ntah2 diri dorang sendiri tak terurus.. haha

    0

    0
  3. serai_patah says:

    klu killa ferry ke yg pkai baju ikot bentuk bontot 2 x pelik sgt…nie yg bertudung pkai mcm 2..taw la kurus…fida nie dh jd artis dh lama…slu kene kutuk bab pkaian..xkan xreti lg nk pilih baju2?

    0

    0
    • izzy says:

      dia ni kalau pakai baju kakak gomen pun aku trasa kegedikan dia tu..
      jgnlah terlalu taksub dgn fesyen yg merapu dan x sesuai utk anda

      0

      0
    • Serai Wangi sgt says:

      Setuju sgt, kecian dia slalu jd mangsa fesyen..fesyen tangkap muat je
      Yh heran nye tu,dlm radio bkn main lg buat iklan bg nasihat pasal fesyen..
      Bwk2 la muhasabah diri tu..org tegur sbb org syg n ambik brat psal kte tau
      dik non..

      0

      0
  4. lia says:

    memang ketat pun..

    0

    0
  5. pure heart says:

    Ini namanya bukan tutup aurat. Just pakai tutup kepala dan berbaju labuh.

    0

    0
  6. fida telanjang says:

    bodoooo

    0

    0
  7. YeLaTuh! says:

    kuar gambar camni, korang cakap orang bertudung lagi teruk dari xpakai tudung.. kang keluar gambar Zarina Ann jolie tu kang korang jauh lagi teruk..

    fida ni dah tepu.. x heran pun korang kata ape..

    0

    0
  8. mango says:

    Mungkin ini adalah salah satu teknik untuk mencipta publisiti murahan. buat kesian kalinya nya aku setuju dengan nara.
    allah kurniakan akal untuk berfikir. boleh tahu mana yg buruk dan mana yg baik. tapi manusia yg satu ini.. entahlah.. tindak tanduk dah mencerminkan keperibadian..

    0

    0
  9. paukaya says:

    mak die tk marah ke??hahahahahahahahahha

    0

    0
  10. skyflowerz says:

    ni bkn menutup aurat tp membungkus aurat…*pesanan utk diri sndri jgk*

    0

    0
  11. papamok says:

    kening semakin nipis. baju semakin ketat. tudung semakin singkat

    0

    0
  12. MULUT JAHAT GILER says:

    PERGHH !! BAJU NIPIS MACAM SWIMMINGSUIT…
    NIH KO PROMOTE SWIMMING SUIT TUK MUSLIMAH KER?
    AHAHAHAAA~

    AKU POMPUAN NIH PUN MALU NAK TENGOK WEYH !! :D

    0

    0
  13. no name says:

    jap jap..tu yg warna kat kuku tu inai ke nail polish???????????

    mohon bagi pencerahan..takut tersilap anggap..kang jadi fitnah..

    0

    0
    • gatal tengkok mu says:

      dari kuku ke jenama stokin, dari
      polish ke inai..dari
      jenis baju ke jenis bra..

      begitu teperinci dan fokus
      pembaca beautifulnara ni..shabas..

      Abang Nara pegi Prince Court spital
      ke dua tiga hari ni..asyik nampak je..

      0

      0
  14. ZAZA says:

    Mcm kepala woody wood packer pun ada..wlupun…

    0

    0
  15. Kakpahgebu says:

    Baik bebogel je fida oiiii hikhik

    0

    0
  16. Anonymous says:

    aku lbh suka fida y dlu dri fida y sekarang….fida skg…sorry aku dh x minat….

    0

    0
  17. kasabian says:

    mak die marah ada aku kesah.

    Allah marah????

