Written by AbangNara | June 7th, 2013

Sememangnya memang tidak sesuai untuk Shila Amzah berkongsi gambar baju “ketat“nya ke gym di Instagram. Walaupun tidak kelihatan wajah comel Shila, peminat-peminat secara automatik menganggap bahawa wanita di dalam gambar tersebut adalah Shila.
shila kecewa
Dengan caption “Off to the gym.. Bye2:) #fitnessfreak“, gambar di atas telah mendapat ratusan komen yang mengkritik Shila Amzah. Kesemuanya meminta Shila membuang gambar ini kerana menjatuhkan maruah wanita bertudung. Antara komen yang terpampang ialah:-

shila amzah

Mungkin Shila Amzah masih sibuk di gimnasium sehingga tidak sempat membaca reaksi para peminatnya. Semoga Shila lekas membaca dan membuang gambar ini. Apa kata anda?

UPDATE: Gambar tersebut telah pun dibuang di Instagram Shila Amzah. Shila turut berkongsi beberapa keping gambar melahirkan kekecewaannya terhadap apa yang terjadi. Abang Nara pun dah buang di sini. Sila jangan marah Abang Nara ye fans Shila.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to Kongsi Gambar Baju Ke Gym, Shila Amzah Dikritik Peminat

  1. noknokgorgeous says:

    1st

    0

    0
  2. ace says:

    ye..aku nmpak dia memang KURUS

    0

    0
  3. BRUTAL MOM says:

    PANDAI ORGTUE DIE MENGAJAR YER….

    0

    0
    • Lisa says:

      jangan lah nak salah kan orang tua dia,dia dah cukup besar nak menilai baik buruk kan….dah pun akil baligh….

      0

      0
      • Kiza says:

        hmm…memglah dah akil baligh..tapi dia masih tanggungjawab bapa dia selagi dia belum bernikah..apatah lagi bapa dia y sedag tanggung dosa dia..
        erm..so…fikir2kanlah.. (4_4)

        0

        0
        • lala says:

          memang lah tanggungjawab bapa dia selagi dia belum nikah… tapi lala pasti bapa dia tak 24 jam refresh instagram tu nak tengok anak dia post apa.. and dia for sure tak kasi tau bapa dia apa gambar dia post.. dia pun dah delete kan gambar tu… kalau bapa dia nampak for sure bapa dia suruh dia delete… kan bapa dia nak jaga image dia. apa da….

          moga lepas ni Shila tak buat lagi macam ni… Nak share pun pikir dulu.. jangan terburu2 nak share semua benda..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Brutal ke kau? dah yakin masyuk syurga?

      0

      0
    • Kalaulah says:

      Kalau aq jadi sharnaz, aq geleng kepala..

      0

      0
    • Ish3 says:

      Shila amzah ni mmg ada mslh sikap sikit.. Dah up sikit.. Trs rs best.. Nanti tanye pminat dia kat keek.. Knp org tak sk dia..? Heran.. If i want people to respect u.. U hv to respect urself first.. Okay?! #pissedoff

      0

      0
  4. gadismanis says:

    banyak cara nak menunjukkan yang ko tue pegi gym.. x faham aku dengan budak nihhh!!!.. nak kata mahu publisiti murah.. tp dh menang anugerah bagai kat luar sana tuh!!..

    0

    0
  5. aku pun pelik says:

    nara ni pun tak berapa cerdik gak..
    “Semoga Shila lekas membaca dan membuang gambar ini”…

    shila amzah dah buang gambar tu.. ko bila nak buang post ni?
    kalau nara tak buang gambar dalam post ni, ibarat ludah ke langit jatuh atas muka sendiri gak.. puihh!

    0

    0
    • didie @ says:

      EXACTLY!

      0

      0
    • lolipop says:

      Agree.harap nara buang pos ni n pic skali.tegur boleh.jgn buka aib org.

      0

      0
    • Apah Tak Ngedih says:

      apa korang nak heran..korang tegur nara guna hadis nabi n ayat quran pun dia wat tak heran..dah sumber rezeki dia sebar aib orang apa boleh buat..

      0

      0
  6. kuku says:

    dh tahu memalukan cepat je post.suke betol mengaibkan org.pdm je la gambar ni.tak sume org perfct.bangang jgak media ni.kje nk mngaibkan org je

    0

    0
  7. ss says:

    dah tuo dah..x kan la x leh pikir shila oi….maleh den nak ckap apo..pokok dek kau pokok den den la…sendiri mau ingat ha..u tu bertudung…

    0

    0
  8. pah bedah says:

    pendapat aku.. dia hanya bertudung dikepala, dan menggantikan tudung itu sebagai fesyen rambut..
    dan dia bukkanye menutup aurat.. sekian..

    0

    0
  9. delete!! says:

    hang pon delete gambar ni nara oiiii

    0

    0
  10. nara tak berapa pandai says:

    poyo la kau nara nak nasihat shila buang gambar tu…

    ketahuilah dia upload gambar tu selama lebih kurang 30 minit. orang yg tgk gambar ni melalui blog ko lagi ramai drpd fans/haters dia yang tgk kat instagram. daripada yg tak tau gambar ni wujud, jadi tau gambar ni ada.. kau pengganda dosa nara. itu yg semua bloggers hiburan selalu terlepas pandang. haishhhh!

    0

    0
  11. ermmm..mcm2 la

    0

    0
  12. nenek lanjut usia says:

    lantak hg la shila oii.. nek mls nk kata apa. hg dh ckup bsaq nk nilai dosa phala… geram punya psai smpai tersemboq loghat kedah nek nii!

