Written by Bella | April 17th, 2017

Kondisi pelakon Indonesia, Julia Perez yang menghidap barah pangkal rahim tahap empat sejak tahun lalu dilaporkan semakin membimbangkan.

Menurut adiknya, Nia Anggia, Julia agak lemah dan hanya terbaring di atas katil. Malah, Julia juga sudah sukar untuk mengenali beberapa orang sekelilingnya. Berkemungkinan pengaruh ubat-ubatan, rawatan kemoterapi dan MRI membuatkan beliau lemah.

Seminggu ini kondisinya menurun. Makanya dari pihak keluarga dan dokter lagi berusaha untuk tidak menerima banyak tamu karena memang kondisi mbak Jupe makin lemah. Dia ada kenal orang, ada juga dia nggak kenal orang. Jadi dia harus diingetin lagi. Saya enggak tahu bisa jadi (karena obat). Aku belum tahu pastinya. Kami lagi mencari tahu penyebabnya.

Saat ini, semuanya bergantung kepada keajaiban Tuhan untuk mengurangkan penderitaan yang ditanggung oleh Julia. Harapnya, kondisi beliau akan semakin membaik.

Sumber Berita : Bintang.com

34 responses to Kondisi Julia Perez Menurun, Sudah Mula Tidak Kenal Orang

  1. nicang says:

    semoga cepat recover…

    9

    0
    • Anonymous says:

      Terbaca gosip media Indonesia katanya dah merebak ke peha. Tabahlah wahai wanita sbb barah memang xde obat. Wish her the best.

      15

      0
      • spy artis says:

        Aku pernah jumpa ex hasben dia kt KL ni. Handsome Kiah pemain bola dr South Amerika. Waktu tu aku x pasti siapa. Bila tengok dlm Youtube pasal dia menderita kaser ada muka mamat tu baru teringat balik. Waktu tu dia dgn pompuan Melayu. Kat IG nama dia @gastoncastano32.

        10

        0
    • Pak Kay says:

      Oh..semalam citer ni kuar dlm fanpage FB Tok Tie. Tok Tie lagi pantas dr BN.

      6

      0
    • Miss Unibes says:

      Memandai je komen ex laki dia si Gaston. Ex laki dia org Perancis lah. Then cerai. Lps tu couple ngan Gaston, nak kawin tapi mak JP tak kasi sebab bapa JP pemain bola & ceraikan mak JP yg masa tu takde harta. Dari situ lah JP bantu mak dia sampailah dia artis. So, Gaston bukan ex laki JP ok. Ex kekasih je. Bekas laki JP org Perancis.

      8

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      semoga jp cepat sembuh dn baik dari penyakit n semoga Allah rengankn penderitaan jp yeee…

      1

      0
    • Anonymous says:

      aku pernah kena sakit cancer. to be exact colorectal cancer. merebak ke organ2 lain begitu pantas. symptom yg aku alami susah nak buang air besar (constipation terus). Alhamdulillah aku kenal seseorang yg membantu aku utk sembuhkan sakit cancer. Kalau aku cerita disini tak der org yg akan percaya. Jadi biarlah aku simpan saja. Aku hampir mati tapi ditakdirkan aku sembuh sepenuhnyer sekarang setelah jalani rawatan oleh orang2 itu. Alhamdulillah.

      12

      0
  2. sakit mata says:

    Gambar terbaru dia dah tak de rambut dah…semoga Allah meringan beban kesakitannya…

    9

    0
  3. Pemint jupe says:

    Kesian jupe,harap cpt la sembuh. Ak pun pemint dia even sosial dia teruk gila sblm ni.
    Btw mcm xknl org tu sbb ubt,terllu bnyk ubt mmg blh jdi mcm tu.sbb dlu fmly jirn mcm tu.dia oengrh igtn.

    3

    0
  4. Anonymous says:

    ALLAH..KESIAN TGK..SEMOGA ALLAH MERINGAN BEBAN KESAKITAN N CEPAT SEMBUH…

    13

    0
  5. Anonymous says:

    Dia ni dulu artis sensasi… seksi kemain..pernah diangkat sbg artis menerima bayaran termahal kat sane. Lepas tu bapak dia meninggal. Kemudian bercerai. Kabarnya dah jual kereta dan rumah nk biayai kos perubatan di Spore. Bekas suami dia org Argentina yg playboy tu x pernah ziarah langsung. Kesian dia.

    11

    0
    • Anonymous says:

      jantan tu mmg hauk. tk leh pakai. curang waktu kawin sama julia ni, skandal dgn 2 pompuan. sorang sampai mengandung.

      5

      0
      • Ahaks! says:

        Wow, korang tau sajor..mmg boleh apply kerja dgn Nara! Detail giler..