    0

    0
  18. kak piah says:

    mungkin fida igt dia lawa mcm ni…hahaha…

    0

    0
  19. missmissmiss says:

    Fesyen Pocong + Bini Firaun

    0

    0
  20. mimicun says:

    Biarla dier nak pakai baju apa pun, kecoh jer korang ni….ader ker dier kacau family korng..dah tau ketat tak usah la tengok..dah tengok, complaint lebih lak..dasar hypocrite tahap gaban…

    0

    0
  21. Mak Temah says:

    artis suam2 kuku memang gitu..tak ada pun pencapaian terbaik dalam bidang seni pun setakat ni..

    balut rambut, pakai baju sendat pastu pakai cutex…terbaikkk nokss *sinikal*

    0

    0
  22. mushtari says:

    apabila kita bertudung, secara automatic kita akan rasa malu kalau nak mengenakan pakaian yang agak singkat, yg potongannya mengikut tubuh badan, T Shirt lengan pendek, dan sebagainya..bertudung kenalah mengikut “maksud sebenar” bertudung..bertudung adalah antara suruhan Allah dalam bab menutup aurat..kalau sekadar menutup rambut, makanya kalau pakai baldi pun dah kira tutup rambut dah, tapi adakah itu dikira sebagai menutup aurat? aurat ini merangkumi pelbagai perkara, bukan soal bertudung saja..jadi apabila bertudung/menutup rambut namun tidak menutup aurat, makanya apa beza dengan mereka yg tidak langsung bertudung? bila membuat sesuatu kenalah proper..nak pakai tudung, alhamdulillah..tapi pakailah sebagaimana yang disuruh, bukan sebagaimana nafsu kita..

    0

    0
  23. ehh says:

    dpn Tuhan nti cik fida jwb la..”sy tgh shooting slimming product, xkan nk pakai baju kelawar”…

    0

    0
  24. HAQ says:

    ni lah namanya BERTUDUNG TAPI TAK MENUTUP AURAT.. kasihan. JADI MANGSA FASHION SEMATA-MATA NAK GLAMOR. apa yang orang sarungkan kau pakai. PRINSIP TAKDE PENDIRIAN DAN KETEGASAN.

    wallahualam.

    0

    0
  25. kak wok says:

    setakat pakai ketat camni ada ke dia kesah???? tudung pun boleh melayang masa dgn mat kool sepah tu dulu kannn…..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Fida ni dari dulu tak pandai dressing. Baju semua cam tak kena. Pelik. Fesyen tudung dia dari dulu mesti toncet tinggi macam bonggol unta.

    0

    0
  27. peminat doreamon says:

    Saya rasa fida ni perlulah kurangkan fesyen yg boleh menyebabkan org mencaci sana sini….sebelum pakai tue fikirlah kesannya.rasanya kurang sesuai jika bertudung tp kainnya ketat…..fikir2kan lah yea

    0

    0
  28. Emjay says:

    Fida ni la kata Tak Salah untuk berfesyen. Iklan dlm radio. Fida, hampir2 merampas kedudukan Didi Alias. Next time, maybe.

    0

    0
  29. Cikcumil says:

    Ttup penuh da, tp melekat kt badan cm sarung nangka… Ish, x rase lemas n sesak kew???… Lebey baik pakai ttup penuh n longgar,barula rase tenang…

    0

    0
  30. amekaww kaw2~~~ says:

    sepupu sepapat sama selenga~~~~ btudung tapi brbogel~~~

    0

    0
  31. fida oiiiiiiiiiiiit! says:

    “saya salah amik size patut pkai size L tp designer p bg size XS mna xsendat mendat semput dh ni. tp nk photoshoot watdahek laaa kennnnn” akahahahahah

    0

    0
  32. aminah says:

    euwwwnesss..mcm perempuan murahan

    0

    0
  33. yati says:

    Aurat hendaklah ditutup bukan di balut

    0

    0
  34. miimmss says:

    Fida oh fida..bile la agaknye ko ni reti nk berfesyen

    0

    0
  35. Arshadd says:

    si nara ni, pasal citer ni xyah la post kat sini gak. kau menambahkan lg dosa fida ade laa. drpd ramai yg x tgk &xtahu, pastu kau post kat sini.. jadi ramai lah yg tgk gambar dia. kau yg dpt dosa lebih..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    eeee yewwww….. pocong pon pakai lg longgar dr ni…..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    meliuk sana meliuk sini… bingai!

