Written by AbangNara | November 1st, 2013

Mencari susu tepung formula terbaik untuk anak Abang Nara adalah satu proses yang sangat mencabar. Selaku ibu bapa, berdebar juga jantung ini dibuatnya. Iyerlah, banyak sangat jenama susu tepung di pasaran sehingga sukar hendak memberi pilihan. Manalah tahu anak Abang Nara ada allergik susu lembu.

dumex

Banyak juga kajian yang dilakukan oleh wife Abang Nara sebelum memilih susu tepung yang dirasakan terbaik untuk anak kami. Kadang-kadang sampai lewat malam wife Abang Nara online membaca blog, portal dan macam-macam lagilah laman web. Nasib baiklah baru-baru ini Abang Nara terjumpa laman web www.dumex.com.my yang padat dengan informasi terkini, boleh bersoal jawab dengan pakar dan ada perkongsian pendapat daripada para ibu bapa yang lain.
dumexWife Abang Nara suka bebenar apabila dapat tahu mengenai laman web Dumex ini. Semua benda ada di dalamnya. Lengkap. Paling disukai olehnya tak lain tak bukan ialah konsep “5+3 quality & safety commitments” yang diamalkan oleh Dumex. Salah satu komitmen yang menarik perhatian Abang Nara ialah “pemeriksaan yang rapi dan teliti”.

Selaku seorang bapa, apabila dapat jaminan sebegini daripada Dumex, memang hati rasa lega dan tak ragu-ragu ketika membuat pembelian produk Dumex. At least tak perlulah Abang Nara nak buat pemeriksaan lanjut sebelum membeli.

Wife Abang Nara pun lega sangat-sangat kerana komitmen daripada Dumex yang memberikan terbaik bagi memastikan kesihatan dan keselamatan anak-anak di seluruh dunia terjamin.

dumex

3 komitmen tambahan yang dilakukan oleh Dumex sewajarnya dipuji kerana ia sememangnya akan lebih menjamin keselamatan produk-produk mereka. Bukan senang untuk membuat kawalan di peringkat pembekal, inovasi untuk meningkatkan standard dan komitmen 24/7 kepada ibu bapa.

Ini jelas menunjukkan Dumex serius dan aktif memberikan yang terbaik kepada semua ibu bapa di Malaysia. Tak salah untuk Abang Nara katakan yang Dumex adalah syarikat terbaik daripada segi jaminan keselamatan dan kesihatan di Malaysia ini.

Korang sila tonton video di atas tanpa langkau mana-mana bahagian. Lihatlah betapa tingginya penjagaan kualiti yang dilakukan oleh Dumex. Dengan penggunaan teknologi terkini, memang terjamin keselamatan produk yang dikeluarkan oleh mereka. Abang Nara suka dengan ketelusan Dumex mempamerkan video ini. At least ibu bapa tahu apa yang berlaku di sebalik tabir pemprosesan produk-produk mereka.

dumex

Abang Nara sendiri tertarik dengan bahagian “Real Question Real Answers” yang terdapat di laman web Dumex. Kalau selama ini tak tahu nak tanya kepada siapa mengenai kekeliruan yang ada, kini hanya perlu taip dan pakar pemakanan kanak-kanak Dumex akan menjawabnya. Mudah, tepat dan pantas. Soalan-soalan yang ditanya oleh para ibu bapa lain pun sangat sesuai untuk dijadikan rujukan kepada kita semua.

Lepas ini kalau ada soalan-soalan yang wife Abang Nara nak tanya, lebih mudahlah untuk dia dapatkan jawapan. Kadang-kadang ada soalan yang sensitive dan kita malu nak tanya secara berdepan dengan doctor. Inilah kelebihan “Real Questions Real Answers” di laman web Dumex. Tak perlu malu atau segan kerana identity anda dirahsiakan. Boleh tanya apa sahaja yang terpendam di hati. Menarik kan?

dumex

Abang Nara dan wife sepakat menyatakan bahawa laman web Dumex adalah antara yang terbaik untuk ibu bapa yang pernah kami lawati. Informasi yang ada sememangnya lengkap. Malah kami berdua cukup kagum dengan komitmen Dumex untuk memberikan yang terbaik buat ibu bapa dan kanak-kanak di Malaysia. Semoga komitmen sebegini akan diteruskan dan dipertingkatkan oleh Dumex di masa hadapan agar masa depan anak-anak kita akan terus terjamin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Komitmen Terbaik Daripada Dumex

  1. Melayu Tegar 2020 says:

    Hidup UMNO!! Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!!
    Bersama-sama menuju wawasan 2020..
    Kearah negara berpendapatan tinggi dan maju!!!!!!!!!

    Dulu, Kini & Selama-lamanya BN!
    Satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Malaysia!!! Satuuuuuuuuuu Malaysia!!!

