Written by AbangNara | August 29th, 2013

Ini sangat mengecewakan. Abang Nara memahami betapa sedih dan marahnya Syamsul Yusof. Mana tidaknya, filem KL Gangster 2 yang dibuat dengan kos RM4.5 juta tersebar di Internet untuk muat turun sebelum waktu tayangan. Agak pelik juga bagaimana perkara ini boleh terjadi.

kl gangster 2 download

Info yang Abang Nara terima daripada rakan Amanz.my semalam ini ternyata membuatkan Syamsul Yusof mengamuk. Daripada maklumbalas di Twitter, memang filem yang dimuat turut adalah filem KL Gangster 2, bukannya tipu. Ini bermakna ada “leak” yang telah terjadi di kalangan orang-orang yang terlibat dengan filem ini. Hanya diorang sahaja yang ada akses kepada filem KL Gangster 2 buat masa sekarang.

kl gangster 2 download

Diharap Syamsul Yusof dan mereka yang terbabit akan segera mengambil tindakan. Takut-takut kerana “leak” ini, kutipan filem KL Gangster 2 tidak akan sehebat yang dijangkakan. Kena cepat sebelum ia tersebar lebih teruk. Cegah sebelum parah. Semoga jalan penyelesaian dapat dicari.

96 responses to KL Gangster 2 Tersebar Di Internet, Syamsul Yusof Bengang!!!

  1. merdeka says:

    kesian pula. mmm. sabarlah ye shamsul yusoff, lumrah org seni T-T

    0

    0
    • lady like says:

      kesiannya….

      0

      0
      • Sulu Berbulu says:

        kalau betul leak kesian lah kat syamsul tapi kalau ni taktik nak promote filem dia..boleh jalan lah brader

        0

        0
        • candylala says:

          jgn risau abam yusof……i takkan tengok dekat internet i janji ni i janji….i tgk kat pawagam 3 oktober ea…da jgn sedih2…hikhikhik love abam yusof <3

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          jom kita tengok filem One Direction. itu lebih baik daripada kita tengak KL Gangster apek tua ini. filem apa macam itu. tak famous di seluruh dunia siapa yang nak pergi tengok hahahaha, filem bodoh rugi

          0

          0
        • udang geragau says:

          aduhhhh semak aq tgk @sukaonedirection ni…..ingtkan dah mampos….timbul lg dgn kemegahan 1D dia

          0

          0
        • Anonymous says:

          memang betul ada member ofis aku gitau dah tengok…ntah mana diorang dapat pon xtaulah…kesian kat syamsul..member ofis aku gitau cerita dia best..nak tengok free dah diorang xkasi pulak hehehe..tengok kat panggung je lah :)

          0

          0
        • bak kata M Nasir dalam filem Kembara Seniman Jalanan, “CETAK ROMPAK…. ADALAH KERJA ORANG DALAM. CETAK ROMPAK, BAGAIMANAKAH NAK MENGATASINYA?”

          sian ko samdol yusof. memang orang ada sakit hati dengan ko ni.

          0

          0
        • nak makan nugget says:

          @candylala….abam yusof??? yusof tu nama bapak syamsul lah

          0

          0
        • candylala says:

          @nak makan nuget

          hahhahahahhahaha macam mane aq sendiri boleh x prasan hah ak ckp bpk dia? lol…..terima ksih mmperbertulkn aq….ok2, silap..
          abam samsul <3

          0

          0
        • GANGSTER JEMAH says:

          INI SEMUA MESTI ANGKARA GANGSTER2 JUGAK….KAN? :)

          0

          0
        • chef wan abah ko says:

          ntah2.. team lemak kmpung santan (betol ke tajuk tu) yg sabotaj team KL gengters 2.. nk cover malu cite dia xlaku..sian my shamsul.. xpe shamsul i tgok cite u kt wyg okey…

          0

          0
        • minah jambu depan komputer mesti dalang di sebalik kecurian ini sebab dia dok depan komputer je, mana de masa nak gi panggung, so dia duka download haram

          0

          0
      • neneksiber says:

        kesian weh ngan syamsul ni.
        gua pun kaki download muvie gak, tp klu da tahap xkluar wayang lg dh leak, itu melampau.
        yg lg xley blah, website ganool (indon) pun dh ade link download citer ni.
        naseb ko la syamsul.once da leak, xley watpe dh..