    0

    0
  38. jesebel says:

    Org sekarang ni…bertudung bkn sbb nak ttp aurat…tpi sbb nak berfesyen. Mcm fida ni lah…tah ape2 kat kepalanya tu. Kalau menyanyi kat pentas pkai tudung bawal…ape kelasssss? Inilah yg jadi bila artis tu dh mula perasan yg dia glamer. Glamer la sgt….

    0

    0
    • Rooney says:

      Itu la namanya fashion.

      Kau ni monyet ke duduk dalam hutan ek?

      Agak agak ko ni telanjang agaknye tudung pun tak kenal.

      Stupid.

      0

      0
  39. zul says:

    aku taknak komen baju bagai tapi dari dulu aku pelik kenapa kuku fida tu mcm berwarna inai ke??ke memang cat kuku….

    0

    0
    • Roo00ney says:

      Eh bodoh.

      Ko tak payah nak berlapik sangat lah.

      Sah sah la pewarna kuku. Orang pakai inai sebab nak kahwin je. Ko ni otak kat lutut ke?

      Kalau ye ko nak mengata pun, cakap la direct tak payah nak cakap pura-pura macam tak tahu. Konon alim sangat lah ko ni?

      Pigidah!

      0

      0
      • Rooney bangang says:

        Ehhh bangangnye la si Rooney ni. Ko hengat org inai kuku semata2 masa nak kawen je ke? Bl2 masa klau dia rasa nak pakai inai, dia pakai la! Ko tu yg otak letak kat lutut! Org tu brtanya, tp ko yg terlebih meroyan tu apahal?

        0

        0
  40. mika says:

    macam HANTU KUBUR.

    0

    0
  41. Opssss says:

    Pocong+duyung…..

    0

    0
  42. semput says:

    Sesak nafas aq tgok..sendat mcm sarung nangka!

    0

    0
  43. kakton says:

    memanjang pelik je baju die ni..

    0

    0
  44. aaihhhh says:

    wahhh… pakai baju ketat2…. bertudung lagi…. buah dada menonjollll ,,,, itu ke gaya buah dada dia… mantap juga….
    32C ni…

    0

    0
  45. deheart says:

    Sorry to say..
    dpd dulu lagi x suka dgan cara pemakaian Fida nie..
    Semualah serba x kena,dpa atas..sampai bawah..
    tengok cara dia bertudung pun dah memang lari dpd garis panduan yang islam letakkan iaitu labuhkan bahagian dada tu..Baju?? Usah dicakaplah..Sarung nangka pun x seketat tu,;-
    Sebab tu x berapa nak respect sgat kat dia berbanding artis2 wanita lain y memang bertudung sejak dpd mula,macam Heliza Helmi..berfesyen masih mengikut trend semasa,tp dia memang istiqamah jer dalam menjaga aurat dia..

    0

    0
    • Roo00ney says:

      Jealous la tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu…..

      Kalau ko minat kat Heliza pergi la kat dia. Yang ko nak kecoh kat sini kena??

      Nangka ke tak nangka ke, yang penting DUIT banyak!

      Ko tau duit? Duit yang beli ubat, beli makanan, bagi duit kat parents ko and buat belanja sekolah anak anak ko.

      Bodoh bin bangang kau ni. Kau ingat hari hari berdoa boleh kenyang perut ke?

      Kalau ko nak pakai guni, pergi la pakai guni lepas tu boleh kau mampos sebab nak jaga aurat sangat!

      0

      0
      • ;) says:

        elo sedara Roo00ney..

        matlamat tak menghalalkan cara lah..

        kalo duit yang ko yang beli ubat, beli makanan, bagi duit kat parents ko and buat belanja sekolah anak anak ko dengan cara yang macam nie, ko ingat apa jadi family ko.

        memang duit banyak tue penting, yang paling penting cara yang bagaimana duit tue dicari..

        APTB!!!