    0

    0
  13. miss kiah says:

    ala nak carik publisiti je ni..sesajer buat kecoh..kan kisah dia ngan si shanaz tu dah suam..dia carik la citerrr laen plakkk..nasebb la nak jadik retis hott kena la bnyak citer hot! pooodahhhh

    0

    0
  14. mak lampir says:

    kalau ye nak tayang pestime pkai baju gym kot ye pon dik ko xyahlah close up dada tu sangat… tunjuk brand adidas ka, tunjuk suar gym ka, pic lain2 pon boleh.. telajak kata leh diam..telajak upload sendiri la mau ingat…
    ntah la dik ko ni…asik saje wat bende merepek2 aje.

    0

    0
    • MIMIMI says:

      She’s just another normal teen.
      Tapi orang yang gigih cari kesalahan dia.
      Banyak je dia upload gambar lain tapi yang satu tu juga orang dok ungkit. Give her a break.

      0

      0
  15. donkikong says:

    biar lah dia nk meroyan dh mcm mak jand meroyan

    0

    0
  16. Cunnnn says:

    Xsempat tgk gmbr kt sini Nara dh delete…terpaksa tgk blog lain nasib baik mrk x delete lg…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    kesian shila
    memanglah apa dia buat tu salah
    tapi dia dah padam pun gambar tu
    kalau orang lain maybe siap lawan balik lagi/block apa semua
    tak apalah
    hidup biarlah adil dalam perlakuan

    0

    0
  18. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    tu laaaaaaaaa belom lagi bersedia n iklas nk bertudong buat ape nk bertudongggggggggg ha sekarang ape baju yg shila pakai kannnnnnnnnnnnn kena kritik ngan peminat berani mati shila ni kannnnnnnnnnnn….sekarang nk salah kn sape? kalau dh bertudong tk payah lah nk gym gym ni semua buat semak aje….u tau kan kalau nk masok gym nk kena pakai pakaian yg sewaktu dngan Nye pahammmmmmmmmmmmm…… tkan masok gym nk berjubah pulak kannnnnnnnnnnnnnnn…..dh dh tk payah lah nk bergym gym ni ..dh terlanjor bertudong tu buat amal ibadat ada jugak makna……

    0

    0
    • intan says:

      Terlanjur bertudung kata kau????. Jap nak tanya, kau org Islam ke orang agama lain.. Kalau Islam, bawak2 la pegi berguru kat mana2. Kalau bkn Islam, meh aku nak explain. dalam Islam ni, tutup aurat ni wajib. Benda wajib, bkn kira bersedia ke tak bersedia.. kena buat.. Itu la maksud perkataan wajib..

      0

      0
  19. pavlova says:

    macam nak show something je dia share pic tu

    0

    0
  20. Kirana says:

    Jujur cakap.
    Better Shila set private instag dia,
    Kalau boleh, block blog yang follow dia.
    its her personal space, and blogger ambil and create issue.
    Betullah tu, blog ni semua pengganda dosa.

    0

    0
  21. gugu gaga... says:

    gmbar kartun ikan tu lg seksi kot….nara mana gambarnya???

    0

    0
  22. maya meira leyana says:

    alaa c shila ni sbnrye brtudong dlu sbb shanaz yg suroh…kn nk jd bini shanaz mse tu plannye….ni da clash xkn nk bkk blk tudong nt brbakol kne kutok gn karatz2…ak tgk dy x puas brgaya lg

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      tu pasal kalau pakai tudong pasal jantan nk buat happe kalau paksa kn diri bertudong tapi dlm hati memberontak lm bersedia bertudong ! pompan bodoh nama Nye tu ! buat ape nk puas kn hati orang lain kalau hati sndiri maseh belom iklas !! lain kali jangan dengar cakap jantan lah !! ha skarang ape dh jadi menyesal kn ??? pakai ketat sikit je orang dh kutok macm nk mampos !! nk salah kn sape ?

      0

      0
  23. fatin says:

    okey now i lost respect on you shila, dulu I rasa rugi sharnaz sbb kehilangan u, but know I rasa dia xrugi apapun kehilangan perempuan mcm u, org tegur u baik2 , u balas dgn penuh keegoan, mentang2 u popular skrg, ingt Allah tu maha kuasa, jgn belagak sgt dan hargai komen peminat… okey, setengah org kat sini kate ” biarla tu hak dia” , kepala otak korang, seriusly, tanggunglah dosa menyokong perkara x elok….. mcm ni ke org malaysia, org buat salah nak bela, nak tunjuk korang tu baik sbg “pembela” ye? bela tu biar berpada2! jgn nak menyokong plak ….

    0

    0
  24. nana says:

    pompuan nie ske betol buat publisiti murahan…
    dr dulu aku x ske dia… tergedik sana tergedik sini….

    0

    0
    • Amoi Comel says:

      Aku pernah jumpa dia sebelum bertudung, memang gedik pun.
      Dah bertudung ni aku tak tau la cam ne pulak…
      Pikir positip je la… Dia tak sengaja, ekcited perot kempis.

      0

      0
  25. dhiez says:

    Masyarakat kita daripada dlu2 lg mmg suka menegur bila nmpk sesuatu yg xkena. Bkn apa menegur ke arah kebaikkan xslh. Jnji bkn kutukkan.

    0

    0
  26. BUNKFACE NO.1 says:

    lambat betul kau update nara,aku dah lama tgk gambar tu kt IG Shila
    pelik, knapa org perempuan suka sgt upload pic diri sendiri ?

    0

    0