Written by serenity | October 11th, 2012

Baru-baru ini, salah seorang pelakon remaja yang dikenali iaitu Erin Malek telah muat naik satu gambar yang mendedahkan bahunya ke laman Instagram. Kapsyen gambar ditulis sebagai,

selamat malam untuk saya dan selamat pagi untuk semua @walidwahid.

Kerana gambar itu, Erin telah dikritik hebat di Instagram dan di beberapa forum. Sinar Harian Online telah menghubungi Erin berkenaan gambar itu:-

Gambar itu saya tujukan untuk semua.

Tetapi tidak pasal-pasal dikatakan itu adalah untuk teman lelaki saya.

Kalau dilihatkan gambar-gambar saya sebelum ini, memang saya selalu ‘mention’ nama teman lelaki saya tetapi berlainan apabila gambar ini dijadikan isu pula.

Erin menambah yang dia hairan kenapa gambarnya itu mendapat kritikan sedangkan ada selebriti lain yang muat naik gambar yang lebih teruk.

Saya tidak faham kenapa isu ini seperti sengaja dibesar-besarkan sedangkan ramai lagi artis yang bergambar lebih teruk dan saya rasa ‘it’s not fair’.

Erin juga mendakwa tidak pernah membaca kritikan yang didapatinya tentang gambar tersebut:-

Saya memang tidak baca segala komen yang diberikan kerana macamlah saya ini jahat sangat dan daripada saya sakit hati baca, baik saya tidak baca terus.

Dan mungkin juga sudah serik, Erin menyatakan:

Saya akan fikir panjang dulu sebelum nak ‘post’ apa-apa selepas ini dan bila jadi isu macam ini, saya rasa macam malas nak ‘post’ apa-apa gambar dalam instagram saya.

Erin sebelum ini juga pernah dikritik kerana mengakui bertindik lidah dan bertatu. Buat yang masih belum lihat, inilah gambar yang dimuat naik oleh Erin.
Mungkin ada perkara yang tidak perlu dikongsikan bersama orang ramai?  Mungkin juga keputusan untuk tidak muat naik apa-apa gambar ke Instagram satu keputusan yang baik.

124 responses to Komen Erin Malek, Bukan Gambar Bogel Pun!

  1. Joyah Sport says:

    ni lg satu artis murahan… euwwwwwwww…..

    • No Need says:

      mkin lm,mkin byk artis yg menyerlahkan ketidak pandaian dieorg..kesian..

      • Anonymous says:

        macam2 lah semua nak tyg body.. perasan hollywood kot.
        mmg la bukan gambar bogel adik.. tp gmbar menghairahkan.. boleh membahayakan kaum perempuan kat luar sana.. sbb gmbr ko takut ada org lain pulak yg terpaksa jd mangsa rogol. tindakkan anda yg tidak cerdik ini mungkin boleh mendatangkan keburukkan kpd org lain.

      • elina says:

        erin malik.. kesian mak bapak ko dpt anak yg punya pemikiran mcm ko.. aurat is aurat.. aurat bukan pada bogel jer la.. aishhhhhhh…

      • noriesz says:

        apabila sibodoh buat kerje bodoh lepas tu,bg komen yg bodoh!!! aku malu tgk artis melayu cmni….!!!!!

      • Gadis 9 Dara says:

        aku rasa niat dia post pic2 seksa dia utk menarik lbh ramai lelaki gersang di luar sana melakukan “Lancapan & Geli-Gelian” bila melihat pic2 dia itewww.. kelas ko Erin!

      • dia pn muda remaja yg masih tercari2 kehidupan sebenar.... says:

        dia masih muda remaja lg..masih peringkat pembelajaran dn masih tercari2 pengalaman yg mn elok dn yg mn tk elok..ada orng walaupn sudah remaja tp pemikiran masih blm tahap matang maxsimum..begitu jg dgn yg dewasa keats ada yg tahap matang belum masak ranum lg…tu yg kdang2 mereka tk perasan kesilapn tu semua blh mmbuat mereka malu dn sesal dikemudian hari setelah matangny tiba2 dtg tk kira masa ada kalany…samaada lmbat atau cepat tu semua bergantung dlm otak setiap mnusia.. biarlh dia belajar dr kesilapan..kesilapan dn pngalamn apapn akn lebih buat seseorng belajar banyk prkara untuk jd yg elok…yg psti tuhan thu sejauh mn isi hati mereka2 ni…tk prlu kita bising2 dn cepat melatah dgn kerenah2 mereka…mngkn ada hikmah utk mereka…

      • korang semua pun bukanla suci sangat. phuuii

      • Anonymous says:

        muda bkn alasan.. muda tak blh mati ke?