        0

        0
      • deheart says:

        Jelous? Haha,seriously..x jelous langsung tapi malu lg ada..
        malu sebab orang islam sendiri mempermainkan agama…
        Memang minat sgat dkat Heliza Helmi..
        haha..mulut..lancang berkata :) Never mind..alhamdulillah…
        Tapi ingat satu k..duit banyak x menjamin ke syurga..
        Berdoa memang x kenyang perut,tapi tenangkan hati..
        doa?? Doa tu terlalu banyak kebaikannya dpad duit..
        Boleh jadi senjata lagi..kalau x xkan Rasulullah sampai pernah bersabda..
        DOA ITU SENJATA ORANG MUKMIN..?? Renung2 kan..
        K..nak cakap itu jer..

        0

        0
        • Roo00ney says:

          Doa itu senjata orang mukmin?

          Tapi mulut ko pun macam sial.

          Mukmin ke celaka tu?

          HAHHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAHA

          0

          0
      • Anonymous says:

        Roney ni selalu komen mcm org bukn islam….

        0

        0
  46. mamatcomel says:

    fida..fida..hati kau keras………..ku rindukan fida ngan tudung bawalnye……masa program Juara Pencarian Siti Nurhaliza Mencari Bintang Pantene 2007 dlu..sikit pnya comey ko tu dlu fida oooiii!!!skang dh mcm nangka ko tau x??apehal?!

    0

    0
    • Wooo says:

      Hohoho…kau antara yang tertipu dgn wanita2 yang berpura2 ayu… Kalau x berlakon kesopanan gitu, payah la nak menang! Luaran kena nampak gaya boleh menang hati mertua. Esok2 citer lain. Nak komen jugak, fashion fidah ni mcm dlm Mars Attack! Sape ingat citer tu?

      0

      0
  47. pah bedah says:

    sejak aku join porem.. baru ku taw..
    nara ni copy paste dari porem ja..
    kadang cita pon dah basi…
    malas nak masuk blog nara ni skang..
    copy je banyak

    0

    0
  48. Tumpang_lalu says:

    Dulu aq minat die ni…start die nyanyi lagu apo kono eh jang aq tros xmnt die…start pde tu la die ni over xtntu pasal..da xde da sipat gadis sopan nye…skang da cuko kening, baju da ketat…klu msok tb org interview die,,,bkn men gedik lgi.,..haahh ni msok af lak…tgk la gaye die cm ner…muke mmg same nan ct, xpi aq rse ct tu elok sket kot..sbb ade org bijak pndai kate… “org jahil berubah alim, insyaAllah kekal, tapi klu org alim berubah jahil, insyaAllah sesat sbb die rse bebas…”… PEACE…

    0

    0
  49. tatau says:

    Dia tk layak pakai tudung.dari dlu buat kontroversi smpi skrg pon sama..
    label “artis bertudung paling murah dan kontroversi”

    0

    0
  50. Pemerhati says:

    Nanti Fida kuar statement potograper yg suruh pakai.
    potograper plak ckp efect lampu yg silau.tu yg npk ketat……
    Tapi aku yakin..baju ko mcm sarung nangka.hehe

    0

    0
  51. semakin menjadi-jadi pulak Fida nie

    0

    0
  52. fidadol says:

    tgk statement die kat oh bulan “xkan nk pakai baju kelawar”…hotak die….jwpan org xgune akal sbelom jwab….dulu mase jdi gedik ni bole jer….pas tu ni byk lak cite…”jadi duta perlangsingan, nk la tunjok hasil”…kate nyer cm tuuuu…skang ni ramai org pakai tudong sebagai fesyen…bkn tutop aurat…respect diana amir tudong pkai ikot fesyen xpi baju longga….cm tu bru btol…. ptt nye tajok nara ni “FIDA KENE KEJUTAN BUDAYA, DAN FESYEN IALAH MANGSENYE…”

    0

    0
  53. sapa2 je says:

    ntah pape la.. igt cantek sgt kot.. punggung 2 mcm apa… nk bagi laki terliur ke? hg xyah pakai tudung la we… dr dulu dok buat hal… dh la berlakon pon x besttt.. suara pon bukan sdp sgt… ni mesti gila glamer ni… hampehh…puiiii…

    0

    0
  54. sukati aku says:

    aku suka tgok cara p’makaian irma hasmia ,diana amir dan heliza helmi.<3

    0

    0
  55. sukati aku says:

    aku suka tgok cara p’makaian heliza,irma dan diana amir.<3

    0

    0
  56. cahaya says:

    kesian..ini semua dunia je..