        0

        0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Ohhhhhh! Patutlah semalam masa kaka cham pegi pasar malam, ternampak ada cd KL Gangster 2 kat gerai CD cetak rompak. kak cham ingat dorang propa! dh la buydak yg jual tu kak cham taste! tu la lambat sangat tayang kat wayang!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kat website ganool (indon) tu dah kena remove dah kot, aku cari tak ada…filem malaysia lain ada, bagus lah kalau dah remove..kesian syamsul

          0

          0
        • JADI KAK CHAM MEMANG BERNIAT NAK BELI DVD CETAK ROMPAK LA NI? ORANG MACAM KAK CHAM LA YANG MEMBUNOH INDUSTRI. KELUAR KAK CHAM DARI PAGE NARA!!! MENCIK ARRR

          0

          0
      • K.A.A says:

        teknologi makin canggih..

        0

        0
    • gulahati says:

      kesiannya pada syamsul yusof.. kawan-kawan, marilah kita menyumbang hatta 10rgt utk syamsul yusof.. bukan apa, kita kembalikan semangat dia.. walaupun da tersebar.. sedihnya kalau jadi kat aku.. penat lelah pastu org dpt tengok free2 je…

      0

      0
    • Untuk munusia spesis Lanun.. says:

      Dugaan…Cubaan….itulah salah satu lumrah kehidupan yang harus ditempuhi dan dirasai…sama2lah kita membanteras jenayah seperti ini..jangan beri peluang untuk mereka2 yang tahu mengambil kesempatan begini….orang kita harus tegas dalam banyak perkara..agar kita dihormati dan tidak mudah dipijak2 oleh makhluk2 bertanduk sepenuh2nya dikepala dan berekor setan… spesis lanun sebegitu memang suka nak senang dengan mudah dan suka menganggu-gugat bisnes orang lain dengan cara kotor dan halus..apa2pun semoga syamsul terus maju dengan filem2nya…semoga berjaya dalam apa juapun…:)

      0

      0
    • Olga says:

      BENDA NI PON NAK KECOH KE????BUKAN VIDEO LUCAH TERSEBAR PON OPSSSSSSSSS

      0

      0
    • X says:

      Yusuf Haslam dulu keluar berita marah Shamsul ni, pasal lambat sangat keluarkan dan lengah2 kerja final editing. Tengok apa dah jadi. Bapak Soul tu tahula, pengalaman berapa tahun buat filem, bila filem dah siap lama tapi lambat tayang, memang kemungkinan bocor tinggi. Apa2 pun takziah dan harap ambil nasihat Yusuf Haslam lepas ni.

      0

      0
    • Kinah Perampas Gedik says:

      Kinah suker tgk abam syamsul . ensem la . rambut panjang lg , tergoda kinah taw . nyesal kawen dgn c serap . dh la poyo , lembik , xgengster cam abam syamsul . kinah nak kawen dgn abam syamsul pulak la . kali ni xjd no 2 dah . nt bole la kinah belakon dlm KLG 3 pula :) :) hepi ending

      0

      0
  2. saya ok jer!! says:

    hmm. cuba lagi cari orang dalam yang terlibat dalam cerita edit untuk full filem ni.. macam mana la boleh terlepas. sangat tak bertamadun orang tu. sabar ye syamsul yusof. pasti ada ganjaran yang ALLAH nak bagi dari dugaan ini..

    0

    0
  3. Elyn says:

    Ni kes sabotaj habis ni. Dpt pulak yg tukang copy jual RM5 je kat psar mlm. Kesian dia. Harap pihak yg btggung jwab dpt selesaikan mslah ni dgn segera.