    0

    0
  2. Anonymous says:

    cubalah susu karihome goat milk….agak sukar untuk didapati tetapi bukankah susu kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu…;-)

    0

    0
  3. mummy_love says:

    cubalah susu karihome goat milk….agak sukar untuk didapati tetapi bukankah susu kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu…;-)

    0

    0
  4. lin says:

    your wife is pregnant

    0

    0
  5. Maria says:

    lepas saya buat kajian, saya telah memilih susu kambing utk anak saya. sebbnya, susu kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu. lagipun susu kambing mudah hadam dibandingkan dengan susu lembu. Ianya juga merupakan minuman Rasullah S.A.W. mula2 saya bagi KARIHOME tp lately ni saya diperkenalkan dengan BETTER GOAT by Munif Hijaz. By the way, ini bukan iklan berbayar n saya pun x dpt apa2 keuntungan cuma berkongsi pendapat saja. mungkin abg nara bole cuba untuk kebaikan your bb.

    0

    0
  6. anoni mouse says:

    SUSU IBU TERBAIK di dunia…2nd susu kambing..Sila buat kajian dulu yer abg nara.

    Polisi penyusuan susu ibu Malaysia:
    Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan SUSU IBU SAHAJA dari lahir sehingga berumur 6 bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur 2 tahun. Makanan pelengkap perlu dimulakan semasa anak berumur 6 bulan.

    “Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).” (Surah Luqman: ayat 14)

    I Choose SUSU IBU

    0

    0
  7. Sirap Limau says:

    teringat masa kecik2 dulu minum susu dumex….

    0

    0
  8. Aku pun Gemuk says:

    Bini Abang Nara dah gemuk la…

    0

    0
  9. intan layan jerr.. says:

    ngndung smnggu dh dpt detect? pas2 dh loya bagai. ni jns ari2 cek upt ke ape ni?

    0

    0
    • preggy mummy says:

      dia leh tau awal sbb kan dh mention dia mengalami alahan yg teruk.. org yg mengandung je dpt rase perubahan diri dia mengandung ke idak seawal minggu pertama kehamilan.. lain org, lain rasa n ragam ms mengandung..

      0

      0
  10. noni says:

    Ms kecik kami adk bradik mnm dumex, skrg, sy pun bg ank mnm dumex…dumex mmg terbaik!!!

    0

    0
  11. Melayu Tegar 2020 says:

    kan sekarang kita dalam pemerintahan umno..
    salah ke nak berkempen??

    yang penting bukan mcm puak pakatan haram guling2 tgh jalan!!

    semua mari sama2! Satuuuuuuu Malaysia! Satuuuuu Malaysia!!!

    0

    0
  12. simoncolibesar says:

    susu tetek kan adee

    0

    0
  13. chibie maruko says:

    tiada susu ini yang terbaik selain susu ibu…
    walau pelbagai bahan & vitamin yang ditambah, susu ibu tetap yang terbaik untuk anak.

    0

    0
  14. Justin Timberlake says:

    Isteri abang nara macam Zaara Zya

    0

    0
  15. mami says:

    janganla jadi hamba kepada susu tepung! betul susu kambing adalah paling hampir dgn susu ibu tapi ttp x sama ye! jgn dok bangga sgt bagi susu kambing dan kata makanan sunnah. nabi kita minum susu ibu susuan dia. dah besarbaru minum susu kambing ye. jgn putar belitkan fakta kononnya makanan sunnah sbb tu elok bagi anak. dalam quran pon suruh susukan anak dua tahun la! org lain blh susukn anak dua tahun kenapa anda tidak? semuanya hanya mind set, pemalas!
    susu lembu utk anak lembu la, anak ko kan anak manusia kalau pemalas sgt carikla ibu susuan!

    0

    0
    • mama chibi maruko says:

      jgn takbur mami…..alhamdulillah mami byk susu kot sbb tu boleh bagi anak mami minum susu badan sepenuhnya. Tapi tak semua dapat rezeki macam mami..kadang2 mungkin sebab baby sendiri taknak puting sebab minum EBM dari botol. Kalau dah mak tu keje x kan 24 jam asik nak peraaahh je..lepas tu susu pon merudum terpaksa bagi susu formula. Lagipon ramai ke yg nak jd ibu susuan kat Malaysia ni…susah sgt nk cr.Ni salah satu contoh je ok. So, buang stigma bile org bagi susu formula kat anak die je. kate die pemalas..Kalau anak orang tu lapar, bukan mami yang susah poon ..

      0

      0
  16. mama chibi maruko says:

    jgn takbur mami…..alhamdulillah mami byk susu kot sbb tu boleh bagi anak mami minum susu badan sepenuhnya. Tapi tak semua dapat rezeki macam mami..kadang2 mungkin sebab baby sendiri taknak puting sebab minum EBM dari botol. Kalau dah mak tu keje x kan 24 jam asik nak peraaahh je..lepas tu susu pon merudum terpaksa bagi susu formula. Lagipon ramai ke yg nak jd ibu susuan kat Malaysia ni…susah sgt nk cr.Ni salah satu contoh je ok. So, buang stigma bile org bagi susu formula kat anak die je. kate die pemalas..Kalau anak orang tu lapar, bukan mami yang susah poon ..

    0

    0
  17. Sayang selasih says:

    sayang UMNO
    hidup UMNO
    undi UMNO
    macam-macam UMNO

    0

    0
  18. kariim says:

    dumex best kot

    0

    0
  19. yahaya says:

    pilih yang terbaik untuk yang tersayang

    0

    0
  20. […] Komitmen Terbaik Daripada Dumex (25) […]

    0

    0