    0

    0
  57. nurool says:

    dulu sblm jd artis kemain pakaian dgn tudung yg penuh muslimah..sekarang???apa nak jadi….plizz lah tukar gaya fesyen seperti dulu yang mula2 masuk program realiti…

    0

    0
  58. alahaiii says:

    MASALAH SEKARANG.. ARTIS SEKARANG NI TAK BERAPA BIJAK.. BAHASA KASAR BODOH. senang cerita..
    POST GAMBAR YANG BUKAN-BUKAN KAT INSTAGRAM PASTU KENA MAKI, KENA KUTUK PASTU KO NAK MENGAMUK..
    DANNNNN… BAGI ALASAN BODOH SANGAT..
    simpati la dengan artis macam ni.. haihhh!

    0

    0
  59. Raya Remarks says:

    Sangat ketara nak tiru dato CT.. Ape la dia ni. Kalo nk tiru, tiru la dari segi bakat dn sumbangan dlm bidang seni. Ko nk tiru dari segi penampilan buat apa. Dato CT tu org yg tgh blaja nk tutup aurat dgn lebih sempurna. Yg engkau pulak dari elok2 tutup aurat dgn cantik ko p tuka jd hijabista yg ntah pape lak. Hijabista la sgt.

    0

    0
  60. JEBON says:

    Jawapan paling tongong pernah dikeluarkan oleh artis CAP AYAM aka TENUK patah tengkuk sebab tudung ala2 mee sanggul berat no no no

    0

    0
  61. Ashdi says:

    menangis bila gambar nampak rambut di share.. pas tu tersengih bila susuk badan di tayang… nak buat apa, buatlah tapi jgn mempersendakan imej bertudung ni.. kalo rasa nak seksi, maka buatlah apa yg patut.

    0

    0
  62. embam says:

    ala macam tak biasa. ..nanti dia minta maaf la atas keterlanjuran sebab meng up load gambar seperti ini… semoga pada masa akan datang Fida akan berhati hati… (wal hal saja nak tengok kalau org kata cantik….kembang sikit)..kalau kena kutuk…minta maaf…ye lah…macam selalu….ahak!! spastik plastik!

    0

    0
  63. baik tak payah pakai tudung la mcm ni. memburukkan imej islam!

    0

    0
  64. Ikhlas says:

    Kesian Fida nie.. mesti dia rasa dia lawa giler. Tp comment sepah sgt lah biadap. Xbaik cakap orang mcm tu yer..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    mcm ne nk jwb klu org yg bukan islam tanye begini ke cara berpakaian menutup aurat..

    0

    0
  66. Anonymous says:

    fashion police…

    0

    0
  67. Fifi says:

    with nail polish??

    0

    0
  68. KetatKetatKetat says:

    dlm islam memakai tudung tu wajib. so bila dah pakai tudung perlu la labuh. sbb tudung labuh ni adalah slh satu utk menutup perhiasan peribadi wanita. and kalau cik Fida ni rasa fesyen berhijab dia tu cantekkk sgt kn henti kan la utk berhijab. pening ak dgn retis mesia ni.sedihhh.malu la dengan fesyen dia ni. xley nk nafikan baju dia mmg ketatketatketat.

    0

    0
  69. Fida Virgin = Like

    Fida Barai = Unlike

    1, 2, 3 goooo!!!

    0

    0
  70. zoe says:

    Fashion Disaster…

    0

    0
  71. lina ariffin says:

    Apa definisi aurat…..minah perasan bagus. tak lah popular mana pun saja menunjuk2 je lebih.

