Written by serenity | June 13th, 2013

Kami sebenarnya tidak pasti bagaimana ibu Shaheizy Sam yang mempunyai penampilan berbeza dengan Fazura yang  kecil molek itu boleh disalah ertikan sebagai orang yang sama. Tapi itulah yang diberitahu oleh Sam kepada Harian Metro hari ini, yang wanita yang berpegang tangan erat dengannya di pusat membeli-belah ialah ibunya, bukan Fazura.

Sam memberitahu akhbar tersebut yang dia sering keluar bersama Fazura, tetapi sebagai rakan artis.

Ia bukan kali pertama soalan ini diajukan, tetapi sudah banyak kali. Saya akui memang saya dan Fazura teman rapat tetapi kami tiada apa apa ikatan.

Cukuplah saya katakan kami kawan dan akan terus berkawan. Kalau ada dakwaan mengatakan saya dan Fazura sering keluar bersama, saya akui ya kami selalu keluar tetapi secara faktanya hubungan itu hanya sebagai rakan artis.

Ini sekaligus menafikan pelbagai dakwaan di media sosial yang melihat pasangan Sam dan Fazura jalan sambil berpegangan tangan dengan erat di tempat dan waktu berlainan sejak kebelakangan ini. Sebenarnya menurut Sam, wanita itu ialah ibunya yang katanya juga, seiras dengan Fazura.

Kalau saya katakan tangan wanita yang dipegang itu ibu saya, adakah anda percaya? Tetapi, itu ialah jawapannya. Wanita itu ialah ibu saya.

Apa macam, ada percaya?


59 responses to Komen Shaheizy Sam Tentang Gosip Cinta Dengan Fazura – “Itu Ibu Saya”

  1. fans faz says:

    percaya sangat sam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    propa. kan. smpai hati dah sentuh tgn faz x mau ngaku.

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      aku nasihat kat retis2 kat luar tu..kalau ada kontroversi ker apa, takyah komen…buat dunno jer..mulut orang bukan leh tutup…last2 senyap laa..lagi kita komen lagi banyak orang akan tanya..tgk ko cakap ko pegang tgn mak ko, sah2 jauh beza mak ko and fazura yang tinggi langsing tu..kan?so better senyap..cukup tak leh blah kalau awal2 kata “kami kawan jer”, “kami takder apa2 hbgn”…tp last2 bercinta n ada yang kawin bagai…contoh…Ustaz Akhil n Waheeda…fuhhhhhhhhhhh~

      0

      0
      • fazura kena buang sekolah says:

        hahaha fazura tinggi? pendek je dia tu.5 kaki je. tinggi kononnn

        aniweii nasib kau la sam, amik le bekas org tu. bukan second hand lg dah. ntah berapa hand.

        0

        0
      • atoi aiiii says:

        Itula kan..nak komen or bagi alsn uh logik ar sikit.xkan la org xleh beza mak dia ngan fazura.mcm la org xknl mak ko..adeii..lebih baik diam dr komen merepek gni sam oii..segan aih!!
        Kalo korg mngaku pun rasanya kami pmnt2 nie tak ade hal pon..yg jd ada hal sbb bg alsan plg xlogik kot..
        Ape2 pon semoga berbahagia hndknye ye..

        0

        0
        • Olga says:

          PERCAYAAAAAAAAAAAAA SANGAT SAM!
          BAIK KO CAKAP KO PEGANG TGN NENEK KO! SBB FAZURA TU PUN X JAUH BEZA DGN NENEK KO…

          0

          0
    • mamee monsters says:

      Sam ni mmg kadang2 kaki propa jgk…nk tunjuk dia tu baik sgt…
      lantak la kalu ko nk couple ngan sape2 pun, itu hak ko…tapi ape kejadahnya dikatakan pajura seiras omak ko…hei sam…omak ko seiras kak cham la…apadaaaa….

      0

      0
      • meriam buluh says:

        haha!!! mak dia seiras fazura tuu……mesti mengancam.