    • Daud says:

      artis yg ni mmg murah.. nk kan perhatian sampaikan baju tidur pn kemaruk nk bergambar.. pasni post la pakai bikini pula kerna bg dia itu pun masih dlm keadaan yg x berbogel kn?

    • Anonymous says:

      Lepas ni berlakon aksi lucah, alasan diorang bagi, “Kitorang bukan seks betul2 pun!!” Wait and see jelah one day mesti akan timbul isu ni dalam kalangan Melayu..

    • minggu ini minggu hangat! bogel tajuk utama! says:

      tak feel dah kalo malam pertama nti sbb dah biasa tgk half naked hohohoho

      anyway, x kenal lar.. pelakon ke ni? cite ape

    • KAK CHAM KINI SUDAH BERTUDUNG SELEPAS PULANG DARI UMRAH BERSAMA AM says:

      Adik Erin.. Tidak perlu dipertikai kan kenapa masyarakat menegur adik. mereka menegur atas dasar prihatin sebagai sesama islam.. lbh2 lg adik sbg public figure seharusnya tau apa yg patut & apa yg tidak patut.. sbg wanita muslim kita perlu menjaga diri kita mengikut syariat islam. kadang kita tak tahu niat org yg melihat gambar2 kita itu… diharap lps ni adik lebih berhati2 dlm melakukan apa2 jua tindakan.. kerana tindakan mencerminkan pemikiran kita..
      TAKBIR!

    • erin yg beauty w/o brain says:

      kalau yg tua2 pun pemikiran mcm budak2,,apetah lg yg budak…org lain pun ade kisah silam tp kan lebih baik jadikan kisah silam org lain sbgai pengajaran utk diri sendiri jgak…bukannya nak create skang utk jadikan sbgai kisah silam pd 5tahun akan dtg…nt lg 5tahun isu ni kuar balik kuarla statement ‘ itukan masa lalu saya”.. haih!

    • Kepala Hotak Ko la Nara... says:

      mana Teteknya?

    • ako says:

      yg moden pasal bdk erin ni dia ada kamera, kalo org mesolitik ada kamera dorg pun tngkp gmbr camni gak

  2. cikikaka says:

    Ya Allah!!

  3. joyah says:

    first…

  4. mmmmm says:

    murahnya ko sampai gambar pakai baju tidur pun nk post kt umum.. insafi la diri ..!

  5. anggerik says:

    Saya akan fikir panjang dulu sebelum nak ‘post’ ” kentot kau! kalau gambar dah macam nie, apa yg kau pikir.. kau pikir artis lain boleh, kau pn nak gitu..
    ish, kenapa nak bandingkan gambar kita dengan gambar orang lain.. dah gambar terok, orang tegurlah untuk kebaikan.. yg lelaki tu pn satu, nk buat bini cari lah yg sopan, nie belum apa2 dah post gambar tak senonoh kat bukan mahram!

  6. Mama bosan says:

    Erin, baru beli ke lingerie tu? Kat mana belinya?

    • Erin Balik says:

      Carrefour je mama..

      • Mummy taklah bosan sangat says:

        Yelaa..promosi lingerie agaknya c erin nih.. Cantik ada ribbon lg kat tepi.Mesti laki aku suka kalau aku pakai cenggini…hehe

      • Afe afe lah says:

        Utk yg bersuami je ye…depan suami baru boleh pakai. Kalau utk tontonan awam pham2 lah haram hukumnya . Ye erin..?:) Peace

  7. lovelime says:

    orang yg berfikiran cetek & ego yg tinggi mmg susah untuk nampak dan mengakui kesalahan diri mereka sendiri. pendek cerita erin ni, bertatu, bertindik so klu org ckp dia mcm2 sebab pic dia patutnya dia kena paham2 sendirilah sape suruh tempah nahas?entah2 lbh drpd ni dah buat.