    0

    0
  72. sudip kayu says:

    susah kan kalau dah takde sifat malu dalam diri….

    0

    0
  73. Saloma Moden says:

    Kenapa nak compare2 dengan Siti..? Ade yg siap kutuk2 lagi.. Niat korang nk tegur tapi pada masa yg sama mengutuk orang lain yg xde kaitan dgn gambar ni pon.. 2×5 je korang dapat dosa.. Siti tu mmg mase msuk dunia seni x pakai tudung, tapi die still x pakai sexy.. Dan skrg, die tengah belajar2 nak pakai tudung dan menutup aurat dgn sempurna.. Itu pon nak kutuk ke? Yg si Fida plak, dari elok2 pakai tudung sempurna, terus jadi mcm ni.. Yg ni, x boleh nak kate ape la.. Semakin byk artis yg nk menutup aurat, semakin byk jugak la artis yg nak menelanjangkan aurat..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Peminat fanatik siti…hmmm ko ni,… Ko xtgk ke siti pon 2×5 ja…xseksi mende ko tgk baju siti mesti ikut bentuk badan…cuma xterdedah jer

      0

      0
  74. fida sedap says:

    perggh…sedapnya fida ni…bole buat lancap pkai gambar ni…ahah..ahahah…ahahah…sedap

    0

    0
  75. Anonymous says:

    bab nail polish ni aku pun pnah pakai pakai dulu just 4 fun
    sebab aku rasa kalu nak remove utk solat/angkat hadas tu pakai sajalah nail remover
    cikgu aku dlu pn pnah cakap camtu
    kemudian gila inai plak
    so nail polish memang tinggal la
    but baru baru ni aku ada nampak kuku orang yang selalu pakai nail polish
    macam ada la stain pakai nail polish tu walaupun xda dah color dia lepas remove tu
    so aku rasa memang xboleh pakai la kot

    fida ni mungkin kurang sedar kot kalu menutup aurat tu macam mana gayanya
    aku sendiri pun still pakai ketat ketat gak selang seli ngan longgar
    masih cuba la untuk lebih mematuhi piawai
    bebenda ni learning process la
    so jgn la cakap bebenda yang melampau

    0

    0
  76. BUNKFACE NO.1 says:

    kau nak sgt tunjuk body kau kan..apa kata kau bogel terus….baru lah terasa diri tu lebih cantik

    0

    0
  77. Saudara Saudari says:

    die pn pernah kantoi amik pic Nampak rambut dulu…so..no wonder la die pakai mcmni…tudung bg die hanya pelengkap diri agar Nampak baik dan lain dr yg lain..namun x tahu ape maksud berhijab tu.tlg jgn bg malu kaum hawa yang berhijab.moga kita semue di beri hidayah dan petunjuk,JGn la tergolong mjd wanita akhir zaman.dunia ni da mcm2 berlaku.tanda2 akhir zaman da byk…zina,perang,bunuh,jenayah berleluasa,gempa..banjir,.pendusta ramai dan yg ni wanita berbaju ttp seperti telanjang.nauzubilahminzalik.bukan tuk menjadi ustazah/ustaz…cume ingt mengingati sesame kita.Sy bukan siapapun,cuma saudara seislam…

    0

    0
  78. lepat says:

    macam angsa… hahaha.

    0

    0
  79. minah jambu merah biru says:

    helo fidaaaaaaaaaaa buat ape tuuuuuuuuuuu ?????? hehe……minah jambu ni bukan Nye apeeeee saje aje minah jambu nk cakap ngan fida…kalau fida setakat nk tutop rambot aje tapi pakaian macm ikan duyong ketat memang tk patut betol ! ape kate fida tk payah lah nk bertudong kalau hati fida belom lagi bersedia dn iklas dari hati fida….sape yg tknk Nampak seksi kan tapi fida tu bertudongggggg yuna tu lain la dia tu Amaricaaaaaaa jangan nk ikot2 diaaaaaaa……..huh ! kalau nk berijrah sangat hijrah la betol2 macm Wahida Wasini paham ! sape brani hijrah macm Wahida? sape brani ? sape brani ? huh !! nk berhjrah konon tapi pakaian kalah kn anjelina joli ……semua hipokrit lah huh !! bwekkkk !!