    0

    0
  4. gigi emas says:

    Cerita bodoh…tak habih2 pasai gangster…..lebih baik simpan duit dan jangan buang masa tengok cite melayu yg tak berquality…..tengok je kat internet…..tak yah keluar sesen pun…..

    0

    0
    • damai says:

      gigi, dah lah org penat2 buat filem, dah lah ada leak sblm tayangang, ini awak ckp mcm gini. tak suka jgn comment buat org makin sedih, bayangkan if terjadi benda seperti begitu pada diri kita dan keluarga kita, tak kira pasal filem ker or pasal apa, x nak simpati jgn keluarkan kata2 yg x tamadun…….akal adakah

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko ni gigi emas…komen x guna otak…cuba kalau trjdi pd ko…ko mesti naik angin kan…kalau x suka tu diam2 jer la…kalau ko nk filem y bagus sgt ko wat le filem sndri…filem y brtajuk GIGI EMAS ROMPONG…

      0

      0
      • gulahati says:

        yg ko nak maki gigi emas apasal? memang itu kenyataanya… bodoh betul..! kalau orang bagi pndapat, baca je lah.

        0

        0
    • gulahati says:

      sialan kau gigi. kau tahu ape? menjatuhkan melayu je.

      0

      0
    • Miss A says:

      kahkahkah

      sokong. cerita bodoh orang bodoh jela yang tengok. semua cerita melayu langsung takde unsur keinsafan. semua mengarut.

      0

      0
    • Leo says:

      bila buat cite hantu – nape asyik2 cite hantu je…
      bile buat cite cinta – bosannye asyik cintan cintun
      bile buat cite gangster – asyik2 cite gengster, ish tak ade faedah le
      bile buat cite nasi lemak kampung santan – udah tak laku.. ;(

      apa kau mauu..?

      0

      0
  5. Oppp sorryyyy... says:

    walapn sy x berapa minat filem pasal gengster ni tpi kesian plk tengok shamsul d sabotaj mcm ni…kalau sy pn akan naik angin n akan bertindak habis-habisan….ni mesti koje org dlm gak…baik shmasul cri wlpn smpi ke lubang cacing sekali pn…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    aku pelik la ko org ni…filem gengster bising…filem lawak bising…filem hantu bising…kalau nk ok wat le filem sendri…

    0

    0
  7. Aku says:

    Xboleh box office la mcm ni kalau org da tgk awal….

    0

    0
  8. siamanglaut says:

    lahh cemana leh leak lak ni..adoii sian la dia..link pls

    0

    0
  9. kl gangster yooo says:

    xpe,shamsul..kterg peminat tegar filem ni mesti tgk kat pawagam..kterg support u!!selepas musibah semestinya ada ganjaran besar menanti..siapa tahu kan..amin..

    0

    0
  10. aku blurrr says:

    mmg kesian giler pon si syamsul ni.. google je bersepah link untuk download.. teruknya org dlm.. aritu aku tgk trailer mmg gempak habis smpaikan aku dh plan nk g tgk ramai2 tp kalau dh bocor camni entah brp kerat je yg nk g kan…

    0

    0
  11. hidup melayu says:

    tak payah la komen pasal filem bermutu ke tak…..ni soal business kot! org tu dah bersusah payah..tak tidur malam..pastu jadi camni…camne org melayu nak maju dlm business….tak support bangsa sendiri….huh emosi lak aku!

    0

    0
  12. herr says:

    klu aku ttp nak tgk kat wayang gak,mana sama tgk kat video tersekat-sekat cmtu,tak feel

    0

    0
  13. Julia says:

    tersebar pon takpe. jalan cerita orang dah bole baca .. am i right ?

    0

    0
  14. Elyn says:

    Ko ni gigi emas…klau aku tumbuk mulut ko trus gigi ko tuka jadik kaler gangsa nnti. sesedap mulut je nk ckp cte mlyu xde kualiti bgai. Ko ni msti jenis yg suke layan citu tamil yedak?? puihh!

    0

    0
  15. Myvi Hitam says:

    Bukannya nak menjatuhkkan hasil kreatif Syamsul Yusof cuma terfikir..