  8. kamariah says:

    klu org tua tegur jgn cpt melenting…..x pe ade ms lg utk belajar mendewasakan fikiran…awak tu budak lg…

    • watever says:

      aku rase sbb sbb parent dia sporting sangat kot…dia pun jadi cengini la…
      bdk2 skrg darjah 6 pun da pandai pegang2 tangan…
      flirt2…..bdk ni dia membesar di era yg cmnila……mana nak kish sgt bab2 aurat….nak wat jahat smua nak show off….dahla berlakon pun ntah apa jek…bajet cun jek….hahah aku apasl lak emo ni

  9. psy says:

    artis melayu lah katakan, semua nya bangang2 belaka..dulu time bljr x tggi2, itu yg jd artis tu,,bnde yang salah dikatanya tak salah, sumpah bangang, mc tak de akal . ni lah org ckp MELAYU ISLAM HANYA PADA NAMA!!!

  10. miss oppssss says:

    “Saya tidak faham kenapa isu ini seperti sengaja dibesar-besarkan sedangkan ramai lagi artis yang bergambar lebih teruk dan saya rasa ‘it’s not fair’.
    >>>KALAU ARTIS LAIN BOGEL, KO TUTUP DADA AND BAWAH KO TUH PAKAI TGN… AT LEAST FOTO KO OK SKIT DARI ARTIS YG BERBOGEL TUH, KAN?

    Saya akan fikir panjang dulu sebelum nak ‘post’ apa-apa selepas ini dan bila jadi isu macam ini, saya rasa macam malas nak ‘post’ apa-apa gambar dalam instagram saya.
    >>>KO XPOST PUN KITORANG X HAIRAN… SEBAB KITORANG LAGI HAIRAN KALAU KO POST SBB BENDA2 YANG KO POST NI LAAA BOLEH MENJATUHKAN IMAN MANUSIA….. FAHAM KA? X FAHAM PI TANYA CIKGU KO!

    sekian

    • pak ya says:

      aah…..jgn kan die kate xnk post ape2 dah,kalo die da xnak brlakon skalipun lepas ni,x de yang heran….

  11. xde nme says:

    ni antre cth pmpn mx d rgol bglir2..

  12. Bengang says:

    Ni lagi sorang.. Keluarkan statement pakai kepala lutut bukannye kepala otak.. Dh semakin ramai berani kerana salah.. tgk le samada ko seberani ini di hadapan Allah di padang Mahsyar kelak.. Jauhkan lah anak-anak perempuan sesiapa sahaja dari berperangai macam ni.. Nauzubillah..

  13. erinbusuk says:

    x sabar nk tunggu apa statement zz

  14. kaki ayam says:

    muka da cantik/molek tapi perangai mcm apa ntah…behave dri sendiri dikk oi…
    kalo nak tayang aurat pun untuk suami dik oii…ambil kritikan sebagai pengajaran dik no….

    peace no war!!!!!!!!

  15. Airin Malek says:

    lepas sekor, sekor artis Malaysia yg bodoh nak cari publisiti murah.. mmgla bg kau itu hanya gambar yg takde apa2, sbb bagi kau aurat hanya kat kawasan “cik tek” dan “cik ki” kau saja kan??… tapi bukak2 tunjuk bahu semua tu apa kes?? cantik sgtlah gamaknya dlm hidup kau bergambar camtu… sedeyhhh….

  16. Anonymous says:

    Kenapa lah artis mesia mcm gini… Bila kena tegur jer ckp ‘ bukan bogel pun’ haizzz susah artis zaman skrg kita nak tegur…

    • oja says:

      Aku pun pelik. Lagi satu sekarang trend artis pegang2 peluk2 time berlakon/bergambar. Nanti bila timbul isu tu..aku tau dah jawapan diorang. ‘bukan cium betul2 pun..’

    • Anonymous says:

      2la yang dikatakan, BODOH YANG TAKBLH NAK DIAJAR!!!

  17. Sweet32 says:

    Masalahnye ko tu artis! Klu mak jemah belakang umah aku tu x pe gak.. Org x amik peduli! Knpe la sengal sgt?! :-\

  18. JoyahJinki says:

    kenapa lah aku makin cerdik komen2 yg dibagi oleh artis2 ni..
    kalau ye pun dah tak pemes, jangan lah buat kontrobersi dedah2 body camni..
    dah cam desperado sangat aku nengok..