        18

        0
        • Anonymous says:

          Bagi aku pulak..kalau bekas laki dia dh tk kisah nak jengok dia kt hospital..takyah nk dijadikan cerita..mereka dah bukan suami isteri lagi pun..tkya nak ungkit2 kisah lama..dh tkde kena mengena pun..anggap bekas laki dia dh mati sudah..jantan tu pun kalau tahu orang marah kt dia tk jengok si julia ni pun..dia mesti heran..apa kena mengena dgn dia lagi? dia dh move on..kenapa nak salahkan dia kan..
          Kalau dia tk jengok itu hak dia..tkle paksa2 betul tak..buat apa nak menjadi satu kira pulak..lainlah mereka masih lagi suami isteri yg tergantung tk bertali..betul tak.

          21

          0
        • Anonymous says:

          sebagai manusia..x salah menjenguk. kalau bapa ko cerai dgn mak ko. bapak ko sakit, tkn mak ko x pergi tengok. apalh punya bangang. org tu dah tenat..ziarah je lah.

          8

          4
      • Anonymous says:

        buat apa cakap pasal bekas laki dia..itu BEKAS..bukan suami skg pun…kita cuma doakan semoga julia diberi kesihatan dan cepat sembuh..dan tkyah kecoh pasal benda yg tkde kena mengena..

        4

        1
    • Anonymous says:

      jantan tu xleh pakai. gile pookie.

      1

      0
  6. Anonymous says:

    kalu x nmpk.. x kenal org tu sbb kesan chemo. auntie aku buat tu tuhan saja yg tahu betapa azabnya. pening, loya, nk termuntah, rambut gugur, xleh tido. last2 auntie aku ckp dia x sanggup lagi…redha. Lepas beberapa bulan.. dah xde.

    11

    0
  7. Mak Labu says:

    aku memang folo ig jupe ni, semangat dia memang sangat2 kuat tapi dari pertengahan mac pic dia dah kurang di upload..aku rasa memang x sihat benar, kaki dah bengkak dah., dah x nampak dah dia bangun lagi, terbaring je..make up pun x lagi..apa pun kita doa moga dosanya diampuni Allah..

    9

    0
  8. Rees says:

    aku suka juga tengok youtube gosip2 indon.. silet. mcm2 cerita..kekadang bosan juga layan gosip artis2 msia yg asyik2 jual muka anak.

    semoga jupe tabah dan lawan na.

    26

    0
  9. Indo in KL says:

    iya buk.. mantan suaminya tu brengset. pria argentina. itu harus aja dibuang ke dalem sungei!

    7

    1
  10. Anonymous says:

    Kalau dia terima Kesakitan dan ujian dia hadapi sekarang ini dgn sabar & redha, ia akan jadi salah satu cara penghapus dosa2nya yg lampau.makin berat ujian makin bnyk dosa terampun.insyaallah.

    17

    0
  11. mustar says:

    sakit menghapuskan dosa2 kecil..

    14

    0
  12. aku pun manusia biasa says:

    aku doakan jupe kuat dan tabah…semoga tenang selalu…

    2

    0
  13. naz77 says:

    jupe ni satu yang bagus dia tlg family dia dan kalau tgk dia mmg seksi lar tapi cara dia cakap bagus sopan sgt,,, xmeninggi diri…

    2

    0
  14. Anonymous says:

    innalillah…

    1

    0
  15. Faza says:

    Seumur hidup aku tak pernah jumpa org sekuat dia, gila tabah. Kalau org lain mesti dah nangis pagi petang siang malam. Dia tahu nak sembuh susah tapi dia tetap kuat. Respek giler kat dia.

    1

    1
  16. Bukanpeminatjupe says:

    Sllunya klu dah tak kenal org ni mksudnya somethin proub kat memori.. May be cancer tu dah metastasis ke otak.. Buat Ct scan ler bru dpt tengok sjauh mna cancer dah mets.. Kesian jupe smoga tabah..

    1

    0
  17. jejai says:

    masa zaman gah dia, ya allah aku tgk dia ni giler punye seksi, hidup dah macam org putih, terang2 main jantan walaupun tak nikah lg…. aku duk cakap dia ni tak takut ke bala dr allah, buat maksiat macam akan hidup 100 tahun lg, sekarang dia dh sakit, jual smua harta sbb nk tanggung kos perubatan…..aku cam terfikir lak dia muda lg tp allah bagi balasan cash kt dia, smuanya jugak untuk bukakan mata kite sbenarnya supaya jangan mempermainkan agama allah.
    Aku doakan sgt2 semoga jupe bertaubat smoga bila sampai waktunya allah menjemput dia dalam keadaan yg beriman, ampunkanlah dosa2 dia ya allah……

    7

    0
  18. Anonymous says:

    ni pengajaran bagi wanita2 di luar sne terutama y artis2 ni….time mude,bergetah,sihat tubuh badan tlg jg maruah dn body tuh…jgn murah sgt nk bg kat jantan itu,ini…kesan dr seks rambang @ bebas ini lahh akibat nye…y jantan tu pn akan dpt jgk balasan nye….time sihat mmg laa x igt kanser sume bagai….time tu igt sedap je…tp bl dh sakit br kt terigt dosa2 y lampau…menyesal pn x gne dahh…hrp sempat laa bertaubat sblm ajal menjemput…

    2

    0

Leave a Comment

Optional