    Kenapa filem asyik2 tema gengster?? tak de tema yg lebih bagus dan berfaedah kah utk ditayangkan.. takkanlah penerbit sehebat Syamsul asyik dgn idea yang sama jek.. boring..

    Just my opinion.. tak suka takpe…

    0

    0
    • rasanya samdol yusof buat satu filem gangster je setakat ni tapi dia expand dengan aksi dan koreograf yang tak dibuat dgn sebaik2 nya oleh pengarah lain. lepas filem KL Gangster dia hit, dia tahu penonton dahagakan filem gangster yg berkualiti (sila baca : kualiti) so tu sebab dia buat prequel ni. itu business side lah, tapi bila orang tau filem dia ada market, pegi pedajal dengan bocorkan di internet…. kalau filem david teoh mungkin kita tak terasa sangat kan kan kan???

      0

      0
  16. jijah says:

    nth2 si amar toh yg buat..hahhaha kan si syamsul konon2 nk kwen ngn bekas gf dia..sbb dia pun ada brlakon cte toh kan…

    0

    0
  17. just my name says:

    rsnya dlm byk2 pembikin filem ak rs syamsul ni yang ada otak utk buat filem yg ada kualiti setanding mcm cte lawan tailand.

    0

    0
  18. just my name says:

    bg ak r syamsul ni je pembikin filem yg ada otak utk buat filem yg ada kualiti setanding cte lawan mcm kt thailand.

    0

    0
  19. samsul yusop says:

    ikut suke dia la nak baut cite gangster ke, cite cinte ke etc…sibuk je,…dah buat genre ni dapat sambutan, dia buatla sementara laku…dia org bisnes..korang ape tau?

    0

    0
  20. tumpang lalu says:

    membe aq kate pn best….link die ade kat rotikaya xp da kne block…hahaha..aq nk download mmg xla…wt abes MB intenet aq jer…tgu kat wayang jer la…hurmm myb 3 oktober kot…lme sgt..tu yg org yg tak bertamadun tu kua kan senyap2…dpt payment lbh kot dri mne2…

    0

    0
  21. meow says:

    mmg patut pun dia bengang. sape tak bengang. lepas dah susah payah pergi sana, pergi sini, edit, masuk audio, blablabla. tuptup jadi macam ni. dahlah illegal downloader pun ramai termasuklah aku. hehehe.. takpe, sabar yek wahai abang Shark yg hensem.

    0

    0
  22. Borhan says:

    aku dh memuat turun secara haram cerita ni dari sesebuah laman sesawang..ingat dh kluaq panggung..sorry bro,baru download 1jam yg lalu..mlm ni tngok…

    0

    0
  23. double d says:

    filem blum kuar pwagam tpi dh blh tgok kat internet… wtf… ingatkan tipu tpi bila aku buka website tu mmg serius lah kl gangster 2.. satu filem yg mnarik tpi agak ganas.

    0

    0
  24. Samsol Usop says:

    Ini teori saya:

    1. Filem ini dijangka takkan hits berbanding yang pertama (means kutipan kurang).
    2. Jadi, bocorkan dulu di internet guna pihak ke-3.
    3. Orang sudah mula download & tonton.
    4. Buat laporan polis.
    5. Filem ditayangkan di pawagam.
    6. Kutipan kurang.
    7. Salahkan pengguna internet yang dah download & tak pergi tengok di pawagam.
    8. Problem solved (tak perlu jawab lebih kenapa tak hits).

    0

    0
    • aku bohhhh says:

      aku pon rase ni mcm strategi je.. yela merepek giler blh leak sbulan lbih sblm tayangan.. apakah???

      0

      0
  25. ... says:

    …wahh! pic samseng2 kat atas tuh’ kira dah habis ganas la muka nya? yelah nama pon gengster ..kekekekeke..