  19. christine says:

    stupid laa malay .. itu pun nk jd isu ka ??? kt FB , bnyk lg gurl malay yg bgmbr serupa pelacur …

    • Anonymous says:

      mmg la ramai.. tp artis ni kan jd ikon@ ikutan.. die buat camni ditakuti ade yg nak ikut cara mcm die ni… cukup2 la lambakan yg ade dr negara luar…

    • Anonymous says:

      mmg la ramai.. tp artis ni kan jd ikon@ ikutan.. die buat camni ditakuti ade yg nak ikut cara mcm die ni… cukup2 la lambakan yg ade dr negara luar…

    • cik omey says:

      dear..mmg byk pic mcm nie.. jgn la sama kn cm pelacur plak.. n ‘malay’ not stupid ok!! pemikiran seseorg yg menjadikan “mereka2′ ini jd mcm tue.. jgn mengaitkan isu bangsa disini yea..

    • kamariah says:

      christine….x de perkataan lain lg utk ko yg aku nk kasi….kamu mmg ‘BANGSAT’

    • insan biasa says:

      stupid la ko ni christine!!!!!!!
      ko bkn tahu pun psl budaya n agama islam. so no need busied here..

    • nobodyimportant says:

      but this particular stupid MALAY is a public-figure….even though she’s not that famous, there are some ‘lost’ MALAYs girls out there will follow what she did….so we the concern malays do not what this MALAY girl will be the example for them to become future whore or somewhat similar… :)

  20. Strider says:

    Meh aku jawab persoalan Erin Malik nie…Kenapa artis lain orang lain tak komen tapi gambr dia orang komen..

    Sebab artis lain tu dah establish..Sama ada semua orang tau artis tu memang berpakaian seksi dan memang dah tak boleh nak buat apa…macam dia ni pulak belum dilabel lagi oleh peminat..

    Kalau dia rasa nak teruskan imej sebegini takpe laa..sebulan dua senyap laa pengkritik nie..tapi jangan harap laa dapat lebel artis innocent..hahaha

    Regards,
    -Strider-

  21. Nana Narita says:

    “it’s not fair”
    Statement macam budak tadika. Grow up la.

  22. mengeluh pasal selebriti bodoh says:

    dik, tau lah kau tu lawa. tapi kau simpan lawa kau tu boleh tak? kesian bakal suami kau dik. banyak orang dah dalam dunia ni yang dapat tengok upper body kau dgn baju tido tu. kau pakai baju pun lawa dik oi! sebab dah Allah jadikan kau cantik. Memang bukan gambar bogel, tapi kau pilih nak jadi selebetrity kan? so, kau tanggung lah teguran orang akibat perbuatan sendiri. Bak kate kebanyakkan remaja hilang akal sekarang ni dik, apa feveret selebetrity dia buat dia pun ikut. Tanam-tanamkan rasa bertanggungjawab memberi ajaran yang baik ye dik…insyaAllah, benda baik yang kau kongsi tu kalau jadi ikutan dan baik hasilnya kau pun dapat pahala.
    Haaa…lepas ni tolonglah jangan bagi jawapan pendek akal ye dik. Sebab akak ni kesian tengok kat kau…muka lawa, boyfriend pun boleh tahan, belajar tinggi tapi sayangnya jawapan kau emo remaja hilang akal lah dik. Jadi, semuanya jadi kelam-kabut dah. Boleh ye? Terima kasih kalau esok lusa kau jadi contoh yang baik ye dik!

  23. Anonymous says:

    SAYA lelaki berusia 27 tahun, sudah berkahwin dan dikurniakan bayi lelaki yang kini berusia lapan bulan.

    Di celah kelengkang saya (antara testis dan dubur) ada satu ketulan sebesar ibu jari. Pada mulanya (enam tujuh tahun lalu), ketulan itu kecil, tetapi ia kini membesar hingga sebesar ibu jari dan seakan-akan testis ‘ketiga’.
    Sebelum ini ia tidak sakit, termasuk ketika dipegang. Kini, bila ia dalam keadaan terkepit seperti ketika duduk. ia membuatkan saya tidak selesa dan rasa sakit sedikit.

    Kebetulan, di tangan kiri saya juga ada biji seperti itu dan ia juga bermula kecil tetapi kini sebesar bola golf. Untuk pengetahuan doktor, di seluruh badan saya juga ada banyak ketulan. Ada yang kecil dan ada yang besar.