    0

    0
  80. AKU BUDAK FELDA says:

    haha!.. xsemua orang felda tu kolot.. felda dah maju dah.. setiap rumah ada wifi.. ko ade?? fida ni xtahula, doalah ada die diberi hidayah, n nasihat tuk aku juga… hahah!

    0

    0
  81. lagubestbest says:

    Fesyen cmni yg buat nafsu membuak-buak sbnrnye.. aumm

    0

    0
  82. Penegak Keadilan says:

    mcm ni la perangai org2 UMNO, pakai nak dedah sana dedah sini, cube tgk org2 PAS sumenye sopan tutup litup, UMNO mmg bangang dan bodoh

    0

    0
  83. Pavlova says:

    sejujurnya, hodoh.

    0

    0
  84. FJ says:

    alasan bila dah kena hentam..
    * tak tahu yang orang kita ni sensitif sangat dengan pemakaian fida
    * dah job memang perlukan fida berpakaian sedemikian
    * tujuan upload sekadar nak share job2 fida kepada peminat
    * sekadar berkngsi fesyen yang moden kepada pemakai hijab di luar
    * and bla bla bla bla…
    last2 akan mintak maaf sebab tak ambik pusing pasal sensitiviti peminat trhadap bnda2 cmni.. * lepastu buat lagi * lumrah sangat2 bnda ni terjadi..dah selalu sangat.sampai naik MUAK..
    untuk fida,dah tahu diri tu public figure,jangan buat endah tak endah sangat bnda2 mcm ni..tak pasal2 kene maki hamun..yang bagi nasihat tu,alhamdulillah lh kan…pupukkan rasa malu bila berpakaian mcmtu..sayang sangat2 kalau aurat dijaja pada yang bukan muhrim..
    bagi yg komen *jangan berlagak alim and whatever tu *
    SEBAGAI MUSLIM & MUSLIMAH,PATUT TEGUR SAUDARA ISLAM YANG LAIN..
    BUKAN DENGAN MAKIAN..KALAU JENAZAH KORANG MAMPU BERGOLEK SENDIRI KE DALAM LIANG LAHAD..BARU AKU TABIK DENGAN KORANG..NAK SANGAT KUBUR ASING2..AJARAN MANA KORANG IKUT?

    0

    0
  85. Anonymous says:

    macam konflik identiti

    0

    0
  86. fariza says:

    kesian.. sepupu aku kena kritik.. nanti aku jumpa dia aku inform.. susah org skrg ni ikut sgt trend.. hijabstilista lah apa lah..

    terima kasih yg prihatin. mudahan dia akn perbaiki lebih baik lg..

    0

    0
  87. awek kerajaan says:

    hello..saya pun keje kerajaan…plz la badan gemuk..ape…ingat org keje kerajaan ni suma lulusan spm..gemuk je ke? heellloo….saya still bergaya ke pejabat..up to date tp still menutup aurat..chill la..kalau x keterlaluan..org x kutuk..org kutuk bukannya xde sebab…phew….kalau pakai mcm diana amir..irma hasmie…heliza helmi..ada org kutuk?come on la..

    0

    0
    • Anak Muda says:

      Knp kau nak dengki pulak Awek Kerajaan? Mmg hidup org yg sokong PAS ni diberkati kau tahu tak? Mcm aku, aku sokong PAS dari thn 1998 dan hidup aku dibeerkati, sekarang aku kerja governmenrt sebagai pegawai gred 52 di Kementerian Pendidikan, kau ada? gaji aku beribu2 tambah dgn mcm2 kemudahan lagi aku dapat, kau ada? jadi berentilah sokong UMNO, sokong la PAS utk hidup kau senang mcm aku, bkn mcm ko bodoh sokong UMNO