        0

        0
        • pe citer bai says:

          satu je – penipu. jangan percaya artis malaysia. cakap semua takleh pakai.

          shaheizy sam, janganlah nak bodohkan saksi-saksi, mata-mata yang nampak ko berjalan pegang tangan dengan fazura. kecik hati fazura dengar statement ko ni.

          dan, janganlah tunjuk kebodohan diri sendiri bagi komen yang bodoh.kalau tak nak ngaku diam, ckp no comment sudah. celah mana rupa mak ko,bdn mak ko, rambut mak ko, kaki mak ko sama mcm fazura?lawak pulak aku dgr statement ni.

          0

          0
    • Olga says:

      XNAK MENGAKU LAH TU . .APE2 PON NEELOFA TETAP SUCI

      0

      0
  2. fans faz says:

    eh aku first? omaigad…….. bangga~! terharu.

    0

    0
    • Insan biasa says:

      Smbahyang xnak plak nak jd no 1!

      0

      0
      • fans faz says:

        eh insan biase, aku baru pas sembahyang. walau x no satu tp sekurang2nya sembahyang jugak. siap puasa lagi tau~!!! kau???

        0

        0
    • mak dara gebu gebu says:

      ha kan da kena marah..buat lagi perangai serupa beruk muahahahahahah

      0

      0
    • fatin87 says:

      dapat apa kalau jadi no. 1???

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        jadi no.1 lah best..paling famous & paling depan, tgk ni nama BUNKFACE NO.1..band yang paling famous kat Malaysia, style aper bunkface, bukan macam band heavy metal giler melalak rambut panjang mcm BAPUKKKK atau kpop GAY lelaki mcm betina booooooo

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          ye la tu ! ape style yg kau ada ! rambot beserabot ! dh lah beserabot pendek pulak tu eeeeeeeeeeee tk bekenan lah minah jambu ngan bunkface ! helo Rock never die ok !! Dark Ladyyyyyyyyyyy yeah !! huh !!

          0

          0
        • Olga says:

          PEGI MAMPOS NGN BUNKFACE KO TU!!!!!!!!!!!

          0

          0
  3. aleya natasha says:

    saper pun pilih dier..biar la..itu hak dier..dier lebih tau aper yg terbaik utk diri dier…

    0

    0
  4. mama gangnam says:

    siapa pon wanita pilihan hati sam….smoga hubungan kalian berkekalan & yg plg penting direstui keluarga….

    0

    0
  5. ket says:

    kesian fajura.. yg gojes di sama kan dgn mak sam je ? hahaha nmpk muka fajura kedut2 mcm mak sam la

    0

    0
  6. ayam jepun says:

    Kelakar la u SAM , tak kan lah nak bandingkan size FAKEZURA yg slim dengan mummy u yg gemok gedempoy tu , sampai hati u ea ,,, or saksi yg nampak tu rabun jauh kut ,,, sampai tak boleh bezakan yg mana kucing & yg mana satu lembu …. hohohoho

    0

    0
    • oitt says:

      awat ayam ni kuang ajaq sangat ek???? ohh.. mmg harus lah kuang ajaq sbb dia x sekolah

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        kau tak payah nak eksen baik sgt lah..memang mak Sam tu gemuk gedempul pun, tiap2 hari makan ayam goreng malas bersenam tu lah byk lemak, tak lama lagi Zetty Ezette pulak jadi gemuk, WELCOME TO GEMUK WORLD !

        0

        0
    • Anonymous says:

      ayam jepun!! MELAMPAU nya komen..agak2 lerrr

      0

      0
      • ayam jepun says:

        Tak payah la ko tukar nickname si OITT oooo ….
        Why ? KOMEN PEDAS ITU HAK KAMI !
        JIKA U TAK SUKA ! ADE I KESAH ! TAK YAH BACA LAH !

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          betol kau cakap tu ayam jepon minah jambu setuju …ape kite nk komen kite Nye pasal la kan yg dorang sebok2 ni kenape ! mari kite komen rabak2 kt blog bang nara ni mari..

          0

          0
        • ayam jepun says:

          Minah jambu tukar kaler … JOM ! KITA SAKIT KAN MATA ORANG YG TAK SUKA NGAN KOMEN KITA , TAPI STILL NAK BACA ! HUH !!!!