    Saya risau apabila ia semakin membesar dan terfikir adakah ia berbahaya. Malah, ketulan dan benjolan ini seakan-akan bertambah dari sehari ke sehari di seluruh badan dan kaki.

    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      di tangan saya ni ade ketulan besar sebesar penumbuk..nak kene tumbuk?

      • Anonymous says:

        go to G O O G L E … searching symptom of syphillis.. tq…

      • kha....khhaa........khhhhaaaaaaa.......... says:

        khaa…khhhhhaaaaa…khhhhhhhaaaaaaaa…….khhhhhhhhaaaaaaaa………………………………….kelakar…..kelakar gila…..ahhhhh…………….. mcm2 perangai ada…asal prgi mn2 kisah artis ya msti ada mnusia2 pelik jgkkn…msti ada lawanny jgk lpas tu…yg lawanny mesti selalu kena gan lawak terhebat dn terbaik tuu…msti buat tergelak besar… ah teruskn lawak2 gila tu ya….pecah perut aku dibuatny tergelak pgi2 ni sekejap…..makin ketat perut aku…nasib baik bru nk sarapan..klau tk,tk taulhkn…sesiapa ada tekanan kerja dn masaalh tu msti hilang sekejapkn..ah rasakn anony..tk pasal2 dh kena gan scahawal kuat mencapub….t.kshlh dn tahniah gan scahawal terbaik pnya peeenangan hang tu..ah sengaja cari pasal lg dgn cerita lari topik kau tu ya anony bersamaan dgn perangai mcm kau ni..biar ada yg bantai kau dn yg serupa gan kau habis2 lepas ni…… mmmmm..nk sambung gelak balik ahh… khhhaaaaaaa……… khhhhaaaaa…………khhhhhhaaaaaaaa……………………………………. khhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………………………………:O

      • aihhhh says:

        kha….khhaa……..khhhhaaaaaaa………. ko ni meroyan ke?

    • aku di sini kamu di sana says:

      apekahhh????

    • Anonymous says:

      Ader aku kisah…

    • Sweet32 says:

      Ape kena mengena ngan cite erin malek ni?! Saje nak bukak pekung sendiri ke??!

  24. akubukanbaik says:

    makn lame makin ramai retis yg selhambe ckp lepas…betul lah dunia nak akhir zaman…..dan betul lah kate wardina dulu…artis kita x layak di contohi…puiiih..!!

  25. budak engineering says:

    dulu sy suke tgk erin ni blakon sbb mcm agak comel,yelaa pelakon budak2 kan..
    bile da makin besa n jd cmni cm da rase kurenglaa pulak..yang privacy tu x yhlaa nk post2 sgt ye erin..:) byk lg situasi lain boleh di post…sekian

  26. Anonymous says:

    SAYA terlalu cepat klimaks. Saya mencuba pelbagai cara seperti memakan ubat dan meminum kopi termasuk tongkat ali, tetapi masih tidak berhasil. Adakah ia satu penyakit dan bolehkah ia dirawat?

  27. nani says:

    muka cam gersang aje si erin ni. sabar dik, kalo dah tak tahan pegi kahwin cepat cepat cam mak bapak ko yang kahwin muda tu. lepas kahwin tahulah best ke idak.

  28. asam boi says:

    pada hemat aku ni..ko saja bagi bf ko horny.. maklumlah usia2 mcm ko ni mengeyam bukan main..bajet girly2 la..tido pakai baju tido. kekeke…

    • Anonymous says:

      ko ni menampakkan perangai kau yg gatal.. walaupun mungkin hakikatnye tidak.. tp cara kau berpakaian n posing mcm tu mcm pompuan gatal. sori 2 say… mmg la ramai lg yg lagi teruk tp we ol ni perihatin kat budak2 mcm u.. tu psl kasi nasihat. tanak dgr takpe.. ai ok je.. u la yg rugi.. bdn uabis lemau org tgk.. ewwww

  29. kalaubengongtuhbengongjgkla ..... says:

    bese laaa budak hingusan..hahahahahahah
    jawapan pon nth pape…geli mak membacanyer dik oiii..huahuahua

  30. Anonymous says:

    apa yg teruk sgt dgn baju erin ni haH? biasa2 jer la … tak seteruk mana pun… diana amir kankang jauh lagi teruk baju2 dia pakai masa belum jumpa ustaz…

  31. haH? says:

    haH! kalau pakai baju mcm ni tak boleh pakai bra ka?