    0

    0
  26. anonono says:

    Emm..macam mana nak cakap yer? Member aku bg link download cite ni, sb aku tgk trailer aritu gempak abis kan, so aku pom download laa, dengan niat mmg aku akn pi tgk kt panggung 3 oct ni tapi!! Dulu yg kl ganster 1 mmg awesome, so aku bajet yg ni awesome la tambah2 plak dh peram lama kan sekali qualiti cerita drop 50% dowh! Sampai tahap aku skip2, lembab giler cerita, nasib ku xperabih duit pi panggung tgk.. im sorry syamsul, i love u but not ur movie this time, it was bad.

    0

    0
    • abah ko m daud kilau says:

      ko pandai tgk citer ke tk ni..aku rasa yg ni lagi power dari KL gengster 1..ke ko skip part masa adik malek kena rogol tu..hahahaha..puihhh

      0

      0
    • hani says:

      betol =( sebab cerita dia semua flashback. bosan. kenapa jadi mcm ni syamsul =(

      insyaAllah ada rezeki tak kemana.

      0

      0
  27. ano no nono says:

    elehh ko..ape link die…bg la…hahaha

    0

    0
  28. cintabuta says:

    sgt kesian kt syamsul….penat2 hbs duit, hbs tenaga tuk filem ni…tp ni jdnyer…sabar yer syamsul….

    0

    0
  29. koko coklat says:

    takziah diucapkan.nsib baek ak smpat download tpi aku xkan upload kat mane2 website pom.hbis dh cite die ak tngk.akhir skali malik msuk kandang.rocamnor mapus.shark jdi king

    0

    0
  30. nana says:

    propa je semua ni! kalau nk tahu this is one of the most popular way nak promote film in Hollywood/Bollywood! leak la ape la padahal nk promosi film je. Bajet besar (4.5 juta) so promosi pun kena besar la

    0

    0
  31. innocent says:

    Jangan risau abg syamsul. Ramai je yg buta IT @ tak gheti download movie. Wa dgn membe2 dah standby nak serbu KL Gangster 2 3/10 ni! Kami support filem melayu!

    0

    0
  32. innocent says:

    Jangan risau abg syamsul. Ramai je yg buta IT @ tak gheti download movie from internet. Wa dengan membe2 dah standby nak serbu wayang 3/10 ni. Kami support filem melayu!!

    0

    0
  33. lagubestbest says:

    Woah! Pirate malaysia lagi tiptop dari oversea nyer. Main orang dalam terus, direct giler ah tepat dari sumber. Mmg patut KillEmAll!! Tp rasanya yang leaked tu DVDscr nye.. gambar kecik, xjelas, n sound ada noise, xbesh nak tgok. Yg download mesti majoriti bakal ke GSC gak.

    0

    0
  34. skyflowerz says:

    org lama sgt nk tgu kuar filem ni.dr thn lps lg….sudah nye ade la pihak yg tolong cpt kn.

    0

    0
    • kak besah says:

      org m’sia ni mmg penuh dgn sifat ambil berat dan tolong menolong ant 1 sm ln.ahaks..! contoh nyer,ada ramai org xmampu beli cd mahal2,ada org tolong cetak rompak kan,boleh lh harga 5 1..heheh

      0

      0
  35. nok gebuzzz says:

    suka one direction BUS_ _ _……..sengal!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  36. mulut celupar says:

    syamsul sedih duit utk hantaran kawin dh kena pakai bt modal filem kl gengster.tetiba filem leak.pening syamsul nk cr pulangan modal balik..mn x hangin 1 badan.heheheh..

    0

    0
  37. cintaLaura says:

    dah tgk.. tapi akan tgx lagi kat panggung sbg ganti tertengok scra haram..
    ngat kan dh kuaq panggung, sorry shamsul yusuf..
    we love ya..
    #dh tersebar 1 dorm ak dh ngan block2 len.. huhuhuhuu

    0

    0
  38. hudailahai says:

    Takziah diucapkan buat Abg Shamsul..Banyakkan bersabar dan siasat dalam..filem yang keluar awal dari tarikh premier dia nih adalah kerja org dalam gak..atleast ripper2 kt Malaysia ni pon ade respect la gak tunggu filem dah release sampai astro1st baru mereka sambar..tp yg ni..kes mmg kurang ajar la ni..kalau dah dpt tgkap nnti..share kn k? nk tgk gak muke pocong yg buat keje terkutuk ni! hahaha..hidup IPM!