      0

      0
    • Anak Muda says:

      Knp kau nak dengki pulak Awek Kerajaan? Mmg hidup org yg sokong PAS ni diberkati kau tahu tak? Mcm aku, aku sokong PAS dari thn 1998 dan hidup aku dibeerkati, sekarang aku kerja governmenrt sebagai pegawai gred 52 di Kementerian Pendidikan, kau ada? gaji aku beribu2 tambah dgn mcm2 kemudahan lagi aku dapat, kau ada? jadi berentilah sokong UMNO, sokong la PAS utk hidup kau senang mcm aku

      0

      0
  88. dhia says:

    aku yg dolu..bkn nya yg sekarang

    0

    0
  89. Salehin Kadir says:

    Nara bodoh penakut n bacul xnak publish post gua, bangang!

    0

    0
  90. Keretersadai says:

    aku suka menyadaikan kereta aku di tepian makmal

    0

    0
  91. nina says:

    come on Malaysian ! kesian kt si Fida ni , asal die pakai je baju yg tak kene pd mate korang , korang kutuk maki hamun keji semua ade , aku tgk ade jugak die berpakaian proper dan cantik takde pulak org kesah dan puji die (at least) kan . Kdg2 kite mudah sgt menghukum org tanpe tgk pd diri kite sendiri . padahal kt luar tu lg teruk , ade je pompuan yg pakai tudung tp pakai tshirt sendat and lengan pendek ape cite lak ? mmg lumrah org kite ni (lagi2 org Malaysia)kalau menghentam atau mengutuk org mmg no1 . suke sgt kritik sane sini tak ubah mcm makcik2 kepoh kt kampung tu . come on lah . . wake up ! padahal kalau korang nk tau fashion kt dubai , syria and negare2 maju yg lain , fashion muslimah diorang lagi extreme tau dan stylo , even org sini fashion muslimah nye agak mundur sikit . kalau tak suke diam je atau bg kate2 dgn penuh berhemah bukan dgn care maki hamun keji smua tu . . pakej lengkap korang bagikan , cube lah 1 hari kene kt batang hidung sendiri baru korang tau . Fida pakai mcm ni korang suke hentam tp die ok je , hati die baik . . berbanding kat luar tu bertudung litup tp hati dan mulut jahat mcm mane pulak ? jln2 kt shopping kompleks berkepit dgn bf . . tgk wayang kepala lentok kt bahu bf ape citer pulak ? bagilah fida ni mase , mungkin die tgh bereksperimen lagi gaya yg sesuai utk die . Kalau nk tegur pun biarlah cara elok , ni tak . . abis semua kata makian dan kejian korang bagi , mane budi bahasa korang ? risau lah aku tgk mentaliti sesetgh rakyat malaysia ni . . thats why aku suke stay oversea berbanding negara sendiri , bile kite byk merantau kite lebih kenal mcm2 org dan pemikiran kite lebih luas , pls ppl . . ubahlah cara anda bercakap (lebih positive) dan tingkatkan mentaliti anda . peace !

    0

    0
  92. keldi says:

    persoalannya sekarang, produk apakah yang fida ambil yang sampai turun 4kg tu? saya nak juga.

    0

    0
  93. zenden says:

    perghh…..kalu dia telanjang,korang yg komen bukan2 ni pun sodok jugak kan

    0

    0
  94. chmod07 says:

    Kalau macam begini pakai tudung baik tak usah pakai. Walaupun promosi untuk langsingkan badan kena lah dengan pakaian yang sopan. Ini bukan kutuk tapi kat aku tau sangat artis mana mana negeri pun hipkrit. Depan kamera cakap lain belakang kamera cakap lain.

    0

    0
  95. hanari says:

    serupa dengan tidak memakai baju saja,

    0

    0
  96. sejenak terfikir says:

    Habuan berpakaian kita dah tau, macam mana pula habuan kita yang sedang mngumpat dan mengata? …hmmm…hidup ni penuh dengan dugaan.

    0

    0