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          helo Ayam jepon ! komen komen jugak ape khabar ngan kereta mahal bang nara tu? dh jumpa ke blm ni?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yeke, sentap?mslhnye blog ni public ye ayam jepun,n cik minah jambu tukar kaler whatever,,mmg komen hak masing2 tapi kami yg terbace pun ade hak nk tegur komen yg biadap,,adil what?blaja tapis sikit,ade ke diumpamakan cm binatang,sgt x baik la wlupun kami ni tak sebaik mana,,huhu,,btw,,agak2 korang kutuk2,komen pedas2 sume psl dorang ni sempat x jumpa dorang nk mintak maaf nnt? P/s : manusia x lari dari kesilapan,,sbgi sedare seislam jugak doa yg tbaik sudah,,renung2 kan dan selamat beramal,,

          0

          0
    • Anonymous says:

      Oii stupid kan dia tanya ko percaya ke kalau dia ckp pompuan yg dia pegang tangan tu mak dia ?…kalau ko x percaya sudah laa bukan dia paksa ko minum racun pn beria sngt plak ko nk ngutuk org..pi balajar balik laa subjek BM jgn nk bodoh plak kt sini…

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        eeeeeeeeeeeeeeeeee tk caya tk caya itu semua sam nk cover diri dia tk caya tk caya ………..tk caya !!!!

        0

        0
    • mak c kina says:

      ye la mak dia laaa….mak dia kan cntk mcm fazura…org yg nmpk tu sume mata kero…

      *ko silap la sam…statement ko ni nk menjauhkan peminat ko dgn ko je…ckp je no komen!…full stop!…

      0

      0
  7. mak dara gebu gebu says:

    ala mesti jantan ni risau taun depan dia xmenang bintang fofular abp! jatuh bak hang saham kalau ngaku nti sume aweksssss xnak vote dia.

    0

    0
  8. .................. says:

    kalau suka menipu lagi saham jatuh merundum…kita tengok la nti ye….ada ke fazura y kurus nk d samakan ngan emak dia…dia ckp seiras plk tu…haiii…lantak ko la sam…

    0

    0
    • muka terlebih ibu says:

      Confem selepas ini Fazura tk layan dia kerana memandingkan ngan omak si sam tu.

      0

      0
  9. Rara says:

    aku minat fazura tapi jawapan ini kurang logik lah, sam.

    0

    0
  10. mak dare says:

    xkan la org xdpat bezakan mak dia dgn faz.sengal jugak si sam ni

    0

    0
  11. chicken says:

    hahaha Joke!!

    0

    0
  12. mak murai says:

    Seriu aku terasa yang gossip depa dua ni cuma nak bagi publisiti kat filem kapadokiah tu. Walaupun aku mmg suka sam dgn pajura tp bukan as couple. coz mcm pelik je. pajura ni mcm high maintenance je… xtaula btul ke tak… rasa je.

    0

    0
  13. cappadocia says:

    Mmang x logik statement nie dikeluarkan oleh sam..xkan la owg ramai x leh bezakan fizikal antara mommy n fazura..btw,kpd komen2 yg kat atas 2,mntk tolong jgn la kutuk mommy k..dia langsung xde kne mngena dlm ini hal…statement yg kluar ari nie melibatkan sam shj..mayb de kslapan dlm penulisan ke,kte mne tau kan..btw,tolong jg ckp owg lembu ke,gemuk ke..klu bleh cermin diri 2 dlu..plis tolong hormat mnghormati antra satu sama lain k…tq..

    0

    0
  14. cappadocia says:

    Test

    0

    0
  15. cappadocia says:

    Mmang x logik ble sam menyamaikan fizikal fazura n mommy…mayb de kslpan dlm penulisn kan,kte mne tau..btw, dont judge a book by its cover…pape doakan yg terbaik utk mereka..n klu bleh jgn kutuk mommy k..dia langsung xde kne mngena ngan prob nie..tolong jgn ckp kurang sopan pasal mommy…tqvm…

    0

    0
  16. Penyu says:

    Penah jumpe sam keluar ng fazura tp rmi2 ade sara ali n krew2 shooting (kut) yg lain.. Nampak la Sam ni cuba mengayat Faz..Obvious kut..Hahaha..Tp Faz cool..Wpun die penah kuar statement Sam ni ade ciri laki idaman but based on tgk diaorg keluar hr tu, Faz punye reaction x mcm die attracted blk ng Sam pun..Biase lyn member2..Sam je nmpk beriya sikit..Faz setia dgn si anak raja..Papepun, Fazura ialah artis yg SANGAT MESRA dan TAK SOMBONG!