  32. jemah says:

    Dah laa wat benda tak cerdik,bg jwpn pun tak bape nk cerdik.haih

  33. Ketiak basah says:

    macam ginilah cik erin malik…

    Ramai je org yg melanggar lampu isyarat merah. Semua amat arif bhw langgar lampu merah itu SATU KESALAHAN. ramai jer yg buat tapi ader yg terlepas ader yg tidak. Mcm tu jgk kes nih. Erin..u antara yg x bernasib baik tertangkap. So pls dont gv your lame xcuses. Its like saying

    “its not fair! I am not the only offenders here”

    Admit u do someting stupid n move on. The more xcuses u give..the more u look stupid.

  34. Kentut says:

    Diana amir dh brubah.tkyah la nk petik2 nama dia..kelangkang

  35. Rita vs Ayu says:

    Kau ikotlah perangai akak kau, Nabila Huda bin Suhaimi tu. Pakai baju tunjuk badan mcm badan kau sorg jer yg lawa pastu ada hati nak kata kau x berbogel cuma seksi jer… Jagalah air muka mak ayah kau tu sikit. x kesian ke ngan diorang klu ada kawan2 sound ‘ korang ni x pandai jaga anak’…

  36. okasan says:

    sorrylah, aku mmg tak minat sangat2 ngn minah ni. dlu aku keje kat starbucks, dia dtg kemain sombong. dgn kawan dia tah sape tatau. mmg seksi pun. time tu dia baru form 5 kalau tk silap, dah pandai smoke. slamber badak smoke kat lua ngn member dia tu. bajet2 anak orang kaya gitu. jgn la ingat kau artis kau da cukup bgs menyombong dgn org lain. kau blagak sekali, sampai bebila org tk respek kau. bole blah ngn gambar bajet ayu kau tu.

  37. nak pesan sket. says:

    Kpd artis2 ni sy nk pesan sket.tolong la jaga kelakuan anda,jga tertib ansa,jaga adab sopan anda..jgn suka ati korg je nk pakai ape @ bergambar camne..kita ni negara Islam. Please RESPECT to the others.. Kalau camni la pakaian yg artis2 tonjolkan kpd umum, x mustahil masyarakat kita semakin rosak..rosak akhlak..rosak masa dpn..semakin meningkatlah kes2 rogol..kes buang bayi..hanya disebabkan gambar2 anda yg anda kategorikan x berbogel tu..sekian..

  38. someoneunimportant says:

    OMG! tolong lah dik….mmg tak malu kaa tunjuk gambar muka steam macam tu? tamggung lah dosa semua laki2 yg terfikir ttng gambar ni ye dikkk…..

  39. ooo says:

    sempat ke x taubat nti ni..

  40. nice guy says:

    entah apa2 ja bang nara ni.. erin malik kata bukan gambar bogel pun..buat2 suci plak bang nara n pengikut2 kat sini..geli sgt eh…

  41. sayangmama says:

    kesian, ada masa lagi utk berubah.

  42. Prince Noob says:

    wow seksinya… nak tido sekali leh?

  43. Niguehib says:

    The Egalitarian At-home in the United States will persuade!

  44. aku tetap aku says:

    ERIN MALEK : mmg lah bkn pic bogel, bila orang buat benda tk senonoh kat gambar tu nnt, ko plak melalak mcm hanjing….kata super impose lh, cropping lah….klu rasa tubuh bdn dah dijamah ngan si WALID tu, tk payah nk tunjuk kat org lain plak….

  45. Menyampah says:

    erin ni kalau ngan si nabila bongok tu sma jer..artis bodoh kalau d tegur..ada je jawapan dia org y x masuk akal..setahu aku la..erin ni bukan ke sosial terlebih..

  46. ermm. says:

    dikkk..org tegur tu sbb org prihatin..tandanya org sayang.. belajar2 lah menerima nasihat org..tuk kbaikan awk jgk..

  47. Pemikir Kritis says:

    Susah nk cakap ngn budak2 kepala batu ni……biasa depa je betoi, biarlah depa….nanti dah terkena, baru terdiam….baru terasa……..