    0

    0
  39. Shulk says:

    video editor buat apa wei?? kenapalah zaman sekrg ni ramai org tak boleh pegang amanah…takda kemuliaan diri.

    0

    0
  40. Mangkok ayun says:

    Kesiann dea , rugi banyak tuh

    0

    0
  41. asyrafas says:

    Sebenarnya nya aq nk cari berita kl gengster 2 tersebar luas 2. Tgok2 naik kl gengster 2 full download.. aq msuk dlm link 2.. tpi trailer je la. Ahhh abis la polis cri aq.. huhu..

    0

    0
  42. angry bird says:

    kesiannya.. bersbarlah dengan dugaan.. sape yang dah download ye.. nak copy la…

    0

    0
  43. abuya123 says:

    Kalau cerita bagus, jangan risau….. Nanti keluar kat panggung, ramai yang datang tengok. Modal dpt cover. Penonton pasti tertunggu2 filem yang best dengan gambar berkualiti. Baru puas tengok. Tapi kalau cerita cam tuuttt…. sendiri mau ingat la… Ada bagus juga bila dah leak ni. Penonton tak kena tipu dengan teaser dan iklan yang menggoda; tapi bila tengok cerita sebenar, hampas. Buang duit

    0

    0
  44. Samsueng says:

    Gua rasa ini mesti gangster juga tidak puas hati sama lu samsu..U punya acting manyak real kasi Tailong panas. Panas dengan CD cetak rompak lor….

    0

    0
  45. lol says:

    bru smlm download,
    jalan cite pon menarik,
    lebih bnyk aksi
    di sebabkan kualiti video nieh x setanding dvd
    recommend tgk kat wayang, lagi puas

    0

    0
  46. ady says:

    asalamualaikum..

    rata2 di pantai timur habis dah ada dvd kl gangster 2.di kuantan semua premis ada menjual.

    0

    0
  47. GangsterSemuaMacai says:

    nasib baik aku dapat tengok free, cerita macam taik je, baik duit wayang tu gi beli rokok lagi cantek!

    0

    0
  48. PTD says:

    tengok seeder hari ini semuanya IP malaysia. kah kah kah. syabas lanun-lanun sekalian! anda memang hebat!

    kepada encik shamsul, pepatah internet ada mengatakan, “sebaik sahaja sesuatu itu berada di dalam internet, ianya kekal selama-lamanya”.

    jadi dari anda beremosi nak saman itu ini atau nak menyaman “lanun yang tidak wujud”, baik muhasabah diri, kaji balik kelemahan yang berada dalam syarikat anda, supaya ianya tidak berulang lagi di masa akan datang.

    jangan risau la. filem ni boleh box office punya di panggung wayang. cuma 10% saja yang download/beli cd cetak rompak. lagi 90% tetap akan tengok wayang. ini bukan aku yang beri statistik. suratkhabar harini yang beri peratusan tu. kah kah.

    0

    0
  49. myrasyafeeka says:

    sokong lah filem Malaysia. kte support melalui menonton dipawagan , supaya cerita tu dapat box office. abg soul dah guna budget lebih kurang RM4.5 juta , banyak tu . kalau saya jadi dia, saya pun menangis :’) hidup industry perfileman Malaysia,,,

    0

    0
  50. aweks samsul no1 says:

    ape kelass tengok film melayu…..tak best langsung….ntah hape2…buang duit je
    tak mungkin aku nak tengok kalo terpakse support….pastikan betul2 berkualiti…
    Vikingdom lain la……..aku mesti tengok………!!!! g cinema ok………bukan donlod..!!

    0

    0
  51. Filem ini dah kena cetak rompak sebelum di tayang? Kejam betul. Merosakkan periuk nasi orang je. Cuba la fikir sikit susah payah orang yang buat filem tu…betul tak?

    0

    0