    0

    0
  17. jawemari89 says:

    eleh sam, dlu mase zizie ezette tu kawen ngn org tua tu, ko cakap kat melodi ko xtaw pape . last2 bile da kantoi, ko cakap kat melodi ” saye kan pelakon , mestila pandai berlakon” .. kaki propa sungguh! agak2 ler mak ko ngn fazura tu ko bezakan. adeh, laenla badan mak ko tu macam che ta pecaye gakla. ceh!! haprak lah !

    0

    0
    • fazura ke mummy? says:

      huahua.. sokong sttement nih ! kalaw dah pelakon tu plakon jugaklah.huahua

      0

      0
  18. Anonymous says:

    hampir nak percaya……tp TIDAKKKKKKKKKKK!!!!!!!!

    0

    0
  19. pemerhati says:

    alamak terbaca lak komen2 kat sini..ewah dasyatnye pengkomen kat sini,,kebanyakannye mengutuk,memaki,menghina dari komen yg elok2,,sedihhh..da tak boleh kot komen yg baik2, positif,atau doakan yg baik2,,manusia2..

    0

    0
  20. damai says:

    Sam mmg lelaki idaman if wanita mengenal diri dia lebih mendalam and juga bakal menantu idaman. so sape x kenal sam, jgn main komen yg mengutuk. he really down the earth guy and a person who highly respect people. Bukan nak memuji tapi itu adalah kenyataan. Fazura is not his lover, fazura has her own.

    0

    0
  21. lala says:

    aku simpati in advance pada isteri Sam nnti, sesiapa pun beliau nanti pasal aku rasa kalau shopping ke mall, alamatnya sebelah tgn Sam pegang tgn isterinya, sebelah lagi pegang tangan ibu Sam.

    0

    0
  22. minn says:

    baru perasan,pic kat atas tu,fazura pakai jacket sam la..woot2!!

    0

    0
  23. Kamaruddin Mape says:

    Sam o Sam. Kalaulah mama ko tu lebih kurang Fazura, sudikah ko terima aku jdd bapak tiri ko ?? :)

    0

    0
  24. tipu sunat says:

    si sam nak gurau ngan peminat je kot ckp itu mak dia….padahal c pazura…hehehe

    0

    0
  25. mak esah says:

    aawww.. mak suka dua2 pelakon nie, memang berbakat.. tapi yg berpegangan tangan tu cuma untuk drama @ telemovie yg akan datang adik non & kak jijot oiii… masing2 ada “pencinta & fruit of heart” teristimewa.. all the best to both of them.. lama x nampak faz di D’ Coast & Café BLD…

    0

    0
  26. Whatever says:

    Seronok baca komen2 semua. Ade yg mengutuk & ade juga nasihat yg membina. Takkan la korang tak rasa pelik reporter boleh keluarkan cite macam tu kat paper. Kdg2 percakapan artis2 pd reporter lain, bile keluar paper jd lain. Derang nie interview artis dlm telefon je, kalau org bergurau, ingat org ckp serius. Ntah2 Sam bergurau dgn reporter tu, tp sbb boleh dijadikan cite mcm best, leh buat kontroversi, pastu semua blog akan update, kembangla punggung reporter tu citer die keluar sana sini. Bile jwb serius bende betul, org tetap fikir artis menipu, propa bagai. Xsalahkan reporter yg menulis, tp salah pembaca yg membaca penerimaan nya lain2.

    0

    0
  27. […] Komen Shaheizy Sam Tentang Gosip Cinta Dengan Fazura – “Itu Ibu Saya” (58) […]

    0

    0