  48. wiwin says:

    kasihan. bodoh. ayahnya pulak cmtu. eh, bapak budak ni dah kawin ke ngn fiza elite weh?

  49. citi norlija says:

    Td godek2 instagram dia. Ada gamba adik dia. Form 5 kot. Ya Allah. Jauh beza. Sorang seksi seksa. Sorg bertudung litup. Semoga kau ikut contoh fieqa malek.

  50. johnjeninz says:

    Wei pompuan, hang ckp hang ni org kafir la plak…..kalo hang tu bukan saudara seagama xdenya org malaysia ni nak kecoh..hang org islam tapi cara cakap cam org xde agama…..hang sekolah kan??? tau kan adab2 berpakaian dalam islam??? kalo rupa gini gambar hang, jgn marah plak kalo org cakap hang betina xde maruah pasal maruah hang murah sangat kot g tayang2 gambar camtu…

  51. fatihah says:

    Artis Malaysia makin lama makin macam cis….taik

  52. Anonymous says:

    nape agaknye die upload gambar ni kt instagram?.. saje kasi semua org tgk?.. ape yg die harapkan ek?.. xtercapai akalku.. kot ye pun kasi walid je la tgk takyah la sampai satu dunia leh tgk awak dlm keadaan mcm tu.. malu tu separuh dr iman,

  53. Anonymous says:

    hahaha..ini mcm pun ade ke??
    abg opis i ckp…gmbo tu x sexi lg…..smuanya kecik katanya…

  54. Anonymous says:

    takpayah post pun takpe. dari tambah dosa kau n orang yang tengok.

  55. kepala Hotak Korang la sibuk pasal bogel....mana teteknya? says:

    kepala Hotak Korang la siuk pasal bogel….mana teteknya?

    • Si nara lagi bongok, ciplak cerita orang says:

      Sebab Erin malik ni lawa, putih melepak, sebab tu lah korang dengki kan? korang dah lah tak lawa, hitam, gemuk, kuta mentedarah macam Badak!!!

  56. woi makcik2 ! says:

    teteknya mana??????? hoi!

  57. jim says:

    Ini lah anak yg tak diajar oleh mak bapak. Igt la skit dik oi, aurat bukan bermakna bogel je, bahu, rambut tu sume aurat. Akai ada ka??

  58. Tuan says:

    bkn bogel?? ehem.. bkn ke islam kate aurat utk wanita adllh semua kecuali tapak tgn dan muka?? nk bsing ckp x bogel p lawan statement allah pasal aurat tuh dulu baru tau… artis lain x comment?? die dlm idup org tue ke…. die masuk kubur dgn org tue ke… renung2 lah dan selamat beramal…

  59. amira says:

    x elok dik,awak anak dara..x elok mcm tu ye :)

  60. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bagos punye jawapan tahniah…

  61. hira says:

    cik erin ni mesti x fikir negatif upload gmbr yg boleh menaikkan syahwat kaum adamkan??? myb yg difikirkan mesti org puji gambr aku yg ayu n seksi ni..dik..beringat sblm kene…tkt2 org kata “klu kene rape pun org x heran dan x kesian” yg kesian parents jelah kot…erin…MALU SEBAHAGIAN DRPD IMAN…petua utk hdp selamat…SOLAT 5 WAKTU DIJAGA KERANA SOLAT AMAL MAKRUF NAHI MUNKAR ….moga Allah ampunkan hambanye ini..

  62. zam says:

    sebagai seorng wanita islam anda tidak sepatutnya berkelakuan seperti ini

  63. upin ipin says:

    ni lg sekor berok betine nk carik publisiti murahan..sibok gak nk ikot nabila huda…np ko x masokan gmbo ko tngah berak ker…baru mantopppp!

  64. budak dia ni nmpak la sgt x berapa nk tahu hukum agama..kesian..bergambar x menutup aurat tu dh satu dosa nikan pula utk tontonan ramai lagi lah dosa..satu lg hukum tindik lidah tu pon x baik..

  65. Wawa says:

    Nila hasilnya kalah Xserve pengisian agama dalam kehidupan….

  66. apernie says:

    Haaaa..Abang Nara Mengindon Lagi…

  67. tasya says:

    budak baru nk up mcm ni lah..kalau boleh gambar tengah nk berak pun dye nk share…kahkahkahkahkah…..

  68. adam narzuan says:

    jual bakat or jual bahu? hehehehe